16 sesiunea 3 activitatea 3

1
libertate prin educație CONSOLIDAREA COMPETENȚELOR SOCIALE ALE PERSOANELOR CARE AU COMIS INFRACȚIUNI Sesiunea 3: CONSOLIDAREA ABILITĂȚILOR INTERPERSONALE Activitatea 3: Șnurul de lână Scopul Aceasta este o activitate de consolidare a coeziunii echipei. Sarcina propusă are drept scop să îi determine pe membrii grupului să interacționeze fizic și emoțional unii cu ceilalți. Activitatea Rugați ca participanții să stea unul cu fața la celălalt, pe cât de apropiați este posibil, așa încât să poată forma un cerc. Ținând în mână un ghem de sfoară, povestiți ceva jenant despre dumneavoastră, iar apoi, odată ce râsul se mai domolește, apucați capătul sforii și aruncați mingea pe partea cealaltă a cercului. Fiecare persoană împărtășește o poveste jenantă și pasează sfoara altcuiva, în timp ce continuă să țină în mână o bucată din ghem. După ce toată lumea și-a spus povestea, veți avea o „pânză de păianjen” care va face legătura între toți participanții. Valoarea: Subliniați faptul că toți sunt legați unii de ceilalți. Deși sunteți diferiți, împărtășiți experiențe și sentimente similare în viață. Sunteți mai mult asemănători decât diferiți. Timp alocat: 30 de minute

description

 

Transcript of 16 sesiunea 3 activitatea 3

Page 1: 16 sesiunea 3 activitatea 3

libertate prin educație

CONSOLIDAREA COMPETENȚELOR SOCIALE ALEPERSOANELOR

CARE AU COMIS INFRACȚIUNI

Sesiunea 3: CONSOLIDAREA ABILITĂȚILOR INTERPERSONALE

Activitatea 3: Șnurul de lână

Scopul

Aceasta este o activitate de consolidare a coeziunii echipei. Sarcina propusăare drept scop să îi determine pe membrii grupului să interacționeze fizic șiemoțional unii cu ceilalți.

Activitatea

Rugați ca participanții să stea unul cu fața la celălalt, pe cât de apropiați esteposibil, așa încât să poată forma un cerc.

Ținând în mână un ghem de sfoară, povestiți ceva jenant despredumneavoastră, iar apoi, odată ce râsul se mai domolește, apucați capătulsforii și aruncați mingea pe partea cealaltă a cercului.

Fiecare persoană împărtășește o poveste jenantă și pasează sfoara altcuiva,în timp ce continuă să țină în mână o bucată din ghem.

După ce toată lumea și-a spus povestea, veți avea o „pânză de păianjen”care va face legătura între toți participanții.

Valoarea:

Subliniați faptul că toți sunt legați unii de ceilalți. Deși sunteți diferiți, împărtășiți experiențe și sentimente similare în viață. Sunteți mai mult asemănători decât diferiți.

Timp alocat: 30 de minute