Microsoft Word - MEMORIU

download Microsoft Word - MEMORIU

of 23

 • date post

  07-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  254
 • download

  1

Embed Size (px)

description

memoriu tehnic

Transcript of Microsoft Word - MEMORIU

 • SC TOPOS SRL TARGOVISTE office@topos.ro

  MEMORIU TEHNIC JUSTIFICATIV

  1.DENUMIREA OBIECTIVULUI DE INVESTITII

  IMBRACAMINTE BITUMINOASA USOARA DJ711A SECTOR SABIESTI COLACU , SECTOR GHERGANI-LUNGULETU, L=7,812KM

  2. Amplasamentul (ara, regiunea, judeul, localitatea)

  ara: Romnia Regiunea: Sud Muntenia Judeul: Dambovita Localitatea: Lunguletu, Ghergani, Sabiesti, Colacu comuna Lunguletu si orasul Racari

  Situatia tronsoanelor studiate :

  In contextul standardului SR 4032-1 unde se definesc termenii tehnici pentru lucrarile de drumuri se precizeaza urmatoarele:

  - Pozitie 386. Modernizarea drumului. Definitie: Amenajare complexa a unui drum existent prin sistematizarea elementelor geometrice si

  aplicarea unei imbracaminti moderne in cadrul unei structuri rutiere dimensionate conform reglementarilor tehnice in vigoare.

  - Pozitia 509. Reabilitarea drumurilor. Definitie: Ansamblul de lucrari de reamenajare a unui drum pentru indeplinirea conditiilor impuse pentru perioada de perspectiva luata in considerare.

  In urma analizei a ceea ce se doreste sa realizeze prin acest proiect titlul lucrarii poate fi, ori modernizare, ori reabilitare, daca nu rezulta alt tip de lucrari. Prin modernizarea unui drum se intelege solutia de interventie prin modificarea elementelor geometrice la

 • SC TOPOS SRL TARGOVISTE office@topos.ro

  drum si refacerea caltatii suprafetei si structurii rutiere. Prin reabilitare se intelege aplicarea numai a solutiei de refacere a calitatii suprafetei de rulare si a structurii rutiere.

  Se pot utiliza alte denumiri in cazul unui traseu neomogen, care pentru a fi realizat necesita impartirea in tronsoane omogene.

  Fig.1 Amplasamentul proiectului la nivel de judet

  Identificarea zonei unde se va realiza investiia O zona unde se va realiza investiia

  3. Titularul investiiei JUDETUL DAMBOVITA PRIN CONSILIUL JUDETEAN DAMBOVITA

  4. Beneficiarul investitiei JUDETUL DAMBOVITA PRIN CONSILIUL JUDETEAN DAMBOVITA

 • SC TOPOS SRL TARGOVISTE office@topos.ro

  5. Elaboratorul documentatiei

  S. C. TOPOS S.R.L.

  INFORMAII GENERALE PRIVIND PROIECTUL

  1. Situaia actual i informaii despre entitatea resposabil cu implementarea proiectului

  Romnia are o reea de infrastructur, inclusiv rutier (n limitele strii de viabilitate), care asigur realizarea conectrii tuturor localitilor la reeaua naional de transport i la sistemele internaionale de transport. Prin poziia geografic i prin reeaua de infrastructur, Romnia are rol deosebit n reeaua transporturilor continentale i intercontinentale pe principalele traiecte geografice Vest-Est i Nord-Sud, fiind traversat de coridoarele IV (Berlin/Nurenberg Praga Budapesta Arad Bucureti Constana Istanbul - Salonic), VII (Dunrea, cu braul Sulina i Canalul Dunre-Marea Neagr) i IX (Helsinki - St. Petersburg Moscova Pskov Kiev Ljubasevka Chiinu Bucureti Dimitrovgrad - Alexandroupolis). Integrarea infrastructurii romneti n reelele europene de transport are n vedere promovarea interconectrii i interoperativitii reelelor existente prin concentrarea ateniei asupra unor "artere de infrastructuri specifice" care strbat zone geografice i leag principale centre economice i sociale. Construcia i modernizarea reelelor de infrastructur contribuie la integrarea gradual a regiunii i respectiv a rii n familia rilor continentului european i pune n valoare resursele economice i turistice, reelele de infrastructuri devenind astfel adevrate artere hrnitoare ale pieei economice i sociale. Prin dezvoltarea infrastructurii de transport rutiere n zona administrativ-teritorial studiata judeul DAMBOVITA de-a lungul drumurilor propuse se creeaz premisele unor noi oportuniti pentru populaie, agenii economici i colectivitile locale i se realizeaz legturi eficiente ntre centrul administrativ i regiunile periferice, dar i interconectabilitatea axelor de transport.

  Prezenta propunere de proiect are ca obiective:

  - mbuntirea infrastructurii fizice de baz n spaiul rural; - mbuntirea accesului la servicii de baz pentru populaia rural; - Creterea numrului de sate renovate; - Creterea numrului de obiective de patrimoniu din spaiul rural.

 • SC TOPOS SRL TARGOVISTE office@topos.ro

  Fundamentarea proiectului propus se bazeaz pe analizele realizate la nivel naional (Planul Naional de Dezvoltare 2014 2020), regional (Planul de Dezvoltare Regional 20014-2020), precum si judeean (Master Planul judeului Dambovita 2014 2020), care identific dezvoltarea durabila a zonei periurbane ca factor de stimulare a creterii economice i ca prioritate de dezvoltare n perioada programatic precizat. Proiectul concur la atingerea obiectivelor de dezvoltare a transportului prin modernizarea i dezvoltarea infrastructurii rutiere, prin realizarea unori ci de comunicaie rapide . Pentru a clarifica acest concept, dup parerea noastr esenial i cel mai important ntr-o clasificare nonexhaustiv, vom face urmatoarele clarificri:

  Necesitatea acestui proiect a aprut datorit schimburilor economice determinate de circulatia riverana aferenta zonei si , pe de alta parte accesul la reteaua de drumuri locale judetene si nationale clasificate care asigura legaturile spre Targoviste pe de o parte dar si spre Bucuresti prin bransare la DN7 si DN71.. Procesul de conectare la aceste reele i interconectabilitatea efectiv a acestora prin Lunguletu si Racari vor avea implicaii asupra dezvoltrii regionale, atrgnd n circuitul economic zone cu o dezvoltare structural deficitar i totodat va permite amplificarea procesului de dezvoltare economico-social a comunitilor existente n zon. n prezent, transportul se realizeaz cu costuri ridicate, pe tronsoane nemodernizate , fara imbracaminte modernizata i capacitate de circulaie redus, cu zone de pamant prezente pe alocuri, o flora si o plantatie de arbori si arbusti haotica s-a dezvoltat in vecinatatea si chiar spre platforma drumului ceea ce nu corespunde cerinelor de trafic actuale i de perspectiv dar si de estetica . De asemenea, activitile comerciale din zon sunt obstrucionate de neamenajarea corespunztoare a spatiului studiat, i datorit acestor disfuncionaliti este necesar resistematizarea totala a acestuia. Se are in vedere si mrirea siguranei circulaiei, unde este posibil, aplicndu-se soluii tehnice cu costuri rezonabile privind ridicarea siguranei circulaiei prin semnalizare orizontal, vertical. Conform art. 22 din O.G. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicat, cu modificrile i completrile ulterioare, administrarea strazilor din se asigur de ctre consiliile locale. Potrivit dispoziiilor art. 40 alin. (1) din acelai act normativ, strazile trebuie s fie semnalizate i meninute de ctre administratorul acestora n stare tehnic corespunztoare desfurrii traficului n condiii de siguran. Prin compartimentul su de specialitate de administrare a drumurilor judetene, entitatea responsabil cu implementarea prezentului proiect, Consiliul judetean Dambovita , autoritate a administraiei publice locale, asigur ndeplinirea acestei obligaii legale.

 • SC TOPOS SRL TARGOVISTE office@topos.ro

  2. Descrierea investiiei

  La proiectare, solutia aplicata va fi cu profil de drum judetean de clasa 4, conform anexe Ord 45/97 privind proiectarea drumurilor publice carosabilul va avea pe ambele tronsoane o latime de 6m, dupa cum urmeaza:

  1. DJ711A tronson Ghergani-Lunguletu

  Tronsonul are o lungime declarata de 4500m, o latime carosabila existenta de 6m, si 12m ampriza . Ca si dotare existenta, are o parte carosabila pietruita cu urme de sant inierbat pe laterale, care se propune a se moderniza.

 • SC TOPOS SRL TARGOVISTE office@topos.ro

  Nu exista santuri valide pentru colectarea si evacuarea apelor pluviale. Partea carosabila actuala, este balastata si reprofilata periodic.

  Tinand cont de faptul ca prin natura activitatilor agricole este afectat balastul, in imagine apare o zona contaminata cu vegetal.

  Prin deschiderea circulatiei pe acest tronson intre DN7 si DN71 se poate prognoza ca acest sector va deveni un important traseu de legatura.

 • SC TOPOS SRL TARGOVISTE office@topos.ro

  De aceea se recomanda la proiectare obtinerea unei capacitati portante solicitata de traficul rutier local plus traficul de tranzit, cu prevederea unui sistem rutier adecvat unei categorii de trafic mediu spre greu.

  2. DJ711A tronson Sabiesti - Colacu

  Tronsonul are o lungime declarata de 3311m, o latime carosabila existenta de 6m, si 12m ampriza .

 • SC TOPOS SRL TARGOVISTE office@topos.ro

  Ca si dotare existenta, are o parte carosabila pietruita cu sant existent inierbat pe laterale, care se propune a se moderniza.

  Exista santuri valide partial infundate pentru colectarea si evacuarea apelor pluviale. Partea carosabila actuala, este balastata si reprof