Revista Postasul Ianuarie 2015

download Revista Postasul Ianuarie 2015

of 8

 • date post

  22-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  213
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Revista Postasul Ianuarie 2015

Transcript of Revista Postasul Ianuarie 2015

 • 6 IANUARIE 2015

  Actualitate

  Economii imPortantEprin energie de pe Brm

  Pota Romn a realizat, printr-un contract n-cheiat n luna decembrie a anului trecut, o econo-mie de 2,54 milioane de lei (560.000 de euro),cumprnd pentru prima dat energie electricde pe Bursa Romn de Mrfuri (BRM). Operato-rul naional de servicii potale a achiziionat ocantitate de 14.840 MWh/an, la un pre de 5,73milioane de lei (1,28 milioane de euro).

  Procedura de achiziie a energiei electrice de pe piaa li-ber, necesar alimentrii unui numr de 1.708 locuri deconsum, a fost demarat la nalul lunii noiembrie 2014. Va-loarea iniial a contractului de achiziie, de 8,27 milioanede lei (1,85 milioane de euro), a fost estimat pe baza con-sumului anterior al Potei Romne. Pn la nalul anului re-cent ncheiat, Pota Romn a beneciat de contractereglementate de energie electric, pe perioad nedetermi-nat.

  Marele merit al acestui contract este faptul c, fa depreul avansat, am obinut o reducere de 25% pe segmen-tul negociabil. Asta n condiiile n care mai mult de jum-tate din pre este, n continuare, reglementat i reprezintcosturi xe, de sistem, care nu sunt negociabile, a declaratAlexandru Claudiu Moise, Manager Energetic CompaniaNaional Pota Romn.

  Oferta declarat ctigtoare a contractului de achiziie pu-blic avnd ca obiect Energie electric este cea depus deElectrica Furnizare, cu o propunere nanciar de 164,08lei/MWh, fr TVA, respectiv suma total de 5,73 milioane delei fr TVA. La toate aceste sume se adaug costurile cuacciza, certicatele verzi i contribuia pentru cogenerare denalt ecien, acestea ind evideniate separat pe factur.

  Piaa liber de energie este o realizare esenial, carene-a permis s nu rmnem un consumator captiv i s pro-tm de avantajele negocierii. Pota Romn va aborda in 2015 o strategie bazat pe eciena cheltuielilor. Cu ctmai multe companii vor accesa aceast pia liber a ener-giei, cu att aceasta se va dezvolta mai mult, aa cum esteresc ntr-o economie de pia cu preuri competitive, adeclarat Alexandru Petrescu, Directorul General al PoteiRomne. Piaa de energie electric din Romnia este totaldeschis nc de la 1 iulie 2007.

  Fiecare autovehicul monitorizat, din cele 796 din categoria au-toutilitare, dispune acum de cte un modul GPS i echipamentCANBUS, prin care se colecteaz date privind poziia i viteza au-tovehiculului, dar i parametrii de funcionare, aa cum sunt mo-nitorizai pe computerul de bord. Din acestea, 390 de autouti-litare destinate transportului de valori vor fi dotate cu butoanede panic i vor fi dispecerizate printr-un serviciu special autori-zat de Inspectoratul General al Poliiei Romne. Prin acionareaacestor butoane, n caz de atac, va fi alarmat dispeceratul de ser-viciu al Poliiei conectat la 112.

  n Departamentul de Transport al Potei Romne va exista uncolectiv de monitorizare a ntregii flote dotate cu echipamenteleGPS. Aceast activitate se va face printr-un centru de monitorizarecu video-wall i staie de control complet echipat. n teritoriu vorfi distribuite 10 uniti PC special destinate acestui scop. Aplicaiafolosit va permite urmrirea i nregistrarea tuturor evenimentelor

  ntreaga ot dotat

  Compania Naional Pota Romn are, nce-pnd cu 1 ianuarie 2015, echipamente de monito-rizare GPS pe toat flota auto. Aproape 800 demaini au fost echipate cu astfel de module, nurma unei investiii de aproximativ 400.000 deeuro. Pn la finele lui 2014, doar 150 de autove-hicule ale companiei erau dotate cu sistem GPS, nperioada 2010 2011, i acestea nefuncionale.

 • POTAUL433 7

  de pe traseu, putnd s genereze rapoarte complete, care s con-in consumul de carburani, vitezele medii de deplasare, foaia deparcurs sau rutele urmate, a precizat Gabriel Dumitru, DirectorulDireciei Logistic a Potei Romne.

  consum diminuat de combustibil Introducerea sistemului GPS pe ntreaga flot auto a Potei Ro-

  mne va reduce cheltuielile generate de consumul de carburani,pe cele cu plata orelor suplimentare ale oferilor, dar i pe cele cureparaiile, prin controlul vitezei de deplasare. n plus, va reducetimpii de parcurs prin folosirea rutelor optime, fr kilometri nejus-tificai, i va crete sigurana n exploatare. Pota Romn i per-mite, n acest moment, s fac o investiie absolut necesar nprocesul de modernizare a serviciilor companiei. Introducerea GPSpe toat flota auto asigur folosirea eficient a parcului i crete si-gurana n exploatare pentru autovehicule, pentru oferi i pentruncrctur, fie c este vorba despre valori sau despre corespon-den. Eficiena i calitatea serviciilor potale nu mai pot fi asiguraten lipsa acestor mijloace moderne de monitorizare a activitii, pecare concurena le folosete de mult timp, a declarat AlexandruPetrescu, Directorul General al Potei Romne.

  Flota auto a Potei Romne este compus din 925 de autovehi-cule i 35 de mopede. Contractul de servicii de monitorizare i dis-pecerizare ale flotei operatorului naional de servicii potale,ctigat prin licitaie public i ncheiat n 18 decembrie 2014, arevaloarea de 397.680 de euro, pentru o perioad de 2 ani.

  auto a Potei, cu GPS

  Pota romn cumpr hrtieCompania Naional Pota Romn va achiziiona hrtie

  de copiator A4, n valoare de aproximativ 353.000 de lei.Produsul va fi livrat de ctigtorul licitaiei direct n depo-zitele regionale ale CNPR din Bucureti, Braov, Cluj, Cons-tana, Craiova, Iai, Ploieti i Timioara, conform caietuluide sarcini. Potrivit contractului, prin atribuirea acestui con-tract se dorete achiziionarea unei cantiti de 38.490 detopuri (1 top = 500 file) de hrtie de copiator A4, clasa A -80 gr/mp (alb), (210 x 297 mm), cu caracteristicile tehniceminime conform caietului de sarcini. Contractul se va n-cheia pe o perioad de ase luni de la data atribuirii. Terme-nul limit pentrudepunerea cereri-lor de documentesau pentru acces ladocument este 23ianuarie, ora 15.00,iar cel pentru pri-mirea ofertelor saua cererilor de parti-cipare este 26 ia-nuarie, ora 10.00.Deschiderea ofer-telor va avea loc naceeai zi, o ormai trziu.

  Elena are nevoie de ajutorul nostruElena Gherle, pota cu o vechime de 28 de ani n sis-

  tem, are nevoie de sprijinul colegilor pentru a depi osituaie dificil. Cu o sntate precar, angajata Ofi-ciului Potal de Distribuire Timioara i-a cheltuit ceamai mare parte a veniturilor obinute n ultimii ani petratamente, operaii, internri.

  Probleme de sntate ale Elenei Gherle au aprut n 2009,atunci cnd a fost nevoit s se opereze de neoplasm mamar.Ulterior, n 2011, au aprut necazurile cu genunchiul drept.Totul s-a ntmplat dup ce un autoturism condus de un cet-ean strin a lovit-o pe o trecere de pietoni din cartierul timi-orean Badea Cran i i-a fcut ndri rotula genunchiului.S-a operat de dou ori n cursul anului 2011 la spitalele din lo-calitatea de reedin, ns, din nefericire, niciuna dintre inter-venii n-a avut succes. n disperare de cauz a apelat la mediciiclinicii Sfntul Gheorghe din oraul maghiar Szkesfehrvr.n august 2012, acetia au reuit s-i elibereze rotula, ns chiari aa Elenei i este foarte greu s se deplaseze din cauza dure-rilor puternice pe care le resimte. Din acest motiv risc s r-mn cu o atrofiere iremediabil a muchilor piciorului drept.Pentru a depi aceast situaie, medicii maghiari i-au reco-mandat o nou operaie, de osteotomie de femur, un fel deprotezare a piciorului, menit s-i reduc durerea resimit i,implicit, s-i redea mobilitatea. Operaia urmeaz s aib locla aceeai clinic din Ungaria i cost circa 10.000 de lei, sumdin care potria de 53 de ani din Timioara nu dispune dectpe jumtate.

  Toi cei care doresc s se implice n ajutorarea colegei noastrede la Timioara o pot face expediind bani, prin mandat potal, penumele Elena Gherle - Oficiul Potal de Distribuire Timioara.Orice sum este binevenit!

  apel umanitar

 • 12 IANUARIE 2015

  Analiz

  traficrEcorD pesite-ul cnPrn 2014

  Aproape 4 milioane de vizite au fostfcute, anul trecut, pe site-ul oficial alCompaniei Naionale Pota Romn,www.posta-romana.ro. Este un recordabsolut n ntreaga existen a portaluluiweb al operatorului public potal. Vorbimdespre o cretere cu 16,4 procente a nu-mrului de sesiuni fa de anul 2013, maiexact de la 3,42 milioane (n 2013) laaproape 4 milioane (n 2014). i cifra uti-lizatorilor unici a crescut substanial, cu11,6%, la 1,81 milioane, n vreme ce nu-mrul de afiri a cunoscut o ascensiuneceva mai moderat, de 4,15%, ajungndla aproximativ 10 milioane.

  PrEZEntarE GEnEral a PuBlicului 1 ianuarie - 31 decembrie 2014 PaGini ViZitatE

  Datele pe care vi le prezentm nacest numr de revist fac refe-rire la performanele site-uluiPotei Romne i au fost procesate de GoogleAnalytics, unul dintre cele mai importanteinstrumente de msurare a evoluiilor dinmediul on-line, care aparine gigantuluiamerican Google. Trebuie spus c dome-niul posta-romana.ro a avut parte, pe ntregintervalul anului trecut (1 ianuarie-31 de-cembrie 2014), de 3,98 milioane de vizite(sesiuni). Acestea au fost fcute de 1,81 mi-lioane de utilizatori unici, care au vizualizatun numr total de aproape 9,97 milioanepagini. Toate aceste cifre reprezint recor-duri istorice pentru pagina web a CNPR.

  Fa de anul 2013 a sczut numrul depagini vizualizate/vizit, de la 2,7 la 2,5. idurata medie a unei vizite a fost ceva maiscurt, cu 8 secunde, fiind de 2 minute i6 secunde la nivelul anului 2014. Explica-iile acestor scderi ar fi faptul c vizitatoriis-au familiarizat cu modificrile radicaleaduse site-ului Potei Romne la mijlocul

  anului 2012 i ajung mai repede i din maipuine click-uri la paginile dorite.

  Decembrie - luna recordurilor

  Trebuie remarcat faptul c n ecare luna anului trecut audiena site-ului a fostpeste cea din 2013. Cea mai aglomeratlun a fost, ca i n anii precedeni, decem-brie, cnd s-au nregistrat aproximativ470.300 de vizite, cu peste 58.000 peste de-cembrie 2013. A doua n top a fost lunanoiembrie, cu aproape 400.000 de sesiuni,urmat de martie, cu 333.800 d