Tocăniţă de Ciuperci Cu Smântână

of 2 /2
 Tocăniţă de ciuperci cu smântână Evaluare: 4.6/5 (14 voturi) Tocanita de ciuperci e preferata mea atunci cand vine vorba de ciuperci de padure: ribi! "ebe sau bureti. #in pacate insa! nu am cu cine sa mer" la cules de ciuperci si mi$e si teama sa mananc asa! neavi%at. &sa ca! ma limite% la campi"noalele de pe piata. 'eteta de tocanita de ciuperci o stiu de la mama si ea o stie de la uni cel putin asa se "atesc ciupercile la noi acasa! cu putina in"rosala. Pt aceasta reteta aveti nevoie de: $ 1*" de ciuperci proaspete $ o ceapa mica $ putin ulei $ + lin"uri cu varf de faina $ apro,imativ o cana de apa rece $ +--" de smantana $ o le"atura de patrunel verde e taie ceapa foarte 0n si se caleste in ulei avand "ria sa nu se arda. E de preferat sa "atiti tocanita de ciuperci la foc mic. e curata ciupercile de coaa si se taie bucatele! inclusiv coditele. e pun ciupercile peste ceapa calita! se amesteca bine si se lasa sa se caleasca impreuna dar nu mai mult de minute! apoi se toarna peste! apa cat sa acopere ciupercile si se lasa la foc mic cca 1- minute. e pre"ateste in"ros ala! din + lin"uri de faina si o cana de apa rece. 2antitatea de apa nu este una stricta! trebuie sa puneti apa pana cand obtineti o maia putin mai subtire decat cea pt clatite. 3n"rosala se toarna peste ciuperci! se amesteca bine si se lasa sa dea in clocot. 2and tocanita este aproape "ata! se pune smantana! se sarea%a dupa "ust si se presara cu patrunel verde. u puneti sarea de la bun inceput pt ca si asa ciupercile lasa foarte multa apa.

Embed Size (px)

Transcript of Tocăniţă de Ciuperci Cu Smântână

Tocni de ciuperci cu smntnVN:F [1.9.17_1161]please wait...Evaluare: 4.6/5 (14 voturi)Tocanita de ciuperci e preferata mea atunci cand vine vorba de ciuperci de padure: hribi, ghebe sau bureti. Din pacate insa, nu am cu cine sa merg la cules de ciuperci si mi-e si teama sa mananc asa, neavizat. Asa ca, ma limitez la champignoalele de pe piata. Reteta de tocanita de ciuperci o stiu de la mama si ea o stie de la Buni cel putin asa se gatesc ciupercile la noi acasa, cu putina ingrosala.Pt aceasta reteta aveti nevoie de:- 1kg de ciuperci proaspete- o ceapa mica- putin ulei- 2 linguri cu varf de faina- aproximativ o cana de apa rece- 200g de smantana- o legatura de patrunjel verdeSe taie ceapa foarte fin si se caleste in ulei avand grija sa nu se arda. E de preferat sa gatiti tocanita de ciuperci la foc mic. Se curata ciupercile de coaja si se taie bucatele, inclusiv coditele. Se pun ciupercile peste ceapa calita, se amesteca bine si se lasa sa se caleasca impreuna dar nu mai mult de 5 minute, apoi se toarna peste, apa cat sa acopere ciupercile si se lasa la foc mic cca 10 minute.Se pregateste ingrosala, din 2 linguri de faina si o cana de apa rece. Cantitatea de apa nu este una stricta, trebuie sa puneti apa pana cand obtineti o maia putin mai subtire decat cea pt clatite. Ingrosala se toarna peste ciuperci, se amesteca bine si se lasa sa dea in clocot. Cand tocanita este aproape gata, se pune smantana, se sareaza dupa gust si se presara cu patrunjel verde. Nu puneti sarea de la bun inceput pt ca si asa ciupercile lasa foarte multa apa.

Noi am servit cu mamaliga facuta cu lapte. O masa traditionala, ca la mama acasa. Este o reteta foarte simpla care merita incercata.

VN:F [1.9.17_1161]