Folosirea microsoft word

download Folosirea microsoft word

of 21

 • date post

  29-Nov-2014
 • Category

  Education

 • view

  8.817
 • download

  2

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Folosirea microsoft word

 • 1. Folosirea MICROSOFT WORD
  word
  1.Deschiderea si inchiderea Word-ului
  Din desktop-ul Windows-ului 95/98/2000/XP, click ( apasati) pe butonul [Start], pozitionat stanga jos al ecranului. Exista mai multe variante de pornire a aplicatiei Word depinzand de cum este configurat Taskbar-ul. In mod normal veti vedea ori o referinta a pachetului Microsoft Office deasupra butonului Programs, ori veti gasi iconita programului Word parcurgand meniul Programs.
  In momentul in care se deschide aplicatia, automat se va deschide un document nou. Veti gasi referinta aplicatiei Microsoft Word in Taskbar.
  Exista, de asemenea, mai multe metode de a inchide aplicatia Microsoft Word. Puteti clica pe meniul FILE din bara de meniuri si apoi clicand pe Exit sau puteti folosi tastatura prin tastele +; mai puteti clica pe butonul [Close] din coltul dreapta sus a ferestrei. Daca nu ati facut nici o modificare in fereastra respectiva a aplicatiei, Word-ul se va inchide fara a mai aparea vreun mesaj.
  Este foarte important de a inchide aplicatia Word 7.0 si apoi sa inchideti calculatorul prin selectarea butonului [Start] si apoi Shut Down. Sa nu inchideti computerul doar apasand butonul de ON/OFF deoarece puteti distruge registrii sistemului de operare Windows.
  Fereastra de inceput
  In mod normal aplicatia Word 7.0 se va deschide maximizata, fereastra ei umpland tot ecranul computerului. Daca nu, click-ati pe butonul maximize .
  Bara de titluri
  Linia intiala din partea de sus a ecranului este bara de titluri in care va fi scris numele aplicatiei deschise si numele documentului. Daca fisierul nu este salvat probabil ca numele documentului din bara de titluri va fi Document1 (or Document2, Document3, etc.). In partea dreapta a barei de titluri se vor afla butoanele minimize, restore si close ale ferestrei..
  Bara de meniuri
  Bara de meniuri este alcatuita dintr-un meniu orizontal din care se deschid mai multe meniuri verticale. Meniurile permit accesul la comenzile Word.
  Bara de meniuri contine urmatoarele titluri de meniuri verticale: File, Edit, View, Insert, Format, Tools, Table, Windows, Help.
  Pentru a afisa unul dintre aceste meniuri verticale se aplica un clic cu butonul stang al Mouse-ului pe numele meniului sau se foloseste combinatia de taste < Alt . + litera subliniata din numele meniului. (De exemplu pentru meniul File)
  Fiecare meniu vertical este format din mai multe comenzi. In cazul in care comanda de meniu are un buton corespondent pe o bara de instrumente, acesta este afisat in dreptul comenzii respective de meniu. Daca comanda poate fi aplicata folosind o combinatie de taste, aceasta combinatie este afisata dupa numele comenzii.
  Activitate :
  Mutati cursorul pe bara de meniuri si pe optiunea FILE si vedeti care sunt toate optiunile din acest meniu. Inchideti meniul prin click in afara meniului. Click pe oricare alt meniu cum ar fi de exemplu EDIT sau FORMAT. Notati faptul ca anumite optiuni din aceste meniuri sunt inactive ceea ce inseamna ca acele optiuni nu pot fi folosite in momentul respectiv.
  Bara de instrumente
  Sub bara de meniri se afla bara de instrumente care reprezinta linii de butoane cu simboluri grafice sau iconite. In mod obisnuit vor fi doar instrumentele Standard si Formatting.
  Toate butoanele din bara de instrumente sunt scurtaturile executiei unei actiuni din meniu. Puteti selecta orice bara de meniuri, depinzand de modul dumneavoastra de lucru sau chiar puteti crea noi instrumente.
  Daca asezati Mouse-ul pe oricare din butoanele din bara de instrumente exact sub Mouse va aparea descrierea fiecarui buton in parte.
  Rigla orizontala
  Rigla orizontala este in fereastra aplicatiei Word implicit in momentul in care se deschide programul si este sub bara de instrumente. Este folosita pentru setarea " intendarii" si a marginilor paginii redactate. In Lectia 3 veti afla mai multe despre taburi, intendare si marginile paginii.
  Bara de stare
  In josul ferestrei aplicatiei Word se afla bara de stare. In sectiunea din stanga si din mijloc a barei de stare vor fi afisate numarul paginii si locatia in care se afla cursorul la momentul respectiv (pe linie si coloana). In partea din dreapta, " OVR" indica, cand este activ, faptul ca este activ butonul INSERT de pe tastatura (acest lucru inseamna, ca daca avem un text scris, putem scrie peste el ceea ce anume dorim, fara a mai sterge textul scris anterior)..
  Activitate :
  Intr-o fereastra noua tastati un document scurt care are cel putin 3 paragrafe si cu cateva fraze in paragraf.
  In timp ce tastati veti observa o subliniere cu o linie rosie serpuita. Acest lucru indica faptul ca programul verifica automat corectitudinea scrierii cuvantului. Cuvintele care sunt subliniate nu se regasesc in dictionarul aplicatiei si automat sunt subliniate. Puteti decide sa corectati aceste cuvinte in acel moment sau mai tarziu. Clicand dreapta Mouse pe cuvantul subliniat puteti vedea o lista cu posibilele cuvinte corecte. Puteti sa tastati intentionat un cuvant gresit pentru a testa aceasta facilitate a Word-ului!
  2. Salvarea si Inchiderea Documentelor
  Inchiderea u 838e41i nui document
  Sub meniul FILE exista optiunea Close. Aceasta optiune este folosita pentru a inchide documentul curent din aplicatie. Daca fisierul este salvat sau in acesta nu s-a facut nici o modificare atunci documentul se va inchide fara ca Word-ul sa mai afiseze vreun mesaj. Daca ati facut modificari in document fara sa le salvati va va aparea mesajul, " Do you want to save changes to document?" . Cateodata in timp ce lucrati in Word, puteti accidental sa deschideti un document nou. Aceste ferestre deschise le puteti vedea din meniul WINDOW din bara de meniuri. Aici vor exista toate documentele deschise la momentul respectiv in aplicatie. Pentru a va muta intr-un alt document click pe fisierul pe care doriti din meniul WINDOW. Daca acest document nu il mai utilizati sau texte din el intr-un document nou, puteti sa le inchideti folosind meniul FILE si apoi optiunea Close.
  Salvarea unui document cu ajutorul optiunii Save as
  Sub meniul FILE din bara de meniuri se afla optiunile Save si Save As.
  Daca lucrati cu un document nou si doriti sa il salvati se va deschide o fereastra in care Word-ul va va cere un nume pentru fisierul dumneavoastra.
  Daca lucrati cu o versiune anterioara a unui document salvat si selectati optiunea Save, Word-ul salveaza documentul fara vreun mesaj de avertizare, iar vechea versiune a fisierului va fi inlocuita cu cea noua..
  Daca selectati optiunea Save As din meniul FILE puteti da un nou nume fisierului dumneavoastra, fara a inlocui textul din varianta initiala.
  In afara faptului ca puteti utiliza optiunile din meniul FILE, mai puteti folosi si butonul [Save] din bara de instrumente..
  Este foarte important ca in momentul redactarii unui document sa va opriti uneori si sa salvati acest document. Word-ul mai furnizeaza, din cand in cand, si o copie de rezerva a documentului si este proiectat astfel incat in cazul unei caderi de curent sau o defectare a computerului sa nu va pierdeti documentele nesalvate.
  Extensia fisierelor Word
  Orice fisier Word va avea extensia .DOC. Chiar daca sistemul dumneavoastra de operare nu va afiseaza acest lucru, fisierele au totusi aceasta extensie.
  Lucrul cu discuri externe
  Daca aveti, de exemplu, un disc extern sau chiar pe acelasi disc 2 partitii si doriti salvarea documentului in alta parte a discului dumneavoastra, alegeti optiunea " Save in" . Click pe sageata de langa optiunea Save in si selectati alt disc sau alt director (folder). Daca ati salvat documentul intai pe discul dumneavoastra si doriti sa faceti o copie pe o discheta alegeti din nou optiunea Save As si schimbati discul in .
  Activitate :
  Alegeti documentul creat anterior si salvati-l cu numele " test" intr-un director dorit. Observati care este directorul implicit pe care il foloseste Word-ul pentru salvarea documentelor. Probabil acesta va fi directorul " My Documents" de pe discul C. Folositi optiunea Save As pentru a salva documentul pe un alt disc sau in alt director. Inchideti documentul curent.
  Optiunile de deschidere a fisierelor
  Fereastra de dialog Open
  Cand selectati optiunea Open din meniul FILE, sau clicand pe butonul [Open] din bara de instrumente, sunteti indreptat spre directorul implicit al Word-ului si acesta este probabil directorul " My Documents" de pe discul C. Unii utilizatori folosesc si salveaza toate documentele in acest director, iar altii il impart in subdirectoare sau folosesc directoare dedicate lor. Daca veti cauta un fisier creat intr-un alt director decat My Documents veti fi nevoit sa il cautati utilizand optiunea " Look in" din fereastra de dialog " Open" .
  In fereastra de dialog " Open" , numele fisierelor din directorul indicat, apar in casuta care indica numele directorului. Exact ca in sistemul de operare, puteti alege modul in care doriti sa vizualizati documentele dumneavoastra.
  Tot in fereastra de dialog " Open" exista un buton [Preview]. Daca selectati sau click pe aceasta optiune puteti vizualiza intr-o casuta alaturata continutul documentului respectiv.
  Activitate :
  Deschideti fereastra de dialog " Open" . Veti vedea ca Word-ul va va duce exact in locul in care ati salvat ultima oara ultimul document. Schimbati calea si mergeti in directorul in care va salvati dumneavoastra fisierele Word. Incercati sa vedeti toate modurile de vizualizare a documentelor cu optiunile [List] si [Details]. Click o data pe un fisier din directorul in care va aflati si apoi pe optiunea [Preview] pentru a vedea continutul fisierului.
  Deplasarea in cadrul documentului
  In timpul editarii documentelor dumneavoastra aveti nevoie de a diferenti