Ciudateniile lumii

Post on 21-Dec-2015

91 views 5 download

description

Ciudateniile lumii

Transcript of Ciudateniile lumii

CIUDATENIILE LUMII

Muntii filipinezi sunt caminul a zeci de mii de terase verzi, sapate in stanca manual, de popoarele antice din Banaue. Terasele au mii de ani vechime si sunt considerate a 8-a minune a lumii. Astazi, locuitorii din zona planteaza orez si legume pe aceste terase. Exista aici si un sistem de irigare miraculos care intregeste unicitatea arhitecturala a locului.

TERASELE DE OREX DIN FILIPINE

India este un taram de poveste, in orice loc te-ai afla. Un peisaj exotic si unic in lume este Valea Florilor, o destinatie aflata in varful Muntilor Himalaya. Pajistea acoperita cu un covor multicolor de flori isi schimba aspectul si nuantele la cateva zile.

VALEA FLORILOR DIN INDIA

Este considerata cea mai ciudata insula de pe glob, intrucat cuprinde specii rare de pasari, animale si plante: arbori de tamaie, sangele dragonului, trandafirul desertului, pisici salbatice si testoase.

INSULA ARBORILOR DE TAMAIE DIN YEMEN

Unul din cele mai stranii locuri de pe pamant este o zona marina. Este vorba despre Marea Gaura Albastra, localizata in adancul barierei de corali din insulele Belize. Tine cu adevarat de domeniul miraculosului faptul ca aceasta gaura s-a format singura, in urma cresterii nivelului marii din zona.

MAREA GAURA ALBASTRA DIN BELIZE

Daca esti curios sa vezi un loc in care minunile se petrec in spatele tau, viziteaza zona Valea mortii din California. Este o regiune unica pe planeta, unde roci de marime mica se misca inainte si inapoi de-a-lungul unui teren drept, lasand dare perfecte de nisip in urma. Nimeni nu a reusit sa vada cum se misca pietrele.

VALEA CU PIETRE MISCATOARE

PROIECT REALIZAT DE:BADEA MARA, IONITA

CLAUDIA SI IONITA GEORGIANA

PROF. COORDONATOR:LAZAR OTILIA