Revista Poştaşul - Iulie 2013

8

description

Revista Poştaşul - Iulie 2013

Transcript of Revista Poştaşul - Iulie 2013

Page 1: Revista Poştaşul - Iulie 2013
Page 2: Revista Poştaşul - Iulie 2013

4 ¦ IULIE 2013

Actualitate

1. Evaluarea realizării obiectivelor de performanţă pe baza fişelor de evaluare aferente anului 2012

2. Opţiunea salariatului

3. Testarea scrisă în baza chestionarelor realizate de CNPR

4. Abateri disciplinare pentru:

– absenţe nemotivate– pierderi de valori– lipsă gestiune

5. Prevederile art. 31.5 din CCM 2008/2018

31.5 La aplicarea efectivă a reducerii de personal, după reducerea posturilor vacante de natura celor desfiinţate, măsurile vorafecta în ordine:

a) salariaţii care cumulează două sau mai multe funcţii în unităţi diferite precum şi cei care cumulează pensia cu salariul;b) patronii sau asociaţii de firme înregistrate conform prevederilor legale şi salariaţii care deţin terenuri agricole;c) persoanele care îndeplinesc condiţiile de vârstă standard şi stagiu de cotizare şi nu au cerut pensionarea în condiţiile legii;d) persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare şi au cerut pensionarea în condiţiile legii.

6. Prevederile art. 31.6 din CCM 2008/2018

31.6 La luarea măsurii de desfacere a CIM pentru motive ce nu ţin de persoana salariatului vor fi avute în vedere următoarelecriterii minimale:

a) dacă măsura ar putea afecta doi soţi care lucrează în aceeaşi unitate, se desface contractul de muncă al soţului careare venit mai mic, fără ca prin aceasta să se poată desface contractul de muncă al unei persoane care ocupă un postnevizat de reducere;

b) măsura să afecteze, mai întâi, persoanele care nu au copii în întreţinere;c) măsura să afecteze numai în ultimul rând femeile care au în îngrijire copii, bărbaţii văduvi sau divorţaţi care au în

îngrijire copii, pe întreţinătorii unici de familie.

NEgOCiERi ADMiNiSTRAţiE-SiNDiCATEpe marginea procesului de concediere colectivă

Părţile, de comun acord, au convenit următoarele:

1.La numărul de norme întregi reieşite din reverificarea normării, adică 2.605 salariaţi ce se distribuie pe fiecarejudeţ/OPMB conform Anexelor 1 şi 2, se adaugă 265 de salariaţi funcţional administrativ, 160 de salariaţi de la

Sucursala Servicii Express şi 620 de salariaţi urmare a procesului de reorganizare/optimizare a reţelei poştale.

2.Posturile prevăzute în Anexa 2 vor fi repartizate pe subunităţi, la nivelul structurilor teritoriale implicate ale CNPR(OJP/ OPMB/ CRTz/ Sucursale), de către o Comisie Mixtă Administraţie-SLPR.

3.Procesul de concediere colectivă, urmare a aplicării rezultatului normării şi a restructurării reţelei poştale, vaproduce disponibilizarea a 3.650 de salariaţi.

4.Eventualele disfuncţionalităţi apărute la poziţiile corectate în urma reverificării necesarului de personal vor fiaduse la parametrii corecţi de aplicare de către Comisia Mixtă CNPR-SLPR.

5.Criteriile avute în vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concedierea colectivă din cadrul CNPR sunt pre-văzute în Anexa 3. Modul de aplicare a criteriilor vor fi stabilite de comun acord de Comisia Mixtă CNPR-SLPR.

protocol încheiat în data de 18 iunie 2013 la şedinţa Comisiei Mixte Cnpr-slpr

Criterii avute în vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la ConCedierea ColeCtivă din Cadrul Cnpr

Anexa 3

Page 3: Revista Poştaşul - Iulie 2013

POªTAªUL416 ¦ 5

Actualitate

ModuL de APLICARe A CRIteRIILoR StAbILIte îN ANexA 3 CoNfoRMPRotoCoLuLuI CoMISIeI MIxte CNPR-SLPR

1. Evaluarea realizării obiectivelor de performanţăSe va efectua pe baza fişelor de evaluare aferente anului 2012, conform anexei 9, art. 14, lit. (a) „între 1,00 – 2,00 – nesatisfăcător.Performanţa este cu mult sub standard. În acest caz, se va evalua perspectiva dacă salariatul respectiv mai poate fi menţinut pepost”.Salariaţii care au obţinut calificativul nesatisfăcător pentru activitatea desfăşurată în anul 2012 vor fi supuşi procesului de con-cediere colectivă.

2. Opţiunea salariatuluiSalariaţii vor înainta la OJP/ OPMB/ CRTz/ Sucursale specializate cereri de concediere colectivă până la data de 1 iulie 2013.Cererile vor fi analizate la nivelul structurilor menţionate de o comisie mixtă administraţie-sindicat în funcţie de numărul pos-turilor excedentare pe fiecare loc de muncă şi înaintate la CNPR spre aprobare de către o comisie mixtă CNPR-SLPR, avându-seîn vedere menţinerea calităţii şi continuităţii serviciilor poştale.

3. Testarea scrisăSe vor elabora teste grilă la nivelul CNPR de către o comisie mixtă administraţie-sindicat, pentru fiecare funcţie din structura per-sonalului operativ, pe fiecare categorie de subunitate poştală (oficiu de prezentare, oficiu complex, OPDC, OPRM, CRTz etc.)Testele vor fi elaborate cu o oră înainte de începerea examinării şi vor fi transmise prin e-mail către structurile menţionate la pct. 2.Data desfăşurării examinării va fi comunicată înainte cu 5 zile lucrătoare.Comisia de examinare va avea aceeaşi componenţă cu cea stabilită la pct. 2.Rezultatele examinării vor fi stabilite de comisia de examinare de la nivelul OJP/ OPMB/ CRTz/ Sucursale specializate şi vor fiînaintate la CNPR, până cel târziu a doua zi lucrătoare.În situaţia în care, în urma examinării, există situaţii de egalitate, departajarea se va efectua prin aplicarea succesivă a criteriilorde la punctele 4,5,6 din Anexa 3 din protocolul Comisiei Mixte CNPR-SLPR nr. 101/3648/18.06.2013 şi nr. 342/18.06.2013.

Protocoalele de mai sus au fost semnate, din partea CnPr, de traian taloi (preşedinte), Marian lazăr, Victor Şimon şi lilianaPetrică (membri), iar din partea slPr de Marcel Giurge (preşedinte), elena Bârlescu, Marin Ciubeică, Geta turbatu, ionBogdan, Angela Feier şi ion Bercaru (membri).

Art 1. La art. 26.3 se introduc două noi alineate, alineatul2 şi alineatul 3, cu următorul cuprins:

„(2) În situaţia în care sunt aplicabile dispoziţiile OUG nr.36/2013 privind aplicarea, în perioada 2013-2018, a unor mă-suri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizateprin concedieri colective efectuate în baza planurilor dedisponibilizare, CNPR plăteşte numai salariaţilor disponibi-lizaţi în baza OUG nr. 36/2013 care îndeplinesc condiţiile deacordare a salariilor compensatorii potrivit art. 26.3, alin. 1din CCM, doar diferenţa dintre suma reprezentată de totaluldrepturilor băneşti la care are dreptul conform OUG nr.36/2013. Plata diferenţei se va face în rate lunare egaleechivalente cu:

A) Diferenţa dintre salariul de bază la care a avut dreptul înultima lună anterioară concedierii şi venitul de completareacordat de OUG nr. 36/2013 şi se va acorda în luna imediaturmătoare celei în care încetează plata drepturilorreprezentând indemnizaţia de şomaj;

B) Salariul de bază la care a avut dreptul în ultima lună ante-rioară concedierii şi se va acorda în luna imediat următoare

celei în care încetează plata drepturilor prevăzute de OUGnr. 36/2013, pentru restul rămas de plată în condiţiileprezentului alineat.Încetarea sau reducerea drepturilor acordate potrivit OUGnr. 36/2013 în condiţiile stabilite de aceasta nu dă dreptulsalariatului la creşterea diferenţei stabilită iniţial.”

(3) Salariaţii disponibilizaţi care au vechime între 1 şi 3 ani înCNPR şi care nu intră sub incidenţa OUG nr. 36/2013 vor be-neficia de diferenţa dintre salariul de bază la care au avutdreptul în ultima lună anterioară concedierii şi indemnizaţiade şomaj, pentru o perioadă de 3 luni, iar această diferenţăse plăteşte cumulat într-o singură tranşă.

Art. 2 După art. 31.6 se introduce un nou punct, 31.7 cuurmătorul conţinut:

„Art. 31.7În cazul în care CNPR va dispune concedieri colective se vaţine cont de criteriile prevăzute mai sus, precum şi de proce-dura de selecţie a salariaţilor care urmează a fi concediaţicolectiv, care se va stabili de comun acord între CNPR şi SLPRprintr-un protocol încheiat în acest sens”.

Act adiţional la CCM 2008-2018 încheiat la nivel de unitatePe 7 iunie 2013, CNPR şi SLPR, de comun acord, au hotărât modificarea prevederilor CCM 2008-2018, după cum urmează:

Page 4: Revista Poştaşul - Iulie 2013

6 ¦ IULIE 2013

Actualitate

Ministerul pentru Societatea informaţională, cusediul în Bd. Libertăţii nr. 14, sector 5, Bucureşti,România („MSi”), anunţă că data limită de depu-nere a documentelor de participare şi a ofertelorpreliminare şi neangajante pentru procesul de pri-vatizare a Companiei Naţionale „Poşta Română”S.A. („Compania”) stabilită la data de 28 mai 2013,ora 12:00 (prânz) se prelungeşte până la data de 30iunie 2014, ora 12.00 (prânz).

Dosarul de prezentare, atât în limba româna cât şi înlimba engleză, poate fi achiziţionat în schimbul sumei de50.000 EUR (sau echivalentul în RON, la cursul comunicatde B.N.R valabil la data plăţii), de la sediul MSI din Bd. Li-bertăţii nr. 14, sector 5, Bucureşti, pe baza cererii scrise pre-alabile a investitorilor interesaţi. Cererea scrisă privindachiziţionarea dosarului de prezentare va fi comunicată înprealabil cu cel puţin 2 zile lucrătoare prin scrisoare reco-mandată sau personal prin depunere la sediul MSI din Bd.Libertăţii nr. 14, sector 5, Bucureşti, sau prin fax la+4021/2007 301.

Astfel, pentru participarea la procesul de selecţie, in-vestitorii interesaţi vor depune la sediul MSI din Bd. Li-bertăţii nr. 14, sector 5, Bucureşti, mezanin, camera 14,până la data limită 30 iunie 2014, ora 12:00 (prânz):(1) documentele de participare prevăzute la art. 35 dinHotărârea Guvernului 577/2002 şi în Dosarul de pre-zentare, inclusiv documentele ce atestă îndeplinirea cri-teriilor de precalificare şi garanţia de participare în valoarede 9.480.866 RON sau echivalentul acestei sume în EUR, lacursul de schimb B.N.R. din ziua constituirii garanţiei, con-form precizărilor din Dosarul de prezentare, inclusiv aoricăror instrucţiuni ce se comunică ulterior investitorilor;(2) ofertele preliminare şi neangajante.

Data şi locul deschiderii documentelor de participare,inclusiv documentele ce atestă îndeplinirea criteriilor deprecalificare va fi 30 iunie 2014, ora 14:00, la sediul MSI dinBd. Libertăţii nr. 14, sector 5, Bucureşti, România.

Celelalte elemente ale anunţului de privatizare publicatîn presa internă si internaţională în perioada 25-27 febru-arie 2013, astfel cum a fost modificat prin anunţul de pre-lungire din data de 27 martie 2013, rămân neschimbate.Anuntul de privatizare este postat pe website-ul MSIwww.msinf.ro şi al Companiei Naţionale „Poşta Română”S.A. www.posta-romana.ro.

anunŢ PRivind PRelunGiRea datei liMită de dePuneRe a docuMenteloR

de PaRticiPaRe Şi a oFeRteloR PReliMinaRe Şi neanGaJante PentRu

PRocesul de PRivatizaRe a c.n.P.R.

H.G. nr. 321/2013 pentru modifica-rea şi completarea unor acte

normative în domeniul privatizăriiPublicat în Monitorul Oficial, Partea i nr. 327 din 05/06/2013

sediul Msi dinBd. libertăţii

În temeiul art. 108 din Constituţia româniei, republicată, Guver-nul româniei adoptă prezenta hotărâre.

Art. i - Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţăa Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societăţilor comerciale,cu modificările şi completările ulterioare, şi a Legii nr. 137/2002 privindunele măsuri pentru accelerarea privatizării, aprobate prin HotărâreaGuvernului nr. 577/2002, publicată în Monitorul Oficial al României,Partea I, nr. 434 din 21 iunie 2002, cu modificările şi completările ulte-rioare, se modifică după cum urmează:

1. La articolul 1959, alineatul (1) va avea următorul cuprins: „Art. 1959. - (1) Instituţia publică implicată va publica anunţul de pri-

vatizare potrivit prevederilor art. 78. Oferta de privatizare este valabilă360 de zile de la data publicării anunţului de privatizare. Instituţia pu-blică implicată poate decide justificat prelungirea termenului de vala-bilitate a ofertei de privatizare pentru perioade succesive ce nu potdepăşi 180 de zile fiecare şi care nu pot însuma mai mult de 360 dezile."

2. La articolul 19511, alineatul (2) va avea următorul cuprins: „(2) Garanţia se depune în una din formele prevăzute la art. 33 şi se

restituie integral tuturor participanţilor, cu excepţia investitorului se-lectat, în termen de două zile lucrătoare de la data încheierii procesu-lui-verbal de licitaţie. În cazul investitorului selectat, instituţia publicăimplicată poate permite acestuia să opteze ca garanţia de participaresă constituie vărsământ parţial al capitalului social subscris de către in-vestitorul selectat sau ca garanţia de participare să i se restituie în ur-mătoarele condiţii:

a) dacă investitorul optează ca garanţia de participare să constituieîndeplinirea parţială a obligaţiei de vărsământ a capitalului social sub-scris de către acesta, instituţia publică implicată execută în acest scopgaranţia şi efectuează transferul sumei consemnate drept garanţiecătre societate în termen de maximum 10 zile de la data semnării con-tractului de privatizare; sau

b) în cazul în care investitorul selectat nu optează ca garanţia de par-ticipare să constituie vărsământ parţial al capitalului social subscris decătre acesta, garanţia de participare se restituie investitorului selectatdupă plata integrală de către acesta a acţiunilor subscrise, inclusivprima de emisiune, după caz, în termen de 10 zile de la data plăţii in-tegrale."

Art. ii - La articolul 2 din Hotărârea Guvernului nr. 761/2012 privindaprobarea Strategiei de privatizare a Companiei Naţionale „PoştaRomână" - S.A., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.532 din 31 iulie 2012, cu modificările şi completările ulterioare, dupăalineatul (4) se introduc două noi alineate, alineatele (5) şi (6), cu ur-mătorul cuprins:

„(5) Termenul de valabilitate a ofertei de privatizare a CompanieiNaţionale «Poşta Română» - S.A. este până la data de 30 octombrie2014, iar termenul-limită de depunere a ofertelor preliminare şi nean-gajante este data de 30 iunie 2014.

(6) Termenele prevăzute la alin. (5) pot fi prelungite pentru perioadesuccesive ce nu pot depăşi 180 de zile fiecare şi care nu pot însumamai mult de 360 de zile."

Page 5: Revista Poştaşul - Iulie 2013

POªTAªUL416 ¦ 7

Actualitate

Anunţuri imobiliare şi turisticeprin intermediul locaţiilor CNPRîncepând cu 1 iulie 2013, proprietarii de imobile şi de spaţii de cazare din România care doresc să

vândă sau să închirieze proprietăţile şi să închirieze locaţiile în regim hotelier prin intermediul por-taluri-lor hipermarketimobiliar.ro şi rezervariromania.ro pot achita facturile proforme, conform pa-chetului de colaborare ales, prin intermediul a peste 5.000 de oficii poştale din toată ţara, în urmaparteneriatului încheiat între cnPR şi Konkav Media advertising (KMa), proprietara celor două site-uri.

pachete cuprinse între 150 şi 400 de lei Acordul dintre Poşta Româna şi KMA dă posi-

bilitatea clienţilor Poştei să vândă sau să închi-rieze proprietăţile pe care le deţin prin inter-mediul site-ului www.hipermarketimobiliar.ro.Acest lucru se va face prin semnarea unui formularcare conţine informaţiile necesare unui anunţimobiliar de vânzare, respectiv închiriere, clientulîn cauză urmând să achite o taxă unică, conformpachetului de colaborare ales, care reprezintă taxade publicare a anunţului pe site-ul de intermedieriimobiliare.

Clienţii au la dispoziţie patru tipuri de pachete:

Basic (constă în apariţia unui anunţ simplu pesite, în secţiunea de prezentare a proprietăţilor)– preţ 150 lei;

Standard (constă în promovarea unui anunţ ceapare în două secţiuni ale site-ului) – preţ 200 lei;

All inclusiv (prin acesta se promovează un anunţ ceconţine caracteristicile pachetelor anterioare şi, în plus, be-neficiază de o apariţie evidenţiată printre primele pagini deanunţuri. De asemenea, apare evidenţiat pe un banner flashrotativ în categoria din care face parte proprietatea) – cost250 lei;

Platinum (este cel mai complet mod de promovare, avândîn plus faţă de pachetul precedent posibilitatea ca anunţulsă fie postat în sistem aleator în fiecare secţiune a site-ului,oferind vizibilitate maximă) – preţ 400 de lei.

Datele vor apărea pe site în maxim 72 de ore de la solicitareaprestaţiei în oficiile poştale, având o valabilitate nelimitată,până la încheierea tranzacţiei dorite. Trebuie spus că hiper-marketimobiliar.ro este unul dintre cele mai cunoscute şiapreciate portaluri de tranzacţii imobiliare din Romania. Din2008 şi până în prezent, hipermarketimobiliar.ro şi-a consoli-dat poziţia de lider pe piaţa FSBO (For Sale By Owner) oferindposibilitatea, atât proprietarilor particulari, cât şi clienţilor dor-nici să cumpere sau să închirieze o proprietate să realizeze tran-zacţii fără comision şi fără intemediari. În prezent, KMAcolaborează cu peste 16.000 de proprietari de imobile din toatăţara şi are în portofoliu peste 7.000 de tranzacţii reuşite.

promovarea locaţiilor turisticeÎncepând cu 1 iulie 2013, proprietarii locaţiilor de cazare din

Romania care doresc să-şi închirieze locaţiile în regim hotelier,fără alte comisioane ascunse, prin intermediul portaluluiwww.rezervariromania.ro, pot achita facturile proforme, con-form pachetului de colaborare ales, prin intermediul a peste5.000 de locaţii poştale din toată ţara.

Acordul dintre CNPR şi KMA dă posibilitatea clienţilor Poştei, pro-prietari ai locaţiilor de cazare, care nu au acces la internet şi vor săposteze anunţuri de promovare pentru aceste proprietăţii pe por-talul de rezervări turistice fără comision rezervariromania.ro să facăacest lucru în schimbul sumei de 200 de lei. În pachetul de pro-movare intră promovarea locaţiei în mediul online, pe rezervariro-mania.roşi hipermarketimobiliar.ro, promovarea locaţiei de cazarela târgurile de turism şi imobiliare naţionale şi promovarea locaţieicătre o bază de date cu potenţiali turişti (peste 60.000). Datele vorapărea pe site în maxim 72 de ore, având o valabilitate de un an dezile, timp în care locaţiile de cazare vor beneficia de rezervări con-crete şi ferme, venite prin intermediul sistemului KMA.

Locaţiile poştale unde pot fi completate formularele speciale atâtpentru vânzarea sau închirierea imobilelor şi terenurilor cât şi pen-tru locaţiile turistice sunt semnalizate cu afişe personalizate.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi site-urile www.posta-romana.ro,www.hipermarketimobiliar.ro şi www.rezervariromania.ro.

Page 6: Revista Poştaşul - Iulie 2013

POªTAªUL416 ¦ 17

„A fost o perioadă plină de realizări atât pe plan profesional, câtşi pe plan personal, între acestea două existând o legătură indiso-lubilă. Pe plan personal, mă bucur de cei doi nepoţi, unul de 16 ani,celălalt de opt ani şi de o familie care a fost mereu alături de mine,ceea ce a contat mult şi pentru activitatea mea profesională. Timpde 15 ani am avut funcţii de conducere în cadrul OJP Ilfov. La loculde muncă erau multe probleme şi responsabilităţi. Chiar dacă, înceea ce priveşte numărul de subunităţi poştale, OJP Ilfov nu esteatât de mare ca alte OJP-uri din ţară, am avut în subordine aproxi-mativ 400 de salariaţi poştali, iar activitatea era foarte complexă şipretenţiile clienţilor foarte mari. Dacă nu aş fi avut sprijinul famileiîn toţi aceşti ani, probabil nu aş fi nu fost acum aici, vorbind despretrecutul meu în poştă. Fără sprijinul familiei nu pot fi realizate preamulte lucruri în viaţă. Sunt un om fericit şi mulţumit de mine.”

Fostul şef al OJP Ilfov se declară mândru că lasă în urmă, dupăcum spune el, o „reţea închegată”: „Am încercat, în aceşti ani, în ciudatuturor etapelor de restructurare, să nu distrug reţeaua, să nu desfiinţezsubunităţi în mod arbitrar. Am luptat să le menţin şi cred că am reuşit.Comparativ cu ce s-a întâmplat în ţară, foarte puţine au fost desfiinţatesau transformate.”

Iancu Gogu recunoaşte însemnă-tatea muncii în echipă şi considerăcă rezultatele ar fi fost cu totul altelefără sprijinul colectivului pe care sin-gur l-a format. „Pe toate am reuşitsă le rezolv împreună cu oamenii caremi-au fost alături în ultimii 15 ani. Mărefer la diriginţii de oficii poştale şisalariaţii din cadrul OJP, dar şi la colec-tivul de control ulterior. Cred că un şef,oricât ar fi de capabil, nu poate să facămare lucru fără oamenii din jurul lui.M-am bucurat de sprijinul lor necon-diţionat şi, la rândul meu, am încercatsă-i sprijin în problemele cu care seconfruntă. Desigur, nu pot uita de su-portul primit din partea conduceriiCompaniei şi a fostei Direcţii Regio-nale de Poştă Bucureşti”, ţine să pre-cizeze fostul şef de OJ.

Proaspătul pensionar a intuit foarte bine importanţa resurseiumane. Acum, privind în urmă la oamenii pe care i-a format şi în-drumat în viaţă, nu poate să simtă decât o satisfacţie imensă şi sen-timentul că şi-a făcut datoria până la capăt. „Cei pe care i-am ajutatîn dezvoltarea profesională au devenit oameni de nădejde în Com-panie. Întotdeauna i-am sfătuit să înveţe şi, când spun asta, nu mărefer doar la poştă, ci i-am îndemnat să termine o facultate, pentru cămulţi veneau în poştă doar cu studii medii. O mare parte mi-au urmatsfatul şi am avut o mare satisfacţie văzându-i cum se dezvoltă. Amavut şi un motiv să fac acest lucru: şi eu am fost ajutat necondiţionatde poştaşi la începutul activităţii mele în Poştă”.

Întâlnirea de bun rămas pe care Iancu Gogu a organizat-o a avutloc în data de 14 iunie, la un local din Bucureşti. Au venit în jur de 60de persoane, diriginţi din Ilfov, salariaţi de la OJP, foşti şefi de la OZS-uri din Bucureşti cu care a lucrat timp de 14 ani, persoane din mana-gementul companiei, în frunte cu directorul general Ion Smeeianu etc.

La final nu ne rămâne decât să-i urăm lui Iancu Gogu să aibă partede o pensie lungă şi liniştită şi să se bucure de căldura celor dragi!

Ada Cojan

Iancu Gogua agăţat toa-n cuiN ici un sistem nu poate rezista fãrã oameni

care sã îl susþinã. Însã, vine un momentîn viaþã când, unul câte unul, trebuie sã ne retra-gem din acest sistem ºi sã lãsãm locul celor care

trebuie sã ne ducã munca mai departe. La mijlocullunii iunie, puþin dupã împlinirea a 40 de ani de ac-tivitate poºtalã ºi a onorabilei vârste de 65 de ani, a

venit timpul ºi pentru fostul ºef al OficiuluiJudeþean de Poºtã Ilfov, Iancu Gogu, sã pãrãseascã

marea familie a poºtaºilor. A trecut prin toateetapele în Poºtã, de la oficiant la casier ºi dirigintepânã la funcþii de conducere în cadrul OJP Ilfov.Dar sã îl lãsãm pe el sã ne povesteascã mai multe.

Poştă & Poştaşi

Page 7: Revista Poştaşul - Iulie 2013

eşti salariat poştal şi părinte al unuicopil de până-n 14 ani (împliniţi până lafinele anului în curs) de care eşti taremândru?

Trimite pozele puştiului sau puştoai -cei tale în format electronic pe adresa dee-mail [email protected]şi nu uita să specifici în respectivul mailnumele şi prenumele copilului, data naş-terii, oraşul de domiciliu, unde învaţă (gră-diniţă sau şcoală generală), ce hobby-uri are,materii preferate etc. Plus funcţia părin-telui (părinţilor) care lucrează în poştă.

Ba al meu e mai frumos!

18 ¦ IULIE 2013

»

Postal

ClickMicrocolete

Site-ul americanfredflare.com oferă la vân-

zare un echipament (foto 1) prin care îţi poţi sur-prinde amicii cu nişte mini-

colete poştale de toatăfrumuseţea, ce încap într-o

mână (foto 2).Pachetul special, care se

cheamă chiar ”Cel mai miccolet din lume” şi costă 14dolari plus taxele de trans-

port, conţine inclusiv o lupăcare să te ajute să scriiadresa destinatarului.

2

1

diana Maria popesCu

Data naşterii: 24 iunie 2008

Oraşul de domiciliu:comuna Chiojdu (jud. Buzău),unde şi merge la grădiniţă.

Pasiuni: Îi plac muzica şidansul. Mai nou a începutsă citească.

Tatăl său, ConstantinPopescu, este factor poştal

la Ghişeul Exterior Chiojdu.

teodora stanCu

Data naşterii: 30 octombrie 2000

Oraşul de domiciliu: Bucureşti,fiind elevă în clasa a VII-a

la Şcoala nr. 20.

Pasiuni: compune poezii (şi înprezent scrie o carte...

specifică vârstei), baschetul (joacă în echipa de baschet a şcolii),

muzica (cântă în corul şcolii)

Mama sa, Eugenia Stancu, este economist în cadrul CNPR.

Maria ŢuGui

Data naşterii:23 august 2009

Oraşul de domiciliu:Isaccea (judeţul Tul-cea), unde merge lagrădiniţă.

Pasiuni:dansul, muzica

Mama sa, MonicaŢugui, este diriginteleOP Isaccea.

Page 8: Revista Poştaşul - Iulie 2013