Povestea Cu May Flower 25[1].11.6

5
Povestea cu May Flower Cine este May Flower? O fetiţă care s-a născut în februarie. Atunci, de ce-i spui May Flower? Pentru că nu erau flori când s-a născut ea - acolo în casa ei, nici ghivecele din geamuri nu au flori – şi m-am gândit că în mai trebuie să fii apărut vreo floare prin grădină. Şi cu ce se ocupă May Flower? Caută cuvinte într-o carte mare şi apasă pe butoane la computer. Mi-a zic că nu găseşte sensuri. Şi mobìlele sună şi se deschid tot felul de ferestre pe Messenger, se aude din computer cum scârţie uşi, iar ea respiră greu la telefon, de zici că fuge. Are multă treabă? Da, tot timpul se grăbeşte, şi-i zboară petalele în toate părţile şi, când nu mai poate, se aşează cu staminele pleoştite şi zice: “Nu mai pooot!! Şi femeia asta care mă 1

description

povesti

Transcript of Povestea Cu May Flower 25[1].11.6

Povestea cu May Flower

Cine este May Flower? O feti care s-a nscut n februarie.

Atunci, de ce-i spui May Flower?

Pentru c nu erau flori cnd s-a nscut ea - acolo n casa ei, nici ghivecele din geamuri nu au flori i m-am gndit c n mai trebuie s fii aprut vreo floare prin grdin.

i cu ce se ocup May Flower?

Caut cuvinte ntr-o carte mare i apas pe butoane la computer. Mi-a zic c nu gsete sensuri. i moblele sun i se deschid tot felul de ferestre pe Messenger, se aude din computer cum scrie ui, iar ea respir greu la telefon, de zici c fuge.

Are mult treab? Da, tot timpul se grbete, i-i zboar petalele n toate prile i, cnd nu mai poate, se aeaz cu staminele pleotite i zice: Nu mai pooot!! i femeia asta care m sufoc. Non posso pi respirare. i apoi fuga dup materiale, i se aude o voce pe nas: B-dul Libertii 18 cu Ana, mulumete oferului de taxi i-mi spune la telefon: Te rog frumos s m atepi s-mi pun geanta pe umr. i eu o mai atept un pic la telefon i se nchide telefonul, pentru c are mult treab: alearg iar.

i asta face mereu, alearg?

Da, i caut cuvinte i le potrivete, i iar alearg cu sufletul la gur, i mngie cinii i pisicile de pe strad, i le d la igani de poman, i-i e mereu mil de toi i de toate. Iar seara, cnd e obosit, citete de pe o carte - n-o vd care - i cteodat plnge. Lucreaz pn trziu i dimineaa nchide ceasul care sun n disperare i mai doarme pn la 9.00. Ajunge trziu la serviciu i o ceart tanti aceea de la serviciul ei, c nu e contiincioas i c nu-i poi rezolva treburile n orele de program. May Flower alearg iar i fuge de cuvinte, i de reprouri, i vntul spulber nemulumirile i suprrile uscate i uoare ca frunzele de toamn. Ce meserie ziceai c are? Nu tiu, alearg dup cuvinte i, uneori, de cuvinte. Unele cuvinte sunt frumoase, altele sunt urte. Are meserie de colindtoare. A fost chiar i prin ri strine, pe unde erau alte cuvinte i ali oameni dect pe la noi.

i ce fcea acolo?

Nu tiu. Cuta s neleag cuvintele, se juca cu cinii i sttea pe plaj s vad cum se deschid florile albe de cactus. i a neles cuvintele acelea?

Da, i acum caut altele.

i tu, de unde o cunoti?

Am cunoscut-o la nceputul lui martie, era sear i ploua. Mi-a artat un permis de conducere roz pe trepte la AllItalia. Pleca iar ntr-o ar cu multe cuvinte i trebuia s-i ia bilet de avion.

i s-a ntors?

Da, dar ea vine i pleac mereu dintr-un loc sau altul. i-am zis, ea caut sensurile cuvintelor peste tot, chiar i n tramvaiul care ntoarce la Sfntul Gheorghe.

Bine, dar ce sensuri caut?

Pi, ncearc s aeze cuvintele ntr-o propoziie cu sens, i m ntreab la telefon dac sun bine i dac are sens ce-a scris.

? i ce propoziie trebuie s construiasc?

Nu tiu. Nimeni nu tie, fiecare adun cuvinte, dar nu tie cte trebuie s adune sau cum trebuie s arate propoziia. i tu, ai citit cuvintele pe care le-a scris May Flower pn acum?

Da, dar nu pe toate, c eu citesc doar pe srite crile.

i ce prere ai?

Nici una, sunt cuvintele pe care le-a adunat ea, sunt acum ale ei.

Aaa, dar de ce mi-ai povestit despre ea?

Pentru c am ajuns la un cuvnt din dicionar, la feti, i mi s-a prut c i se potrivete cel mai bine.

Eu credeam c e o doamn. Fetiele nu au serviciu.

Da, dar e o feti. A avut i un cel alb, dar a fugit de acas.

Bine, nu prea am neles, dar fie. Ce cuvnt mai caui acum n dicionar?

PAGE 3