ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

52
SIBIU 22 IAN. - 4 FEB. AGENDA TA DE TIMP LIBER

description

 

Transcript of ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

Page 1: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

SIBIU 22 IAN. - 4 FEB. AGENDA TA DE TIMP LIBER

Page 2: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 3: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 4: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 5: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

5

RATATOUILLE

THE REVENANTVRAJITORUL DIN OZ

24.01RATATOUILLE

SHOPPING CITY SIBIU ORA 11:00 SI 13:00 INTRAREA LIBERA

24.01VRAJITORUL DIN OZ

DUPĂ: LYMAN FRANK BAUM

REGIA: SIMONA VINTIL SCENOGRAFIA: ROUA

VASILESCU MUZICA: FLORIN

GRIGORAS TEATRUL GONG

ORA: 18:00

25.01ORAȘUL MEU - O COMEDIE

CU ȘI DESPRE SIBIUL NOSTRU

DUPĂ O IDEE DE: FLAVIU SUHASTRU

ATRIUM CAFÉ ORA: 21:00

28.01CONCERT SIMFONIC DIRIJOR: JOZSEF HORVÁTH SALA THALIA ORA: 19:00

29.01CUTIA DE CARTON DE CLÉMENT MICHEL CERCUL MILITAR SIBIU ORA: 20:00

28.01THE REVENANT TARA: SUA ∏ DURATA: 2H 30 MIN GEN FILM: AVENTURI, DRAMĂ, WESTERN

ÎN REVISTĂ10 CITY VOICES PRIMARUL INTERIMAR AL SIBIULUI, ASTRID FODOR DESPRE AGENDA CULTURALĂ 2016 14 CITY STORIES ORGANIZEAZĂ-ŢI NUNTA PERFECTĂ CU AJUTORUL CELOR MAI MARI TÂRGURI DE NUNŢI DIN ŢARĂ 30 CITY CULT DAN ȘI LIA PERJOVSCHI SUNT NOII AMBASADORI AI SIBIULUI

EDITORIAL TREI CĂRŢI DE CITIT ÎN 2016

Dacă ești pasionat de citi, iată trei titluri pe care poţi

să le citești în acest an. „Ladivine“ de Marie NDiaye - NDiaye a început să scrie la vârsta de 12 ani şi a publicat primul roman cinci ani mai târziu. Primele paragrafe ale volumului „Ladivine“ o înfăţişează pe Clarisse, o tânără care îşi vizitează mama, pe Ladivine cu care se ruşinează. În „The Yid“/ „Evreul“ de Paul Goldberg - Trei miliţieni îl arestează pe Solomon Shimonovich Levinson, un veteran al Armatei Roşii şi actor al fostului Teatru Evreiesc de Stat. Goldberg a emigrat din Rusia în SUA în 1973, pentru că părinţii lui se aflau pe listele lui Stalin. „Almanahul unui necredincios“ de Ethan Canin - Milo Andret este un geniu al matematicii, care a crescut în Michigan în anii 1950. Până la 32 de ani, personajul principal găsește rezolvarea pentru una dintre cele mai dificile probleme de matematică din lume.

_DORINA NIŢU // redactor

SIBIU

Page 6: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

6

THE 5TH WAVE

HILTON WEDDING DAYSFREESTYLE OPEN

PARFUM DE VIAȚĂ PE UN TRACTOR

28.01THE 5TH WAVE

DURATA: 1H 52 MIN GEN FILM: AVENTURI, SF,

THRILLER ORA: 18:10

CINEMA ARTA

29.01FREESTYLE OPEN

ARENA PLATOS

30.01PINOCCHIO

TEATRUL GONG REGIA: LILLY KRAUSS-

KALMÁR SPECTACOL RECOMANDAT

COPIILOR CU VÂRSTA PESTE 3 ANI

ORA: 18:00

30.01PARFUM DE VIAȚĂ PE UN TRACTOR DE CRISTIANA KERESZTES CERCUL MILITAR ORA: 20:00

31.01CLOPOŢICA ŞI COMOARA PIERDUTĂ SHOPPING CITY SIBIU ORA 11:00 SI 13:00 INTRAREA LIBERA

31.01WEDDING DAY HILTON ULTIMELE NOUTĂŢI ÎN MATERIE DE STIL, DECORAŢIUNI, MENIURI INTRAREA LIBERĂ ORA :10:00

ÎN REVISTĂ30 CITY CULT CONCERT CU ADA MILEA, DORINA CHIRIAC ȘI BOBO BURLĂCIANU LA SIBIU 44 CITY LIFESTYLE CLUBUL SPORTIV UNIVERSITAR SIBIU ȘI COMPANIA ATLASSIB VOR CONTINUA PARTENERIATUL ŞI ÎN ANUL 2016

/SIBIU

Page 7: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 8: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

8 CITY ESSENTIALS NOU ÎN ORAŞ

”Îi avem alături pe unii dintre cei mai iubiţi creatori de muzică și teatru din România”

_ADRIAN TIBU,

MANAGERUL

TEATRULUI GONG

CONCERT CU ADA MILEA, DORINA CHIRIAC ȘI BOBO BURLĂCIANU LA SIBIU

TEATRUL PENTRU COPII ȘI TINERET „GONG” SIBIU PREZINTĂ O SERIE DE DOUĂ CONCERTE CU ADA MILEA ȘI PRIETENII SĂI, DORINA CHIRIAC ȘI BOBO BURLĂCIANU.

CONCERT ADA MILEA ȘI PRIETENII

Unde: Teatrul Gong

Când: 24 și 31 ianuarie

Preţ: 14 lei

„Concert cu bucăţi din concerte” este un spectacol

eveniment ce îi aduce în faţa publicului, duminică, 24 ianuarie, de la ora 18:00, pe Ada Milea și Bobo Burlăcianu de la trupa „Fără Zahăr”. Programul pe care îl vor prezenta conţine „cântece de iarnă” de pe cel mai nou CD al artiștilor, dar și adaptări ale unor piese muzicale din spectacole de teatru la care au contribuit sau fragmente din albumele „Quijote”, „Nasul” și „Alcool”. Concertul este recomandat celor cu vârsta peste 12 ani și are o durată de aproximativ o oră și 15 minute. „Apolodor”, cel de-al doilea concert al Adei Milea la Sibiu ne invită să descoperim un fel de hartă muzicală a călătoriilor pinguinului inventat de Gellu Naum, un pinguin trist, suferind

de dor, căruia Ada Milea îi dă consistenţă într-un spectacol comic și muzical, cu jucării, alături de una dintre cele mai simpatice actriţe din România, Dorina Chiriac. Evenimentul va avea loc duminică, 31 ianuarie, de la ora 18:00. Concertul are o durată de aproximativ 40 de minute și este recomandat tuturor categoriilor de vârstă.

Cele două concerte fac parte din campania de comunicare a proiectului „Cel mai mare

Gulliver”, un spectacol după Gelu Naum, pe muzica Adei Milea, în regia lui Alexandru Dabija. „E o întâmplare fericită să îi avem alături pe unii dintre cei mai iubiţi creatori de muzică și teatru din România. Proiectul e în lucru încă din primăvara anului trecut și va fi prezentat publicului în prima parte a lunii martie din acest an.”, a declarat Adrian Tibu, managerul teatrului.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

BILETELE S-AU PUS ÎN VÂNZARE Accesul publicului la concert se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediu teatrului din strada Alexandru Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 și 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00 și duminica între orele 10:00 și 14:00. Biletele pot fi achiziţionate și online prin eventim.ro. Preţul unui bilet este de 14 lei, tarif unic.

PINOCCHIO DIMINEAŢA

În dimineaţa zilei de 31 ianuarie Teatrul Gong vă așteaptă și la spectacolul ”Pinocchio”, după Carlo Collodi, în regia lui Lilly Krauss Kálmar. Spectacolul este programat de la ora 11:00 și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Page 9: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 10: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

CITY VOICE INTERVIU

10

PRIMARUL INTERIMAR AL SIBIULUI, ASTRID FODOR”MANIFESTĂRILE CULTURALE TREBUIE SĂ PĂTRUNDĂ ȘI ÎN CARTIERE, MAI APROAPE DE SIBIENI”

În ultimii doi ani au apărut mai multe

proiecte care promovează cultura culinară și gastronomia. Își mai propune Sibiul să devină, în viitor, o regiune gastronomică europeană?

Da. Sibiul dorește în continuare să candideze

pentru deţinerea acestui titlu în anul 2019. Până la sfârșitul anului vom finaliza dosarul de candidatură al municipiului, urmând ca acesta să fie evaluat de o comisie internaţională. Deja există în Sibiu un interes mare pentru acest domeniu, atât din partea turiștilor care apreciază gastronomia locală, dar și din partea operatorilor care doresc

ANUL ACESTA SIBIUL VA DEPUNE DOSARUL DE CANDIDATURĂ PENTRU TITLUL DE REGIUNE GASTRONOMICĂ EUROPEANĂ 2019. DESPRE ȘANSELE ORAȘULUI NOSTRU, DAR ȘI DESPRE PROIECTELE AGENDEI CULTURALE DIN 2016 AM STAT DE VORBĂ CU DOAMNA ASTRID FODOR.

să promoveze acest segment bine reprezentat în Sibiu și în zonă. Încurajăm iniţiativele operatorilor în această direcţie, un exemplu bun fiind Transilvania Gastronomică - Food Culture Festival, eveniment cofinanţat prin agenda culturală a anului 2015. Viziunea programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este de a conecta agricultura și industria alimentară cu oamenii, într-un mod creativ și plăcut. Ne dorim ca, în timp, Sibiul să devină o destinaţie gastronomică cunoscută, așa cum este în prezent recunoscută ca destinaţie culturală.

De asemenea, în ultimii ani s-au înmulţit proiectele

care promovează cultura în cartierele Sibiului, nu doar în

Anul trecut municipalitatea a alocat

pentru proiectele susţinute prin agenda culturală 6,6 milioane de lei. Este posibil ca această sumă să crească în 2016?

Am dorit să continuăm pe aceeași linie, susţinând

operatorii culturali care solicită o finanţare nerambursabilă. Prin urmare, proiectul de buget pentru anul 2016 prevede o sumă de 6,6 milioane de lei alocată pentru cofinanţarea proiectelor selectate pe agenda culturală a acestui an. Este o sumă generoasă, care va acoperi necesarul. În 2015 această sumă a fost suficientă pentru a asigura finanţare unui număr de 83 de proiecte.

Page 11: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

CITY VOICE INTERVIU

11

comunitatea de care aparţin.

Deși agenda este una variată, baza o reprezintă marile

evenimente care atrag la Sibiu mii de turiști anual, precum FITS, TIFF sau ARTmania. Credeţi că ar merita o mai mare atenţie și susţinere acestea proiecte?

În primul rând nu cred că pot fi comparate evenimentele

enumerate de dumneavoastră. Festivalul Internaţional de Teatru este cel mai mare proiect al Teatrului Naţional Radu Stanca, instituţie subordonată Consiliului Local, iar TIFF și Artmania sunt proiecte ale unor operatori privaţi, cofinanţate prin agenda culturală. Toate evenimentele de calitate merită susţinere, indiferent dacă sunt mici sau mari. Și cele de mai mică amploare sunt importante pentru publicul lor. Ideea e ca orașul să aibă un calendar cultural bogat și variat. Însă e drept că proiectele mari sunt cele care aduc mai mulţi turiști în oraș și deci aduc un beneficiu de imagine Sibiului.

Foarte rar vedem evenimente noi, idei noi,

originale, pe agenda culturală a Sibiului. De ce credeţi că se întâmplă asta?

Agenda culturală a Sibiului este deja variată și acoperă o

paletă foarte mare de manifestări artistice: teatru, muzică de diverse genuri, dans, film, folclor, expoziţii, ateliere, festivaluri de creaţie vestimentară și festivaluri tematice. În fiecare an am avut însă și câteva evenimente noi. În 2015, spre exemplu, a avut loc International Street Art Festival, nou, dar apreciat. Cu un an înainte s-a născut un festival nou de jazz în Sibiu – Mozaic Jazz Festival. Sunt doar două exemple. Cred că agenda culturală este foarte echilibrată în acest fel.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

centrul istoric. Credeţi că este o evoluţie pozitivă, v-aţi dori mai multe astfel de proiecte?

Este o evoluţie foarte bună. Manifestările

culturale trebuie să pătrundă și în cartiere, mai aproape de sibieni. În plus, atmosfera cartierelor, a vecinătăţilor este cu totul alta, mai caldă, evenimentele organizate aici fiind și o ocazie pentru locuitori să se întâlnească. Cred că din această cauză Zilele Vecinăţii și chiar și Teatrul de Cartier au fost foarte bine primite. Prin astfel de proiecte, cartierele prind mai multă viaţă, iar locuitorii devin mai conștienţi de micro-

”AGENDA CULTURALĂ A SIBIULUI SE DEZVOLTĂ DURABIL PRIN CONSOLIDAREA

ȘI DEZVOLTAREA PROIECTELOR

CULTURALE EXISTENTE, CUPRINZÂND ÎNSĂ

ȘI ALTELE NOI CARE STÂRNESC CURIOZITATEA

PUBLICULUI AFLAT MEREU ÎN CĂUTAREA

INEDITULUI”_

_ASTRID FODOR,

PRIMAR INTERIMAR AL SIBIU

Page 12: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 13: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 14: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

14

ORGANIZEAZĂ-ŢI NUNTA PERFECTĂ CU AJUTORUL CELOR MAI MARI TÂRGURI DE NUNŢI DIN ŢARĂ

Viitoarele mirese care au ales să spună ”Da”

în 2016 își vor putea alege serviciile necesare unei nunţi deosebite din cadrul celor mai apreciate târguri de nunţi din ţară.

Viitoarele mirese sunt aşteptate să îşi aleagă

rochia, verighetele, dar şi să obţină toate serviciile necesare unei nunţi perfecte, în cadrul Sibiu Wedding Days cel mai mare târg de nunţi din Sibiu. Cea de-a V-a ediţie a Sibiu Wedding Days Sibiu se va desfăşura în perioada 19 - 21 februarie, la Sala Transilvania, iar sibienii și nu numai se vor

putea documenta în ceea ce privește tendinţele în materie de nunţi pentru anul 2016. „La Sibiu Wedding Days vizitatorii vor vedea care sunt cele mai noi trenduri în materie de nunţi în 2016, de la rochii de mireasă, invitaţii și fotografie de nuntă până la aranjamente florale, decor de sală și multe altele. Sibiu Wedding Days este un eveniment care își propune să fie un sprijin de nădejde pentru viitorii miri, oferindu-le acestora o gamă foarte variată de produse și servicii pentru o nuntă perfectă”,

CITY STORIES COVERSTORY

Page 15: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

15 CITY STORIESCOVERSTORY

spun organizatorii.

Timp de trei zile, peste 60 de expozanţi din

toată ţara își vor prezenta produsele și serviciile, iar viitorii miri vor putea beneficia de oferte și preţuri speciale, valabile numai pe perioada evenimentului.

Marele premiu al târgului va fi, ca în fiecare an,

o nuntă gratis în valoare de 10.000 euro. Este vorba de o nuntă completa, cu servicii de top, oferită în urma tombolei la care se pot înscrie toţi vizitatorii expoziţiei. ”Sibiu Wedding Days este cel mai

Page 16: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

CITY STORIES COVERSTORY

16

mare târg de nunţi din oraș și de aceea este normal ca și premiul să fie pe măsura evenimentului, mai spun organizatorii.

TÂRGURILE DIN BUCUREȘTI

Târgurile de nunţi sunt din ce în ce mai multe, pe măsură

ce oferta industriei de nunţi din România s-a diversificat. În luna februarie, rezervaţi-vă obligatoriu cel puţin o zi pentru a merge la ediţia de iarnă a Târgului Ghidul Miresei din Cupola Romexpo între 26-28 februarie 2016, cel mai mare târg de nunţi organizat în România. Sute de expozanţi cu mii de rochii de mireasă, gama completă de costume de ceremonie, de la clasic până la modern sau ‚made to measure’, inele şi verighete cu diamante şi pietre preţioase pentru toate bugetele, sute de idei pentru decorul de nuntă conform noilor tendinţe.

  În luna mai, aveţi ocazia de a participa la singurul târg de nunţi al verii, o altă ediţie a Târgului Ghidul Miresei de la Romexpo, din Cupola Romexpo, în perioada 6-8 mai 2016, un târg de nunţi dedicat decoraţiunilor şi accesoriilor, dar de asemenea cu stocuri uriaşe de rochii de mireasă ce pot fi achiziţionate pe loc la preţuri extrem de avantajoase.

Să nu uităm, desigur de Târgul Ghidul Miresei, 23-25

septembrie 2016, în Pavilionul din Centrul Expoziţional Romexpo Bucureşti, o bună ocazie pentru a prinde lichidările finale de stoc la rochiţele de mireasă. Ediţia din toamna acoperă în întregime cererea pentru această perioada a anului, venind în ajutorul viitorilor miri cu propuneri de locaţii de nuntă, EARLY BOOKING 2017, reduceri substanţiale la rochiile de mireasă şi de ocazie, lichidări de stoc la colecţiile 2016, verighete, bijuterii, invitaţii, mărturii, accesorii de nuntă sau decoruri în ultimele tendinţe.

TENDINŢE ÎN MATERIE DE NUNŢI

Anul acesta miresele care vor să fie în tendinţe

trebuie să urmeze sfaturile designerilor care spun că se poartă detaliile florale și decolteurile iluzie. Încă din anii anteriori s-a impus tendinţa detaliilor florale 3D, care ia avant în primăvara lui 2016. În cadrul unui decor clasic, Angel Sanchez şi-a prezentat cea mai nouă linie de rochii de mireasă accesorizate cu o mulţime de flori dispuse pe dantelă, în timp ce casa de modă Oscar de la Rentă a ieşit la rampă cu rochii de mireasă moderne, cu flori tridimensionale tăiate cu laserul. Nici miresele conservatoare nu au fost uitate, Marchesa prezentând rochii de mireasă clasice cu

ornamente florale, pline de textură.

Designerii de rochii pentru mirese au recreat tendinţa

decolteului iluzie folosind materiale pure pe corsaje şi fuste. Hayley Paige a prezentat o rochie de mireasă din tulle eteric cu un corset complet nud împodobit cu aplicaţii florale. Reem Acra a ieşit în evidenţă cu rochii de mireasă sexy, ale căror detalii iluzie au fost extinse de-a lungul întregului corp, acestea fiind acoperite cu ornamente atent plasate. Monique Lhuillier a ales varianta mai „cuminte”, rochiile sale având un substrat nud şi broderie grea.

_DORINA NIŢU // redactor

E frig afara? MAI SUNT DOAR 145DE ZILE

PANA LA VARA !Va asteptam la piscina Versailles!

petreceri private la piscinawww.buonavista.ro

buonavista catering & banquetingT: 0733 947 286(7)

food // drinks // party

Page 17: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

E frig afara? MAI SUNT DOAR 145DE ZILE

PANA LA VARA !Va asteptam la piscina Versailles!

petreceri private la piscinawww.buonavista.ro

buonavista catering & banquetingT: 0733 947 286(7)

food // drinks // party

Page 18: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 19: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

19 CITY GRAM EVENIMENTE

FOTO: GABRIELA CUZEPAN

RUBRICĂ RECOMANDATĂ

DE

SEARA CU POVEȘTI

LIBRARIA HABITUS

01.0215.0229.02

ORA: 18:30

Page 20: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

20

VINERI 22.01

09:00

Saloanele Astrei, editia a III-a

Casa Artelor

10:00

Expoziţia: Lucrări de grafică de Günter Grass

din colecţia Muzeului Naţional din Gda�skCasa Albastră, Sala

Multimedia

Expoziţia: Arheologia Memoriei – Cărţile

foculuiMuzeul de Artă Contemporană

Un drum cât o sută de vieţi – Expoziţie de

Renée RenardCasa Teutsch

Expozitia: Arta traditionala

indoneziana. Desene si picturi din insula Bali

Casa Hermes

14:00

Norm of the North Tara: SUA | Durata: 1h

26 minGen film: Animaţie,Aventuri,Familie,Comedie

Cinema Arta

16:00

Ride Along 2 Tara: SUA | Durata: 1h

40 minGen film:

Actiune,ComedieCinema Arta

18:10

The 5th Wave - 2DTara: SUA | Durata: 1h

52 minGen film:

Aventuri,SF,ThrillerCinema Arta

19:00

Spectacol de dans YouthBank

Cercul Militar

OAMENI OBIȘNUIŢI un spectacol de Gianina

CărbunariuTeatrul Radu Stanca

20:30

The Revenant Tara: SUA | Durata: 2h

30 minGen film: Aventuri,

Dramă, WesternZILNIC - ora 20:30

SÂMBĂTĂ23.01

09:00

Saloanele Astrei, editia a III-a

Casa Artelor

10:00

Expoziţia: Lucrări de grafică de Günter Grass

din colecţia Muzeului Naţional din Gda�skCasa Albastră, Sala

Multimedia

Expoziţia: Arheologia Memoriei – Cărţile

focului

Muzeul de Artă Contemporană

Un drum cât o sută de vieţi – Expoziţie de

Renée RenardCasa Teutsch

Expozitia: Arta traditionala

indoneziana. Desene si picturi din insula Bali

Casa Hermes

11:00

ATELIERUL DE…MEŞTERILIT

Teatrul GONG

12:00

Snow Queen 2 Tara: SUA | Durata: 1h

20 minGen film: Animaţie,

Aventuri, FamilieCinema Arta

18:00

VRAJITORUL DIN OZTeatrul GONG

19:00

OAMENI OBIȘNUIŢI un spectacol de Gianina

CărbunariuOra: 19:00

DUMINICĂ24.01

09:00

Saloanele Astrei, editia a III-a

Casa Artelor

10:00

Expoziţia: Lucrări de grafică de Günter Grass

din colecţia Muzeului Naţional din Gda�skCasa Albastră, Sala

Multimedia

Expoziţia: Arheologia Memoriei – Cărţile

foculuiMuzeul de Artă Contemporană

Un drum cât o sută de vieţi – Expoziţie de

Renée RenardCasa Teutsch

Expozitia: Arta

traditionala indoneziana. Desene si picturi din

insula BaliCasa Hermes

11:00VRAJITORUL DIN OZ

Teatrul GONG

12:00 Snow Queen 2

Tara: SUA | Durata: 1h 20 min

Gen film: Animaţie, Aventuri, Familie

Cinema Arta

19:00TATTOO

de Igor Bauersima şi Réjane Desvignes

Teatrul Radu Stanca

LUNI 25.01

09:00Saloanele Astrei, editia

a III-a

ianuariela Sala Teatrului Naţional RADU STANCA

duminică

31ora 19:00 2016

FANTOMAE AICI

de Kobo Abe

REGIA Armin Petras SCENOGRAFIA Dragoş Buhagiar COSTUME Katja Strohschneider MUZICA ORIGINALĂ Marius Mihalache

MUZICA ȘI SOUND DESIGN Thomas Kürstner, Sebastian Vogel VIDEO Rebecca Ridel COREGRAFIA Berit Jentzsch DRAMATURG Verena EitelDISTRIBUȚIA Peter Kurt/ Nicu Mihoc Katharina Knap/ Diana Văcaru Lazăr Ofelia Popii Ciprian Scurtea Susanne Böwe/ Mariana Mihu

Horst Kotterba/ Dan Glasu Paul Grill/ Ioan Paraschiv Cristina Juks Maria Tomoiagă Alexandru UdreaCu participarea extraordinară a muzicianului Marius Mihalache

nathanînțeleptul

O COPRODUCȚIe TEATRUL NAȚIONAL „RADU STANCA” SIBIU ȘI

SCHAUSPIEL STUTTGART

după Gotthold Ephraim Lessing TRADUCERE DE: Lucian Blaga

ianuariela Sala Teatrului Naţional RADU STANCA

sâmbătă

30ora 19:00 2016

Page 21: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

ianuariela Sala Teatrului Naţional RADU STANCA

duminică

31ora 19:00 2016

FANTOMAE AICI

de Kobo Abe

Page 22: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

22

Casa Artelor

10:00Expoziţia: Lucrări de

grafică de Günter Grass din colecţia Muzeului

Naţional din Gda�skCasa Albastră, Sala

Multimedia

Expoziţia: Arheologia Memoriei – Cărţile

foculuiMuzeul de Artă Contemporană

Un drum cât o sută de vieţi – Expoziţie de

Renée RenardCasa Teutsch

Expozitia: Arta

traditionala indoneziana. Desene si

picturi din insula BaliCasa Hermes

14:00 Norm of the North

Tara: SUA | Durata: 1h 26 min

Gen film: Animaţie,Aventuri,Familie,Comedie

Cinema Arta

16:00 Ride Along 2

Tara: SUA | Durata: 1h 40 min

Gen film: Actiune,Comedie

Cinema Arta

18:10 The 5th Wave - 2D

Tara: SUA | Durata: 1h 52 min

Gen film:Aventuri,SF,Thriller

Cinema Arta

20:30 The Revenant

Tara: SUA | Durata: 2h 30 min

Gen film: Aventuri, Dramă, Western

Cinema Arta

21:00

ORAȘUL MEU - o comedie cu și despre

Sibiul nostrumun spectacol de, cu și despre: Andrada

Grosu, Aneea Opriș, Claudiu Fălămaș, Mihai

Alexandru.Așezarea în scenă:

Bogdan SărăteanDupă o idee de: Flaviu

SuhastruAtrium Café

MARŢI26.01

14:00 Norm of the North

Tara: SUA | Durata: 1h

26 minGen film: Animaţie,Avent

uri,Familie,ComedieCinema Arta

16:00 Ride Along 2

Tara: SUA | Durata: 1h 40 min

Gen film: Actiune, Comedie

Cinema Arta

18:10 The 5th Wave - 2D

Tara: SUA | Durata: 1h 52 min

Gen film:Aventuri,SF,Thriller

Cinema Arta

20:30 The Revenant

Tara: SUA | Durata: 2h 30 min

Gen film: Aventuri, Dramă, Western

Cinema Arta

MIERCURI27.01

10:00Expoziţia: Arheologia

Memoriei – Cărţile foculuiMuzeul de Artă Contemporană

Un drum cât o sută de vieţi – Expoziţie de Renée

RenardCasa Teutsch

Expozitia: Arta traditionala indoneziana.

Desene si picturi din insula Bali

Casa Hermes

14:00 Norm of the North

Tara: SUA | Durata: 1h 26 min

Gen film: Animaţie,Aventuri,Familie,Comedie

Cinema Arta

16:00 Ride Along 2

Tara: SUA | Durata: 1h 40 min

Gen film: Actiune,Comedie

Cinema Arta

18:10 The 5th Wave - 2D

Tara: SUA | Durata: 1h 52 min

Gen film:Aventuri,SF,Thriller

Cinema Arta

19:00BALUL

după o idee Theatre de Campagnol

Teatrul Radu Stanca

20:30 The Revenant

Tara: SUA | Durata: 2h 30 min

Gen film: Aventuri, Dramă, Western

Cinema Arta

JOI28.01

09 :00Saloanele Astrei, editia

a III-aCasa Artelor

10:00Expoziţia: Lucrări de

grafică de Günter Grass din colecţia Muzeului

Naţional din Gda�skCasa Albastră, Sala

Multimedia

Expoziţia: Arheologia Memoriei – Cărţile

foculuiMuzeul de Artă Contemporană

Un drum cât o sută de vieţi – Expoziţie de Renée

RenardCasa Teutsch

Expozitia: Arta traditionala indoneziana.

Desene si picturi din insula Bali

Casa Hermes

14:00 Norm of the North

Tara: SUA | Durata: 1h 26 min

VEZI LISTA COMPLETA A EVENIMEN-TELOR DIN SIBIU

Page 23: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 24: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

24

Gen film: Animaţie,Aventuri,Familie,Comedie

Cinema Arta

16:00 Ride Along 2

Tara: SUA | Durata: 1h 40 min

Gen film: Actiune,Comedie

Cinema Arta

17:00ATELIER ÎN LIMBA GERMANĂ: OHNE

WORTE / FĂRĂ CUVINTE

Teatrul GONG

18:30DIE DREI

SCHWEINCHEN, DIE... EIGENTLICH VIER SIND

Teatrul GONG

18:10 The 5th Wave - 2D

Tara: SUA | Durata: 1h 52 min

Gen film: Aventuri, SF, Thriller

Cinema Arta

19:00CONCERT SIMFONIC

Dirijor: JOZSEF

HORVÁTHSolist: SZÖCS BOTOND

– pian În program: Bed�ich Smetana – Uvertura

operei „Mireasa vândută”

Frédéric Chopin – Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră în mi

minor, op.11Franz Schubert –

Simfonia a IV-a în do minor, D 417, „Tragica

Sala Thalia

NORA de Henrik Ibsen

Teatrul Radu Stanca

20:30

The Revenant Tara: SUA | Durata: 2h

30 minGen film: Aventuri,

Dramă, WesternCinema Arta

VINERI29.01

19:00CERERE ÎN CĂSĂTORIE

de A. P. CehovTeatrul Radu Stanca

20:00CUTIA DE CARTON

de Clément MichelCercul Militar Sibiu

SÂMBĂTĂ30.01

11:00

ATELIERUL DE CREAT POVEŞTI

Coordonator: Diana Ribana

atelier recomandat copiilor cu vârsta

cuprinsă între 6 și 10 aniTeatrul GONG

18:00PINOCCHIO

după Carlo CollodiTeatrul GONG

19:00NATHAN ÎNŢELEPTUL

după Gotthold Ephraim Lessing

Teatrul Radu Stanca

20:00PARFUM DE VIAŢĂ PE UN

TRACTOR de Cristiana Keresztes

Cercul Militar

DUMINICĂ31.01

11:00

PINOCCHIOdupă Carlo Collodi

Teatrul GONG

19:00FANTOMA E AICI

de Kobo AbeTeatrul Radu Stanca

MIERCURI03.02

09:00

Saloanele Astrei, editia

a III-aCasa Artelor

10:00

Expoziţia: Lucrări de grafică de Günter Grass

din colecţia Muzeului Naţional din Gda�skCasa Albastră, Sala

Multimedia

Expoziţia: Arheologia Memoriei – Cărţile focului

Muzeul de Artă Contemporană

JOI04.02

10:00

Expoziţia: Lucrări de grafică de Günter Grass

din colecţia Muzeului Naţional din Gda�skCasa Albastră, Sala

Multimedia

Expoziţia: Arheologia Memoriei – Cărţile focului

Muzeul de Artă Contemporană

Un drum cât o sută de vieţi – Expoziţie de Renée

RenardCasa Teutsch

Expozitia: Arta traditionala indoneziana.

Desene si picturi din insula Bali

Casa Hermes

19:00CONCERT SIMFONIC

Dirijor:CRISTIAN SANDU Solişti: CRISTIAN

FLOREA – violoncel, MIHAI BĂDIŢĂ – clarinetÎn program: Carl Stamitz

– Concertul nr.3 pentru clarinet şi orchestră în Si

bemol majorLuigi Boccherini –

Concertul nr.9 pentru violoncel şi orchestră în

Si bemol major, G. 482Hector Berlioz – Simfonia

fantastică

#HAILAFILM!

GO

OG

LE P

LAY

AP

P S

TOR

E

WWW.ZILESINOPTI.RO

CONECTEAZĂ-TECU ORAŞUL!

Page 25: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 26: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 27: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 28: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 29: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

29 CITY GRAM ORAŞUL TĂU

PIAŢA MARE

ÎN REVISTĂ 31 CITY CULT ARHEOLOGIA -MEMORIEI– CĂRŢILE FOCULUI PÂNĂ ÎN DATA DE 31 IANUARIE MAI

42 CITY LIFETYLE UNGHII SĂNĂTOASE CU ULEI DE MĂSLINE ŞI SUC DE LĂMÂIE

46 CITY LIFESTYLE FC HERMANNSTADT, A FĂCUT O MUTARE IMPORTANTĂ PE PIAŢA TRANSFERURILOR ÎN ACEASTĂ IARNĂ

RUBRICĂ RECOMANDATĂ

DE

anniversarynni sar

Page 30: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

30 CITY CULT FOCUS PE CULTURĂ

”Ne bucurăm un an întreg de desenele dumneavoastră pe zidul Teatrului «Radu Stanca», aşa că sibienii vă au permanent în faţa ochilor”

_PRIMARUL ASTRID

FODOR

DAN ȘI LIA PERJOVSCHI SUNT NOII AMBASADORI AI SIBIULUIARTIŞTII DAN ŞI LIA PERJOVSCHI AU PRIMIT TITLUL DE AMBASADORI AI SIBIULUI, ACORDAT CELOR CARE PROMOVEAZĂ INTENS ORAŞUL, DISTINCŢIA FIINDU-LE ÎNMÂNATĂ DE CĂTRE PRIMARUL INTERIMAR AL MUNICIPIULUI SIBIU, ASTRID FODOR.

EXPOZIŢII ÎN ÎNTREAGA LUMEEi au expus la principalele muzee şi centre de artă contemporane mondiale Moma New York, Tate Modern Londra, Centre Pompidou Paris, MACBA Barcelona, Muzeul Ludwig Cologne, Muzeul Vanabbe din Eindhoven, Moderna Museet Stockholm, Kiasma Helsinki, Moderna Galerija Ljubljana, Lenbachaus Munchen, Kunsthalle Basel.

NĂSCUŢI ÎN ACELAȘI AN LA SIBIULia şi Dan Pejovschi s-au născut în Sibiu, în acelaşi an, 1961. Au învăţat la aceeaşi şcoală, fiind împreună din clasa a V-a (câteodată chiar în aceeaşi bancă). Au absolvit Liceul de Artă din Sibiu, în 1980. Între 1985-1990 au locuit la Oradea şi între 1990-2010 la Bucureşti. Împreună, Lia şi Dan Perjovschi participă anual la aproximativ 30 de expoziţii personale sau de grup, workshopuri, conferinţe şi simpozioane.

Artiştii Dan şi Lia Perjovschi au primit titlul de

Ambasadori ai Sibiului în cadrul unei ceremonii care a avut loc în curtea interioară a Primăriei Sibiu şi la care au participat zeci de personalităţi din oraş. În discursul său, Dan Perjovschi a anunţat că intenţionează să doneze locuinţa lor din Sibiu oraşului, pentru ca aici să funcţioneze un centru de cercetare în arta contemporană.

”Locuinţa pe care am construit-o şi care ţine loc de muzeu, de depozit, de atelier, noi vrem să o lăsăm acestui oraş ca un centru de cercetare în arta contemporană. Nu chiar acum, peste 30 de ani”, a spus Dan Perjovschi. Dan Perjovschi,

născut la Sibiu, a comparat oraşul din această perioadă cu cel de odinioară.

”Acasă. Acasă e ceva care nu se mişcă niciodată. Rămân firele, rămân cafenelele, rămân scările. Noi, când am plecat din oraşul Sibiu, totul era gri şi în cârje. Ne-am întors într-o Capitală Culturală, cu aeroport internaţional. Să nu uităm nici brânza de la Piaţa Cibin şi pistele de biciclete, de la 55 de ani te gândeşti şi la ele. Noi am vrut cumva să ne ascundem la Sibiu. Aveam nevoie de spaţiu şi fizic şi psihic, un spaţiu în care să ne putem gândi, un spaţiu în care să ne încărcăm bateriile. Dar aici vine toată lumea. Artişti din Bucureşti,

Cluj, Timişoara, toată lumea trece pe aici. Pentru noi, când am decis să revenim, ne-am gândit la un Sibiu multicultural. Suntem ambasadori în afara Sibiului, în afara României, dar suntem şi ambasadori în interiorul Sibiului”, a spus Dan Perjovschi.

Primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat,

la rândul său, că Dan Perjovschi este deja cetăţean de onoare al Sibiului şi le-a mulţumit ambilor soţi pentru activitatea depusă în promovarea artei în general şi a oraşului Sibiu.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

Page 31: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

CITY CULT FOCUS PE CULTURĂ

31

DESPRE SCULPTURĂ

CERAMICĂVlad Basarab ne propune o incursiune neobişnuită în straturile memoriei, prin intermediul unei instalaţii de sculptură ceramică, construită dintr-o multitudine de cărţi din lut ce formează un sit arheologic.

AMINTIRI DIN COMUNISMArtistul realizează o săpătură arheologică în situl memoriei, pentru a scoate la iveală amintiri şi experienţe uitate, în special din perioada comunistă, încercând să evidenţieze necesitatea recuperării şi conservării acestora.

ARHEOLOGIA MEMORIEI – CĂRŢILE FOCULUIPÂNĂ ÎN DATA DE 31 IANUARIE MAI PUTEŢI VIZITA LA MUZEUL DE ARTĂ CONTEMPORANĂ EXPOZIŢIA SEMNATĂ VLAD BASARAB ȘI INTITULATĂ ”ARHEOLOGIA MEMORIEI – CĂRŢILE FOCULUI”.

Conform curatorului acestei expoziţii, Laura

Coltofean, evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu al artistului vizual Vlad Basarab, intitulat generic „Arheologia Memoriei”, care constă într-o serie de instalaţii sculpturale şi video în care acesta îşi transpune fascinaţia faţă de mecanismele memoriei şi trecut, respectiv faţă de modul în care acestea relaţionează. Proiectul „Arheologia Memoriei” porneşte, de fapt, de la cenzura, distrugerile culturale, patrimoniale, fizice şi psihice din timpul regimului comunist. Cartea, simbol al cunoaşterii şi al păstrării memoriei, constituie laitmotivul creaţiei lui Vlad Basarab. Lutul este principalul său material de lucru, acesta reprezentând pentru el concretizarea ideală a conceptelor de creaţie, metamorfoză şi degradare.

TEATRU

ORAȘUL MEU

Atrium Cafe vă invită la spectacolul

”Orașul meu”, un spectacol de, cu și despre: Andrada

Grosu, Aneea Opriș, Claudiu Fălămaș, Mihai Alexandru.

Cine:

O comedie cu și despre Sibiul nostru

Unde:

Atrium Cafe

Când: 25 ianuarie,

ora 21:00

Page 32: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

INSTITUŢIITEATRUL NAŢIONAL RADU STANCA Bd. Corneliu Coposu, Nr. 2 [email protected] +40 269 21 00 92; +40 269 21 13 82

TEATRUL GONGStr.Alexandru Odobescu nr.4 +4 269 211 349 / +4 0269 210 468 Rezervări bilete: +4 0269 210 906 www.teatrulgong.ro

AGENŢIA TEATRALĂ Str. Nicolae Bălcescu, nr. 17 0369/10 15 78 Luni – Vineri:11.00 - 18.00 Sâmbătă: 11.00 - 15.00 În zilele de spectacol la sediul teatrului, cu 30 de minute înainte de ora de începere a reprezentaţiei. www.sibfest.ro

FILARMONICA DE STAT SIBIU str.Cetăţii. Nr. 3-5. cod 550160 Sibiu Secretariat muzical:

0040 269/ 206 508;0040 269/ 206 507 [email protected]

ASTRA FILM SIBIU Piaţa Huet No. 12 [email protected] +4 0269 210 134 +4 0269 213 442 +4 0756 085 778 

CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI SIBIUParcul Tineretului nr. 1 40-269-22.96.27 [email protected]

CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR SIBIUCalea Dumbrăvii, Nr. 34A, Sibiu 0269/212.883 ACADEMIA EVANGHELICĂ TRANSILVANIA SIBIUStr.Livezii 55, Sibiu, 550042, judeţul Sibiu +40 269 219914 [email protected] www.eas.neppendorf.de CENTRUL CULTURAL

CITY BREAK INSTITUŢII

32

GERMAN SIBIU str. G-ral Magheru nr. 4 +40-(0)269-21 08 30 +40-(0)269-23 80 70 [email protected] www.kulturzentrum-hermannstadt.ro

CASA DE CULTURĂ ŞI DIALOG "FRIEDRICH TEUTSCH" A BISERICII EVANGHELICEMitropoliei 30 40/(0)269/206730 [email protected] www.evang.ro/teutsch-haus

CENTRUL CULTURAL MAGHIAR DIN SIBIUstr.Berariei nr.2 et.2 [email protected] www.szeben.ro

MUZEUL BRUKENTHAL P-ţa Mare , Nr. 4-5 0269/211.699; 0269/217.691 [email protected]

MUZEUL DE ISTORIEStr. Mitropoliei nr. 2 0269/218.143

MUZEUL DE ISTORIE NATURALĂ SIBIUStr. Cetăţii nr. 1 0269/436.868

MUZEUL DE ISTORIE A FARMACIEIP-ţa Mică nr. 26 0269/218.191

MUZEUL DE ARME ŞI TROFEE DE VÂNĂTOAREStr. Şcoala de Inot nr. 4 0269 217873MUZEUL DE LOCOMOTIVE CU ABURIStr. Dorobantilor nr. 22 (Depoul de Locomotive Sibiu) 0269/431.685

MUZEUL DE ETNOGRAFIE SI ARTA POPULARA SĂSEASCĂ EMIL SIGERUSP-ţa Mică , Nr. 12 0269/218.195

MUZEUL DE ETNOGRAFIE UNIVER SALĂ

VEZI LISTA COMPLETA A INSTITUŢIILOR DIN SIBIU

FRANZ BINDERP-ţa Mică , Nr. 11 0269/218.195

MUZEUL CIVILIZAŢIEI TRANSILVANE ASTRAP-ţa Mică nr. 11 0269/436.960; 0269/218.195

MUZEUL CIVILIZAŢIEI POPULARE TRADIŢIONALE ASTRACalea Răşinari 0269/242.599

GALERIIART VO str. Gen. Gheorghe Magheru nr. 10 (+4) 0269 211 823

UNIUNEA ARTISTILOR PLASTICI Sibiu, Băii Nr. 10  (+4) 0269 213 256

Page 33: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 34: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

CITY BREAK TURISM

34

HOTELURIANA AIRPORT HOTELSoseaua Alba Iulia 120 (+40) 0269 228 856 [email protected] [email protected]

BEST WESTERN FÂNTÂNIŢA HAIDUCULUIPădurea Bradului 0269/525300 www.cfh.ro [email protected]

HOTEL CLASS Str.Rahovei , nr.40 Tel: 0269 206 999 [email protected] www.hotel-class.ro

CONTINENTAL FORUM Str.Piaţa Unirii nr.10

+4 0372 - 692692 forum.sibiu @continentalhotels.ro www.continentalhotels.ro

CASA LUXEMBURG Piaţa Mică nr.16 0269-216854, 0729-887478 [email protected] casaluxemburg.ro EXCLUSIVE HOTEL & MOREStrada Ion Luca Caragiale, nr. 1A, 550117 Sibiu, România Telefon:0369-454 601

GOLDEN TULIP ANA TOWERŞcoala de Înot 2 +40 269 234000 office@ oldentulipanatowersibiu.com

GRANDPădurea Dumbrava nr. 14 0269-214022

HILTON SIBIUPădurea Dumbrava, nr.1 +4 0269 505 600 [email protected] www.sibiu.hilton.com

HOREUM BOUTIQUE HOTEL***Sibiu, Sura Mare 557265 Str. Principala, Nr. 724 Tel: 0040 269 218 307 0040 743 014 013 horeum.ro [email protected]

IBIS Calea Dumbrăvii nr 2-4 Rezervari : (+40)269/218100 (+40)269/218100 www.ibishotels.ro

ÎMPĂRATUL ROMANILOR Str.Nicolae Bălcescu nr.4 0269 216.500 [email protected]

PARC Str.Şcoala de Înot nr.1-3 0269-424,455; 0369-408,993 [email protected] www.hotelparcsibiu.ro

PREMIER Str.Vasile Milea , nr.76 0269-244804, 0369-439344 0744-503059 [email protected]

RAMADA Emil Cioran nr.2 0269-235505

[email protected] www.ramadasibiu.ro

SILVAAleea Mihai Eminescu nr.1 0269-243985

PENSIUNIANDRAPoplaca 5 km de Sibiu 0744-519031 Preţuri Promoţionale!

CASA FRIEDA N.Balcescu,40 tel : 0269 218821

CASA ROMANĂStr. General Macgheru, nr. 40 0369 / 442.966, 0740 / 612.270 www.casaromana sibiu.ro

CARMEN str.Podului , nr.79B tel : 0751 221 281

DANIEL Str.Măsarilor nr.1 0269-243924, 0749-400738 [email protected]

ELAStr.Nouă nr.43 0269-215197, 0744-916893 [email protected] www.ela-hotels.ro

ERLENPARKstr. Octavian Goga nr.77 +40-269-252153 +40-742-079365

HAPPY DAYSibiu, str. Lunga, nr.2 D Tel./fax. 0269 234 985 rezervari @pensiuneahappyday.ro

KORONAStr.Luptei –Complex Comercial 0269-225533, 0369-405444 www.pensiune-korona.ro

KON – TIKIStr.Tudor Vladimirescu nr.12 0269-220350

LA VIOREL Str.Lector nr.2 0269-211410; 0741/107337

LA BRADUL ÎNALTPorumbacu de Sus, nr. 258 0269.211.121, 0722.654.007 0723.632.587 GPS: N 45.7180762 / E

24.4686172

OLD TOWN HOSTEL0269-216.445 [email protected] Piaţa Mică, nr. 26

PERLA PĂLTINIŞULUI 0788-502200 [email protected] www.perla-paltinisului.ro

VILA ROMANA PĂLTINIȘTel:0740/817827 www.vilaromanapaltinis.ro

MOTEL SELECTŞoseaua Alba Iulia, Nr. 49 0269 / 243.333

WELT HOSTELStr.N.Balcescu,13 0269 250346 / 0731 280210 [email protected] www.welthostel.ro

VEZI LISTA COMPLETA A HOTELURILOR ŞI PENSIUNILOR DIN SIBIU

Page 35: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 36: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

CITY BREAK SERVICII

36

SERVICIIBELL OPTIQUE

Cabinet oftalmologic optică medicală B-dul Genaral Magheru nr.21 0269/214144

CLINICA POLISANO

Str. Izvorului nr. 1A Str. Constituţiei nr. 24 021 9383 clinicapolisano.ro

CLUBUL ISTETILOR

After School, Cursuri, Activitati de Vacanta, Petreceri copii str.Andrei Muresanu, nr.8, Sibiu. tel: 0752 834817

CLUB CONFORT BY DR.MIŢARIU

Fitness-întreţinere corporală şi facială Str.Ştefan Cel Mare nr.6 Tel/Fax: 0269/252740

Mobil:0755/072716 [email protected]

COMPLEX SPORTIV LUCEAFARUL SIBIU Str.Ioan Lupaş nr.2 Tel:0722/551073 luceafarulsibiu.ro

CINDY

Magazin Îmbrăcăminte Tineret Str.Telefoanelor nr.1 Magazin Dumbrava -parter, etaj I:etaj II Mediaş – Str.M.Eminescu nr.4

DUMBRAVA VESELIEI

Loc de joacă str.Faurului,nr.19 facebook.com/dumbravaveseliei tel : 0753 335849

ECHO - ART&STYLE ŞI ATELIER DE RESTAURARE

B-dul. Mihai

Viteazu nr. 15 0743 141 253 0369 435 708

GINEPROMEDICAL Someşului nr. 11 Tel: 0269 243 884 [email protected] www.ginepro.ro

GYMBO DANCE

Str. Mărăşeşti, Nr. 9, Et. 1 Tel: 0758.132.192 /0785.431.285 [email protected] http://www.gymbodance.ro HILTON SIBIU-SPA

Pădurea Dumbrava, nr.1 Rezervări şi detalii la: Tel:0269/505650 [email protected] sibiu.hilton.com

MOBEXPERT

Şos.Sibiului 5A Şelimbăr mobexpert.ro

SENZA SALĂ DE AEROBIC

Str. Someşului Nr

26, (Lângă HOTEL IBIS)

POLICLINICA SANOSTAR

Str. Călugăreni, nr. 23, Sibiu 0269.244.999 www.sanostar.ro TON MARIAGE

Str.Măgura nr.34 Tel:0269/248016 Mobil:0728/226990 [email protected] www.tonmariage.ro

TRENDY SIBIU

Depozit - Str.Triajului nr.1 Magazin- Str.Bihorului nr.2 Tel:0269/244312 Mobil:0740/155660

UNIFLORA

str. Martin Hochmeister, nr. 11 +40 269 229122 +40 724 050333 [email protected] Program Luni-Vineri 9:00-20:00 Sâmbătă 10:00-16:00 Duminică 10:00-16:00

FASTFOODPIZZA

MC DONALD’S

Şos Alba Iulia –Autogării 0269 / 228992

BELLA ITALIAStr.Prof.Dr.Ioan Moga nr.8 Tel:0269-224544 facebook : bella italia sibiu bellaitaliasibiu.ro

PIZZA HOT

Str.Rusciorului nr3 0269 / 222277; 0269 / 212121; 0748 / 213074

POMODORE

Strada Ocnei - sub Podul Minciunilor 0751.576.240 0369.440.541

UNION PIZZA

Piaţa Mică nr 6 0730 / 519.996

VEZI LISTA COMPLETA A INSTITU-ŢIILOR DIN SIBIU

Page 37: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 38: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

38

BAR/PUBTHE CORNER FACTORYVasile Carlova, nr. 6 Rezevări: 0754 223 231

ROŞU ŞI NEGRU Piaţa Cibin nr.5 Parcare Siemens Program NON STOP

BUSINESS CAFEPromenada Mall&Galeria Comercială Carrefour WIFI, 10-22, 0722722060 businesscafe.ro

CHEERSstr Rennes nr.14, CENTRUM BAR Emil Cioran nr.2, în incinta Hotel Ramada 0269 / 235.505. Interior 138 L-D 11:00 - 21:00 ramadasibiu.ro

CREAM PUB/LOUNGEFostul Oldie’s Strand Rezervari: 0748129916 Vasile Carlova nr.2

JAZZY BAR Emil Cioran nr.2, în incinta Hotel Ramada 0269 / 235.505. Interior 137. L-D 21:00 - 05:00 ramadasibiu.ro KARBON - CLUB,BILIARDStr.Dorului nr.20 NON STOP

NAF NAF str. Mărăşeşti Nr 1 0722 / 228.455 09 - până la ultimul client

OLDIES PUB LIVE MUSICStr. Nicolae Bălcescu Nr. 13 0751 / 87 99 87 sau 0722 / 63 22 23 office@

oldiespubsibiu.ro

PARDON CAFEStr. Cetăţii nr. 14, vizavi de Sala Thalia Program: 9:00 - 24:00 Rezervari: 0747.777.222 [email protected]

PURO COFFEE & WINECalea Dumbrăvii, nr. 36 Lun - Vin: 07:30 - 23:30 Sâm - Dum: 10:00 - 00:00

SALUT BISTROStrada Cetăţii 13 Sibiu 0785 112 222

SUPPORTER SPORTS CLUBB-dul Victoriei nr.26 Tel : 0269 218065 www.supporter.ro

VINTAGE PUBStr. Zaharia Boiu 0757 / 881.881

WELT KULTURCafé und Bar N.Balcescu , 13 Tel: 0269 700 704 www.weltkultur.ro

CAFENEALA ETAJ COCKTAIL BAR & CAFÉStr.Nicolae Bălcescu, nr.12 Rezervări: 0269-250370 Facebook.com/cafenealaetaj

COFFEE SHOP Str.Mărăşti nr.1 Tel:0747-049.195 Facebook/Coffeeshop Sibiu

ATRIUM Café Bistro & Art Rezervări la: 0723-287.486 [email protected] Facebook/AtriumClassic Café Casa Luxemburg –la parter

BUSSINES CAFE

In incinta Promenada Mall Wireless Cafe 0269 / 244 074 10.00 - 22.00 businesscafe.ro

CAFÉ WIEN Piaţa Huet nr.4 0269 / 223 223 www.cafewien.ro

EINSTEIN CAFE : P-ţa Mică nr13 0269 / 242.242 0727 / 212121 L - S 09.00 – 03.00 D - 11.00 – 03.00 cafeeinstein.ro

HALLER CAFÉPiata Mare nr 20 0720 / 110.194 L-V 08.00 -24.00 S-D 09.00-24.00

KULTUR CAFÉ SIGIPiaţa Mică nr.16, în subsolul casei Luxemburg 0736 / 661.337 0269 / 244.036 [email protected] Program zilnic: 08.00 - 03.00

KLEINS CAFE

VEZI LISTA COMPLETA A BARURILOR DIN SIBIU

Piaţa Huet, nr. 3 facebook.com/kleinscafe

NEW YORK ROCK CAFEStr. Justiţiei, nr.1A 0744/536.163

Page 39: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

www.shoppingcitysibiu.roshoppingcitysibiu

Page 40: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

40 CITY FOOD RESTAURANTE

ATRIUMEmil Cioran nr2, în incinta Hotel RAMADA 0269/235505 Interior 141 L-D : 11.00-24.00

BUTOIULDE AURStr. Turnului Nr.4 (Pasajul Scarilor) 0269 / 210.461 orar :12.00-24.00

CĂMARA BOIERULUI Pădurea Dumbrava nr. 1 (in grădina hotelului Hilton Sibiu) 0269 505 626, [email protected], www.sibiu.hilton.com

CONACUL TREI STEJARIStr.Bâlea (fostă Berăriei) Rezervări la: 0773-885.109 Zilnic: 12.00-24.00

CRAMA SIBIUL VECHI Str.Papiu Ilarian nr.3 0269 214277

CARUL CU FLORI str. Luptei, nr. 34 0748/126.687, 0744/355.822

DELISPiaţa Mică 29 Tel.: 0747 399 252

585 FUSION Str. Școala de Înot 2, cod poștal 550005 Tel: +40 269 234000 Fax: +40 269 234000 [email protected]

KULINARIUMPiaţa Mică nr.12 Telefon: 0721-506.070 kulinarium.rofacebook.com/kulinarium.sibiu

GRAND PLAZA str.9 Mai nr.60, Sibiu tel : 0744/706553 L-D : 08.00-22.30

HERMANIA str Filarmonicii nr. 2 0755 / 055999 www.hermania.sobis.ro [email protected]

INSIEMEPromenada Mall tel : 0369 801025

KORONAStr:Luptei, nr.8 0269/225533; 0369/405444 Orar : 12.00-24.00 www.pensiunea-korona.ro

LA CUPTORStrada 9 Mai nr. 7, Sibiu 0742 396 696 L-D: 12:00 - 23:45

LA DOBRUNStr. Dobrun nr. 1 [email protected] +40.269.240.040 +40.751.242.754 www.ladobrun.ro

LA TURNPiaţa Mare Nr.1 Sibiu 0727 / 528876 orar : 12:00 – 24:00 www.laturn.com [email protected]

LUCEAFĂRUL- COMPLEX SPORTIVStr. Ioan Lupaş, Nr. 2 0771 / 629 355

LA SEPP str.Livezii,nr.61

tel : 0740 248255

SIBIU VECHI str A. Papiu Ilarian

nr. 3

0269-210461

orar 12.00-24.00

www.sibiulvechi.ro

UNIONStr. Piata Mica nr. 6

Tel: 0730519996

Orar: 09:00-02:00

www.unionsibiu.

com

VERSAILLES Pădurea Dumbrava

nr. 1 (în hotelul

Hilton Sibiu)

0269 505600

info.sibiu@hilton.

com

sibiu.hilton.com

YUMMY YANG Promenada Mall

0369 / 438300

Specific chinezesc

VEZI LISTA COMPLETA A RESTAURAN T E LOR DIN SIBIU

0722 / 551 073 www.luceafarulsibiu.ro

NEW YORK AMERICAN RESTAURANTStr. Justiţiei, nr.1A 0744/536.163

O SUSHI Delivery Sibiu Transport Gratuit Rezervări: 0745-598.660 www.osushi.ro

PASAJStr.Turnului nr.3, tel. 0369/437687; 0730 300 357 L-V : 09.00 – 24.00 ; S – 10.00 www.lapasaj.ro

PIVNIŢA DE VINURI WEINKELLERStr.Turnului nr.2 0742 / 419906 Ma – D : 12.00 -24.00

SALAD BOXE timpul să mănânci sănătos!Shopping City Sibiu Promenada Mall

Page 41: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 42: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

42

MIEREA DE ALBINEMierea previne casarea unghiilor, le hidratează şi elimină celulele moarte. Pentru unghii rezistente, amestecă o linguriţă de miere cu 2 gălbenuşuri de ou şi 4 linguri de lapte călduţ şi menţine unghiile în acest amestec pentru 10 minute.

ULEIUL DE SUSAN Uleiul de susan este folosit cu succes pen-tru frumuseţea şi sănă-tatea unghiilor. Pentru tratarea unghiilor fragi-le şi exfoliate, încălzeş-te putin uleiul de susan şi înmoaie vârfurile degetelor în el timp de 15-20 de minute.

CITY LIFESTYLE LIFESTYLE

DETALII

încalzesc şi apoi se înmoaie în acest mix unghiile şi se lasă până lichidul se răceşte.

Si sucul de lămâie are efecte benefice asupra unghiilor. Foloseşte sucul de la o

lămâie pentru a-ţi înmuia unghiile timp de 10 minute, o dată pe săptămâna. Clăteşte cu apă călduţă şi apoi aplică ulei de măsline, de migdale sau de argan pentru a le hidrata.

_DORINA NIŢU // redactor

UNGHII SĂNĂTOASE CU ULEI DE MĂSLINE ŞI SUC DE LĂMÂIE

Unghiile sunt expuse direct acţiunii diverşilor

agenţi chimici, temperaturilor ridicate sau scăzute, iar dacă dorim o manichiură impecabilă, trebuie să acordăm mai multă atenţie îngrijirii lor.

Uleiul de măsline are efect regenerator şi hidratant

asupra unghiilor. Pentru unghii exfoliate, faceţi un amestec din două linguri de ulei de măsline şi zeamă de la o jumătate de lămâie. Ingredientele se pun pe foc, se

Sibiu, Piata Mica Nr.16

Page 43: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

Sibiu, Piata Mica Nr.16

Page 44: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

44

PERFORMANŢĂ NAŢIONALĂEchipa de baschet a Sibiului este singura echipa care, de când a promovat în prima ligă de baschet masculin, în 1977, nu a mai retrogradat niciodată și este deţinătoarea a două titluri naţionale în 1995 și 1999.

ÎMPREUNĂ DE 15 ANIDe mai bine de 15 ani poartă numele unuia dintre cei mai longevivi parteneri ai unei echipe sportive, Atlassib. Sigla Atlassib va fi folosită în toate materialele de promovare ale echipei CSU Sibiu în anul 2016.

CITY LIFESTYLE SPORT

DETALII

Cred că nu exagerez cu nimic dacă afirm că Atlassib este un model în ceea ce privește modul în care se implică în viaţa comunităţii. Cu toţii ne dorim performanţă și sperăm ca aceast parteneriat să fie de bun augur și să ne conducă spre rezultate cât mai bune. Le mulţumim, de asemenea, și celor de la Poșta Atlassib si Meridiana care au decis să ne susţină, în continuare”, a declarat Horaţiu Floca, CSU Atlassib Sibiu.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

COMPANIA ATLASSIB CONTINUĂ PARTENERIATUL CU CSU SIBIU

Colaborarea dintre echipa de baschet şi sponsorul

principal Atlassib datează de mai bine de 15 ani. “Pentru CSU Sibiu, parteneriatul cu Atlassib este unul extrem de important, mai ales prin prisma faptului că se derulează neîntrerupt, de mai bine de 15 ani. Pentru noi este o onoare să ne asociem numele de cel al unei companii de top la nivel naţional.

CLUBUL SPORTIV UNIVERSITAR SIBIU ȘI COMPANIA ATLASSIB VOR CONTINUA PARTENERIATUL ŞI ÎN ANUL 2016.

Page 45: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 46: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

N-A MAI JUCAT DIN NOIEMBRIEOriginar din Blaj, Daniel Tătar a jucat în prima parte a sezonului 2015-2016 pentru formaţia de Liga a III-a, CS Măgura Cisnădie. Jucătorul de 28 de ani s-a confruntat însă cu o accidentare, care l-a ţinut pe marginea terenului din noiembrie.

OPERAT LA GENUNCHITătar s-a accidentat la genunchi, într-o partidă contra celor de la CNS Cetate Deva, disputată în luna noiembrie a anului trecut. Înainte de această accidentare, mijlocașul blăjean a mai fost operat la ambii genunchi.

CITY LIFESTYLE SPORT

DETALII

echipei va constitui un exemplu pentru mai tinerii noştri fotbalişti şi totodată ne va fi de un real folos în parcursul către promovare. Bine ai venit!”, au transmis reprezentanţii echipei pe pagina oficială de Facebook a grupării FC Hermannstadt. Mijlocașul are o vastă experienţă, evoluând în peste 50 de meciuri în Liga I, aproximativ 120 de meciuri în Liga a II – a şi mai mult de 50 de meciuri în Liga a III – a.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

FC HERMANNSTADT A REALIZAT TRANSFERUL IERNII

Daniel Tătar, fostul jucător al echipei CSU Voinţa Sibiu,

a semnat cu echipa antrenată de Jean Gavrilă, acesta fiind cel mai important transfer din fotbalul sibian în 2016. Fotbalistul a petrecut patru ani la Voinţa, iar după dizolvarea echipei de pe Cibin a mai jucat la FC Brașov, FC Clinceni și CS Măgura Cisnădie. “Prezenţa lui Daniel Tătar în cadrul

FC HERMANNSTADT, A FĂCUT O MUTARE IMPORTANTĂ PE PIAŢA TRANSFERURILOR ÎN ACEASTĂ IARNĂ.

46

Page 47: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 48: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 49: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

CITY LIFESTYLE HOROSCOP

Su

rsa:

ww

w.e

astr

olo

g.r

o

E SCRIS ÎN STELE!

IANUARIE

berbec

leu

săgetător

taur

fecioară

caprion

gemeni

balanţă

vărsător

rac

scorpion

pești

Fiindcă Venus, planeta iubirii şi stăpâna casei relaţiilor Ber-becului, se află în casa a noua, ianuarie 2016 este provocator şi plin de peripeţii pentru Ber-beci. Rutina devine greu de su-portat, îţi doreşti ceva special.Pentru a te captiva, relaţia tre-buie să-ţi ofere o perspectivă mai largă (atât fizic, cât şi psi-hologic), să-ţi aducă ceva nou la nivel de cunoaştere sau spi-ritualitate, să aibă conexiuni cu depărtările sau cu străinăta-tea, ori să te ajute să evoluezi, să capeţi o viziune mai amplă, mai cuprinzătoare.

Ianuarie 2016 are un potenţia-lul romantic considerabil pen-tru Lei, fiindcă Venus, planeta dragostei, se află în casa pasiu-nii si a sexului Leului, împreună cu Saturn, care este stăpânul casei cuplului Leului.

Complex şi plin de forţă, acest “pachet” astral stimulează exuberanţa amoroasă a Le-ilor şi îi îndeamnă la nebunii. Atmosfera este îmbibată de senzualitate, iar conjuncturile se potrivesc în aşa fel încât să favorizeze apariţia iubirii.

Relaţiile sunt la mare preţ pentru Săgetători în ianuarie 2016.

Fiindcă Venus, planeta iubirii, se află în Săgetător, emani senzualitate, îţi creşte pute-rea de seducţie, cauţi tandre-ţea şi ai vrea să trăieşti în sim-bioză şi deplină armonie cu omul drag. Din păcate, este greu să ai ceea ce-ţi doreşti.

Marte, stăpânul casei cuplului Taurului, intră chiar în această casă pe 3 ianuarie 2016. Ast-fel debutează o perioadă de nouă luni în care relaţiile sunt în centrul atenţiei Taurilor şi, într-un fel sau altul, se leagă fie de bani (afaceri, moşteniri, in-vestiţii, partaje etc), fie de eve-nimente care cauzează griji, nelinişti sau chiar crize.Este important ca încă de la în-ceputul acestui ciclu să acorzi o mare atenţie semnificaţiei evenimentelor relaţionale şi să preîntâmpini situaţiile dificile sau conflictuale.

Ianuarie 2016 este o lună di-namică şi pasională pentru Fecioare, dar care le poate aduce surprize. Casa iubirii şi a erotismului Fecioarei este în fierbere. Acolo se află de ani buni Pluto, ale cărui pasiuni clocotesc în adâncuri şi nu aş-teaptă decât un semn ca să se reverse. În ianuarie 2016, Pluto primeşte întăriri: Soarele, dătă-torul de energie, şi Mercur, stă-pânul Fecioarei, aflat în ciclul retrogradării. Aceste tranzite cumulate au ca rezultat inten-sificarea pulsiunilor sexuale și sentimentale.

Ianuarie nu este cea mai sen-timentală lună din 2016. Se pare că ai alte priorităţi. Iar dacă, totuşi, iubirea sau cu-plul constituie o prioritate, lucrurile nu ies chiar aşa cum ai visat. Până pe 23 ianuarie 2016 Ve-nus, planeta iubirii, se află în casa a douăsprezecea a Ca-pricornului, o casă nu tocmai binevoitoare. Această poziţie a lui Venus favorizează doar anumite tipuri de legături: cele ascunse sau ilicite. De obicei, însă, realitatea nu vine în întimpinarea speranţelor.

Până pe 23 ianuarie 2016, Venus se află în casa cuplului Gemenilor. Venus este plane-ta iubirii, a şansei şi a armoniei şi, teoretic, ar trebui să îţi adu-că clipe fericite şi împliniri. Şi este posibil să o facă.

În același timp, Venus for-mează aspecte distonante cu Saturn, Jupiter şi Neptun. Prin urmare, configuraţia poate avea un dublu efect.

Odată cu intrarea lui Marte (stăpânul casei relaţiilor Ba-lanţei) în Scorpion, păşeşti într-o perioadă relaţională mai complexă, care va dura până spre toamna 2016.

Această perioadă leagă, într-un fel sau altul, viaţa de cuplu a Balanţelor de preocupările materiale, de acţiuni care au de-a face cu bunurile, propri-etăţile şi drumurile, iar până la urmă va conduce către o re-organizare a vieţii în doi, pro-babil într-un mod mai adec-vat nevoilor tale autentice.

În ianuarie 2016, atât stăpânul casei cuplului cât şi stăpânul casei erotismului Vărsătorului se află într-o poziţie cam inefi-cientă: casa a douăsprezecea solară, o casă care limitează libertatea de mişcare şi de opţiune, iar uneori este văzută chiar ca fiind defavorabilă.

Într-o astfel de perioadă, cel mai bine este să nu îţi faci iluzii şi să iei lucrurile aşa cum vin, în aşteptarea unor vremuri mai bune.

Pe lângă Pluto, în casa relaţii-lor Racului se mai află în ianu-arie 2016 Soarele şi Mercur. Soarele este menit să sublini-eze şi să evidenţieze, să aşa că omul drag devine axul în jurul căruia se ţes toate gân-durile şi acţiunile Racilor.Mercur pune accentul pe im-portanţa schimbului de im-presii şi de idei, pe conversa-ţie, corespondenţă, drumuri şi întâlniri. Dar, fiindcă se află în ciclul retrogradării, Mercur poate să ridice Racilor pro-bleme de comunicare.

Cu Marte situat chiar în Scor-pion, ianuarie 2016 ar putea fi o lună pasională. Şi nu numai ianuarie.

Marte (care în 2016 se va afla în Scorpion timp de mai mul-te luni) îţi stimulează sexuali-tatea şi dorinţa de cucerire, îţi dă îndrăzneală şi te îndeamnă să faci primul pas. Dar tot el te poate îmboldi să comiţi acte pripite sau nebuneşti, ba chiar să devii mai impulsiv(ă), mai agresiv(ă).

Aflat în casa cuplului Peștilor, Jupiter – Marele Benefic – stabileşte legături armonioase cu Marte, cu Soarele şi cu Mercur, ceea ce îi adaugă forţă şi-l ajută să-şi împlinească promisiunile.Lucrurile pot evolua însă într-un mod neaşteptat/neo bişnuit, fiindcă Mercur, stăpânul casei cuplului Peștilor, este retrograd între 5 şi 25 ianuarie 2016. Între altele, este posibil să revină în atenţie un subiect mai vechi, o problemă de cuplu nerezolvată sau, cine ştie, poate o fostă iubire.

49

Page 50: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016

50 CITY GRAM AGENDA 05 - 18 FEBRUARIE

Publisher: Marius Dicoiu (0744 35 99 10)

[email protected]

Vânzări: Răzvan Roman (0755 02 29 56)

[email protected]

Administrativ: Simona Dicoiu (0755 02 29 55)

[email protected]

Cultură: Ştefan Dobre ([email protected])

Evenimente: Dorina Niţu ([email protected])

Distribuţie: Alex Fălămaș (0755 02 29 57)

Publicitate naţională

Speranta Velicu, , Senior Sales Manager 0735 777 [email protected]

EDIŢIA de SIBIUapare bilunar - gratuit, nr. 2 (297) 22 ianuarie - 4 februarie 2016

Editată de: SC ZILE SI NOPTI MAGAZINE SRL,

Contact: Str Mărăști nr 3, Sibiu

e-mail: [email protected]

tel./fax: 0369 41 18 98

website: http://sibiu.zilesinopti.ro/

fb: www.facebook.com/zilesinoptiSibiu

Ediţiile Zile și nopţi în România: 235.000 exemplare lunar. Săptămânale: București, Cluj, Timișoara/Arad. Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaş),Bacău/Piatra Neamţ/Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Bistriţa, Suceava (Rădăuţi), Iași, Tg. Mureș. Lunare: Vâlcea

Dacă doriţi să semanalţi un eveniment: e-mail [email protected]. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior.

ANNA KARENINA

SEARA CU POVEȘTISUBCARPAȚI

10.02ANNA KARENINA -

SPECTACOL DE BALET NEOCLASIC ÎN DOUĂ

ACTE CERCUL MILITAR

ORA: 19:00

11.02CONCERT SIMFONIC DDIRIJOR: CRISTIAN

MANDEAL SOLISTĂ: OXANA

CORJOS – PIAN STANCA

SALA THALIA ORA: 19:00

12.02CONCERT

SUBCARPATII, CTC AERODROMUL MĂGURA

ORA: 21:00

14.02CINE M-A VĂZUT LA HABITUS! ORIZONT ADAPTARE LIBERĂ DUPĂ “MOARA CU NOROC” DE IOAN SLAVICI ORA: 18:00 ORA: 20:30

15.02SEARA CU POVEȘTI LIBRARIA HABITUS ORA: 18:30

Page 51: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016
Page 52: ZN Sibiu 22 ianuarie 2016