Exemplu Diploma u.s.m p.s.p 2013

16
Proiectarea de drumuri si tehnicile aplicate pentru efectuarea acestora indeplinesc un rol important atît social cît si economic deoarece asigura circulatia bunurilor si a oamenilor in procesul producției, reparațtiei și schimburilot material si spiritual. Pentru efectuarea transporturilor sint necesare căile de comunicații și mijloace de transport. Căile de comunicatii sunt medii natural sau realizate de om în mod special, care asigură circulația mijloacelor de transport pentru transportul oamenilor și a bunurilor material. Din punct de vedere al mediului ce servește drept cale de comunicație, transporturile pot fi: -aeriene: deserves orașele mari, se efectuează pe distanțe mari (500-5000 km) cu încărcături mici (<50tf) și viteze mari (250-1000 km/h); -pe apă (maritime sau fluviale): pe distanțe mari cu încărcături mari (1000-200000 tf) și viteze mici (20-40 km/h); -terestre (drumuri, căi ferate). Căilor ferate le sunt caracteristice transporturile la distanțe relativ mici (100-1000 km) cu încărcături șsi viteze relativ mici (500-1000 tf și 40-120 km/h). Transporturile pe drumuri sunt caracterizate de distanțe mici (pînă la 100 km) cu încărcături relativ reduse. Între diversele modalități de transport există o interdependență, ele împletindu-se în mod armonios în funcție de caracteristicile tehnice și economice ale fiecăruia dintre ele și de necesitățile de transport. Căile de comunicație trebuie să asigure transporturile ieftine, în condiții de siguranță și confort maxim, regularitate și punctualitate, independent de conditiile climatice. În ansamblul transporturilor care se efectuează în tara noastră, transportul rutier ocupă un loc important. Volumul mărfurilor transportate cu mijloace auto reprezintă un procent important din totalul transporturilor efectuate. Acesta se datorează progreselor înregistrate de caracteristicile mijloacelor de transport și avantajelor tehnico-economice pe care le are transportul rutier și anume: - capacitatea de a pătrunde în locuri inaccesibile altor mijloace de transport; - marea mobilitate și suplețe de orar și traseu; - efectuarea directă a transporturilor fără manipulări și transbodări repetate;

description

Exemplu

Transcript of Exemplu Diploma u.s.m p.s.p 2013

Proiectarea de drumuri si tehnicile aplicate pentru efectuarea acestora indeplinesc un rol important att social ct si economic deoarece asigura circulatia bunurilor si a oamenilor in procesul produciei, reparatiei i schimburilot material si spiritual. Pentru efectuarea transporturilor sint necesare cile de comunicaii i mijloace de transport.

Cile de comunicatii sunt medii natural sau realizate de om n mod special, care asigur circulaia mijloacelor de transport pentru transportul oamenilor i a bunurilor material.

Din punct de vedere al mediului ce servete drept cale de comunicaie, transporturile pot fi:

-aeriene: deserves oraele mari, se efectueaz pe distane mari (500-5000 km) cu ncrcturi

mici (