”¾ƒ¼µ½‚ Microsoft Word

download ”¾ƒ¼µ½‚ Microsoft Word

of 22

 • date post

  23-Dec-2015
 • Category

  Documents

 • view

  217
 • download

  3

Embed Size (px)

description

proiect

Transcript of ”¾ƒ¼µ½‚ Microsoft Word

Postolachi CristinaGr.IMT-111 IntroducereNecesitatea definirii drepturilor i obligaiilor utilizatorilor de terminale de containere a aprut ca urmare a dezvoltrii rapide a transporturilor de containere i a nmulirii corespunztoare a terminalelor de containere.Diferite tipuri de terminale ndeplinesc diferite funcii. n majoritatea contractelor de utilizare a containerelor se prevd ns condiii generale de folosire. De regul, terminalele din porturi, respectiv de la danele portuare, se folosesc n principal de companiile maritime, n timp ce terminalele din interior sunt destinate folosirii de ctre companiile maritime ct i ali utilizatori, cum ar fi operatorii de transporturi multimodale, nedeintori de nave maritime i tranzitarii obinuii. Drepturile i obligaiile utilizatorilor de terminale de containere nu difer numai de tipul terminalelor, ci i de legislaia naional, reglementrile, regulile i uzanele portuare, legislaia vamal, condiiile generale de exploatare a terminalelor de containere i condiiile care se convin prin contract ntre exploatani i utilizatorii de terminale. Companiile de transport pot nzestra terminalele cu mijloace de manipulare modern. Aceast cooperare aduce un avantaj companiilor, ntruct ncrcarea i descrcarea se realizeaz ntr-un ritm eficient. Orict de bun ar fi gestiunea unui terminal, este greu de a se evita toate riscurile care pot aprea n timpul exploatrii.Nodul de transport este elementul principal, unde are loc interaciunea diferitelor tipuri de transport. n limitele unui nod de transport se realizeaz circa 60 % de lucrri de ncrcare i descrcare a mrfurilor i circa 50 % din lucrrile de transportare a cltorilor.Aplicarea raional a unui sau altui tip de transport ntr-un astfel de nod este asigurat de divizarea corect a muncii ntre ele. n sistema unui nod de transport un rol important l joac transportul feroviar, care i determin structura general a lui. Importana transportului auto este, de asemenea, destul de mare, deoarece el asigur transportarea mrfurilor i cltorilor de la u la u i totodat face conexiunea lor ntre diferite tipuri de transport implicate n procesul de transportare a lor. Alegerea variantei optime se face n baza minimizrii cheltuielilor. Un nod de transport permite de realizat urmtoarele:- distribuirea fluxurilor de marf i cltori pe diferite direcii i ntre diferite tipuri de transport;- primirea i expedierea mrfurilor i a cltorilor, deservirea tehnic a mijloacelor de transport, a construciilor i instalaiilor din transport.

1.Determinarea capacitii instalaiilor portuare.1.1 Determinm fluxul de mrfuri n nodul de transportSe determin volumul mediu lunar de transport pe tipuri de mrfuri la intrarea i ieirea lor n nodul de transport: (1.1)unde: - volumul total anual pe tipuri de mrfuri,intrat (ieit) n modul de transport. corespunde cu perioada de navigaie lunar i de zi. (11)1.2 Capacitatea medie ponderat a nevelor de tip fluviu mare ce efectuiaz transportari in port: unde: - capacitatea maxim ,minim de ncrcare a navelor de tip fluviu mare,t La momentul de fa pe cile maritime i fluviale se afl n exploatare nave de tip fluviu mare cu

1.3 Parcul mediu lunar de nave necesar pentru transportarea mrfurilo de tip i ,n an ,lune ,i zi.

1.4 Intervalul mediu de sosire a navelor timp de zi.

1.5 Comform rezultatelor obinute n urma cercetrilor efectuate intr-un ir de porturi fluviale ,descrierea matematic a intervalelor de sosire a navelor n port se poate de exprimat printr-o funcie exponenial de dictribuie: (1.5)

unde: x- intervalul mediu de sosire a navelor n port,ore. (1.6) 1.7 Numrul de sosire a navelor ntr-o lun ce sosesc n intervalele de timp : 1.8 Partea n % a navelor ce sosesc n intervalul ,fa de numeul mediu lunar de nave ce sosesc n port :

1.9 Dupa tabelul 2.1 construim in dependenta

Din tabelul 1 determinam aproximativ jumatate din , ce sosesc cu intervalul 2*I . Pentru aceasta jumatate determinam intervalul mediu de sosire a navelor , care se va lua in seama mai departe in calcule :

((1.9)Unde: este numarul de intervale

1.10 Valoarea calculata a numarului zilnic de nave sosite : (1.10)

Pentru aceste nave, pentru reducerea timpului de asteptare la descarcare este necesar de efectuat calculul dispozitivelor portuare si livrarii materialului rulant al tipurilor de transport ce interactioneaza la transbordarea directa a marfurilor.

1.11 Valoarea calculat a volumului zilnic de mrfuri i:

1.12

1.13 Volumul de marf sumar calculat :

1.14 Numrul mecanismelor de ncrcare descrcare la debarcaderele specializate:

unde: - intensitatea normativ de ncrcare de tip i,mii t /h*nave; coieficientul ce ia n seam pieredile de timp la deserivirea planificat a mijloacelor de ncrcare-descarcare (); - productivitatea mecanismelor de ncrcare descrcare ,t/h;

Productivitatea orar a mecanismelor de ncrcare-descrcare destinate pentru transbordarea marfurilor de pe transportul fluvial de alt tip de transport se alege n felul urmator :

1.15 Numrul mecanismelor de ncrcare ncrcare descrcare se rostogolete pn la un numar ntreg.Atunci intensitatea real de ncrcare a mrfurilor de tip i va fi urmtoarea:

*nave*nave1.16 Timpul ocuparii debarcaderului la deservirea unei nave:

Unde :-timpul operatiilor de incarcare-descarcare, oretimpul operatiunilor auxiliare, oreDeci:Unde : 1.04 -coeficientul ce ia in seama conditiile meteorologice;

1.17. Productivitatea zilnica a debarcaderului:

1.18 Numarul minim de debarcadere pentru prelucrarea marfii de tip i:

Unde : =0.8 coeficientul mediu lunar de ocupare a debarcaderului (conform datelor statistice) =0.92-0.96 coeficientul de asigurare a acostarii navelor dupa conditiile meteorologice.

1.19 Se determin lungimea debarcaderelor pentru prelucrarea marfurilor de tip i:

unde: - lungimea maxim a navelor cu marfa i ,m; -distana ntre navele acostate la debarcader,m.

1.20 Capacitatea depozitelor pentru pstrarea mrfurilor de tip i:

unde:- timpul mediu de depozitare a mrfurilor ; b- cota parte a mrfii i ce trece prin depozit (mrfuri lichide -100%,celelalte -50%.)

1.21 Suprafaa depozitelor

unde: e-cantitatea de marf i,ce se poate amplasa pe 1 m2 al depozitului ,t/m2 f= 0,8-0,9 coieficientul utilizrii suprafeei depozitului. Normativele (e) de amplasare a marfurilor n depozitele portuare: ngrminte chimice -2,5 t/m2;bumbac -1,8 t/m2;crbune -2,5 t/m2; ciment -2,7 t/m2; gru -2,1 t/m2; metale,beton armat -3,0 t/m2. Timpul de pstrare a mrfurilor : conteinere-4-6 zile; produse laminate-4-6 zile;crbune -10-35 zile . La calcularea (e) pentru mrfuri lichide se iau n seam dimensiunile cisternelor: d=40 m, h= 25 m,densitatea lichidului =0,7 kg/m3 Pentru determinarea suprafeei de depozitare a conteinerelor se iau n consideraie dimensiunile i masa conteinerelor UUK-20 (masa total-21 t,lungimea -6,038 m, limea -2,438 m, nlimea -2,438 m). Capacitatea depozitelor trebuie s fie nu mai mic dect capacitatea unei nave.Pentru debarcadere cu volum mic de lucru ,capaciatea depozitelor trebuie s asigure depozitarea unei cantiti maxime de marf ,dar nu mai mult dect capacitatea a 2 nave.

2.Determinarea capacitii de transportare a transportului feroviar n nodul de transport.

2.1 Parcul mediu zilnic de vagoane pentru transportarea mrfii de tip i sosit pe nave fluviale:

unde: -capacitatea de ncrcare a vagoanelor (tab 2.), t; timpul de lucru a portului (0,833 zile); - coieficient de utilizare a capacitii de ncrcare a vagonului.

Caracteristicile de exploatare a vagoanelor: Tab. 2Tipul vagonuluiCapacitatea de incarcare, Masa proprie

Volumul vagonului

Lungimea vagonului, m

Semivagon cu 8 axe12545.5137.520.24

2.2 Numarul mediu zilnic de vagoane necesare pentru transportarea marfurilor intrate cu transpoortul feroviar si transbordate pe transportul fluvial:

2.3 Numarul de vagoane pentru transportarea mrfii i ,prezentate la danele transbordate direct pe zi.

2.4 Numrul de vagoane goale ,livrate pentru transportarea mrfurilor sosite cu transportul fluvial:Pentru b=100 vagoane.

Pentru b=50 vagoane.

Deoarece lungimea maxim a garniturii de vagoane se limiteaz de lungimea debarcaderului ,atunci 2.5 Numrul de vagoane intr-o garnitur:,vagoaneunde: - lungimea vagonului de tip i (tab.2),m

2.6 Numrul zilnic de garnituri de vagoane livrate la debarcader pentru transportarea directa a mrfii:

2.7 Lungimea garniturii de vagoane livrate la fronturile marfare ale depozitelor este limitat de lungimea depozitului:

Unde:- limea depozitului.

2.8 Numrul necesar de vagoane pentru transportarea mrfurilor de tip i de la fronturile marfare ale depozitelor:

Unde : b=50.

2.9 Numrul de vagoane ntr-o garnitur livrat la depozit cu marfa i:

Unde:- lungimea vagonului (tab. 2),m.

2.10 Numrul zilnic de garnituri livrate la depozit cu marfa i:

2.11 Greutatea total a vagoanelor ce pleac din nodul de transport:

Unde: - masa proprie a vagonului (Tab. 2),t.2.12 Greutatea total medie a vagonului ce sosesc n nodul de transport:

2.13 Greutatea optim a trenurilor plecate cu marfa i:

Unde:8+10 km- distana ntre staia de sortare i port; A,U,,F-coieficieni ce iau n seam tipul locomativei (A=0,7+0,75; U=0,8+