ZN Sibiu 18 martie 2016

68
AGENDA TA DE TIMP LIBER AGENDA TA DE TIMP LIBER SIBIU 18 - 31 MARTIE

description

 

Transcript of ZN Sibiu 18 martie 2016

Page 1: ZN Sibiu 18 martie 2016

AGENDA TA DE TIMP LIBERAGENDA TA DE TIMP LIBERSIBIU 18 - 31 MARTIE

Page 2: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 3: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 4: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 5: ZN Sibiu 18 martie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

5

MUZICANŢII DIN BREMEN

LONDON HAS FALLENMY HOME / CASA MEA

20.03MUZICANŢII DIN BREMEN

DUPĂ FRAŢII GRIMM, TRADUCERE DIN LIMBA GERMANĂ DE ZOLTÁN

KALMÁR SPECTACOL RECOMANDAT

COPIILOR CU VÂRSTA PESTE 3 ANI

TEATRUL GONG ORA 11:00

23.03CUTIA DE CARTON

DE CLÉMENT MICHEL LA BIBLIOTECA ASTRA, SALA FESTIVĂ, ETAJ II

ORA: 19:00

06.03PINOCCHIO

DE COSTEL POPOVICI, DUPĂ CARLO COLLODI

SPECTACOL RECOMANDAT COPIILOR CU VÂRSTA

PESTE 3 ANI TEATRUL GONG

ORA: 18:00

23.03LONDON HAS FALLEN TARA: SUA GEN FILM: ACŢIUNE, CRIMĂ, THRILLER CINEMA ARTA ORA 20:30

24.03MY HOME / CASA MEA TARA: CEHIA / DURATA: 1H 24MIN GEN FILM: DOCUMENTAR ASTRA FILM CINEMA ORA: 19:00

24.03FILMUL “ILEGITIM” ÎN REGIA LUI ADRIAN SITARU AULA MAGNA A BIBLIOTECII UNIVERSITĂŢII LUCIAN BLAGA, STR. LUCIAN BLAGA 2A ORA: 20:00

ÎN REVISTĂ10 CITY VOICES INTERVIU CU ADRIAN TIBU, MANAGERUL TEATRULUI GONG 26 CITY EVENTS PRIMA EDIŢIE A FESTIVALULUI - CONCURS „LUCREŢIA CIOBANU” 56 CITY VOICE MIHAI LEU: ”ESTIMEZ CEL PUŢIN 10 MII DE SPECTATORI, LA PROBA SUPER-SPECIALĂ”

EDITORIAL FUMATUL INTERZIS, VIOLENŢA ȘI MALPRAXISUL ACCEPTATE

Noi, românii nu am putut fi acuzaţi prea des de lipsă

de originalitate, căci cum altfel, dacă nu originalitate, se poate considera felul în care societatea își stabilește priorităţile?

Legea care interzice complet fumatul în spaţiile publice

închise a fost publicată în Monitorul Oficial și intră în vigoare din 17 martie. S-a militat mult pe Facebook și în mass-media pentru aprobarea legii. În schimb nu am văzut campanii împotriva violenţei copiilor care să scoată oamenii în stradă, nici proteste când un medic acuzat de malpraxis, după ce omoară un copil de trei ani, primește ca pedeapasă reţinerea a 10% din salariu pe 3 luni. Căci în societatea românească bătaia e încă ”ruptă din Rai” când vine vorba de copii care nu se pot apăra, dar fumatul le ”dăunează grav sănătăţii”.

_DORINA NIŢU // redactor

SIBIU

Page 6: ZN Sibiu 18 martie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

6

SON OF SAUL

BATMAN VS. SUPERMAN

ANOTIMPURILE

23.03PAQUITA -

SPECTACOL DE BALET CLASIC ANOTIMPURILE -

SPECTACOL DE BALET NEOCLASIC CERCUL MILITAR SIBIU

ORA: 19:00

24.03BATMAN VS. SUPERMAN:

ZORII DREPTĂŢII CINEMA ARTA

ORA: 19:00

25.03DE UNDE VINE DUREREA?

LA BIBLIOTECA ASTRA, SALA FESTIVĂ, ETAJ II

DE JOHN CARIANI, TRADUCERE: CRISTIAN JUNCU

ORA 19:00

26.03SON OF SAUL SALA AULA MAGNA A BIBLIOTECII UNIVERSITĂŢII LUCIAN BLAGA PE STR. LUCIAN BLAGA 2A, SIBIU ORA: 20:00

31.03LIFE SENTENCES / SENTINTE TARA: ISRAEL / DURATA: 1H 25MIN / GEN FILM: DOCUMENTAR ASTRA FILM CINEMA ORA: 19:00

31.03CONCERT SIMFONIC DIRIJOR: MIHAIL AGAFIŢA (REPUBLICA MOLDOVA) SALA THALIA ORA :19:00

ÎN REVISTĂ12 CITY LIFESTYLE ARGENTINA ÎN STYLE 58 CITY LIFESTYLE AVENTURĂ PENTRU TOŢI LA ARKA PARK! 62 CITY LIFESTYLE ÎNCĂ O CUPĂ PENTRU INTERSTAR

/SIBIU

THE SEVEN DWARFS OF AUSCHWITZLIFE SENTENCES

Page 7: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 8: ZN Sibiu 18 martie 2016

8 CITY ESSENTIALS NOU ÎN ORAŞ

”Am ales trei locaţii diferite pentru a avea o atmosferă plăcută pe tot parcursul festivalului”

_ROXANA

PÂNTICE, PR AL

FESTIVALULUI

CEL MAI NOU FESTIVAL DE FILM AL SIBIULUI

CEL MAI NOU FESTIVAL DE FILM DIN SIBIU, „ESTE FILM FESTIVAL”, VA DEBUTA ÎN PERIOADA 24-27 MARTIE.

ESTE FILM FESTIVAL

Unde: Librăria Habitus, Scottish Pub și Aula Magna a ULBS

Când: 24-27 martie

Preţ: 10 de lei

„Son of Saul”, documentarul „Amy”, dar

și filmul românesc „Comoara” sunt doar câteva dintre peliculele care vor face parte din prima ediţie a festivalului. Locaţiile în care se va desfășura festivalul sunt Aula Magna a Bibliotecii Universitare, Librăria Habitus și Scottish Pub. „Am ales aceste trei locaţii diferite și ca stil și ca număr de locuri, pentru a avea parte de o atmosferă plăcută pe tot parcursul festivalului. Vom avea o sală mare care e apropiată de cea a unui cinematograf, Habitus e deja un loc cunoscut de sibieni ca spaţiu pentru proiecţia filmelor, iar pub-ul credem noi, e un loc potrivit pentru cei care vor să vină seara cu prietenii”, spune Roxana Pântice, PR al festivalului.

Filmul „Ilegitim” a fost premiat anul acesta cu Premiul Confederaţiei

Internaţionale a Cinematografelor de Artă la Festivalul de Film de la Berlin și va deschide prima ediţie a festivalului. „Ilegitim” este cel mai recent film al lui Adrian Sitaru. „Cu el vom deschide oficial festivalul, iar proiecţia va avea loc la Aula Magna, joi 24 martie de la ora 20.00. La proiecţie vor fi prezenţi atât regizorul filmului, cât și o parte din distribuţia filmului, iar apoi va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri. E poate unul dintre cele mai importante filme și atunci merită să deschidem festivalul cu el. E un film nou, care a avut parte de cronici bune și atunci credem că aceasta e alegerea potrivită”, afirma Andrei Barbu, organizator festival.

  _ȘTEFAN DOBRE // redactor

BILETELE S-AU PUS ÎN VÂNZARE În ceea ce privește accesul la proiecţii, acesta se va face pe bază de bilete, iar acestea vor fi puse în vânzare din 14 martie și se vor putea cumpăra de la Librăria Habitus, dar și înainte de proiecţie, în limita locurilor disponibile.

MARATON MILLENIUM

„Preţul este unul unic pentru orice proiecţie, excepţie face o proiecţie specială care va avea loc la Scottish Pub, vineri 25 martie. Atunci va avea loc maratonul Millennium, o trilogie în varianta originală și, fiind vorba de trei filme am hotărât ca preţul unui bilet să fie de 20 de lei”, mai adaugă Andrei Barbu.

Page 9: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 10: ZN Sibiu 18 martie 2016

CITY VOICE INTERVIU

10

INTERVIU CU ADRIAN TIBU, MANAGERUL TEATRULUI GONG”ÎNCERC SĂ FAC DIN „GONG” UN TEATRU PENTRU COMUNITATE”

Tocmai s-a încheiat evaluarea primului tău

an întreg de management. Cum ai caracteriza activitatea teatrului în 2015?

2015 a fost un an bun, în care peste 60.000 de spectatori

s-au bucurat de evenimentele noastre. Actorii Teatrului „Gong” au urcat pe scenă în 197 de reprezentaţii, atât la sediu, cât și în deplasare. Premierele noastre au avut succes anul trecut. Este vorba despre „Harap Alb” în regia lui Gavriil Pinte, „Alice” în regia lui Eugen Jebeleanu, „Poveste de Crăciun” în regia lui Marian Râlea, „Povestea celor trei purceluși... care sunt patru” în regia Evei Labady și „Max și Moritz” în regia Mirelei Bucur. Pot spune că Teatrul pentru Copii și Tineret din Sibiu este una dintre cele mai performante instituţii de spectacole de la noi din ţară având în vedere că anul trecut veniturile proprii realizate reprezintă 28% din bugetul public total executat, iar veniturile încasate au crescut cu 24% în comparaţie cu 2014. Desigur, și cheltuielile teatrului au crescut în condiţiile în care am avut mai multe reprezentaţii programate, dar și din cauza complexităţii montărilor noilor spectacole. Aș vrea să mulţumesc Primăriei Municipiului Sibiu pentru dialogul bun avut în 2015, dar și echipei mele împreună cu care încerc să fac din „Gong” un teatru pentru comunitate.

Dezvoltarea teatrului se resimte și printr-o

serie de spectacole cu invitaţi de renume naţional, atât actori și cântăreţi, cât și regizori sau dramaturgi. Căutaţi să atrageţi și tineri la spectacolele teatrului, nu doar copii? Apelaţi la teme reale, din viaţa de zi cu zi?

Teatrul pentru tineret trebuie văzut ca un teatru matur,

în care actorii nu sunt niște

LA UN AN DE CÂND A PRELUAT CONDUCEREA TEATRULUI PENTRU COPII ȘI TINERET ”GONG”, MANAGERUL ADRIAN TIBU NE-A ACORDAT UN INTERVIU DIN CARE TRAGEM PRIMELE CONCLUZII ȘI AFLĂM CELE MAI INTERESANTE PLANURI PENTRU VIITOR.

saltimbanci așa cum vor unii să creadă. Într-o lume marcată de confuzie și discrepanţe, proiectele de teatru pentru tineret sunt absolut necesare pentru a dezvolta adolescenţilor gândirea şi conştientizarea lumii în care trăim. Eu îmi doresc un teatru cu povești îndrăzneţe și amuzante, dar puternice, care să vorbească despre plăcerile și problemele tinerilor. Noi nu mai avem timp să ne înţelegem sau să fim atenţi unii la alţii. Foarte multe din problemele din jurul nostru vin tocmai dintr-o lipsă de empatie, iar teatrul este tocmai

Page 11: ZN Sibiu 18 martie 2016

CITY VOICE INTERVIU

11

dintre cele mai bune actriţe ale noastre, Mihaela Grigoraș și Monica Baldea, s-au întors dintr-un turneu în Veneţia și Barcelona. Pentru noi acest tip de deplasări sunt greoaie fiindcă avem una dintre cele mai mici echipe de actori din ţară și nu putem lăsa scena de la Sibiu goală. Mi-aș dori ca în viitor să găsim soluţii să dublăm numărul actorilor pentru a putea dezvolta proiecte cu un impact mai mare.

Ce aţi pregătit pentru această primăvară, ce

vom vedea nou?

Finalul acestei stagiuni va aduce în vară probabil

unul dintre cele mai așteptate spectacole de teatru pentru copii din ultimii ani. E vorba despre „Cel mai mare Gulliver” de Gellu Naum, în regia lui Alexandru Dabija și cu muzica Adei Milea. Actorii vor spune povestea lui Matei, un băieţel de 7 ani, care vrea să fie mare, iar un cangur pitic îi îndeplinește această dorinţă transformându-l într-un uriaș. Spectacolul realizat cu actori la vedere și cu păpuși este surpinzător prin proiecţiile video live şi prin folosirea instrumentelor muzicale. Tot în această perioadă, Alina Hiristea va monta un spectacol pentru tineret. E vorba de o adaptare după „Furtuna” lui William Shakespeare ce va fi prezentată pe o scenă în aer liber în co-producţie cu Festivalul „Shakespeare” de la Craiova. De asemenea, Gavriil Pinte revine la Sibiu, de data aceasta la Secţia Germană, unde va pregăti spectacolul „Rapunzel” după Fraţii Grimm. De asemenea, pregătim și o nouă ediţie a Festivalului Tânăr de la Sibiu (12 - 16 octombrie) şi un program special la Magic Show Fest ce va avea loc anul acesta între 2 şi 8 decembrie.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

Actorii teatrului au călătorit destul de mult

în ultima vreme, mai multe spectacole jucându-se în străinătate. Simţiţi că duceţi numele Sibiului peste mări și ţări?

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” este o instituţie

subvenţionată de Municipalitate, prin urmare eforturile noastre se îndreaptă spre locuitorii din oraș. Sigur că pentru noi e onorant să câștigăm proiecte sau invitaţii pentru deplasări în străinătate și să contribuim la prestigiul orașului nostru. Recent unele

o invitaţie spre empatie, locul în care nu stai doar confortabil într-un fotoliu, ci în care îţi îndrepţi privirea spre oameni diferiţi de tine, îi asculţi și le înţelegi acţiunile, interacţionezi cu ceva viu și ca atare începe să îţi pese. Iar copiii și tinerii au nevoie de acest tip de comunicare. Deci misiunea teatrului, așa cum a fost ea stabilită demult, nu acum că sunt eu aici, este de a atrage cât mai mulţi tineri. Iar prin atelierele, spectacolele produse și prin artiștii invitaţi încercăm să ne revanșăm faţă de această categorie neglijată de-a lungul timpului.

Page 12: ZN Sibiu 18 martie 2016

CITY EVENTS FASHIONATION

ARGENTINA ÎN STYLE

Am venit în Buenos Aires fără prea mari aşteptări la invitaţia

designerilor Eduardo Perez şi Diego de Biase, oamenii creativi din spatele brandului Sarah Jessy Jones. Am venit pentru a vedea showul lor din cadrul săptămânii modei din Buenos Aires şi desigur să cunosc oameni, să dezvolt colaborări. Pe străzile oraşului nu pare a fi o diferenţă de stil prea mare de ce vedem în România. E foarte interesant însă, că într-un oraş cu o arhitectură mixtă, dovada atâtor influenţe culturale găsim o uniformitate banală de stil pe străzi.

Ajungând însă la spaţiul de derulare a showurilor într-un

renumit hotel, lucrurile se schimbă total. Aici am găsit femei elegante, femei care poartă cu mândrie creaţiile designerilor locali şi asta m-a încântat cel mai tare. Fie ele

Jessy Jones care nu m-a bucurat doar pe mine ci întreaga audienţă şi care au deschis showul arătând tuturor filmele din cadrul Feeric Fashion Week de la Sibiu. Drept dovadă stau ecourile din presa şi reacţiile persoanelor prezente. Am avut oportunitatea ca la acest show să o întâlnesc pe Kouka Denis. O emblema eternă a stilului, muza a lui Christian Dior, model pentru Jean Paul Gaultier şi Givenchy, apropiată a lui Thierry Mugler. Să ajung aproape de viaţa acestor oameni prin intermediul poveştilor ei , a fost un binevenit eveniment ce a încoronat această vizită la Argentina Fashion Week.

_MITICHI // President, Feeric Fashion Days

vedete, politicieni, artişti sau oameni de afaceri femeile din Buenos Aires au o preocupare deosebită pentru stil după ce trec de vârsta de 30, 35 de ani. E poate natural să fie aşa pentru că e vorba şi de o situaţie financiară stabilă care asigură posibilitatea de a cumpăra ţinute originale şi de calitate.

Showurile din cadrul Argentina Fashion Week sunt clasice, ba

chiar invechite aş spune. Modelele defilează de parcă ar fi toate la Victoria’s Secret iar coloana sonoră e asigurată de cele mai uzate hituri ale momentului.

Colecţiile designerilor sunt discutabile. Doar 2 colecţii au

fost pe placul meu. Una de înaltă croitorie şi cea a brandului Sarah

12

Page 13: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 14: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 15: ZN Sibiu 18 martie 2016

15 CITY GRAM EVENIMENTE

RUBRICĂ RECOMANDATĂ

DE

ILEGITIM

ÎN REGIA LUI ADRIAN SITARU

AULA MAGNA A BIBLIOTECIIUNIVERSITĂŢII LUCIAN BLAGA

PE STR. LUCIAN BLAGA 2A, SIBIU,

ORA: 20:00

anniversarynni sar

Page 16: ZN Sibiu 18 martie 2016

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

16

VINERI18.03

14:00

Kung Fu Panda 3 (Kung Fu Panda 3) - 3D

DUBLAT ROTara: SUA | Durata: 1h

35 minGen film: Acţiune,

Animaţie, AventuriCinema Arta

16:00

Ilegitim (Ilegitim) - 2DTara: ROMANIA | Durata: 1h 25 min

Gen film: DramăCinema Arta

18:00

The Divergent Series: Allegiant (Seria

Divergent: Allegiant) - 2D

Tara: SUA | Durata: 2h 00 min

Gen film: Aventuri,SFCinema Arta

Vernisajul expoziţiei „Cele mai frumoase

cărţi din România”Libraria Habitus

20:30

London Has Fallen (Cod roșu la Londra) - 2D

Tara: SUA | Durata: 1h 40 min

Gen film: Acţiune, Crimă, Thriller

Cinema Arta

SÂMBĂTĂ19.03

12:00ATELIERUL DE CREAT

POVEȘTICoordonator: Diana

Ribanaatelier recomandat

copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani

Teatrul GONG

12:00 Kung Fu Panda 3

(Kung Fu Panda 3) - 3D DUBLAT RO

Tara: SUA | Durata: 1h

35 minGen film: Acţiune,

Animaţie, AventuriCinema Arta

16:00

Ilegitim (Ilegitim) - 2DTara: ROMANIA | Durata: 1h 25 min

Gen film: DramăCinema Arta

18:00 The Divergent Series:

Allegiant (Seria Divergent: Allegiant)

- 2DTara: SUA | Durata: 2h

00 minGen film: Aventuri,SF

Cinema Arta

CEL MAI MARE GULLIVER

de Gellu NaumTeatrul GONG

19:00ROMEO SI JULIETA

de William ShakespeareTeatrul Radu Stanca

20:30 London Has Fallen (Cod

roșu la Londra) - 2DTara: SUA | Durata: 1h

40 minGen film: Acţiune,

Crimă, ThrillerCinema Arta

DUMINICĂ20.03

10:00

Expozitie foto: Proiectul „MAMA”

Libraria Habitus

Expoziţia: Work in progress

Muzeul de Artă Contemporană

Expoziţia: Disecţia iubiriiMuzeul de Istorie

Naturală

Expoziţia: Ştefan Bertalan – emigrarea

interioarăPalatul Brukenthal, Sala

de expoziţii temporare

Expoziţia: În căutarea Sophiei

Palatul Brukenthal, Cabinetul de Cartografie

Expozitie interactiva: Secretele Egiptului Antic

Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder

14:00

Kung Fu Panda 3 (Kung Fu Panda 3) - 3D

DUBLAT ROTara: SUA

Durata: 1h 35 minGen film: Acţiune,

Animaţie, AventuriCinema Arta

16:00

Ilegitim (Ilegitim) - 2DTara: ROMANIA | Durata: 1h 25 min

Gen film: DramăCinema Arta

18:00

The Divergent Series: Allegiant (Seria

Divergent: Allegiant) - 2D

Tara: SUA | Durata: 2h 00 min

Gen film: Aventuri,SFCinema Arta

18:00

CEL MAI MARE GULLIVER

de Gellu NaumTeatrul GONG

19:00

OSTATIC LA MATUSICA de Morris Panych

Teatrul Radu Stanca

20:30

London Has Fallen (Cod roșu la Londra) - 2D

Tara: SUA | Durata: 1h 40 min

Gen film: Acţiune, Crimă, Thriller

Cinema Arta

LUNI21.03

14:00

Kung Fu Panda 3 (Kung Fu Panda 3) - 3D

DUBLAT ROTara: SUA | Durata: 1h

35 minGen film: Acţiune,

Animaţie, AventuriCinema Arta

16:00

Ilegitim (Ilegitim) - 2D

Tara: ROMANIA | Durata: 1h 25 min

Gen film: DramăCinema Arta

18:00Arta sacrală

transilvăneană. Incursiuni în Istoria Artei

- o serie de prelegeriCasa Teutsch

The Divergent Series: Allegiant (Seria

Divergent: Allegiant) - 2D

Tara: SUA | Durata: 2h 00 min

Gen film: Aventuri,SFCinema Arta

20:30

London Has Fallen (Cod roșu la Londra) - 2D

Tara: SUA | Durata: 1h 40 min

Gen film: Acţiune, Crimă,

martiemarți

22ora 19:00 2016

la Sala Teatrului Naţional RADU STANCASECȚIA GERMANĂSpectacol în limba germană cu traducere în limba română

von / DE Mika MyllyahoDeutsch von / TRADUCERE DE Eeva Bergroth und Martina Marti

REGIE / REGIA Daniel Plier

Daniel Plier Daniel Bucher Valentin SpäthBESETZUNGDISTRIBUŢIA

Page 17: ZN Sibiu 18 martie 2016

cutiaDE CARTON

de Clément MichelPROFESORI COORDONATORI: ȘERBAN PUIU, ANA MUJAT ȘI CODRUȚA VASIU

SCENOGRAFIE: CLAUDIU NICODIM TRADUCERE: DIANA NECHIT ASISTENȚĂ PROIECT: CRISTINA REȘTEAÎN DISTRIBUȚIE: ALEXANDRU DOBRIȚA CRISTIAN TIMBUȘ MARIA SOILICĂ CRISTINA BLAGA

ANDREI RĂILEANU VLAD BACALU ALEXANDRA ȘERBAN ANTON BALINTMANAGER PROIECT: LAVINIA ALEXE ASISTENT MANAGER: CRISTINA REȘTEA

miercuri

t

la Biblioteca ASTRASala Festivă, etaj II

martie23ora 19:00 2016

Page 18: ZN Sibiu 18 martie 2016

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

18

ThrillerCinema Arta

MARŢI22.03

14:00

Kung Fu Panda 3 (Kung Fu Panda 3) - 3D

DUBLAT ROTara: SUA | Durata: 1h

35 minGen film: Acţiune,

Animaţie, AventuriCinema Arta

16:00

Ilegitim (Ilegitim) - 2D

Tara: ROMANIA | Durata: 1h 25 min

Gen film: DramăCinema Arta

18:00

The Divergent Series: Allegiant (Seria

Divergent: Allegiant) - 2D

Tara: SUA | Durata: 2h 00 min

Gen film: Aventuri,SFCinema Arta

18:00

NU CRED CĂ O SĂ-MI TREACĂ VREODATĂREACTOR de creaţie și experiment, Cluj-

Napocaprezintă în cadrul

TROC – reţea de teatru educativ, din FOCUS

ATELIER 2016spectacol recomandat

copiilor cu vârsta peste 12 ani

intrare gratuităTeatrul GONG

19:00

PANIK/ PANICĂde Mika MyllyahoSecţia Germană –

spectacol cu traducere

în limba românăTeatrul Radu Stanca

20:30 London Has Fallen (Cod

roșu la Londra) - 2DTara: SUA | Durata: 1h

40 minGen film: Acţiune,

Crimă, ThrillerCinema Arta

MIERCURI23.03

14:00

Kung Fu Panda 3 (Kung Fu Panda 3) - 3D DUBLAT RO

Tara: SUA | Durata: 1h 35 min

Gen film: Acţiune, Animaţie, Aventuri

Cinema Arta

16:00 Ilegitim (Ilegitim) - 2D

Tara: ROMANIA | Durata: 1h 25 min

Gen film: DramăCinema Arta

18:00 The Divergent Series:

Allegiant (Seria Divergent: Allegiant) - 2D

Tara: SUA | Durata: 2h 00 min

Gen film: Aventuri,SFCinema Arta

19:00Spectacol de balet:

Paquita si AnotimpurilePaquita - spectacol de

balet clasic Regia și adaptarea coregrafică - Florin

Brîndușă Scenografia - Alin Gavrilă

Anotimpurile - spectacol de balet neoclasic

Muzica: Antonio VivaldiCoregrafia: Aleisha

GardnerScenografie: Carmen

SiminieCercul Militar

My Home / Casa mea / Tara: Cehia

Durata: 1h 24min / Gen film: documentar

Astra Film Cinema

CUTIA DE CARTON de Clément Michel

Biblioteca ASTRA, Sala Festivă, etaj II

18:00

NU CRED CĂ O SĂ-MI TREACĂ VREODATĂ

REACTOR de creaţie și experiment, Cluj-Napocaprezintă în cadrul TROC – reţea de teatru educativ, din FOCUS ATELIER 2016

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste

12 aniintrare gratuită

Teatrul GONG

The Divergent Series: Allegiant (Seria

Divergent: Allegiant) - 2DTara: SUA | Durata: 2h

00 minGen film: Aventuri,SF

Cinema Arta

19:00

PANIK/ PANICĂde Mika MyllyahoSecţia Germană –

spectacol cu traducere în limba română

Teatrul Radu Stanca

20:30

London Has Fallen (Cod roșu la Londra) - 2D

Tara: SUA | Durata: 1h 40 min

Gen film: Acţiune,Crimă,Thriller

Cinema Arta

JOI24.03

14:00

Kung Fu Panda 3 (Kung Fu Panda 3) - 3D

DUBLAT ROTara: SUA | Durata: 1h

35 minGen film: Acţiune,

Animaţie, AventuriCinema Arta

16:00

Ilegitim (Ilegitim) - 2DTara: ROMANIA | Durata:

1h 25 minGen film: Dramă

Cinema Arta

18:00

The Divergent Series: Allegiant (Seria

Divergent: Allegiant) - 2DTara: SUA | Durata: 2h

00 minGen film: Aventuri,SF

Cinema Arta

Este Film FestivalDiverse spatii

19:00

CONCERT SIMFONICDirijor: WALTER HILGERS

(Germania)Solistă: HEIDEMARIE

WIESNER (Germania) – pian

În program: Ludwig van Beethoven – Uvertura „Leonora” nr.3, în Do

major, op.72b– Concertul nr.4 pentru pian şi orchestră în Sol

major, op.58Johannes Brahms –

Simfonia a IV-a în mi minor, op.98

Sala Thalia

20:30

Avanpremiera Filmului Batman vs. Superman:

Zorii dreptăţii 3DCinema Arta

Asta Film CinemaPiaţa Mică nr. 11Info: 0751.166.516Bilet: 6 lei - biletele se pun în vânzare cu 30' înainte de proiecţie

Jiří Stejskal | Czech Republic | 2014 | 84'

Miercuri, 23.03.2016 ora 19:00

MY HOME

Page 19: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 20: ZN Sibiu 18 martie 2016

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

20

VINERI25.03

10:00

Expozitie foto: Proiectul „MAMA”

Libraria Habitus

Expoziţia: Work in progress

Muzeul de Artă Contemporană

Expoziţia: Disecţia iubiriiMuzeul de Istorie

Naturală

Expoziţia: Ştefan Bertalan – emigrarea

interioarăPalatul Brukenthal, Sala

de expoziţii temporare

Expoziţia: În căutarea Sophiei

Palatul Brukenthal, Cabinetul de Cartografie

Expozitie interactiva: Secretele Egiptului Antic

Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder

18:00

Este Film FestivalDiverse spatii

19:00

DE UNDE VINE DUREREA?

de John CarianiBiblioteca ASTRA, Sala

Festivă, etaj II

SÂMBĂTĂ26.03

10:00

Expozitie foto: Proiectul „MAMA”

Libraria Habitus

Expoziţia: Work in progress

Muzeul de Artă Contemporană

Expoziţia: Disecţia iubiriiMuzeul de Istorie

Naturală

Expoziţia: Ştefan Bertalan – emigrarea

interioarăPalatul Brukenthal, Sala

de expoziţii temporare

Expoziţia: În căutarea Sophiei

Palatul Brukenthal, Cabinetul de Cartografie

Expozitie interactiva: Secretele Egiptului Antic

Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder

ATELIERUL DE… MEŞTERILIT

Coordonator: Aurelia Călinescu

atelier recomandat copiilor cu vârsta

cuprinsă între 6 și 10 aniTeatrul GONG

12:00

ATELIERUL DE…MEŞTERILIT

Coordonator: Aurelia

Călinescuatelier recomandat

copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani

Teatrul GONG

18:00

JUCAŢI-VĂ CU NOI!In distributie: Gabriela

Mitrea, Mircea Corcoveanu, Horatiu

DancuTeatrul GONG

Este Film FestivalDiverse spatii

DUMINICĂ27.03

11:00

JUCAŢI-VĂ CU NOI!In distributie: Gabriela

Mitrea, Mircea Corcoveanu, Horatiu

DancuTeatrul GONG

18:00

Este Film FestivalDiverse spatii

19:00

BRAVUL SOLDAT ŠVEJK de Jaroslav Hašek

Biblioteca ASTRA, Sala Festivă, etaj II

LUNI28.03

10:00Expoziţia: În căutarea

SophieiPalatul Brukenthal,

Cabinetul de Cartografie

Expozitie interactiva: Secretele Egiptului Antic

Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder

18:00Arta sacrală

transilvăneană. Incursiuni în Istoria Artei

- o serie de prelegeriCasa Teutsch

MARTI29.03

19:00ȘARPELE ÎN IARBĂ/

FALSCHE SCHLANGE de Alan Ayckbourn

Biblioteca ASTRA, Sala

Festivă, etaj II

MIERCURI30.03

10:00

Expozitie foto: Proiectul „MAMA”

Libraria Habitus

Expoziţia: În căutarea Sophiei

Palatul Brukenthal, Cabinetul de Cartografie

Expozitie interactiva: Secretele Egiptului Antic

Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder

JOI31.03

17:00

ATELIER ÎN LIMBA GERMANĂ: ANIMATION

(ro: Animaţia)atelier de dezvoltare personală prin teatru

Coordonator: Alina Moldovan - pedagog

teatralatelier recomandat

copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani

Teatrul GONG

18:30

HONIG, ZUCKER UND SALZ

dupa Petre IspirescuTeatrul GONG

19:00

CONCERT SIMFONICDirijor: MIHAIL AGAFIŢA

(Republica Moldova)Solist: VINICIU

MOROIANU – pianÎn program: Dinu Lipatti

– Concertino în stil clasic pentru pian şi orchestră,

op.3César Frank – Variaţiuni

simfonice pentru pian şi orchestră în fa diez

minorAntonin Dvo¸ák –

Simfonia a IX-a în mi minor, op.95,

„Din Lumea Nouă”Sala Thalia

Călătoriile lui Gulliver (exerciţii scenice

inspirate din opera lui Jonathan Swift)

Coordonator: Silviu Purcărete

Teatrul Radu Stanca

Life Sentences / Sentinte Israel / 1h 25min

Gen film: documentar Astra Film Cinema

+3 ani REGIA: Lilly Krauss-Kalmár SCENOGRAFIA: Febus Viorel Ştefănescu

MUZICA ORIGINALĂ: Florin Grigoraş în DISTRIBUŢIE: Daniela Dragomir, Jenö Major, Angela Páskuy,

Adrian Prohaska, Claudia Stühler, Lilly Krauss-Kalmár (voce)

după Fraţii Grimm traducere din limba germană de Zoltán Kalmár

TEATRUL PENTRU COPII ȘI TINERET GONG ESTE O INSTITUțIE PUBLICĂ DE SPECTACOLE SUBVENțIONATĂ DE CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI SIBIU PRIN PRIMĂRIA MUNICIPIULUI SIBIU

parteneri www.teatrulgong.ro� facebook.com/teatrul.gong.sibiu ACCESUL PUBLICULUI LA ACESTE EVENIMENTE SE FACE PE BAZA BILETELOR PUSE ÎN VÂNZARE LA AGENȚIA DE BILETE DIN STR. ALEXANDRU ODOBESCU NR. 4, CONFORM URMĂTORULUI PROGRAM: MIERCURI, JOI, VINERI 11:00-18:00, SAMBĂTĂ 10:00 – 18:00 ȘI DUMINICĂ 10:00 – 14:00, ONLINE PRIN EVENTIM.RO SAU CU 30 DE MINUTE ÎNAINTE DE ÎNCEPEREA SPECTACOLULUI, ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE. PENTRU BILETELE ACHIZIȚIONATE ONLINE SE PERCEPE UN COMISION DE 10%.

Sâmbătă, 19 martie, ora 18:00------------------------------------------Duminică, 20 martie, ora 11:00ZIUA INTERNAȚIONALĂ A TEATRULUI PENTRU COPII ȘI TINERET

Page 21: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 22: ZN Sibiu 18 martie 2016

25.3.16FACEBOOK.COM/BATMANVSSUPERMAN.RO

#BATMANVSSUPERMAN #WHOWILLWIN DIN 25 MARTIE ÎN 3DFACEBOOK.COM/BATMANVSSUPERMAN.RO #BATMANVSSUPERMAN #WHOWILLWIN DIN 25 MARTIE ÎN 3D

Page 23: ZN Sibiu 18 martie 2016

23 CITY GRAM ORAŞUL TĂU

CATEDRALA EVANGHELICĂ / VEDERE DIN TURNUL SFATULUI

RUBRICĂRECOMANDATĂ

DE

Page 24: ZN Sibiu 18 martie 2016

24 CITY CULT FOCUS PE CULTURĂ

”Proiectul „Cele mai frumoase cărţi” a introdus şi în România o dezbatere legată de designul de carte, am propus un concurs şi o selecţie a celor mai bine realizate cărţi”

_ORGANIZATORII

PROIECTULUI

CELE MAI FRUMOASE CĂRŢI DIN ROMÂNIA SUNT LA SIBIU LIBRĂRIA HABITUS DIN PIAŢA MICĂ GĂZDUIEȘTE VINERI, 18 MARTIE, DE LA ORA 18:00, VERNISAJUL EXPOZIŢIEI ”CELE MAI FRUMOASE CĂRŢI DIN ROMÂNIA”.

SELECŢIE SPECIALĂCărţile prezente sunt o selecţie de la ultimele patru ediţii ale concursului naţional de design de carte Cele mai frumoase cărţi din România. Partenerii locali sunt Editura Seneca, Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu, Continental Forum Sibiu

EVENIMENT PE PLAN NAŢIONALCele mai frumoase cărţi este un proiect cultural dedicat dimensiunii artistice a cărţii văzută ca obiect și își propune să restituie designului de carte rolul de reper în relaţia cititorului cu cartea. Acest eveniment face parte din seria ”Cele mai frumoase cărţi itinerante 2016” realizată cu sprijinul AFCN.

EXPOZIŢIE ”CELE MAI FRUMOASE CĂRŢI” Unde: Librăria Habitus

Când: 18 martie

Preţ: intrare liberă

Expoziţia e rezultatul concursului cu același

nume iar în jurul acestui eveniment va avea loc la Sibiu o discuţie având în centru cartea. Invitaţii speciali vor discuta despre cum se ajunge de la o simplă idee la produsul final, cât de importantă este grafica într-o carte, ce calităţi ar trebui să aibă o carte astfel încât să fie considerată frumoasă și multe altele. Scopul proiectului este de a arăta o altă latură a cărţii și de a atrage cât mai mulţi oameni să citească.

Invitaţii la acest eveniment sunt Dan Perjovschi, grafician, Radu

Vancu, poet, Anastasia Staicu, director Editura Seneca și Silviu Borș, managerul Bibliotecii

Judeţene ASTRA Sibiu. Conform organizatorilor evenimentului, fiecare dintre invitaţi asigură, prin activitatea sa, viaţa cărţii: unul este creatorul (Dan Perjovschi), altul este poetul (Radu Vancu), cel de-al treilea este editorul (Anastasia Staicu), iar ultimul, dar nu cel mai puţin important este cel care păstrează cartea, bibliotecarul (Silviu Borș).

Cât privește proiectul în general, care se desfășoară la nivel naţional, concursul

de design de carte este atât o platformă de dezbatere pentru publicul larg și de specialitate, cât și o oportunitate de recunoaștere naţională și internaţională pentru profesioniștii din lumea editorială, dar și pentru designerii și graficienii independenţi. Cărţile selectate de juriu reprezintă România în competiţia internaţională de design de carte „Best Book Design from All Over the World” de la Leipzig.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

Page 25: ZN Sibiu 18 martie 2016

CITY CULT FOCUS PE CULTURĂ

25

DESPRE INTERACTIV ȘI

ATRĂGĂTORO componentă de educaţie non-formală sunt și activităţile de grup: ateliere de scris cu hieroglife, mumificare, bijuterii sau amulete. Copiii vor putea vedea și o mumie veche de 2000 de ani.

EXPERIENŢE NOI PENTRU CEI MICIElevii au parte de experienţe de învăţare inedite, într-un spaţiu educaţional special amenajat, în care vor fi descoperite treptat secretele Egiptului Antic. Biletele pentru expoziţie sunt disponibile la muzeu și în reţeaua Eventim.

CEA MAI INTERESANTĂ EXPOZIŢIE PENTRU COPIIMUZEUL DE ETNOGRAFIE UNIVERSALĂ ”FRANZ BINDER” DIN PIAŢA MICĂ GĂZDUIEȘTE ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ CEA MAI INTERESANTĂ EXPOZIŢIE PENTRU COPII DIN ORAȘ

”Secretele Egiptului Antic”

prezintă fapte istorice, obiceiuri şi personaje celebre din cultura egipteană, totul pe înţelesul copiilor și le oferă ocazia de a analiza fiecare exponat, de a recrea şi experimenta specificul acelor timpuri. Copiii au ocazia de a se așeza pe tronul faraonului, de a intra în piramidă și descoperi la fiecare pas semnificaţia lucrurilor pe care le ating. Recomandată vizitatorilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani și însoţitorilor de orice vârstă, expoziţia de la Sibiu își propune să dinamizeze oferta culturală educativă și să deschidă un nou capitol în formarea tinerei generaţii.

BALET

PAQUITA SI ANOTIMPURILE

Teatrul de balet

Sibiu vă invită la un spectacol clasic, în regia și adaptarea coregrafică a lui Florin Brîndușă.

CÂND:

23 martie

Unde: Cercul Militar

Preţ: 10 lei

Sibiu, Bd. Victoriei, nr. 29Tel: 0749 514 873 | 0756 485 597o�[email protected] | www.acote.rowww.facebook.com/acote�eurs

Page 26: ZN Sibiu 18 martie 2016

26 CITY CULT FESTIVAL

”Lucreţia Ciobanu merită un festival care să-i poarte numele, pentru moştenirea pe care ne-a lăsat-o nouă, românilor”

_SILVIA MACREA,

MANAGER CJCPCT

”CINDRELUL JUNII”

PRIMA EDIŢIE A FESTIVALULUI - CONCURS „LUCREŢIA CIOBANU”

TINERI SOLIŞTI VOCALI, IUBITORI AI MUZICII POPULARE ŞI DORNICI DE AFIRMARE, SE VOR ÎNTRECE PENTRU TROFEUL FESTIVALULUI- CONCURS AL CÂNTECULUI POPULAR ROMÂNESC „LUCREŢIA CIOBANU”. PRIMA EDIŢIE ARE LOC ÎN ZILELE DE 7 ŞI 8 APRILIE 2016, LA SIBIU.

ORGANIZATORIManifestarea este organizată de Consiliul Judeţean Sibiu prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul - Junii” Sibiu, co-organizator fiind Cercul Militar Sibiu.

DESCOPERIREA ȘI PROMOVAREA NOILOR TALENTEScopul acestui festival este acela de a descoperi şi promova tinerii solişti vocali de muzică populară din întreaga ţară, dar şi din diaspora, precum și introducerea lor în circuitul naţional. De asemenea, se are în vedere valorificarea de către tinerii interpreţi a caracteristicilor zonei etnofolclorice din care aceștia provin.

În competiţie s-au înscris 41 de tineri din toată

România, iar în urma preselecţiei, desfăşurate la începutul lunii martie, 18 concurenţi au intrat în faza finală a concursului. Aceștia vor evolua în faţa publicului joi, 7 aprilie 2016.

După concurs, câteva dintre cele mai valoroase cântece

din repertoriul Lucreţiei Ciobanu vor fi readuse în scenă de interpreţii: Traian Stoiţă, Rodica Popa Comăniciu, Ion Chiş, Ionela Sterp, Răzvan Năstăsescu, Paula Medrea, Bogdan Cioranu, Adina Hada, Ovidiu Homorodean, Sebastian Stan, Camelia Cosma Stoiţă, Marcel Părău, Viorica Telcean, Nelu Albu, Alina Pinca, Daniel Rosalim, Alina Bîcă, Robert Târnăveanu, Mariana Anghel, Ilie

Medrea, Mariana Deac, Ionuţ Fulea, Nineta Popa.

În cadrul galei din data de 8 aprilie a.c. vom cunoaşte numele laureaţilor primei ediţii a

Festivalului- Concurs „Lucreţia Ciobanu”. Pe aceeaşi scenă vor urca, în recitaluri extraordinare, soliştii: Tudor Furdui Iancu, Ileana Constantinescu, Nicolae Sabău, Viorica Flintaşu, Benone Sinulescu, Angela Buciu, Tiberiu Ceia, Maria Lia Bologa, Ana Pacatiuş, Floarea Calotă, Maria Lungu, Maria Butaciu.

Doamna Lucreţia Ciobanu a fost un colaborator deosebit al Ansamblului Folcloric Profesionist

„Cindrelul -Junii Sibiului” şi de aceea dorim să o omagiem şi prin câteva momente muzical- coregrafice, special pregătite de cele trei generaţii de Juni ai Sibiului: „Veteranii Junii Sibiului”, profesioniştii de la „Cindrelul – Junii Sibiului” şi „Ceata Junilor”, declară Silvia Macrea - Manager CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

Page 27: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 28: ZN Sibiu 18 martie 2016

CITY CULT 28EXPO

În perioadă 7 martie – 4 aprilie 2016 Sibiul

găzduieste patru prelegeri, care vor fi organizate în Casă Teutsch.

Astfel, pe strada Mitropoliei, nr. 30, între orele 18:00-19:30,

Muzeul Bisericii Evanghelice C. A. din România aflat în Centrul de dialog și cultură Friedrich Teutsch („Casa Teutsch”) oferă vizitatorilor o privire de ansamblu asupra istoriei bisericii evanghelice-luterane și a sașilor transilvăneni. Istoria și cultura

sunt ilustrate prin exponate originale de mare valoare artistică și documentară.

Studenţii, cadrele didactice, ghizii, lucrătorii din turism și

cultură, voluntarii din ONG-uri și toţi cei interesaţi sunt invitaţi să participe la o serie de prelegeri despre arta sacrală și cultura transilvăneană.

Programul a început cu ”Cetăţi bisericești – de la stilul romanic

până la cel baroc;” prezintat

de arh. dr. Hermann Fabini și a continuat cu ”Breasla aurarilor din Sibiu, prin prisma documentelor de arhivă și a pieselor de orfevrărie păstrate pană în prezen”

Sibienii interesaţi sunt așteptaţi la ultimele doua prelegeri,

care vor avea loc în 21 martie – ”Lăzile din Brădeni. Repere iconologice” și în 4 aprilie: ”Scrierea între artă și mijloc de comunicare” și ”Tipărituri de secol XVI din colecţia Arhivei Centrale a Bisericii Ev. C.A.”.

ARTA SACRALĂ TRANSILVĂNEANĂ. INCURSIUNI ÎN ISTORIA ARTEI - O SERIE DE PRELEGERI

Page 29: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 30: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 31: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 32: ZN Sibiu 18 martie 2016

32 CITY EVENTS FESTIVAL

Asociaţia Culturală „Sighișoara Blues Hospital” organizează

în perioada 25 și 26 martie a XI-a ediţia a Festivalului Internaţional de Blues. Această ediţie a Festivalului Internaţional de Blues de la Sighișoara se va desfășura în sala de spectacole Mihai Eminescu, pe parcursul a două seri, cu două concerte pe seară, a câte 80 de minute, prezentate de Berti Barbera. Programul îi include pe SOUL SERENADE (RO), DEITRA FARR (USA), BOO BOO DAVIS (USA) și DWAYNE DOPSIE (USA).

”La atmosfera blues cu care v-am obișnuit sunteţi așteptaţi și în foierul sălii, unde, înainte de spectacole și în pauzele dintre ele, artiștii oferă discuri, autografe și își spun poveștile de viaţă”, spun organizatorii.Sighișoara Blues Festival este singura manifestare culturală de prestigiu de acest gen din ţară. Evenimentul aduce pe scena românească artiști internaţionali, scopul său fiind promovarea blues-ului, gen muzical care, deși e sărac reprezentat pe scena naţională - se adresează unui public tot mai numeros în ultimii ani.

ARTIȘTI DE RENUME INTERNAŢIOAL PE SCENA SIGHIȘOARA BLUES FESTIVAL

DESPRE Preţ bilete

Preţul unui bilet pentru o seară de festival este de 100 ron (două concerte pe seară) și s-au pus în vânzare, putând fi achiziţionate de la recepţia Hotelului Sighișoara telefon +40265 771000 sau de la casa de bilete a sălii, cu o oră înaintea spectacolului.

FESTIVAULUL ARE SITE NOU”Sărbătorim un deceniu de blues la Sighișoara cu noul site al festivalului www.blues-festival.ro unde poţi descoperi atmosfera ediţiilor precedente și poţi asculta toate înregistrările live ale ediţiilor trecute”, mai spun organizatorii.

Page 33: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 34: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 35: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 36: ZN Sibiu 18 martie 2016

INSTITUŢIITEATRUL NAŢIONAL RADU STANCA Bd. Corneliu Coposu, Nr. 2 [email protected] +40 269 21 00 92; +40 269 21 13 82

TEATRUL GONGStr.Alexandru Odobescu nr.4 +4 269 211 349 / +4 0269 210 468 Rezervări bilete: +4 0269 210 906 www.teatrulgong.ro

AGENŢIA TEATRALĂ Str. Nicolae Bălcescu, nr. 17 0369/10 15 78 Luni – Vineri:11.00 - 18.00 Sâmbătă: 11.00 - 15.00 În zilele de spectacol la sediul teatrului, cu 30 de minute înainte de ora de începere a reprezentaţiei. www.sibfest.ro

FILARMONICA DE STAT SIBIU str.Cetăţii. Nr. 3-5. cod 550160 Sibiu Secretariat muzical:

0040 269/ 206 508;0040 269/ 206 507 [email protected]

ASTRA FILM SIBIU Piaţa Huet No. 12 [email protected] +4 0269 210 134 +4 0269 213 442 +4 0756 085 778 

CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI SIBIUParcul Tineretului nr. 1 40-269-22.96.27 [email protected]

CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR SIBIUCalea Dumbrăvii, Nr. 34A, Sibiu 0269/212.883 ACADEMIA EVANGHELICĂ TRANSILVANIA SIBIUStr.Livezii 55, Sibiu, 550042, judeţul Sibiu +40 269 219914 [email protected] www.eas.neppendorf.de CENTRUL CULTURAL

CITY BREAK INSTITUŢII

36

GERMAN SIBIU str. G-ral Magheru nr. 4 +40-(0)269-21 08 30 +40-(0)269-23 80 70 [email protected] www.kulturzentrum-hermannstadt.ro

CASA DE CULTURĂ ŞI DIALOG "FRIEDRICH TEUTSCH" A BISERICII EVANGHELICEMitropoliei 30 40/(0)269/206730 [email protected] www.evang.ro/teutsch-haus

CENTRUL CULTURAL MAGHIAR DIN SIBIUstr.Berariei nr.2 et.2 [email protected] www.szeben.ro

MUZEUL BRUKENTHAL P-ţa Mare , Nr. 4-5 0269/211.699; 0269/217.691 [email protected]

MUZEUL DE ISTORIEStr. Mitropoliei nr. 2 0269/218.143

MUZEUL DE ISTORIE NATURALĂ SIBIUStr. Cetăţii nr. 1 0269/436.868

MUZEUL DE ISTORIE A FARMACIEIP-ţa Mică nr. 26 0269/218.191

MUZEUL DE ARME ŞI TROFEE DE VÂNĂTOAREStr. Şcoala de Inot nr. 4 0269 217873MUZEUL DE LOCOMOTIVE CU ABURIStr. Dorobantilor nr. 22 (Depoul de Locomotive Sibiu) 0269/431.685

MUZEUL DE ETNOGRAFIE SI ARTA POPULARA SĂSEASCĂ EMIL SIGERUSP-ţa Mică , Nr. 12 0269/218.195

MUZEUL DE ETNOGRAFIE UNIVER SALĂ

VEZI LISTA COMPLETA A INSTITUŢIILOR DIN SIBIU

FRANZ BINDERP-ţa Mică , Nr. 11 0269/218.195

MUZEUL CIVILIZAŢIEI TRANSILVANE ASTRAP-ţa Mică nr. 11 0269/436.960; 0269/218.195

MUZEUL CIVILIZAŢIEI POPULARE TRADIŢIONALE ASTRACalea Răşinari 0269/242.599

GALERIIART VO str. Gen. Gheorghe Magheru nr. 10 (+4) 0269 211 823

UNIUNEA ARTISTILOR PLASTICI Sibiu, Băii Nr. 10  (+4) 0269 213 256

Page 37: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 38: ZN Sibiu 18 martie 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

38

BAR/PUBTHE CORNER FACTORYVasile Carlova, nr. 6 Rezevări: 0754 223 231

ROŞU ŞI NEGRU Piaţa Cibin nr.5 Parcare Siemens Program NON STOP

BUSINESS CAFEPromenada Mall&Galeria Comercială Carrefour WIFI, 10-22, 0722722060 businesscafe.ro

CHEERSstr Rennes nr.14, CENTRUM BAR Emil Cioran nr.2, în incinta Hotel Ramada 0269 / 235.505. Interior 138 L-D 11:00 - 21:00 ramadasibiu.ro

CREAM PUB/LOUNGEFostul Oldie’s Strand Rezervari:

0748129916 Vasile Carlova nr.2

JAZZY BAR Emil Cioran nr.2, în incinta Hotel Ramada 0269 / 235.505. Interior 137. L-D 21:00 - 05:00 ramadasibiu.ro KARBON - CLUB,BILIARDStr.Dorului nr.20 NON STOP

NAF NAF str. Mărăşeşti Nr 1 0722 / 228.455 09 - până la ultimul client

NOD PUB Piata Mica nr. 27 luni-vineri: 09:00-02:00 sambata-duminica: 10:00-02.00 0745 047 070 facebook.com /nod.pub

OLDIES PUB LIVE MUSICStr. Nicolae Bălcescu Nr. 13 0751 / 87 99 87 sau 0722 / 63 22 23

[email protected]

PARDON CAFEStr. Cetăţii nr. 14, vizavi de Sala Thalia Program: 9:00 - 24:00 Rezervari: 0747.777.222 [email protected]

PURO COFFEE & WINECalea Dumbrăvii, nr. 36 Lun - Vin: 07:30 - 23:30 Sâm - Dum: 10:00 - 00:00

SALUT BISTROStrada Cetăţii 13 Sibiu 0785 112 222

SUPPORTER SPORTS CLUBB-dul Victoriei nr.26 Tel : 0269 218065 www.supporter.ro

VINTAGE PUBStr. Zaharia Boiu 0757 / 881.881

WELT KULTURCafé und Bar N.Balcescu , 13

Tel: 0269 700 704 www.weltkultur.ro

CAFENEACAFENEAUA DIN LIBRĂRIEdin incinta Librariei Habitus Piata Mica nr. 4 luni-sambata: 10.00-20.00 Contact: 0745047070 FB: facebook.com/Cafeneaua DinLibrarie

LA ETAJ COCKTAIL BAR & CAFÉStr.Nicolae Bălcescu, nr.12 Rezervări: 0269-250370 Facebook.com/cafenealaetaj

COFFEE SHOP Str.Mărăşti nr.1 Tel:0747-049.195 Facebook/Coffeeshop Sibiu

ATRIUM Café Bistro & Art Rezervări la: 0723-287.486 [email protected] Facebook/AtriumClassic

Café Casa Luxemburg –la parter

BUSSINES CAFEIn incinta Promenada Mall Wireless Cafe 0269 / 244 074 10.00 - 22.00 businesscafe.ro

CAFÉ WIEN Piaţa Huet nr.4 0269 / 223 223 www.cafewien.ro

EINSTEIN CAFE : P-ţa Mică nr13 0269 / 242.242 0727 / 212121 L - S 09.00 – 03.00 D - 11.00 – 03.00 cafeeinstein.ro

HALLER CAFÉPiata Mare nr 20 0720 / 110.194 L-V 08.00 -24.00 S-D 09.00-24.00

KULTUR CAFÉ SIGIPiaţa Mică nr.16, în subsolul casei Luxemburg 0736 / 661.337 0269 / 244.036 [email protected] Program zilnic: 08.00 - 03.00

KLEINS CAFE

VEZI LISTA COMPLETA A BARURILOR DIN SIBIU

Piaţa Huet, nr. 3 facebook.com/kleinscafe

NEW YORK ROCK CAFEStr. Justiţiei, nr.1A 0744/536.163

Page 39: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 40: ZN Sibiu 18 martie 2016

40

CONCERTELE PRIMĂVERII VOR FI SUSŢINUTE DE LARA FABIAN, ANA POPOVIC, JULIO ȘI ENRIQUE IGLESIAS

Cei care nu aţi decis încă la ce concerte

vreţi să mergeţi în această primăvară, puteţi alege dintr-o listă cu 11 cele mai așteptate concerte, care vor fi susţinute în România de artiști de talie internaţională ca trupa finlandeză Amorphis, Vitas și mulţi alţii.

Foştii membri ai trupei Dire Straits revin în

România pentru a susţine două concerte, la Timişoara şi Bucureşti, pe 19 şi 20 martie 2016.

După succesul pe care trupa l-a avut în 2013 în

România, Chris White alături de Chris Whitten, toboşarul din ultimul turneu al Dire Straits dintre anii 1991 - 1992, Paddy Milner, Terence Reise, Tim Walters şi Michael Feat revin cu două concerte, la Filarmonica Banatul şi la Sala Palatului. La mai bine de 35 de ani de la lansarea melodiei „The Sultans of Swing”, Chris White alături de ceilalţi şase muzicieni vor interpreta live cele mai cunoscute hituri ale trupei.

După ce au fost headlinerii festivalului Metalhead

Meeting în 2015, finlandezii de la Amorphis se întorc la

CITY STORIES COVERSTORY

Page 41: ZN Sibiu 18 martie 2016

41 CITY STORIESCOVERSTORY

București în 3 aprilie, la Arenele Romane (cort încălzit), pentru a ne prezenta cel mai recent album al trupei: „Under The Red Cloud”, dar și hiturile care i-au facut celebri de atâţia ani, în cadrul unui show de peste 90 de minute.

Vitas, cântăreţul și compozitorul supranumit

„vocea de diamant” sau „vocea secolului XXI” va concerta pe 7 aprilie 2016 la Sala Palatului. Cel al cărui timbru unic și cu o voce incredibil de clară, puternică și care acoperă cinci octave, revine în România după 7 ani, pentru a încânta alte câteva mii de oameni cu show-ul său. Demis Roussos sau Lucio Dalla s-au numărat

Page 42: ZN Sibiu 18 martie 2016

CITY STORIES COVERSTORY

42

printre numele grele ale muzicii alături de care a cântat Vitas.

Pe 12 aprilie, Ensiferum va cânta la Arenele Romane (cort

încălzit) din Bucureşti în cadrul turneului „Return of the One Man Army”. Show-ul face parte dintr-un turneu amplu care începe la Ragnarok Festival şi se încheie la Berlin, trecând prin cele mai mari oraşe din Europa. Încă două trupe vor fi anunţate în curând pe afiş. Ensiferum a împlinit în 2015 doua decenii de activitate. Finlandezii au 6 albume la activ, ultimul dintre ele, One Man Army, fiind lansat pe 20 februarie, anul acesta şi fiind primit foarte bine atât de public cât şi de specialişti.

Reprogramat din 2015, concertul lui Alessandro

Safina va avea loc pe 14 aprilie 2016. Biletele achiziţionate pentru 21 decembrie 2015 vor putea fi folosite pe 14 aprilie. Alessandro Safina, „unul dintre cei mai populari tenori ai lumii”, după cum a fost descris în publicaţia australiană Sunday Mail, revine în atenţia publicului din România într-un concert extraordinar.

Lara Fabian revine în România pe data de 22 aprilie 2016

pentru a susţine un nou concert la Sala Palatului din București. Artista a ales ţara noastră ca una din primele destinaţii ale turneului „Ma vie dans la tienne - Le concert”. Lara Fabian va cânta și la Cluj-Napoca pe 20 aprilie.

Celebrul cântăreţ Charles Aznavour va susţine, în

premieră, un concert în România. Evenimentul, ce face parte din ultimul turneu din cariera artistului în vârstă de 91 de ani, este programat să se desfăşoare pe 28 aprilie, la Romexpo.

Concertul Anei Popovic va avea loc în 23 mai 2016, la Teatrul

Naţional București, începând cu ora 20:00. Ana Popovic, cea care a cucerit iubitorii de blues din

ENRIQUE ȘI JULIO IGLESIAS CONCERTEAZĂ ÎN ROMÂNIA

Julio Iglesias va susţine un nou concert la București în primăvara acestui an. Artistul latin se află într-un turneu mondial de promovare a noului său album, “Mexico”, concertul de la București va avea loc pe 18 mai 2016 la Sala Palatului, artistul urmând să concerteze și la Iași, pe 11 mai, și la Timișoara, pe 15 mai.Albumul “Mexico” a fost lansat în toamna anului 2015 și cuprinde 13 piese prin care artistul aduce un omagiu marilor compozitori din Mexic. În deschiderea spectacolului Julio Iglesias de la București va cânta fiul cântăreţului – Julio Iglesias Jr.Enrique Iglesias va concerta și în 12 mai în cadrul Pavilionului Central de la Romexpo și concertul lui face parte din turneul “SEX and LOVE”. Enrique Iglesias a vândut peste 100 milioane de discuri, cucerind milioanele de fani din întrega lume cu piese ca: “Bailando”, “Noche Y De Dia”, “Turn the night up”, “Tonight”, “I like it”, “Do you know”, “Not in love”, “Bailamos”, “Ring my bells”, “Hero” și multe altele.

Europa, dar și de peste Ocean prin vocea, compoziţiile și acordurile chitarei sale și prin prezenţa sa supersexy pe scenă, va concerta pentru prima dată în România. Ana a fost supranumită “Jimi Hendrix în varianta feminină”, iar în 2014 a fost singura artistă feminină invitată să se alăture turneului mondial Experience Hendrix care a celebrat muzica și geniul idolului ei de o viaţă. Postmodern Jukebox, grupul cunoscut pentru coverurile sale inedite în stil vintage,

va susţine primul concert în România pe 29 mai 2016. Spectacolul va avea loc la la Sala Palatului din București. Au făcut senzaţie pe Youtube atunci când coverul lor „We Can’t Stop” (Miley Cyrus) a adunat peste 14 milioane de vizualizări. Au continuat prin a transforma piesa lui Taylor Swift, “Blank Space”, în cabaret de epocă, au alunecat în jazz cu piesa lui Meghan Trainor, “All About The Bass”.

_DORINA NIŢU // redactor

Page 43: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 44: ZN Sibiu 18 martie 2016

CITY CULT 44CARTE

De la povestirea Wunderkind, cu care scriitoarea născută în

Georgia debutează la 19 ani, și până la nuvela care dă titlul volumului, în Balada tristei cafenele se adună povești despre înfrângere și durere înăbușită: iubiri pierdute, pasiuni care s-au stins sau nici n-au apucat bine să se nască, răzbunări care dau greș. Îmbibate de marea melancolie a Sudului american (chiar dacă nu se petrec toate acolo), povestirile se alcătuiesc polifonic, ca o muzică a tristeţilor de oameni învinși de viaţă ori de dragoste: o adolescentă nu știe dacă mai vrea sau nu să fie toată

viaţa pianistă; un bărbat își privește soţia rătăcindu-și amintirile în alcool, dar rămâne, resemnat în furia lui mută, lângă ea și lângă copii; o femeie sălbatică și singuratică se îndrăgostește fulgerător și biata ei dragoste e nefericită... „Proza lui Carson McCullers e ca un fruct copt, gata de cules: de la depărtare pare desăvârșit, iar din apropiere e seducător în formele lui imperfecte. Autoarea folosește neîncetat spiritul romantic și imaginaţia cititorului, chemat să umple toate golurile rămase în urma condeiului.” (The New York Times)

CARSON MCCULLERS Un nume esenţial al prozei sudiste americane. Primul ei mare succes este romanul The Heart is a Lonely Hunter (1940; Inima-i un vânător singuratic, Polirom, 2013), care a impus-o definitiv ca scriitoare. Acestuia i-au urmat mai multe romane – Reflections in a Golden Eye (1941), The Member of the Wedding (1946), Clock Without Hands (1961) –, volumul de proză scurtăp The Ballad of the Sad Cafe (1951, Balada tristei cafenele), piesa de teatru The Square Root of Wonderful (1958) și volumul de poezie Sweet as a Pickle and Clean as a Pig (1964).

BALADA TRISTEI CAFENELE - CARSON MCCULLERS

CULT

11 IUNIE 2016 · BUCUREȘTI

PIAȚA CONSTITUȚIEIWWW.EVENTIM.RO

Page 45: ZN Sibiu 18 martie 2016

11 IUNIE 2016 · BUCUREȘTI

PIAȚA CONSTITUȚIEIWWW.EVENTIM.RO

Page 46: ZN Sibiu 18 martie 2016

CITY BREAK SERVICII

46

SERVICIIBELL OPTIQUE

Cabinet oftalmologic optică medicală B-dul Genaral Magheru nr.21 0269/214144

CLINICA POLISANO

Str. Izvorului nr. 1A Str. Constituţiei nr. 24 021 9383 clinicapolisano.ro

CLUBUL ISTETILOR

After School, Cursuri, Activitati de Vacanta, Petreceri copii str.Andrei Muresanu, nr.8, Sibiu. tel: 0752 834817

CLUB CONFORT BY DR.MIŢARIU

Fitness-întreţinere corporală şi facială Str.Ştefan Cel Mare nr.6 Tel/Fax: 0269/252740

Mobil:0755/072716 [email protected]

COMPLEX SPORTIV LUCEAFARUL SIBIU Str.Ioan Lupaş nr.2 Tel:0722/551073 luceafarulsibiu.ro

CINDY

Magazin Îmbrăcăminte Tineret Str.Telefoanelor nr.1 Magazin Dumbrava -parter, etaj I:etaj II Mediaş – Str.M.Eminescu nr.4

DUMBRAVA VESELIEI

Loc de joacă str.Faurului,nr.19 facebook.com/dumbravaveseliei tel : 0753 335849

ECHO - ART&STYLE ŞI ATELIER DE RESTAURARE

B-dul. Mihai

Viteazu nr. 15 0743 141 253 0369 435 708

GINEPROMEDICAL Someşului nr. 11 Tel: 0269 243 884 [email protected] www.ginepro.ro

GYMBO DANCE

Str. Mărăşeşti, Nr. 9, Et. 1 Tel: 0758.132.192 /0785.431.285 [email protected] http://www.gymbodance.ro HILTON SIBIU-SPA

Pădurea Dumbrava, nr.1 Rezervări şi detalii la: Tel:0269/505650 [email protected] sibiu.hilton.com

MOBEXPERT

Şos.Sibiului 5A Şelimbăr mobexpert.ro

SENZA SALĂ DE AEROBIC

Str. Someşului Nr

26, (Lângă HOTEL IBIS)

POLICLINICA SANOSTAR

Str. Călugăreni, nr. 23, Sibiu 0269.244.999 www.sanostar.ro TON MARIAGE

Str.Măgura nr.34 Tel:0269/248016 Mobil:0728/226990 [email protected] www.tonmariage.ro

TRENDY SIBIU

Depozit - Str.Triajului nr.1 Magazin- Str.Bihorului nr.2 Tel:0269/244312 Mobil:0740/155660

UNIFLORA

str. Martin Hochmeister, nr. 11 +40 269 229122 +40 724 050333 [email protected] Program Luni-Vineri 9:00-20:00 Sâmbătă 10:00-16:00 Duminică 10:00-16:00

FASTFOODPIZZA

MC DONALD’S

Şos Alba Iulia –Autogării 0269 / 228992

BELLA ITALIAStr.Prof.Dr.Ioan Moga nr.8 Tel:0269-224544 facebook : bella italia sibiu bellaitaliasibiu.ro

PIZZA HOT

Str.Rusciorului nr3 0269 / 222277; 0269 / 212121; 0748 / 213074

POMODORE

Strada Ocnei - sub Podul Minciunilor 0751.576.240 0369.440.541

UNION PIZZA

Piaţa Mică nr 6 0730 / 519.996

VEZI LISTA COMPLETA A INSTITU-ŢIILOR DIN SIBIU

Page 47: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 48: ZN Sibiu 18 martie 2016

48 CITY CULT EVENIMENT

SIBIUL DEVINE CAPITALA CHITARIȘTILOR DIN ROMÂNIA!PESTE 400 DE CHITARIȘTI DIN TOATĂ ŢARA VOR CÂNTA ÎMPREUNĂ LA SIBIU, ÎN CEL MAI MARE CONCERT COLECTIV DE CHITARĂ DIN ROMÂNIA.

Toate aceste evenimente fac parte din campania identitară SIBIU GUITAR - FRIENDLY CITY, iniţiată de Asociaţia Culturală Play, în anul 2015, pentru acreditarea Sibiului ca oraș deschis promovării chitarei și a stilurilor de mu-zică specifice acestui instrument în rândul tinerei generaţii. În cadrul cam-paniei au loc concerte, concursuri de chitară clasică și chitară electrică, reci-taluri, evenimente, workshop-uri, expoziţii, grupate în Festivalul de Chitară „De la Baroc la Rock”, Programul cultural-social de educaţie non-formală „Pune mâna pe chitară” și Spectacolele “Povestea Chitarei”.

SIBIU GUITAR MEETING - evenimentul de final al proiectului PMC – se transformă astfel într-un adevărat festival al chitariștilor din România. În cele două zile alocate evenimentului, vor avea loc workshop-uri, masterclass-uri de chitară, expoziţii, mini-concerte, vizionări de filme despre mari chitariști ai lumii, activităţi dedicate deopotrivă amatorilor, pasionaţilor și profesioniștilor.

În toamna acestui an, chitările vor răsuna din nou

în Piaţa Mică din Sibiu, de această dată mai puternic și pentru mai mult timp. Recordul stabilit anul trecut – când 215 oameni au cântat împreună hit-uri care au făcut istorie – va fi cu siguranţă depășit. Cu 7 luni înainte de eveniment, peste 150 de chitariști din toata ţara s-au înscris deja la Sibiu Guitar Meeting, evenimentul de final al proiectului Pune mana pe Chitară – dezvoltat de Asociaţia Culturala PLAY. Înscrierile vor continua, la nivel naţional, până la finalul verii.Piesele selectate pentru Sibiu Guitar Meeting 2016În urma unui sondaj naţional, la care au participat peste 800 de persoane interesate de proiectul Pune mâna pe Chitară, am selectat 7 piese care să completeze – alături de alte 4 piese populare din repertoriul de anul trecut – programul Sibiu Guitar Meeting 2016.Sibiu Guitar Meeting este finalul unui proiect mai amplu intitulat Pune Mâna pe Chitară, iniţiat și

derulat de Asociaţia Culturală Play. Scopul acestui proiect este de a oferi o alternativă în educaţie copiilor, educaţia prin muzică și de a crea o comunitate în jurul acestei idei. „Muzica trebuie să fie accesibilă tuturor, indiferent de vârstă, educaţie, situaţie financiară sau socială. Copiii sunt stimulaţi activ în a face muzică, mult peste ceea ce înseamnă a asculta muzică. Ei învaţă, astfel, să se exprime, să comunice într-o manieră diferită de cea tradiţională, prin arta sunetelor. Câștigul lor imediat este un hobby, care în timp poate deveni o profesie”, spun organizatorii evenimentului. Proiectul „Pune mâna pe chitară” include activităţi precum: • Dezvoltarea și distribuirea Kitului Educaţional „Pune mâna pe chitară” - material didactic adaptat și oferit gratuit, sub forma unui tutorial, cu adresabilitate generală, pentru o plajă largă de vârste și niveluri • Cercurile „Pune mâna pe chitară” – copiii din Sibiu vor învăţa piesele

pentru Sibiu Guitar Meeting și vor aprofunda instrumentul pe baza materialelor didactice concepute prin acest proiect, în cadrul a 5 Cercuri Comunitare “Pune mâna pe chitară”. • Taberele Sibiu Guitar Summer Camp – programe de studiu intensiv, de educaţie muzicală, socială și nonformală desfășurate pe perioada vacanţei de vară. Vor fi organizate 3 tabere/școli de vară de studiu al chitarei, pentru copii și tineri.”În următoarea săptămână vom lansa oficial pe canalul Youtube/punemanapechitara, tutorialele celor 10 piese. Una dintre surprizele pregătite va fi aceea că o parte dintre piesele din program vor fi interpretate, chiar de către soliștii trupelor care le-au lansat! De la mic la mare, toţi chitariștii prezenţi în piaţă vor cânta la unison cu vedete consacrate, care au confirmat deja participarea”,spune Ana Maria Brumar, reprezentanta Asociaţiei Culturale Play.

Page 49: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 50: ZN Sibiu 18 martie 2016

50 CITY FOOD RESTAURANTE

ATRIUMEmil Cioran nr2, în incinta Hotel RAMADA 0269/235505 Interior 141 L-D : 11.00-24.00

BUTOIULDE AURStr. Turnului Nr.4 (Pasajul Scarilor) 0269 / 210.461 orar :12.00-24.00

CĂMARA BOIERULUI Pădurea Dumbrava nr. 1 (in grădina hotelului Hilton Sibiu) 0269 505 626, [email protected], www.sibiu.hilton.com

CONACUL TREI STEJARIStr.Bâlea (fostă Berăriei) Rezervări la: 0773-885.109 Zilnic: 12.00-24.00

CRAMA SIBIUL VECHI Str.Papiu Ilarian nr.3 0269 214277

CARUL CU FLORI str. Luptei, nr. 34 0748/126.687, 0744/355.822

DELISPiaţa Mică 29 Tel.: 0747 399 252

585 FUSION Str. Școala de Înot 2, cod poștal 550005 Tel: +40 269 234000 Fax: +40 269 234000 [email protected]

KULINARIUMPiaţa Mică nr.12 Telefon: 0721-506.070 kulinarium.rofacebook.com/kulinarium.sibiu

GRAND PLAZA str.9 Mai nr.60, Sibiu tel : 0744/706553 L-D : 08.00-22.30

HERMANIA str Filarmonicii nr. 2 0755 / 055999 www.hermania.sobis.ro [email protected]

INSIEMEPromenada Mall tel : 0369 801025

KORONAStr:Luptei, nr.8 0269/225533; 0369/405444 Orar : 12.00-24.00 www.pensiunea-korona.ro

LA CUPTORStrada 9 Mai nr. 7, Sibiu 0742 396 696 L-D: 12:00 - 23:45

LA DOBRUNStr. Dobrun nr. 1 [email protected] +40.269.240.040 +40.751.242.754 www.ladobrun.ro

LA TURNPiaţa Mare Nr.1 Sibiu 0727 / 528876 orar : 12:00 – 24:00 www.laturn.com [email protected]

LUCEAFĂRUL- COMPLEX SPORTIVStr. Ioan Lupaş, Nr. 2 0771 / 629 355

LA SEPP str.Livezii,nr.61

tel : 0740 248255

SIBIU VECHI str A. Papiu Ilarian

nr. 3

0269-210461

orar 12.00-24.00

www.sibiulvechi.ro

UNIONStr. Piata Mica nr. 6

Tel: 0730519996

Orar: 09:00-02:00

www.unionsibiu.

com

VERSAILLES Pădurea Dumbrava

nr. 1 (în hotelul

Hilton Sibiu)

0269 505600

info.sibiu@hilton.

com

sibiu.hilton.com

YUMMY YANG Promenada Mall

0369 / 438300

Specific chinezesc

VEZI LISTA COMPLETA A RESTAURAN T E LOR DIN SIBIU

0722 / 551 073 www.luceafarulsibiu.ro

NEW YORK AMERICAN RESTAURANTStr. Justiţiei, nr.1A 0744/536.163

O SUSHI Delivery Sibiu Transport Gratuit Rezervări: 0745-598.660 www.osushi.ro

PASAJStr.Turnului nr.3, tel. 0369/437687; 0730 300 357 L-V : 09.00 – 24.00 ; S – 10.00 www.lapasaj.ro

PIVNIŢA DE VINURI WEINKELLERStr.Turnului nr.2 0742 / 419906 Ma – D : 12.00 -24.00

SALAD BOXE timpul să mănânci sănătos!Shopping City Sibiu Promenada Mall

Page 51: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 52: ZN Sibiu 18 martie 2016

CITY BREAK TURISM

52

HOTELURIANA AIRPORT HOTELSoseaua Alba Iulia 120 (+40) 0269 228 856 [email protected] [email protected]

BEST WESTERN FÂNTÂNIŢA HAIDUCULUIPădurea Bradului 0269/525300 www.cfh.ro [email protected]

HOTEL CLASS Str.Rahovei , nr.40 Tel: 0269 206 999 [email protected] www.hotel-class.ro

CONTINENTAL FORUM Str.Piaţa Unirii nr.10 +4 0372 - 692692 forum.sibiu @continentalhotels.ro www.continentalhotels.ro

CASA LUXEMBURG Piaţa Mică nr.16 0269-216854, 0729-887478 office@

casaluxemburg.ro casaluxemburg.ro EXCLUSIVE HOTEL & MOREStrada Ion Luca Caragiale, nr. 1A, 550117 Sibiu, România Telefon:0369-454 601

GOLDEN TULIP ANA TOWERŞcoala de Înot 2 +40 269 234000 office@ oldentulipanatowersibiu.com

GRANDPădurea Dumbrava nr. 14 0269-214022

HILTON SIBIUPădurea Dumbrava, nr.1 +4 0269 505 600 [email protected] www.sibiu.hilton.com

HOREUM BOUTIQUE HOTEL***Sibiu, Sura Mare 557265 Str. Principala, Nr. 724 Tel: 0040 269 218 307 0040 743 014 013 horeum.ro [email protected]

IBIS Calea Dumbrăvii nr 2-4 Rezervari : (+40)269/218100 (+40)269/218100 www.ibishotels.ro

ÎMPĂRATUL ROMANILOR Str.Nicolae Bălcescu nr.4 0269 216.500 [email protected]

PARC Str.Şcoala de Înot nr.1-3 0269-424,455; 0369-408,993 [email protected] www.hotelparcsibiu.ro

PREMIER Str.Vasile Milea , nr.76 0269-244804, 0369-439344 0744-503059 [email protected]

RAMADA Emil Cioran nr.2 0269-235505 [email protected] www.ramadasibiu.ro

SILVAAleea Mihai Eminescu nr.1

0269-243985

PENSIUNIANDRAPoplaca 5 km de Sibiu 0744-519031 Preţuri Promoţionale!

CASA FRIEDA N.Balcescu,40 tel : 0269 218821

CASA ROMANĂStr. General Macgheru, nr. 40 0369 / 442.966, 0740 / 612.270 www.casaromana sibiu.ro

CARMEN str.Podului , nr.79B tel : 0751 221 281

DANIEL Str.Măsarilor nr.1 0269-243924, 0749-400738 [email protected]

ELAStr.Nouă nr.43 0269-215197, 0744-916893 [email protected]

www.ela-hotels.ro

ERLENPARKstr. Octavian Goga nr.77 +40-269-252153 +40-742-079365

HAPPY DAYSibiu, str. Lunga, nr.2 D Tel./fax. 0269 234 985 rezervari @pensiuneahappyday.ro

KORONAStr.Luptei –Complex Comercial 0269-225533, 0369-405444 www.pensiune-korona.ro

KON – TIKIStr.Tudor Vladimirescu nr.12 0269-220350

LA VIOREL Str.Lector nr.2 0269-211410; 0741/107337

LA BRADUL ÎNALTPorumbacu de Sus, nr. 258 0269.211.121, 0722.654.007

0723.632.587 GPS: N 45.7180762 / E 24.4686172

OLD TOWN HOSTEL0269-216.445 [email protected] Piaţa Mică, nr. 26

PERLA PĂLTINIŞULUI 0788-502200 [email protected] www.perla-paltinisului.ro

VILA ROMANA PĂLTINIȘTel:0740/817827 www.vilaromanapaltinis.ro

MOTEL SELECTŞoseaua Alba Iulia, Nr. 49 0269 / 243.333

WELT HOSTELStr.N.Balcescu,13 0269 250346 / 0731 280210 [email protected] www.welthostel.ro

Page 53: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 54: ZN Sibiu 18 martie 2016

54

ȘAMPOAN PENTRU VOLUM S-au lansat câteva game de îngrijire ce dau părului mai mult decât forţă și volum: extractul din fibră de in oferă volum de la rădăcină, ceaiul verde dă forţă părului, iar filloxane, un ingredient activ, pătrunde în fibra capilară și o ajută.

VOPSEȘTE-L! Deși tratamentele chimi-ce îi dăunează, colorarea regulată îi poate aduce un plus de forţă și con-sistenţă. Pigmentul din vopsea intră în structura firului de păr și îl acope-ră, devenind astfel puţin mai gros.

CITY LIFESTYLE LIFESTYLE

DETALII

pic de spumă pentru volum și uscarea lui cu capul în jos sunt alte trucuri care fac podoaba capilară să pară mai bogată. Cea mai mare greseală în cazul părului fin este folosirea unei cantităţi prea mari de spumă, apoi de fixativ. Foarte repede părul își pierde forma și se pleoștește. Și nu-i de mirare, pentru că toate produsele actionează ca niște greutăţi pentru firul de păr. Aplică un pic de spumă și renunţă la fixativ.

_DORINA NIŢU // redactor

TRUCURI PENTRU PĂRUL PREA FIN

Firul moale și subţire ne transformă viaţă

în calvar. Să dai formă unui astfel de tip de păr este o adevărată provocare, dar nu o misiune imposibilă!

Tunderea părului în scări este cea mai bună

tunsoare pentru părul subţire, care e moale și greu de aranjat. Tăiat drept, el își menţine cu greu forma. Un

Page 55: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 56: ZN Sibiu 18 martie 2016

CITY VOICE INTERVIU

56

MIHAI LEU: ”ESTIMEZ CEL PUŢIN 10 MII DE SPECTATORI, LA PROBA SUPER-SPECIALĂ”

MULTIPLUL CAMPION VINE LA RALIUL SIBIULUI, CARE SE DESFĂȘOARĂ ÎNTRE 15 ȘI 16 APRILIE, SĂ ÎȘI PUNĂ ÎN PRACTICĂ, ÎNCĂ O DATĂ, EXPERIENŢA ACUMULATĂ ÎN ORGANIZAREA COMPETIŢIEI LA ARAD. ÎN ANUL 1998, PE CÂND MULŢI ÎL VEDEAU RESEMNAT CA SPORTIV, MIHAI LEU ȘI-A PROVOCAT DESTINUL LA O NOUĂ LUPTĂ ÎN CARE PORNEA CA FAVORIT. LA VOLANUL UNUI FORD KA, FOSTUL BOXER ÎNCERCA SĂ-ȘI RECUCEREASCĂ FANII, DE ACEASTĂ DATĂ DIN POSTURA UNUI PILOT CARE VOIA SĂ-ȘI ADAPTEZE JOCUL DE PICIOARE ȘI ÎNDEMANAREA ÎN RING, PE PATRU ROŢI. DUPĂ NUMAI TREI ANI DE CĂUTARE A IDENTITĂŢII, ÎNTR-UN SPORT MAI DIFICIL DECÂT ÎȘI IMAGINA, LEU A REUȘIT SĂ DEVINĂ AL DOILEA PILOT CA VALOARE DIN ROMÂNIA.

Page 57: ZN Sibiu 18 martie 2016

CITY VOICE INTERVIU

57

competiţii internaţionale, își pot măsura forţele cu piloţii din Bulgaria. De asemenea, pentru noi, faptul că Bulgaria a ales ca etapa de la Sibiu să fie prima etapă din campionatul lor arată că Federaţia Română de Automobilism Sportiv se bucură de credibilitate și știu că au fost profund impresionaţi de modul în care se desfășoară și se organizează competiţia.

Vor avea ocazia sibienii, dar și turiștii

care vor fi prezenţi, să vă vadă la volan, în cadrul Raliului Sibiului?

Mi-ar fi plăcut extrem de mult, mai ales că e vorba

de Sibiu, aici unde am câștigat primul raliu din viaţa mea. Știu însă că nu poţi face, în același timp, două lucruri la fel de bine. Fiind cooptat în organizare, am decis să mă ocup de partea aceasta.

Vor fi nume importante printre

piloţii care vor veni la Sibiu?

În România avem câţiva piloţi recunoscuţi, pe care

îi așteptăm la Raliul Sibiului. Mă refer la Bogdan Marișca, Rareș Tomiţă, sau Simone Tempestini. Acesta din urmă este, cu siguranţă, favorit, mai ales că are și o mașină bună și, în ciuda faptului că e foarte tânăr, participă la multe competiţii în străinătate și are multă experienţă.

Raliul Sibiului 2016 va fi extrem de frumos, vă

pot garanta. Se pregătesc probe interesante care vor fi atât pe placul piloţilor, cât și a spectatorilor. Raliul pe macadam este extrem de dur și vă spun acest lucru din postura de pilot. Sibiul este un oraș extrem de frumos și ar fi fost păcat să nu îi punem frumuseţea în valoare, așa că se pregătește o probă SuperSpecială în premieră, în centrul orașului, în Piaţa Unirii.Spectatorii vor avea ce vedea la ediţia din acest an a Raliului Sibiului și eu estimez cel puţin 10 mii de spectatori, la proba SuperSpecială.

Sibiul a avut întotdeauna un public

efervescent și dornic de evenimente sportive, astfel că așteptările lor nu vor fi ușor de satisfăcut….

Așa este! Și în plus, sibienii nu numai că iubesc

sportul, dar sunt și foarte pricepuţi la raliu.Vor avea ce vedea la Raliul Sibiului 2016 pentru că vor veni piloţi care merg tare, din întreaga ţară, chiar și din Bulgaria, pentru că este considerată etapă și în campionatul ţării vecine, iar cei care vor veni vor face duelul extrem de interesant.

Așa cum spuneaţi, Raliul Sibiului 2016 va

fi considerat și prima etapă în campionatul Bulgariei. Cât de important este acest lucru?

Pentru noi toţi, acest aspect este extrem de

important. În primul rând pentru că vom avea parte de o competiţie acerbă iar piloţii români, unii dintre ei care nu pot participa la

Sunteţi unul dintre puţinii sportivi care

au reușit să facă performanţe la două discipline, iar de ani buni sunteţi implicat și în partea de organizare a etapelor naţionale de raliu. Cum s-a produs trecerea de la box la raliu?

Am fost dintotdeauna de părere că indiferent în ce

domeniu activezi, cheia este munca. Așa că am muncit, am avut și talent, și cred că așa am reușit să fac performanţă. Referitor la trecerea de la box la raliu, cei care mă cunosc de când eram mic, și îl cunosc pe tatăl meu, care a fost pilot de circuit viteză, ar putea spune că în box am intrat accidental.

Anul acesta veniţi la Sibiu, unde, alături de

Clubul Sportiv Aria pentru Sport, pregătiţi etapa a doua a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop. Cum s-a ajuns la această colaborare?

Pentru Raliul Sibiului se căuta un organizator

și, cunoscând foarte bine familia Ciolan, am avut această discuţie. Seriozitatea și potenţialul lor m-au determinat să vin cu această idee, iar ei au acceptat-o. Eu îmi voi aduce aportul pe parte de consiliere, dar ei se ocupă de tot ce înseamnă organizare și sunt sigur că o vor face la modul cel mai profesionist posibil pentru că au mobilizat deja în acest proiect o mulţime de specialiști.

Probele dela Raliul Sibiului se vor derula,

în totalitate, pe asfalt. Care vor fi ”ingredientele” care vor ”suplinii” macadamul?

Page 58: ZN Sibiu 18 martie 2016

CITY BREAK TURISM

58

Traseele sunt împărţite pe culori, iar în funcţie de gradul de dificultate fiecare persoană poate găsi traseul

potrivit. ”Pe lângă activitatea de bază de escaladă în copaci organizăm și alte activităţi și programe atât pentru copii cât și pentru companii - programe pentru școli și grădiniţe, petreceri pentru copii, activităţi de Team building programe de vară și de iarnă. Parcul se bucură de un număr tot mai mare de vizitatori de la an la an”, spun reprezentanţii Arka Park.

AVENTURĂ PENTRU TOŢI LA ARKA PARK!

Parcul de aventură Arka Park se află în inima naturii,

într-o pădure de molid situată la aproximativ 1000 m altitudine, în superba zonă a staţiunii Păltiniș pe drumul Judeţean Sibiu Păltiniș km 24.

Parcul oferă o combinaţie unică de activităţi pentru toate vârstele,

reprezentând un mod încântător de a petrece timpul liber. Aici poţi experimenta aventuri de neuitat alături de întraga familie, de prieteni sau colegi.

Parcul funcţionează din primăvara anului 2013, are o suprafaţă de

1,5 hectare și dispune de 10 trasee (pentru copii, adulţi, echipe) cu 130 elemente de joc și 4 trasee de tiroliană cu dificultate progresivă potrivite pentru toate vârstele.

ARKA PARK INDOOR CLIMBING SIBIU

Arka Park Indoor Climbing Sibiu, pe stradă Frigoriferului, nr. 6, zonă Calea Turnisorului este o locaţie unde aventura și distracţia își găsesc locul. Sala de escaladă a fost gândită ca o alternativă la parcul de aventură outdoor Arka Park din Păltiniș și ca o metodă inedită de a scăpa de rutina zilnică. Arka Park Indoor Climbing Sibiu oferă iubitorilor de sport și aventură posibilitatea de a practica escalada într-o locaţie de interior sub supravegherea personalului specializat. Sala de escaladă este realizată la standarde internaţionale, cu 5 trasee de escaladă, panou de căţărat și panou de bouldering. Cu o suprafată de 800 mp, sala este împărţită în 3 zone de activitate. ”Prima, zonă pentru escaladă și tiroliane, este formată din trasee realizate pe grade diferite de dificultate, care au în componenţă 55 de elemente de joc și sunt accesibile tuturor indiferent de nivelul lor de agilitate sau experientă. În cea de-a două zonă este amplasat panoul de căţărat, care are o suprafată de 130 metri și o înălţime de 9 metri, punând la încercare abilităţile fizice și tehnice ale participanţilor. Langă panoul de căţărat se află cea de-a treia zonă, destinată panoului de bouldering, cu o suprafată de 24 metri pătrati și o multitudine de unghiuri și forme. Imaginaţia fiecărui practicant este folosită din plin la panoul de căţărat și de bouldering, acestea fiind destinate atât începătorilor, cât și căţărătorilor de nivel mediu și avansat. Vă așteptăm cu drag să vă luaţi porţia de aventură”, mai spun reprezentanţii Arka Park.

Page 59: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 60: ZN Sibiu 18 martie 2016

60

TRASEE APROAPE COMPLET NOIPentru a îmbunătăţi calitatea competiţiei, traseele au fost schimbate în proporţie de 90%, echipajele având de parcurs zeci de kilometri de probe special în zona Jina, Poiana Sibiului (judeţ Sibiu) și Șugag, Oașa (judeţ Alba).

TRANSALPINA SPECTACULOASĂ“O noutate importantă este că se merge spre Transalpina, am consi-derat că este extrem de periculos și surprinzător Transfăgărășanul, mai ales în perioada aprilie”, a declarat Norris Măgeanu, președintele Federaţiei de Automobilism.

CITY LIFESTYLE SPORT

DETALII

motor. Va fi în premieră o probă superspecială chiar în centrul orașului. Încă nu avem toate aprobările, însă ar fi foarte importantă pentru iubitorii sportului și pentru interacţiunea cu aceștia. Vor fi multe surprize care vor aduce satisfacţie spectatorilor”, a spus Mihai Leu, unul dintre organizatori. Organizatorii din acest an sunt Clubul Sportiv Aria pentru Sport în parteneriat cu AMC Racing.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

RALIUL SIBIULUI SE MUTĂ PE TRANSALPINA

Raliul Sibiului 2016, etapa a doua din Campionatul

Naţional de Raliuri Dunlop care va avea loc între 15-16 aprilie, aduce o serie de noutăţi faţă de anii trecuţi. “La Sibiu vin mereu cu mare plăcere. Aici am câștigat primul raliu din viaţa mea. Sunt convins că Raliul Sibiului va fi organizat extraordinar de bine. Va fi o etapă foarte frumoasă. Știu că publicul din Sibiu iubește sportul cu

CELEBRUL PILOT DE RALIU MIHAI LEU FACE PARTE DIN ACEST AN DIN ECHIPA DE ORGANIZARE A RALIULUI SIBIU.

Page 61: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 62: ZN Sibiu 18 martie 2016

CITY LIFESTYLE SPORT

62

CEL MAI BUN PORTARPe lîngă locul întâi, gruparea interstaristă a primit şi un titlu individual prin Iustin Chirilă,născut în anul 2006, cel care a fost desemnat cel mai bun portar al categoriei 2005. Este cea de-a şaptea distincţie de acest nivel pe care Iustin o primeşte în ultimii doi ani.

LOTUL COMPLET AL INTERSTARLotul complet folosit de echipa sibiană: Iustin Chirilă-Darius Stroia-Luca Stanese-Fabian Manta-Robert Gliga-Ianis Gandi-la-Vicenţiu Vlad-Cătălin Veste-Andreas Birbic-Ştefan Vestemean şi Vlad Carpinișan.

DETALII

mulţumesc în mod deosebit părinţilor care au fost alături de ei şi i-au susţinut. Mulţi din cei prezenţi la meciuri au apreciat jocul şi calitatea jucătorilor noştri. Să ai un handicap de vârstă de un an sau chiar doi (în cazul lui Birbic şi Vlad Vicenţiu) şi, totuşi, să te impui, nu este de ici de colo”, a declarat Daniel Murășan, antrenorul echipei.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

ÎNCĂ O CUPĂ PENTRU INTERSTAR

FC Interstar a câștigat a IX-a ediţie a tradiţionalului turneu

de fotbal de la Reghin, la categoria copiilor născuţi în anul 2005, deși sibienii au venit cu un lot mai mic cu cel puţin un an. “A fost un turneu util, la care au participat echipe bune. Am profitat din plin de culoarul oferit şi am dovedit că nu ne-am înscris degeaba la o categorie mai mare de vîrstă. Îi felicit pe copii şi ţin să le

MICII FOTBALIȘTI DE LA FC INTERSTAR SIBIU S-AU ÎNTORS VICTORIOȘI DE LA REGHIN, UNDE AU IEȘIT CAMPIONI.

Page 63: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 64: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 65: ZN Sibiu 18 martie 2016

CITY LIFESTYLE HOROSCOP

Su

rsa:

ww

w.e

astr

olo

g.r

o

E SCRIS ÎN STELE!

MARTIE

berbec

leu

săgetător

taur

fecioară

caprion

gemeni

balanţă

vărsător

rac

scorpion

pești

Martie 2016 este pentru Ber-beci o lună plină de ambiţie și dorinţă de afirmare în carieră.

Perioada are un potenţial re-alizator foarte mare pentru Berbeci, dar cu o condiţie: să dispui de o bună coordonare și de o strategie imbatabilă. Altfel, energiile considerabile ale lunii martie 2016 o pot lua razna, risipindu-se zadarnic.

Toată luna martie 2016 are pentru Lei un pronunţat ca-racter financiar. Există un interes sporit pentru afaceri, achiziţii, investiţii etc. sau o interacţiune mai vie decât de obicei cu instituţiile financi-are. Indiferent de situaţie, se recomandă prudenţă, simţ practic, atenţie și mult discer-nământ.

Speculaţiile sunt contrain-dicate Leilor în această peri-oadă.

Pe parcursul întregii luni, Să-getătorii manifestă un mare interes pentru chestiuni care ţin de sedii, terenuri, imobile și alte proprietăţi, eventual pentru agricultură sau resurse naturale. În unele cazuri, este posibil să fie vorba despre o afacere de familie, un sprijin din partea părinţilor sau des-pre muncă la domiciliu.Se accentuează ambiţia, spi-ritul de iniţiativă și de com-petiţie și crește interesul Să-getătorilor pentru sporirea câștigurilor și diverse demer-suri financiare.

Într-un fel sau altul, o vei scoate la capăt, fiindcă îl ai de partea ta pe Jupiter, dar nu fără stres și emoţii.

În ceea ce privește banii Tau-rilor, însă, luna martie 2016 în-deamnă la prudenţă maximă. Nu te aventura în operaţiuni importante, fiindcă pericolul de a ieși în pagubă este cât se poate de real!

Ţine bine de ce ai, economisește și nu risipi!

Se nasc noi asocieri și alianţe, se pot destrăma parteneriate mai vechi. Este important să îţi păstrezi raţiunea limpede și să știi care dintre ele sunt pro-fitabile și merită să fie conser-vate, chiar cu puţin efort.

Finanţele ies în evidenţă în ul-tima decadă din martie 2016, în care este posibil să faci chiar o mică investiţie.

Semn de muncă generos re-munerată, de câștiguri mai mari decât de obicei sau de alte avantaje materiale care decurg din statutul sau pre-stigiul profesional.

Poate redactezi o lucrare im-portantă, poate susţii o con-ferinţă, urmezi un curs, dai un examen sau un interviu, participi la niște negocieri, te deplasezi în interes de servi-ciu etc. Una dintre aceste ac-tivităţi are o miză importantă.

Nu este exclus să fie vorba despre sistarea unui partene-riat sau a unui contract. Asta, cu atât mai mult cu cât casa parteneriatelor Gemenilor este supusă la încercări de către Marte și Saturn. Dacă vrei să-ţi păstrezi colaborări-le, ai grijă!

În martie 2016, finanţele Gemenilor depind mult de parteneriate. Dar dacă se în-tâmplă ca vreun parteneriat să dispară, reorganizează-te și privește cu încredere spre viitor!

Eclipsa de Soare anunţă un eveniment semnificativ în carieră, care te poate lua prin surprindere.

Careul pe care-l fac Marte și Saturn cu planetele din casa muncii Balanţei arată că ai o nevoie stringentă de discipli-nă și organizare.

În plan financiar, luna martie nu este prea ușoară pentru Balanţe. Colaborările și con-tractele pot fi reconsiderate.

Cariera, statutul, prestigiul și popularitatea sunt subiecte de mare actualitate pentru Vărsători în luna martie 2016 (și în următoarele două).

Banii sunt înscriși cu litere mari în agenda Vărsătorilor pe luna martie 2016. Axa financiară este stimulată de Soare, Mer-cur, Venus, Neptun, Jupiter și nodurile lunare. Poţi să câștigi mult, dar poţi să și cheltuiești mult.

Racii pot avea satisfacţii în studii, activităţi culturale, universitare sau spirituale, în călătorii sau în relaţii de lucru la distanţă. Comunicarea și informaţia sunt la mare preţ.

Totuși, martie 2016 nu este prea blând cu Racii: îi pune serios la muncă, le scoate în cale probleme pe care trebu-ie să le soluţioneze, urgenţe, situaţii de criză și alte difi-cultăţi.

Cu Soarele, Mercur, Venus și Neptun, plus o eclipsă de Soare, în casa dragostei și a sexualităţii Scorpionului, nu este dificil de ghicit în ce do-meniu se concentrează eve-nimentele lunii martie 2016.

Așteaptă-te la romantism și senzualitate, la flirt, aluzii și ocheade, la o posibilă nouă iubire ș.a.m.d. De fapt, având în vedere că în martie 2016 are loc și o eclipsă, te poţi aștepta la orice.

Marte, planeta acţiunii și a iniţiativei, a luptei și a competiţiilor, intră pe data de 6 martie 2016 în casa carierei Peștilor, unde deja se află la post sobrul și perseverentul Saturn. De acum și până la finele lunii mai 2016, vei fi pe baricade. Pregătește-te!

Financiar ești OK și vei fi și mai bine începând din ultima decadă.

65

Page 66: ZN Sibiu 18 martie 2016

66 CITY GRAM AGENDA 01 - 14 APRILIE

Publisher: Marius Dicoiu (0744 35 99 10)

[email protected]

Vânzări: Răzvan Roman (0755 02 29 56)

[email protected]

Administrativ: Simona Dicoiu (0755 02 29 55)

[email protected]

Cultură: Ştefan Dobre ([email protected])

Evenimente: Dorina Niţu ([email protected])

Distribuţie: Alex Fălămaș (0755 02 29 57)

Publicitate naţională

Speranta Velicu, , Senior Sales Manager 0735 777 [email protected]

EDIŢIA de SIBIUapare bilunar - gratuit, nr. 6 (301) 18 - 31 martie 2016

Editată de: SC ZILE SI NOPTI MAGAZINE SRL,

Contact: Str Mărăști nr 3, Sibiu

e-mail: [email protected]

tel./fax: 0369 41 18 98

website: http://sibiu.zilesinopti.ro/

fb: www.facebook.com/zilesinoptiSibiu

Ediţiile Zile și nopţi în România: 235.000 exemplare lunar. Săptămânale: București, Cluj, Timișoara/Arad. Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaş),Bacău/Piatra Neamţ/Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Bistriţa, Suceava (Rădăuţi), Iași, Tg. Mureș. Lunare: Vâlcea

Dacă doriţi să semanalţi un eveniment: e-mail [email protected]. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior.

ALICE

PROICETUL „MAMA”SECRETELE EGIPTULUI ANTIC

02.04ALICE

SPECTACOL RECOMANDAT

COPIILOR CU VÂRSTA PESTE 9 ANI

DE YANN VERBURGH, DUPĂ LEWIS CARROLL, TRADUCERE DE EUGEN

JEBELEANU ORA 18:00

TEATRUL GONG

07.04FESTIVALUL-CONCURS

AL CÂNTECULUI POPULAR ROMÂNESC „LUCREŢIA CIOBANU”

ORA: 14:00

08.04EXPOZITIE INTERACTIVA: SECRETELE EGIPTULUI ANTIC MUZEUL DE ETNOGRAFIE UNIVERSALĂ FRANZ BINDER

12.04EXPOZITIE FOTO: PROIECTUL „MAMA” LIBRARIA HABITUS ORA: 10:00

Page 67: ZN Sibiu 18 martie 2016
Page 68: ZN Sibiu 18 martie 2016