PW

11
Prezentarea zonei turistice TRANSFAGARASAN Studenti: Coman Silvia-Maria - Gr. 3.2 Dobre Aura -Larisa – Gr. 1.2 Popa Ramona – Gr. 4.3

description

Prezentarea zonei turistice Transfagarasan

Transcript of PW

Page 1: PW

Prezentarea zonei turistice

TRANSFAGARASANStudenti:

Coman Silvia-Maria - Gr. 3.2Dobre Aura -Larisa – Gr. 1.2

Popa Ramona – Gr. 4.3

Page 2: PW

Cuprins1. Descriere site2. Tehnologii utilizate3. Resurse online

Page 3: PW

1. Descriere site Site-ul isi propune prezentarea zonei

turistice a Transfagarasanului si a comunei Cartisoara. Sunt prezentate aspecte privind istoricul si personalitatile comunei, principalele atractii turistice precum si posibilitati de cazare in zona.

De asemenea, vizitatorii site-ului au posibilitatea sa comande online Monografia comunei Cartisoara in doua volume si sa isi rezerve locuri de cazare la una dintre pensiunile din zona.

Page 4: PW
Page 5: PW

2. Tehnologii utilizateORACLE Oracle este unul dintre cele mai utilizate Sistem de Gestiune a

Bazelor de Date din intreaga lume. Serverul Oracle cuprinde un DBMS care controleaza:

• Stocarea de date in sfera bazelor de date dedicate • Recuperarea de date pentru aplicatii utilizand tehnici de optimizare adecvate • Securitatea bazelor de date si a taskurilor permise pentru anumiti utilizatori • Consistenta si protectia datelor,incluzand arhivarea taskurilor si mecanisme de cautare • Comunicarea si integritatea informatiilor,cand bazele de date sunt distribuite intr-o retea.

S-a folosit pentru a gestiona baza de date care sctocheaza informatiile despre utilizatorii care comanda cartile si cei care fac rezervari la Pensiunea Dealu’ Morii.

Page 6: PW

PHP PHP este un limbaj de programare. Numele PHP provine din

limba engleza si este un acronim recursiv : Php: Hypertext Preprocessor. Folosit initial pentru a produce pagini web dinamice, este folosit pe scara larga in dezvoltarea paginilor si aplicatiilor web. Se foloseste in principal inglobat in codul HTML, dar incepand de la versiunea 4.3.0 se poate folosi si în mod „linie de comanda” (CLI), permițând crearea de aplicatii independente. Este unul din cele mai importante limbaje de programare web open-source si, server-slide existand versiuni disponibile pentru majoritatea web serverelor si pentru toate sistemele de operare. Conform statisticilor este instalat pe 20 de milioane de situri web si pe 1 milion de servere mobile. Este disponibil sub Licenta PHP si Free Software Foundation il considera a fi un software liber.

Initial, limbajul a fost dezvoltat de inventatorul sau, Rasmus Lerdorf. Odata cu cresterea numarului de utilizatori, dezvoltarea a fost preluata de o noua entitate, numita The PHP Group (Grupul PHP).

Page 7: PW

CSSCSS (Cascading Style Sheets) este un

standard pentru formatarea elementelor unui document HTML. Stilurile se pot atasa elementelor HTML prin intermediul unor fisiere externe sau în cadrul documentului, prin elementul <style> si/sau atributul style. CSS se poate utiliza și pentru formatarea elementelor XHTML, XML si SVGL.

Page 8: PW

jQueryjQuery este o platforma de dezvoltare JavaScript,

conceputa pentru a usura si imbunatati procese precum traversarea arborelui DOM în HTML, managementul inter-browser al evenimentelor, animatii si cereri tip AJAX. Plugin-urile sau extensiile sunt unele dintre cele mai interesante aspecte ale jQuery. Arhitectura sa permite programatorilor sa dezvolte subaplicatii bazate in libraria principala care extind functiile de baza jQuery cu functii specifice plugin-ului.

Aceasta tehnologie a fost utilizata pentru a crea animatii pe pagina de Atractii turistice.

Page 9: PW

3. Resurse online• Oracle Database 10g Express Edition

•Wamp Server

Page 10: PW

• Informatii despre comuna Cartisoara

Page 11: PW

•Poze