Tort Si Goji

Post on 01-Oct-2015

213 views 1 download

description

retete

Transcript of Tort Si Goji

http://retete.unica.ro/recipes/desert-racoros-cu-coacaze-si-visine/?utm_source=BabyU&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Posthttp://www.goji.ro/produse-din-goji 2 linguri degoji olmie oportocal doi centimetri de rdcin deghimbir un litru deapplatndulcitordup gust (miere,tevia, etc)

Mod de preparare:Fructelede goji se pun ntr-un vas cu ap plat. Apa plat trebuie s fie suficient pentru a acoperi fructele. Se las la hidratat pn a doua zi.

A doua zi se pune goji cu tot cu ap n vasul de la blender. Se adaug ghimbirul, lmina i portocala curate de coaj i tiatebuci.Se proceseazpn cnd tooate ingredientele se mrunescct mai bine posibil, apoi se strecoar. Sucul strecurat se amestec la rndul lui cu apa plat rmas i cu ndulcitor. nainte de servire se ine la frigider.

Un pahar de limonad cu goji i ghimbir va ajuta organismul n lupta cu rcelilie de sezon.

Ingrediente: 1 can dealune caju 1/2 can fructe degojihidratate 1/2 canfinde goji (gojirnite) 1 lingurunt de cocos 4-5caise uscate 1 lingur demiere(nu i pentru copii sub 1 an) coaj delmieras 1/2portocalMod de preparare:Alunele caju se las la hidratat cel puin8 ore nainte de a fi folosite. Apoi, se pun n blender mpreun cu untul de cocos, caisele uscate, mierea, coaja de lmie, portocala i se mixeaz bine.

Peste compoziiese adaug fructele goji hidratate i se amestec manual. Se pune la frigider pentru o jumtate de or ca s se ntreasc puin.

Dup ce s-a scos compoziia de la frigider, se ruleaz i se taie n pri mici egale, din care se modeleaz bilue. Se tvlesc prin fina de goji i se servesc.

Nu pot dect s exclam UAUUUU! !!!!!!! O reeta absolut minunat pentru prichindeii notri, sntoas, consistent i nemaipomenit de gustoas. Poate fi un mic dejun, o gustare sau pur i simplu un desert delicios Nou ne-a plcut tare, cci de ce s nu recunosc m-am nfruptat i eu din budinca de poveste

Aadar, avem nevoie de:

o can fulgi de ovz

trei mere rase pe rztoarea mica

o mn de nuci

o mn de goji (sau stafide) Eu am nceput s-i dau de ceva timp lui Matei aceste fructe uscate, goji, care seamn cu stafidele, doar c sunt roii i conin vitamina C din belug. De cele mai multe ori i le adaug n fructele de la micul dejun, dar le-am folosit i n biscuii sau alte deserturi.

o can suc de portocale

In loc de mere cred c putei folosi i pere, iar n loc de suc de portocale orice alt suc de fructe.

Apoi nu v rmne dect s amestecai toate ingredientele : fulgii cu sucul de fructe, merele, nucle i goji. Eu am uns cu puin unt un vas micu de yena i am turnat compoziia. Am introdus la cuptor la foc mic pentru 30 de minute.

Am servit-o caldu cu o linguria de miere de salcm.

Sunt tare nctat c Matei a mncat cu plcere aceast budinc hrnitoare, sntoas i energizant .