Sisteme Informationale Contabile - Studiu de Caz - SC AtlaSib SRL

download Sisteme Informationale Contabile - Studiu de Caz - SC AtlaSib SRL

of 20

Transcript of Sisteme Informationale Contabile - Studiu de Caz - SC AtlaSib SRL

Sisteme Informationale Contabile - Studiu de Caz - SC AtlaSib SRL

FEAA

FACULTATEA DE ECONOMIEI ADMINISTRAREA AFACERILORUNIVERSITATEA AL.I.CUZA IAI

SISTEME INFORMAIONALE CONTABILE I

STUDIU DE CAZ

COORDINATOR:

Conf. univ. Dr. DUMITRIU FLORIN

STUDENT: PROFIL : Contabilitate i Informatic de Gestiune;

ANUL III ID.

Email : PLAN STUDIU DE CAZ:

1.Identificarea proiectului:

1.1 Descrierea organizrii intreprinderii ;

1.2 Prezentarea principalelor resurse informatice existente;

1.3 Proiecte informatice n curs de realizare sau propuse la nivelul organizaiei.

2. Iniierea proiectului de dezvoltare a sistemului informaional ales

2.1 Identificarea principalelor sisteme informaionale financiar-contabile;

2.2 Definirea ariei de intindere a sistemului ales.

3. Descrierea detaliat a sistemului informaional existent:

3.1 Descrierea ieirilor;

3.2 Descrierea prelucrrilor;

3.3 Descrierea intrrilor.

4. Modelarea sistemului informaional existent:

4.1 Diagrama descompunerii funcionale;

4.2 Diagrama fluxurilor de date;

4.3 Diagrama entitate-relaie;

4.4 Depozitul datelor.

5. Determinarea cerinelor informaionale pentru noul sistem;

5.1 Cerinele funcionale;

5.2 Cerinele nefuncionale.

2

1. IDENTIFICAREA PROIECTULUI

1.1 DESCRIEREA ORGANIZRII INTREPRIDERII

OBIECT DE ACTIVITATE

SC.ATLASSIB SRL i are sediul central n oraul Sibiu, este o societate cu capital privat nfiinat n 22 iulie 1993 de Ilie Carabulea i Corneliu Tnase, destinat transportului intern, internaional de cltori, transport marf i post-curier rapid. Urmare efortului continuu depus de cei peste 1000 de angajati si a dorintei celor doi asociati de a fi cei mai buni, ATLASSIB este, astzi, cel mai mare transportator internaional de calatori din Romania Prin Departamentul CURSE SPECIALE oferim spre nchiriere autocare moderne pentru transport spre orice destinaie din lume. La solicitarea pieei, ATLASSIB a dezvoltat i divizia de pot-curier rapid deservita de 16 microbuze Iveco i Mercedes, care ofer posibilitatea trimiterii de colete si plicuri, in maxim 72 de ore, spre aproape toate colturile Europei. ATLASSIB dispune de: 65 agenii pe intreg cuprinsul Romniei 10 agentii in Germania, 10 in Italia, 10 in Spania, 3 in Frana, una in Suedia, una in Austria, parc auto: 114 autocare, 38 microbuze, 32 autoutilitare, 62 autoturisme. Dotare tehnica: hal modern de intreinere si diagnosticare, cu patru canale, stand de probe pentru testarea instalaiei de franare, cu aparatur de verificare si reglare a direciei si farurilor, testare pentru emisia de noxe, aparatur pentru verificarea si repararea tahografelor si a sistemului de injectie. Incinta este incalzit cu ajutorul unei centrale termice proprii, iar iluminatul pe timpul de zi este natural. Spltorie ecologic acoperit, la care alimentarea cu ap din puturi proprii. La evacuarea apei reziduale, instalatia dispune de un separator ap-grsimi. Unul dintre cele mai moderne ateliere de vopsitorie din Romnia, dotat cu hal de pregtire, hal de vopsire instalatie computerizata pentru amestecul pigmentilor de culoare, instalatie de ventilatie cu filtre ce impiedic emisia de noxe in atmosfer. Cuptorul cu reglare digital a temperaturii, permite uscarea unui autocar in cel mult 40 de minute.

FUNCIILE SOCIETII

n cadrul firmei ATLASSIB se regsesc cele cinci funcii de baz ale unei intreprinderi, respectiv: cercetare-dezvoltare, producie, comercial,finanzia-contabil, de personal.

-Perfecionarea continu a personalului propriu, astfel inct acesta s fac fa standardelor europene impuse prin politica firmei.

- Extinderea si modernizarea permanent a parcului auto prin achiziionarea de noi autocare in sistem leasing.

- Deschiderea de noi linii de transport, prin finanare proprie.

- Deschiderea de noi agenii, att in ar, ct si n strintate.

- Dezvoltarea de noi produse, care s vin in intmpinarea necesitilor clienilor si.

3

Funcia de cecetare-dezvoltare asigur optimizarea fluxurilor de transport, imbuntirea condiiilor de tran sport, perfecionarea permanent a structurii organizatorice n toate filiale i ageniile din ar i strintate. Obiectivele de devoltare ale firmei sunt: Funcia de producie. Obiectivele funciei sunt:

Utilizarea eficient a resurselor firmei;

Obinerea serviciilor de calitate;

Satisfacerea clienilor prin oferirea de servicii la timp i la costuri ct mai mici;

Eliminarea pierderilor de timp.

Funcia comercial implic activiti legate de aprovizionarea cu materii prime materiale, combustibil, cercetarea pieelor i a concurenilor, activitate de promovare, publicitate i reclam, participarea la trguri i expoziii. Obiectivele firmei sunt:

Asigurarea ritmicitaii n aprovizionarea cu materii prime, materiale i combustibil;

Onorarea la timp a serviciilor;

Depistarea n timp util a noilor cerine pe pia;

Creterea prestigiului firmei;

Pstarea unor bune relaii cu furnizorii i ceilali parteneri de afaceri.

Aceast funcie cuprinde urmtoarele birouri:

Biroul de aprovizionare i desfacere desfoar activitate de aprovizionare i desfacere a materiilor prime i materiale necesare, ntocmirea listelor de stocuri pe computer, asigurarea aprovizionrii cu materiale contactnd furnizorul obinuit i asigurarea recepionrii materialelor, etc.

Biroul directorului de marketing i vnzri asigur descoperirea de noi idei, sondeaz piaa, particip la trguri i expoziii, se ocup cu idei noi de pubicitate, nchiriaz autocarele pentru excursii interne a tuturor asociailor din ar, excursii colare, etc.

Funcia financiar-contabil asigur elaborarea bugetului de venituri i cheltuieli, evidena tranzaciilor economice, urmrirea modului de obinere a rezultatelor financiare, inventarierea patrimoniului, calculul indicatorilor economico-financiari, utilizarea fondurilor, repartizarea pe destinaii a profitului,onorarea la plat a datoriilor, urmrirea ncasrilor creanelor, organizarea contabilitii, etc. Obiectivele funciei sunt:

Cretera profitabilitii; Creterea patrimoniului;

Utilizarea eficient a resurselor financiare ale firmei, etc.

Aceast funcie cuprinde urmtoarele birouri:

Birou contabilitate efectueaz activiti privind inregistrartea i evidena elementelor patrimoniale ale firmei, contabilitatea ageniilor de turism din ar, efectueaz inventare la schimbare de personal, predarea de ctre gestionarii cisternelor de motorin a centralizatoarelor sptmnal, lunar i a proceselor de inventariere sptmnale, lunare, i a copiilor fielor de alimentare individual pe maini.

Birou caserie cuprinde activiti prin care se realizeaz ncasrile i plile efectuate n numerar, ntocmete registrul de cas, etc.

Economistul asigur prelucrarea primar a datelor i obinerea balanelor de verificare

asigur relatiile de decontare cu bncile on-line, primete bilanurile lunare de la filialele din strintate.

Funcia de personal asigur determinarea necesarului forei de munc, acoperirea locurilor de munc cu personal cu pregtire corespunztoare, selecia, angajarea, stabilirea responsabilitilor fiecrui post, stabilirea modului d salarizare, etc. Funcia este realizat n biroul de resurse umane care are ca atribuii realizarea activitilor privind fora de munc, calculul drepturilor salariale, etc.

4

ORGANIZAREA FIRMEI

Firma ATLASSIB are o structur organizatoric de tip geografic-funcional. Sistemul de comunicare funcioneaz att pe vertical ct i pe orizontal.

Componentele sistemului informaional sunt realizate astfel nct s se asigure circularea informaiilor on-line, informaii cu privire la rezervrile clienilor pe autocare n zilele dorite, nregistrarea transporturilor de marf i inregistrarea coletelor, plicurilor, pn la destinaie. Acest sistem informatic on-line este folosit de toate ageniile din ar i strintate.

Schematic organigrama este prezentat n fig. 1.1.

1.2 PREZENTAREA PRINCIPALELOR RESURSE INFORMATICE

Resurse software : - de baz, sistem de operare: Windows XP.

-aplicaii economice: se utilizeaz un program financiar-contabil, folosit pentru inserirea tuturor cheltuielelor i incasrile firmei, pentru intocmirea balanelor, a bilanurilor;

-pentru gestionarea pompelor de motorin se folosete un program de inserire a datelor alimentrii fiecrii maini.

Resurse umane specializate: personalul Departamentului informatic este format din : 1 analist de sisteme; 2 programatori iar fiecare filial cte un tehnician ntreinere sisteme.

1.3 PROIECTE INFORMATICE

n cadrul firmei ATLASSIB momentan n planul de dezvoltare a sistemului informatic nu sunt proiecte n curs.

2. INIIEREA I PLANIFICAREA PROIECTULUI

2.1 IDENTIFICAREA PRINCIPALELOR SISTEME INFORMAIONALE ECONOMICE DIN ORGANIZAIE

Principalele sisteme informaionale folosite n ATLASSIB, sunt sisteme orientate spre date, sisteme de prelucrare mixt, bazate pe web. Firma folosete un software de reea personalizat on-line utilizat de ageniile de turism indiferent de ora, necesar rezervrii biletelor, numerelor locurilor n autobuzele societii, a numelui clienilor, a datelor bagajelor, precum i locul plecrii i sosirii. Biruol de analize economice controleaz evenimentele care au avut loc, modalitate sigur de a determina care au fost rezultatele activitii desfurate, analizarea datelor exacte fr erori. Fiecare agent de turism are o parol de intrare i un cont pe care lucreaz, la sfritul zilei inregistreaz orice cumprare de bilet pe care a efectuato n cursul zilei.

5

2.2 DEFINIREA ARIEI DE NTINDERE A SISTEMULUI DE GESTIUNE A STOCURILOR

COMPONENTELE ORGANIZATORICE CARE AU RESPONSABILITI PE LINIE DE GESTIUNE A STOCURILORDirectorul economic:

Semneaz contracte economice cu furnizorii;

Legturi cu biroul avocatului, biroul contabilului expert autorizat, banca BCC, etc;

Asigur coordonarea raportrilor statistice cu privire la profit i a evidenelor sintetice necesare elaborrii prognozelor, reparaii, consumuri, i a lurii deciziilor.

Are legturi interne cu toate birourile firmei, legturi externe cu furnizorii de combustibil, de piese de schimb, etc.

Biroul financiar-contabilitate:

Pentru activitatea de control de gestiune:

Controlul documentelor (ncheierea de contracte, plata furnizorilor cash sau virament bancar);

Efectuarea inventarierelor periodice;

Verificarea constituirii comisiilor de inventar i documentelor de inventar sptmnale i lunare a gestionarului de motorin;

Verificarea nregistrrii n fiierele magaziei, documentele de intrare-ieire a materialelor consumabile, materialelor de natura obiectelor de inventar, piese de schimb i a materialelor cu caracter publicitar.

Pentru activitatea financiar: Primirea documentelor pentru livrrilor de la furnizori;

Calculul, nregistrare i evidena TVA;

Urmrirea plii furnizorilor;

Controlul biletelor i a coletelor prin ntocmirea de tabele excel pentru fiecare agent de turism;

Controlul nregistrrii intrrilor monetare a fiecrei agenii ctre banc;

ntocmirea situaiei contului folosind extrasul de cont on-line, plata prin transfer on-line , etc.

Are legturi interne cu toate birourile firmei, iar legturi externe cu banca, ageniile de turism, furnizorii de materiale consumabile, de motorin,etc.

Realizarea operaiunilor legate de inventariere;

Organizarea contabilitii sintetice i analitice a patrimoniului;

Colectarea costurilor pe conturi sintetice i analitice din centralizatorul privind consumurile de materiale, motorin, obiecte de inventar, piese de schimb, prestri servicii, amortizare i salariale.

Are legturi cu toate birourile firmei, ageniile de turism.

Biroul aprovizionare i depozit: Aprovizionare cu materiale consumabile, material de natura obiectelor de inventar, piese de schimb i material publicitar;

Asigurarea condiiilor de pstrare i depozitare a bunurilor materiale;

Asigurarea nregistrrii n fisierul magaziei, a intrrilor-ieirilor de bunuri; Valorificarea stocurilor;

7

Aprovizionarea cu materiale consumabile, material publicitar i materiale de natura obiectelor de inventar, a tuturor ageniilor i filialelor firmei.

Biroul marketing: Participarea la aciunile de negociere a preurilor oferite pentru serviciile de nchiriere a mijloacelor de transport n ar i n strintate;

Evaluarea preurilor biletelor i comisioanelor la kg de colet;

Are legturi interne cu toate birourile firmei i ageniile de turism, legturile externe cu clieni, coli, instituii,etc.

Participani externi i interni ai firmei ATLASSIB:

SC. PETROM SA. pentru furnizarea motorinei necesare alimentrii mijloacelor de transport;

Holding Atlassib: transport intern persoane: Transmixt, Transdara, Autotim, T.A.S.A. Suceava, Autogara Internaionala Rahova. Transport mrfuri: Transcar, Comtram, Transcom;

3. DESCRIEREA SISTEMULUI INFORMAIONAL EXISTENT

n urma studierii societii Atlassib, privind procesele interne care au loc n cadrul sistemului de gestiune a stocurilor SGS, avem urmtoarele transformri:

a) Aprovizionarea cu materiale consumabile, combustibil, materiale publicitare, materiale de natura obiectelor de inventar, care urmrete prelucrarea datelor privind comenzile de aprovizionare:

Calculul necesar de materiale;

Lansare comenzi de aprovizionare;

Efectuarea recepiilor.

b) Evidena operativ a tranzaciilor cu materiale, combustibil, prin care se culeg, verific i prelucreaz datele generate de urmtoarele operaii economice:

Intrri de materiale prin cumprare;

Intrri de motorin prin cumprare;

Consumuri de motorin;

Consumuri de materiale;

Dare n folosin a obiectelor de inventar;

Transferul de materiale de la o gestiune la alta.

c) Inventarierea stocurilor, urmrete prelucrarea datelor obinute n urma desfurrii inventarierei, avnd n vedere trei tipuri de diferene:

Intrri de materiale din plusuri la inventar;

Ieiri de materiale din lipsuri de inventar;

Ieiri de motorin din lipsuri de inventar.

d) Actualizarea stocurilor, prin preluarea informaiilor din procesele de prelucrare anterioare, a centralizatorului sptmnal cu alimentrile de motorin, materiale, urmrindu-se mpreun cu comisia de inventariere, a proceselor verbale ale comisiei de inventariere, verificarea fiierelor de magazie pentru materiale consumabile.

8

DESCRIEREA PRELUCRRILOR

Am ales s analizez sistemul informaional de gestiune a cisternei cu motorin, a societii ATLASSIB. Aceasta dispune de cisterne de motorin pentru alimentarea autovehicolelor proprii, acestea fiind localizate la filialele firmei. Gestiunea operativ (alimentare, cumprare motorin), are loc la fiecare sediu n parte, iar gestiunea contabil este fcut de Contabilitatea din Sibiu prin contabilul desemnat.

Fiecare sediu are desemnat un gestionar care are motorina n gestiune i rspunde de modul de gestionare. La fiecare sediu se va constitui o comisie de inventariere a motorinei.

Desfurarea activitii: Gestionarul care are n primire motorina va efectua alimentrile dup cum urmeaz: la pomp se prezint oferul cu maina care va pregti foaia de parcurs i chilometrii de la bordul mainii, va efectua alimentarea care va fi nregistrat n tabelul din anexa 1*, i pe fia individual de alimentare, anexa 2*, pe care o semneaz oferul primitor, alimentarea va fi trecut pe foaia de parcurs a mainii i va fi semnat de gestionar.

La sfritul fiecrei sptmni, smbta, gestionarul ntocmete centralizatorul sptmnal cu alimentrile conform anexei3*, iar mpreun cu comisia de inventariere va ntocmi procesul verbal de inventariere care l trimite la contabilitate Sibiu (anexa 4*). Cantitatea alimentat n cursul lunii, gestionarul evideniaz pe fiecare maina n fia individual de alimentare nscriind obligatoriu nr. de nmatriculare a mainii, data alimentrii, nr.foii de parcurs, cantitatea alimentat, semntura oferului. La fritul fiecrei luni, gestionarul ntocmete un centralizator conform anexei 5*, care l trimite la Coloana Sibiu, la Contabilitate i la Departamentul Norme Consumuri la Sibiu, pn n data de 2 a lunii succesive. Deasemeni gestionarul ntocmete procesul verbal de inventariere lunar conform anexei 6*, semnat de comisia de inventariere,care i acesta va fi trimis la Coloana Sibiu, Contabilitate i Departamentul Norme Consumuri la Sibiu pn n data de 2 a lunii succesive.

La fritul lunii gestionarul trebuie s trimit copie de la fiele de alimentare individual pe maini ctre Coloana Sibiu.

Responsabiliti: Gestionarul rspunde de gestionarea stocurilor de motorin, pred la timp contabilitii, coloanei i seviciului consumuri procesele verbale cerute. Comisia de inventariere efectueaz inventarul motorinei sptmnal, smbta, i la sfritul lunii, n ultima zi a lunii prin msurarea cu ajutorul jojei a situaiei faptice din cistern.

Principalele procese de prelucrare sunt fcute att manual ct i cu ajutorul calculatorului, unde se introduc datele mainii alimentate (nr. de nmatriculare, foaie parcurs, chilometraj, cantitate combustibil distribuit, ulei, data alimentrii).

Intrri de motorin prin cumprareDescrierea documentelor primare/date de intrare.

n cazul cumprrii de motorin pentru alimentarea autovehicolelor firmei ATLASSIB, intervin urmtoarele documente: -factura primit de la furnizor, i avizul de nsoire a cantitii de motorin cerut.

Gestionarul pompei de motorin constat nivelul sczut al motorinei, pompa prevzut cu un ceas de nivel combustibil. Lanseaz comanda de aprovizionare cu motorin la furnizor, prin telefon,fax, sau email. Furnizorul trimite prin fax, telefon ,sau email oferta preului de motorin/litru n perioada cerut. Gestionarul ntocmete un referat cu cantitatea necesar i oferta pre motorin/litru, care l trimite spre aprobare la directorul general la Sibiu, prin fax.

8

Dup aprobare, gestionarul contacteaz furnizorul, care trimite motorina la preul oferit, copie dup factura i avizul de nsoire a cantitii de motorin cerut.

Furnizorul trimite factura original prin pot la sediul firmei, la biroul financiar-contabil la Sibiu. Dup primirea facturii aceasta este supus la urmtoarele prelucrri:

nscrierea datelor din factur n jurnalul pentru cumprturi;

ntocmirea centralizatorului facturilor pe filiale;

Repartizarea pe conturi de cheltuieli (pentru cantitatea consumat) sau pe conturile de stocuri (pentru cantitatea aflat nc pe stoc).

Dup clarificarea situaiei facturii i ntocmirea recepiei acesteia se realizeaz nregistrarea n contabilitate. Se nregistreaz i valoarea TVA n vederea ntocmirii decontului TVA.

DESCRIEREA INTRRILOR

CENTRALIZATOR FACTURI FISCALE

MARTIE-2007

Nr

Crt.Furnizor Factura Nr. DataExplicaiiValoareContractCod

1.SC. PETROM SA.086214095.03.2007Aprovizionare

Pomp cu motorin.5000l

26,12/l130600

RON1696/

30.02.

200464.15.

08

2.SC.

PROCONS

SRL.13606466.03.2007Cumprare

Cartue Xerox

Phaser 3116/ 10 buc1936,5

RON15.07.

03

3.SC

ATEC COPIERS SRL.

76540919.03.2007Cumprare

Aparatur birotic2500

RON43.78.12

4.MODALEST SRL SIBIU0872134312.03.

2007Cumprare materiale curenie1325,8

RON35.76.09

5.SC.

PRONCOS

SRL.088925014.03.

2007Cumprare

Distrugtor de documente Dahle 20062316,04

RON15.08.06

6.SC.

PETROM

SA.0862141329.03 2007Aprovizionare

Pomp cu motorin.6500l

26,2/l170300

RON1696/

30.02.

200464.15.12

7.SC

Tincob Construct SRL626360930.03.

2007Cval. Consolidare filiala Bacau31.852,

32

RON84470/

30.11.

200657.15.

04

9DIRECTOR GENERAL DIRECTOR ECONOMIC

ING. CARABULEA ILIE ING. BUDU VICTOR

4. MODELAREA SISTEMULUI INFORMATIONAL EXISTENT

Pentru modelarea sistemului se vor folosi trei modele de baz, respectiv modelul descompunerii funcionale, modelul proceselor, modelul datelor.

4.1 Modelul descompunerii funcionale Descompunerea funcional a sistemului de gestiune a stocurilor de motorin se realizeaz cu ajutorul diagramei de descompunere funcional.

Sistemul de gestiune a stocurilor de motorin se descompune n urmtoarele procese i subprocese de prelucrare:

Aprovizionare motorin cu urmtoarele subprocese:

Stabilire necesar motorin;

Generare situaie comenzi pentru aprobare;

Lansare comenzi motorin.

nregistrarea tranzaciilor economice cu urmtoarele subprocese:

Generare fi alimentare mijloacele de transport;

nregistrare note contabile;

nregistrare documentelor de plata furnizori;

nregistrarea tranzaciilor cu motorin.

Actualizare stoc motorin cu urmtoarele subprocese:

Operare stoc;

Operare liste inventar;

Obinere balan analitic.

Evidena furnizori

Diagrama descompunerii funcionale este reprezentat n Anexa 1.

4.2 Modelul proceselor

n procesul de modelare a proceselor am plcat de la diagrama descompunerii funcionale i de la descrierea orientat pe tranzacii/transformri a sistemului de gestiune a stocurilor de motorin. Diagrama de context este prezentat n Anexa 2, diagrama de nivel 0 este prezentat n Anexa 3. Descompunerea proceselor de prelucrare n subprocese este prezentat n DFD de nivel 1 Anexa 4 i 5, a subproceselor n module prin DFD de nivel 2 Anexa 6.

4.3 Modelarea datelor

La analizarea cerinelor informaionale i funcionale ale sistemului de gestionare a stocurilor de motorin pot fi identificate ca entiti de baz: furnizor, recepie, gestiune, etc.

Gestionarul pompei folosete i ntocmirea de Bonuri de Consum pentru utilizarea de ctre mijloacelor de transport a uleiurilor, apa distilat, etc,aflate n gestiunea mecanicului filialei. Se nscrie pe Bonul de consum toate datele mainii, de la ce coloan face parte, i ce consum.

10

5.DETERMINAREA CERINELOR INFORMAIONALE PENTRU NOUL SISTEM

5.1 CERINELE FUNCIONALE ALE NOULUI SISTEM

n cadrul firmei ATLASSIB , nu am obsevat nici o descentralizare a funciei contabile sau evidena analitic a furnizorilor. Totul este prezentat n regulamente speciale fcute pentru fiecare gestionar n parte, luat la cunotina imediat la angajare (avizat de Directorul General) i semnat de ctre acesta precum i de inginerul responsabil cu protecia muncii.5.2 CERINTELE NEFUNCIONALE ALE NOULUI SISTEM

La reeaua central a unitii din cadrul firmei este asigurat un server de aplicaii i un server de baze de date, precum i dezvoltat infrastructura fizic necesar comunicrii datelor n timp real de la i spre entitile externe din cadrul firmei, ntre filiale i ntre ageniile de turism din toat ara. Este asigurat i securitatea datelor interne avnd stabilit de niverluri, pasword-uri de acces pentru agenii de turism, contabili i gestionari. Fiecare agent poate intra numai la anumite aplicaii necesare desfurrii postului de munc, ex: rezervri bilete de transport intern i internaional, coletrie intern i internaional, precum i ordonarea biletelor i coletelor la rand, pe ora i minutele cand s-a fcut vnzarea

11

_1261413964.vsd

Titolo

Testo

Selezionare la forma e digitare il testo. Il punto di manipolazione giallo consente di modificare l'altezza delle righe.

InregistrareaTranzactiiloreconomice

ANEXA 3 _DFD de NIVEL 0 pentru SGS

Salarizare

Sistem contabilitategenerala

Comenzi

Materiale si Combustibil

AprovizionareMateriale si Combustibil

Actualizare stoc materiale si combustibil

Evidenta furnizori

Miscari

Banca ComercialaCarpatica

Comisie inventar

Agentii de turism

Sistem calculatiecosturi

Cisterna

Furnizori

Plati

Receptii

Birou aprovizionarecisterna

ANEXA 2 DIAGRAMA DE CONTEXT A SGSM e C

SGSMC

Sistem calculaie costuri

Sistem contabilitate generala

Birou aprovizionare mat. Si Depozit

Birourile societaii

Birou gestiuneCisterna

Cisterna

Comisie inventar

Conducere

Salarizare

Banca Com. Carpetica

Agenii de turism

ANEXA 4 DFD de NIVEL 1 pentru PROCESUL Aprovizionare combustibil

Stabilire necesar motorina

Generare situaie comenzi pt. aprobare

Lansare comenzi arovizionare combustibil

Birou gestiune Cisterna

Comenzi

Cisterna

Conducere

ANEXA 5 DFD de NIVEL 1 pentru SUBPROCESUL nreg. Tranz. Economice

nregistrarea tranzaciilor cu materiale i combustibil

nreistarea documentelor de plat a furnizorilor

nregistrare NC

Generare fi de magazie

Sistem calculaie costuri

Salarizare

Comisie inventar

Agenii de turism

Birourile societii

Birou gestiunecombustibil

Cisterna

Miscri

Receptii

Materiale

C.c n Banca Com Carpatica

Pli

Note contabile

Sistem contabilitate general

Generare fi alimentaremotorina

Birou aprovizionare i Depozit

ANEXA 6 DFD de NIVEL 2 pentru SUBPROCESUL nreg. Tranzacii cu combustibil

Consum de motorin

Achiziia de combustibil

Alimentare cu motorinMij. De transport

Determinarea \plus /minus de inventar

Cistern

Micri

Sistem calculaiecosturi

Cistern

Birou gestiunecistern

Cistern

Recepii

Comisie invantar

Salarizare

Diagrama entitate-relaie dup includerea atributelor i a entitilor asociative

Recepie(At)IdRecepieRecNr(FK)RecData

ArtRecep

ArtCantArtPre

Doc.nsoitorIdCumpar.DiTipDocDiNrDocDiMijTranspDiValTVA

Furnizor

FurnCodFurnNumeFurnAdresFurnBancaFurnSold

Localitate

LocCodPostLocDenLocPrefixTel

Jude

JudCodJudDen

Combustibil

CombDenCombCodCombContCombPre

Stocuri

CombStocILunCombStocCrtCombStocIAn

Gestiune

GestDenGestNumeGestionar

ArtConsum

ArtCantitate

Consum

IdConsumConsTipDocConsNrFoaieParcursConsDataConsNrMijTransportConsNrKmConsCant

Fig. 1.1 STRUCTURA