Lista Probleme Part. I

Post on 25-Oct-2015

19 views 2 download

description

Lista Probleme Part. I

Transcript of Lista Probleme Part. I

Lista probleme Algoritmi şi tehnici de programare

(partea I)

I. Tipuri de date dinamice (in toate programele se vor folosi tipuri dinamice de date)

1. Fie un masiv unidimensional care memorează valori întregi. Scrieţi un program care determină frecvenţele de apariţie pentru valorile stocate în vector.

2. Fie un masiv unidimensional care memorează valori întregi. Scrieţi un program care inserează cîte o valoare nulă pe poziţia anterioară fiecărei valori negative din masivul considerat.

3. Fie două masive unidimensionale care memorează valori întregi. Scrieţi un program care interclasează celor două masive.

4. Fie un masiv unidimensional de valori reale. Să se scrie programul care extrage poziţiile pe care se află valorile mai mari decît valoarea medie a elementelor din masivul considerat

5. Fie un masiv unidimensional de valori reale. Să se scrie programul care deconcatenează masivul considerat într-un număr de sub-masive pe baza unor puncte de rupere.

6. Fie un masiv bidimensional de valori reale. Să se scrie programul pentru construirea matricei transpuse pentru masivul considerat.

7. Fie două masive bidimensionale de valori întregi. Să se scrie programul care determină matricea obţinută prin înmulţirea celor două masive considerate.

8. Fie un masiv bidimensional de valori întregi. Să se scrie programul pentru determinarea sumei elementelor plasate sub diagonala secundară, exclusiv diagonala.

9. Fie un masiv bidimensional de valori reale. Să se scrie programul pentru modificarea structurii unei matrice prin inserarea de linii.

10. Fie un masiv bidimensional de valori întregi. Să se scrie programul care stabileşte dacă masivul considerat este simetric în raport cu diagonala secundară.

II. Subprograme

1. Scrieți o funcție care să realizeze rotunjirea unei valori reale pozitive astfel: daca partea fracționară este mai mică decît 0.7, rotunjirea se face la valoarea întreagă inferioară, altfel se face la valoarea întreagă superioară.

2. Scrieți un subprogram care sortează crescător un vector prin metoda bulelor.

3. Scrieți un subprogram care sortează crescător un vector prin metoda interschimbării.

4. Scrieți un subprogram care determină elementul minim dintr-un vector și toate pozițiile pe care apare acesta.

5. Scrieți un subprogram care adaugă într/un vector cîte un element cu valoarea a după fiecare element cu valoarea b.

6. Scrieți un subprogram care calculează produsul dintre două matrice.

7. Scrieți un subprogram care sortează crescător elementele de pe linia k a unei matrice alocate dinamic, fără a modifica structura coloanelor.

8. Scrieți un subprogram care determină numărul de elemente și elementul maxim din triunghiul aflat sub ambelor diagonale (exclusiv) ale unei matrice alocate dinamic.

9. Scrieți un subprogram care determină elementul minim dintr-un vector și toate pozițiile pe care apare acesta. Vectorul de poziții rezultat trebuie să fie alocat dinamic în funcție.

10. Scrieți un subprogram recursiv care calculează (aranjamente de n luate cîte k).