Power Point Ford

download Power Point Ford

of 14

description

the Ford project

Transcript of Power Point Ford

Rolul productivitatii si al procesului tehnologic al firmei FORD

Rolul productivitatii si al procesului tehnologic al firmei FORDUniversitatea Romno-AmericanFacutatea de Management-MarketingGrupa 303IOSIF SEBSTIAN-NICOLAEPARASCHIV GARBRIELScurt istoricO viata dedicata automobilelor

Henry Ford s-a nascut pe 30 iulie 1863 la Springwells, Township, Wayne County in MichiganIn 1875, la 12 ani, Henry co`nstruieste in atelierul injghebat in ferma tatalui, primul sau motor cu aburi.La 16 ani, fascinat de pasiunea sa, pleaca trei ani langa Detroit, unde va aprofunda cunostintele de mecanica. In 1896, Ford a realizat propriul sau vehicul automotor - Cvadriciclul, un motor instalat pe un sasiu si echipat cu patru roti de bicicletaProductia de serieFord Motor Company este fondata in 1903, printele su spiritual fiind inginerul Henry Ford, care detine 25,5% din actiuni.Ford incepe productia modelului Ford T -automobilul "fiabil si la pret rezonabil".Henry Ford a pus pe picoare prima linie de asamblare mobila, revolutionand astfel procedeele de fabricare cu modelul Ford T. Pe masura ce viteza de ansamblare a crescut, acesta a recurs la utilizarea unor piese intersanjabile ce puteau fi montate de necalificati.Istoria logo-ului Ford

Pe parcursul anilor, sigla ford s-a schimbat in mod repetat, acest lucru simbolizand viteza, lejeritatea, stabilitatea si robustetea, logo-ul este disponibil intr-un albastru inchis si poarta inscriptia "masina universala".

Misiunea Firmei

Misiunea firmei se defineste in general prin interactiunea a doua categorii de factori: scopul pentru care isi desfasoara activitatea si obiectivele principale de dezvoltare.

Furnizorii firmei care doresc sa investeasca in Ford aduc cu ei totodata si locuri de munca ceea ce inseamna ca misiunea intreprinderii este una motivanta.

In prezent produsele companiei sunt destinate unei game largi de consumatori, adaptate prin desing, dimensiuni, motorizare unei palete vaste de exigente astfel:Ford a reliazat o gama larga de automobile, de exemplu a inventat o gama de masini adaptate traficului urban: Ford Street Ka Ford Fiesta cu un desing actractiv dar de dimensiuni mai mari

Analiza S.W.A.TPUNCTE TARIPUNCTE SLABEOPORTUNITATIAMENINTARILongevitatea pe piata. Ultimele generatii de masini aparute au avut un plastic de bord nu tocmai dorit si apreciat de clientela.Automobilele cu motorizari bune se pot pune de la o gama de masina la alta.Amenintarile vin direct din partea concurentilor directi Opel si Volkswagen care sunt tot mai puternici pe piata europeana.Este unul dintre cei mai mari producatori din lume.Firmele patrulante ale Fordului se gasesc acum la aceleasi reprezentante pentru reducerea costurilor.Tehnologie avansata.Politica de produs

Caracteristici fizice : form, culoare, calitate msurat prin compoziia meterialelor, prin combinarea acestora; Caracteristici funcionale: care confer produsului capacitatea de a realize anumite funcii n raport cu nevoile utilizatorului produsului;Anumite servicii oferite de produs: termenul de livrare, condiii de plat, servicii post-vnzare, informaii privind modul de exploatare; Caracteristici simbolice: marc, prestigiu.

Politica de preStategia preului de stratificare - prezint avantajul c genereaz profituri mari deoarece, prin ncrcarea iniial i reducerea treptat a preului, se obine maximum posibil de la fiecare segment. Strategia preului psihologic comercianii utilizeaz de foarte multe ori preurile de referin cnd i stabilesc preurile proprii. n clipa n care se uit la un bun, cumprtorii au n minte preul de referin, care poate fi stabilit prin comparaie cu preurile actuale sau din trecut.Strategia preului de penetrare preul de penetrare este cel stabilit la lansarea unui produs, cu intenia de a deschide rapid piee pe care se gsesc numeroii consumatori potenialiPolitica de promovareMijloace de comunicare direct (personale) mijloace care se bazeaz pe forele de vnzare i alte modalitii de realizare a unor relaii directe cu consumatoriiMijloace de comunicare indirect (nepersonale) cuprinznd publicitatea cu cele dou forme ale sale (reclama i publicitatea gratuit)Publicitatea poate fi definit ca fiind un proces de informare indirect, incitativ, nominativ i rentabil. Reclama reprezint o comunicare nepersonal, pltit, a unui mesaj referitor la bunuri, servicii sau idei, transmis unui public int, larg dispersat, de ctre un sponsor, prin intermediul unui mijloc de comunicare n mas.

ConcluziiFord este o companie transnaional care i propune o serie de obiective prin participarea sa la activitatea internaional. Principalele obiective sunt:pstrarea poziiei ntreprinderii pe pieele strineidentificarea de noi piee mbuntirea poziiei pe pieele externerealizarea unor economii de scar superioare celor obinute pe piaa internobinerea unor profituri superioare.