130812 72164403 Ghid Practic de Evaluare Articular a Si Musculara in Kine Tot Era Pie Page 04

2
I. ANATOIVIIA FUNCŢIONALĂ A ARTICULAPILOR 1.1. Clasificarea articulaţiilor Din punctul de vedere al funcţionalităţii ; al formaţiunilor de legătură şi al modului de dezvoltare, articulaţiile se împart în articulaţii fibroase sau sinartroze, articulaţii cartilaginoase sau amfiartroze şi articulaţfi sinoviale sau diartroze. Articulatiile fibroase - sinartrozele Sunt articulaţii în care oasele sunt unite între ele prin ţesut fibros dens (rnembraue sau ligamente). Aceste articulaţii nu permit mişcări, sau perrnit mişcări foarte reduse. Există două varietăţi de articulaţii fibroase:

Transcript of 130812 72164403 Ghid Practic de Evaluare Articular a Si Musculara in Kine Tot Era Pie Page 04

Page 1: 130812 72164403 Ghid Practic de Evaluare Articular a Si Musculara in Kine Tot Era Pie Page 04

I. ANATOIVIIA FUNCŢIONALĂ A ARTICULAPILOR

1.1. Clasificarea articulaţiilor

Din punctul de vedere al funcţionalităţii; al formaţiunilor de legătură şi al modului de dezvoltare, articulaţiile se împart în articulaţii fibroase sau sinartroze, articulaţii cartilaginoase sau amfiartroze şi articulaţfi sinoviale sau diartroze.

Articulatiile fibroase - sinartrozele

Sunt articulaţii în care oasele sunt unite între ele prin ţesut fibros dens (rnem-braue sau ligamente). Aceste articulaţii nu permit mişcări, sau perrnit mişcări foarte reduse. Există două varietăţi de articulaţii fibroase:

a) sindesmoza — este articulaţia în care suprafeţele articulare sunt legate între ele printr-un ligament interosos; ligamentul de legătură poate fi: în formă, de şnur (ligamentul stilohioid) sau în formă de bandă (ligamentul coracoacromial), sau elernente elastice (cele dintre lamele vertebrale);b) suturile — articulaţii care se găsesc numai la craniu; oasele sunt articulate între ele şi despărfite printr-un strat subţire de ţesut fibros, continuat înafară cu periostul şi