Plan de Marketing - Mobila GreenForest

download Plan de Marketing - Mobila GreenForest

of 34

 • date post

  29-Sep-2015
 • Category

  Documents

 • view

  26
 • download

  4

Embed Size (px)

description

plan de afaceri marketing

Transcript of Plan de Marketing - Mobila GreenForest

Plan de Marketing - Mobila GreenForest

CUPRINS

Capitolul 1: Sumar managerial

Capitolul 2: Analiza situaiei

2.1 Descrierea pieei

2.1.1 Piaa demografic

2.1.2 Nevoile pieei

2.1.3 Orientarea pieei

2.1.4 Creterea pieei

2.2 Analiza SWOT

2.2.1 Puncte forte

2.2.2 Puncte slabe

2.2.3 Oportuniti

2.2.4 Amentinri

2.3 Competiia

2.4 Oferta de produse

2.5 Cheile succesului

2.6 Probleme critice

2.7 Macromediul

2.8 Canale

Capitolul 3: Strategia de marketing

3.1 Misiunea

3.2 Obiective de marketing

3.3 Obiectivele financiare

3.4 Pieele int

3.5 Poziionarea

3.6 Mixul de marketing

3.6.1 Marketingul produsului

3.6.2 Promoia

3.6.3 Service

3.6.4 Canale de distribuie

3.7 Cercetri de marketing

Capitolul 4: Bugetul

4.1 Analiz a planului de activitate

4.2 Previziuni de vnzri

4.3 Previziuni pentru cheltuieli

4.3.1 Costuri cu managerul

4.3.2 Costuri cu segmentul

4.3.3 Costuri cu programele

4.4 Legtura dintre costuri i strategii

4.5 Contribuii marginale

Capitolul 5: Control

5.1 Implementarea

5.2 Marketing oranizaional

5.3 Planificare de viitor

INTRODUCERE

S.C Green Forest. S.R.L. este o firm cu capital integral privat, membr a Asociaiei Productorilor de Mobil din Romnia i a Camerei de Comer i Industrie Timioara. Firma i-a nceput activitatea n 1994, avnd de-a lungul anilor o dezvoltare continu. n prezent, firma are 150 de salariai, mprit n dou sectoare de activitate : - producia de mobilier tapiat - 110 salariai - producia de mobilier pentru birou - 90 salariai. Capacitatea de producie a firmei este de aproximativ 1000 de uniti / lun, realiznd o cifr de afaceri de circa 2 milioane de dolari / an.Condus de un colectiv tnar, firma dispune de flexibilitatea de a se adapta pieei, mentinnd raportul calitate - pre la un nivel optim. De asemenea oferim posibilitatea clienilor de a realiza modele propuse la comand in funcie de dimensiunile i materialele preferate de fiecare client n parte, far ca acest lucru s influenteze n mod semnificativ preul final al produsului. Este certificat ISO 9001 i are ca sfer de activitate producerea i comercializarea de mobilier (scaune, fotolii i taburei din elemente mulate, dormitoare, biblioteci, mic mobilier), amenajari interioare din lemn masiv la comand, lemn stratificat.

Transportul mobilierului de la fabricile Green Forest ctre reeaua de magazine se realizeaz cu ajutorul mijloacelor de transport proprii. De asemenea, pentru toi clienii si, Green Forest asigur transportul la domiciliu al mobilierului cumparat cu ajutorul mijloacelor de transport aflate n dotarea fiecarui magazin.

Date generale: Nr. Reg Com: J35/4800 / 1992 Forma juridic: Societate cu rspundere limitat Nr. angajati: 50-200 Acionariat majoritar cu naionalitatea: ROMN

Descriere activitate:Producie i amenajri cu mobilierGreenForest - mobilier de birou / mobilier hotel / mobilier coal

Date contact:

Reprezentant: Sebastian CapotescuAdresa: Simion Barnuiu 28Timioara, Timi, RomniaTelefon: +40 256 226621Fax: +40 256 490284Web: www.greenforest.ro CAPITOLUL 1. SUMAR MANAGERIALMobila Green Forest a depus un mare efort descoperind n final canalul expedierii directe, care ne d nou un impuls spre un nou volum potenial de canale directe. Noi suntem n stare s dezvoltm alt canal adiional spre distribuitorii de echipamente de birou,care vnd direct corporaiilor.

Motivaia acestui proiect este s intim piaa final, s putem ocupa cu succes o ni de siguran, ceea ce alte reele de distribuie nu dispun. Cu implementarea noii piee conturate, n acest plan noi vom poziiona linia de producie la o calitate superioar, o alternativ elegant, gsit n stocul magazinelor de mobilier de birou. Abilitatea noastr este s integrm tehnologiile aprute n designul nostru, de a furniza piese complementare pentru seturi complete i s crem un design ergonomic de birou care va fi nzestrat cu rezisten i s crem o reputaie pentru o calitate fr egal.

Strategia noastr de marketing asum c noi trebuie s intrm n canale naturale de specialitate pentru a ne adresa nevoilor int ale clientului nostru. Scopul de baz al firmei Green Forest este obinerea de profit prin satisfacerea nevoilor unui numr mare de consumatori la scar larg. Noi ne poziionm ca i nalt calitate , oferind statut i prestigiu nivelelor noastre de achiziie. Unicitatea este reprezentat de diversitatea ofertei de produse, prezentarea acestora i modalitatea lor de desfacere. n piaa noastr particular, noi cutm cumprtorul care este dispus s aprecieze cele dou atribute ale noastre: calitatea ndemnrii noastre n privina mobilei i perfeciunea de proiect care este completat de puterea de nelegere pentru tehnologie i ergonomie cu care este construit mobila.

Astfel, Green Forest necesit promovarea imaginii pentru a se obine efecte ateptate pe termen lung i pe termen scurt. Green Forest are ca obiective generale:creterea dimensiunii pieei totale acionnd asupra cererii globale; expansiunea i creterea vnzrilor pe web; protejarea- meninerea cotei de pia i mbuntirea mixului de marketing. Obiectivele specifice sunt multiple: mbuntirea calitii produselor; mbuntirea reelei de distribuie; pentru a crete vnzrile noastre mai mult de trei ori ntr-o perioad de cinci semestre ntr-un an de la 450.000 $ la 1.6 milioane $ n 2007.

Pentru a scdea semnificativ vnzrile noastre i costurile de pia ca un procent din vnzri : de la 34.5% n acest an la 26% n 2007.Pentru a spori limita de contribuie de la 40% la 48% n cinci ani n cele din urm micarea noastr prin publicarea unui catalog intern va furniza managerilor de marketing de la Green Forest un control intern asupra coninutului pieei noastre directe. Cu experena ctigat prin includerea noastr n cataloagele comercianilor , i cu ajutorul experienei managerilor n publicaie, cataloagele noastre interne cu siguran vor dovedi generarea unor vnzri enorme pentru mobila noastr.

Activitile proiectului sunt prezentate n funcie de mixul de marketing.

Activitile sunt: plasarea celor trei cataloage, adaugarea unui nou distribuitor, cataloage cu proiecte de interior, cataloage cu planuri de interior, pregtirea expoziiei anuale, extinderea paginilor web.

Acest proiect are un cost total de: 450.000$.Green Forest i acoper necesarul de finanare din autofinanare, credit bancar i investiii. CAP.2 Analiza situaiei2.Analiza situaiei

Produsele fabricii de mobil Green Forest ofer o concentrare asupra nivelului executiv de clieni care au o apreciere pentru calitatea miestriei i a materialelor, i dorete s integreze tehnologii n ambientul biroului. Segmentele noastre de pia cuprinse n contextul mobilierului de birou includ: administratorul firmei, deintorii de afaceri, ct i birourile de acas. Noi vom ine aceste piee printr-o varietate de publicitate incluznd internet-ul, cataloage de distribuie i publicitare prin viu grai. Pentru c Green Forest ofer produse la un nivel ridicat de pret, noi nu avem nevoie de pia cu putere mica de cumparare. Mai de grab strategia noastr este s facem informaiile despre produs, cu drag inim, valabile pentru cei care caut mobil de birou de calitate cu un anumit necesar tehnologic. De aceea, vom publica cataloage interne de produse n programele existente de marketing. n plus, deoarece produsele noastre includ folosirea unor tehnologii de calculatoare, dezbaterea website-urilor va sporii profilul companiei noastre prin promovarea liniei de produse, prin suportul media cel mai aproape de clienti.

Fabrica de mobil Green Forest ocup o ni important cu magazinul de mobil pentru birou.De aceea competiia noastra nu furnizeaza produse comparabile.

Competiia noastra apropiata include:Manox, Mobexpert i Rusavitar.Aceste companii distribuie produsele lor prin canale ca lanurile de magazine aprovizionate cu mobilier de birou,sau locaiile lor de vnzare en-detail.n contrast intele lui Green Forest sunt potenialii clieni bazai pe cutarile lor pentru tipul nostru de produse.

2.1 Descrierea pieei

Piaa

Noiunea de fabric de mobil este una foarte larg. Gama de produse poate fi extrem de diversificat, pornind de la ceea ce se numete mic mobilier (aici intrnd produse i accesorii de mici dimensiuni, cum ar fi: etajere, scaune, suporturi pentru diverse obiecte, chiar i jucrii din lemn), ui i ferestre (inclusiv tmplrie ferestre pentru geam termopan), mobilier pentru camere (paturi, canapele, seturi de canapele, dulapuri, vitrine, etajere, biblioteci, mese inclusiv mese pentru TV, audio-video, pentru servire etc.), mobilier de buctrie, ajungndu-se i la mobilier de birou (n special birouri, mese pentru calculator adesea dotate cu suporturi pentru tastatur, unitate central, imprimant sau pentru toate acestea -, mese pentru conferine, biblioteci, corpuri mobile).

Din cele de mai sus rezult marea diversitate de produse care intr n aceast categorie, iar specializarea n fabricarea uneia sau a ctorva dintre aceste produse este esenial, fiind imposibil, mai ales pentru o firm aflat la nceput de drum, s realizeze toate aceste produse la standarde de calitate ridicate.

Pentru c materia prim de baz n producia de mobilier este lemnul, este preferabil ca fabrica s fie amplasat ntr-o zon n care s existe o disponibilitate mare de mas lemnoas i/sau posibiliti de transport.

Clienii

n funcie de tipul de mobilier fabricat, clienii pot fi persoane fizice sau juridice. n cazul mobilierului de comand, majoritatea cumprtorilor sunt persoane fizice.

n cazul fabricil