”¾ƒ¼µ½‚ Microsoft Word (2)

download ”¾ƒ¼µ½‚ Microsoft Word (2)

of 7

 • date post

  10-Dec-2015
 • Category

  Documents

 • view

  6
 • download

  1

Embed Size (px)

description

ghfhgfhfhjfghfhjfhjfvcnbvdngfd

Transcript of ”¾ƒ¼µ½‚ Microsoft Word (2)

Ministerul Educatiei din Republica MoldovaColegiul Financiar Bancar din Chisinau

Referat

Tema ,,Instalarea sistemului de operare

A efectuat : Cascaval Dumitru gr Inf 1311GProfesor: Palade Victor

Chisinau 2015Cum instalm un sistem de operare ?

Ce este un sistem de operare?Unsistem de operare, prescurtatSO(englezOperating system, prescurtatOS), reprezint un produs de tipsoftwarecare este parte component a unui sistem, echipament sau aparat computerizat, i care se ocup de gestionarea i coordonarea activitilor acestuia. Sistemul computerizat poate fi uncomputer, ostaie de lucru(workstation), unserver, unPC, unnotebook, unnetbook, unsmartphone, un aparat de navigaie rutier, une-bookreadersau unele aparate de uz casnic, precum i playerele multimedia . Sistemul de operare joac i rolul de gazd pentru aplicaiile care ruleaz pe echipamentul (hardwareul) respectiv.

Pentru a instala un system de operare in mod virtual este necesar un produs de tip software ,,VirtualBox.Link-ul pentru descarcare : https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

Paii de instalare a systemului de operare cu ajutorul ,,VirtualBox1. Mai ntii descrcm si instalm aceast programa VirtualBox.Si avem nevoie de un system de operare. In cazul meu Windows 7 X64.

2. Dupa ce s-a instalat, cream o masina virtuala.

3. Introducem numele masinii virtuale, alegem sistemul de operare dorit (Linux,Windows, Solaris, etc.), si alegem distributivul corect.

4. Alegem memoria RAM pentru aceasta masina virtuala. Pentru o functionare mai eficienta a masinei virtuale, se recomand o memorie RAM mai mare, in cazul meu eu voi da o memorie de 1500 MB din 4096 de MB.

5. Daca nu este existent un disc virtual atunci crem unul nou.

6. Selectam formatul masinei virtuale, selectam formatul VDI( VirtualBox Disc Image).

7. Crem un disc dinamic pentru masina virtual. Discul dynamic va ocupa doar spatial necesar, iar dupa finisarea lucrului cu masina virtuala memoria se va elibera, iar daca cream un disc fix, atunci memoria nu se va elibera.

8. Alegem numele si dimensiunea discului dinamic creat. De exemplu eu il voi denumi sub numele de Windows 7, si i voi da marimea de 40 GB.

9. Am creat masina virtuala. Acum pentru un lucru mai eficient selectam mai multe procesoare cu care se va efectua instalare sistemului de operare (Windows 7 x64).In cazul meu eu voi selecta 2 procesoare din 4.Accesam : -> ->

10. Selectam sistemul de operare din PC. Accesam: -> -> .

11. Pornim masina virtual. Sistemul de operare se ve boot-a automat.

12.

13. Selectam limba sitemului de operare cu care va lucra utilizatorul.

14. Si instalam sistemul de operare tastind ,, Install Now

15. Selectam discul unde va fi instalat sistemul de operare. In cazul ,eu va fi discul dinamic virtual pe care l-am creat.

16. Deci sistemul de operare se instaleaza, trebuie sa asteptam ceva timp pina cind va fi gata.

17. Sistemul de operare s-a instalat. Acum utilizatorului ia ramas sa indeplineasca niste pasi elementari. Alegem un nume de utilizator.

18. Sistemul de operare s-a instalat.