Milka vs Heidi

of 26 /26
Universitatea ”Dunarea de Jos” Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor VS

Embed Size (px)

description

prezentare pp

Transcript of Milka vs Heidi

Universitatea Dunarea de Jos Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor

Universitatea Dunarea de JosFacultatea de Economie si Administrarea AfacerilorVS

Istoricul ciocolateiIstoria ciocolatei ncepe cu dou mii de ani n urm, cnd cultura arborelui de cacao era practicat n America de Sud.Cristofor Columb (1502) a fost primul explorator care a luat contact cu boabele de cacao din Lumea Nou.Aduse n Europa, acestea nu s-au bucurat de o prea mare atenie, deoarece nimeni nu tia la ce folosesc.

Ciocolata este un produs alimentar obinut dintr-un amestec de cacao, zahr, uneori lapte i unele arome specifice. Ciocolata este servit, de obicei, sub form de tablet, baton, praline, ngheat sau alte produse de cofetrie.

Ciocolata neagr, numit i ciocolat amruie, este un amestec de cacao i unt de cacao cu zahr. Ea conine minimum 35% cacao, proporia depinznd de fabricant. Necesarul de zahr depinde de amreala varietii de cacao utilizat.

Ciocolata cu lapte conine, conform reglementrilor UE impuse, un minim de 25% substan uscat de cacao i 12% substan solid de lapte (n general lapte praf sau lapte condensat). Prima ciocolat cu lapte a fost lansat de elveianul Daniel Peter n 1875

Ciocolata alb este ciocolata produs din unt de cacao, zahr, lapte, vanilie i alte arome.Nu conine cacao pudr sau alte preparate din cacao de aceea are o culoare apropiat de alb

Dei ciocolata este mncat de plcere, consumul de ciocolat cacao/ciocolat amruie a fost dovedit a afecta benefic sistemul circulator. Alte studii au fost efectuate pentru a dovedi efecte anticancerigene, de stimulator cerebral si inhibitor al tusei.

n ciuda beneficiilor posibile, consumul excesiv de ciocolat poate favoriza obezitatea i apariia diabetului zaharat. Un studiu prezentat de ctre BBC a artat c n timpul topirii ciocolatei n gur, creierul uman cunoate o cretere a activitii electrice, iar ritmul cardiac crete mai mult dect n timpul unui srut pasional i senzaia dureaz de patru ori mai mult.

Analiza mediului concurenial la firma MILKAPovestea marcii Milka

Povestea marcii Milka reprezinta o incursiune in istoria familiei si companiei Suchard. Incepem cu anul 1797: pe 9 octombrie se naste in Elvetia, la Boudry, Philippe Suchard. In septembrie 1814, el isi incepe ucenicia de cofetar in ciocolateria din Berna a fratelui sau Frdric. In mai 1824 el isi indeplineste un mare vis: Philippe Suchard pleca in lunga calatorie spre marea America.

Ceasurile si broderiile elvetiene, pe care le avea in bagajul sau de mana, trebuiau sa il transforme intr-un om de afaceri de succes. Dar, cum deseori se intampla in viata, lucrurile se petrec altfel, si el nu isi poate vinde marfa cu succesul dorit. Ghinionul unuia, norocul altora. Cine stie, daca Philippe Suchard s-ar mai fi intors in Europa, in cazul in care devenea un om de afaceri de succes. Astfel, insa el isi incearca pentru a doua oara sansa in tara sa natala, care avea sa ii aduca noroc atat lui, cat si tuturor fanilor ciocolatei.

Pe 17 noiembrie, Philippe Suchard isi deschide propria ciocolaterie in Neuenburg. Intr-un anunt publicat, el face reclama pentru un nou desert proaspat, "au chocolat fin de sa fabrique", ceea ce inseamna in romana ciocolata fina de casa. Din pacate, nu se cunoaste exact cum producea aceasta ciocolata. Probabil ca totul era produs manual, la acea vreme neexistand in Neuenburg nici macar o moara de apa. Deja la un an dupa deschiderea ciocolateriei, Philippe Suchard pune in practica cel de-al doilea proiect al sau.

Pentru a nu mai fi nevoit sa produca totul manual, se hotaraste sa isi extinda afacerea. Astfel, in 1826 el reuseste sa inchirieze foarte avantajos o moara parasita, in satul invecinat, Serrires. In continuare, el reconstruieste moara, dotand-o cu o roata, care ii va servi drept masina de framantat, respectiv rotor cu doua pietre de moara imense. Cu ajutorul acestui utilaj, Suchard putea produce 25-30 kg de ciocolata pe zi, pe care in prima faza a vandut-o sub forma de tablete sau napolitane.

In 1887, Carl Russ Suchard, ginerele lui Philippe Suchard fondeaza prima fabrica de ciocolata din Imperiul Austro-Ungar de la acea vreme. La acel moment, ciocolatei (cu exceptia ciocolatei lichide) nu ii fusese adaugat lapte, astfel incat acesta era o delicatesa inchisa la culoare si amaruie. Abia in anii 1890 a fost scoasa pe piata ciocolata cu lapte Suchard. Unsprezece ani mai tarziu, in 1901 Legenda Mov vede lumina zilei, cand numele marcii Milka este inregistrat. Inca de la aparitie, ambalajul tabletei Milka este mov, pe acesta fiind imprimate o vacuta si o vedere panoramica a Alpilor. Numele Milka reprezinta, de fapt alaturarea primelor silabe ale cuvintelor lapte (Milch) si cacao (Kakao) in limba germana.

Din pacate, pionierul Philippe Suchard nu a putut trai si el clipa importanta, deoarece a murit in anul 1884. Insa, ceea ce a lasat in urma, celor patru copii ai sai era o fabrica de ciocolata de prima clasa, care produce pana in zilele noastre produse delicioase din ciocolataSortimente de ciocolata Milka

Strategii utilizate1.Promovarea produsului prin parteneriate cu hipermarketuri, supermarketuri dar si cu alte magazaine mai mici.Milka s-a asociat cu firme supermarketuri precum Carrefour, Kaufland, Cora, Billa, etc

2.Investirea n publicitate. De-a lungul anilor, melodii, versuri, sloganuri, au imprimat ritmul campaniilor publicitare.

3.Crearea de diverse promoii De Craciun sunt cele mai importante, asaltnd consumatorii non-stop.

Cei mai importanti concurentiPrincipalii competitori ai ciocolatei Milka care fac parte din segmentul premium sunt :

Promotii Milka

Stite-ul oficial al ciocolatei Milka este www.milka.ro

Intrand pe el, te intampina vacuta mov cu sloganul firmei Indrazneste sa fii tandru.

Aici veti descoperi de ce este ciocolata Milka atat de fina, puteti vedea ultimele produse lansate, noutatile legate atat de firma, dar si retetele fabricarii ciocolatei Milka.

Firma Milka detine si o pagina de facebook unde acestia posteaza toate produsele noi scoase pe piata.

Pe pagina de facebook orice intrebare despre Milka isi va gasi raspunsul.

Analiza S.W.O.T MilkaPuncte tari

- Ambalaj resigilabil;- Promovare puternica;- Calitate superioara;- Gama diversificata de produse;- Se adreseaza tuturor categoriilor de varste.

Puncte slabe

- Pretul;- In romania exista doar din 2002;- Exista un singur punct de productie in Romania;- Costuri mari cu promovarea;- Inexistenta pe piata romaneasca a tuturor produselor marcii milka.

Oportunitati

- Cresterea cotei de piata prin gama diversificata de produse;- Posibilitatea cresterii volumului vanzarilor;- Piata in dezvoltare.Amenintari

- Riscul scaderii cifrei de afaceri din cauza pretului ridicat;- Intensitatea concurentiala mare;- Anuntul inchiderii fabricii in viitorul apropiat.

Analiza mediului concurenial la firma HEIDIPovestea marcii HEIDI

Heidi Chocolat SA a fost fondata in anul 1994 de catre familia elvetiana Laederach, proprietarul companiei Confiseur Lderach AG, un faimos producator de ciocolata premium si produse de cofetarie.

Din Aprilie 2013 Heidi Chocolat face parte din KEX Confectionery SA.

Heidi Chocolat este recunoscuta intre marcile premium de ciocolata in cele mai importante piete la nivel international si este prezenta in 48 de tari, pe 6 continente.

Cresterea Heidi este rezultatul angajamentului nostru pentru inovatie; prezentand noi si surprinzatoare linii de produse si retete, concentrandu-ne pe calitate si pe atentia catre identitatea noastra vizuala.

In prezent compania are 400 de angajati si este intr-o constanta extindere catre noi piete.

Sortimente de ciocolata Heidi

Strategii utilizate1.Promovarea produsului prin parteneriate cu hipermarketuri, supermarketuri dar si cu alte magazaine mai mici.Heidi s-a asociat cu firme supermarketuri precum Carrefour, Kaufland, Cora, Billa, etc

2.Investirea n publicitate. De-a lungul anilor, melodii, versuri, sloganuri, au imprimat ritmul campaniilor publicitare.

3.Crearea de diverse promoii De Craciun sunt cele mai importante, asaltnd consumatorii non-stop.

Cei mai importanti concurentiPrincipalii competitori ai ciocolatei Heidi care fac parte din segmentul premium sunt : Milka, Poiana, Kandia, Laura, Africana.

Promotii Heidi

Evoultia cifrei de afaceri a firmei Heidi

Site-ul oficial al firmei heidi este www.heidi.ro

Pe site-ul oficial heidi putem gasi informatii despre produse, companie dar si despre promotiile existente.

De pe site-ul oficial putem intra si pe pagina de facebook, twitter si canalul de youtube al firmei.

Bine ai venit la Heidi The Chocolate Side of Life

Aici incepe calatoria. Cauta in tine dorinte, vise si asteptari. Acestea sunt destinatiile tale si sunt mai aproape de tine decat ai crezut. Porneste acum. Nu-ti fie frica de drum. Heidi te va insoti ca prieten si ghid. Vei descoperi latura de ciocolata a vietii doar traind din plin calatoria, socializand cu oamenii pe care ii intalnesti pe parcurs si fiind deschis la provocari si idei noi.Heidi crede in diversitate, libertate de alegere si exprimare de sine creativa. Misiunea Heidi este sa te sustina sa traiesti o experienta de viata deplina, oferindu-ti mijloacele si oportunitatile necesare. Ciocolata este doar punctul de plecare. Experienta oferita de Heidi este cea care face diferenta.Ai nenumarate destinatii de atins, iar noi avem la fel de multe motive ca sa cream, sa inovam si sa te implicam in momente memorabile. Speram ca aceasta calatorie sa nu se termine niciodata.

Analiza S.W.O.T HeidiPuncte tari Oferta diversificata de produse; Personal calificat; Costuri de implantare reduse; Raport bun calitate-pret; Posibilitatea de diversificare pe care o ofera natura produsului; Dotarea cu echipamente performante.Puncte slabe Existenta unui numar redus de clienti fideli; Expunerea la mediul economic inca matur si fluctuant; Experienta limitata in privinta pietelor est-europene;

Oportunitati Piata ciocolatei este intr-o continua expansiune; Cerere ridicata si in mare parte neacoperita pe piata ciocolatei; Piata permisiva in privinta dezvoltarii unei linii noi de produse; Existenta unei infrastructuri eficiente de distribuire a produselor.Amenintari Aparitia de produse similare pe piata; Pericolul aparitiei unui numar prea mare de competitori; Riscul valutar; Efectele nocive ale consumului excesiv de produse.Bibliografiewww.google.rowww.wikipedia.rowww.milka.rowww.heidi.rowww.scribd.ro