RAEI Partile II Si IV_varianta Revizuita Cod 541509

4
RAEI – Partea a II-a DESCRIEREA ACTIVITĂŢILOR DE ÎMBUNĂTĂŢIRE A CALITĂŢII REALIZATE Nr. crt Activităţi Tipul de activitate 1 Obiective Termene Responsabilităţi Indicatori de realizare 1. Organizarea internă a unităţii de învăţământ 6 -Elaborarea Regulamentului de Ordine Interioară în conformitate cu Regulamentul cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar -subsecvent noii Legi a Educaţiei. -Elaborarea „fişei postului” şi a „fişei de evaluare” în conformitate cu „fişa cadru a postului” şi „fişa cadru de evaluare„ din Metodologia de evaluare anuală a activităţii personalului didactic şi didactic- auxiliar- subsecvenţa noii Legi a Educaţiei. -Constituirea CA al unităţii, conform art.96,alin. 1 , lit.b din Legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011,a tuturor comisiilor de lucru la nivel de unitate. Început de an şcolar Director,CA, Responsabili Comisii Existenţa,structura şi conţinutul documentelor proiective Comentarii: Realizat în proporţie de 100% Ce am învăţat din realizare :toate documentele au fost în concordanţă cu metodologia în vigoare. Activităţi Tipul de activitate Obiective Termene Responsabilităţi Indicatori de realizare 2. Proiectarea şi calitatea demersului didactic 1 -Asigurarea unui act educaţional eficient. Permanent Director, Responsabil CEAC, Responsabil comisie metodică, Educatoare -Existenţa, structura şi conţinutul documentelor proiective Comentarii: Realizat în proporţie de 90%. Ce am învăţat din realizare: proiectarea unui curriculum modern, adaptat la preocupările şi interesele copiilor reprezintă garanţia succesului şcolar. Activităţi Tipul de activitate Obiective Termene Responsabilităţi Indicatori de realizare 1 Vezi explicaţie în Instructiuni pentru completarea RAEI RAEI 1

Transcript of RAEI Partile II Si IV_varianta Revizuita Cod 541509

Page 1: RAEI Partile II Si IV_varianta Revizuita Cod 541509

RAEI – Partea a II-a

DESCRIEREA ACTIVITĂŢILOR DE ÎMBUNĂTĂŢIRE A CALITĂŢII REALIZATE

Nr.crt

Activităţi Tipul deactivitate1

Obiective Termene Responsabilităţi Indicatori derealizare

1. Organizareainternă a unităţii de învăţământ

6 -Elaborarea Regulamentului de Ordine Interioară în conformitate cu Regulamentul cadru de organizare şi funcţionarea unităţilor din învăţământul preuniversitar -subsecvent noii Legi a Educaţiei.-Elaborarea „fişei postului” şi a „fişei de evaluare” în conformitate cu „fişa cadru a postului” şi „fişacadru de evaluare„ din Metodologia de evaluareanuală a activităţii personalului didactic şi didactic- auxiliar-subsecvenţa noii Legi a Educaţiei.-Constituirea CA al unităţii, conform art.96,alin. 1 , lit.b din Legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011,a tuturor comisiilor de lucru la nivel de unitate.

Început de an şcolar

Director,CA,Responsabili Comisii

Existenţa,structura şi conţinutul documentelor proiective

Comentarii: Realizat în proporţie de 100% Ce am învăţat din realizare :toate documentele au fost în concordanţă cu metodologia în vigoare.

Activităţi Tipul de activitate

Obiective Termene Responsabilităţi Indicatori de realizare

2. Proiectarea şi calitatea demersului didactic

1 -Asigurarea unui act educaţional eficient.

Permanent Director,ResponsabilCEAC,Responsabilcomisie metodică,Educatoare

-Existenţa, structuraşi conţinutul documentelor proiective

Comentarii: Realizat în proporţie de 90%. Ce am învăţat din realizare: proiectarea unui curriculum modern, adaptat la preocupările şi interesele copiilor

reprezintă garanţia succesului şcolar.Activităţi Tipul de

activitateObiective Termene Responsabilităţi Indicatori de realizare

1 Vezi explicaţie în Instructiuni pentru completarea RAEIRAEI 1

Page 2: RAEI Partile II Si IV_varianta Revizuita Cod 541509

3 Formarea continuă a personaluluididactic şi didactic -auxiliar

4 -Identificarea nevoilor de formare a cadrelor didactice;-Armonizareaofertei de formare cu nevoile de formare existente;

Permanent Director,Responsabilcomisie metodică,Responsabilgrupă metodică,Responsabil formare continuă,CEAC

Autoperfecţionareprin:- studiu individual-abordarea unui învăţământ de tip integrat-utilizarea strategiilor moderne interactive;-Perfecţionare la nivelde comisie metodică;-Perfecţionarea prin centrul metodic judeţean; –Dezvoltarea profesională a personalului prin participare la cursuri de formare:„Manager inovator”,„Dezvoltarea socio-emoţională”, „Prevenirea corupţiei în învăţământ”, „ECDL”;-Perfecţionare prin centrele naţionale: înscrierea şi participarea la concursuri pentru obţinerea gradelor didactice.

Comentarii: Realizat în proporţie de 80%. Ce am învăţat din realizare : interesul crescut al cadrelor didactice pentru formare aplicarea cunoştinţelor

dobândite în derularea demersului educaţional.

Responsabil CEAC, Educatoare: Vlad Mariana

RAEI 2

Page 3: RAEI Partile II Si IV_varianta Revizuita Cod 541509

RAEI – Partea a IV-a.

PLANUL DE ÎMBUNĂTĂŢIRE A CALITĂŢII EDUCAŢIEI OFERITE PENTRU ANUL ŞCOLARURMĂTOR.

Nr.crt

Activităţi Tipul deactivitate2

Obiective Termene Responsabilităţi

Indicatori derealizare

1. Proiectarea şi implementarea PDI

6 -dezvoltarea curriculară privind educaţia timpurie;-formarea continuă a personalului didactic;-îmbunătăţirea materială a spaţiului educaţional;-atragerea părinţilor în iniţierea şi desfăşurarea activităţilor extracurriculare.

Permanent Director,CA,CP

Existenţa, structuraşi conţinutul documentelor proictive( proiectul de dezvoltare instituţională)

2. Proiectareasi desfăşurarea activităţilor extracurriculare

2 -Organizarea,la nivelul unităţii,a unor activităţi cultural-artistice cu participarea efectivă a cât mai multor preşcolari şi părinţi;-Desfăşurarea unor acţiuni de voluntariat.

Conform planificării

Director,Responsabilcomisie proiecte şi programe educaţionale, CEAC,cadre didactice

-Iniţierea şi participarea la proiecte educative diverse;-Acţiuni de ecologizare a spaţiului din jurul grădiniţei;-Implicarea copiilor şi a părinţilor în realizarea de acte caritabile.

3. Funcţionarea structurilor responsabile cuevaluarea internă a calităţii

1,5 Îmbunătăţirea şi promovarea ofertei educaţionale;-Creşterea calităţii actului educaţional prin utilizarea unorstrategii moderne de învăţare;-Realizarea unor proiecte de parteneriat la nivel local judeţean/ naţional şi diseminarea activităţilor realizate;-Participarea la concursuri de evaluare a performanţelor copiilor;-Îmbunătăţirea

Permanent CEAC,director,cadre didactice

-Oferta educaţională a grădiniţei;-Proiecte de parteneriat-Înscrierea şi obţinerea de rezultate bune şi f. bune la concursuri de evaluare a competenţelor copiilor;-Fise de asistenţă şi interasistenţă, chestionare;-Proceduri şi măsuri de îmbunătăţire a calităţii.

2 Vezi explicaţie în Instructiuni pentru completarea RAEIRAEI 3

Page 4: RAEI Partile II Si IV_varianta Revizuita Cod 541509

sistemului de evaluare a personaluididactic şi nedidactic;-Realizarea de noi proceduri operaţionale şi revizuirea celor existente.

Responsabil CEAC,

Educatoare: Vlad Mariana

RAEI 4