Ciudateniile lumii

of 7 /7
CIUDATENIILE LUMII

Embed Size (px)

description

Ciudateniile lumii

Transcript of Ciudateniile lumii

Page 1: Ciudateniile lumii

CIUDATENIILE LUMII

Page 2: Ciudateniile lumii

Muntii filipinezi sunt caminul a zeci de mii de terase verzi, sapate in stanca manual, de popoarele antice din Banaue. Terasele au mii de ani vechime si sunt considerate a 8-a minune a lumii. Astazi, locuitorii din zona planteaza orez si legume pe aceste terase. Exista aici si un sistem de irigare miraculos care intregeste unicitatea arhitecturala a locului.

TERASELE DE OREX DIN FILIPINE

Page 3: Ciudateniile lumii

India este un taram de poveste, in orice loc te-ai afla. Un peisaj exotic si unic in lume este Valea Florilor, o destinatie aflata in varful Muntilor Himalaya. Pajistea acoperita cu un covor multicolor de flori isi schimba aspectul si nuantele la cateva zile.

VALEA FLORILOR DIN INDIA

Page 4: Ciudateniile lumii

Este considerata cea mai ciudata insula de pe glob, intrucat cuprinde specii rare de pasari, animale si plante: arbori de tamaie, sangele dragonului, trandafirul desertului, pisici salbatice si testoase.

INSULA ARBORILOR DE TAMAIE DIN YEMEN

Page 5: Ciudateniile lumii

Unul din cele mai stranii locuri de pe pamant este o zona marina. Este vorba despre Marea Gaura Albastra, localizata in adancul barierei de corali din insulele Belize. Tine cu adevarat de domeniul miraculosului faptul ca aceasta gaura s-a format singura, in urma cresterii nivelului marii din zona.

MAREA GAURA ALBASTRA DIN BELIZE

Page 6: Ciudateniile lumii

Daca esti curios sa vezi un loc in care minunile se petrec in spatele tau, viziteaza zona Valea mortii din California. Este o regiune unica pe planeta, unde roci de marime mica se misca inainte si inapoi de-a-lungul unui teren drept, lasand dare perfecte de nisip in urma. Nimeni nu a reusit sa vada cum se misca pietrele.

VALEA CU PIETRE MISCATOARE

Page 7: Ciudateniile lumii

PROIECT REALIZAT DE:BADEA MARA, IONITA

CLAUDIA SI IONITA GEORGIANA

PROF. COORDONATOR:LAZAR OTILIA