ZN Sibiu 30 octombrie 2015

84
SIBIU 30 OCT. - 12 NOV. AGENDA TA DE TIMP LIBER

description

 

Transcript of ZN Sibiu 30 octombrie 2015

Page 1: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

SIBIU 30 OCT. - 12 NOV. AGENDA TA DE TIMP LIBER

Page 2: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 3: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 4: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 5: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

5

SIBIU DANS FESTIVAL

FESTIVALUL CLARA HASKILSIBIU FOOTBALL DAYS - FOR KIDS

NOAPTEA BUFONILOR

30.10SIBIU DANS FESTIVAL

EDIŢIA 12 (24-A) CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR SIBIU

ORA: 19:00

30.10SIBIU FOOTBALL DAYS –

FOR KIDS -EDITIA OUTDOOR,

STADIONUL MUNICIPAL -EDITIA INDOOR,

HERMANNSTADT ARENA, SALA DE SPORT A LICEULUI

CONSTANTIN NOICA

31.10SĂRBĂTOREŞTE

HALLOWEEN-UL CU GAŞCA ZURLI!

SHOPPING CITY SIBIU (ZONA DE RESTAURANTE)

ORA: 16:00

31.10FESTIVALUL CLARA HASKIL CVARTETUL ARCADIA ROMÂNIA SALA THALIA

06.11NOAPTEA BUFONILOR DUPĂ A.P. CEHOV ȘI W. SHAKESPEARE ORA: 19.00

16.11SEARA CU POVESTI LIBRARIA HABITUS ORA: 18:30

ÎN REVISTĂ34 CITY VOICES TAKÁCS GYÖNGYI, ARS HUNGARICA: ”LA SIBIU INDIFERENT DE ETNIE, OAMENII FAC DIFERENŢA” 16 CITY STORIES FESTIVALURILE TOAMNEI LA SIBIU 64 CITY EVENTS PROGRAMUL FESTIVALULUI MOZAIC JAZZ FESTIVAL

EDITORIAL SIBIENI…

Sucursala BRD din Piaţa Gării, la finalul lunii

octombrie. Coadă la bancomat, în jur de opt persoane așteptau să retragă cash. În faţă, o doamnă la vreo 45 de ani, destul de modest îmbrăcată. Scoate o sumă de bani și în timp ce-i punea în portofel, din grabă, varsă tot mărunţișul pe jos. Monedele fug în toate direcţiile. În faţa mea oamenii încep să dea ochii peste cap. Toţi par că se grăbesc și pufnesc nervoși. Unii încep să bată din picioare, alţii șușotesc între ei. Nimeni nu îndură să facă un pas și să o ajute pe femeia care strângea monedele împrăștiate. După aproape un minut, o altă femeie, a doua la coadă, se apropie. Calcă fără bun simţ peste banii primei femei și începe să folosească bancomatul. În timp ce aceasta stătea în genunchi și aduna câte zece bănuţi, câte 50 de bănuţi… Tot ea și-a cerut scuze și a plecat rușinată.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

SIBIU

Page 6: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 7: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 8: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

8

FESTIVALUL NAŢIONAL DE FOLCLOR „IOAN MACREA”

BATRANA MILIONARA, CAUT NEPOATE MOSTENITOARECONCERT SIMFONIC

ARS HUNGARICA

31.10BROSCUŢA FERMECATĂ

TEATRUL GONG ORA: 18:00

04.11FESTIVALUL NAŢIONAL

DE FOLCLOR „IOAN MACREA”

CASA DE CULTURA A SINDICATELOR

ORA: 19:00

05.11ARS HUNGARICA

FESTIVAL CULTURAL MAGHIAR

KONCERT – KEGYE JÁNOS, PÁNSÍPMUVÉSZ

CENTRUL CULTURAL ORA: 20:00

12.11BATRANA MILIONARA, CAUT NEPOATE MOSTENITOARE DE KEN LUDWIG TEATRUL RADU STANCA ORA: 19:00

11.10CONCERT SIMFONIC DIRIJOR: THEO WOLTERS (OLANDA) SOLIŞTI: RĂZVAN DRAGNEA – PIAN, MEDVE SANDOR – TROMPETĂ ÎN PROGRAM: LUDWIG VAN BEETHOVEN – SIMFONIA A VIII-A ÎN FA MJOR, OP. 93 OSKAR BÖHME – CONCERT PENTRU TROMPETĂ ÎN MI MINOR, OP. 18 SERGHEI RAHMANINOV – CONCERT PENTRU PIAN NR. 4 SALA THALIA ORA: 19:00

ÎN REVISTĂ14 CITY CAUSES ÎMPĂRTĂȘEȘTE-ŢI PASIUNEA CU TINERII DIN CENTRELE DE PLASAMENT 32 CITY CULT FESTIVALUL NAŢIONAL DE FOLCLOR „IOAN MACREA” A AJUNS LA EDIŢIA A XVII-A 36 CITY EVENTS PROGRAMUL FESTIVALULUI MAGHIAR ARS HUNGARICA /SIBIU

Page 9: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 10: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 11: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 12: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

12 CITY ESSENTIALS NOU ÎN ORAŞ

CEI MAI BUNI DANSATORI DIN ŢARĂ VIN LA SIBIU DANS FESTIVAL 2015CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR SIBIU ORGANIZEAZĂ ÎNTRE 30 OCTOMBRIE ȘI 1 NOIEMBRIE CEA DE-A 24-A EDIŢIE A SIBIU DANS FESTIVAL, PE SCENA CASEI DE CULTURĂ A SINDICATELOR.

SIBIU DANS FESTIVAL 2015

Unde: Casa de Cultură a Sindicatelor

Când: 30 octombrie – 1 noiembrie

Preţ: intrare liberă

Sibiu Dans Festival este un proiect care înlesneşte

schimbul cultural şi de experienţă artistică între tineri dansatori din ţară şi străinătate prin organizarea unui festival - concurs internaţional de dans dedicat atât formaţiilor studenţeşti, cât şi viitorilor profesionişti.

Festivalul este gândit ca o competiţie la nivel international

şi ca un maraton de spectacole oferite de formaţii/companii de dans din ţară şi străinătate. Concursul se organizează pe 5 secţiuni (ansambluri, formaţii, grupuri, duet, individual) şi 5 genuri. Genurile de dans agreate de organizator pentru ediţia din anul 2015 vor fi dans contemporan

(care include baletul modern, teatru-dans, dans cu soluţii inovatoare şi inedite), show-revue (dansuri de revistă, dansuri cu specific de cabaret), dans de caracter (dansuri folclorice stilizate, dansuri tribale sau de ritual), dans modern (după curente muzicale şi coregrafice în vogă), street dance (hip-hop, house, popping, locking, new style, vogueing, tutting, break dance).

Aproximativ 400 de concurenţii au cofirmat participarea la ediţia 2015. Dintre aceştia

enumerăm: X-Tazy - Cluj Napoca, One Dream - Braşov, Providanse – Bucureşti – Galaţi, The Wings of Urban - Craiova, Brotherhood, M&M - Sibiu, Reflex - Timişoara, Matrix – Timişoara, Quasar Dance - Iasi, the Sky – Iaşi, Bel Art – Iasi, IllQueens– Galati, Starfix- Piteşti, Fantasy Dance – Piteşti, Academic Star – Ploiesti, Parângul – Petroşani, Medanse – Târgu Mureş, Alba Carolina – Alba Iulia şi Grupul Spektar din Serbia.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

NUMEROASE EVENIMENTE COMPLEMENTARE Activităţile adiacente spectacolelor de dans constau în organizarea de ateliere de dans (susţinute de coregrafii companiilor profesioniste şi de reprezentanţi ai juriului), mese rotunde şi o expoziţie de fotografie (cu imagini de impact de la ediţia anterioară).

INVITAŢI ATENT SELECTAŢI

Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu derulează constant activităţi culturale locale, naţionale şi internaţionale, în scopul promovării creaţiilor artistice a studenţilor din ţară. Spectacolele de dans invitate în Festival sunt creaţii ale unor tineri coregrafi din Cluj-Napoca, Sibiu şi Târgu Mureş.

Page 13: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 14: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY CAUSES CAUZE

14

ÎMPĂRTĂȘEȘTE-ŢI PASIUNEA CU TINERII DIN CENTRELE DE PLASAMENT

ASOCIAŢIA LINDENFELD DESFĂȘOARĂ DE MAI BINE DE ZECE ANI UN PROIECT EDUCAŢIONAL DE SUCCES CARE DUCE VOLUNTARI ÎN CENTRELE DE PLASAMENT.

Ideea proiectului este simplă: tinerii din centrele

de plasament sunt aproape izolaţi de societate, educaţie de calitate sau divertisment. Voluntari, de la 15 ani în sus, merg câte două ore pe săptămână și le vorbesc despre pasiunile lor, le arată noutăţi, povestesc, ies prin oraș, se împrietenesc și își deschid mintea.

”Voluntarii sunt o echipă în fiecare oraş, se susţin, se sfătuiesc şi se înlocuiesc unii pe alţii, pentru a le fi cât mai de ajutor copiilor. Să fii voluntar în proiectul “Dă-ţi pasiunea mai departe” – cum se numește proiectul - înseamnă să mergi două ore pe săptămână

alături de un coleg la o grupă de 3-12 copii şi să le transmiţi celor mici din pasiunile tale, de la engleză şi matematică, la muzică, teatru, fotografie, astronomie şi multe altele. Voluntarii din proiectul “Explorator pentru o zi” îi însoţesc pe copii în parc, la spectacole, la muzee sau la film, ajutându-i să înţeleagă evenimentele şi să tragă singuri concluzii”, spune Iarina Ștefănescu, directorul programului.

Pe lângă cunoştinţe, voluntarii le transmit copiilor şi valori importante, îi încurajează şi îi ajută să îşi dea

seama ce vor să facă mai departe. În cele două ore pe săptămână petrecute împreună copii se ataşează de ei, iar voluntarii le devin profesori, mentori şi prieteni. Voluntarii obţin satisfacţii la fiecare întâlnire din lucruri simple, care înseamnă însă enorm pentru copiii care nu au susţinerea şi încurajarea părinţilor.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

CE TREBUIE SĂ FACĂ UN VOLUNTAR Dintre minunile pe care le poate face un voluntar într-un centru de plasament: să îi zică prima oară unui copil că este extraordinar, să îl ajute să îşi cunoască calităţile, să îi înveţe pe copii să se încurajeze în loc să se jignească, să ducă un copil pentru prima oară la munte.

CINE POATE PARTICIPA

Voluntarii trebuie să fi împlinit 15 ani (fără limită superioară de vârstă) şi să îşi dorească să îi ajute pe copii pe durata unui semestru şcolar. Voluntarii participă la traininguri specializate. Voluntarii se pot înscrie prin e-mail la [email protected] cu CV-ul și o scurtă scrisoare de intenţie.

ASOCIAŢIA LINDENFELD

Unde: în judeţul Sibiu

Când: din 20 octombrie

Cât: două ore pe săptămână

Page 15: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 16: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

16

FESTIVALURILE TOAMNEI LA SIBIU

Nu doar vara Sibiul se bucură de festivaluri

în aproape fiecare weekend, lucru dovedit și de faptul că luna noiembrie aduce festivaluri de dans, muzică clasică, muzică populară și festivalul culturii maghiare.

Sibiu Dans Festival se încheie cu reprezentanţii

deosebite în prima zi din noiembrie. Sibiu Dans Festival este unul dintre puţinele manifestări de profil din ţară care include atât amatori, cât şi profesionişti. În prima zi a festivalului studenţi dansatori din întreaga ţară se întrec în cadrul unui concurs structurat

pe patru secţiuni: Modern, Contemporan, Show-revue şi Caracter.

Festivalul Internaţional CLARA HASKIL continuă

duminica, 1 noiembrie, ora 19:30 cu concertul de pian Alexander Schimpf, care cuprinde în program arii ca Wolfgang Amadeus MOZART - Divertismentul în Re KV.136, Wolfgang Amadeus MOZART - Concertul pentru pian nr. 12 în La Major, KV414, George ENESCU - Preludiu la unison op.9, Antonín DVORÁK - Serenada în Mi Major op.22

CITY STORIES COVERSTORY

Page 17: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

17 CITY STORIESCOVERSTORY

Luni, 2 noiembrie, ora 19:30 va avea loc concertul-lectura

cu Maia Morgenstern și Alina Azario (pian), având în program Johannes BRAHMS - Fanteziile op.116 (extrase)

Ediţia jubiliară a festivalului cultural maghiar de la Sibiu

care va avea loc în perioada 5-11 noiembrie oferă publicului peste 30 de evenimente interdisciplinare atractive: expoziţii, concerte de muzică clasică, jazz, pop, rock, alternativă, spectacole pentru copii, prezentări de cărţi, chiar şi un bal va fi organizat cu această ocazie.

Page 18: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY STORIES COVERSTORY

18

Programul festivalului cuprinde concerte nocturne în Music

Pub (Bagossy Brothers Company, formaţie de indie-alternativ-folc din Sfântu Gheorghe și formaţia de blues-rock Orpheusz (HU) ) şi în Atrium Cafe Bistro & Art (jazz cu Tóth Viktor Tercett și trompet session cu Medve Sándor) dar și la concertul django-pop a Formaţiei Pankastic, din Ungaria de la Teatrul Gong.

Închiderea ediţiei jubiliare se va face cu un concert al organistului de

renume mondial care a adunat cel mai numeros public prezent la concerte de orgă din istorie, Varnus Xaver, miercuri 11 noiembrie, ora 20:00, la Biserica Evanghelică din Sibiu. ”De-a lungul timpului festivalul s-a maturizat, a devenit mai cunoscut și mai complex. Acum înţelegem foarte bine cerinţele şi aşteptările spectatorilor, dar cunoaştem mai bine și rolul educativ, civic pe care și-l asumă un festival. Aducem din ce în ce mai multe evenimente pentru copii și încercăm să reprezentăm valorile culturale maghiare la un nivel cât mai înalt. Ne străduim să transformăm Ars Hungarica într-un festival prietenos, nu doar al comunităţii maghiare ci al tuturor sibienilor”, spune Takács Gyöngyi, reprezentanta festivalului.

Festivalul Naţional de Folclor „Ioan Macrea” ediţia a XVII-a se

va desfășura la Sibiu în perioada 4-6 noiembrie 2015.

Vineri, 4 noiembrie, de la ora 19:00 va avea loc spectacolul „Şapte

fraţi pentru şapte mirese” la care Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului” şi Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor”, însoţiţi de soliştii Alexandru Brădăţan, Stana Stepanescu, Florin Boita, Andreea Haisan, Codruţa Rodean, Daniel Pop, Răzvan Năstăsescu, Vlăduţa Lupău, Nicu Mâţă, Mădălina Ancuţa Mârza, Şirin Narenji, Paul Ananie, Gabriel Dumitru şi Izabela Tomiţă, cu participarea lui Bogdan Roman Gheorghe.

_DORINA NIŢU // redactor

Festivalul Naţional de Folclor „Ioan Macrea” va aduce sâmbătă în faţa sibienilor un spectacol folcloric cu ansamblurile „Ciocârlia” din Bucureşti, „Mureşul” din Târgu Mureş, „Doina Gorjului” din Târgu Jiu, „Transil vania” din Baia Mare şi „Banatul” din Timişoara.

Duminica festivalul se încheie cu spectacolul folcloric susţinut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava şi Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului”. De asemenea, pe scenă vor încânta publicul ansamblurile „Ceata Junilor” şi „Veteranii Junii Sibiului”.

Solisti vor fi Ovidiu Homorodean, Tudor Furdui Iancu, Ina Tudoran, Bogdan Toma, Virginia Irimuş, Oana Tomoioagă şi Şerban Horj, Alina Bîcă, Adrian Neamţu, Daniel Rosalim, Viorica Telcean, Alina Pinca, Robert Târnăveanu, Nelu Albu, Marcel Părău, Nineta Popa, Marius Ciprian Pop, Laura Lavric şi Nicoleta Voica.

Se pot procura bilete de la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, începând de luni, 19 octombrie, între orele 10:00 – 17:00. Preţul unui bilet este 15 lei sau cu reducere, 10 lei.

Page 19: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 20: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 21: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

21 CITY GRAM EVENIMENTE

RUBRICĂ RECOMANDATĂ

DE

LOREDANA & AGURIDA BAND

SÂMBĂTĂ, 14 NOIEMBRIE

SHOPPING CITY SIBIU

Page 22: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

22

VINERI30.10

10:00

NE ȚINEM DE CARTE @ HABITUS, ediția a

2-a, 2015Libraria Habitus

Expoziția: În căutarea Sophiei

Piata Mare

Expozitia: FELDIOARA REDESCOPERITA. un sit al oaspetilor germani in

estul EuropeiBiblioteca Astra, corp B

Un drum cât o sută de vieţi – Expoziţie de

Renée Renard

Casa Teutsch

Expoziția: Războiul în afișul polonez. Colecţia

Krzysztof DydoPalatul Brukenthal,

Cabinetul de Cartografie

Expoziţia: Relaţii româno-franceze în

Primul Război Mondial (1914-1918)

Palatul Brukenthal, Sala de Expoziţii

Temporare

14:00

Hotel Transylvania 2 ( otel Transilvania 2) -

3D DUBLAT ROTara: SUA | Durata: 1h

30 min

Gen film: Animaţie, Comedie, Familie

Cinema Arta

16:00

Hotel Transylvania 2 (Hotel Transilvania 2) -

3D SUBTITRAT ROTara: SUA

Durata: 1h 30 minGen film: Animaţie,

Comedie, FamilieCinema Arta

18:00

The Last Witch Hunter ( Ultimul vânător de

vrăjitoare ) - 2DTara: SUA | Durata: 1h

36 minGen film: Acţiune,

Aventuri, FantasticCinema Arta

19:00BRAVUL SOLDAT ŠVEJK

de Jaroslav HašekSala Studio din spatele

Casei de Cultură a Sindicatelor

Sibiu Dance FestivalCasa de Cultura a

Sindicatelor

19:30Festivalul International

CLARA HASKIL 2015Recital de pian

Alexander SchimpfIn program:

Johannes BRAHMS -

Klavierstücke op. 76Alexander SKRJABIN -

Sonata Nr. 7 Béla BARTÓK - Suita

op. 14Ludwig van BEETHOVEN

- Sonata op. 111

20:15

The Green Inferno (Infernul din Amazon)

- 2DTara: SUA

Durata: 1h 40 minGen film: Horror,Thriller

Cinema Arta

SÂMBĂTĂ31.10

10:00NE ȚINEM DE CARTE @ HABITUS, ediția a

2-a, 2015Libraria Habitus

12:00 Hotel Transylvania 2

(Hotel Transilvania 2) - 3D DUBLAT RO

Tara: SUA | Durata: 1h 30 min

Gen film: Animaţie, Comedie, Familie

Cinema Arta

18:00 The Last Witch Hunter

(Ultimul vânător de vrăjitoare) - 2D

Tara: SUA | Durata: 1h 36 min

Gen film: Acţiune, Aventuri, Fantastic

Cinema Arta

BROSCUȚA FERMECATĂTeatrul GONG

19:00NECUNOSCUTA CUNOSCUTĂ de

Aleksander Ścibor-Rylski

Sala Studio din spatele Casei de Cultură a

Sindicatelor

Sibiu Dance FestivalCasa de Cultura a

Sindicatelor

19:30Festivalul International

CLARA HASKIL 2015Cvartetul Arcadia

In program:Wolfgang Amadeus

MOZART - Cvartetul de coarde Nr. 2 în Re major,

K. 155 (K. 134a)Béla BARTÓK - Cvartetul

de coarde Nr. 4, Sz. 91Felix MENDELSSOHN-

BARTHOLDY - Cvartetul de coarde Nr. 6 în fa minor,

Op. 80

20:15 The Green Inferno

(Infernul din Amazon ) - 2DTara: SUA | Durata: 1h

40 minGen film: Horror,Thriller

Cinema Arta

DUMINICĂ01.11

10:00NE ȚINEM DE CARTE @ HABITUS, ediția a

2-a, 2015Libraria Habitus

16:00 Hotel Transylvania 2

(Hotel Transilvania 2) - 3D SUBTITRAT RO

Tara: SUA | Durata: 1h 30 min

Gen film: Animaţie, Comedie, Familie

Cinema Arta

18:00 The Last Witch Hunter

( Ultimul vânător de vrăjitoare ) - 2D

Tara: SUA | Durata: 1h 36 min

Gen film: Acţiune, Aventuri, Fantastic

Cinema Arta

19:00BRAVUL SOLDAT ŠVEJK

de Jaroslav HašekSala Studio din spatele

Casei de Cultură a Sindicatelor

Sibiu Dance FestivalCasa de Cultura a

Sindicatelor

19:30Festivalul International

CLARA HASKIL 2015Concert de pian Alexander

SchimpfIn program:

Wolfgang Amadeus MOZART - Divertismentul

în Re KV.136Wolfgang Amadeus

MOZART - Concertul pentru pian nr. 12 în La

Major, KV414George ENESCU - Preludiu

la unison op.9Antonín DVORÁK -

Serenada în Mi Major op.22

Page 23: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 24: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

24

noiembriela Sala Teatrului Naţional RADU STANCA

sâmbătă

07ora 19:00 2015

20:15 The Green Inferno

(Infernul din Amazon) - 2D

Tara: SUA | Durata: 1h 40 min

Gen film: Horror,ThrillerCinema Arta

LUNI02.11

10:00NE ȚINEM DE CARTE @ HABITUS, ediția a

2-a, 2015Libraria Habitus

Expoziția: În căutarea Sophiei

Piata Mare

14:00 Hotel Transylvania 2

(Hotel Transilvania 2) - 3D DUBLAT RO

Tara: SUA | Durata: 1h 30 min

Gen film: Animaţie, Comedie, Familie

Cinema Arta

16:00 Hotel Transylvania 2

(Hotel Transilvania 2 ) - 3D SUBTITRAT RO

Tara: SUA | Durata: 1h 30 min

Gen film: Animaţie, Comedie, Familie

Cinema Arta

18:00 The Last Witch Hunter

( Ultimul vânător de vrăjitoare ) - 2D

Tara: SUA | Durata: 1h 36 min

Gen film: Acţiune, Aventuri, Fantastic

Cinema Arta

19:30Festivalul International

CLARA HASKIL 2015Concert-lectura cu Maia

Morgenstern si Alina Azario(pian)In program:

Johannes BRAHMS - Fanteziile op.116

(extrase)Wolfgang Amadeus

MOZART - Fantezia în re

minor, KV 397Franz SCHUBERT - Impromptu-uri op.

posth.142 D. 935

20:15 The Green Inferno

(Infernul din Amazon) - 2D

Tara: SUA | Durata: 1h 40 min

Gen film: Horror,ThrillerCinema Arta

MARŢI03.11

10:00NE ȚINEM DE CARTE @ HABITUS, ediția a

2-a, 2015Libraria Habitus

16:00 Hotel Transylvania 2

(Hotel Transilvania 2 ) - 3D SUBTITRAT RO

Tara: SUA | Durata: 1h 30 min

Gen film: Animaţie, Comedie, Familie

Cinema Arta

18:00 The Last Witch Hunter

( Ultimul vânător de vrăjitoare ) - 2D

Tara: SUA | Durata: 1h 36 min

Gen film: Acţiune, Aventuri, Fantastic

Cinema Arta

19:00CONCERT

EXTRAORDINAR – TINERI SOLIŞTI

Dirijor: GABRIEL BEBEŞELEA

Solişti: MARA BARDAC – pian, AARON HUROŞ

– vioară, TUDOR SCRIPCARIU – pian

În program: Wolfgang Amadeus Mozart –

Concertul nr. 8 pentru pian şi orchestră în Do

major, KV 246Camille Saint-Saens –

Concertul pentru vioară şi orchestră în si minor,

op. 61Ludwig van Beethoven – Concertul nr. 1 pentru

pian şi orchestră în Do major, op. 15

GEGEN DEN FORTSCHRITT /

CONTRA PROGRESULUI de Esteve Soler

Teatrul Radu Stanca

20:15

The Green Inferno (Infernul din Amazon)

- 2DTara: SUA | Durata: 1h

40 minGen film: Horror,Thriller

Cinema Arta

MIERCURI04.11

10:00NE ȚINEM DE CARTE @ HABITUS, ediția a

2-a, 2015Libraria Habitus

16:00

Hotel Transylvania 2

(Hotel Transilvania ) - 3D SUBTITRAT RO

Tara: SUA | Durata: 1h 30 min

Gen film: Animaţie, Comedie, Familie

Cinema Arta

18:00 The Last Witch Hunter

( Ultimul vânător de vrăjitoare ) - 2D

Tara: SUA | Durata: 1h 36 min

Gen film: Acţiune, Aventuri, Fantastic

Cinema Arta

Festivalul Naţional de Folclor „Ioan Macrea”

Spectacolul Folcloric de teatru, muzica si dans

“Şapte fraţi pentru şapte mirese”

Casa de Cultura a Sindicatelor Sibiu

20:15 The Green Inferno

(Infernul din Amazon) - 2D

Tara: SUA | Durata: 1h 40 min

Gen film: Horror,ThrillerCinema Arta

JOI05.11

10:00NE ȚINEM DE CARTE @ HABITUS, ediția a

2-a, 2015Libraria Habitus

Expoziția: În căutarea Sophiei

Piata Mare

Expozitia: FELDIOARA REDESCOPERITA. un sit al oaspetilor germani in

estul EuropeiBiblioteca Astra, corp B

VEZI LISTA COMPLETA A EVENIMEN-TELOR DIN SIBIU

Page 25: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 26: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

26

Un drum cât o sută de vieţi – Expoziţie de

Renée RenardCasa Teutsch

16:00 Hotel Transylvania 2

(Hotel Transilvania 2) - 3D SUBTITRAT RO

Tara: SUA | Durata: 1h 30 min

Gen film: Animaţie, Comedie,Familie

Cinema Arta

17:00Ars Hungarica 2015

diverse spatii

18:00

The Last Witch Hunter ( Ultimul vânător de

vrăjitoare ) - 2DTara: SUA | Durata: 1h

36 minGen film: Acţiune,

Aventuri,FantasticCinema Arta

Festivalul Naţional de Folclor „Ioan Macrea”

Spectacol sustinut de Ansamblurile

Folclorice Profesioniste : “Banatul” din

Timişoara, “Ciocârlia” din Bucureşti, “Doina

Gorjului” din Târgu Jiu, “Transilvania” din Baia

Mare şi “Mureşul” din Târgu Mureş.

19:00

MUSICA SUPRIMATASolişti: MARIANNE

BOETTCHER – vioarăWOLFGANG

BOETTCHER - violoncelÎn program lucrări

de: Ludwig van Beethoven, Norbert

von Hannenheim, Ernst Toch, Tigran Mansurian,

Gabriel Iranyi, Violeta Dinescu, Bohuslav

MartinŚSala THALIA

19:00TAKE, IANKE SI CADÂR

de Victor Ion PopaTeatrul Radu Stanca

20:15

The Green Inferno (Infernul din Amazon) Tara: SUA | Durata: 1h

40 minGen film: Horror,Thriller

Cinema Arta

VINERI06.11

10:00NE ȚINEM DE CARTE @ HABITUS, ediția a

2-a, 2015Libraria Habitus

17:00Ars Hungarica 2015

diverse spatii

18:00Festivalul Naţional de Folclor „Ioan Macrea”Spectacol sustinut de

Ansamblurile Folclorice Profesioniste:

“Ciprian Porumbescu” din Suceava şi Ansamblul

Folcloric Profesionist “Cindrelul - Junii

Sibiului”. De asemenea, pe scenă vor încânta

publicul ansamblurile “Ceata Junilor” şi

“Veteranii Junii Sibiului”.

17:00Ars Hungarica 2015

diverse spatii

19:00NOAPTEA BUFONILOR

Teatrul Radu Stanca

SÂMBĂTĂ07.11

10:00NE ȚINEM DE CARTE @ HABITUS, ediția a

2-a, 2015Libraria Habitus

19:00AŞTEPTÂNDU-L PE

GODOT de Samuel Beckett

Teatrul Radu Stanca

DUMINICĂ 08.11

10:00NE ȚINEM DE CARTE @ HABITUS, ediția a

2-a, 2015Libraria Habitus

17:00Ars Hungarica 2015

diverse spatii

19:00OSTATIC LA MATUSICA

de Morris PanychTeatrul Radu Stanca

LUNI09.11

10:00

NE ȚINEM DE CARTE @ HABITUS, ediția a

2-a, 2015Libraria Habitus

17:00Ars Hungarica 2015

diverse spatii

MARŢI10.11

17:00Ars Hungarica 2015

diverse spatii

19:00RECITAL DE VIOARĂ

Solistă: ADELINA OPREAN

Sala THALIA

19:00POVARA LUI OSSI /

OSSI’S STEIN de Frieder Schuller

Teatrul Radu Stanca

MIERCURI11.11

17:00Ars Hungarica 2015

diverse spatii

JOI12.11

17:00Ars Hungarica 2015

diverse spatii

19:00CONCERT SIMFONIC

Dirijor: THEO WOLTERS (Olanda)

Solişti: RĂZVAN DRAGNEA – pian, MEDVE

SANDOR – trompetăÎn program: Ludwig van Beethoven – Simfonia a VIII-a în Fa mjor, op. 93

Oskar Böhme – Concert pentru trompetă în mi

minor, op. 18Serghei Rahmaninov –

Concert pentru pian nr. 4Sala THALIA

BATRANA MILIONARA, CAUT NEPOATE

MOSTENITOARE de Ken Ludwig

Teatrul Radu Stanca

REGIA Armin Petras SCENOGRAFIA Dragoş Buhagiar COSTUME Katja Strohschneider MUZICA ORIGINALĂ Marius Mihalache

MUZICA ȘI SOUND DESIGN Thomas Kürstner, Sebastian Vogel VIDEO Rebecca Ridel COREGRAFIA Berit Jentzsch DRAMATURG Verena EitelDISTRIBUȚIA Peter Kurt/ Nicu Mihoc Katharina Knap/ Diana Văcaru Lazăr Ofelia Popii Ciprian Scurtea Susanne Böwe/ Mariana Mihu

Horst Kotterba/ Dan Glasu Paul Grill/ Ioan Paraschiv Cristina Juks Maria Tomoiagă Alexandru UdreaCu participarea extraordinară a muzicianului Marius Mihalache

nathanînțeleptul

O COPRODUCȚIe TEATRUL NAȚIONAL „RADU STANCA” SIBIU ȘI

SCHAUSPIEL STUTTGART

după Gotthold Ephraim Lessing TRADUCERE DE: Lucian Blaga

noiembriela Sala Teatrului Naţional RADU STANCA

duminică

15ora 19:00 2015

SIBIU / OCTOMBRIE - DECEMBRIE 2015

Page 27: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

REGIA Armin Petras SCENOGRAFIA Dragoş Buhagiar COSTUME Katja Strohschneider MUZICA ORIGINALĂ Marius Mihalache

MUZICA ȘI SOUND DESIGN Thomas Kürstner, Sebastian Vogel VIDEO Rebecca Ridel COREGRAFIA Berit Jentzsch DRAMATURG Verena EitelDISTRIBUȚIA Peter Kurt/ Nicu Mihoc Katharina Knap/ Diana Văcaru Lazăr Ofelia Popii Ciprian Scurtea Susanne Böwe/ Mariana Mihu

Horst Kotterba/ Dan Glasu Paul Grill/ Ioan Paraschiv Cristina Juks Maria Tomoiagă Alexandru UdreaCu participarea extraordinară a muzicianului Marius Mihalache

nathanînțeleptul

O COPRODUCȚIe TEATRUL NAȚIONAL „RADU STANCA” SIBIU ȘI

SCHAUSPIEL STUTTGART

după Gotthold Ephraim Lessing TRADUCERE DE: Lucian Blaga

noiembriela Sala Teatrului Naţional RADU STANCA

duminică

15ora 19:00 2015

Page 28: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 29: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

29 CITY GRAM ORAŞUL TĂU

CENTRUL ISTORIC

ÎN REVISTĂ 30 CITY CULT IUBITORII DE JAZZ SE ÎNTÂLNESC LA SIBIU, LA MOZAIC

42 CITY EVENTS MEGA CONCERT LOREDANA ȘI BANDA AGURIDA. NOUĂ ANI ÎMPREUNA CU SHOPPING CITY SIBIU!

50 CITY FILM INFERNUL DIN AMAZON

52 CITY EVENTS FASHIONATION: VIAŢA UNUI MODEL INTERNAŢIONAL!

74 CITY LIFESTYLE CEL MAI BUN KICKBOXER DIN LUME SIBIU

RUBRICĂ RECOMANDATĂ

DE

Page 30: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

30 CITY CULT FOCUS PE CULTURĂ

IUBITORII DE JAZZ SE ÎNTÂLNESC LA SIBIU, LA MOZAICCASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR ESTE LOCUL DE ÎNTÂLNIRE AL IUBITORILOR DE JAZZ LUNA VIITOARE, PENTRU CĂ SPAŢIUL GĂZDUIEȘTE ÎNTRE 13 ȘI 15 NOIEMBRIE MOZAIC JAZZ FESTIVAL.

Mozaic Jazz Festival a încercat încă de la prima

ediţie să se poziţioneze printre evenimentele de înaltă calitate ale Sibiului, susţin organizatorii. „Jazzul încă nu vinde atât de multe bilete și nici nu atrage atât de mulţi sponsori încât să poţi finanţa întregul festival fără sprijinul autorităţilor locale. Sper totuși ca Mozaicul să fie suficient de matur și de mare în momentul în care Sibiul va avea un nou spaţiu cultural cu mai multe scene”, a spus Silviu Scrob, directorul festivalului.

Startul festivalului va fi dat de quartetul trompetistului

american Ambrose Akinmusire, vineri, începând cu ora 19:00, care vine în premieră în România.

BILETE PENTRU TOŢIPreţul unui bilet este de 70 lei pentru fiecare zi de festival, iar abonamentul valabil pentru cele trei zile costă 170 de lei. Elevii, studenţii și pensionarii beneficiază de reducere.

MAI MULŢI PARTICIPANŢI”Mă aștept să crească numărul participanţilor faţă de prima ediţie și îmi doresc ca participanţii să fie încântaţi de artiști și de experienţa periferică pe care încercăm să o construim în jurul concertelor, ca publicul să aibă experienţe memorabile”, spun organizatorii.

MOZAIC JAZZ FESTIVAL Unde: Casa de Cultură a Sindicatelor

Când: 13 – 15 noiembrie

Cât: 70 de lei biletul

continuă cu un concert Miroslav Vitouš –Emil Viklicky Duo (Cehia) de la ora 21:00, Miroslav Vitouš fiind unul dintre cei mai respectaţi contrabasişti ai lumii.

În seara de sâmbătă, 14 noiembrie, grupul norvegian, Jaga Jazzist îi va încânta pe cei

prezenţi cu un moment de muzică care e greu de încadrat într-o singură categorie: jazz, post rock, electronica, rap și muzică clasică. Jazz-ul contemporan va fi și el în prim-plan de la 21:45, atunci când Tigran Hamaysan Trio din Armenia își vor prezenta în cadrul festivalului noul lor album „Mockroot”. În ultima seară a festivalului, 15 noiembrie de la ora 21:00, grupul olandez de jazz-funk, The Ploctones vor încerca prin improvizaţie să capteze tot ceea ce se întâmplă în jurul lor. „Monstrul cu patru capete”, așa cum mai este numit grupul, au completat „meniul” sibienilor cu jazz rock, funk, blues sau punk.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

Page 31: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY CULT FOCUS PE CULTURĂ

31

DESPRE LUCRĂRI DIN

PIANCOTECĂ Expoziţia este dezvoltată pe panouri de mari dimensiuni, ce prezintă informaţii scriptice și reproduceri după lucrări de artă din pinacoteca Brukenthal, după documente de secol XVIII, precum și reprezentări vizuale ale Palatului Brukenthal.

MAI MULTE TEMETematic, se delimitează mai multe nuclee: familia von Brukenthal; unicul portret al baronesei, cunoscut nouă și pictat în jurul anului 1766; două întinerarii ale Sophiei la vârsta de 25 de ani; documente de arhivă ilustrative pentru viaţa și activitatea baronesei.

ÎN CĂUTAREA SOPHIEI, LA SIBIUPÂNĂ ÎN OPT NOIEMBRIE ÎN PIAŢA MARE PUTEŢI ADMIRA EXPOZIŢIA ”ÎN CĂUTAREA SOPHIEI”.

Organizată de Direcţia

Judeţeană Sibiu a Arhivelor Naţionale ale României, Asociaţia Elijah Iniţiativa Culturală Ruth Zenkert și Primăria Municipiului Sibiu, expoziţia este parte integrantă a proiectului cultural În căutarea Sophiei, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Ideea din spatele expoziţiei este de a oferi publicului larg o privire de ansamblu asupra vieţii și personalităţii Sophiei von Brukenthal (1725-1782), soţia baronului Samuel von Brukenthal, Guvernator al Transilvaniei.

CINE: În căutarea Sophiei

UNDE: Piaţa Mare

CÂND: 16 octombrie – 11 noiembrie

MUZICĂRECITAL DE

VIOARĂ

Filarmonica de Stat din Sibiu vă invită în seara zilei de

10 noiembrie la un recital de vioară

susţinut de solista Adelina Oprean, pe scena Sălii Thalia.

Unde:

Sala Thalia

Când: 10 noiembrie

Cine: Adelina Oprean

Page 32: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY CULT FESTIVAL

FESTIVALUL NAŢIONAL DE FOLCLOR „IOAN MACREA” A AJUNS LA EDIŢIA A XVII-ACENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CONSERVAREA ŞI PROMOVAREA CULTURII TRADIŢIONALE „CINDRELUL – JUNII” SIBIU, ÎN PARTENERIAT CU CERCUL MILITAR SIBIU ORGANIZEAZĂ, ÎN PERIOADA 04 – 06 NOIEMBRIE 2015, CEA DE-A XVII-A EDIŢIE A FESTIVALULUI NAŢIONAL DE FOLCLOR „IOAN MACREA”.

Festivalul debutează în 4 noiembrie, la Casa de

Cultură a Sindicatelor Sibiu, de la ora 18.00, cu spectacolul „Şapte fraţi pentru şapte mirese”, o premieră marca Junii Sibiului. „Vă propunem o incursiune de basm în lumea satului tradiţional, pentru a fi părtaşi la unul dintre cele mai frumoase ceremonialuri legate de viaţa omului: Nunta”, spun organizatorii.Scenariul: Theodor VasilescuRegia şi coregrafia: Theodor Vasilescu şi Silvia Macrea

În 5 noiembrie este programat un spectacol al ansamblurilor

folclorice profesioniste: Ciocârlia – Bucureşti, Mureşul – Târgu Mureş, Doina Gorjului – Târgu Jiu,

BILETE PUSE ÎN VÂNZAREBiletele pentru spectacolul din 5 noiembrie 2015 se pot procura de la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, între orele 10.00 – 17.00. Preţul unui bilet este de 15,00 lei, respectiv 10,00 lei, cu reducere. Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu.Acţiune co-finanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

OMAGIU FOLCLORULUI ROMÂNESCConform directorului festivalului, Silvia Macrea, prin acest eveniment se urmăresc conservarea şi promovarea elementelor autentice de cântec şi joc popular românesc, încurajarea formării profesionale continue a artiştilor şi creşterea valorică a performanţelor la nivel de profesionalism.

FESTIVALUL NAŢIONAL DE FOLCLOR „IOAN MACREA” Unde: Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu

Când: 4-6 noiembrie 2015

Preţ: 15 lei biletul

Transilvania – Baia – Mare și Banatul – Timişoara. Nu ratati intalnirea cu soliști de seamă precum: Steliana Sima, Maria Sântean Faghiura, Leontina Pop, Olguţa Berbec, Liliana Laichici, Nicu Novac.

În data de 6 noiembrie, de la aceeași oră, va avea loc un spectacol susţinut de ansamblurile

folclorice profesioniste: „Ciprian Porumbescu – Suceava, Cindrelul – Junii Sibiului, Ansamblurile „Ceata Junilor” şi „Veteranii Junii Sibiului”. Vor urca pe scena festivalului soliști din generaţia tânără, precum și soliști consacraţi, iubiţi de dumneavoastră: Alexandru Pugna, Nineta Popa, Laura Lavric, Nicoleta Voica.

Spectacolele sunt prezentate de Marius Ciprian Pop şi vor fi înregistrate şi difuzate de către

Televiziunea Etno.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

32

Page 33: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 34: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY VOICE INTERVIU

34

ARS HUNGARICA: ”LA SIBIU INDIFERENT DE ETNIE, OAMENII FAC DIFERENŢA”

comunităţii maghiare relativ mici, trebuie să ne concentrăm spre un public ţintă complex cu categorii de vârstă, gusturi și așteptări diferite. Tot răul spre bine, pentru că astfel ajungem și la publicul sibian de la cel compus din tinerii care-și petrec serile în cluburi la consumatorii de artă plastică și iubitorii de muzică clasică. În concluzie o zi lungă de lucru se poate termina cu concertele nocturne din Music Pub (Bagossy Brothers Company, formaţie de indie-alternativ-folc din Sfântu Gheorghe și formaţia de blues-rock Orpheusz (HU) ) şi la Atrium Cafe Bistro & Art (jazz cu Tóth Viktor Tercett și trompet session cu Medve Sándor) dar și la concertul django-pop a Formaţiei Pankastic! Din Ungaria de la Teatrul Gong.

Aşa cum am obişnuit deja publicul din Sibiu

pregătim expoziţii atractive în Turnul Sfatului (Mánfai György – Paralele Sibiu - Pécs), Muzeul Astra (Vargyas Ildikó Cărţi de joc- Haiducii) și Forumul Democrat German (Forster Jakab - Country Saxons), iar cea care ne onorează cel mai mult este expoziţia Ştefan ORTH - Gravură retro, anii ‚70 organizată în sala CIC a Primăriei Municipiului Sibiu. Cireașa de pe tort o păstrăm pentru închiderea ediţiei jubiliare: concertul organistului de renume mondial care a adunat cel mai numeros public prezent la concerte de orgă din istorie, Varnus Xaver, miercuri 11 noiembrie, ora 20:00, la Biserica Evanghelică din Sibiu.

Cine sunt artiștii care vor susţine

spectacolele în cadrul galei Ars HUNGARICA?

Invităm cu drag toţi sibienii la deschiderea festivalului

DESPRE ARS HUNGARICA CARE A AJUNS ANUL ACESTA LA EDIŢIA CU NUMĂRUL ZECE, POVESTEȘTE TAKÁCS GYÖNGYI, PRINCIPALUL COORDONATOR AL EVENIMENTELOR DIN CADRUL FESTIVALULUI CULTURII MAGHIARE.

când glasurile a peste 150 de copii vor răsuna în Sala Thalia. Este vorba de Filarmonica de copii din Vlădiţa coordonaţi de profesorul de muzică Haáz Sándor. Filarmonica s-a înfiinţat în 1983 și de atunci impresionează publicul de pretutindeni cu peste 20 de concerte susţinute anual și au înregistrat patru albume. Copii îmbrăcaţi în haine populare au cântat în locuri importante din toată lumea, inclusiv în Parlamentul Ungariei din Budapesta şi al Europei la Bruxelles. Piese muzicale clasice scurte, prelucrări de muzică populară, precum şi selecţii din muzica diferitelor popoare deschid festivalul Ars HUNGARICA, ediţia cu numărul zece.

Sibienii, maghiarii, dar şi turiştii aplaudă festivalul

culturii maghiare an de an. Ce credeţi că îi uneşte pe aceşti oameni, aparţinând unor culturi atât de diferite?

La Sibiu indiferent de etnie, oamenii fac diferenţa.

Datorită mișcărilor civice sibienii, dar și oaspeţii municipiului au înţeles că apartenenţa la o comunitate și voluntariatul pentru un scop comun îi face mai puternici, mai motivaţi, (mai fericiţi), iar aceste grupuri active alcătuiesc comunitatea sibiană. Oamenii au înţeles că diversitatea culturală îi face mai bogaţi. Cu siguranţă atitudinea lor faţă de comunitate și deschiderea către nou îi unește şi îi aduce şi înspre festivalul cultural Ars HUNGARICA.

Ce aduce nou Ars Hungarica 2015?

Balul Festivalului, sau al Strugurilor. Anul acesta am

decis să includem în programul festivalului un eveniment tradiţional al comunităţii

Festivalul culturii maghiare Ars

HUNGARICA a ajuns la o nouă ediţie. Care sunt evenimentele cele mai importante din cadrul festivalului, pe care nici comunitatea maghiară din Sibiu şi nici sibienii nu trebuie să le rateze?

Ars HUNGARICA a ajuns la ediţia jubiliară care

reprezintă, un prag, o treaptă menită să ridice festivalul la ”următorul nivel”. Ca toţi organizatorii evenimentelor culturale avem de satisfăcut un public diferit și răsfăţat. Datorită

Page 35: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY VOICE INTERVIU

35

maghiare. Este un bal menit să destindă publicul cu muzică live şi vor urca pe scenă formaţia de dansuri populare maghiare din Sibiu Forgós, precum şi elevii claselor primare de la secţia maghiară.

Un eveniment nou în program este și Întâlnirea

de la Sibiu, un moment dedicat tuturor persoanelor care ne sunt şi ne-au fost aproape în organizare în cei zece ani de când funcţionează Asociaţia Maghiarilor din Sibiu HID, oamenii cărora avem atât de mult să le mulţumim. Cu această ocazie va fi vernisată și o expoziţie a celor zece ani şi va fi prezentat şi un album de colecţie.

Vin maghiari din alte judeţe sau chiar

din străinătate pentru a participa la Festivalul Culturii Maghiare de la Sibiu?

Datorită valoroaselor parteneriate media și a

instituţilor culturale prietene din alte regiuni ne putem baza pe o vizibilitate mare în rândul maghiarilor de pretutindeni, astfel încât mai ales la evenimentele de notorietate – şi ne străduim ca în fiecare an să existe cel puţin un eveniment unic şi în premieră pentru Transilvania – sosesc persoane chiar şi din ţările vecine. O parte a publicului este reprezentat chiar de invitaţii și voluntarii anilor precedenţi. Dintr-un sondaj realizat chiar recent persoanele intervievate au scos în evidenţă faptul că musafirii festivalului Ars HUNGARICA sosesc la Sibiu oaspeţi și pleacă prieteni, ulterior revenind de dragul Sibiului.

_DORINA NIŢU // redactor

Page 36: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

36 CITY EVENTS ARS HUNGARICA, 5 - 11 NOIEMBRIE 2015

ARS HUNGARICA- FESTIVAL CULTURAL MAGHIAR - SIBIU, 5 - 11 NOIEMBRIE 2015

JOI,5 NOIEMBRIECentrul Cultural Maghiar, 17,00 - Vernisaj expoziţie: Asociaţia HÍD, 10 aniCentrul Cultural Maghiar, 17,30 - Vernisaj expoziţie: Ars HUNGARICA 10Centrul Cultural Maghiar, 18,00 - Conferinţă: Întâlnirea de la SibiuCentrul Cultural Maghiar, 20,00 - Concert: Kegye János, naiMusic Pub, 22,00 - Concert & Party: Bagossy Brothers Company

VINERI,6 NOIEMBRIEPrimăria Municipiului Sibiu, sala CIC, 12,00 - Vernisaj expoziţie: Ştefan ORTH – Gravuri retro, anii ’70.Turnul Sfatului, 13,00 – Vernisaj expoziţie - Mánfai György – Paralele Sibiu - PécsForumul Democrat German, 14,00 – Vernisaj expoziţie: Forster Jakab - Country SaxonsGaleria ASTRA, 15,00 - Vernisaj expoziţie: Vargyas Ildikó – Cărţi de joc: HaiduciiSala Thalia, 19,00 - Deschiderea oficială a festivalului Sala Thalia, 19,30 - Concert: Filarmonica de copii din Vlăhiţa Atrium Cafe Bistro & Art, 22,00 - Concert de jazz: Tóth Viktor Tercett (HU)

SÂMBĂTĂ, 7 NOIEMBRIETurnul Sfatului, 11,00 - Vernisaj expoziţie: Vargyas Ildikó – MementoLibrăria Habitus, 12,00 - Spectacol: Desene animate cu acompaniament live la saxofon,

Tóth Viktor (HU) Librăria Habitus, 13,00 - Conferinţă de literatură - Târg de carte. Edituri invitate: Tortoma, Idea Konyvter, Muvelodes, etc. - Sibiul Maghiar, prezintă prof. Benjamin Jozsa - Sandor Remenyik 125 ani, inivitată prof. Iren Hantz Lam si Agnes Bartha - Prezentare de carte: Oameni celebrii: Gaspar Heltai, prezintă prof. Gergely Kun-Gazda - Sibiu – Szolnok, legături culturale, prezintă dr. Beáta Molnár - Prezentare revistă istorică – Magazin Transilvănean, prezintă László Demeter, redactor şefSala Oglinzilor, 19,00 - Balul Festivalului, muzica asigurată de Zoltán Brassai si formaţia sa din Tg. Mureşvor urca pe scenă ansamblurile de dansuri populare maghiare a copiilor de la secţia maghiară a Colegiului Naţional O. Goga Sibiu şi Ansamblul Forgós.

DUMINICĂ,8 NOIEMBRIE Galeria Bisericii Reformate din Sibiu, 11,00 - Vernisaj expoziţie:Makrai Zsuzsa – Embleme renascentiste de Bathory. Cu participarea Corului Hozsanna din SibiuBiserica Rom. Catolică Sf. Treime Sibiu, 12,30 - Concert coral: Mustármag - Oratoriul In Memoriam Márton ÁronSala mică Thalia, 17,00 - Întâlnire cu redactorii: MTVA – DunaTV, întâlnire cu publiculSala mică Thalia, 18,00 - Vernisaj expoziţie: 15 ani de pedagogie în arhitectură la M. Ciuc

Sala mică Thalia, 19,00 - Concert cameral: Horváth Bálint – Juhász Orsolya Anna (HU)Atrium Cafe Bistro & Art, 21,00 - Concert improvizaţie: Sándor Medve, trompetă, loop

LUNI,9 NOIEMBRIESala mică Thalia, 10,00 - Teatru pentru copii: Teatrul Plimbăreţ – Din tigru nu va fi slăninăAtrium Cafe Bistro & Art, 21,00 – Teatru: Blénessy Enikő – 7 (spectacol in premiera absoluta)

MARŢI,10 NOIEMBRIESala mică Thalia, 10,00 - Teatru pentru copii: Teatrul Plimbăreţ – Nas de cârnatSala Gong, 19,00 – Concert: Formaţia Pankastic! (django-pop)Music Pub, 22,00 - Concert & Party: Formaţia Orpheusz (blues-rock)

MIERCURI,11 NOIEMBRIESala Gong, 10,00 – Concert: Formaţia Libavonat (HU) Biserica Evanghelică, 20,00 - Concert de orgă: VARNUS XAVER la Sibiu

* Informaţii suplimentare se pot găsi pe pagina oficială a evenimentului: Szeben.ro ** Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica programul

Organizator: Asociaţia Maghiarilor din Sibiu HÍDAcţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

Page 37: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

37 CITY EVENTSARS HUNGARICA

Page 38: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 39: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 40: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 41: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 42: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY EVENTS SHOPPING CITY SIBIU

MEGA CONCERT LOREDANA ȘI BANDA AGURIDA. NOUĂ ANI ÎMPREUNA CU SHOPPING CITY SIBIU!

Pe 14 noiembrie 2015, centrul comercial Shopping City Sibiu aniversează nouă ani de la deschidere cu mega reduceri, premii surpriză, muzică și divertisment începând cu ora 17:00. Programul de entertainment va începe cu o prezentare de modă unde branduri de renume din cadrul Shopping City Sibiu își vor prezenta colecţiile de toamnă-iarnă pentru femei, bărbaţi și copii. Pregătiţi-vă să fiţi luaţi prin surprindere de catre gazda evenimentului, Dezbracatu’ care va modera concursuri neașteptate cu premii instant oferite magazinele din cadrul centrului comercial! Promoţiile tentante și reducerile de pana la 60% vor fi în parcul comercial de la ora 17:00 până la ora 23:00. Mai mult decat atât, premiile în valoare totală de 5.000 euro vor răsplati fidelitatea clienţilor noștri. Așadar, primele 500 de persoane care achiziţionează produse în valoare de

minim 200 lei vor fi răsplătite cu vouchere de cumpărături a câte de 50 lei fiecare. De asemenea, o serie de alte surprize vor contura atmosfera de sărbătoare: bufoni regali, pictură pe faţă, atelier de creaţie pentru copii și spectacol de contorsionism.Alături de cumpărături, reduceri și premii, surprizele serii vor culmina cu un mega concert Loredana și Banda Agurida. Partenerii campaniei: Set Up, Golden Tulip, Cleopatra Models și Komma Media. Pentru mai multe informaţii privind evenimentele, regulamentele de concurs și ale promoţiilor, accesaţi pagina de Facebook a Shopping City Sibiu, precum și website-ul www.shoppingcitysibiu.ro.

42

Pentru mai multe informaţii privind evenimentele, regulamentele de concurs și ale promoţiilor, accesaţi pagina de Facebook a Shopping City Sibiu, precum și website-ul www.shoppingcitysibiu.ro

Page 43: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY EVENTS SHOPPING CITY SIBIU

SHOPPING CITY SIBIU DUCE SHOPPING-UL LA UN ALT NIVEL. 19 MAGAZINE NOI DESCHISE LA SHOPPING CITY SIBIU

Shopping City Sibiu, cel mai mare parc comercial din Sibiu a încheiat până în prezent 19 contracte de închiriere pentru spaţii comerciale, cumulând circa 2500 mp ce vor completa cu succes mixul de magazine existent și vor oferi consumatorilor motive în plus de a se bucura de cumpărături. Gradul de ocupare al centrului comercial deţinut de Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO) ajunge la 98%. Parcul comercial Shopping City Sibiu a trecut printr-o etapă de dezvoltare care a implicat relocarea unor magazine în spaţii mai mari și cu un design modern adaptat nevoilor complexe ale consumatorilor. Centrul comercial își consolidază astfel prima pozitie și rămâne prima alegere pentru clienţii săi, un spaţiu plin de culoare și produse, pentru cele mai exigente gusturi.Magazinele de fashion – BSB, Ana Radu Fashion, Exit 9, de articole sportive – Adidas, de servicii – farmacia SensiBlu, Plafar, salonul Maioko, alături de Diverta, Nobila Casa, OptyU, Dolce Dormire, Noriel Megastore și altele, aduc un plus de valoare centrului comercial și reprezinta un pas firesc și o nouă etapă de dezvoltare.BSB este unul din liderii de modă europeni, deţinând peste 100 de maagzine în Grecia și în alte ţări din Europa. Calitatea produselor, design-ul mereu aliniat tendinţelor internaţionale și mijloacelor performante de producţie – acestea sunt ingredientele ce determina succesul și notorietatea brand-ului BSB. Indiferent de anotimp, piesele colecţiilor BSB vorbesc

despre feminitate și senzualitate: forme relaxate care flateaza silueta, ţinute pentru fiecare zi sau pentru ocazii speciale, haine uimitor de confortabile, de o calitate superioară.Magazinul Adidas s-a deschis în cadrul parcului comercial Shopping City Sibiu la jumatatea lunii septembrie și are o suprafaţă de circa 270 mp, cu un concept modern, oferind pasionaţilor o gamă largă de produse pentru practicarea de sporturi diverse.Diverta, magazin deschis pe 1 Septembrie pe o suprafaţă de circa 240 mp, este al doilea magazin deţinut de retailer în oraș și este organizat după un concept nou cu un mix de produse unic pe piaţă, împărţit în zone de interes pentru clienţi, în care se vor regăsi cele mai căutate cărţi, jucării, filme și cele mai noi gadget-uri, colecţii școlare dar și papetărie de cea mai buna calitate.Salonul Maioko s-a relocat din această toamnă într-un spaţiu nou, cu un design modern iar magazinul de jucarii Noriel Toys, s-a transformat în Noriel Megastore, relocându-se într-un spaţiu mai generos, cu o

43

suprafaţă totală de aproximativ 500 mp. Pe lângă varietatea de jucării și jocuri cu care Noriel și-a obișnuit clienţii din toată ţara, noul magazin aduce o ofertă generoasă de produse pentru nou născuţi precum și articole de îmbrăcăminte pentru copii.Magazinul Nobila Casa, în mai puţin de 3 ani în Shopping City Sibiu s-a redeschis la începutul anului în Galeria Carrefour pe o suprafaţă dublă, cu o ofertă mai bogată, oferind sibienilor un spaţiu primitor, degajat și trendy. În urmatoarea perioadă brand-ul Musette va inaugura la Shopping City Sibiu un nou magazin. Musette este producator și retailer de încălţăminte și accesorii, fiind unul dintre cele mai de succes brand-uri românești.”Toate spaţiile închiriate confera multe elemente de noutate centrului comercial Shopping City Sibiu și vor satisface mai bine nevoile consumatorilor. Shopping City Sibiu vă pregătește și alte noutăţi menite să crească atractivitatea centrului, pe care vi le vom dezvălui pe măsura ce se vor implementa”, spun reprezentanţii Shopping City Sibiu.

Page 44: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

44 CITY EVENTS MOZAIC JAZZ FESTIVAL

Bilete și abonamenteBiletele și abonamentele se găsesc în reţeaua Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas și Cărturești, și on-line pe www.eventim.roDetalii pe www.mozaicfestival.com și pe pagina de Facebook Mozaic Jazz Festival.

MOZAIC JAZZ FESTIVAL

A mai rămas mai puţin de o lună până la cel mai cool festival de jazz care are loc în Sibiu, între 13 și 15 noiembrie 2015 la Casa de Cultură a Sindicatelor!

Mozaic Jazz Festival vă așteaptă și în acest an cu un line-up de excepţie, muzicieni inovatori și spectaculoși fiind prezenţi la Sibiu pe toată durata evenimentului.

PROGRAMUL FESTIVALULUI:

Vineri 13 noiembrie, ora 19:00- Ambrose Akinmusire Quartet (USA)Festivalul este deschis de trompetistul Ambrose Akinmusire care concertează pentru prima dată în România!În 2007 a câștigat râvnitul premiu Thelonious Monk International Jazz

Competition, uimind un juriu din care făceau parte Quincy Jones şi Roy Hargrove.A cântat cu Joshua Redman și Esperanza Spalding, este recunoscut pentru originalitate, fiind un must-see la Mozaic Jazz Festival!

Vineri 13 noiembrie, ora 21:00- Miroslav Vitouš –Emil Viklicky Duo (Cehia)Membru fondator al legendarului grup Weather Report, Miroslav Vitouš este unul dintre greii mondiali ai contrabasului. În 50 de ani de carieră a colaborat cu Miles Davis, Chick Corea, Wayne Shorter, Jan Garbarek.Emil Viklicky este în elementul

Page 45: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

45 CITY EVENTSMOZAIC JAZZ FESTIVAL

său pe toate teritoriile muzicale pe care le explorează. Câştigă multe premii internaţionale, compune muzică de film, jazz contemporan, dar şi muzică clasică, discografia sa numărând nu mai puţin de 30 de albume.

Sâmbătă, 14 noiembrie, ora 19.00 - Jaga Jazzist (Norvegia)Jaga Jazzist reprezintă avangarda electro-jazz-ului şi nu-jazz-ului scandinav. Noul lor disc, Starfire este cel mai bun din cariera trupei, piesele electronic- hipnotice făcând irezistibil acest grup, de neratat live!Sâmbătă, 14 noiembrie, ora 21.15 - Tigran Hamasyan Trio (Armenia)O adevărată forţă magnetică a jazz-ului contemporan, Tigran este artistul rebel prin excelenţă. Marile nume din panteonul jazzului îl aclamă – Herbie Hancock, Chick Corea și Brad Mehldau fiind admiratori ai muzicii sale, dar mai cu seamă ai prestaţiei live.

Duminică, 15 noiembrie , ora 19.00 - Bálazs Bágyi New Quartet (Ungaria)Baterist, compozitor, profesor şi producător, Bálazs Bágyi este un membru marcant al scenei muzicale

maghiare, fiind și preşedinte al Federaţiei Ungare de Jazz. Cu o carieră prolifică, Bálazs Bágyi este unul dintre cei mai iubiţi muzicieni de jazz din Ungaria.

Duminica, 15 noiembrie, ora 21.00 - The Ploctones (Olanda)Capul răutăţilor scenei olandeze, grupul experimental The Ploctones distilează sunete, energii și senzaţii ca nimeni alţii. Să nu vă mire dacă nu vă veţi sătura prea ușor de jazz rock-ul, funk-ul, blues-ul sau punk-ul pe care aceștia îl vor aduce pe scena festivalului.Mozaic Jazz Festival este un eveniment produs de Asociaţia Mozaic Events și cofinanţat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Page 46: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

JAZZJAZZJAZZJAZZTIGRAN

HAMASYANTRIOSAMBATA 14 NOV.

THE PLOCTONES

DUMINICA 15 NOV.

CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR

SIBIU|13-15 NOV. 2015

AMBROSEAKINMUSIREVINERI 13 NOV.

MIROSLAV VITOUS & EMILVIKLICKÝ

VINERI13 NOV.

BAGYI BALAZSNEW QUARTET

DUMINICA 15 NOV.

JAGAJAZZISTSAMBATA 14 NOV.

WWW.MOZAICFESTIVAL.COM

ACŢIUNE COFINANŢATĂ DECONSILIUL LOCAL SIBIU PRINPRIMĂRIA MUNICIPIULUI SIBIU

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim

Page 47: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

JAZZJAZZJAZZJAZZTIGRAN

HAMASYANTRIOSAMBATA 14 NOV.

THE PLOCTONES

DUMINICA 15 NOV.

CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR

SIBIU|13-15 NOV. 2015

AMBROSEAKINMUSIREVINERI 13 NOV.

MIROSLAV VITOUS & EMILVIKLICKÝ

VINERI13 NOV.

BAGYI BALAZSNEW QUARTET

DUMINICA 15 NOV.

JAGAJAZZISTSAMBATA 14 NOV.

WWW.MOZAICFESTIVAL.COM

ACŢIUNE COFINANŢATĂ DECONSILIUL LOCAL SIBIU PRINPRIMĂRIA MUNICIPIULUI SIBIU

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim

Page 48: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY CULT FOCUS PE CULTURĂ

48

PARENTING: „PĂRINŢI LINIȘTIŢI, FRAŢI FERICIŢI. CUM SĂ CREȘTEM FRAŢI PRIETENI PE VIAŢĂ”

Dr. Laura Markham și-a format un public

numeros și fidel datorită abordării sale pline de compasiune, având la bază legătura vitală dintre părinţi și copii. În acest ghid mult așteptat, autoarea prezintă unele modalităţi simple pentru a depăși nevoia de competiţie și de conflicte, cultivând între fraţi o relaţie plină de iubire,

asigurându-l în același timp pe fiecare dintre copii că mama și tatăl lui nu ar putea iubi niciodată mai mult pe altcineva. „Am scris această carte pentru a oferi părinţilor toate instrumentele necesare ca să poată crește fraţi prieteni pe viaţă. Știu, din proprie experinţă, cum este să crești fraţi. După ce veţi citi cartea veţi putea la rândul vostru să îi ajutaţi pe copiii voștri să își gestioneze conflictele și să își construiască relaţii bazate pe respect și prietenie.”, spune Dr. Laura Markham.

„Am învăţat din cartea Laurei Markham cât de important este să am o legătură strânsă cu fiecare dintre copiii mei. Și cum interacţiunea mea cu ei este definitorie pentru relaţia dintre ei ca fraţi. Dacă peste ani ei vor deveni prieteni atunci înseamnă că am făcut ceea ce trebuie și voi putea spune că m-am descurcat ca părinte.”

_MIRUNA JOVIN,

coordonatoarea colecţiei

Page 49: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 50: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY FILMS PREMIERE

50

O PRODUCȚIE FILM LOCATION GUIDE CU SPRIJINUL CNC ROMĀNIA CU CONTRIBUȚIA SCANDIA KANDIA DULCE CU PARTICIPAREA HBO ROMĀNIA DISTRIBUIT DE MANDRAGORA

CU ALEXANDRU PAPADOPOL FLORIN ZAMFIRESCU IOANA FLORA ANDI VASLUIANU NATAȘA RAAB SORIN COCIȘ MIRELA OPRIȘOR ADINA CRISTESCU

MUZICĂ EMY DRĂGOI MONTAJ ANDREI IANCU IMAGINE ANDREI BUTICĂ RSC PRODUCĂTORI ȘERBAN ROGOVEANU ȘI GIULIANO DOMAN SCENARIUL MIMI BRĂNESCU REGIA ANDREI COHN

DESIGNSUNET

MIXAJSUNETSCENOGRAFIA MIHAI DOROBANȚU COSTUME ELIZA FRONE MACHIAJ VERONICA COSTACHE COAFURĂ MARINA BATA SORIN NEAGU FLORIN TĂBĂCARU

MANDRAGORA PREZINTĂ

UN FILM DE

O PRODUCȚIE FILM LOCATION GUIDE CU SPRIJINUL CNC ROMĀNIA CU CONTRIBUȚIA SCANDIA KANDIA DULCE CU PARTICIPAREA HBO ROMĀNIA DISTRIBUIT DE MANDRAGORA

CU ALEXANDRU PAPADOPOL FLORIN ZAMFIRESCU IOANA FLORA ANDI VASLUIANU NATAȘA RAAB SORIN COCIȘ MIRELA OPRIȘOR ADINA CRISTESCU

MUZICĂ EMY DRĂGOI MONTAJ ANDREI IANCU IMAGINE ANDREI BUTICĂ RSC PRODUCĂTORI ȘERBAN ROGOVEANU ȘI GIULIANO DOMAN SCENARIUL MIMI BRĂNESCU REGIA ANDREI COHN

DESIGNSUNET

MIXAJSUNETSCENOGRAFIA MIHAI DOROBANȚU COSTUME ELIZA FRONE MACHIAJ VERONICA COSTACHE COAFURĂ MARINA BATA SORIN NEAGU FLORIN TĂBĂCARU

MANDRAGORA PREZINTĂ

UN FILM DE

O PRODUCȚIE FILM LOCATION GUIDE CU SPRIJINUL CNC ROMĀNIA CU CONTRIBUȚIA SCANDIA KANDIA DULCE CU PARTICIPAREA HBO ROMĀNIA DISTRIBUIT DE MANDRAGORA

CU ALEXANDRU PAPADOPOL FLORIN ZAMFIRESCU IOANA FLORA ANDI VASLUIANU NATAȘA RAAB SORIN COCIȘ MIRELA OPRIȘOR ADINA CRISTESCU

MUZICĂ EMY DRĂGOI MONTAJ ANDREI IANCU IMAGINE ANDREI BUTICĂ RSC PRODUCĂTORI ȘERBAN ROGOVEANU ȘI GIULIANO DOMAN SCENARIUL MIMI BRĂNESCU REGIA ANDREI COHN

DESIGNSUNET

MIXAJSUNETSCENOGRAFIA MIHAI DOROBANȚU COSTUME ELIZA FRONE MACHIAJ VERONICA COSTACHE COAFURĂ MARINA BATA SORIN NEAGU FLORIN TĂBĂCARU

MANDRAGORA PREZINTĂ

UN FILM DE

DIN 6 NOIEMBRIE ÎN CINEMA

DESIGNSUNET

MIXAJSUNET

DIRECTOR DE

1. varianta sigla AQUA Carpatica - negativ

2. varianta sigla AQUA Carpatica - pozitivAaRCAaRCALL ABOUT

ALL ABOUT

ROMANIANROMANIANCINEMACINEMA

RECOMANDAT DE SUSTINUT DE,

ww w.CinemaRx.ro

Titlul original: THE GREEN INFERNO(Infernul din Amazon)

Regie: Eli RothCu: Magda Apanowicz, Lorenza Izzo, Kirby Bli-ss Blanton, Ariel LevyHorror, Thriller.Durata: 103 minute

protestatari, inclusiv Justine, fiica unui diplomat ONU, şi colega ei de cameră, Kaycee, se îndreaptă spre satul amazonian izolat, pentru a în-cerca să oprească buldozerele. Dar, când micul avion cu care au sosit se prăbuşeşte în junglă, protagoniştii descoperă îngroziţi că tribul pe care au venit să-l salveze încă practică străvechiul ritual al canibalismului.

Un fim distribuit de Odeon. Doar in cinematografe din 30 octombrie.Facebook: OdeonFilm

INFERNUL DIN AMAZON

În The Green Infer-no, un activist tânăr

şi charismatic, pe nume Alejandro, îşi inspiră cole-gii de facultate cu o poves-te entuziasmantă despre o junglă peruviană neatinsă care este în pericol de a fi distrusă de o companie energetică lacomă, în vederea exploatării resur-selor naturale din zonă. În scurt timp, opt tineri

Trilogia călătoriilor

Filmat în întregime pe teren, în Chile, pădurea amazoniană din Peru şi New York, The Green Inferno este mult aşteptata parte a treia din „trilogia călătoriilor” a creatorului horror Eli Roth.

ELI ROTH, MAESTRUL GENULUI HORROR, CREATORUL UNOR PRO-DUCŢII REVOLUŢIONARE PRECUM COŞMARUL DE LA CABANĂ ŞI SERIA DE MARE SUCCES HOSTEL: CĂMINUL ORORILOR, REVINE CU UN NOU FILM ÎNSPĂIMÂNTĂTOR.

Page 51: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

O PRODUCȚIE FILM LOCATION GUIDE CU SPRIJINUL CNC ROMĀNIA CU CONTRIBUȚIA SCANDIA KANDIA DULCE CU PARTICIPAREA HBO ROMĀNIA DISTRIBUIT DE MANDRAGORA

CU ALEXANDRU PAPADOPOL FLORIN ZAMFIRESCU IOANA FLORA ANDI VASLUIANU NATAȘA RAAB SORIN COCIȘ MIRELA OPRIȘOR ADINA CRISTESCU

MUZICĂ EMY DRĂGOI MONTAJ ANDREI IANCU IMAGINE ANDREI BUTICĂ RSC PRODUCĂTORI ȘERBAN ROGOVEANU ȘI GIULIANO DOMAN SCENARIUL MIMI BRĂNESCU REGIA ANDREI COHN

DESIGNSUNET

MIXAJSUNETSCENOGRAFIA MIHAI DOROBANȚU COSTUME ELIZA FRONE MACHIAJ VERONICA COSTACHE COAFURĂ MARINA BATA SORIN NEAGU FLORIN TĂBĂCARU

MANDRAGORA PREZINTĂ

UN FILM DE

O PRODUCȚIE FILM LOCATION GUIDE CU SPRIJINUL CNC ROMĀNIA CU CONTRIBUȚIA SCANDIA KANDIA DULCE CU PARTICIPAREA HBO ROMĀNIA DISTRIBUIT DE MANDRAGORA

CU ALEXANDRU PAPADOPOL FLORIN ZAMFIRESCU IOANA FLORA ANDI VASLUIANU NATAȘA RAAB SORIN COCIȘ MIRELA OPRIȘOR ADINA CRISTESCU

MUZICĂ EMY DRĂGOI MONTAJ ANDREI IANCU IMAGINE ANDREI BUTICĂ RSC PRODUCĂTORI ȘERBAN ROGOVEANU ȘI GIULIANO DOMAN SCENARIUL MIMI BRĂNESCU REGIA ANDREI COHN

DESIGNSUNET

MIXAJSUNETSCENOGRAFIA MIHAI DOROBANȚU COSTUME ELIZA FRONE MACHIAJ VERONICA COSTACHE COAFURĂ MARINA BATA SORIN NEAGU FLORIN TĂBĂCARU

MANDRAGORA PREZINTĂ

UN FILM DE

O PRODUCȚIE FILM LOCATION GUIDE CU SPRIJINUL CNC ROMĀNIA CU CONTRIBUȚIA SCANDIA KANDIA DULCE CU PARTICIPAREA HBO ROMĀNIA DISTRIBUIT DE MANDRAGORA

CU ALEXANDRU PAPADOPOL FLORIN ZAMFIRESCU IOANA FLORA ANDI VASLUIANU NATAȘA RAAB SORIN COCIȘ MIRELA OPRIȘOR ADINA CRISTESCU

MUZICĂ EMY DRĂGOI MONTAJ ANDREI IANCU IMAGINE ANDREI BUTICĂ RSC PRODUCĂTORI ȘERBAN ROGOVEANU ȘI GIULIANO DOMAN SCENARIUL MIMI BRĂNESCU REGIA ANDREI COHN

DESIGNSUNET

MIXAJSUNETSCENOGRAFIA MIHAI DOROBANȚU COSTUME ELIZA FRONE MACHIAJ VERONICA COSTACHE COAFURĂ MARINA BATA SORIN NEAGU FLORIN TĂBĂCARU

MANDRAGORA PREZINTĂ

UN FILM DE

DIN 6 NOIEMBRIE ÎN CINEMA

DESIGNSUNET

MIXAJSUNET

DIRECTOR DE

1. varianta sigla AQUA Carpatica - negativ

2. varianta sigla AQUA Carpatica - pozitivAaRCAaRCALL ABOUT

ALL ABOUT

ROMANIANROMANIANCINEMACINEMA

RECOMANDAT DE SUSTINUT DE,

ww w.CinemaRx.ro

Page 52: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

52 CITY EVENTS FASHIONATION

VIAŢA UNUI MODEL INTERNAŢIONAL!

Moda nu ar putea exista sub forma actuală, de fenomen la scară gigantică în întreaga

lume, fără implicarea celor mai importante persoane, care ne fac să apreciem și să cumpărăm creaţiile designerilor. Aceste persoane sunt modelele care dau viaţă creaţiilor, care reușesc să transmită un mesaj odată cu apariţia lor pe podium, sau în editorial.

Ceea ce oamenii văd în reviste, sau la canalele de televiziune de specialitate, e doar o himeră

a ceea ce înseamnă în mod real viaţa de model, mai cu seamă de model internaţional. Pentru a va face o idee clară puteţi găsi informaţii pe un blog nou, unde un model, chiar împărtășește pas cu pas informaţii din această lume și despre ce se află în spatele imaginilor frumoase, cu modelele/îngerii Victoria’s Secret. Până reușiţi să intraţi pe www.modelsbelike.wordpress.com vă sintetizez aici ce înseamnă să fii model. În primul rând, trebuie ca acolo unde ești, în orașelul sau în ţara în care locuiești, să ai o autoritate care te reprezintă, care se numește “agenţie mama”. Aceasta îţi reprezintă interesele în relaţiile cu alte agenţii de top, sau cu acei clienţi ce vor să beneficieze de imaginea ta. Apoi trebuie să știi, că odată ce pășești dincolo de

graniţele ţării, și ajungi în orașe puternic dezvoltate din punct de vedere al modelingului, condiţiile de trai sunt unele destul de greu de acceptat pentru acele modele ce au in minte imaginile vazute cu Gigi Hadid, sau Alessandra Ambrosio. Vei ajunge într-un oraș nou, de cele mai multe ori imens, faţă de cel în care locuiai. Aici, trebuie să știi să te descurci să ajungi dintr-o parte în alta la castinguri, pe care, evident, de cele mai multe ori nu le vei trece, din cauza concurenţei imense.

Vei călători cu o hartă în mâini, cu bookul sub brat, cu un abonament la metrou și astfel, timp de

2 luni vei descoperi o lume nouă. Te vei întoarce în apartamentul modelelor la finalul fiecarei zile, unde locuiești alături de alte 3, 5, sau chiar 9 colege și cam asta înseamnă viaţa de model. Și da, am descris partea mai puţin frumoasă. Ceea ce e cu adevarat frumos, e gustul succesului, petrecerile și legăturile care se formează și care de cele mai multe ori durează în timp. M calendar 2016 reliefează în imagini, ceea ce înseamnă să fii model. În curând poti vedea “ModelsBeLike – Life of a model… as it is”, conceptul celei de a 8-a ediţii a M calendar.

_MITICHI // President, Feeric Fashion Days

Page 53: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 54: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

INSTITUŢIITEATRUL NAŢIONAL RADU STANCA Bd. Corneliu Coposu, Nr. 2 [email protected] +40 269 21 00 92; +40 269 21 13 82

TEATRUL GONGStr.Alexandru Odobescu nr.4 +4 269 211 349 / +4 0269 210 468 Rezervări bilete: +4 0269 210 906 www.teatrulgong.ro

AGENŢIA TEATRALĂ Str. Nicolae Bălcescu, nr. 17 0369/10 15 78 Luni – Vineri:11.00 - 18.00 Sâmbătă: 11.00 - 15.00 În zilele de spectacol la sediul teatrului, cu 30 de minute înainte de ora de începere a reprezentaţiei. www.sibfest.ro

FILARMONICA DE STAT SIBIU str.Cetăţii. Nr. 3-5. cod 550160 Sibiu Secretariat muzical: 0040 269/ 206 508;0040 269/ 206 507 [email protected]

ASTRA FILM SIBIU Piaţa Huet No. 12 [email protected] +4 0269 210 134 +4 0269 213 442 +4 0756 085 778 

CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI SIBIUParcul Tineretului nr. 1 40-269-22.96.27 [email protected]

CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR SIBIUCalea Dumbrăvii, Nr. 34A, Sibiu 0269/212.883 ACADEMIA EVANGHELICĂ TRANSILVANIA

SIBIUStr.Livezii 55, Sibiu, 550042, judeţul Sibiu +40 269 219914 [email protected] www.eas.neppendorf.de CENTRUL CULTURAL GERMAN SIBIU str. G-ral Magheru nr. 4 +40-(0)269-21 08 30 +40-(0)269-23 80 70 [email protected] www.kulturzentrum-hermannstadt.ro

CASA DE CULTURĂ ŞI DIALOG "FRIEDRICH TEUTSCH" A BISERICII EVANGHELICEMitropoliei 30 40/(0)269/206730 [email protected] www.evang.ro/teutsch-haus

CENTRUL CULTURAL

MAGHIAR DIN SIBIUstr.Berariei nr.2 et.2 [email protected] www.szeben.ro

MUZEUL BRUKENTHAL P-ţa Mare , Nr. 4-5 0269/211.699; 0269/217.691 [email protected]

MUZEUL DE ISTORIEStr. Mitropoliei nr. 2 0269/218.143

MUZEUL DE ISTORIE NATURALĂ SIBIUStr. Cetăţii nr. 1 0269/436.868

MUZEUL DE ISTORIE A FARMACIEIP-ţa Mică nr. 26 0269/218.191

MUZEUL DE ARME ŞI TROFEE DE VÂNĂTOAREStr. Şcoala de Inot nr. 4

CITY BREAK INSTITUŢII

54

0269 217873MUZEUL DE LOCOMOTIVE CU ABURIStr. Dorobantilor nr. 22 (Depoul de Locomotive Sibiu) 0269/431.685

MUZEUL DE ETNOGRAFIE SI ARTA POPULARA SĂSEASCĂ EMIL SIGERUSP-ţa Mică , Nr. 12 0269/218.195

MUZEUL DE ETNOGRAFIE UNIVER SALĂ FRANZ BINDERP-ţa Mică , Nr. 11 0269/218.195

MUZEUL CIVILIZAŢIEI TRANSILVANE ASTRAP-ţa Mică nr. 11 0269/436.960; 0269/218.195

MUZEUL CIVILIZAŢIEI POPULARE TRADIŢIONALE ASTRA

VEZI LISTA COMPLETA A INSTITUŢIILOR DIN SIBIU

Calea Răşinari 0269/242.599

GALERIIART VO str. Gen. Gheorghe Magheru nr. 10 (+4) 0269 211 823

UNIUNEA ARTISTILOR PLASTICI Sibiu, Băii Nr. 10  (+4) 0269 213 256

Page 55: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 56: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

56

JOSÉ CARRERAS, LA BUCUREȘTI

Tenorul spaniol este unul dintre cei

mai proeminenţi cântăreţi de operă ai generaţiei sale, remarcabil mai ales în operele scrise de Verdi şi Puccini. Cariera sa cuprinde peste 60 de roluri interpretate pe diferite scene muzicale ale lumii, printre care “Nabucco”, “Faust”, Edgardo di Ravenswood, din “Lucia di Lammermoor”, Oronte,

SEPULTURA După show-ul incendiar de la Metalhead Meeting 2014, Sepultura a ales Bucureștiul drept una din destinaţiile turneului mondial “Sepultura – 30 years” datorită fanilor dedicaţi pe care îi au în România. Noul concert al formaţiei va avea loc pe 24 noiembrie 2015, într-un cort încălzit amenajat la Arenele Romane. Fiind un show aniversar, Sepultura a pregătit un setlist special, care va conduce fanii prin toate albumele, din 1991 până în prezent.

2CELLOS 2Cellos, duo-ul incredibil format din Luka Sulic şi Stjepan Hauser, supranumiţi “oamenii-orchestră”, revin în România pentru un nou show la Sala Palatului din Bucureşti, pe 6 decembrie 2015.

în “I Lombardi”, Alfredo Germont, în “La Traviata”, Maurizio din “Adriana Lecouvreur”, Rodolfo din “Luisa Miller”, Faust din “Mefistofele” sau Rodolfo din “La Bohème”.

În afară de operă, a realizat şi înregistrări cu artişti remarcabili din

afara ariei muzicii clasice, precum: Diana Ross, Klaus Meine, Charles Aznavour, Sarah Brightman. Timp de 13 ani (între 1990 şi 2003) proiectul “Cei trei tenori” l-a purtat, alături de Placido Domingo şi Luciano Pavarotti, prin întreaga lume.

JOSE CARRERAS

Data: 26 noiembrie 2015 Unde: Romexpo, Pavilionul Central, București

Preţ bilete: între 150-500 lei

SEPULTURA

Data: marţi, 24 noiembrie 2015 Unde: Arenele Romane, București

Preţ bilete: între: 75-120 lei.

2CELLOS

Data: 06 decembrie 2015 Unde: Sala Palatului Bucuresti

Preţ bilete: între 110 - 300 lei

Page 57: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 58: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

58

BAR/PUBTHE CORNER FACTORYVasile Carlova, nr. 6 Rezevări: 0757-497.507

ROŞU ŞI NEGRU Piaţa Cibin nr.5 Parcare Siemens Program NON STOP

AVIATOR PUBPiata Mica, nr. 27 0269 436 482 0757 111 899 0752 131219 0757 111 898

BUSINESS CAFEPromenada Mall&Galeria Comercială Carrefour WIFI, 10-22, 0722722060 businesscafe.ro

BICICLETA FRENCH PUB0755-531.888 Str. Gimnasticii nr. 39A (fostul CARO) Program: NON-STOP

CHEERS

str Rennes nr.14, CENTRUM BAR Emil Cioran nr.2, în incinta Hotel Ramada 0269 / 235.505. Interior 138 L-D 11:00 - 21:00 ramadasibiu.ro

CREAM PUB/LOUNGEFostul Oldie’s Strand Rezervari: 0748129916 Vasile Carlova nr.2

THE HARPStr. Hipodromului 0369 45 47 47 0760 69 89 53

JAZZY BAR Emil Cioran nr.2, în incinta Hotel Ramada 0269 / 235.505. Interior 137. L-D 21:00 - 05:00 ramadasibiu.ro KARBON - CLUB,BILIARDStr.Dorului nr.20 NON STOP

NAF NAF

str. Mărăşeşti Nr 1 0722 / 228.455 09 - până la ultimul client

OLDIES PUB LIVE MUSICStr. Nicolae Bălcescu Nr. 13 0751 / 87 99 87 sau 0722 / 63 22 23 [email protected]

PARDON CAFEStr. Cetăţii nr. 14, vizavi de Sala Thalia Program: 9:00 - 24:00 Rezervari: 0747.777.222 [email protected]

PURO COFFEE & WINECalea Dumbrăvii, nr. 36 Lun - Vin: 07:30 - 23:30 Sâm - Dum: 10:00 - 00:00

SALUT BISTROStrada Cetăţii 13 Sibiu 0785 112 222

SUPPORTER

SPORTS CLUBB-dul Victoriei nr.26 Tel : 0269 218065 www.supporter.ro

VINTAGE PUBStr. Zaharia Boiu 0757 / 881.881

WELT KULTURCafé und Bar N.Balcescu , 13 Tel: 0269 700 704 www.weltkultur.ro

CAFENEALA ETAJ COCKTAIL BAR & CAFÉStr.Nicolae Bălcescu, nr.12 Rezervări: 0269-250370 Facebook.com/cafenealaetaj

COFFEE SHOP Str.Mărăşti nr.1 Tel:0747-049.195 Facebook/Coffeeshop Sibiu

ATRIUM Café Bistro & Art Rezervări la: 0723-287.486 [email protected] Facebook/

AtriumClassic Café Casa Luxemburg –la parter

BUSSINES CAFEIn incinta Promenada Mall Wireless Cafe 0269 / 244 074 10.00 - 22.00 businesscafe.ro

CAFÉ WIEN Piaţa Huet nr.4 0269 / 223 223 www.cafewien.ro

CROQUIS ART-CAFFÉPiata Mica, nr. 24. L-V 10-24, S-D 11-24 facebook.com/CroquisArtCaffe Tel: 0724.289.784

EINSTEIN CAFE : P-ţa Mică nr13 0269 / 242.242 0727 / 212121 L - S 09.00 – 03.00 D - 11.00 – 03.00 cafeeinstein.ro

HALLER CAFÉPiata Mare nr 20 0720 / 110.194 L-V 08.00 -24.00 S-D 09.00-24.00

KULTUR CAFÉ SIGI

VEZI LISTA COMPLETA A BARURILOR DIN SIBIU

Piaţa Mică nr.16, în subsolul casei Luxemburg 0736 / 661.337 0269 / 244.036 [email protected] Program zilnic: 08.00 - 03.00

KLEINS CAFEPiaţa Huet, nr. 3 facebook.com/kleinscafe

NEW YORK ROCK CAFEStr. Justiţiei, nr.1A 0744/536.163

Page 59: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

Registration period will be open between

15.10 — 04.11

D E T A I L S

WWW.ELECTRICCASTLE.RO

Page 60: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY BREAK SERVICII

60

SERVICIIBELL OPTIQUE

Cabinet oftalmologic optică medicală B-dul Genaral Magheru nr.21 0269/214144

CLINICA POLISANO

Str. Izvorului nr. 1A Str. Constituţiei nr. 24 021 9383 spitalulpolisano.ro

CLUB CONFORT BY DR.MIŢARIU

Fitness-întreţinere corporală şi facială Str.Ştefan Cel Mare nr.6 Tel/Fax:0269/252740 Mobil:0755/072716 [email protected]

COMPLEX SPORTIV LUCEAFARUL SIBIU Str.Ioan Lupaş

nr.2 Tel:0722/551073 www.luceafarulsibiu.ro

CINDY

Magazin Îmbrăcăminte Tineret Str.Telefoanelor nr.1 Magazin Dumbrava -parter, etaj I:etaj II Mediaş – Str.M.Eminescu nr.4

DUMBRAVA VESELIEI

Loc de joacă str.Faurului,nr.19 facebook.com/dumbravaveseliei tel : 0753 335849

ECHO - ART&STYLE ŞI ATELIER DE RESTAURARE

B-dul. Mihai Viteazu nr. 15 0743 141 253 0369 435 708

GINEPROMEDICAL Someşului nr. 11 Tel: 0269 243 884 [email protected]

www.ginepro.ro

GYMBO DANCE

Str. Mărăşeşti, Nr. 9, Et. 1 Tel: 0758.132.192 /0785.431.285 [email protected] http://www.gymbodance.ro HILTON SIBIU-SPA

Pădurea Dumbrava, nr.1 Rezervări şi detalii la: Tel:0269/505650 [email protected] sibiu.hilton.com

MOBEXPERT

Şos.Sibiului 5A Şelimbăr mobexpert.ro

SENZA SALĂ DE AEROBIC

Str. Someşului Nr 26, (Lângă HOTEL IBIS)

POLICLINICA SANOSTAR

Str. Călugăreni, nr. 23, Sibiu 0269.244.999 www.sanostar.ro TON MARIAGE

Str.Măgura nr.34 Tel:0269/248016 Mobil:0728/226990 [email protected] www.tonmariage.ro

TRENDY SIBIU

Depozit - Str.Triajului nr.1 Magazin- Str.Bihorului nr.2 Tel:0269/244312 Mobil:0740/155660

UNIFLORA

str. Martin Hochmeister, nr. 11 +40 269 229122 +40 724 050333 [email protected] Program Luni-Vineri 9:00-20:00 Sâmbătă 10:00-16:00 Duminică 10:00-16:00

FASTFOODPIZZA

MC DONALD’S

VEZI LISTA COMPLETA A INSTITU-ŢIILOR DIN SIBIU

Şos Alba Iulia –Autogării 0269 / 228992

PIZZA HOT

Str.Rusciorului nr3 0269 / 222277; 0269 / 212121; 0748 / 213074

POMODORE

Strada Ocnei - sub Podul Minciunilor 0751.576.240 0369.440.541

UNION PIZZA

Piaţa Mică nr 6 0730 / 519.996

Page 61: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 62: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 63: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 64: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

64 CITY FOOD RESTAURANTE

ATRIUMEmil Cioran nr2, în incinta Hotel RAMADA 0269/235505 Interior 141 L-D : 11.00-24.00

BUTOIULDE AURStr. Turnului Nr.4 (Pasajul Scarilor) 0269 / 210.461 orar :12.00-24.00

CĂMARA BOIERULUI Pădurea Dumbrava nr. 1 (in grădina hotelului Hilton Sibiu) 0269 505 626, [email protected], www.sibiu.hilton.com

CONACUL TREI STEJARIStr.Bâlea (fostă Berăriei) Rezervări la: 0773-885.109 Zilnic: 12.00-24.00

CRAMA SIBIUL VECHI Str.Papiu Ilarian nr.3

0269 214277

CARUL CU FLORI str. Luptei, nr. 34 0748/126.687, 0744/355.822

DELISPiaţa Mică 29 Tel.: 0747 399 252

585 FUSION Str. Școala de Înot 2, cod poștal 550005 Tel: +40 269 234000 Fax: +40 269 234000 [email protected]

KULINARIUMPiaţa Mică nr.12 Telefon: 0721-506.070 kulinarium.rofacebook.com/kulinarium.sibiu

GRAND PLAZA str.9 Mai nr.60, Sibiu tel : 0744/706553 L-D : 08.00-22.30

HERMANIA str Filarmonicii nr. 2 0755 / 055999 www.hermania.sobis.ro

[email protected]

INSIEMEPromenada Mall tel : 0369 801025

KORONAStr:Luptei, nr.8 0269/225533; 0369/405444 Orar : 12.00-24.00 www.pensiunea-korona.ro

LA CUPTORStrada 9 Mai nr. 7, Sibiu 0742 396 696 L-D: 12:00 - 23:45

LA DOBRUNStr. Dobrun nr. 1 [email protected] +40.269.240.040 +40.751.242.754 www.ladobrun.ro

LA TURNPiaţa Mare Nr.1 Sibiu 0727 / 528876 orar : 12:00 – 24:00 www.laturn.com [email protected]

LUCEAFĂRUL-

PIVNIŢA DE VINURI WEINKELLERStr.Turnului nr.2 0742 / 419906 Ma – D : 12.00 -24.00

TEZAURPiata Mică, lângă Union Tel : 0730/519 996o

SALAD BOXE timpul să mănânci sănătos!Shopping City Sibiu Promenada Mall

LA SEPP str.Livezii,nr.61 tel : 0740 248255

SIBIU VECHI str A. Papiu Ilarian nr. 3 0269-210461 orar 12.00-24.00 www.sibiulvechi.ro

UNIONStr. Piata Mica nr. 6 Tel: 0730519996 Orar: 09:00-02:00 www.unionsibiu.com

VERSAILLES Pădurea Dumbrava

VEZI LISTA COMPLETA A RESTAURAN T E LOR DIN SIBIU

COMPLEX SPORTIVStr. Ioan Lupaş, Nr. 2 0771 / 629 355 0722 / 551 073 www.luceafarulsibiu.ro

NEW YORK AMERICAN RESTAURANTStr. Justiţiei, nr.1A 0744/536.163

O SUSHI Delivery Sibiu Transport Gratuit Rezervări: 0745-598.660 www.osushi.ro

PANORAMICStr.Turismului nr.15 0269/215118; 0720044183 [email protected] www.mpm-catering.com

PASAJStr.Turnului nr.3, tel. 0369/437687; 0730 300 357 L-V : 09.00 – 24.00 ; S – 10.00 www.lapasaj.ro

nr. 1 (în hotelul Hilton Sibiu) 0269 505600 [email protected] sibiu.hilton.com

YUMMY YANG Promenada Mall 0369 / 438300 Specific chinezesc

Page 65: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 66: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY BREAK TURISM

66

HOTELURIANA AIRPORT HOTELSoseaua Alba Iulia 120 (+40) 0269 228 856 [email protected] [email protected]

BEST WESTERN FÂNTÂNIŢA HAIDUCULUIPădurea Bradului 0269/525300 www.cfh.ro [email protected]

HOTEL CLASS Str.Rahovei , nr.40 Tel: 0269 206 999 [email protected] www.hotel-class.ro

CONTINENTAL FORUM Str.Piaţa Unirii nr.10 +4 0372 - 692692 forum.sibiu @continentalhotels.ro www.continentalhotels.ro

CASA LUXEMBURG Piaţa Mică nr.16 0269-216854, 0729-887478 [email protected] casaluxemburg.ro

EXCLUSIVE HOTEL & MOREStrada Ion Luca Caragiale, nr. 1A, 550117 Sibiu, România Telefon:0369-454 601

GOLDEN TULIP ANA TOWERŞcoala de Înot 2 +40 269 234000 office@ oldentulipanatowersibiu.com

GRANDPădurea Dumbrava nr. 14 0269-214022

HILTON SIBIUPădurea Dumbrava, nr.1 +4 0269 505 600 [email protected] www.sibiu.hilton.com

HOREUM BOUTIQUE HOTEL***Sibiu, Sura Mare 557265 Str. Principala, Nr. 724 Tel: 0040 269 218 307 0040 743 014 013 horeum.ro [email protected]

IBIS Calea Dumbrăvii nr 2-4 Rezervari : (+40)269/218100 (+40)269/218100

www.ibishotels.ro

ÎMPĂRATUL ROMANILOR Str.Nicolae Bălcescu nr.4 0269 216.500 [email protected]

PARC Str.Şcoala de Înot nr.1-3 0269-424,455; 0369-408,993 [email protected] www.hotelparcsibiu.ro

PREMIER Str.Vasile Milea , nr.76 0269-244804, 0369-439344 0744-503059 [email protected]

RAMADA Emil Cioran nr.2 0269-235505 [email protected] www.ramadasibiu.ro

SILVAAleea Mihai Eminescu nr.1 0269-243985

PENSIUNIANDRAPoplaca 5 km de Sibiu

0744-519031 Preţuri Promoţionale!

CASA FRIEDA N.Balcescu,40 tel : 0269 218821

CASA ROMANĂStr. General Macgheru, nr. 40 0369 / 442.966, 0740 / 612.270 www.casaromana sibiu.ro

CARMEN str.Podului , nr.79B tel : 0751 221 281

DANIEL Str.Măsarilor nr.1 0269-243924, 0749-400738 [email protected]

ELAStr.Nouă nr.43 0269-215197, 0744-916893 [email protected] www.ela-hotels.ro

HAPPY DAYSibiu, str. Lunga, nr.2 D Tel./fax. 0269 234 985 rezervari @pensiuneahappyday.ro

KORONAStr.Luptei –Complex Comercial 0269-225533, 0369-405444 www.pensiune-korona.ro

KON – TIKIStr.Tudor Vladimirescu nr.12 0269-220350

LA VIOREL Str.Lector nr.2 0269-211410; 0741/107337

LA BRADUL ÎNALTPorumbacu de Sus, nr. 258 0269.211.121, 0722.654.007 0723.632.587 GPS: N 45.7180762 / E 24.4686172

OLD TOWN HOSTEL0269-216.445 [email protected] Piaţa Mică, nr. 26

PERLA PĂLTINIŞULUI 0788-502200 [email protected] www.perla-paltinisului.ro

VILA ROMANA

PĂLTINIȘTel:0740/817827 www.vilaromanapaltinis.ro

MOTEL SELECTŞoseaua Alba Iulia, Nr. 49 0269 / 243.333

WELT HOSTELStr.N.Balcescu,13 0269 250346 / 0731 280210 [email protected] www.welthostel.ro

VEZI LISTA COMPLETA A HOTELURILOR ŞI PENSIUNILOR DIN SIBIU

Page 67: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 68: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

68 CITY LIFESTYLE FRUMUSETE

contează toamna această! Celebrăm de asemenea anii ’70 în acest sezon luxuriant, se pare că toate piesele decorate cu franjuri sunt în vogă pentru toamna/iarnă 2015! Va trebui să incluzi acest detaliu boem în garderoba ta. Și broșa adaugă un aer retro oricărei ţinute, pentru că este o piesă clasică, cu istorie, de obicei lăsată moştenire din generaţie în generaţie. Poţi opta pentru perle diafane, designuri minimaliste sau creaţii fantezie.

_DORINA NIŢU // redactor

ACCESORII ÎN TENDINŢE

În septembrie ne pregătim cu toate

forţele pentru încă un anotimp rece şi o garderoba nouă. Accesoriile în tendinţe, bine alese, vor contura look-ul şi în multe cazuri acestea devin centrul ţinutei!

Bijuteriile acestui sezon amintesc de anii ’80,

decada noastră favorită pentru noul sezon. Fii îndrăzneaţă şi alege cercei, brăţări şi coliere XXL, mărimea accesoriilor

DETALII FUZZY Blană naturală sau artificială este în vogă în acest sezon sub formă de jachete, cape şi gulere confortabile. Am apărut însă pe podiumurile de modă şi detalii aplicate accesoriilor, minunate aplicaţii din blană pe pantofii stiletto, căşti fuzzy şi mici aplicaţii pe poşeta plic oversized a sezonului.

POŞETĂ PLICPoşeta plic revine în tendinţe, aproape fiecare designer a realizat o nouă interpretare a acestui accesoriu, iar partea bună este că poşeta plic este recomandată pentru ţinutele de zi.

Sibiu, Piata Mica Nr.16

Page 69: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

Sibiu, Piata Mica Nr.16

Page 70: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

70 CITY LIFESTYLE FRUMUSETE

pentru toamna-iarnă 2015/2016 şi, indiferent de opţiune, poţi să fii sigură că ai făcut alegerea bună. O pereche de cizme lungi, până la genunchi, îţi oferă libertatea pentru a-ţi îmbrăţişa feminitatea şi a înfrunta vremea urâtă cu stil! O fustă conică sau o rochie cu imprimeu floral îţi înseninează ziua şi îţi pune în valoare atuurile. Asigura-te că eşti pregătită şi completează ţinuta cu un palton.

_DORINA NIŢU // redactor

CE PANTOFI SE POARTĂ TOAMNA ACEASTA?

Toamna nu ar fi la fel fără ploile

imprevizibile! Îţi pregătești de seara ţinuta pentru a două zi şi, dimineaţa toamna îţi face surpriza de a te întâmpina cu o ploaie. Cam aşa se conturează portretul celor trei luni de toamnă. Botine scurte, cizme lungi, cu toc sau fără, ghete stil biker, toate aceste modele şi-au asigurat un loc în topul tendinţelor

BOTINELEBotinele până la glezna sunt oricând o opţiune chic şi confortabilă. Pot fi purtate atât cu pantaloni, cât şi cu fuste şi pot da o notă aparte ţinutei tale datorită detaliilor care fac diferenţa: poţi miza pe o culoare îndrăzneaţă sau un model cu detalii metalice.

CIZME BIKERCizmele de inspiraţie biker sunt must have pentru sezonul rece şi pot completa cu succes o varietate largă de ţinute, fie că vorbim de un look de zi sau seară. Cel mai bine merg cu o pereche de jeanşi şi un pulover călduros, o combinaţie accesibilă pentru zilele neprietenoase de toamna.

Page 71: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 72: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

72 CITY LIFESTYLE SPORT

DETALII

succes. Prin TKO. Dacă în urmă cu patru ani, Rico izbutea cea mai importantă victorie în carieră, tot pe meleagurile românești, împotriva lui Hesdy Gerges, iată că din nou România este rampa de catapultare spre vârful unui sport în care toţii boxerii sau kickboxerii se îndreaptă în ultima vreme. Lupta a făcut deliciul celor aproximativ 3000 de suporteri prezenţi în Sala Transilvania.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

CEL MAI BUN KICKBOXER DIN LUME LA SIBIU

Rico Verhoeven a făcut spectacol la Sibiu, la Sala

Transilvania, reconfirmând-și statutul dat de cariera glorioasă din kickboxing. În gala de la Sibiu Rico l-a întâlnit pe Viktor Bogutzki. Acesta a putut rezista doar două minute în faţa “Prinţului kickboxingului”. O proiectare și o serie de lovituri de pumn i-au croit un debut precum își dorea. Cu un

RICO VERHOEVEN, CEL MAI BUN KICKBOXER DE PE ÎNTREG MAPAMONDUL, S-A AFLAT LA SIBIU PENTRU A PARTICIPA LA GALA RXF SIBIU.

SPECTACOLUL SERIIDeși lupta lui Rico Verhoeven a fost cel mai așteptat moment al serii, duelul pentru centura RXF dintre Sergiu Breb și Ciprian Chiru (84 kg) a fost cel care a ridicat lumea de pe scaune și a ţinut-o cu sufletul la gură.

ȘI SIBIENII AU FOST LA ÎNĂLŢIMELuptătorii de la Kudokai Sibiu au fost la înălţime. Trei dintre cei patru sportivi au reușit să-și adjudece victoria. Andrei Vasinca, Sergiu Barbăroșă și Ioan “Dacul Gerula” Vrânceanu au obţinut vitorii importante pentru carierele lor.

Page 73: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 74: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY LIFESTYLE SPORT

74

PRIMUL NUMĂR ÎN 2006Povestea revistei CSU FANS MAGAZIN a început în data de 7 octombrie 2006, atunci când a apărut primul număr al revistei. Darnell Clavon, idolul fanilor sibieni, apărea pe coperta revistei. După mai bine de 9 ani povestea continuă.

REVISTA ÎN CIFREDe-a lungul timpului cei care realizează revista au consumat în vederea editării acesteia peste 1.700 de kg de hârtie, au fost peste 45 de colaboratori, au apărut peste 1.500 de fotografii şi au distribuit peste 200.000 de reviste.

DETALII

Nu una oarecare, ci ediţia cu numărul 150! Moment important pentru noi, astfel că am dorit să celebrăm acest număr aniversar aşa cum se cuvine. Dacă în 2006, atunci când am editat primul număr al acestei reviste, ea conţinea doar 8 pagini, iată că, acum, ea conţine 32 de pagini. Un salt spectaculos credem noi, însă acest aspect era imposibil de atins fără munca voluntară a unor fani ai sportului cu mingea la coş”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei al 6-lea jucător.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

CSU FANS MAGAZIN LA EDIŢIE ANIVERSARĂ

Meciul dintre CSU Sibiu si BC Mureş

Târgu Mureş, programat în data de 24 octombrie, în Sala “Transilvania”, a oferit un moment special pentru suporterii “galben-albaştri”: aniversarea ediţiei cu numărul 150 a revistei CSU Fans Sibiu. ”Noi, cei din “Asociaţia al 6-lea jucător”, suporteri ai echipei locale de baschet, am editat o nouă revistă CSU Fans Magazin.

REVISTA OFICIALĂ A ECHIPEI DE BASCHET CSU ATLASSIB SIBIU A AJUNS LA NUMĂRUL 150, UNUL ANIVERSAR.

Page 75: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 76: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY LIFESTYLE SPORT

76

PRIMA VICTORIE CU GROZAVUO dată cu venirea noului antrenor, Gaz Metan Mediaș a dat și primele semne de revenire în clasament, după ce a învins la scor în partida susţinută în deplasare cu echipa Autocatania Caransebeș, scor final 0-5 pentru medieșeni.

LOTUL COMPLETNucleul de bază al echipei este format din: Greab - R. Romeo, Vişa, Abrudan, Buzean (cpt.) - I. Cristea, M. Stancu, Băjenaru, D. Olaru - Llullaku, Buziuc. Rezerve sunt: Botoşer - Trif, V. Creţu, Cip. Petre, Bic, Florean, Figliomeni. Antrenor: Leo Grozavu.

DETALII

nou şi cu multe schimbări în echipa , jucătorii noştri au nevoie de susţinerea noastră , de un public mult mai numeros , iar pe această cale rugăm persoanele din conducere să ieftinească preţul biletelor pentru meciurile pe care Gaz Metan le dispută pe teren propriu”, au transmis reprezentanţii suporterilor. Pe termen scurt, reacţia conducerii echipei a întârziat să apară.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

SUPORTERII GAZ METAN MEDIAȘ SE REVOLTĂ

Cei care merg meci de meci să-i susţină

pe ”lupii din Mediaș” spun că biletele sunt prea scumpe pentru nivelul ligii secunde de fotbal. ”Deşi pe majoritatea stadioanelor din liga 2 preţul unui bilet este 5 lei , conducerea Gazului preferă că intrarea la meciurile de pe teren propriu să fie 10 lei spre dezamăgirea spectatorilor. Cu un antrenor

SUPORTERII ECHIPEI DE FOTBAL DIN MEDIAȘ, AJUNSĂ ACUM ÎN LIGA 2, S-AU REVOLTAT ÎN FAŢA CONDUCERII CLUBULUI DIN CAUZA PREŢULUI BILETELOR. eşarfă

Accesorizează-ţi ţinutele cu o

Nu rata ediţia de vineri, 30 octombrie

399lei

revistăeşarfă

+

Ofertăspecială

doar

Imaginea produseloreste cu titlu de prezentare

Page 77: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

eşarfă

Accesorizează-ţi ţinutele cu o

Nu rata ediţia de vineri, 30 octombrie

399lei

revistăeşarfă

+

Ofertăspecială

doar

Imaginea produseloreste cu titlu de prezentare

Page 78: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

78 CITY NIGHTLIFE CLUBURI

Page 79: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 80: ZN Sibiu 30 octombrie 2015
Page 81: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

CITY LIFESTYLE HOROSCOP

Su

rsa:

ww

w.e

astr

olo

g.r

o

E SCRIS ÎN STELE!

OCTOMBRIE

berbec

leu

săgetător

taur

fecioară

caprion

gemeni

balanţă

vărsător

rac

scorpion

pești

Prima săptămână din noiem-brie 2015 nu se derulează sub cele mai bune auspicii pentru viaţa sentimentala a Berbeci-lor. Iar asta din cauză că Venus, planeta iubirii și stăpâna casei cuplului Berbecului, este con-junctă cu Marte într-un sector defavorabil. Intervalul pare a fi grevat de impuneri și obligaţii care nu permit relaţiei să evo-lueze în voie.Atmosfera se schimbă radical pe 8 noiembrie, când Venus intră chiar în casa cuplului Ber-becului, fiind urmată de Marte pe 12 noiembrie.

După 8 noiembrie începe o perioadă în care comunica-rea (scrisă ori prin viu grai) devine foarte importantă pentru viaţa sentimentală sau maritală a Leilor. La fel și ieșirile sau drumurile, care îţi pot prilejui o întâlnire im-portantă.

Ultima decadă din noiem-brie 2015 este cu deosebire dinamică și favorabilă Leilor, întrucât Soarele și Mercur intră în casa dragostei și a erotismului Leului.

Cu un ochi râzi și cu unul plângi...

Poţi insatisfacţii sau dezamă-giri în primele două decade din noiembrie 2015. Proble-mele vizează în special re-laţiile consacrate, vechi sau oficiale.Tranzitele lui Venus și Marte anunţă distracţii și desfătare în ultimele două decade din noiembrie 2015 și sunt stimu-lante mai ales pentru iubirile pasionale, care se află la înce-put sau sunt lipsite de respon-sabilităţi.

Soarele energizează și eviden-ţiază, iar Mercur, care pentru Tauri este stăpânul casei dra-gostei și a sexului, aduce o notă suplimentară de romantism și senzualitate. Sub aceste aus-picii, viaţa în doi înflo rește, iar omul drag devine axul în jurul căruia se învârte lumea.Iubirea se află mereu în preajmă, fiind-că în casa dragostei Taurului se află Marele Benefic, Jupiter. Iar în prima decadă, când în aceeași casă se află și pasionatul Marte și drăgăstoasa Venus, dragostea plutește în aer și n-ai decât să întinzi mâna ca să o prinzi.

După 8 noiembrie, Venus se mută în casa banilor Fecioarei, iar viaţa de cuplu a Fecioare-lor începe să se orienteze mai mult către aspectele practice decât spre cele romantice. Eforturile comune ar putea fi îndreptate către creșterea ve-niturilor, sau interesul comun ar putea fi captivat de o aface-re sau o investiţie. Mercur, stă-pânul casei relaţiilor Fecioarei, favorizează până pe 20 noiem-brie călătoriile în doi, discuţiile și schimburile epistolare. După data de 20, Mercur favorizează preocupările casnice și familia-le ale Fecioarelor.

După 8 noiembrie, Venus in-tră în casa statutului și a cari-erei Capricornului. Se poate să existe interferenţe notabile între viaţa profesională și cea emoţională, eventual ca dra-gostea să-ţi influenţeze cum-va deciziile legate de muncă sau ca relaţiile să contribuie la avansare și reușită.

Se mai poate, însă, să simţi o atracţie faţă de persoane bine situate sau să ai așteptări mari în ceea ce privește situ-aţia socială a partenerului/partenerei.

Elanul sentimental crește mult, instinctul sexual devine mai puternic, iar astrele com-plotează pentru a-ţi furniza conjuncturi favorabile unor trăiri de mare intensitate.

Dragostea îţi poate ieși în cale oricând, dar mai ales în ultima săptămână din noiembrie 2015, când, în plus, Soarele și Mercur se vor afla în casa rela-ţiilor Gemenilor.

Pentru dragostea și căsnicia Scorpionilor, prima decadă din noiembrie 2015 este cea mai favorabilă.

Stăpânul Scorpionului este împreună cu Venus, planeta iubirii și a armoniei, și cu Ju-piter, Marele Benefic, într-o casă care are de-a face cu so-cializarea, prietenia, planurile de viitor și norocul. Dacă ai de întreprins ceva la nivel relaţi-onal, ar fi de dorit să acţionezi în această perioadă.

Tot în noiembrie, este posibil să participi împreună cu pe-rechea la un eveniment social important, sau partenerul/partenera să aibă o reușită.Nu este exclusă nici varianta în care nutrești sentimente speciale pentru cineva care-ți este superior ierarhic, care se află într-un post însemnat, se bucură de faimă sau se dis-tinge prin merite sau talente deosebite.Călătoriile și distanțele au un rol important pentru relațiile Vărsătorilor pe tot parcursul lunii noiembrie 2015.

Plăcerile vieţii cer să-și intre în drepturi, iar lucrurile se aranjează în așa fel încât apar ocazii favorabile distracţiilor și preocupărilor amoroase. Ai o sexualitate viguroasă și o înclinaţie către flirt și ga-lanterii.

În plus, Luna Nouă din 11 no-iembrie 2015, care se petre-ce tot în casa iubirii Racului, poate să anunţe un nou înce-put sau o nouă manieră de a aborda sexualitatea și senti-mentele.

Pentru dragostea și căsnicia Scorpionilor, prima decadă din noiembrie 2015 este cea mai favorabilă.

Stăpânul Scorpionului este împreună cu Venus, planeta iubirii și a armoniei, și cu Jupi-ter, Marele Benefic, într-o casă care are de-a face cu sociali-zarea, prietenia, planurile de viitor și norocul. Dacă ai de întreprins ceva la nivel relaţio-nal, ar fi de dorit să acţionezi în această perioadă.

În cazul Peștilor, noiembrie 2015 este excelent pentru studii, cercetări și preocupări care au legătură cu mediul universitar, cultural, editorial și chiar legislativ.

Sunt în atenţie parteneriatele și contractele și pot să apară relaţii de lucru la distanţă. S-ar putea să faci o călătorie de studii sau în interes profesional.

Dacă te grăbești sau dacă riști, poţi pierde!

81

Page 82: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

82 CITY GRAM AGENDA 13 - 26 NOIEMBRIE

Publisher: Marius Dicoiu (0744 35 99 10)

[email protected]

Vânzări: Răzvan Roman (0755 02 29 56)

[email protected]

Administrativ: Simona Dicoiu (0755 02 29 55)

[email protected]

Cultură: Ştefan Dobre ([email protected])

Evenimente: Dorina Niţu ([email protected])

Distribuţie: Alex Fălămaș (0755 02 29 57)

Publicitate naţională

Speranta Velicu, , Senior Sales Manager 0735 777 [email protected]

EDIŢIA de SIBIUapare bilunar - gratuit, nr. 22 (293) 30 octombrie - 12 noiembrie

Editată de: SC ZILE SI NOPTI MAGAZINE SRL,

Contact: Str Mărăști nr 3, Sibiu

e-mail: [email protected]

tel./fax: 0369 41 18 98

website: http://sibiu.zilesinopti.ro/

fb: www.facebook.com/zilesinoptiSibiu

Ediţiile Zile și nopţi în România: 235.000 exemplare lunar. Săptămânale: București, Cluj, Timișoara/Arad. Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaş),Bacău/Piatra Neamţ/Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Bistriţa, Suceava (Rădăuţi), Iași, Tg. Mureș. Lunare: Vâlcea

Dacă doriţi să semanalţi un eveniment: e-mail [email protected]. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior.

MOZAIC JAZZ FESTIVAL 2015: TIGRAN HAMASYAN TRIO

TÂRGUL DE CRĂCIUNDOAMNA DE TURTĂ DULCE

14.11MOZAIC JAZZ

FESTIVAL 2015 TIGRAN HAMASYAN

TRIO

19.11DOAMNA DE TURTĂ

DULCE DUPĂ NEIL SIMON

TEATRUL RADU STANCA

ORA: 19:00

20.11TÂRGUL DE CRĂCIUN

DIN SIBIU 2015 PIATA MARE SIBIU

24.10ZBANG - A MUSICAL ABBA FANTASY TEATRUL RADU STANCA ORA: 19.00

25.11TEATRUL DE BALET SIBIU PREMIERA ANNA KARENINA - BALET IN DOUA ACTE CASA DE CULTURA A SINDICATELOR ORA: 19:00

SIBIU 30 OCT. - 12 NOV. AGENDA TA DE TIMP LIBER

Made With Love

STR. DR. ION RATIU NR. 11, LANGA COTTON

LUNI-VINERI 11:00 -19:00SAMBATA 11:00 - 15:00

Tel: 0755 337 448

www.melor.ro

facebook.com/MelorStore

In perioada 1 nov - 30 nov la Melor beneficiezi de discount de 10%

la orice produs achizitionat!

-10%

Aniversam 1an

)

Page 83: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

Made With Love

STR. DR. ION RATIU NR. 11, LANGA COTTON

LUNI-VINERI 11:00 -19:00SAMBATA 11:00 - 15:00

Tel: 0755 337 448

www.melor.ro

facebook.com/MelorStore

In perioada 1 nov - 30 nov la Melor beneficiezi de discount de 10%

la orice produs achizitionat!

-10%

Aniversam 1an

)

Page 84: ZN Sibiu 30 octombrie 2015

SCHIMBĂ-ȚI VIAȚA ÎN 3 ORE!

C R E D I T U L

TEL VERDE: 0800.804.804

WWW.BRD.RO/EXPRESSO

B A N C A TA . E C H I PA TA

*Exemplu reprezentativ pentru un credit de 20.000 lei pe 5 ani, dacă se încasează sau urmează să se încaseze venitul în cont BRD: DAE 10,07%, valoarea primei rate lunare 429 lei, ulterior descrește; valoarea totală plătibilă: 25,236 lei; dobândă fixă 8,55% p.a, comision analiză dosar și de administrare lunară credit 0 lei, asigurare de viață 0.09% pe lună. Promoție valabilă până la 31 decembrie 2015.Aprobare rapidă doar în 3 ore de la depunerea dosarului complet în unitatea BRD, pentru venituri din salarii și pensii și o valoare a creditului de maxim 32.000 Lei.**Cu excepția costurilor nepercepute de Bancă și în condițiile notificării băncii și rambursării integrale a creditului în termen de 30 de zile de la data acordării creditului.

EXPRESSO

*DOBÂNDĂ 8,55%

ACORDARE

ZERO COMISIOANEÎN 3 ORE

SAU R

ENUNŢARE GRATUITĂ

Î N 3 0 D E Z I L E * *

SAU R

ENUNŢARE GRATUITĂ

Î N 3 0 D E Z I L E * *

BRD macheta presa expresso 14,8x20,6 Barbat productie.pdf 1 9/24/15 5:00 PM