Colţunaşi Cu Ciuperci

Post on 05-Nov-2015

216 views 3 download

description

reteta

Transcript of Colţunaşi Cu Ciuperci

Colunai cu ciuperci

Colunai cu ciuperci

Din emisiunea Hai s buctrim, de luni pn vineri la TVR1 ora 14:45 i n reluare la ora 7:45.Pentru 4 persoane300 g Fin 2 Buc. Ou 2 Linguri Ulei Ap Sare Umplutur 300 g Ciuperci 1 Lingur Unt Buc. Ceap 1 Buc. Usturoi Linguri FinGarnitur80 g Unt2 Buc. Usturoi

Mod de preparare

Din ingredientele indicate se face un aluat de consisten medie, se acoper i se las s stea 1 or. Se cur ciupercile, se toac mrunt i se nbu n unt, mpreun cu ceapa i usturoiul. Se pudreaz cu puin fin, se dau intr-un clocot, se presar cu ptrunjel tocat.

Pe o planet presrat cu fin se ntinde aluatul n strat subire, astfel ca s se obin 2 dreptunghiuri. Se dispune pe unul din ele masa de ciuperci sub forma unor grmjoare, la distan unele de altele. Se acoper cu al doilea dreptunghi de aluat. Apoi se decupeaz aluatul n jurul grmjoarelor, se lipesc bine marginile prin presare. Se obin astfel mici colunai. Se fierb n ap srat, la foc mic, timp de 5 minute. Ceii de usturoi se prjesc n unt, pn cnd untul capt o culoare uor maronie. Se scoate usturoiul, iar untul se toarn peste colunai.

Sugestie

n loc de unt se poate folosi i ulei de msline.