Regulament Teza de Diploma Farmacie 2015

12
Instituția Publică Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” Facultatea Farmacie REGULAMENT CU PRIVIRE LA SUSŢINEREA TEZEI DE DIPLOMĂ REД.: 01 DATA: 12.05.2009 Pag. 1 / 12 Discutat şi aprobat la şedinţa Comisiei metodice a disciplinelor Farmaceutice, Proces verbal nr. 9 din 23octombrie 2013 __________________Eugen Diug, profesor universitar APROBAT la ședința Consiliului Facultății de Farmacie, Proces verbal nr. 1 . din „12 noiembrie 2013 ______________Nicolae Ciobanu, conferențiar universitar REGULAMENT cu privire la susţinerea tezei de diplomă la specialitatea 721. Farmacie Teza de diplomă la Facultatea de Farmacie reprezintă o componentă esenţială în evaluarea activităţii studentului. Aceasta testează abilităţile de a concepe şi a realiza o cercetare independentă conform regulilor comunităţii ştiinţifice. Teza de diplomă la Facultatea de Farmacie are ca scop: iniţierea în cercetare a studenţilor şi însuşirea metodelor de cercetare ştiinţifică în domeniul farmaciei; sistematizarea şi îmbogăţirea cunoştinţelor teoretice la specialitate, implementarea acestora în rezolvarea problemelor ştiinţifice, organizatorice; aprecierea capacităţilor şi gradului de pregătire al absolventului pentru activitatea profesională individuală postuniversitară. Articolul 1. Teza de diplomă este un component al Examenului de Stat de Absolvire. Articolul 2. (1) Temele lucrărilor de diplomă se stabilesc de către fiecare disciplină, se afișează la începutul fiecărui an universitar la disciplină şi sunt repartizate studenţilor în semestrul VIII; (2) Studenții pot propune teme pentru lucrările de diplomă; (3) Tema lucrării de diplomă se comunică la Decanatul Facultății de Farmacie, pe baza formularului prevăzut în anexa nr. 1 la prezentul regulament, cu cel puțin 4 luni înainte de data examenului de absolvire; (4) Schimbarea temei și/sau a conducătorului științific, ca excepție, se face după informarea conducătorului științific inițial și a Decanatului Facultății de Farmacie, nu mai târziu de 30 noiembrie. Articolul 3. Tezele pot fi executate în cooperare la 2 sau mai multe catedre din cadrul Universităţii; Articolul 4. (1) Pot fi conducători științifici ai lucrării de diplomă cadre didactice din cadrul Facultății de Farmacie cu titlul științific de doctor sau doctor habilitat , începând de la gradul de asistent universitar până la gradul de profesor universitar sau cadre didactice asociate cu titlul științific de doctor. (2) Cadrele didactice care nu îndeplinesc condițiile de mai sus pot fi co-îndrumători ai lucrării de diplomă, împreună cu un cadru didactic cu titlu științific . (3) Toate cadrele didactice care activează la Facultatea Farmacie sunt obligate sa fie conducători sau co-îndrumători la teze de diplomă. Se recomandă ca un conducător științific coordoneze un număr de maxim 5 lucrări de diplomă pe an.

description

sdfghjk

Transcript of Regulament Teza de Diploma Farmacie 2015

  • Instituia Public Universitatea de Stat de Medicin i Farmacie Nicolae Testemianu

    Facultatea Farmacie

    REGULAMENT CU PRIVIRE LA SUSINEREA TEZEI DE DIPLOM

    RE.: 01

    DATA:

    12.05.2009

    Pag. 1 / 12

    Discutat i aprobat

    la edina Comisiei metodice a disciplinelor Farmaceutice, Proces

    verbal nr. 9 din 23 octombrie 2013

    __________________Eugen Diug,

    profesor universitar

    APROBAT

    la edina Consiliului Facultii de Farmacie, Proces verbal nr. 1 .

    din 12noiembrie 2013

    ______________Nicolae Ciobanu,

    confereniar universitar

    REGULAMENT

    cu privire la susinerea tezei de diplom la specialitatea 721. Farmacie

    Teza de diplom la Facultatea de Farmacie reprezint o component esenial n evaluarea activitii studentului. Aceasta testeaz abilitile de a concepe i a realiza o cercetare independent conform regulilor comunitii tiinifice.

    Teza de diplom la Facultatea de Farmacie are ca scop: iniierea n cercetare a studenilor i nsuirea metodelor de cercetare tiinific n domeniul

    farmaciei;

    sistematizarea i mbogirea cunotinelor teoretice la specialitate, implementarea acestora n rezolvarea problemelor tiinifice, organizatorice;

    aprecierea capacitilor i gradului de pregtire al absolventului pentru activitatea profesional individual postuniversitar.

    Articolul 1.

    Teza de diplom este un component al Examenului de Stat de Absolvire.

    Articolul 2.

    (1) Temele lucrrilor de diplom se stabilesc de ctre fiecare disciplin, se afieaz la nceputul fiecrui an universitar la disciplin i sunt repartizate studenilor n semestrul VIII;

    (2) Studenii pot propune teme pentru lucrrile de diplom;

    (3) Tema lucrrii de diplom se comunic la Decanatul Facultii de Farmacie, pe baza formularului prevzut n anexa nr. 1 la prezentul regulament, cu cel puin 4 luni nainte de data examenului de absolvire;

    (4) Schimbarea temei i/sau a conductorului tiinific, ca excepie, se face dup informarea conductorului tiinific iniial i a Decanatului Facultii de Farmacie, nu mai trziu de 30 noiembrie.

    Articolul 3.

    Tezele pot fi executate n cooperare la 2 sau mai multe catedre din cadrul Universitii;

    Articolul 4.

    (1) Pot fi conductori tiinifici ai lucrrii de diplom cadre didactice din cadrul Facultii de Farmacie cu titlul tiinific de doctor sau doctor habilitat, ncepnd de la gradul de asistent universitar pn la gradul de profesor universitar sau cadre didactice asociate cu titlul tiinific de doctor.

    (2) Cadrele didactice care nu ndeplinesc condiiile de mai sus pot fi co-ndrumtori ai lucrrii de diplom, mpreun cu un cadru didactic cu titlu tiinific.

    (3) Toate cadrele didactice care activeaz la Facultatea Farmacie sunt obligate sa fie conductori sau co-ndrumtori la teze de diplom. Se recomand ca un conductor tiinific s coordoneze un numr de maxim 5 lucrri de diplom pe an.

  • Instituia Public Universitatea de Stat de Medicin i Farmacie Nicolae Testemianu

    Facultatea Farmacie

    REGULAMENT CU PRIVIRE LA SUSINEREA TEZEI DE DIPLOM

    RE.: 01

    DATA:

    12.05.2009

    Pag. 2 / 12

    Articolul 5.

    Tezele de diplom se efectueaz n baza studiului experimental i/sau teoretic (studiu bibliografic).

    Articolul 6.

    (1) Tezele de diplom vor fi elaborate i scrise n limba romn.

    (2) Lucrarea de diplom trebuie s respecte recomandrile de redactare tiinific (structur, redactarea textului, bibliografie) prevzute n anexa nr. 2 la prezentul Regulament.

    Articolul 7.

    (1) Finalizarea lucrrii de diplom este condiionat de obinerea acordului conductorului tiinific.

    (2) Predarea lucrrii de diplom la Decanatul Facultii de Farmacie n form tiprit (dup susinere se retrage la catedr) i n format electronic (pe CD, format PDF, care se pstreaz la decanat) se face pn la data de 01 aprilie.

    (3) Lucrarea se poate susine numai dac, pn la 01 aprilie, este ntocmit i depus la secretarul Comisiei de Stat de examinare:

    Fisa de evaluare a lucrrii de ctre conductorul tiinific, prevzut n anexa nr. 3 la prezentul Regulament, care, la necesitate, este discutat i aprobat la edina catedrei prin proces verbal, semnat de eful catedrei;

    Declaraia pe propria rspundere a absolventului, privind originalitatea lucrri i excluderea plagiatului, prevzut n anexa nr. 5 la prezentul Regulament.

    (4) Fia de evaluare a lucrrii este o dovad, c teza de diplom corespunde cerinelor stipulate de prezentul Regulament i poate fi naintat ctre susinerea public.

    Articolul 8.

    (1) Prezentarea lucrrii de diplom se face prin expunere oral public, pe baza unui material creat ntr-un program de realizare de prezentri, care trebuie s cuprind cele mai importante aspecte ale lucrrii.

    (2) Timpul acordat prezentrii este de maxim 10 minute.

    (3) Prezentarea n format electronic se depune la secretarul Comisiei de Stat de examinare, cu cel puin 24 de ore naintea susinerii lucrrii.

    (4) Susinerea tezei de diplom va avea loc pe parcursul semestrului X (n conformitate cu graficul procesului de studii).

    Articolul 9.

    (1) Evaluarea lucrrilor de diplom se face la catedrele de profil, unde studentul a efectuat lucrarea de diplom, de ctre o Comisie cu drept de notare, format din: Preedinte (poate fi Preedintele, vice-preedintele Comisiei de Stat de examinare sau eful de

    catedr); cel puin 4 membri ai Comisiei de Stat de examinare din afara catedrei; cadre didactice din cadrul catedrei cu titlul tiinific de doctor sau doctor habilitat, ncepnd de

    la gradul de asistent universitar pn la gradul de profesor universitar; secretarul Comisiei de Stat de examinare, care nu are drept de notare.

    Articolul 10.

    (1) Preedintele Comisiei de evaluare coordoneaz susinerea lucrrilor de diplom, adreseaz ntrebri, acord note, asigur ntocmirea procesului verbal i rspunde de respectarea prevederilor Regulamentului.

  • Instituia Public Universitatea de Stat de Medicin i Farmacie Nicolae Testemianu

    Facultatea Farmacie

    REGULAMENT CU PRIVIRE LA SUSINEREA TEZEI DE DIPLOM

    RE.: 01

    DATA:

    12.05.2009

    Pag. 3 / 12

    (2) Membrii Comisiei de evaluare pun ntrebri, acord note i ndeplinesc orice alte atribuii stabilite de preedinte, pentru buna desfurare a probei de susinere a lucrrilor de diplom.

    (3) Secretarul Comisiei de evaluare asigur activitatea administrativ a acesteia: verificarea slilor de examen, preluarea de la Decanatul Facultii de Farmacie a lucrrilor de diplom, primirea fiselor de evaluare din partea conductorilor tiinifici, preluarea i predarea la Decanatul Facultii de Farmacie a fiselor de evaluare ale comisiei, preluarea i verificarea materialelor de prezentare ale studenilor, precum i alte atribuii date n sarcina sa de Preedintele Comisiei pentru buna desfurare a probei de susinere a lucrrilor de diplom.

    Articolul 11.

    (1) Componena nominal a fiecrei Comisii de evaluare i data evalurii se stabilete de ctre Decanatul Facultii de Farmacie, de comun acord cu eful catedrei, cu cel puin o lun nainte de susinere i se aprob de ctre Consiliul Facultii de Farmacie.

    (2) Componena comisiilor se public prin afiare la Decanatul Facultii de Farmacie, cu cel puin 3 zile nainte de data probei de susinere a lucrrii de diplom.

    Articolul 12.

    (1) Evaluarea lucrrii de diplom se realizeaz individual de ctre preedintele i membrii Comisiei de evaluare, pe baza criteriilor din Fisa de evaluare a comisiei, prevzut n anexa nr. 4 a prezentului Regulament.

    (2) Fiecare membru al comisiei, exceptnd secretarul, acord o not de la 1 la 10, nota final a Comisiei este media aritmetic a notelor fiecrui membru.

    (3) n cazul n care n comisia de evaluare unul dintre membri este conductorul tiinific al lucrrii evaluate, nota acestuia va fi media aritmetic a notelor acordate de ceilali membri.

    (4) Nota final la proba de susinere a lucrrii de diplom reprezint suma notelor individuale, nmulite la coeficienii respectivi: nota conductorului tiinific (din Fisa de evaluare prevzut n anexa nr. 3) coeficient 0,3; nota Comisiei de evaluare (media aritmetic din Fisele de evaluare ntocmite conform

    modelului din anexa nr. 4) coeficient 0,5; nota medie pentru 9 semestre de studii coeficient 0,2.

    Articolul 13.

    (1) Regulamentul tezei de diplom intr n vigoare la data aprobrii sale prin Hotrrea Consiliului Facultii de Farmacie.

    (2) Regulamentul tezei de diplom se poate modifica prin Hotrrea Consiliului Facultii de Farmacie.

    (3) Biroul Consiliului are obligaia de a face public Regulamentul tezei de diplom pe pagina Web a facultii Farmacie.

  • Instituia Public Universitatea de Stat de Medicin i Farmacie Nicolae Testemianu

    Facultatea Farmacie

    REGULAMENT CU PRIVIRE LA SUSINEREA TEZEI DE DIPLOM

    RE.: 01

    DATA:

    12.05.2009

    Pag. 4 / 12

    Anexa 1

    FORMULAR DE COMUNICARE

    A TITLULUI LUCRRII DE DIPLOM

    Numele i prenumele studentului _______________________________________________

    Titlul lucrrii de diplom _____________________________________________________

    __________________________________________________________________________

    __________________________________________________________________________

    Conductor(i) tiinific(i) (funcia didactic, numele i prenumele)

    __________________________________________________________________________

    __________________________________________________________________________

    __________________________________________________________________________

    Catedra ___________________________________________________________________

    __________________________________________________________________________

    Data _________________________20_____

    Student, Conductor tiinific, eful catedrei

    __________________ _____________________ ___________________ (Semntura) (Semntura) Semntura

    Decan/prodecan,

    _____________________________________________ ______________ (funcia didactic, numele i prenumele) Semntura

  • Instituia Public Universitatea de Stat de Medicin i Farmacie Nicolae Testemianu

    Facultatea Farmacie

    REGULAMENT CU PRIVIRE LA SUSINEREA TEZEI DE DIPLOM

    RE.: 01

    DATA:

    12.05.2009

    Pag. 5 / 12

    Anexa 2

    RECOMANDRI GENERALE PRIVIND REDACTAREA LUCRRII DE DIPLOM

    1. Principii generale

    Lucrrile de diplom pot fi: bibliografice si/sau experimentale.

    Titlul lucrrii trebuie s reflecte clar coninutul.

    n cazul lucrrilor exclusiv bibliografice, se recomand ca acestea s fie structurate pe capitole corespunztoare aspectelor principale abordate n studierea temei; trebuie s includ obligatoriu un capitol introductiv i s se ncheie cu concluzii i bibliografie.

    2. Structura unei lucrri de diplom experimentale

    Structura tezei de diplom cuprinde urmtoarele compartimente: foaie de titlu; cuprins; introducere ; partea general: analiza bibliografic a temei; partea experimental: materialul i metodele de cercetare; rezultatele proprii i discuii;

    concluzii generale; bibliografie; anexe (la necesitate).

    FOAIA DE TITLU se completeaz n conformitate cu anexa nr. 6 la prezentul Regulament.

    CUPRINSUL se recomand a fi plasat la nceputul lucrrii, dup foaia de titlu. n el vor fi trecute denumirile capitolelor i subcapitolelor, cu indicarea paginilor la care se regsesc acestea n lucrare.

    INTRODUCERE

    Are drept scop:

    Expunerea actualitii i a gradului de studiere a temei investigate Argumentarea motivelor privind alegerea temei investigate Realizarea unui comentariu analitic al cuprinsului permite fixarea ideilor de-a lungul unor

    linii directoare n studiu: prin aceast lucrare ne propunem s demonstrm cercetrile precedente au artat c . n prima parte ne propunem s . astfel, metoda pe care o vom urma este .

    Structur introducerii: Prima parte:

    se refer la aspectul general al subiectului; este echivalentul unei sumare expuneri a subiectului pentru cei ce nu-l cunosc bine.

    Partea a doua:

    precizeaz aspectul particular al problemei care a fost abordat. Partea a treia:

    indic n cteva fraze care a fost scopul lucrrii n aceast parte se formuleaz ipotezele de lucru (dup caz)

  • Instituia Public Universitatea de Stat de Medicin i Farmacie Nicolae Testemianu

    Facultatea Farmacie

    REGULAMENT CU PRIVIRE LA SUSINEREA TEZEI DE DIPLOM

    RE.: 01

    DATA:

    12.05.2009

    Pag. 6 / 12

    se indic, dac unele rezultate ale lucrrii au fost publicate i/sau raportate la diferite foruri tiinifice (dup caz).

    Introducerea nu trebuie s se extind pe mai mult de dou pagini.

    PARTEA GENERAL / ANALIZA BIBLIOGRAFIC A TEMEI INVESTIGATE

    S reflecte clar stadiul actual al cunoaterii n domeniu: Este singura parte a lucrrii care poate avea o abordare pedagogic. Documentare general, care se presupune c este cunoscut de student pe parcursul celor 4-5 ani

    de studii sau studentul are cunotinele necesare pentru a puncta cunoaterea n domeniu. Dezbate sistematic i logic principalele rezultate tiinifice publicate n domeniu, cu

    obligativitatea punerii n eviden a lucrrilor recente. Structura pe subcapitole depinde de subiectul tratat. Se vor prezenta principalele teorii /modele explicative, indicnd dezvoltarea i progresul adus de

    cercetrile recente, precum i posibilele lacune sau limite. Trecerea n revist a literaturii va fi realizat dup un criteriu explicit menionat, care poate fi

    cronologic, tematic, sau de alt natur. Prin coninutul ei, baza teoretic trebuie s se centreze pe fundamentarea ulterioar a ipotezelor

    avansate. Aceast parte a tezei trebuie s demonstreze capacitatea studentului de a selecta cele mai relevante surse bibliografice, de a le citi i analiza critic, de a-i formula propriul punct de vedere asupra subiectului studiat. Capitolul care prezint cadrul teoretic al problemei studiate nu trebuie s depeasc 20% din numrul de pagini al tezei.

    PARTEA EXPERIMENTAL

    Partea experimental a unei lucrri de diplom respect structura de mai jos: Introducerea prii experimentale: indic n cteva fraze care a fost scopul lucrrii n aceast parte se formuleaz ipotezele de testat

    Capitolul MATERIALE I METODE

    Trebuie s rspund la mai multe ntrebri: Care a fost materialul de studiu (dup caz, denumire, lot, serie, productor, ara); Reactivii i standardele utilizate denumirea chimic, calitate, concentraie, productor, ara de

    origine;

    Care au fost echipamentele utilizate (tip, model, productor, ara de provenien); Ce parametru / parametri urmeaz s fie evaluat / evaluai; Care au fost criteriile de selecie a acestuia / acestora; Modul de eantionare; Care a fost modul de obinere a concentraiilor soluiilor reactivilor, stoc, de lucru; Care au fost condiiile de lucru, inclusiv modul de pregtire a probei n vederea analizei (dup caz).

    Informaiile trebuie s fie suficient de precise pentru ca un cititor s poat reproduce i verifica lucrarea raportat.

    Capitolul REZULTATE I DISCUII Trebuie s cuprind doar rezultatele i discuiile n legtur cu partea experimental; Scopul este de a interpreta lucrarea realizat, respectiv mijloacele care au fost folosite. Se poate exprima personal ceea ce s-a gndit. Nu exist un plan tip al unei discuii. Se descriu rezultatele obinute i discuia lor, prelucrarea statistic a datelor. Rezultatele trebuie

  • Instituia Public Universitatea de Stat de Medicin i Farmacie Nicolae Testemianu

    Facultatea Farmacie

    REGULAMENT CU PRIVIRE LA SUSINEREA TEZEI DE DIPLOM

    RE.: 01

    DATA:

    12.05.2009

    Pag. 7 / 12

    s decurg clar din designul i metodele de cercetare utilizate. Tabelele i figurile care redau rezultatele cercetrii vor fi incluse n aceast parte a lucrrii. Sunt binevenite i explicaii alternative i contextuale, precum i aplicaiile rezultatului discutat. Interpretarea datelor proprii va fi fcut prin raportare la datele din literatura de specialitate, indicndu-se similariti i diferene.

    CONCLUZII

    Concluziile unei lucrri nu trebuie s fie n numr mai mare de 10. Concluziile trebuie s sublinieze doar aspectele cele mai importante ale lucrrii. Concluziile se scriu la sfritul fiecrui capitol, iar concluziile generale la sfritul tezei.

    BIBLIOGRAFIE

    Bibliografia se citeaz obligatoriu n text, iar numerotarea titlurilor bibliografice se realizeaz n ordinea alfabetic, la nceput cu caractere latine, apoi chirilice n ordinea alfabetic corespunztoare, respectnd regulile de scriere a surselor bibliografice;

    Un indice poate fi citat de mai multe ori ntr-o lucrare.

    Indicii bibliografici pot fi citai i n capitolul Introducere, n capitolul Material i metod (trimiterea la metode deja descrise), n capitolele Discuii i Concluzii (argumente pentru critic i comparare).

    Indicii bibliografici nu se trec n titlu i n capitolul Rezultate;

    Pentru lucrrile cu aspecte practice se impune obligatoriu consultarea de lucrri (in extenso sau rezumate) din reviste de larg circulaie, din ultimii 5 ani (Pentru lucrrile bibliografice/teoretice se impune obligativitatea consultrii n extenso a unui numr mai mare (cel puin 20) de lucrri aprute n ultimii 5-8 ani n reviste de larg circulaie, inclusiv tratate).

    RECOMANDRI GENERALE PRIVIND PRELUCRAREA TEXTULUI

    Numrul total de pagini (fr anexe) s nu fie mai mic de 40 i s nu depeasc 70-80 de pagini, iar numerotarea lor se face jos la mijlocul paginii.

    Formatul paginii A4 i se scrie numai pe o singur fa. Margini pagin: sus i jos 2,0 cm; stnga 3,5 cm, dreapta 1,5 cm

    Tip liter Times New Roman. Mrime litere: 14 pt bold pentru titluri, 13 pt bold subtitluri i 12 pt corp text. Se utilizeaz diacritice.

    Distan ntre rnduri: 1,5 linii (cu excepia tabelelor, unde este de 1 linie!). Pentru aliniat maxim 1,5 cm. Opiunea de aliniere a corpului textului este pe ambele margini (justified).

    Este obligatorie existena cuprinsului lucrrii la nceput.

    Capitolele ncep ntotdeauna pe pagina nou. Capitolele i subcapitolele se numeroteaz n sistemul pe mai multe nivele, iar pentru scrierea titlurilor respective se pot folosi caractere de litere

    diferite.

    Exemplu:

    1. DENUMIREA CAPITOLULUI

    1.1. Denumire subcapitolul

    1.1.1. Denumire subsubcapitol

    Figurile au un numr (cifre arabe) i un titlu (sub figur la centru); se numeroteaz n ordinea

  • Instituia Public Universitatea de Stat de Medicin i Farmacie Nicolae Testemianu

    Facultatea Farmacie

    REGULAMENT CU PRIVIRE LA SUSINEREA TEZEI DE DIPLOM

    RE.: 01

    DATA:

    12.05.2009

    Pag. 8 / 12

    apariiei n text. Exemplu:

    Figura 1. Denumirea figurii

    Tabelele au un numr (cifre arabe) i un titlu (deasupra tabelului la centru); se numeroteaz n ordinea apariiei n text.

    Exemplu:

    Tabelul 1. Denumirea tabelului

    Indicele bibliografic este inserat n text sub form de paranteze drepte [1,2], imediat dup enunarea informaiei sau n mijlocul frazei respective.

    Pentru fiecare referin bibliografic se vor meniona cel mult trei autori, pentru restul folosindu-se abrevierea et al (dup exemplul de mai jos). Pentru titlul revistelor, abrevierile se vor face n conformitate cu Index Medicus, U.S. National Library of Medicine. Dac revista nu este citat n Index Medicus, se scrie numele ei complet.

    Editarea bibliografiei se va face respectnd ntocmai (tip de caractere, ordinea citrilor, semne de punctuaie) urmtorul model:

    pentru articole se menioneaz: numele autorilor, titlul articolului, numele revistei, anul apariiei, volumul, prima i ultima pagin. Exemplu:

    1. Chung DR, Zang WS, Kim SB et al Treatment of herpetitis B virus associated glomerulonephritis with recombinant human alpha-interferon, Am J Nephrol, 1997,

    17:112-117.

    pentru cri se menioneaz: numele autorilor, titlul crii, editura, locul apariiei, anul apariiei, prima i ultima pagin. Exemplu:

    1. Popovici I, Lupuleasa D Tehnologie farmaceutic, Ed. Polirom, Iasi, 2001, 152-155.

    toate sursele bibliografice incluse n lucrare trebuie s se regseasc n lista bibliografic final. Pentru sursele preluate de pe internet, vor fi notate adresele de pagin web. n bibliografia final, acestea trebuie s se regseasc n finalul listei.

    Observaie: Dac unele compartimente din lucrare au fost publicate sau comunicate n cadrul unor manifestri tiinifice, lucrarea de diplom va avea ncorporat ca anex copia rezumatelor sau articolelor tiinifice respective din documentele originale (revist, carte de rezumate). Articolele respective vor fi citate obligatoriu la Bibliografie.

  • Instituia Public Universitatea de Stat de Medicin i Farmacie Nicolae Testemianu

    Facultatea Farmacie

    REGULAMENT CU PRIVIRE LA SUSINEREA TEZEI DE DIPLOM

    RE.: 01

    DATA:

    12.05.2009

    Pag. 9 / 12

    Anexa 3

    FIA DE EVALUARE A LUCRRII DE DIPLOM DE CTRE CONDUCTORUL TIINIFIC

    Evaluarea lucrrii de diplom cu titlul _________________________________________________

    ________________________________________________________________________________

    ________________________________________________________________________________

    Elaborat de studentul / studenta _________________________________________ grupa_______

    1. Tema actualitate, interes: coeficient 0,1

    Mare Moderat Redus

    5 puncte 4 puncte 3 puncte

    2. Asimilarea noiunilor de ctre student: coeficient 0,2

    Foarte bun Bun Suficient Insuficient 5 puncte 4 puncte 3 puncte 0 puncte

    3. Capacitatea de analiz i sintez: coeficient 0,3

    Foarte bun Bun Suficient Insuficient 5 puncte 4 puncte 3 puncte 0 puncte

    4. Redactare claritate, coeren: coeficient 0,1

    Foarte bun Bun Suficient Insuficient 5 puncte 4 puncte 3 puncte 0 puncte

    5. Calitatea bibliografiei: coeficient 0,1

    Foarte bun Bun Suficient Insuficient 5 puncte 4 puncte 3 puncte 0 puncte

    6. Interesul studentului pentru elaborarea lucrrii de diplom: coeficient 0,2

    Foarte bun Bun Suficient Insuficient 5 puncte 4 puncte 3 puncte 0 puncte

    CONCLUZII:

    Lucrarea de diplom poate fi prezentat i susinut n faa Comisiei de evaluare: Da Nu

    Nota acordat: ______________________________ Data: ______________________________

    Conductor tiinific: __________________________ __________________________ N.P., titlu tiinific i/sau didactic Semntura

    eful catedrei __________________________ __________________________ N.P., titlu tiinific i/sau didactic Semntura

  • Instituia Public Universitatea de Stat de Medicin i Farmacie Nicolae Testemianu

    Facultatea Farmacie

    REGULAMENT CU PRIVIRE LA SUSINEREA TEZEI DE DIPLOM

    RE.: 01

    DATA:

    12.05.2009

    Pag. 10 / 12

    Anexa 4

    FIA DE EVALUARE A LUCRRII DE DIPLOM DE CTRE MEMBRII COMISIEI DE EVALUARE

    Evaluarea lucrrii de diplom cu titlul _________________________________________________

    ________________________________________________________________________________

    ________________________________________________________________________________

    Elaborat de studentul / studenta _________________________________________ grupa_______

    Evaluarea lucrrii de diplom cu titlul

    1. Calitatea redactrii lucrrii de diplom: coeficient 0,1

    Foarte bun Bun Suficient Insuficient 5 puncte 4 puncte 3 puncte 0 puncte

    2. Capacitatea de analiz i sintez: coeficient 0,1

    Foarte bun Bun Suficient Insuficient 5 puncte 4 puncte 3 puncte 0 puncte

    3. Calitatea bibliografiei: coeficient 0,1

    Foarte bun Bun Suficient Insuficient 5 puncte 4 puncte 3 puncte 0 puncte

    4. Calitatea expunerii orale i a materialului de prezentare: coeficient 0,2

    Foarte bun Bun Suficient Insuficient 5 puncte 4 puncte 3 puncte 0 puncte

    5. ncadrarea n timpul prevzut pentru expunere: coeficient 0,1

    Foarte bun Bun Suficient Insuficient 5 puncte 4 puncte 3 puncte 0 puncte

    6. Calitatea rspunsurilor la ntrebrile Comisiei: coeficient 0,3

    Foarte bun Bun Suficient Insuficient 5 puncte 4 puncte 3 puncte 0 puncte

    7. Aspecte ale lucrrii au fost publicate i/sau prezentate la foruri tiinifice: coeficient 0,1

    Foarte bine Nu au fost

    5 puncte 0 puncte

    Nota final const din: punctele de la fiecare criteriu de apreciere se nmulesc la coeficientul respectiv i se face suma lor. Nota acordat: ______________________________ Data: ______________ Preedinte / Membru n Comisia Nr. ___ _______________________ ______________

    N.P., titlu tiinific i/sau didactic Semntura

  • Instituia Public Universitatea de Stat de Medicin i Farmacie Nicolae Testemianu

    Facultatea Farmacie

    REGULAMENT CU PRIVIRE LA SUSINEREA TEZEI DE DIPLOM

    RE.: 01

    DATA:

    12.05.2009

    Pag. 11 / 12

    Anexa 5

    DECLARAIE

    Prin prezenta declar pe proprie rspundere, c lucrarea de diplom cu titlul Titlul complet

    al lucrrii este elaborat de ctre mine personal i nu a mai fost prezentat la o alt facultate sau

    instituie de nvmnt superior din ar sau strintate.

    De asemenea declar, c toate sursele utilizate, inclusiv din Internet, sunt indicate n lucrare,

    cu respectarea regulilor de evitare a plagiatului:

    toate fragmentele de text reproduse exact, chiar i n traducere proprie din alt limb, sunt

    scrise ntre ghilimele i dein referina asupra sursei originale;

    reformularea n cuvinte proprii a textelor altor autori deine referina asupra sursei originale;

    rezumarea ideilor altor autori deine referina exact la textul original ;

    metodele, tehnicile de lucru preluate din alte surse dein referine exacte la sursele originale.

    Data

    Absolvent _______________________________ ______________________

    (Prenume Nume ) (Semntura)

  • Instituia Public Universitatea de Stat de Medicin i Farmacie Nicolae Testemianu

    Facultatea Farmacie

    REGULAMENT CU PRIVIRE LA SUSINEREA TEZEI DE DIPLOM

    RE.: 01

    DATA:

    12.05.2009

    Pag. 12 / 12

    Anexa 6

    Ministerul Sntii al Republicii Moldova

    Instituia public Universitatea de Stat de Medicin i Farmacie "Nicolae Testemianu"

    FACULTATEA FARMACIE

    Catedra Denumirea catedrei

    Teza de diplom

    DENUMIREA TEZEI CU MAJUSCULE

    Numele i prenumele studentului

    Anul V, grupa 00

    Numele i prenumele conductorului(ilor) tiinific(i), titlul tiinific, gradul didactic

    Chiinu, anul