Zn Sibiu 1 aprilie 2016

84
AGENDA TA DE TIMP LIBER AGENDA TA DE TIMP LIBER SIBIU 1 - 14 APRILIE

description

 

Transcript of Zn Sibiu 1 aprilie 2016

Page 1: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

AGENDA TA DE TIMP LIBERAGENDA TA DE TIMP LIBERSIBIU 1 - 14 APRILIE

Page 2: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 3: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

3

ALICE

SECRETELE EGIPTULUI ANTICMOROII

02.04ALICE

SPECTACOL RECOMANDAT COPIILOR CU VÂRSTA

PESTE 9 ANI DE YANN VERBURGH,

DUPĂ LEWIS CARROLL, TRADUCERE DE EUGEN

JEBELEANU TEATRUL GONG

ORA 18:00

05.04THE OTHER SIDE

OF THE DOOR TARA: SUA

DURATA: 1H 36 MIN GEN FILM: HORROR

CINEMA ARTA ORA 16:15

07.04THE LOOK OF SILENCE /

CUM ARATA TACEREA TARA: USA

DURATA: 1H43MIN GEN FILM: DOCUMENTAR

ASTRA FILM CINEMA ORA: 19:00

07.04FESTIVALUL-CONCURS AL CÂNTECULUI POPULAR ROMÂNESC „LUCREŢIA CIOBANU” SALA “TRANSILVANIA” ORA: 18:00

07.04MOROII - AVANPREMIERĂ LA SALA TEATRULUI NAŢIONAL RADU STANCA SIBIU ORA: 19:00

08.04SECRETELE EGIPTULUI ANTIC MUZEUL DE ETNOGRAFIE UNIVERSALĂ FRANZ BINDER ORA: 09:00

09.04AVRIG MOUNTAIN BIKE RACE ORA: 13:00

ÎN REVISTĂ12 CITY VOICES BOGDAN SĂRĂTEAN, INIŢIATORUL FESTIVALULUI ”25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP” 16 CITY STORIES GLUMA GLUMĂ… DAR TU PE CINE CREZI CĂ PĂCĂLEȘTI?! 34 CITY EVENTS 16 SPECTACOLE ȘI O PIESĂ A TEATRUL GERMAN DE STAT TIMIȘOARA PE SCENA SIBIANĂ, ÎN APRILIE

EDITORIAL ANTI-FUMAT CU UN FUMĂTOR

Am fost surprins să observ că berea merge de minune

și fără o jumătate de pachet de ţigări. Ba chiar, după vreo două ore mi-am dat seama că n-am ieșit deloc din Pub și nici conversaţia cu restul oamenilor de la masă n-a amuţit din lipsa fumului. Am fumat la plecare o ţigară și asta nu mi-a afectat cu nimic seara.

Mi-am dat seama că în unele cafenele, în care merg de

ani de zile, există un miros de piele, combinat cu un iz de vechi și cafea. Înainte fumul acoperea tot, nu exista niciun alt miros. Mi se pare incredibil câte reușea să acopere înainte fumul de ţigară. Cafeaua, sucul, mâncarea, toate au un gust mai intens. Și nu m-am lăsat, doar nu mai fumez înăuntru.

Am vorbit cu un patron de bar care era absolut

convins că într-o lună trebuie să închidă. Ziua e pustiu, bate vântul. Alţii sunt mai optimiști. Spun că într-o lună, două, oamenii se obișnuiesc să iasă în oraș fără să fumeze întruna. Mie, unul, nu mi-a fost prea greu.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

SIBIU

Page 4: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 5: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 6: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

6

PRINŢESELE SPION

MY BIG FAT GREEK WEDDING 2

PURICELE IN URECHE

05.04MY BIG FAT GREEK WEDDING 2

DURATA: 1H 34 MIN GEN FILM: COMEDIE ROMANTICĂ

ORA 18:30 CINEMA ARTA

05.04PRINŢESELE SPION

SPECTACOL RECOMANDAT COPIILOR CU VÂRSTA PESTE 3 ANI

TEATRUL GONG ORA 18:00

12.04EXPOZITIE FOTO:

PROIECTUL „MAMA” LIBRARIA HABITUS

ORA: 10:00

13.04PURICELE IN URECHE DE GEORGES FEYDEAU TEATRUL RADU STANCA ORA: 19:00

14.04SPEED: IN SEARCH OF LOST TIME TARA: GERMANIA DURATA: 1H 35MIN GEN FILM: DOCUMENTAR ASTRA FILM CINEMA ORA: 19:00

ÎN REVISTĂ36 CITY VOICE INTERVIU CU SILVIA MACREA, MANAGERUL CJCPCJ CINDRELUL-JUNII: ”AM ÎNVĂŢAT MULTE DE LA LUCREŢIA CIOBANU...” 60 CITY LIFESTYLE SIBIU + FASHION = LOVE 62 CITY LIFESTYLE TRIADA MTB 2016 DEBUTEAZĂ LA AVRIG /SIBIU

THE SEVEN DWARFS OF AUSCHWITZSPEED: IN SEARCH OF LOST TIME

Page 7: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 8: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 9: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 10: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

10 CITY ESSENTIALS NOU ÎN ORAŞ

”La Sibiu vor fi prezenţi cei mai buni autori de benzi desenate din Europa”

_ ORGANIZATORII

FESTIVALULUI

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE BENZI DESENATE DE LA SIBIU ORAȘUL NOSTRU VA FI GAZDĂ, ÎNCEPÂND CU DATA DE 15 APRILIE, A UNEI NOI EDIŢII A FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL DE BENZI DESENATE.

FESTIVALUL INTER-NAŢIONAL DE BENZI DESENATE DE LA SIBIU

Unde: Casa Hermes, ora 14:00

Când: între 15 și 17 aprilie

Evenimentul s-a remarcat deja ca unul dintre cele

mai importante din ţară, dar și din această parte a Europei. Prin urmare, în zilele de 15, 16 şi 17 aprilie 2016 la Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu – Casa Hermes, Piaţa Mică, nr. 11 vor fi prezenţi cei mai buni autori de benzi desenate din ţară și din Europa pentru a expune, a desena, a vorbi, a gândi și a râde pornind de la banda desenată. ”Workshop-uri, meciuri de BD, expoziţii, live-drawing, conferinţe, lansări de albume, și un concert-desenat sunt evenimentele pe care le propunem timp de trei zile pentru ca publicul larg să descopere Banda Desenată. De la prima sa ediţie din 2013, Festivalul

de Benzi Desenate de la Sibiu atrage anual peste 1000 de participanţi, impunându-se deja ca unul dintre evenimentele de marcă din sfera artelor grafice din România”, spun organizatorii.

Festivalul Internaţional de Benzi Desenate de la Sibiu este un eveniment organizat de

Asociaţia de prietenie “Ille et Vilaine – Sibiu” și Asociaţia “Solidarité 35 Roumanie” în colaborare cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA și Forumul Cultural Austriac București, susţinut de Institutul Francez din România și Lectoratul Francez din cadrul Universităţii “Lucian Blaga”, Sibiu, Delegaţia Wallonie-Bruxelles Bucureşti, Primăria Sibiu, Consiliul General Ille et Vilaine, Centrul Cultural German din Sibiu, Revista “Comics”, SR2C, NTN- SNR, Unimat, Wacom, Hotelul Ibis, Carrefour, ziarul Tribuna, Hermannstädter Zeitung, editura HAC!BD, Lex Comics şi lexshop.ro, EAT Comics şi Revista “Abaţia”.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

IMAGINEA POSTAPOCALIPTICĂ A SIBIULUI Anul acesta afișul a fost realizat de Robert Obert, artist din Bucureşti. Imaginea celei de-a 4-a ediţii a Festivalului Internaţional de Benzi Desenate de la Sibiu se inspiră din caracteristicile universului dezvoltat în albumul “Profeţia Urbană”, publicat în 2014 și propune o viziune post-apocaliptică asupra orașului.

PASIONAŢI DE BENZI DESENATE

Sibiu Comics Club este comunitatea iubitorilor de benzi desenate din Sibiu (Romania). Este o intalnire intre desenatori si senaristi care lucreaza pentru sa s-desvolta benzi desenate in orasul nostru.

Page 11: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 12: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY VOICE INTERVIU

12

FESTIVALUL ”25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP””EUROPA SE CLATINĂ... ÎN ACEST CONTEXT, AVEM NEVOIE DE FUNCŢIA ARTEI TEATRULUI DE A ADUCE OAMENII ÎMPREUNĂ”

ACTORUL BOGDAN SĂRĂTEAN, CUNOSCUT ȘI CA INIŢIATORUL FESTIVALULUI ”25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP”, PE CARE ALĂTURI DE O ECHIPĂ INIMOASĂ REUȘEȘTE SĂ-L EXTINDĂ DE LA O EDIŢIE LA ALTA, ȘI CALITATIV, DAR ȘI DIN PUNCT DE VEDERE AL NUMĂRULUI DE PIESE, VORBEȘTE ÎNTR-UN INTERVIU PENTRU ZILE ȘI NOPŢI DESPRE PROVOCĂRILE EDIŢIEI DE ANUL ACESTA.

Care sunt spectacolele pe care sibienii nu ar

trebui să le rateze la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului ”25 de ore de teatru non-stop”, din 16-17 aprilie?

Grea întrebare. Ideea e de a gusta din cât mai multe

spectacole. Ele sunt hrană pentru suflet, așa cum avem nevoie, cu toate ingredientele: umor, sensibilitate, inteligenţă, pasiune. Îl avem pentru prima dată în festival pe maestrul Constantin Cojocaru, alintat Ţâcă. Domnia sa e un actor uriaș, haideţi să îl vedeţi în “Blackbird”, sâmbătă seară, la Teatrul Gong. La Hala Unimat aducem „Reflection”, o feerie de spectacol. Recomand această experienţă stranie, în miez de noapte. Merită cu prisosinţă să ne deplasăm până în Șelimbăr, locaţia nu e deloc așa departe cum pare. Preferaţii mei din peisajul independent, Auăleu Timișoara, vor fi prezenţi cu două reprezentaţii jucate în premieră în Sibiu. “HUOOOOO!!!” se numește spectacolul, e obligatoriu de văzut. E prima dată când mica noastră companie, BIS Teatru, vine în festival cu DOUĂ PREMIERE:„Artă” și „Clandestino”. Colaborăm cu actorul Laurenţiu Bănescu, un artist care ne aduce suflu FOTO: ADI BULBOACA

Page 13: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY VOICE INTERVIU

13

aici, și asta contează. Mă înclin în faţa colegilor mei mai tineri și mai curajoși care au ales acest traseu. Îi sfătuiesc mereu să nu piardă curăţenia drumului, să fie artiștii care precum alchimiștii transformă viaţa în emoţie și în substanţă. E greu asta, în contextul societăţii de consum, dar e vital. Haideţi să vedeţi Artă și Clandestino, producţiile BIS Teatru, și veţi înţelege ce spun.

Spune-mi te rog, cel puţin două motive

pentru care sibienii care iubesc și știu să aprecieze teatrul nu ar trebui să rateze nimic din programul festivalului?

Pentru că o dată pe an e maratonul teatral. Pentru că

avem nevoie să fim împreună, să sărbătorim împreună. Pentru că sunt spectacole jucate în premieră în Sibiu. Trăim vremuri stranii, Răul e mai prezent și mai apropiat ca niciodată, Europa așa cum o știm se clatină, se umbrește. În acest context avem nevoie mai mult ca oricând de funcţia artei teatrului de a aduce oamenii împreună. E un miracol faptul că o sută, sau patru sute de oameni pot sta împreună într-un spaţiu, și că pot vibra împreună. Avem nevoie de miracol, ca să salvăm lumea așa cum o știm.

_DORINA NIŢU // redactor

Tinereţea e o stare de spirit! Prea puţin contează vârsta

fizică.Ba mai mult, starea specială a maratonului nostru tămăduiește, întinerește. E magic. Haideţi să vă convingeţi.

Aţi ajuns la a VI-a ediţie, privind înapoi cum

ai descrie organizarea unui festival? Care sunt provocările cărora trebuie să le facă faţă organizatorii?

Dacă aș lua în serios întrebarea, aș scrie un volum

sau aș lua-o la sănătoasa! Eu nu știu cum se face un festival, știu cum se face festivalul nostru. Atuul a fost mereu spiritul de echipă, comunicarea, ascultarea. Și e bine să mai împarţi din presiune și stres, altfel o iei razna. Cea mai grea provocare a fost într-adevăr păstrarea echipei, dintr-un motiv pragmatic foarte simplu. Festivalul are loc doar o dată pe an. Cum să ţii lângă tine oameni capabili de-a lungul anului, cum să-i plătești? Răspunsul pare simplu: Să ai mereu proiecte, să ai mereu de lucru. De asta cred că cea mai mare realizare a noastră este faptul că Asociaţia BIS are activitate de-a lungul întregului an, prin stagiunea de spectacole BIS Teatru, prin proiectul musical Lipicioșii, și mai nou prin proiectul nostru de suflet “Teatrul din Cartier”. Suntem

și prospeţime. „Clandestino” va fi un show surprinzător, o bijuterie, iar actriţele din „Artă” sunt năucitoare. Duminică la ora 16:00 un actor originar din Sibiu, Alin Sate ne va vrăji în „Doi și un tulnik”la Astra. Marele eveniment al zilei de duminică este spectacolul Companiei “Herman Sidakov” din Moscova, Rusia: “Love in a glass of Water”. Maestrul Sidakov va fi prezent în persoană la festival, domnia sa conduce o companie și o școală de teatru în Moscova. Să nu uităm că îl avem, ca în fiecare an, pe George Constantinescu, actorul care anul trecut, la Sibiu a jucat 25 de ore, fără oprire. Pam-Pam!Vom încheia cu tone de haz și emoţie: Dan Byron alături de actorii Teatrului de Artă București ne vor traduce dicţionarul iubirii române. Cu muzică live. De neratat! Vă invit cu drag pe site-ul respirateatru.ro, unde găsiţi detalii, și evident, pe Facebook.

Cum va începe festivalul anul acesta, care este

spectacolul care o să ”invite” spectatorii să nu mai plece până dimineaţa?

Va începe cu o mare bucurie: spectacolul “4x4 personaje”.

În distribuţie îl găsim pe Ioan Gyuri Pascu, un artist atât de îndrăgit aici, în Sibiu. Spectacolul e proaspăt, iar de curând a umplut sălile în Toronto și Montreal. Bucuria e cu atât mai mare cu cât evenimentul de deschidere va avea loc pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca”. Acest lucru ne onorează. Show-ul conţine suficientă energie și bună dispoziţie cât să-i îmbie pe oameni să vină mai departe cu noi.

Rămâne ”25 de ore de teatru non-stop” un

festival al tinerilor sau observi o diversificare a publicului de la o ediţie la alta?

SECVENŢĂ DINSPECTACOLUL NĂSCUT ÎN’90, PRODUCŢIE BIS TEATRUFOTO IULIA NICODIN(SPECTACOL JUCATANUL TRECUT IN CADRULFESTIVALULUI)

FOTO: IULIA NICODIM

Page 14: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY CAUSES CAUZE

14

”În acest moment în judeţul Sibiu există 28 de comune fără acces la apă potabilă”

_ INIŢIATORII

PROIECTULUI

650 DE SIBIENI DIN CORNĂŢEL NU AU APĂ POTABILĂ. NOI PUTEM SCHIMBA ASTAUN PROIECT INIŢIAT DE FUNDAŢIA POLISANO ȘI EVALUAT LA 15.000 DE EURO ARE CA SCOP INTRODUCEREA APEI POTABILE ÎN SATUL CORNĂŢEL, UNDE TRĂIESC PESTE 650 DE SIBIENI.

Pentru strângerea fondurilor necesare

acestei acţiuni, fundaţia Polisano participă la SemiMaratonul Sibiu, ce va avea loc pe data de 28 mai 2016. Printre susţinătorii acestei iniţiative se numără Clubul Francez de Afaceri din Sibiu și din Cluj și Asociaţia de Prietenie Ille et Vilaine. În acest moment aprovizionarea cu apă se face fie la șipotul de la intrarea în comună — unde riscul de îmbolnăvire este iminent, cei mai vulnerabili fiind nou-născuţii, copiii și femeile însărcinate — fie de la magazin, o variantă costisitoare si dificilă, întrucât locuitorii au venituri minime. ”Am aflat despre nevoia de apă potabilă a satului prin asociaţia ”Dare to care”, care administrează

Centrul de Plasament din Cornăţel cu 17 copii cu vârste între 5 și 16 ani. Pentru o perioadă de timp au beneficiat de o instalaţie de filtrare a apei din puţul situat în curtea centrului. Acum trebuie să își cumpere apă din magazin, o soluţie costisitoare, întrucât banii cheltuiţi pe apa îmbuteliată ar putea fi folosiţi pentru alte proiecte educative sau sociale ale centrului. Scopul nostru este de a oferi acces întregii comunităţi la o sursă de apă pură și curăţată de orice substanţe ori microorganisme care le pot pune în pericol sănătatea”, a declarat Cătălina Costache, directorul executiv al Fundaţiei.

Fundaţia Polisano și-a propus să instaleze în Cornăţel o staţie de filtrare a apei cu o

capacitate de 4.500 l/ oră, la care să aibă acces fiecare gospodărie și instituţie din sat. Costul de achiziţie al acestei staţii este de 15.000 euro.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

DOAR 65 LA SUTĂ DIN BANI Pentru a acoperi 65% din bugetul necesar, proiectul a fost înscris la SemiMaratonul Sibiu 2016, care va avea loc în data de 28 mai 2016. Printre susţinătorii acestei iniţiative se numără Grupul Polisano, Clubul Francez de Afaceri din Sibiu si din Cluj, Asociaţia de Prietenie Ille et Vilaine.

CUM PUTEM AJUTA

”Fundaţia Polisano invită toţi sibienii si nu numai, care doresc să se implice în sănătatea comunităţii lor, să se alăture acestei cauze, participând la maraton sau susţinând unul dintre alergătorii înscriși în proiectul ”Apă pentru Sănătate””.

Page 15: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 16: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

16

GLUMA GLUMĂ… DAR TU PE CINE CREZI CĂ PĂCĂLEȘTI?!

Deși nimeni nu poate spune cu argumente de

ce sărbătorim Ziua Păcălelilor pe întâi aprilie, una din cele mai des întâlnite explicaţii a acestei tradiţii este următoarea: în anul 1564 regele Carol al IX-lea al Franţei ar fi mutat serbarea Anului Nou de pe data de 1 aprilie pe data de 1 ianuarie. Întrucât la vechiul An Nou, adică data de întâi aprilie, se obișnuia să se împartă cadouri, s-a continuat împărţirea de cadouri și după anul 1564, dar sub forma unor farse și glume nevinovate. Atunci, veştile circulau mai greu şi cei care nu aflaseră ca Anul Nou s-a mutat la 1 ianuarie şi continuau să-l

sărbătorească la 1 aprilie, erau numiţi poisson d’Avril - peşte de aprilie şi ţinta glumelor şi farselor celorlalţi.

Presupunerile şi teoriile istoricilor spun că ziua

păcălelilor este, de fapt, o împletire de obiceiuri populare locale specifice fiecărei ţări, legende străvechi şi ceremonialuri de întâmpinare a Anului Nou şi ulterior, a primăverii. Date despre obiceiul de a păcăli ne-ar fi rămas încă din timpul Romei antice, spun unii istorici, şi ar fi fost inclus în cadrul serbărilor Hilaria pe care romanii le organizau

CITY STORIES COVERSTORY

FRANCEZII O FAC… UNII SPUN CĂ EI AR FI INVENTAT-O! EGIPTENII O FAC DE MII DE ANI. CELE MAI TARI LE FAC AMERICANII, BRITANICII ȘI CHIAR ASIATICII, MAI NOU. CARE SUNT CELE MAI TARI PĂCĂLELI DE ÎNTÂI APRILIE ȘI DE UNDE VINE ”TRADIŢIA”?

Page 17: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

17 CITY STORIESCOVERSTORY

CELE MAI TARI PĂCĂLELI PE CARE LE POŢI FACEProbabil cea mai ușoară și des întâlnită glumă de 1 aprilie, chiar și în Sibiu, este aceea a mașinii împachetate. Dacă ai timp şi un prieten care ştii că are simţul umorului, înveleşte-i maşina cu ziare, folie alimentară sau hârtie igienică. Poţi să faci asta şi în timpul zilei, chiar dacă sunt trecători. Toţi vor râde de ceea ce aveţi de gând să faceţi. Puţin mai sălbatică este gluma cu utilităţile. Pe 1 Aprilie poţi să bagi în cutia poştală a prietenilor o scrisoare făcută frumos, poate chiar ştampilată, prin care să-i anunţaţi că vor fi deconectaţi de la reţeaua electrică pentru reparaţii timp de 2-3 luni. O farsă pentru prietenii cu maşina este să scoţi la imprimantă “DE VÂNZARE” pe o foaie, adaugi numărul de telefon al “victimei” şi fixezi hârtia pe parbriz cu ajutorul ştergătoarelor. Mai comic ar fi să o pui anunţul pe altă maşină, de preferat una care să stea mai tot timpul în parcare.

Page 18: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY STORIES COVERSTORY

18

pe 25 martie. Râzând şi glumind, romanii celebrau echinocţiul şi instalarea primăverii, care de multe ori joacă feste şi păcăleşte oamenii cu schimbări bruşte şi capricioase ale vremii.

1 aprilie ca Zi a Păcălelilor s-a răspândit apoi şi în Marea

Britanie, în secolul XVIII. Până la 1752, Marea Britanie a refuzat să accepte noul calendar, iar pe măsura trecerii timpului, felicitările trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au început să fie considerate farse, fiind însoţite adeseori de cadouri hazlii. În Spania, celor păcăliţi de 1 Aprilie li se atribuie epitetul de „nătărăi”.

Japonezii sărbătoresc la 1 aprilie „Ziua păpuşilor”,

sau „Ziua bucuriei celor mici”, cărora le oferă în dar păpuşi. Ziua Păcălelilor este sărbătorită şi în unele state din America Latină - Peru, Mexic şi Columbia, dar la 28 Decembrie, sub numele de „Dia de los inocentes” - ziua celor naivi. În Iran şi în unele părţi din India, Ziua Păcălelilor e numită „Sizdah Bedar”, are loc în cea de-a 13-a zi a Anului Nou - Noruz, şi este una dintre cele mai vechi tradiţii de acest gen.

Cum era de așteptat, există și foarte multe superstiţii

legate de 1 Aprilie. Spre exemplu, în regiunea Tirol, din Elveţia, un mănunchi de paie este îngropat în această zi pentru ca recolta să fie bogată la toamnă. Apoi, copiii născuti de ziua păcălelilor vor fi norocoși în afaceri, dar urmăriţi de ghinion la jocurile de noroc. Se mai spune și că îndrăgostiţii nu ar trebui să se căsătorească în această zi pentru că mariajul lor nu va funcţiona, ori pentru că femeia va fi „cocoșul” în familie.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

GLUME DE SIBIU

PESTE O SUTĂ DE SIBIENI AU LUAT CU ASALT UN UN MAGAZIN SITUAT ÎN CAPĂTUL STRĂZII MITROPOLIEI, DUPĂ CE AU CITIT AFIȘE PRIN ORAȘ CU O OFERTĂ MINCINOASĂ: LA ORICE CUMPĂRĂTURI ÎN VALOARE DE 500 DE LEI PLĂTESC DOAR 80 DE LEI. CINE MAI ŢINE MINTE PĂCĂLEALA DE LA CAPA?

FORMULA 1 PE TRANSFĂGĂRĂȘAN

ANUL TRECUT ORGANIZATORII SIBIU RALLY AU ANUNŢAT CĂ CELEBRUL ARHITECT GERMAN HERMANN TILKE, DESIGNERUL MAI MULTOR CIRCUITE DIN CAMPIONATUL MONDIAL DE FORMULA 1, SE OCUPĂ DE TRANSFORMAREA TRANSFĂGĂRĂŞANULUI ÎN CIRCUIT F1.

Page 19: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 20: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 21: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

21 CITY GRAM EVENIMENTE

RUBRICĂ RECOMANDATĂ

DE

4X4 PERSONAJE

DE DANIELA MARIN

ÎN CADRUL FESTIVALULUI„25 ORE DE TEATRU NON STOP”

anniversarynni sar

Page 22: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

22

VINERI01.04

10:00

Expoziţia de pictură: SMIGELSCHI 150

Casa Albastră, Sala Multimedia

Expozitie foto: Proiectul “MAMA”

Libraria Habitus

Expozitie interactiva: Secretele Egiptului Antic

Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder

13:45

Minte-mă frumos în Centrul Vechi - 2D

Tara: ROMANIA Durata: 2h 00 min

Gen film: Comedie, Romantic

Cinema Arta

16:15

The Other Side of the Door (De Cealaltă

Parte) - 2DTara: SUA

Durata: 1h 36 min

Gen film: HorrorCinema Arta

18:30

My Big Fat Greek Wedding 2 (Nuntă a la

grec 2) - 2DTara: SUA

Durata: 1h 34 minGen film: Comedie,

Romantic, DragosteCinema Arta

20:45

Batman V Superman: Dawn of Justice - 3D

Tara: SUA Durata: 2h 30 minGen film: Acţiune,

Aventuri, Fantastic,SFCinema Arta

SÂMBĂTĂ02.04

10:00

Expoziţia de pictură: SMIGELSCHI 150

Casa Albastră, Sala Multimedia

Expozitie foto: Proiectul

“MAMA”Libraria Habitus

Expozitie interactiva: Secretele Egiptului Antic

Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder

ATELIERUL DE CREAT POVEȘTI

Coordonator: Diana Ribana

atelier recomandat copiilor cu vârsta

cuprinsă între 6 și 10 aniTeatrul GONG

12:00

ATELIERUL DE CREAT POVEȘTI

Coordonator: Diana Ribana

atelier recomandat copiilor cu vârsta

cuprinsă între 6 și 10 aniTeatrul GONG

Barbie: Spy Squad (Barbie în echipa spioanelor) - 2D

DUBLAT ROTara: SUA

Durata: 1h 15 minGen film:

Familie,AnimaţieCinema Arta

13:45

Minte-mă frumos în Centrul Vechi - 2D

Tara: ROMANIA Durata: 2h 00 min

Gen film: Comedie,Romantic

Cinema Arta

16:15

The Other Side of the Door (De Cealaltă

Parte) - 2DTara: SUA

Durata: 1h 36 minGen film: Horror

Cinema Arta

18:30

My Big Fat Greek Wedding 2 (Nuntă a la

grec 2) - 2D

Tara: SUADurata: 1h 34 min

Gen film: Comedie, Romantic, Dragoste

Cinema Arta

19:00

OPINIA PUBLICĂ de Aurel Baranga

Teatrul Radu Stanca

20:45

Batman V Superman: Dawn of Justice - 3D

Tara: SUA Durata: 2h 30 minGen film: Acţiune,

Aventuri, Fantastic, SFCinema Arta

DUMINICĂ03.04

10:00

Expoziţia de pictură: SMIGELSCHI 150

Casa Albastră, Sala Multimedia

Expozitie foto: Proiectul “MAMA”

Libraria Habitus

Expozitie interactiva: Secretele Egiptului Antic

Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder

11:00

PINOCCHIOdupă Carlo Collodi

Teatrul GONG

12:00

Barbie: Spy Squad (Barbie în echipa spioanelor) - 2D

DUBLAT ROTara: SUA

Durata: 1h 15 minGen film: Familie,

AnimaţieCinema Arta

#HAILAFILM!

GO

OG

LE P

LAY

AP

P S

TOR

E

WWW.ZILESINOPTI.RO

CONECTEAZĂ-TECU ORAŞUL!

Page 23: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

apriliela Sala Teatrului Naţional RADU STANCASECȚIA GERMANĂSpectacol în limba germană cu traducere în limba română

marți

05ora 19:00 2016

Page 24: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

24

13:45

Minte-mă frumos în Centrul Vechi - 2D

Tara: ROMANIA Durata: 2h 00 min

Gen film: Comedie, Romantic

Cinema Arta

16:15

The Other Side of the Door (De Cealaltă

Parte) - 2DTara: SUA

Durata: 1h 36 minGen film: Horror

Cinema Arta

18:30

My Big Fat Greek Wedding 2 (Nuntă a la

grec 2) - 2DTara: SUA

Durata: 1h 34 minGen film: Comedie,

Romantic, DragosteCinema Arta

19:00

IMI PLACE CUM MIROSI!

dupa Neil SimonTeatrul Radu Stanca

20:45

Batman V Superman: Dawn of Justice - 3D

Tara: SUA Durata: 2h 30 minGen film: Acţiune,

Aventuri, Fantastic, SFCinema Arta

LUNI04.04

10:00

Expoziţia de pictură: SMIGELSCHI 150

Casa Albastră, Sala Multimedia

Expozitie foto: Proiectul “MAMA”

Libraria Habitus

Expozitie interactiva: Secretele Egiptului Antic

Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder

11:00

PINOCCHIOdupă Carlo Collodi

Teatrul GONG

13:45

Minte-mă frumos în Centrul Vechi - 2D

Tara: ROMANIA Durata: 2h 00 min

Gen film: Comedie,Romantic

Cinema Arta

16:15

The Other Side of the Door (De Cealaltă

Parte) - 2DTara: SUA

Durata: 1h 36 minGen film: Horror

Cinema Arta

18:00

Arta sacrală transilvăneană. Incursiuni în Istoria Artei - o serie de

prelegeriCasa Teutsch

18:30

My Big Fat Greek Wedding 2 (Nuntă a la

grec 2) - 2DTara: SUA

Durata: 1h 34 minGen film: Comedie,

Romantic, DragosteCinema Arta

20:45

Batman V Superman: Dawn of Justice - 3D

Tara: SUA Durata: 2h 30 minGen film: Acţiune,

Aventuri, Fantastic, SFCinema Arta

MARŢI05.04

10:00

Expoziţia de pictură:

SMIGELSCHI 150Casa Albastră, Sala

Multimedia

Expozitie foto: Proiectul “MAMA”

Libraria Habitus

Expozitie interactiva: Secretele Egiptului Antic

Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder

13:45

Minte-mă frumos în Centrul Vechi - 2D

Tara: ROMANIA Durata: 2h 00 min

Gen film:

Comedie,RomanticCinema Arta

16:15

The Other Side of the Door (De Cealaltă

Parte) - 2DTara: SUA

Durata: 1h 36 minGen film: Horror

Cinema Arta

18:30

My Big Fat Greek Wedding 2 (Nuntă a la

grec 2) - 2DTara: SUA

Durata: 1h 34 minGen film: Comedie,

Romantic, DragosteCinema Arta

19:00

VARIAŢIUNILE GOLDBERG

de George TaboriTeatrul Radu Stanca

20:45

Batman V Superman: Dawn of Justice - 3D

Tara: SUA Durata: 2h 30 minGen film: Acţiune,

Aventuri, Fantastic, SFCinema Arta

MIERCURI06.04

10:00

Expoziţia de pictură: SMIGELSCHI 150

Casa Albastră, Sala Multimedia

Expozitie foto: Proiectul “MAMA”

Libraria Habitus

VEZI LISTA COMPLETA A EVENIMEN-TELOR DIN SIBIU

TEATRUL PENTRU COPII ȘI TINERET GONG ESTE O INSTITUțIE PUBLICĂ DE SPECTACOLE SUBVENțIONATĂ DE CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI SIBIU PRIN PRIMĂRIA MUNICIPIULUI SIBIU

parteneri www.teatrulgong.ro� facebook.com/teatrul.gong.sibiu ACCESUL PUBLICULUI LA ACESTE EVENIMENTE SE FACE PE BAZA BILETELOR PUSE ÎN VÂNZARE LA AGENȚIA DE BILETE DIN STR. ALEXANDRU ODOBESCU NR. 4, CONFORM URMĂTORULUI PROGRAM: MIERCURI, JOI, VINERI 11:00-18:00, SAMBĂTĂ 10:00 – 18:00 ȘI DUMINICĂ 10:00 – 14:00, ONLINE PRIN EVENTIM.RO SAU CU 30 DE MINUTE ÎNAINTE DE ÎNCEPEREA SPECTACOLULUI, ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE. PENTRU BILETELE ACHIZIȚIONATE ONLINE SE PERCEPE UN COMISION DE 10%.

+3 ANI

REGIA: Robert Bălan; SCENOGRAFIA: Aurelia Călinescu; ASISTENT SCENOGRAFIE: Adrian Vlad;

MUZICA ORIGINALĂ: Florin Grigoraş; VIDEO DESIGN: Coralie de Gonzaga şi Silviu Naicu; COREGRAFIA: Barbara Crişan; în DISTRIBUŢIE: Monica Baldea, Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu,

Barbara Crişan, Mircea Corcoveanu, Daniela Dragomir, Andrei Hansel, Gabriela Mitrea, Angela Páskuy, Raluca Pavel, Claudia Stühler

după scenariul original de Elena Vlădăreanu

Sâmbătă, 9 APRILIE, ora 18:00Duminică, 10 APRILIE, ora 11:00

Page 25: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

TEATRUL PENTRU COPII ȘI TINERET GONG ESTE O INSTITUțIE PUBLICĂ DE SPECTACOLE SUBVENțIONATĂ DE CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI SIBIU PRIN PRIMĂRIA MUNICIPIULUI SIBIU

parteneri www.teatrulgong.ro� facebook.com/teatrul.gong.sibiu ACCESUL PUBLICULUI LA ACESTE EVENIMENTE SE FACE PE BAZA BILETELOR PUSE ÎN VÂNZARE LA AGENȚIA DE BILETE DIN STR. ALEXANDRU ODOBESCU NR. 4, CONFORM URMĂTORULUI PROGRAM: MIERCURI, JOI, VINERI 11:00-18:00, SAMBĂTĂ 10:00 – 18:00 ȘI DUMINICĂ 10:00 – 14:00, ONLINE PRIN EVENTIM.RO SAU CU 30 DE MINUTE ÎNAINTE DE ÎNCEPEREA SPECTACOLULUI, ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE. PENTRU BILETELE ACHIZIȚIONATE ONLINE SE PERCEPE UN COMISION DE 10%.

+3 ANI

REGIA: Robert Bălan; SCENOGRAFIA: Aurelia Călinescu; ASISTENT SCENOGRAFIE: Adrian Vlad;

MUZICA ORIGINALĂ: Florin Grigoraş; VIDEO DESIGN: Coralie de Gonzaga şi Silviu Naicu; COREGRAFIA: Barbara Crişan; în DISTRIBUŢIE: Monica Baldea, Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu,

Barbara Crişan, Mircea Corcoveanu, Daniela Dragomir, Andrei Hansel, Gabriela Mitrea, Angela Páskuy, Raluca Pavel, Claudia Stühler

după scenariul original de Elena Vlădăreanu

Sâmbătă, 9 APRILIE, ora 18:00Duminică, 10 APRILIE, ora 11:00

Page 26: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

26

Expozitie interactiva: Secretele Egiptului Antic

Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder

13:45

Minte-mă frumos în Centrul Vechi - 2D

Tara: ROMANIA Durata: 2h 00 min

Gen film: Comedie,Romantic

Cinema Arta

16:15

The Other Side of the Door (De Cealaltă

Parte) - 2DTara: SUA

Durata: 1h 36 minGen film: Horror

Cinema Arta

18:30

My Big Fat Greek Wedding 2 (Nuntă a la

grec 2) - 2DTara: SUA

Durata: 1h 34 minGen film: Comedie,

Romantic, DragosteCinema Arta

20:45

Batman V Superman: Dawn of Justice - 3D

Tara: SUA Durata: 2h 30 minGen film: Acţiune,

Aventuri, Fantastic,SFCinema Arta

JOI07.04

10:00

Expoziţia de pictură: SMIGELSCHI 150

Casa Albastră, Sala Multimedia

Expozitie foto: Proiectul “MAMA”

Libraria Habitus

Expozitie interactiva: Secretele Egiptului Antic

Muzeul de Etnografie

Universală Franz Binder

13:45

Minte-mă frumos în Centrul Vechi - 2D

Tara: ROMANIA Durata: 2h 00 min

Gen film: Comedie,Romantic

Cinema Arta

16:15

The Other Side of the Door (De Cealaltă

Parte) - 2DTara: SUA

Durata: 1h 36 minGen film: Horror

Cinema Arta

18:00

Festivalul-Concurs al Cântecului Popular

Românesc “Lucreţia Ciobanu”

Sala Transilvania

18:30 My Big Fat Greek

Wedding 2 (Nuntă a la grec 2) - 2D

Tara: SUA Durata: 1h 34 min

Gen film: Comedie, Romantic, Dragoste

Cinema Arta

19:00

CONCERT SIMFONICDirijor: LADISLAU PETRU

HORVATH Solist: FRANCESCO

IONAŞCU – vioară În program: Modest

Musorgski – Uvertura operei „Hovanșcina”Dmitri Şostakovici –

Concertul nr. 2 pentru vioară şi orchestră în do

diez minor, op. 129Piotr Ilici Ceaikovski – Simfonia a VI-a în si

minor, op, 74, „Patetica”Sala THALIA

MOROIREGIA: Alexandru Dabija;

SCENOGRAFIA: Dragoș Buhagiar;

MUZICA: Ada Milea

20:45

Batman V Superman: Dawn of Justice - 3D

Tara: SUA Durata: 2h 30 minGen film: Acţiune,

Aventuri, Fantastic, SFCinema Arta

VINERI08.04

10:00Expoziţia de pictură:

SMIGELSCHI 150Casa Albastră, Sala

Multimedia

Expozitie foto: Proiectul “MAMA”

Libraria Habitus

Expozitie interactiva: Secretele Egiptului Antic

Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder

18:00Festivalul-Concurs al

Cântecului Popular Românesc “Lucreţia

Ciobanu”Sala Transilvania

19:00

OAMENI OBIȘNUIŢI un spectacol de Gianina

CărbunariuTeatrul Radu Stanca

SÂMBĂTĂ09.04

10:00

Expoziţia de pictură: SMIGELSCHI 150

Casa Albastră, Sala Multimedia

Expozitie foto: Proiectul “MAMA”

Libraria Habitus

Expozitie interactiva: Secretele Egiptului Antic

Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder

10:00

#HAILAFILM!

GO

OG

LE P

LAY

AP

P S

TOR

E

WWW.ZILESINOPTI.RO

CONECTEAZĂ-TECU ORAŞUL!

Page 27: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 28: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

28

Asta Film CinemaPiaţa Mică nr. 11Info: 0751.166.516Bilet: 6 lei - biletele se pun în vânzare cu 30' înainte de proiecţie

Joshua Oppenheimer | USA | 2014 | 103'

Joi, 07.04.2016 ora 19:00

ATELIERUL DE…

MEŞTERILITCoordonator: Aurelia

Călinescuatelier recomandat

copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani

Teatrul GONG

12:00

ATELIERUL DE…MEŞTERILIT

Coordonator: Aurelia Călinescu

atelier recomandat copiilor cu vârsta

cuprinsă între 6 și 10 aniTeatrul GONG

18:00

PRINŢESELE SPIONdupă un text original de

Elena VlădăreanuTeatrul GONG

19:00

ÎNCURCĂ-I DRACE! după Ray Cooney

Teatrul Radu Stanca

DUMINICĂ10.04

10:00

Expoziţia de pictură:

SMIGELSCHI 150Casa Albastră, Sala

Multimedia

Expozitie foto: Proiectul “MAMA”

Libraria Habitus

Expozitie interactiva: Secretele Egiptului Antic

Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder

11:00

PRINŢESELE SPIONdupă un text original de

Elena VlădăreanuTeatrul GONG

19:00

ÎNCURCĂ-I DRACE! după Ray Cooney

Teatrul Radu Stanca

LUNI11.04

10:00

Expozitie foto: Proiectul “MAMA”

Libraria Habitus

Expoziţia de pictură: SMIGELSCHI 150

Casa Albastră, Sala Multimedia

18:30

Seara cu povesti la Libraria HabitusLibraria Habitus

MARTI12.04

10:00

Expozitie foto: Proiectul “MAMA”

Libraria Habitus

Expoziţia de pictură: SMIGELSCHI 150

Casa Albastră, Sala Multimedia

19:00RECITAL DE PIAN

în cadrul TURNEULUI „PIANUL CĂLĂTOR”

HORIA MIHAIL – pian Sala THALIA

CU MULTUMIRILE FIRMEI / DIE FIRMA

DANKT de Lutz HübnerSecţia Germană -

spectacol cu traducere în limba română

Teatrul Radu Stanca

MIERCURI13.04

10:00

Expozitie foto: Proiectul “MAMA”

Libraria Habitus

Expoziţia de pictură: SMIGELSCHI 150

Casa Albastră, Sala Multimedia

19:00

PURICELE IN URECHE

de Georges Feydeau

Teatrul Radu Stanca

JOI 14.04

10:00

Expozitie foto:

Proiectul “MAMA”

Libraria Habitus

Expoziţia de pictură:

SMIGELSCHI 150

Casa Albastră, Sala

Multimedia

19:00PURICELE IN URECHE

de Georges Feydeau

Teatrul Radu Stanca

CONCERT SIMFONIC

Dirijor: THEO WOLTERS

(Olanda)

Solist: HORIA MIHAIL

– pian

În program: Frederic

Chopin – Concertul nr. 2

pentru pian şi orchestră

în fa minor, op. 21

Richard Strauss

– „Moarte şi

transfiguraţie”, op. 24

Richard Wagner –

Uvertura operei „Rienzi”

Sala THALIA

#HAILAFILM!

GO

OG

LE P

LAY

AP

P S

TOR

E

WWW.ZILESINOPTI.RO

CONECTEAZĂ-TECU ORAŞUL!

Page 29: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

www.kompostor.rowww.respirateatru.rowww.facebook.com/respira.teatru

25DE OREDE TEATRUNON-STOP

ASOCIAŢIA CULTURALĂ BIS

EDIŢIA A VI-ASIBIU 16-17 APRILIE 2016

și Primăria Municipiului Sibiu

bile

te: Agenția Teatrală - Str. Nicolae Bălcescu, nr. 17

Librăria Humanitas - Str. Nicolae Bălcescu nr. 16 Librăria Habitus - Piața Mică, nr. 4

Sâmbătă 16 aprilie 2016ora 23.30

Hala UNIMAT( Șelimbăr, str Mihai Viteazu, nr. 2B )

Duminică 17 aprilie 2016ora 20.00

Oldies Pub

Page 30: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 31: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

31 CITY GRAM ORAŞUL TĂU

CATEDRALA EVANGHELICĂ / PASAJUL SCARILOR

RUBRICĂRECOMANDATĂ

DE

Page 32: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

32 CITY CULT FOCUS PE CULTURĂ

”Este un premiu important pentru susţinerea iniţiativei noastre de a porni o dezbatere naţională despre starea sistemului de educaţie”

_BOGDAN GEORGESCU

SIBIUL PREMIAT LA GALA RADIO ROMÂNIA CULTURALECHIPA PROIECTULUI „ANTISOCIAL” A PRIMIT SEARA TRECUTĂ, ÎN CADRUL CELEI DE-A XVI-A EDIŢII A GALEI PREMIILOR RADIO ROMÂNIA CULTURAL, MARELE PREMIU LA CATEGORIA „TEATRU”.

SPECTACOL VĂZUT DE TOATĂ ŢARAAnul trecut TNRS și ULBS au realizat un turneu naţional, Manifest pentru Dialog, în 21 de orașe ale ţării, în perioada noiembrie – decembrie 2015: Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Iași, Botoșani, Suceava, Deva, Bistriţa, Târgu Mureș, Alba Iulia, Ploiești, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Timișoara, Oradea, Baia Mare, Cluj-Napoca, Sibiu, București și au adunat în sălile de spectacole peste 3500 de părinţi, profesori și elevi.

FAPTĂ REALĂBogdan Georgescu, autorul spectacolului, a folosit ca punct de plecare întâmplarea reală pentru a construi o poveste complexă și provocatoare, care îmbină biografiile reale ale actorilor cu teme actuale.

Spectacolul, semnat de Bogdan Georgescu,

este produs de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu şi de Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu. La categoria „Teatru” au fost nominalizaţi: spectacolul „Bach Files” de la Teatrul Bulandra din Bucureşti, cu muzică de Adrian Enescu pe teme de Bach, în regia lui Alexandru Darie; Actriţa şi coregrafa Andreea Gavriliu, pentru coerenţa, umorul şi ingeniozitatea coregrafiilor şi a spectacolelor coregrafice pe care le semnează; Actorul Cristian Iacob, pentru interpretarea tripleţilor Zanetto din spectacolul „Trei gemeni veneţieni”, producţie a Teatrului Mic din Bucureşti.

„Este un premiu important, decis în unanimitate de către juriu, pentru întreaga echipă și pentru susţinerea iniţiativei noastre de a porni o dezbatere naţională despre starea sistemului de educaţie din România și posibilităţile de reinventare a acestuia. Vreau să mulţumesc postului Radio România Cultural și juriului Galei, domnului Constantin Chiriac, Luminiţei Puiuleţ, Claudiei Maior și Teatrului Naţional Radu Stanca, Univeristăţii Lucian Blaga din Sibiu, și în primul rând actorilor din spectacol - Cristi Timbuș, Maria Tomoiagă, Cristina Blaga, Anton Balint, Călin Mihail Roajdă, Paul Bondane, Alexandra Ioana Șerban”, a declarat Bogdan Georgescu.

Subiectul piesei „Antisocial” vă este, probabil, familiar. Într-un liceu din România anului 2015,

elevii creează un grup secret pe o platformă de socializare. Ajutaţi de câţiva elevi, profesorii află, se infiltrează și îi demască.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

Page 33: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY CULT FOCUS PE CULTURĂ

33

DESPRE

MUZICĂ PENTRU TOŢIPianul Călător este un proiect Radio România, organizat de Centrul Cultural Media Radio România, Asociaţia Culturală Accendo și Fundaţia Marconi cu scopul de a populariza muzica clasică în România.

TREI RECITALURI ÎN JUDEŢPe 14 mai va avea loc un recital în Parcul Herăstrău, pe 15 mai un alt recital în Parcul Cișmigiu din Capitală, iar pe 21 mai este programat un recital la Catedrala Armenească din Dumbrăveni.

PIANUL CĂLĂTOR SE ÎNTOARCE LA SIBIUCEA DE-A VI-A EDIŢIE A TURNEULUI „PIANUL CĂLĂTOR” SE VA DESFĂȘURA ÎN PERIOADA 24 MARTIE - 21 MAI ÎN 19 LOCALITĂŢI DIN ŢARĂ ȘI LA CHIȘINĂU, IAR SIBIU ESTE LA LOC DE CINSTE.

Având ca propunere

muzicală tema „Romantic exclusiv. Chopin”, pianistul Horia Mihail pornește din nou la drum însoţit de un pian de concert, pus la dispoziţie de Radio România.

Turneul se va desfășura pe următorul traseu:

Chișinău, 24 martie, dirijor Tiberiu Soare — Sala cu orgă; Roman, 26 martie — Casa de cultură; Iași, 27 martie — Aula BCU; Bârlad, 28 martie — Pavilionul „Marcel Guguianu”; Tulcea, 29 martie — Teatrul „Jean Bart”; Galaţi, 1 aprilie, dirijor Mircea Holiartoc — Teatrul liric „Nae Leonard”; Brașov, 4 aprilie — Sala Patria; București, 6 și 8 aprilie — Sala Radio; Sibiu, 12 și 14 aprilie — Sala Thalia.

MAGIEMAGIC

REVOLUTION SHOW

Magicianul Mario vă

propune un spectacol cu numere de

levitaţie, apariţii de animale, iluzionism,

prestidigitaţie, disparitii

extraordinare și evadări.

CINE:

1 aprilie

CÂND: Magicianul Mario

UNDE: Sala Thalia

PREŢ: 20 de lei copiii, 30 de lei adulţii

Page 34: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

34 CITY CULT FESTIVAL

16 SPECTACOLE ȘI O PIESĂ A TEATRULUI GERMAN DE STAT TIMIȘOARA PE SCENA SIBIANĂ, ÎN APRILIESPECTACOLUL „MOROI”, REGIZAT DE ALEXANDRU DABIJA ȘI PREZENTAT ÎN PREMIERĂ ÎN MARTIE, „PANICĂ. BĂRBAŢI ÎN PRAGUL DISPERĂRII” ȘI ALTE SPECTACOLE PREMIATE ALE TEATRULUI NAŢIONAL ”RADU STANCA” SUNT DOAR O PARTE DINTRE SURPRIZELE DE CARE SE VOR PUTEA BUCURA SIBIENII ÎN APRILIE.

„NEÎNŢELEGEREA”„Neînţelegerea” spune povestea Marthei, care împreună cu mama ei conduce un han într-o modestă localitate din Cehia și împreună jefuiesc clienţii bogaţi şi apoi îi îneacă. Când apare un nou client, cele două femei nici măcar nu bănuiesc că acesta este chiar fiul, respectiv fratele pierdut, plecat de acasă în urmă cu douăzeci de ani

„PANICĂ. BĂRBAŢI ÎN PRAGUL DISPERĂRII”Piesa „Panică. Bărbaţi în pragul disperării” este o comedie neagră despre criza reală sau imaginară a bărbatului în pragul vârstei mijlocii. Dotat cu un fin simţ al observaţiei, autorul finlandez Mika Myllyaho realizează o cronică a vremurilor noastre pornind de la întrebări precum: ce aşteaptă societatea de la un bărbat, dacă acesta este capabil să îşi recunoască propriile sentimente şi dacă poate fi, în acelaşi timp, sensibil şi competitiv.

Regizorul Alexandru Dabija spune despre textul spectacolului „Moroi”,

scris de Cătălin Ștefănescu și Ada Milea că „90% din spectacol este bazat pe un text contemporan. Eu lucrez mult cu actorii pe cuvinte, pe text, iar aici am găsit o trupă foarte bună de actori. Ideea acestui spectacol este aceea că pe toţi ne bântuie tot felul de griji, de spaime, de ameninţări pe care le simţim în lume, pentru că suntem tot mai mult conectaţi la lume și atunci nu mai putem spune că ne e indiferent ce se întâmplă în lume. Ideea a pornit dintr-un instinct polemic și mă întrebam în ce măsură tipul acesta de comunicare virtuală nu naște o frustrare mare din cauză că nu ne mai

vedem. M-am gândit că într-un fel fiecare comunicare pe care o avem cu cineva la distanţă e un fel de comunicare cu cei decedaţi”, a spus regizorul.

Scenele germane din Sibiu și Timișoara (Teatrul German de Stat Timișoara - TGST) au în acest an un

schimb de spectacole fiind singurele colective de teatru dramatic de expresie germană din România. Astfel, spectacolul „Panică. Bărbaţi în pragul disperării” de Mika Myllyaho, o producţie a Secţiei germane a TNRS, va fi prezentat la Timișoara. TGST va prezenta la rândul său spectacolul „Neînţelegerea” de Albert Camus, în regia lui Bocsárdi László, pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, marţi, 19 aprilie 2016, la ora 19:30.

_DORINA NIŢU// redactor

Page 35: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

apriliela Sala Teatrului Naţional RADU STANCA

vineri

08ora 19:00 2016

Page 36: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY VOICE INTERVIU

36

INTERVIU CU SILVIA MACREA, MANAGERUL CJCPCJ CINDRELUL-JUNII”AM ÎNVĂŢAT MULTE DE LA LUCREŢIA CIOBANU...”

SILVIA MACREA, MANAGERUL JUNILOR SIBIULUI, VORBEȘTE DESPRE CUM ERA ÎN VIAŢA DE ZI CU ZI ”DOAMNA MUNŢILOR”, REGRETATA INTERPRETĂ LUCREŢIA CIOBANU.

Mai ţineţi minte când aţi cunoscut-o pe doamna

Lucreţia Ciobanu? Câţi ani aveaţi? Ce impresie v-a făcut?

N-aș putea uita prima întâlnire cu doamna Lucreţia

Ciobanu: o femeie înaltă, frumoasă, impunătoare și cu un păr de aur, foarte bună la suflet. Cel puţin așa o vedeam cu ochii copilului de cinci ani, de atunci, care era în culmea fericirii, căci mereu primea bomboane de la ea.

Cum era doamna Ciobanu în viaţa de zi

cu zi, când nu se afla pe scenă? Dumneavoastră, personal, ce aţi învăţat de la dânsa?

Trebuie să vă mărturisesc că doamna Lucreţia Ciobanu

era foarte apropiată de oameni. Îi plăcea să asculte, avea răbdare și bunăvoinţa să stea de vorbă cu oamenii simpli, cu ciobanii pe care atât de mult i-a cântat în piesele sale. Era un om modest, o fire glumeaţă și mereu gata să spună lucrurilor pe nume. Am învăţat multe de la Lucreţia Ciobanu... sau poate ar fi mai corect să spun că am recunoscut în spusele ei multe dintre învăţăturile despre viaţă primite de la părinţii mei, Silvia și Ioan Macrea. Menţionez respectul

pentru origini, mândria de a aparţine unui colţ de lume, dragostea pentru locurile natale și pentru tradiţie, folclor. Nu mai puţin importantă este simplitatea, deschiderea către oameni și, mereu, magnetismul locului de unde ai plecat.

Cât de important era folclorul pentru

doamna Ciobanu? Cât de preocupată era de tradiţii și cum le respecta ea?

Folclorul a fost de importanţă majoră pentru doamna

Lucreţia Ciobanu, căci i-a definit existenţa, pe parcursul a mai bine de șase decenii de activitate. Iubea doina despre care vorbea atât de frumos; și mai iubea șezătorile, cu oameni, cântec, muncă și voie bună, comuniune.

Și pentru că folclorul a fost atât de important

pentru Doamna Munţilor, am considerat de cuviinţă să îi dedicăm Festivalul - Concurs Naţional al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu”, de la Sibiu. Prima ediţie are loc în 7-8 aprilie 2016, la Sala Polivalentă Transilvania, și ne bucurăm să avem alături de noi o pleiadă de artiști, colegi de scenă și prieteni ai doamnei Lucreţia Ciobanu.

Cât de bine a reprezentat doamna Ciobanu Sibiul în

toată cariera dumneaei?

Îndrăznesc să spun că doamna Lucreţia Ciobanu este cel mai de

seamă ambasador al Sibiului, căci a purtat ca nimeni altul, pe segment vocal, prin cântecele sale, mesajul Mărginimii și a ilustrat un stil de viaţă și-un peisaj mirific, ducându-le la rang de basm, de poveste.

Faptul că a păstrat în atâţia ani de scenă portul alb-negru, frumos

accesorizat cu pălăria de paie, element care a individualizat-o, e încă o dovadă că nu a uitat de unde a plecat, ci s-a mândrit și a împărtășit lumii întregi această bucurie.

Festivalul pe care îl organizaţi în amintirea

Lucreţiei Ciobanu este doar o pagină, o mulţumire pe care o aduce Sibiul ”doamnei munţilor”. Ce ar mai putea face sibienii în amintirea dânsei?

Cred că, în primul rând, sibienii ar trebui să-i cânte cântecele; în

acest sens, venim cu încă o surpriză plăcută: o culegere cu 100 de piese din repertoriul doamnei Lucreţia Ciobanu: doine, jiene, învârtite, cântece de uliţă, de mireasă, de cătănie, colinde. Culegerea a fost alcătuită de două doamne, mamă și fiică, Maria și Mihaela Păltinean, care au transcris acest număr impresionant de cântece, iar domnul Vasile Bebeșelea a realizat transcrierea muzicală. Volumul intitulat Cântece de-o viaţă... Lucreţia Ciobanu este editat de instituţia noastră cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu și va fi lansat la festival.

Dorim ca acest material să fie un instrument de lucru pentru

soliștii din prezent și pentru cei din viitor, care sperăm că se vor apleca cu aceeași dragoste spre cântec, spre costumul popular și tot ce înseamnă tradiţie și folclor nealterat.

Page 37: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 38: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY CULT 38CARTE

„Dincolo de orizont”, prima carte de benzi

desenate (BD) ce are ca scop promovarea celor mai bine păstrate zone naturale și a tradiţiilor din România. Pentru realizarea BD-ului, specialiștii WWF, care au coordonat acţiunile de inventariere a speciilor din Colinele Transilvaniei, au colaborat cu scenarista Adina Popescu și ilustratorul Alexandru Ciubotariu

(cunoscut drept Pisica Pătrată).

Colecţia de benzi desenate „Dincolo de orizont” e o

fereastră spre o lume de basm, dar totuși reală, cu peisaje arhaice și oameni ai locului care se îndeletnicesc în meserii frumoase, pline de har. În primul număr, Luca pornește într-o călătorie inedită prin Colinele Transilvaniei ce-l va purta din satul Cornăţel, prin Hosman, printre stejarii seculari de la

Breite, prin Sighișoara, și tocmai până în Saschiz. Luca străbate peisaje vălurite și pline de flori, cu ajutorul unor căruţe și măgăruși, stă de vorbă cu localnici, observă păsări cu un biolog vestit, restaurează case, tunde oi și își încearcă mâna la olărit.

Cartea se găsește de acum în librăriile Cărturești din toată

ţara și în magazinul online.

PRIMA CARTE DE BENZI DESENATE ÎN INIMA NATURII – O INITIATIVE WWF

Page 39: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 40: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY EVENTS FASHIONATION

SIBIU + FASHION = LOVE

E adevărat şi asta pentru că în acest an moda e strâns

legată de dragoste. Dragostea între oameni uniţi de aceeaşi pasiune. An de an mai punctăm în cadrul Feeric Fashion Week câte o premieră dar parcă în acest an s-au strâns atât de multe lucruri încât nu am putea face un clasament să spunem care e cel mai important. Să le luam pe rând:

1. Ne-am schimbat numele pentru că am crescut şi suntem

recunoscuţi ca un Fashion Week veritabil în întreaga lume. Din câte am văzut şi raportat la criterii de expunere, conţinut şi organizare, cred că suntem în primele 15 săptămâni ale modei din întreaga lume.

2. Avem invitaţi de excepţie în rândul designerilor, şi unde mai

punem că imaginea festivalului e Catrinel Menghia al cărei portofoliu în modă e de necontestat.

3. Relaţiile de parteneriat şi colaborare se leagă constant

şi am ajuns la nivelul în care Sibiul, pe linia modei e conectat la Milano, New York sau Buenos Aires. E o onoare să fim în aşa companie selectă şi să reuşim să păstrăm

Post, Le 21éme, Odda şi parteneri media oficiali vor fi pe lângă Trend Prive şi Backstage Collection cel mai important canal TV de Fashion din Statele Unite. Fashion News Live îl va aduce în Romania pe Rocco Leo Gaglioti, vedeta ce intervievează vedetele la covorul roşu al celor mai mari evenimente din lume.

5. Dragostea pentru Sibiu a fost răspândită în întreaga

lume. Astfel, designeri din întreaga lume vor să vină în această vară să îşi prezinte colecţiile aici. Franţa, Italia, Anglia, USA, Singapore, Argentina, Paraguay, Korea, Suedia, Malta, Spania, Serbia sunt doar câteva din ţările care vor avea la Sibiu reprezentanţi ai modei.

Astfel, dragostea pentru modă a echipei

organizatorice a Feericului şi a publicului sibian, se imbină cu munca, pasiunea şi cunoştinţele celor care sunt parte din direcţiile modei internaţionale.

_MITICHI //

President, Feeric Fashion Days

legături strânse de colaborare cu entităţi din zona de vârf a modei internaţionale.

4. Presa internaţională acordă un credit imens

fenomenului modei din Sibiu. Anul acesta la Feeric Fashion Week vor fi prezenţi contributori ai renumitelor reviste Vogue, Schön, Eclectic, reprezentanţi ai portalurilor online Le Fashion

40

Page 41: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 42: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 43: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 44: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY FILMS PREMIERE

44

PREMIERĂ: BARBIE ÎN ECHIPA SPIOANELOR

Barbie™, împreună cu priete-nele sale, Teresa™ și Renee™,

se transformă din niște sportive care se antrenează intensiv în spioane sub acoperire în această nouă aventură plină de acţiune! Pentru talentul lor unic vor fi recrutate de o agenţie de agenţi ultrasecreţi și vor porni pe urmele unui hoţ pe care nimeni nu a reușit să îl prindă până acum. Barbie™ și prietenele sale au la îndemână și fele de fel de gadgeturi high-tech și chiar niște animale de companie-ro-boţi, foarte inteligenţi. Felete deţin și măiestria deghizării, așa că garde-roba eleantă e nelipsită din această nouă aventură. Nu rămâne decât să-și pună minţile ascuţite la contribuţie pentru ca misiunea lor să nu fie… imposibilă!

BARBIE™ VORBEȘTE ROMÂNA

Animaţia va fi dublată în

limba română. Anca Ilieșe îi

va împrumuta vocea

frumoasei Barbie™, Rene™ va avea vocea

Tamarei Roman, iar Catinca

Maria Nistor va interpreta

personajul Teresa™.

Regia versiunii dublate este semnată de

Alexandra Radu.

ȘTIRI

ANIMAŢIE1 APRILIE

PROGRAMBARBIE ÎN ECHIPA SPIOANELOR Regia: Conrad Helten Gen: Animaţie Premiera: 1 aprilie Distribuit de Ro Image 2000

VE

ZI U

ND

E R

ULE

AZ

Ă

FIL

MU

L S

ĂP

TĂM

ÂN

A

AS

TA:

Page 45: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 46: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY FILMS PREMIERE

46

NUNTĂ À LA GREC 2/ MY BIG FAT GREEK WEDDING 2 (SUA 2016)Regia: Kirk Jones Cu: John Corbett, Nia VardalosGen: Comedie Premiera: 1 aprilie Distribuit de: Freeman Entertainment

PREMIERĂ: NUNTĂ À LA GREC 2

Divertisment american cu... tzatziki

Din 1 aprilie, pe marile ecrane, Free-man Entertainment prezintă „Nuntă à la grec 2”, continuarea uneia dintre cele mai de succes comedii din ultimii ani. Nia Vardalos, actriţa nominalizată la Oscar, semnează scenariul şi revine în rolul principal alături de actorii preferaţi din prima parte. Odată descoperit, secretul familiei Porto-kalos va reuni întregul clan pentru o nouă nuntă, mult mai mare şi mai... grecească. Kirk Jones („Nanny McPhee”) regizează cel de-al doilea capitol al comediei, produs tot de Rita Wilson, împreună cu partenerii Playtone – Tom Hanks şi Gary Goetzman.

FLORIN PIERSIC PREMIAT

Premiile Gopo îi aduc un omagiu

marelui actor Florin Piersic, care va primi

Premiul pentru Întreaga Cari-eră în cadrul

Galei ce va avea loc pe 28 mar-tie. Maestrul a avut o colabo-rare prodigioa-să cu regizorul Ion Popescu-

Gopo.

ȘTIRI DESPRE FILME

TRAILER

COMEDIE1 APRILIE

Page 47: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 48: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY FILMS48

BATMAN VS. SUPERMAN:ZORII DREPTĂŢII

Producţia Warner Bros. Pictures, „Batman vs.

Superman: Zorii Dreptăţii” îi aduce din 25 martie la cinema pe Henry Cavill şi Ben Affleck într-o confruntare epică, sub îndrumarea regizorală a lui Zack Snyder. Temându-se că acţiunile eroului cu puteri nelimitate vor avea consecinţe de necontro-lat, legiuitorul oraşului Gotham decide să ia măsuri şi îi declară război noului zeu al oraşului Metropolis. În acest timp, ome-nirea încearcă să stabilească cel fel de supererou ar fi mai

potrivit pentru a-i garanta protecţie necondiţionată. Cu Batman şi Superman în luptă unul împotriva celuilalt, răufă-cătorii au suficientă libertate să pună la cale un plan care va ameninţa siguranţa întregii planete.Pe lângă Henry Cavill şi Ben Affleck, din distribu-ţia filmului mai fac parte: Gal Gadot, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons, Holly Hunter, Callan Mulvey, Tao Okamo-to, Amy Adams, Laurence Fishburne şi Diane Lane.

BATMAN VS. SUPERMAN: ZORII DREPTĂŢII Regia: Zack Snyder Cu: Henry Cavill, Ben Affleck, Gal Gadot, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons, Holly Hunter, Callan Mulvey, Tao Okamoto, Amy Adams, Laurence Fishburne, Diane Lane Gen: Acţiune Premiera: 25 martie 2016Disribuit de Freeman Entertainment

BATMAN, SUPERMAN ȘI WONDER WOMAN VOR SALVA LUMEA

Page 49: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 50: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY FILMS PREMIERE

50

INDIANA JONES 5

Harrison Ford va juca într-o nouă

aventură Indiana Jones, regizată de Steven Spielberg.

„Indiana Jones este unul din cei mai mari eroi din istoria cinema-tografiei și abia așteptăm să îl

aducem înapoi pe marele ecran în

2019.”, a spus Alan Horn, directorul

Disney.

ULTIMUL LUP(WOLF TOTEM/ LE DERNIER LOUP) REGIA: JEAN-JACQUES ANNAUD Cu: Yin Zhusheng, Shaofeng Feng Gen: Aventuri Premiera: 25 martieDistribuit de Independenţa Film

PREMIERĂ: ULTIMUL LUP

Cel mai recent film al lui Jean-Jacques Annaud, este o dap-

tare după bestseller-ul omonim care, surprinzător, a scăpat de cenzura chineză şi a fost publicat în 2004. În 1967, anii reformei culturale chine-ze, un tânăr student din Beijing este trimis în stepa Mongoliei să predea unui trib de păstori nomazi. Acesta va învăţa din secretele comuniunii oamenilor cu animalele și va încerca să domesticească un pui de lup. Însă relaţia lor și chiar viaţa din trib va fi ameninţată atunci când un reprezen-tant regional al autorităţii centrale hotărăște să elimine prin toate mijloa-cele lupii din această regiune. 480 de tehnicieni, 200 de cai, aproa-pe o mie de oi, 25 de lupi – aceasta ar fi descrierea filmului în cifre.

ȘTIRI DESPRE FILME

TRAILER

AVENTURI25 MARTIE

Page 51: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 52: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

52

LARA FABIAN CÂNTĂ ÎN 20 APRILIE LA CLUJ-NAPOCA

AMORPHIS, LA ARENELE ROMANE Formată în 1990, trupa finlandeză Amorphis a avut o ascensiune rapidă pe scena metalului internaţional, stilul abordat la început fiind death metal, însă, o dată cu trecerea timpului, stilul trupei a evoluat către progresiv metal sau folk metal. Amorphis a revenit cu al 12-lea material de studio după o pauză de 2 ani. Albumul Under The Red Cloud a fost lansat pe 4 septembrie și a fost și este îndelung lăudat de presă de specialitate. Fără niciun dubiu este albumul anului în Finlanda, reușind să detroneze trupe precum Nightwish, Children Of Bodom sau Stratovarius în ochii criticilor muzicali.

VITAS, LA SALA PALATULUI Vitas, cântăreţul și compozitorul supranumit „vocea de diamant” sau „vocea secolului XXI” va concerta pe 7 aprilie 2016 la Sala Palatului. Cel al cărui timbru unic și cu o voce incredibil de clară, puternică și care acoperă cinci octave, revine în România după 7 ani, pentru a încânta alte câteva mii de oameni cu show-ul său.

Lara Fabian, o artistă extrem de îndrăgită de

publicul din România, va încânta din nou audienţa în concertele programate la Bucureşti şi Cluj-Napoca, pe 20 şi 22 aprilie anul acesta. Cântăreaţă, cantautoare şi actriţă, a vândut în aproape 30 de ani de carieră peste 18 milioane de înregistrări în toată lumea, devenind cea mai bine cotată

artistă de origine belgiană din toate timpurile.

Lara Fabian își prezintă noul „Ma vie dans la tienne”, care deja

este pe piaţă de pe 6 noiembrie 2015. În acest album sunt incluse și 2 versiuni ale piesei ,,Quand je ne chante pas’’ care nu au fost niciodată redate publicului. Curios despre noul ei album este

munca depusă în colaborare cu compozitorul David Gategno (care a lucrat cu Céline Dion, Louane, Nolwenn Leroy si altii.) și Elodie Hesme (Florent Pagny).Melodiile noului disc, ce sunt dedicate fiicei, soţului și celei mai bune prietene, marchează întoarcerea la originile muzicale ale artistei, între balade romantice și cântece pop care îi pun vocea extraordinară în valoare.

LARA FABIAN

Data: miercuri, 20 aprilie 2016 Unde: Sala Polivalentă Cluj-Napoca

AMORPHIS

Data: duminică, 3 aprilie 2016 Unde: Arenele Romane, București

Preţ bilete: între 70-100 lei

VITAS

Data: joi, 7 aprilie 2016 Unde: Sala Palatului, București

Preţ bilete: între 90-320 lei

Page 53: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 54: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY FILMS PREMIERE

54

PREMIERĂ: EDDIEVULTURUL

Inspirat din situaţii reale, Eddie Vulturul este o poveste

pozitivă despre Michael „Eddie” Edwards (Taron Egerton), un săritor cu schiurile britanic, curajos, dar neobișnuit, întotdeauna încrezător în forţele proprii. Tot ce și-a dorit dintotdeauna a fost să participe la Jocurile Olimpice de Iarnă. La competiţia de la Calgary, Canada, Eddie și-a luat zborul, la propriu și la figurat. Era mai gras decât majori-tatea săritorilor cu schiurile, nu avea finanţare, se antrenase foarte puţin. Deși a ieșit ultimul în competiţii a fost iubit de presă și a devenit un erou popular, celebru pentru stilul neortodox, pentru aspectul și dorinţa sa de a concura.

PRODU-CĂTORUL MATTHEW VAUGHN

POVESTEȘTE:

„Am vrut să fac un film la care să te uiţi și să te simţi

inspirat. Și am vrut să fac un film pe care să-l vadă și copiii mei!” Cineastul a

fost inspirat de comedia „Cool

Runnings” și i-a propus lui Dex-ter Fletcher să regizeze noul

film.

ȘTIRI DESPRE FILME

SPORT, COMEDIE8 APRILIE

TRAILEREDDIE VULTURUL Regia: Dexter Fletcher Cu: Taron Egerton, Hugh Jackman, Christopher Walken Gen: Comedie, Sport Premiera: 08.04.2016 Distribuit de Odon Cineplex S

CA

NE

AZ

Ă A

ICI

PE

NT

RU

TR

AIL

ER

Page 55: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 56: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

INSTITUŢIITEATRUL NAŢIONAL RADU STANCA Bd. Corneliu Coposu, Nr. 2 [email protected] +40 269 21 00 92; +40 269 21 13 82

TEATRUL GONGStr.Alexandru Odobescu nr.4 +4 269 211 349 / +4 0269 210 468 Rezervări bilete: +4 0269 210 906 www.teatrulgong.ro

AGENŢIA TEATRALĂ Str. Nicolae Bălcescu, nr. 17 0369/10 15 78 Luni – Vineri:11.00 - 18.00 Sâmbătă: 11.00 - 15.00 În zilele de spectacol la sediul teatrului, cu 30 de minute înainte de ora de începere a reprezentaţiei. www.sibfest.ro

FILARMONICA DE STAT SIBIU str.Cetăţii. Nr. 3-5.

cod 550160 Sibiu Secretariat muzical: 0040 269/ 206 508;0040 269/ 206 507 [email protected]

ASTRA FILM SIBIU Piaţa Huet No. 12 [email protected] +4 0269 210 134 +4 0269 213 442 +4 0756 085 778 

CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI SIBIUParcul Tineretului nr. 1 40-269-22.96.27 [email protected]

CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR SIBIUCalea Dumbrăvii, Nr. 34A, Sibiu 0269/212.883 ACADEMIA EVANGHELICĂ TRANSILVANIA SIBIUStr.Livezii 55, Sibiu, 550042, judeţul Sibiu +40 269 219914 [email protected] www.eas.neppendorf.de

CENTRUL CULTURAL GERMAN SIBIU str. G-ral Magheru nr. 4 +40-(0)269-21 08 30 +40-(0)269-23 80 70 [email protected] www.kulturzentrum-hermannstadt.ro

CASA DE CULTURĂ ŞI DIALOG "FRIEDRICH TEUTSCH" A BISERICII EVANGHELICEMitropoliei 30 40/(0)269/206730 [email protected] www.evang.ro/teutsch-haus

CENTRUL CULTURAL MAGHIAR DIN SIBIUstr.Berariei nr.2 et.2 [email protected] www.szeben.ro

MUZEUL BRUKENTHAL P-ţa Mare , Nr. 4-5 0269/211.699; 0269/217.691 info@

brukenthalmuseum.ro

MUZEUL DE ISTORIEStr. Mitropoliei nr. 2 0269/218.143

MUZEUL DE ISTORIE NATURALĂ SIBIUStr. Cetăţii nr. 1 0269/436.868

MUZEUL DE ISTORIE A FARMACIEIP-ţa Mică nr. 26 0269/218.191

MUZEUL DE ARME ŞI TROFEE DE VÂNĂTOAREStr. Şcoala de Inot nr. 4 0269 217873MUZEUL DE LOCOMOTIVE CU ABURIStr. Dorobantilor nr. 22 (Depoul de Locomotive Sibiu) 0269/431.685

MUZEUL DE ETNOGRAFIE SI ARTA POPULARA SĂSEASCĂ EMIL SIGERUSP-ţa Mică , Nr. 12

CITY BREAK INSTITUŢII

56

0269/218.195

MUZEUL DE ETNOGRAFIE UNIVER SALĂ FRANZ BINDERP-ţa Mică , Nr. 11 0269/218.195

MUZEUL CIVILIZAŢIEI TRANSILVANE ASTRAP-ţa Mică nr. 11 0269/436.960; 0269/218.195

MUZEUL CIVILIZAŢIEI POPULARE TRADIŢIONALE ASTRACalea Răşinari 0269/242.599

GALERIIART VO str. Gen. Gheorghe Magheru nr. 10 (+4) 0269 211 823

UNIUNEA ARTISTILOR PLASTICI Sibiu, Băii Nr. 10  (+4) 0269 213 256

VEZI LISTA COMPLETA A INSTITUŢIILOR DIN SIBIU

11 IUNIE 2016 · BUCUREȘTI

PIAȚA CONSTITUȚIEIWWW.EVENTIM.RO

Page 57: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

11 IUNIE 2016 · BUCUREȘTI

PIAȚA CONSTITUȚIEIWWW.EVENTIM.RO

Page 58: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

58

BAR/PUBTHE CORNER FACTORYVasile Carlova, nr. 6 Rezevări: 0754 223 231

ROŞU ŞI NEGRU Piaţa Cibin nr.5 Parcare Siemens Program NON STOP

BUSINESS CAFEPromenada Mall&Galeria Comercială Carrefour WIFI, 10-22, 0722722060 businesscafe.ro

CHEERSstr Rennes nr.14, CENTRUM BAR Emil Cioran nr.2, în incinta Hotel Ramada 0269 / 235.505. Interior 138 L-D 11:00 - 21:00 ramadasibiu.ro

CREAM PUB/LOUNGEFostul Oldie’s Strand Rezervari:

0748129916 Vasile Carlova nr.2

JAZZY BAR Emil Cioran nr.2, în incinta Hotel Ramada 0269 / 235.505. Interior 137. L-D 21:00 - 05:00 ramadasibiu.ro KARBON - CLUB,BILIARDStr.Dorului nr.20 NON STOP

NAF NAF str. Mărăşeşti Nr 1 0722 / 228.455 09 - până la ultimul client

NOD PUB Piata Mica nr. 27 luni-vineri: 09:00-02:00 sambata-duminica: 10:00-02.00 0745 047 070 facebook.com /nod.pub

OLDIES PUB LIVE MUSICStr. Nicolae Bălcescu Nr. 13 0751 / 87 99 87 sau 0722 / 63 22 23

[email protected]

PARDON CAFEStr. Cetăţii nr. 14, vizavi de Sala Thalia Program: 9:00 - 24:00 Rezervari: 0747.777.222 [email protected]

PURO COFFEE & WINECalea Dumbrăvii, nr. 36 Lun - Vin: 07:30 - 23:30 Sâm - Dum: 10:00 - 00:00

SALUT BISTROStrada Cetăţii 13 Sibiu 0785 112 222

SUPPORTER SPORTS CLUBB-dul Victoriei nr.26 Tel : 0269 218065 www.supporter.ro

VINTAGE PUBStr. Zaharia Boiu 0757 / 881.881

WELT KULTURCafé und Bar N.Balcescu , 13

Tel: 0269 700 704 www.weltkultur.ro

CAFENEACAFENEAUA DIN LIBRĂRIEdin incinta Librariei Habitus Piata Mica nr. 4 luni-sambata: 10.00-20.00 Contact: 0745047070 FB: facebook.com/Cafeneaua DinLibrarie

LA ETAJ COCKTAIL BAR & CAFÉStr.Nicolae Bălcescu, nr.12 Rezervări: 0269-250370 Facebook.com/cafenealaetaj

COFFEE SHOP Str.Mărăşti nr.1 Tel:0747-049.195 Facebook/Coffeeshop Sibiu

ATRIUM Café Bistro & Art Rezervări la: 0723-287.486 [email protected] Facebook/AtriumClassic

Café Casa Luxemburg –la parter

BUSSINES CAFEIn incinta Promenada Mall Wireless Cafe 0269 / 244 074 10.00 - 22.00 businesscafe.ro

CAFÉ WIEN Piaţa Huet nr.4 0269 / 223 223 www.cafewien.ro

EINSTEIN CAFE : P-ţa Mică nr13 0269 / 242.242 0727 / 212121 L - S 09.00 – 03.00 D - 11.00 – 03.00 cafeeinstein.ro

HALLER CAFÉPiata Mare nr 20 0720 / 110.194 L-V 08.00 -24.00 S-D 09.00-24.00

KULTUR CAFÉ SIGIPiaţa Mică nr.16, în subsolul casei Luxemburg 0736 / 661.337 0269 / 244.036 [email protected] Program zilnic: 08.00 - 03.00

KLEINS CAFE

VEZI LISTA COMPLETA A BARURILOR DIN SIBIU

Piaţa Huet, nr. 3 facebook.com/kleinscafe

NEW YORK ROCK CAFEStr. Justiţiei, nr.1A 0744/536.163

Page 59: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 60: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY BREAK SERVICII

60

SERVICIIBELL OPTIQUE

Cabinet oftalmologic optică medicală B-dul Genaral Magheru nr.21 0269/214144

CLINICA POLISANO

Str. Izvorului nr. 1A Str. Constituţiei nr. 24 021 9383

clinicapolisano.ro

CLUBUL ISTETILOR

After School, Cursuri, Activitati de Vacanta, Petreceri copii str.Andrei Muresanu, nr.8, Sibiu. tel: 0752 834817

CLUB CONFORT BY DR.MIŢARIU

Fitness-întreţinere corporală şi facială Str.Ştefan Cel

Mare nr.6 Tel/Fax: 0269/252740 Mobil:0755/072716 [email protected]

COMPLEX SPORTIV LUCEAFARUL SIBIU Str.Ioan Lupaş nr.2 Tel:0722/551073 luceafarulsibiu.ro

CINDY

Magazin Îmbrăcăminte

Tineret Str.Telefoanelor nr.1 Magazin Dumbrava -parter, etaj I:etaj II Mediaş – Str.M.Eminescu nr.4

DUMBRAVA VESELIEI

Loc de joacă str.Faurului,nr.19 facebook.com/dumbravaveseliei tel : 0753 335849

ECHO - ART&STYLE ŞI ATELIER DE

RESTAURARE

B-dul. Mihai Viteazu nr. 15 0743 141 253 0369 435 708

GINEPROMEDICAL Someşului nr. 11 Tel: 0269 243 884 [email protected] www.ginepro.ro

GYMBO DANCE

Str. Mărăşeşti, Nr. 9, Et. 1 Tel: 0758.132.192 /0785.431.285 [email protected] http://www.gymbodance.ro HILTON SIBIU-SPA

Pădurea Dumbrava, nr.1 Rezervări şi detalii la: Tel:0269/505650 [email protected] sibiu.hilton.com

MOBEXPERT

Şos.Sibiului 5A Şelimbăr mobexpert.ro

SENZA SALĂ DE AEROBIC

Str. Someşului Nr 26, (Lângă HOTEL IBIS)

POLICLINICA SANOSTAR

Str. Călugăreni, nr. 23, Sibiu 0269.244.999 www.sanostar.ro TON MARIAGE

Str.Măgura nr.34 Tel:0269/248016 Mobil:0728/226990 [email protected] www.tonmariage.ro

TRENDY SIBIU

Depozit - Str.Triajului nr.1 Magazin- Str.Bihorului nr.2 Tel:0269/244312 Mobil:0740/155660

UNIFLORA

str. Martin Hochmeister, nr. 11 +40 269 229122 +40 724 050333 [email protected] Program Luni-Vineri 9:00-20:00 Sâmbătă 10:00-16:00 Duminică 10:00-16:00

VEZI LISTA COMPLETA A INSTITU-ŢIILOR DIN SIBIU

FASTFOODPIZZA

MC DONALD’S

Şos Alba Iulia –Autogării 0269 / 228992

BELLA ITALIAStr.Prof.Dr.Ioan Moga nr.8 Tel:0269-224544 facebook : bella italia sibiu bellaitaliasibiu.ro

PIZZA HOT

Str.Rusciorului nr3 0269 / 222277; 0269 / 212121; 0748 / 213074

POMODORE

Strada Ocnei - sub Podul Minciunilor 0751.576.240 0369.440.541

UNION PIZZA

Piaţa Mică nr 6 0730 / 519.996

Page 61: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 62: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

62 CITY FOOD RESTAURANTE

ATRIUMEmil Cioran nr2, în incinta Hotel RAMADA 0269/235505 Interior 141 L-D : 11.00-24.00

BUTOIULDE AURStr. Turnului Nr.4 (Pasajul Scarilor) 0269 / 210.461 orar :12.00-24.00

CĂMARA BOIERULUI Pădurea Dumbrava nr. 1 (in grădina hotelului Hilton Sibiu) 0269 505 626, [email protected], www.sibiu.hilton.com

CONACUL TREI STEJARIStr.Bâlea (fostă Berăriei) Rezervări la: 0773-885.109 Zilnic: 12.00-24.00

CRAMA SIBIUL VECHI Str.Papiu Ilarian nr.3 0269 214277

CARUL CU FLORI str. Luptei, nr. 34 0748/126.687, 0744/355.822

DELISPiaţa Mică 29 Tel.: 0747 399 252

585 FUSION Str. Școala de Înot 2, cod poștal 550005 Tel: +40 269 234000 Fax: +40 269 234000 [email protected]

KULINARIUMPiaţa Mică nr.12 Telefon: 0721-506.070 kulinarium.rofacebook.com/kulinarium.sibiu

GRAND PLAZA str.9 Mai nr.60, Sibiu tel : 0744/706553 L-D : 08.00-22.30

HERMANIA str Filarmonicii nr. 2 0755 / 055999 www.hermania.sobis.ro [email protected]

INSIEMEPromenada Mall tel : 0369 801025

KORONAStr:Luptei, nr.8 0269/225533; 0369/405444 Orar : 12.00-24.00 www.pensiunea-korona.ro

LA CUPTORStrada 9 Mai nr. 7, Sibiu 0742 396 696 L-D: 12:00 - 23:45

LA DOBRUNStr. Dobrun nr. 1 [email protected] +40.269.240.040 +40.751.242.754 www.ladobrun.ro

LA TURNPiaţa Mare Nr.1 Sibiu 0727 / 528876 orar : 12:00 – 24:00 www.laturn.com [email protected]

LUCEAFĂRUL- COMPLEX SPORTIVStr. Ioan Lupaş, Nr. 2 0771 / 629 355

LA SEPP str.Livezii,nr.61

tel : 0740 248255

SIBIU VECHI str A. Papiu Ilarian

nr. 3

0269-210461

orar 12.00-24.00

www.sibiulvechi.ro

UNIONStr. Piata Mica nr. 6

Tel: 0730519996

Orar: 09:00-02:00

www.unionsibiu.

com

VERSAILLES Pădurea Dumbrava

nr. 1 (în hotelul

Hilton Sibiu)

0269 505600

info.sibiu@hilton.

com

sibiu.hilton.com

YUMMY YANG Promenada Mall

0369 / 438300

Specific chinezesc

VEZI LISTA COMPLETA A RESTAURAN T E LOR DIN SIBIU

0722 / 551 073 www.luceafarulsibiu.ro

NEW YORK AMERICAN RESTAURANTStr. Justiţiei, nr.1A 0744/536.163

O SUSHI Delivery Sibiu Transport Gratuit Rezervări: 0745-598.660 www.osushi.ro

PASAJStr.Turnului nr.3, tel. 0369/437687; 0730 300 357 L-V : 09.00 – 24.00 ; S – 10.00 www.lapasaj.ro

PIVNIŢA DE VINURI WEINKELLERStr.Turnului nr.2 0742 / 419906 Ma – D : 12.00 -24.00

SALAD BOXE timpul să mănânci sănătos!Shopping City Sibiu Promenada Mall

Sibiu, Bd. Victoriei, nr. 29Tel: 0749 514 873 | 0756 485 597o�[email protected] | www.acote.rowww.facebook.com/acote�eurs

Page 63: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 64: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY BREAK TURISM

64

HOTELURIANA AIRPORT HOTELSoseaua Alba Iulia 120 (+40) 0269 22 88 56 (+40) 0269 22 88 75 [email protected] info@ anaairporthotel.ro

BEST WESTERN FÂNTÂNIŢA HAIDUCULUIPădurea Bradului 0269/525300 www.cfh.ro [email protected]

HOTEL CLASS Str.Rahovei , nr.40 Tel: 0269 206 999 [email protected] www.hotel-class.ro

CONTINENTAL FORUM Str.Piaţa Unirii nr.10 +4 0372 - 692692 forum.sibiu @continentalhotels.ro www.continentalhotels.ro

CASA LUXEMBURG Piaţa Mică nr.16 0269-216854

0729-887478 office@ casaluxemburg.ro EXCLUSIVE HOTEL & MOREStrada Ion Luca Caragiale, nr. 1A, 550117 Sibiu, România Telefon:0369-454 601

GOLDEN TULIP ANA TOWERŞcoala de Înot 2 +40 269 234000 office@ oldentulipanatowersibiu.com

GRANDPădurea Dumbrava nr. 14 0269-214022

HILTON SIBIUPădurea Dumbrava, nr.1 +4 0269 505 600 [email protected] www.sibiu.hilton.com

HOREUM BOUTIQUE HOTEL***Sibiu, Sura Mare 557265 Str. Principala, Nr. 724 Tel: 0040 269 218 307 0040 743 014 013 horeum.ro [email protected]

IBIS Calea Dumbrăvii nr 2-4 Rezervari : (+40)269/218100 (+40)269/218100 www.ibishotels.ro

ÎMPĂRATUL ROMANILOR Str.Nicolae Bălcescu nr.4 0269 216.500 [email protected]

PARC Str.Şcoala de Înot nr.1-3 0269-424,455; 0369-408,993 [email protected] www.hotelparcsibiu.ro

PREMIER Str.Vasile Milea , nr.76 0269-244804, 0369-439344 0744-503059 [email protected]

RAMADA Emil Cioran nr.2 0269-235505 [email protected] www.ramadasibiu.ro

SILVAAleea Mihai Eminescu nr.1 0269-243985

PENSIUNIANDRAPoplaca 5 km de Sibiu 0744-519031 Preţuri Promoţionale!

CASA FRIEDA N.Balcescu,40 tel : 0269 218821

CASA ROMANĂStr. General Macgheru, nr. 40 0369 / 442.966, 0740 / 612.270 www.casaromana sibiu.ro

CARMEN str.Podului , nr.79B tel : 0751 221 281

DANIEL Str.Măsarilor nr.1 0269-243924, 0749-400738 [email protected]

ELAStr.Nouă nr.43 0269-215197, 0744-916893 [email protected] www.ela-hotels.ro

ERLENPARKstr. Octavian Goga nr.77 +40-269-252153 +40-742-079365

HAPPY DAYSibiu, str. Lunga, nr.2 D Tel./fax. 0269 234 985 rezervari @pensiuneahappyday.ro

KORONAStr.Luptei –Complex Comercial 0269-225533, 0369-405444 www.pensiune-korona.ro

KON – TIKIStr.Tudor Vladimirescu nr.12 0269-220350

LA VIOREL Str.Lector nr.2 0269-211410; 0741/107337

LA BRADUL ÎNALTPorumbacu de Sus, nr. 258 0269.211.121, 0722.654.007 0723.632.587 GPS: N 45.7180762 / E 24.4686172

OLD TOWN HOSTEL0269-216.445 [email protected] Piaţa Mică, nr. 26

PERLA PĂLTINIŞULUI 0788-502200 [email protected] www.perla-paltinisului.ro

VILA ROMANA PĂLTINIȘTel:0740/817827 www.vilaromanapaltinis.ro

MOTEL SELECTŞoseaua Alba Iulia, Nr. 49 0269 / 243.333

WELT HOSTELStr.N.Balcescu,13 0269 250346 / 0731 280210 [email protected] www.welthostel.ro

Page 65: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 66: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

66

NEMURITOAREA IE Nici ii-le cu broderii complexe, cusături atente sau aplicaţii din mărgele care imită motivele tradiţionale nu ar trebui să lipsească din garderoba ta. O astfel de piesă poate fi alăturată prin contrast unor jeanși cu o croială casual.

GENŢI CU MOTIVE FOLCLORICE Genţile cu motive folclorice dau viaţă oricărei ţinute neutre. Însă, este bine să nu folosiţi mai mult de un articol vestimentar sau accesoriu cu motive tradiţionale, pentru că riști să îţi faci o ţinută prea încărcată.

CITY LIFESTYLE LIFESTYLE

DETALII

şi din colecţiile brand-urile comerciale, sub diferite forme, nuanţe şi mărimi. Pentru o ţinută de seară, ai putea opta pentru o rochie neagră, midi, cu mâneci lejere şi cu imprimeu floral subtil. Adaugă o pereche de pantofi stiletto în acelaşi ton şi păstrează o linie cât mai simplă. În cazul în care consideri că acest imprimeu nu te evidenţiază aşa cum ţi-ai dori, poţi opta pentru genţi sau eșarfe cu accente tradiţionale.

_DORINA NIŢU // redactor

ACCENTELE TRADIŢIONALE ÎN VOGĂ ÎN ACEASTĂ VARĂ

Piesele vestimentare cu imprimeuri

tradiţionale româneşti sunt o alegere potrivită pentru sezonul de primăvară- vară, potrivit designer-ilor mai ales că, încă de la începutul anului, marii creatori de modă au adus pe podium cu multă graţie imprimeurile florale şi grafismele, elementele principale care definesc arta populară românească. Designerii români ne stau la dispoziţie cu noi colecţii de sezon, dar acestea sunt nelipsite chiar

Page 67: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 68: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

68

BOB SCURT Vrei să adopţi un stil mai feminin? Mizează pe eleganţa unui bob scurt și rafinat. Completează-ţi coafura cu un breton drept sau unul într-o parte subţiat și asimetric. Optează pentru varianta până la urechi sau până la maxilar în funcţie de preferinţele tale.

TUNSORI ÎN SCĂRI O nouă frizură îţi poate revitaliza înfăţișarea. Bobul sau tunsoarea Pixie în scări se dovedește a fi alternativă perfectă pen-tru anul acesta. Înainte de a te programa la coafor, aruncă o privire asupra exemplelor de modele tunsori păr scurt oferite de de stiliști.

CITY LIFESTYLE LIFESTYLE

DETALII

asimetric poate fi împletit, prins în coadă sau poţi realiza alte tipuri de coafuri de zi sau festive. Împletiturile pot deveni nişte accesorii veritabile pentru părul tau.

Dacă vorbim despre nuanţa părului pentru sezonul de primăvară-vară, bronde este

alegerea ideală - o combinaţie de tonuri de maro şi blond, cu ajutorul cărora obţinem o nuanţă a părului cu aspect deschis în mod natural, atins parcă de razele soarelui.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

TUNSORILE SCURTE ŞI ASIMETRICE, PERFECTE PENTRU ACEST SEZON

Tunsorile scurte şi asimetrice revin în forţă. Bobul sau

tunsoarea Pixie în scari se dovedesc a fi alegerea perfectă pentru 2016. Mai mult decât atât, anul acesta este anul în care bretonul revine în tendinţe. Adoptă un breton care se potriveşte formei feţei tale. Poate fi lung şi cu volum bogat sau tuns foarte scurt şi filat. Dacă îţi doreşti un look mai rafinat şi mai elegant, stiliştii îţi recomandă să alegi tunsori pe par mediu, asimetrice şi jucăuşe. Avantajul acestor tipuri de tunsori este versatilitatea. Părul mediu tuns

Page 69: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 70: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

ÎN VIZITĂ LA VALEA ZIMBRILOR ȘI CASCADA URLĂTOARELE

Weekend-ul e ideal pentru scurte momente de evadare

din oraș, în locuri mai verzi și mai vii. Îţi recomandăm o vizită la Rezervaţia naturală „Valea Zimbrilor”, din Vama Buzăului, cea de-a patra rezervaţie de zimbri din România.

În jur de 30 de zimbri „locuiesc” alături de mai mulţi cerbi, ciute și

iezi. Aerul curat și liniștea, împreună cu peisajul desprins din rai merită din plin cei 45 de km pe care îi vei avea de parcurs până la destinaţie.

La șase kilometri de rezervaţie se află cascada „Urlătoarele”,

o înșiruire de cascade mici, peste

care poţi păși sau urca până în vârful căderii de apă. De ce se numesc astfel vei afla chiar tu când vei ajunge la destinaţie. Apa are un susur aparte, de parcă ar urla. È Peisajul e impresionant și poţi rămâne la picnic în zonă pentru că niciodată nu e prea aglomerat.

 Vei găsi sălbăticie în această regiune nu prea îndepărtată de

Brașov, vei descoperi că România chiar e o ţară surprinzătoare. Stresul acumulat peste săptămână va rămâne împietrit în rocile de calcar peste care curg cascadele fascinante.

CITY BREAK TURISM

70

OFERTA

OFERTĂ SPECIALĂ PAȘTE LA

CLOAȘTERF HAUS”594 LEI/ PERSOANĂ (29.04-02.05.2016)

Conctact: Cloașterf Haus. Tel: 0728 382 880Facebook: www.facebook.com/CloasterfHausAdresa: Cloașterf 84, Saschiz (20 de km de Sighișoara) județul Mureș. E-mail: [email protected] GPS: 46.147856, 24.996288

Sărbătoarea Învierii ne aduce mai aproape de cele sfinte,

mai aproape de cei dragi, mai aproape de noi. Prilej de reflexie și bucurie, zilele de primăvară ne ajută să renaștem, mai buni și mai blânzi, cu noi înșine și cu cei din jurul nostru.

Ne bucurăm că ați ales să vă petreceți aceste clipe minunate la Cloașterf Haus. Ne dorim din tot sufletul să vă simțiți bine și să aveți o experiență deosebită. Propunerea noastră include, pe lângă cazare și masă, și câteva idei de petrecere a timpului liber, care sigur vă vor aduce clipe plăcute și amintiri vesele.

Oferta noastră includeurmătoarele servicii:- pachet complet cu cazare 3 nopți, (avem 12 locuri, în 3 camere duble, cu paturi matrimoniale, și 2 camere triple, cu paturi single; toate camerele au baie proprie);- vizitarea Bisericii Fortificate - plimbare cu căruța în jurul satului. din Cloașterf

Page 71: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 72: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY LIFESTYLE SPORT

72

între 4 și 14 ani vor avea loc între orele 13:00-16:00. Pe urmă, tot în ziua de sâmbătă se va desfășura Campionatul Naţional de Cross Country Eliminator (XCE), precum și concursul pentru cicliștii amatori, pasionaţi de sport și natură. Festivitatea de premiere va avea loc de la ora 18:00.

Etapa a doua a triadei MTB va fi un cross-country în format olimpic, la Păltiniș, în 23

iulie. Pasionaţii trebuie să știe că pentru al doilea an consecutiv competiţia Elite este înscrisă în calendarul UCI având categoria C2.

Nu în ultimul rând, Geiger MTB Challenge, unul din cele mai apreciate concursuri de

mountain bike din ţară va avea loc în 24 iulie, la Păltiniș. ”Traseul lung vă rămâne într-o oarecare măsură identic cu cel din anii precedenţi, dar se vor adăuga noi secţiuni mult mai interesante”, spun organizatorii.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

TRIADA MTB 2016 DEBUTEAZĂ LA AVRIG

Triada MTB a devenit deja un brand între competiţiile

de mountain bike din România, atrăgând în zona Sibiului cicliști și sportivi din toată ţara. Pentru anul 2016 etapele au fost programate la Avrig, între 9 și 10 aprilie, la Păltiniș în 23 iulie și Gieger MTB Challenge, cea mai dificilă etapă, în 24 iulie, tot la Păltiniș. ”Noi, ca și organizatori, avem responsabilitatea de a menţine buna desfășurare a celor trei etape la nivelul de până acum”, spun reprezentanţii Cubului Sportiv Pro Cycling, organizatorii triadei.

Revenind la evenimentul de la Avrig, pe lângă concursul

propriu-zis de duminică au fost programate o serie de întreceri și concursuri pentru copii. Evenimentele dedicate copiilor

PRIMA ETAPĂ A TRIADEI MTB 2016 VA AVEA LOC ÎN ZILELE DE 9 ȘI 10 APRILIE, LA AVRIG, SUB DENUMIREA AVRIG MOUNTAIN BIKE RACE.

”Competiţiile din seria Triada MTB sunt deschise oricărui iubitor al sportului şi al miscării în natură”

_REPREZENTANŢII

CS PRO CYCLING

ÎNSCRIERI ȘI DETALIICei interesaţi să participe la concursurile și evenimentele organizate în cadrul triadei MTB trebuie să știe că pot găsi formularele de înscriere și toate informaţiile necesare pe site-ul: http://www.bikeromania.ro/triada-mtb/inscrieri/.

TRASEU ÎN ŢARA OLTULUITraseul gândit de organizatori este deopotrivă provocator și frumos. După startul din Avrig cicliștii vor traversa râul Olt și vor merge în Săcădate, după care se vor îndrepta spre localitatea Bradu, vor ajunge aproape de Racoviţa și se întorc la Avrig.

Page 73: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 74: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY LIFESTYLE SPORT

74

RECORD MEDIARed Bull Romaniacs continuă să depășească bariere incredibile pentru un eveniment sportiv din România. Evenimentul a ajuns anul acesta la peste 1.700 de ore de televizare în peste 15.000 de transmisiuni pe tot globul.

RENUNŢĂ LA BANI PUBLICINivelul la care a ajuns Red Bull Romaniacs face ca pentru ediţia din anul 2016 competiţia să nu aibă nevoie de fonduri publice de la bugetul lo-cal al municipiului Sibiu. Red Bull Romaniacs 2016 are loc anul acesta între 12 și 16 iulie.

DETALII

și Noua Zeelandă vor avea fiecare câte 36 de reprezentanţi. 17 rideri vin din Rusia, 15 din Mexic, 13 din Statele Unite și 10 din Canada. Și ţări cu un renume mai „exotic” și-au anunţat prezenţa la ediţia din acest an a raliului de hard enduro. 4 chinezi, 3 coreeni, 2 brazilieni și câte un reprezentant din Venezuela, Peru și Singapore vor lupta cot la cot cu restul concurenţilor pentru un loc pe podium.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

RED BULL ROMANIACS ADUCE 500 DE RIDERI DIN TOATĂ LUMEA LA SIBIU

Nu mai puţin de 500 de motociclişti ce reprezintă

45 de ţări de pe toate continentele vor fi prezenţi la ediţia din 2016. Ca aproape în fiecare an, britanicii reprezintă majoritatea la startul Red Bull Romaniacs, peste 100 de „insulari” prezenţi la următoarea ediţie. Surprinzător, a doua poziţie în clasamentul naţiunilor o ocupă Australia, cu 37 de rideri iar Germania

RED BULL ROMANIACS, CEL MAI DUR RALIU HARD ENDURO DIN LUME, PROMITE ŞI ANUL ACESTA SĂ ADUNE LA START CEI MAI BUNI RIDERI DE PE ÎNTREG MAPAMONDUL.

Page 75: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 76: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY LIFESTYLE SPORT

76

INVESTIŢII IMPORTANTEDe asemenea, ASC Voinţa Sibiu a pregătit pentru acest an şi alte îmbunătăţiri pentru calitatea curselor: s-au făcut în parcul moto boxe acoperite, pentru fiecare sportiv în parte, se lucrează la înlocuirea instalaţiei electrice a pistei pentru instalarea de echipamente de semnalizare.

CERINŢE INTERNAŢIONALEInstalaţiile de control şi cronometrare vor fi conforme cu cerinţele Federaţiei Internaţionale de Motociclism, și la stadi-on vor fi amplasate rulote cu alimente tip fast food, băuturi răcoritoare.

DETALII

MACEC (Cupa Europei Centrale), unde vor participa rideri de prestigiu din dirt-track-ul internaţional. Competiţia va avea loc pe 4 septembrie 2016. Competiţiile internaţionale vor atrage mult mai mulţi spectatori la stadion și totodată vor fi mult mai spectaculoase şi cu premii în bani pentru concurenţi. În paralel, reprezentanţii clubului au anunţat continuarea modernizărilor la baza sportivă.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

COMPETIŢII DE SPEEDWAY LA VOINŢA

Reprezentanţii ASC Voinţa Sibiu au anunţat în luna

martie că au reuşit să achiziţioneze o pernă de aer omologată FIM, pentru turnantele pistei de pe stadionul “Voinţa” din Ștrand. Prin urmare, din acest moment se pot organiza, la Sibiu, open-uri internaţionale.

Cu acest prilej, Federaţia Română de Motociclism împreună cu

Federaţia internaţională au decis ca la Sibiu să se desfăşoare şi Cupa

UN SPORT CU TRADIŢIE ÎN SIBIU, DIRT-TRACK-UL INTERNAŢIONAL VINE CU VEȘTI BUNE ÎN 2016.

Page 77: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 78: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY LIFESTYLE SPORT

78

DOUĂ PREMIERE IMPORTANTEO premieră a Raliul Sibiului 2016, anunţată deja, este aceea că va reprezenta și prima etapă a Campionatului Naţional al Bulgariei. O altă noutate este că Raliul Sibiului va reprezenta și a doua etapă în Campionatul Naţional de Rally 2 Dunlop.

MULŢI TURIȘTI AȘTEPTAŢI„Sunt convins că sibienii și turiștii care vor veni în centrul orașului pentru a-i urmări pe piloţi, vor pleca acasă cu amintiri nemaipomenite de la Raliul Sibiului 2016”, a spus Claudiu Mărășescu, organizator al Raliului Sibiului 2016.

DETALII

traseu de 2,5 km creionat în zona Gura Râului-Călugăru, pentru ca startul raliului să fie dat la ora 16:30. În aceeași zi sunt programate două probe speciale, în zona Păltiniș, în urcare și coborâre, cea secundă fiind derulată în nocturnă. Sâmbătă,16 aprilie, disputa pentru victorie se va derula pe parcursul a zece probe. Specialele Călugăru, Dobârca, Șugag și Oașa se vor parcurge de câte două ori, pentru ca finalul zilei se fie rezervat Power Stage-ului Poiana Sibiului.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

START LA ÎNSCRIERI ÎN RALIUL SIBIULUI

Ediţia din acest an a competiţiei va avea o

lungime totală de 297,10 km, din care 107 km reprezintă distanţa competitivă a celor 12 probe special, și va avea un traseu special care cuprinde secţiune ale Transalpinei.

Întrecerea debutează joi 14 aprilie, cu startul festiv organizat în

Piaţa Mare, începând cu ora 19:30. Dimineaţa următoare este rezervată Shakedown-ului găzduit de un

AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE ÎN RALIULUI SIBIULUI, IAR TERMENUL LIMITĂ AL ACESTORA ESTE 7 APRILIE 2016. RALIUL DIN ACEST AN VA AVEA LOC ÎNTRE 15-16 APRILIE.

Page 79: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 80: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 81: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

CITY LIFESTYLE HOROSCOP

Su

rsa:

ww

w.e

astr

olo

g.r

o

E SCRIS ÎN STELE!

APRILIE

berbec

leu

săgetător

taur

fecioară

caprion

gemeni

balanţă

vărsător

rac

scorpion

pești

Între 5 și 30 aprilie 2016 te bucuri de graţiile lui Venus, aflată în Berbec. Devii mai sexy și mai conștient(ă) de putere ta de seducţie. Atragi atenţia, privirile și... norocul în dragoste.

Sub influenţa lui Venus, viaţa sentimentală, căsnicia și rela-ţiile, în general, aduc Berbeci-lor bucurie și satisfacţii.

Chestiunile de natură sexuală și preocupările legate de copii sau de o eventuală sarcină par să fie subiecte de mare actu-alitate pentru viaţa de cuplu a Leilor în luna aprilie 2016. Aceste subiecte pot naște agi-taţie, tensiuni sau frustrări.Cu două planete malefice – Marte și Saturn – în casa dra-gostei Leului, fericirea în amor este puţin probabilă în aprilie. Combinaţia Marte-Saturn este mai degrabă generatoare de pasiuni zbuciumate sau care te pot băga în bucluc.

Cu Mercur, stăpânul casei cu-plului Săgetătorului, situat în casa a șasea solară, în aprilie 2016 există anumite restricţii în funcţionarea relaţiei de cuplu. Probabil ca sunt de împărtășit responsabilităţi sau că înda-toririle profesionale limitează interacţiunile dintre parteneri. Sau poate că resimţi un soi de subordonare faţă de cerinţele/dorinţele partenerului, care-ţi știrbește sentimentul de liber-tate. Toate acestea sunt va-labile mai ales pentru relaţiile vechi, stabile, oficiale.

Ai avut și perioade mai bune...

În aprilie 2016, Venus este fe-recată în casa a douăspreze-cea iar Marte, stăpânul casei relaţiilor Turului, este situat într-o casă defavorabilă și pus pe retrogradare. Este un context astrologic care nu pare să-ţi ofere prea multe motive de fericire în plan sen-timental.Aflat în casa iubirii Taurului, Jupiter promite mai mult de-cât este înstare să-ţi dea, sau te îndeamnă să-ţi faci speran-ţe nerealiste.

Fiindcă Jupiter, stăpânul ca-sei cuplului Fecioarei, mai stă câteva luni bune în zodia ta, dragostea, căsnicia sau omul de alături rămân și în aprilie 2016 în centrul atenţiei. Ai o disponibilitate afectivă am-plificată, o mai mare nevoie de tandreţe și multă iubire de oferit.Cu toate astea, lucrurile nu merg mereu bine pentru Fe-cioare. Se poate să nu alegi cea mai potrivită persoană, să te complaci într-o relaţie con-fuză sau să întâmpini situaţii potrivnice, obstructive.

Aprilie 2016 este o lună inte-resantă pentru viata senti-mentala a Capricornilor, cu tendinţe complexe.

Venus, planeta cuplului și a iubirii, se află într-un sector al horoscopului solar care im-primă o anume nevoie de in-timitate și de siguranţă emo-ţională. Căldura căminului și a familiei ar putea fi pentru Capricorni garanţiile dorite și suficiente ale confortului sentimental.

În aprilie 2016 viaţa sentimen-tală rămâne un domeniu sen-sibil pentru Gemeni.

Saturn și Marte se află în casa cuplului Gemenilor și niciunul nu este recunoscut pentru bunăvoinţă. Dimpotrivă, Sa-turn aduce adesea răceală, îndepărtare, rigiditate, blocaj sau obstacole, iar Marte adu-ce tensiuni, provocări, stres și chiar conflicte.

Aprilie 2016 este o lună dina-mică și importantă în raport cu persoana căreia i-ai dăruit inima sau cu care îţi împarţi viaţa.

Soarele și Venus tranzitează casa cuplului Balanţei. Soare-le, până pe 19 aprilie, punând relaţiile în centrul atenţiei și lăsând celelalte interese să se ordoneze în funcţie de aces-tea. Venus, între 5 și 30 apri-lie, aducând speranţă, șansă, dragoste și armonie.

Aprilie 2016 este o lună plină de freamăt în viaţa sentimen-tală a Vărsătorilor. Totul este în mișcare, totul implică inter-acţiune.

Atât Venus, planeta iubirii, cât și Soarele, stăpânul casei rela-ţiilor Vărsătorului, sunt în casa a treia solara. Asta înseamnă că drumurile și comunicarea sunt focarele în jurul cărora se concentrează cele mai semni-ficative evenimente ale lunii.

În aprilie 2016, atât Saturn (stăpânul casei cuplului Ra-cului) cât și Marte (stăpânul casei dragostei și a erotis-mului Racului) se află într-un sector care nu lasă loc liberu-lui arbitru în viaţa sentimen-tală a Racilor. Situaţia trebuie acceptată așa cum este, nu ai puterea de a o controla.

Viaţa personală este subor-donată responsabilităţilor sau influenţată de ele. Faci mai mult ceea trebuie decât ceea ce vrei.

În aprilie 2016 sunt multe de spus despre relaţiile Scorpio-nilor. Și sunt multe de spus în aceste relaţii.

Cu Mercur aflat în casa cuplu-lui Scorpionului, comunicarea este esenţială. Iar asta, cu atât mai mult cu cât Mercur își va prelungi șederea în casa cuplului, aflându-se în ciclul retrogradării (retrograd între 28 aprilie și 22 mai).

Nevoile relaţionale sunt mari, ai mult de dăruit, iar conjuncturile favorabile în plan sentimental sunt mai frecvente decât în alte perioade. În aprilie 2016, însă, se petrece un fenomen interesant: Mercur intră în casa a treia a Peștilor, unde va sta de două ori mai mult decât de obicei. Aceasta pune accent pe importanţa comunicării pentru bunul mers al relaţiei sau pentru aflarea perechii potrivite, prevestește discuţii revelatoare, întâlniri și drumuri cu impact puternic asupra vieţii sentimentale.

81

Page 82: Zn Sibiu 1 aprilie 2016

82 CITY GRAM AGENDA 15 - 28 APRILIE

Publisher: Marius Dicoiu (0744 35 99 10)

[email protected]

Vânzări: Răzvan Roman (0755 02 29 56)

[email protected]

Administrativ: Simona Dicoiu (0755 02 29 55)

[email protected]

Cultură: Ştefan Dobre ([email protected])

Evenimente: Dorina Niţu ([email protected])

Distribuţie: Alex Fălămaș (0755 02 29 57)

Publicitate naţională

Regia MGSI

Valeria Iliescu

[email protected]

EDIŢIA de SIBIUapare bilunar - gratuit, nr. 7 (302) 1 - 14 aprilie 2016

Editată de: SC ZILE SI NOPTI MAGAZINE SRL,

Contact: Str Mărăști nr 3, Sibiu

e-mail: [email protected]

tel./fax: 0369 41 18 98

website: http://sibiu.zilesinopti.ro/

fb: www.facebook.com/zilesinoptiSibiu

Ediţiile Zile și nopţi în România: 235.000 exemplare lunar. Săptămânale: București, Cluj, Timișoara/Arad. Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaş),Bacău/Piatra Neamţ/Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Bistriţa, Suceava (Rădăuţi), Iași, Tg. Mureș. Lunare: Vâlcea

Dacă doriţi să semanalţi un eveniment: e-mail [email protected]. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior.

RALIUL SIBIULUI

DA YANG SI PRINTESA DA YINFESTIVALUL INTERNAŢIONALDE BENZI DESENATE

15.04RALIUL SIBIULUI ORAGANIZAT DE

CLUBUL SPORTIV “ARIA PENTRU SPORT”

ZONA PĂLTINIȘULUI TRASEE DE PE TRANSAPLINA

17.0425 DE ORE TEATRU

NON-STOP DIVERSE LOCAŢII

17.04FESTIVALUL

INTERNAŢIONAL DE BENZI DESENATE DE

LA SIBIU CASA HERMES

ORA: 14:00

18.04RECITAL „CELLO QUARTET” (AUSTRIA) RUDOLF LEOPOLD, CRINA VARGA, ANDRÁS GYENGE, ELÖD ZAGONY ÎN PROGRAM: LUCRĂRI DE W. A. MOZART, P. I. CEAIKOVSKI, N. WATERHOUSE SALA THALIA ORA :19:00

26.04CĂPRIŢO, EȘTI SĂTULĂ? DE ANATOL VITOUCH ORA :19:00

26.04SPECTACOLUL DA YANG SI PRINTESA DA YIN TEATRUL GONG ORA: 18:30

AGENDA TA DE TIMP LIBERAGENDA TA DE TIMP LIBERSIBIU 1 - 14 APRILIE

Page 83: Zn Sibiu 1 aprilie 2016
Page 84: Zn Sibiu 1 aprilie 2016