Stagii de Practică La Agenţii Economici v2003

11
LOGO Stagii de practică la agenţii economici, garanţia dezvoltării competenţelor profesionale şi a performanţei şcolare Prof. ec. Maria Bursuc Prof. ec. Rodica Munteanu Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, Suceava

description

Stagii de Practică La Agenţii Economici v2003Stagii de Practică La Agenţii Economici v2003Stagii de Practică La Agenţii Economici v2003Stagii de Practică La Agenţii Economici v2003

Transcript of Stagii de Practică La Agenţii Economici v2003

Page 1: Stagii de Practică La Agenţii Economici v2003

LOGO

Stagii de practică la agenţii economici,garanţia dezvoltării competenţelor

profesionale şi a performanţei şcolare

Prof. ec. Maria BursucProf. ec. Rodica Munteanu

Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, Suceava

Page 2: Stagii de Practică La Agenţii Economici v2003

Introducere

  Colegiul Economic are o tradiţie recunoscută în pregătirea elevilor şi adulţilor în domeniul economic de peste 80 ani, iar din punct de vedere a disciplinelor de specialitate, Colegiul nostru s-a făcut remarcat prin oferta educaţională şi totodata prin parteneriatele încheiate cu agenţii economici, în vederea desfăşurării stagiilor de practică.

Page 3: Stagii de Practică La Agenţii Economici v2003

Formarea și dezvoltarea deprinderilor

În învățământul profesional și tehnic se acordă o atenție sporită formării și dezvoltării deprinderilor practice și a competențelor asociate activitățlor și operațiilor specifice desfășurate în condițiile reale de muncă de la agenții economici.

Page 4: Stagii de Practică La Agenţii Economici v2003

Activitățile practice la agenții economici

Page 5: Stagii de Practică La Agenţii Economici v2003

Cadrul juridic al practicii școlare

Toate activitățile sunt organizate cu respectarea strictă a Normelor de aplicare a Legii securității și sănătății in muncă.

Pregatirea practică la agenții economici se organizează numai în condițiile existenței Contractelor de Pregătire Practică , conform Ordinului MECTS nr. 3539 din 2012 privind aprobarea contractului de pregătire practică a elevilor din învăţământul professional şi tehnic

Page 6: Stagii de Practică La Agenţii Economici v2003

Instruirea practică

Elevi şi profesori de la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” – Suceava , au realizat, realizează şi vor realiza activităţi de instruire practică şi vizite de documentare (conform stagiilor de pregătire practică), la diverşi agenţi economici şi instituţii publice.

Page 7: Stagii de Practică La Agenţii Economici v2003

Agenții economici ce sprijină practica

Cu profesionalism şi respect faţă de Colegiul Economic, d-na director Maxim Lenuta de la SC Bucovina - Suceava, d-na director Maria Camelia Chitul de la Casa Judeţeană de Pensii – Suceava, domnul director Hapurne Valentin de la firma S.C.Baumax România S.R.L., doamna directoare Diana Palaghia de la S.C. Kaufland România S.R.L., împreună cu tutorii de practică, au prezentat şi instruit elevii în prezenţa profesorilor coordonatori, realizând astfel şi obiectivul central în educaţia elevilor, respectul faţă de muncă.

Page 8: Stagii de Practică La Agenţii Economici v2003

Dezvoltarea elevilor prin activitatea practică

Operaţiunile care vizează programele de învăţare la locul de muncă pentru elevi urmăresc dezvoltarea competenţelor si aptitudinilor absolvenţilor de învăţământ secundar, necesare integrării pe piaţa muncii şi adaptării la statutul de angajat. Cercetările arată că absolvenţii recent integraţi pe piaţa muncii, se confruntă cu dificultatea de adaptare la cerinţele locului de muncă.

Page 9: Stagii de Practică La Agenţii Economici v2003

Strategiile dezvoltării competenţelor profesionale şi a performanţei şcolare

Întreaga activitate a personalului didactic urmăreşte pregătirea elevilor, în vederea integrării socio-profesionale eficiente într-o societate în continuă schimbare.

Activităţile de la agenţii economici vor contribui la creşterea relevanţei calificărilor elevilor implicaţi faţă de dinamica pieţei muncii

Monitorizarea inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii va sprijini identificarea potenţialelor bariere în căutarea şi găsirea unui loc de muncă

Page 10: Stagii de Practică La Agenţii Economici v2003

Concluzii

Practica efectivă contribuie la învăţarea pe tot parcursul perioadei, dublând componenta teoretică a învăţării din ciclul liceal cu o componentă practică, concordant cu nevoile elevilor, dar adaptată şi la realitatea pieţei muncii. Demersurile concrete în desfăşurarea activităţilor au fost încurajate şi sprijinite, de către prof. economist Rodica Munteanu director adjunct al Colegiului Economic ,,Dimitrie Cantemir,, - Suceava.

Page 11: Stagii de Practică La Agenţii Economici v2003

LOGOColegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, Suceava