Ghid e-learning VET

of 17 /17
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, ,,lnvesteşte în oameni!” AXA PRIORITARĂ: 3. „CREŞTEREA ADAPTABILITĂŢII LUCRĂTORILOR ŞI A ÎNTREPRINDERILORDomeniul major de intervenţie: 3.2. „Formare şi sprijin pentru întreprinderi şi angajaţi pentru promovarea adaptabilităţii” Titlul proiectului: „Perfecţionarea resurselor umane din medicina veterinară” Beneficiar: COLEGIUL MEDICILOR VETERINARI DIN ROMANIA Cod contract: POSDRU/ 81/3.2./S/58833 GHID DE UTILIZARE PENTRU CURSANTI A PLATFORMEI E-LEARNINGVET Martie 2012

Embed Size (px)

description

ghid de utilizare a platformei AEL VET

Transcript of Ghid e-learning VET

Page 1: Ghid e-learning VET

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013,

,,lnvesteşte în oameni!”AXA PRIORITARĂ: 3. „CREŞTEREA ADAPTABILITĂŢII LUCRĂTORILOR ŞI A ÎNTREPRINDERILOR”Domeniul major de intervenţie: 3.2. „Formare şi sprijin pentru întreprinderi şi angajaţi pentru promovarea adaptabilităţii”Titlul proiectului: „Perfecţionarea resurselor umane din medicina veterinară”Beneficiar: COLEGIUL MEDICILOR VETERINARI DIN ROMANIACod contract: POSDRU/ 81/3.2./S/58833

GHID DE UTILIZARE PENTRU CURSANTI APLATFORMEI E-LEARNINGVET

Martie 2012

Page 2: Ghid e-learning VET

Ghid de utilizare a Platformei e-Learning

INTRODUCEREAcest ghid este destinat utilizatorilor din cadrul platformei e-Learning VET. Scopul ghidului este de a prezenta principalele acţiuni întreprinse de aceştia pentru a gestiona procesul de învăţare.Ghidul este organizat astfel încât să permită unui utilizator să parcurgă în ordine toate activităţile referitoare la gestiunea resurselor educaţionale.Se prezintă următoarele fluxuri de lucru:

Autentificare Parcurgere Curs Promovare Curs

Pentru a realiza operaţiile descrise în acest ghid, utilizatorul trebuie să fie autentificat în sistem.

In cazul in care utilizatorul nu are cont creat , se creaza un nou cont in care este necesar sa fie completate Numele, Prenumele, adresa de email, bifarea ocupatiei (medic / student ). Aceste date vor fi preluate automat pe diploma de absolvire a programelor parcurse, deci este necesar ca ele sa fie completate corect.

Pentru a fi eligibil pentru participarea la aceste cursuri, va invitam sa completati Formularul Grup Tinta inainte de a va autentifica, disponibil pe www.edu-veterinar.ro , rubrica CURSURI- subcapitol Cursuri TIC si FPC-Cursuri de formare profesionala(FPC) si sa il trimiteti catre [email protected] sau pe fax la o213194504 sau o213194505.

Pagina 2 din 16

Page 3: Ghid e-learning VET

Ghid de utilizare a Platformei e-Learning

1.1. CERINTE TEHNICE

Pentru o parcurgere optima a exercitiilor va recomandam sa folositi browserul Internet Explorer si sa verificati pe calculatorul dumneavoastra urmatoarele:

1) sa aveti o versiune de Internet Explorer 8 sau mai noua: http://windows.microsoft.com/ro-RO/internet-explorer/products/ie/home

2) sa aveti ultima versiune de Flash Player (pe care o puteti descarca si instala de la  adresa: http://www.adobe.com/support/flashplayer/downloads.html

3) sa aveti ultima versiune a clientului de Java (pe care o puteti descarca si instala de la adresa http://www.java.com/en/download/index.jsp

4) sa dezactivati Popup blockerul (pentru Internet Explorer accesati meniul, alegeti  Tools > Pop-up Blocker > Turn off Pop-up Blocker) ca in Figura 1.

Daca intampinati probleme de acces sau de orice alta natura in utilizarea platformei e-LearningVET, va rugam sa transmiteti un printscreen la adresa de mail [email protected]  care sa evidentieze situatia semnalata.

Pagina 3 din 16

Page 4: Ghid e-learning VET

Ghid de utilizare a Platformei e-Learning

Figura 1.Dezactivare Pop-up Blocker

1.2. MENIUL DE AUTENTIFICARE

Pentru a accesa platforma e-Learning se accesează portalul www.edu-veterinar.ro

Figura 2 Portalul

Pagina 4 din 16

Page 5: Ghid e-learning VET

Ghid de utilizare a Platformei e-Learning

Pentru autentificare se apasă pe linkul {Autentificare}:Se introduc numele de utilizator şi parola, şi se apasă pe {Autentificare}

Figura 3. CredenţialeDupă autentificare, pentru a accesa platforma e-Learning. Apăsaţi pe linkul e-Learning VET.

Pagina 5 din 16

Page 6: Ghid e-learning VET

Ghid de utilizare a Platformei e-Learning

Figura 4. Platforma e-Learning

2.1. VIZUALIZARE CURS

Pentru a vizualiza un curs se accesează secţiunea {Cursuri disponibile} din meniul [Învăţare]. În fereastra care se deschide sunt disponibile informaţii despre curs, despre utilizatorii înscrişi la disciplină şi prerechizitele cursului.

Pagina 6 din 16

Page 7: Ghid e-learning VET

Ghid de utilizare a Platformei e-Learning

Figura 1. Vizualizare informaţii curs

Pentru a parcurge cursul se accesează butonul [Deschide curs].

Figura 2. Resurse pedagogice

Pagina 7 din 16

Page 8: Ghid e-learning VET

Ghid de utilizare a Platformei e-Learning

Pentru a parcurge materialele asociate cursului se selectează din secţiunea {Materiale educationale} cursul dupa care se apasă butonul [Parcurge]. Operatiunea se repeta pentru fiecare din cele 8 cursuri in parte ale fiecarei programe.

Figura 7. Materiale educationale

2.2. STRUCTURA UNEI PROGRAME SI A UNUI CURS

In cadrul proiectului „Perfectionara resurselor umane din medicina veterinara” sunt prevazute 10 programe armonizate cu ariile de interes ale medicilor veterinari:P1. Diagnostic imagistic avansatP2. Noile tehnologii in diagnosticul de laboratorP3. Noi tehnologii aplicabile in patologia si clinica animalelor mariP4. Noi tehnologii aplicabile in patologia si clinica animalelor de companieP5. Tehnologii moderne in biochimia clinica si biologia molecularaP6. Aparatura moderna utilizabila in igiena animalelor

Pagina 8 din 16

Page 9: Ghid e-learning VET

Ghid de utilizare a Platformei e-Learning

P7. Utilizarea noilor tehnologii de control si expertiza a produselor alimentareP8. Tehnologia informatica aplicata in managementul sigurantei si calitatii alimentelorP9. Aparatura moderna utilizata in patologia reproductiei, ameliorare si selectie animalaP10. Noi tehnologii introduse in terapia veterinara de urgenta

Fiecare din cele 10 programe de mai sus este structurata astfel : 8 cursuri on-line si 4 cursuri face-to-face.

Aceste cursuri sunt structurate pe capitole , respectiv subcapitole. Capitolele vor aparea in meniul din partea stanga a ecranului fiecarui curs ( ca in Figura.8.) , in timp ce subcapitolele sunt evidentiate prin bullet-uri in partea dreapta-jos a ecranului ( Figura.9.)

Figura.8. Capitolele unui curs

Pagina 9 din 16

Page 10: Ghid e-learning VET

Ghid de utilizare a Platformei e-Learning

Figura.9. Sub-Capitolele unui curs Toate indicatiile necesare parcurgerii informatiilor din zona de lucru se

afla in partea de stanga jos a ecranului ( Figura. 10 – exemplu : „Apasati pe cortina aflata in zona de lucru pentru a obtine informatii despre urgentele terapeutice neurologice”)

Pagina 10 din 16

Page 11: Ghid e-learning VET

Ghid de utilizare a Platformei e-Learning

Figura.10. Indicatii necesare parcurgerii informatiilor

Mesaje ce apar la finalizarea unei unitati sau sub-unitati de invatare ( sub-capitol, capitol, curs )1) In momentul in care toate informatiile din pagina au fost afisate, in

pagina va aparea mesajul „Puteti continua cu aplicatia urmatoare”, moment in care puteti avansa la urmatorul sub-capitol ( Figura 11. )

Pagina 11 din 16

Page 12: Ghid e-learning VET

Ghid de utilizare a Platformei e-Learning

Figura.11.

2) la finalizarea studiului unui intreg capitol, in pagina va aparea mesajul „Ati terminat aceasta unitate de invatare” ( Figura 12 )

Figura.12.

Pagina 12 din 16

Page 13: Ghid e-learning VET

Ghid de utilizare a Platformei e-Learning

3) La finalizarea studiului intregului curs, in pagina va aparea mesajul „Ati terminat aceasta lectie! Felicitari!” ( Figura 13 )

Figura. 13. Dupa parcurgerea informatiilor prezentate in fiecare curs, cursantul va

completa un test de evaluare al cunostiintelor dobandite. Testul de evaluare poate fi dat de oricate ori este nevoie, iar procentul de promovare al fiecarui modul este 60% ( 6 raspunsuri corecte din 10 ).La finalizarea programei veti obtine 8 diplome(cate una pentru fiecare curs) pe care va rugam sa le pastratiin vederea finalizarii programei prin participarea la cursurile face-to-face.Pentru a raspunde la intrebari, se apasa raspunsul dorit ( Figura 14 ), se bifeaza acel raspus ca fiind final ( Figura 15 ), si se trece la urmatoarea intrebare apasand pe sageata alba de sub intrebarea grila .

Pagina 13 din 16

Page 14: Ghid e-learning VET

Ghid de utilizare a Platformei e-Learning

Figura.14. Selectarea unui raspuns in modulul de Evaluare

Figura.15. Bifarea unui raspuns in modulul de Evaluare

Daca testul este promovat, in partea de jos a zonei active va aparea mesajul „Felicitari ! Ati promovat cu x% !” ( x = 60%, 70% , 80%,

Pagina 14 din 16

Page 15: Ghid e-learning VET

Ghid de utilizare a Platformei e-Learning

90%, 100%) , dupa care puteti printa diploma de participare, apasand pe butonul „printeaza diploma”. Verificati ca imprimanta sa fie setata pentru A4.

Figura.16. Figura 16. Printarea/Salvarea diplomei de participare

In cazul in care nu aveti disponibila o imprimanta in momentul finalizarii evaluarii, dupa apasati butonul „salveaza diploma” si puteti salva dipoma intr-o locatie personala , si o puteti printa oricand aveti acces la o imprimanta. Va recomandam sa salvati toate diplomele obtinute.

Atentie! Pentru participarea la cursurile face-to-face, trebuie sa parcurgeti si sa promovati toate cele 8 cursuri online dintr-o programa.

VA DORIM SUCCES SI VA ASTEPTAM LA CURSURILE PENTRU FINALIZAREA PROGRAMEI!

Pagina 15 din 16

Page 16: Ghid e-learning VET

Ghid de utilizare a Platformei e-Learning

FIECARE PROGRAMA DE CURS ESTE CREDITATA DE CMVRO CU 60 DE PUNCTE!

Pagina 16 din 16