Raportul Testele Initiale 2012

3
RAPORTUL CATEDREI DE LIMBA ENGLEZA PRIVIND REZULTATELE DE LA TESTELE INITIALE Introducere Testele initiale de la catedra de limba engleza au fost elaborate in echipa de catre membrii catedrei si aplicate la clase in saptamana 24-28 septembrie 2012. Subiectele, baremele si matricile de specificatii au fost postate pe portal.ctcnvk.ro, iar rezultatele au fost centralizate de seful de catedra si postate pe portalul scolii. Analiza rezultatelor Dupa corectarea acestora in saptamana urmatoare, s-au observant anumite deficiente. Desi nivelul de dificultate a fost unul scazut, mediile pe clase sunt intre 1,92 si 5.47. procentul de note peste 5 este de 15%. Defalcat pe nivele de studiu se pot exprima urmatoareel concluzii: - Clasa a 9-a: din cei 4 itemi, cea mai mare problema a existat la itemul 2 “aranjati in ordinea corecta cuvintele in propozitii”, ceea ce demonstreaza ca elevii nu cunosc structura de baza a unei propozitii si nu fac deosebirea intre parti de propozitie. Itemul subiectiv, descrierea propriei persoane a evidentiat bagajul mic de vocabular detinut de mai mult de jumatate din numarul elevilor. - Clasa a 10-a: Exercitiul de Fill in cu variante date, a avut rezultate positive, un procent de peste 75% rezolvandu-l corect. Exercitiul de derivare a fost marea problema si a fost rezolvat integralde un procent foarte mic de elevi (25%). Verbele neregulate raman o problema, doar 45% din elevi cunoscand formele. - Clasa a 11-a: a dovedit refuzul elevilor de a intelege necesitatea respectarii formulelor si a numarului de paragrafe in alcatuirea unei scrisori formale. Doar 10% din elevi aplicand

description

Raportul Testele Initiale 2012

Transcript of Raportul Testele Initiale 2012

Page 1: Raportul Testele Initiale 2012

RAPORTUL CATEDREI DE LIMBA ENGLEZA PRIVIND REZULTATELE DE LA TESTELE INITIALE

IntroducereTestele initiale de la catedra de limba engleza au fost elaborate in echipa de catre membrii catedrei

si aplicate la clase in saptamana 24-28 septembrie 2012. Subiectele, baremele si matricile de specificatii au fost postate pe portal.ctcnvk.ro, iar rezultatele au fost centralizate de seful de catedra si postate pe portalul scolii.

Analiza rezultatelorDupa corectarea acestora in saptamana urmatoare, s-au observant anumite deficiente. Desi nivelul

de dificultate a fost unul scazut, mediile pe clase sunt intre 1,92 si 5.47. procentul de note peste 5 este de 15%. Defalcat pe nivele de studiu se pot exprima urmatoareel concluzii:

- Clasa a 9-a: din cei 4 itemi, cea mai mare problema a existat la itemul 2 “aranjati in ordinea corecta cuvintele in propozitii”, ceea ce demonstreaza ca elevii nu cunosc structura de baza a unei propozitii si nu fac deosebirea intre parti de propozitie. Itemul subiectiv, descrierea propriei persoane a evidentiat bagajul mic de vocabular detinut de mai mult de jumatate din numarul elevilor.

- Clasa a 10-a: Exercitiul de Fill in cu variante date, a avut rezultate positive, un procent de peste 75% rezolvandu-l corect. Exercitiul de derivare a fost marea problema si a fost rezolvat integralde un procent foarte mic de elevi (25%). Verbele neregulate raman o problema, doar 45% din elevi cunoscand formele.

- Clasa a 11-a: a dovedit refuzul elevilor de a intelege necesitatea respectarii formulelor si a numarului de paragrafe in alcatuirea unei scrisori formale. Doar 10% din elevi aplicand aceste lucruri, restul fie au folosit elemente din scrisoarea informala, fie (5%) nu au raspuns la acest subiect.

- Clasa a 12-a: 95% din ei au rezolvat perfect exercitiul de reading comprehension, 45% s-au descurcat si la multiple choice, cele mai mare probleme au fost la exercitiul de error correction, care i-a trecut prin chestiuni de gramatica destul de complexe. Dat fiind structura examenului de competente, putem spune ca singurul tip de exercitiu care va pune problem va fi cel de writing, ceea ce inseamna ca va trebui sa lucram foarte mult la aaceasta parte.

Plan remedialIn urma analizei si a discutiilor din catedra si la nivelul unitatii scolare, consideram ca este

necesara schimbarea tacticii la clasa, accetuand reluarea notiunilor de baza, reducerea dificultatii ietemilor predate, intensificarea lucrului individual si pe echipe. Ne propunem pasi mici, dar siguri, in care sa determinam elevii sa lucrezi mai mult, in primul rand singuri, sa renuntam chiar la predare, oferindu-le doar scheme si sinteze in primele 10 minute din ora, urmand ca pana la pauza sa supervizam lucrul lor pe temele expuse, modul lor de rezolvare a exercitiilor si cerintelor acestora, prin mentorat.

Page 2: Raportul Testele Initiale 2012

Deasemenea, vom introduce temele suplimentare diferentiate pe competente si capacitati individuale, care vor fi evaluate prin sondaj, la 2 saptamani.

Temele pentru acasa, vor fi verificate la fiecare ora si evaluate, sanctionand cu note intre 2 si 4 pe cei care nu le efectueaza sau nu le efectueaza in intregime. Fiecare cadru didactic, va nota in caietul sau de evaluare de cate ori elevii nu si-au scris tema, sau nu au prezentat-o completa, urmand ca la 3 abateri de acest gen in catalogul oficial sa apara nota 3 pentru teme neefectuate si 4 pentru 3 teme incomplete.

Membrii catedrei de limba engleza sunt disponibili pentru consultatii in fiecare zi din saptamana, in intervalul 14-16. Vom oferi ore de meditatii elevilor doritori, dar si celor pe care ii consideram un risc, adica cei cu situatie de posibila corigenta. Astfel: dna prof Gurlui Anca va sta la dispozitia elevilor in zilele de luni si marti, dna prof. Mazare Ana in zilele de joi si vineri, iar dna prof. MArtis Clara in zilele de luni si joi.