Slide Mihaela

9
ELABORAREA DOCUMENTAŢIEI PENTRU OBŢINEREA ACODULUI DE MEDIU PENTRU O STAŢIE DE DESFACERE A PRODUSELOR PETROLIERE Coordonator: Prof. Dr. Ing. CIUPARU DRAGOŞ Absolvent: DUCA MIHAELA ADRIANA

description

protectia mediului

Transcript of Slide Mihaela

 • ELABORAREA DOCUMENTAIEI PENTRU OBINEREA ACODULUI DE MEDIU PENTRU O STAIE DE DESFACERE A PRODUSELOR PETROLIERE

  Coordonator: Prof. Dr. Ing. CIUPARU DRAGO Absolvent: DUCA MIHAELA ADRIANA

 • PROCEDURA DE AUTORIZARE A ACTIVITILOR ECONOMICE I SOCIALE CU IMPACT ASUPRA MEDIULUI

  n Romnia, Legea proteciei mediului (n forma modificat i completat de OU nr. 91/2002), instituie obligativitatea realizrii procesului de evaluare a impactului asupra mediului n cazurile proiectelor cu impact semnificativ, ca modalitate de implementare a principiilor fundamentale urmrite de lege pentru realizarea dezvoltrii durabile la nivel naional:Legea protectiei mediului. Cap. I Principii i dispoziii generale Art.4Modalitile de implementare a principiilor i elementelor strategice sunt: . . . .b) obligativitatea evalurii impactului asupra mediului n faza iniial a proiectelor cu impact semnificativ asupra mediului;

  Legea proteciei mediului stabilete definiia termenilor de evaluare a impactului asupra mediului i impact semnificativ asupra mediului.

 • Evaluarea impactului asupra mediului

  Proces menit s identifice, s descrie i s stabileasc, n funcie de fiecare caz i n conformitate cu legislaia n vigoare, efectele directe i indirecte, sinergice, cumulative, principale i secundare ale unui proiect asupra sntii oamenilor i mediului; evaluarea impactului asupra mediului face parte din procedura de autorizare.

  Impact semnificativ asupra mediului

  Efecte asupra mediului, determinate ca fiind importante prin aplicarea criteriilor referitoare la dimensiunea, amplasarea i caracteristicile proiectului sau referitoare la caracteristicile anumitor planuri i programe, avndu-se n vedere calitatea preconizat a factorilor de mediu. Autoritile publice pentru protecia mediului conduc procedura de autorizare i emit, dup caz, urmtoarele acte tehnico-juridice: avize; acordurii; autorizaii de mediu.

 • ACORDUL DE MEDIU Acordul de mediu, ca etap procedural a autorizrii proiectelor publice sau private este obligatoriu, conform legii proteciei mediului n urmtoarele cazuri aferente activitilor cu impact asupra mediului: pentru investiii noi; pentru modificarea celor existente.

  Acord de mediuDecizia autoritii competente pentru protecia mediului, care d dreptul titularului de proiect s realizeze proiectul. Acordul de mediu este un act tehnico-juridic eliberat n scris, prin care se stabilesc condiiile de realizare a proiectului, din punct de vedere al proteciei mediului.

 • Evaluarea impactului asupra mediului este parte integrant din procedura de obinere a acordului de mediu. n conformitate cu procedura cadru, evaluarea impactului asupra mediului se realizeaz n trei etape:

  etapa de ncadrare a proiectului n procedura de evaluare a impactului asupra mediului; etapa de definire a domeniului evalurii i de realizare a raportului privind studiul de evaluare a impactului asupra mediului; etapa de analiz a calitii raportului la studiul de evaluare a impactului asupra mediului.

 • STUDIU DE CAZ: EVALUAREA IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI A UNEI STAII DE ALIMENTARE CU CONBUSTIBILI

  Staia de distribuie carburani aleas a fost staia PETROMV situat in oraul Mizil.Deoarece are un impact semnificativ asupra mediului, am realizat o evaluare de mediu cu studiu de impact. Am realizat studii la nivelul aerului, apei, solului, peisajului, populaiei i biodiversitii, iar rezultatele obinute au fost consemnate in rapoarte specifice. n urma constatrilor s-au luat urmatoarele masuri de diminuare a impactului