Sud Muntenia. Principalii indicatorii socio-economici.

of 17/17
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013. “Investeşte în oameni!” Situația economiei sociale în Regiunea Sud Muntenia. Principalii indicatorii socio-economici. Institutul de Economie Socială
 • date post

  01-Oct-2021
 • Category

  Documents

 • view

  4
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Sud Muntenia. Principalii indicatorii socio-economici.

Slide 1Situaia economiei sociale în Regiunea
Sud Muntenia. Principalii indicatorii socio-economici.
Institutul de Economie Social
Datele prezentate sunt extrase din Atlasul Economiei Sociale, România 2012
Autor: tefan Constantinescu
Atlasul inculde principalele date naionale asupra economiei sociale, venituri, personal, domenii de activitate din România i o serie de date regionale.
Atlasul folosete în principal date din Registrul Statistic (REGIS) al Institutului Naional de Statistic, i anume date din bilanurile pe anii 2000, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, ale organizaiilor cu form de proprietate cooperatist i obteasc.
Economia social în România - Sumar La nivelul anului 2010, economia social din România includea un numr de peste 31 mii organizaii, ce deineau active imobilizate în valoare de aproximativ 10 miliarde de lei, realizau venituri anuale de 7,7 miliarde de lei i angajau un numr de peste 100 mii de persoane.
Economia social în regiunea Sud-Muntenia Sumar
La nivelul anului 2010, Regiunea Sud-Muntenia prezenta un nivel de dezvoltare relativ sczut al sectorului economiei sociale, în special datorat numrului mic de Asociaii i Fundaii. Valori relativ mici, sub media naional, sunt înregistrate i în ceea privete veniturile generate i numrul de locuri de munc.
Asociaii i Fundaii – Regiunea Sud Muntenia principalii indicatori socio-economici
Asociaii i Fundaii – distribuie regional
La nivelul anului 2010, în regiunea Sud-Muntenia cele mai multe asociaii i fundaii sunt cele din domeniul agricol, urmate de cele din domeniile dezvoltare/turism, social/caritabil i sportiv. Cel mai slab reprezentat domeniu de activitate este cel al organizaiilor silvice/obti.
Asociaii i Fundaii – distribuia regional a principalilor indicatori
Cooperative principalii indicatori la nivel naional i distribuia regional
Cooperativele meteugreti principalii indicatori socio-economici la nivel regional
În ciuda faptului c numrul cooperativelor metegureti din regiune, în anul 2010, este relativ sczut comparativ cu celelalte regiuni, acestea prezint valori ridicate i aproximativ egale cu cele ale regiunilor mai bine reprezentate, în ceea ce privete veniturile, activele imobilizate i numrul de persoane angajate.
Cooperativele de Consum principalii indicatori socio-economici la nivel regional
•În regiunea Sud-Muntenia, în anul 2010, cooperativele de consum sunt mai bine reprezentate decât cele meteugreti i prezint aceeai tendin a unui numr mai mare de angajai, fa de alte regiuni din ar.
•O situaie opus o regsim în ceea ce privete valoarea veniturilor obinute, relativ mic în comparaie cu numrul de cooperative existente i valorile înregistrate în celelalte regiuni.
Cooperativele de Credit principalii indicatori socio-economici la nivel regional
•În anul 2010, în regiunea Sud-Muntenia se regsete un numr relativ mare al cooperativelor de credit.
•În ciuda acestui fapt, valorile înregistrate ale indicatorilor prezentai se menin constante comparativ cu celelalte regiuni ale rii.
Casele de Ajutor Reciproc distribuia regional i principalii indicatori la nivel naional
Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor (CARP) principalii indicatori socio-economici la nivel regional
•CARP-urile din regiunea Sud-Muntenia prezint unele dintre cele mai ridicate valori ale activelor imobilizate i ale numrului de persoane angajate în anul 2010.
•În ciuda numrului mare de organizaii de acest tip, comparativ cu alte regiuni, valoarea veniturilor totale înregistrate în 2010 este una dintre cele mai mici.
Casele de Ajutor Reciproc ale Salariailor (CARS) distribuia regional a numrului de membri
CARS din regiunea Sud-Muntenia înregistreaz în 2009 o distribuie relativ constant a numrului de membri, numai 21% dintre acestea înregistrând mai mult de 500 de membri.
Casele de Ajutor Reciproc ale Salariailor (CARS) distribuia regional a membrilor i salariailor
•Numrul salariailor din CARS în anul 2009 nu prezint diferene majore între regiunile de dezvoltare ale României.
•Majoritatea CARS din regiune (64%) nu au avut personal angajat în 2009, i numai 6% dintre acestea au avut mai mult de 3 salariai.
Casele de Ajutor Reciproc ale Salariailor (CARS) distribuia regional a veniturilor
•Numai 2% dintre CARS din regiunea Sud nu au înregistrat venituri în anul 2009.
•Peste jumtate dintre CARS din regiune (62%) au înregistrat în anul 2009 venituri de pân în 40.000 de lei.
•36% dintre acestea au înregistrat în 2009 venituri de peste 200.000 lei.
Proiect cofinanat din Fondul Social European prin Programul Operaional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013. “Investete în oameni!”
Irina Opincaru [email protected]
www.facebook.com/Institutul.de.Economie.Sociala