MMIERCURI, 21 OCTOMBRIE 2015 IERCURI, 21 OCTOMBRIE …...MMIERCURI, 21 OCTOMBRIE 2015 IERCURI, 21...

20
MIERCURI, 21 OCTOMBRIE 2015 MIERCURI, 21 OCTOMBRIE 2015 2 2 lei lei Anul 91, numărul 248 20 pagini 268.000 de cititori pe zi (SNA) gsp.ro 3.435.616 vizitatori unici pe luna septembrie (SATI) DIRECTOR DIRECTOR OVIDIU IOANIȚOAIA www.gsp.ro ww w w ww.gsp.ro ww w w w w w w w w w w ww.gsp.ro IDIU IOANIȚOAIA IDIU IOANIȚOAIA BANII LUAȚI?! Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a început de ieri o operațiune fără precedent 2 Principalii vizați sînt clienții agenției Bet365 2 ONJN a dat licență acestei case de pariuri, apoi i-a retras-o și a blocat site-ul! 2 Surse GSP susțin că promotorul operațiunii ar fi Sebastian Ghiță, care ar fi în spatele unei alte case de pariuri recent intrate pe piața din România PANICĂ MAJORĂ PRINTRE PARIORI: 54.000 DE ROMÂNI VOR PRIMI AMENZI URIAȘE 54.000 DE ROMÂNI VOR PRIMI AMENZI URIAȘE Și blocați, și cu Și blocați, și cu ! ! Nu vor fi avertis- mente, ci direct amenzi între 5.000 și 10.000 de lei. Se aplică indiferent dacă omul a pariat sume mari sau doar 5 leiANDREEA IORDACHE, purtător de cuvînt ONJN, într-o declarație pentru GSP.ro 60 mil. € este suma minimă pe care o poate strînge statul dacă toți pariorii și-ar plăti amenzile 2

Transcript of MMIERCURI, 21 OCTOMBRIE 2015 IERCURI, 21 OCTOMBRIE …...MMIERCURI, 21 OCTOMBRIE 2015 IERCURI, 21...

  • MIERCURI, 21 OCTOMBRIE 2015 MIERCURI, 21 OCTOMBRIE 2015 ❖ 22 lei lei ❖ Anul 91, numărul 248 ❖ 20 pagini 268.000 de cititori pe zi (SNA) gsp.ro 3.435.616 vizitatori unici pe luna septembrie (SATI)

    DIRECTOR DIRECTOR OVIDIU IOANIȚOAIAwww.gsp.rowwwwww.gsp.rowwwwwwwwwwwwww.gsp.ro IDIU IOANIȚOAIAIDIU IOANIȚOAIA

    BANII LUAȚI?! Oficiul Național pentru Jocuri de

    Noroc a început de ieri o operațiune fără precedent 2 Principalii vizați sînt clienții agenției Bet365 2 ONJN

    a dat licență acestei case de pariuri, apoi i-a retras-o și a blocat

    site-ul! 2 Surse GSP susțin că promotorul operațiunii ar fi Sebastian Ghiță, care ar fi în

    spatele unei alte case de pariuri recent intrate pe piața din România

    PANICĂ MAJORĂ PRINTRE PARIORI: 54.000 DE ROMÂNI VOR PRIMI AMENZI URIAȘE 54.000 DE ROMÂNI VOR PRIMI AMENZI URIAȘE

    Și blocați, și cuȘi blocați, și cu

    !!“Nu vor fi avertis-mente, ci direct amenzi între 5.000 și 10.000 de lei. Se aplică indiferent dacă omul a pariat sume mari sau doar 5 lei”

    ANDREEA IORDACHE, purtător de cuvînt ONJN, într-o

    declarație pentru GSP.ro

    60 mil. € este suma minimă pe care o poate strînge

    statul dacă toți pariorii și-ar plăti amenzile

    2

  • blogsport.ro/ioanitoaiablogsport.ro/ioanitoaia

    DE OVIDIU IOANIȚOAIA

    Hai, Vasile de Amorim!D

    eși destui îl contestă, Șumudică a dus-o pe Astra în fruntea Ligii 1, formația dună-reană reușind chiar să se desprindă la 4 puncte de troica formată din Viitorul, Stea-

    ua și Pandurii. Și luni seara, cînd l-am avut invitat la EuropaFM, Șumi s-a dovedit același tip charis-matic, cu replică promptă și simțul umorului. Răs-plătind asta, radioascultătorii Tribunei Zero l-au sunat într-o veselie .

    La un moment dat, Șumudică a mărturisit că An-drei Vochin l-a consultat în privința naturalizării brazilianului William de Amorim, care ar urma să capete cetățenie română și, la o adică, să fie co-optat în lotul tricolor. Tehnicianul a ținut să adauge că a discutat deunăzi cu De Amorim, care s-a de-clarat măgulit de idee, încîntat. Cum Vochin e con-silierul președintelui FRF, chestiunea se anunță se-rioasă. Cu șanse de reușită.

    Să ne reamintim că, recent, a mai existat o ten-tativă în acest sens. Dorit de Pițurcă, africanul Ke-hinde Fatai, și el la Astra în 2014, ulterior plecat la Sparta Praga, a susținut examenul pentru obține-rea cetățeniei noastre, numai că FIFA s-a opus ca el să reprezinte România! Motivul? Evoluase pen-tru Nigeria în cîteva partide oficiale la U20 și U23. De la caz la caz, se permite unui fotbalist să poar-te tricoul unei a doua “naționale”, dar cu condiția să nu fi susținut nici un meci oficial pentru țara de baștină. Aici se încadrează, între alții, brazilia-nul Diego Costa de la Chelsea, care a strîns 9 pre-zențe pentru Spania din 2014 încoace. Într-adevăr, DC apăruse în Seleçao contra Italiei și a Rusiei, atît că întîlnirile acelea au avut caracter de verifi-care. N-au fost oficiale.

    Revenind la William de Amorim, născut la Sao Paulo pe 15 decembrie 1991, vîrsta și ascensiunea lui la Astra, 108 meciuri în campionat, 24 în cupele europene, 13 goluri, 15 assist-uri etc., îl recoman-dă cu prisosință. Fără să fie indispensabil echipei României, ar putea fi util acesteia, de unde apreci-erea că naturalizarea lui s-ar cuveni încercată.

    Cu rezerva că, fiind mijlocaș ori aripă de banda stîngă, sud-americanul ar acoperi zona în care can-didează la titularizare numeroși internaționali con-sacrați, Bogdan Stancu, Maxim, Cristian Tănase, Grozav, chiar Chipciu și, mai nou, Torje. Clar, pe De Amorim îl așteaptă o concurență acerbă. Va avea mult de tras.

    Se semnalează suficientă reticență, chiar împo-trivire, față de varianta naturalizării. Patrioții de duminică și pudibonzii continuă să strîmbe din nas. Să se simtă stînjeniți, de-a dreptul deranjați, că nu ne descurcăm fără să apelăm la străini, ceea ce în concepția lor e rușinos, descalificant .

    Totuși, dacă nu le-a căzut rangul nemților cînd “i-au germanizat” pe brazilianul Rink (13 selecții în Mannschaft) și pe ghanezul Asamoah (43A), nici italienilor în clipa în care l-au introdus în Squadra Azzurra pe Thiago Motta (23A), și el brazilian, iar lista exemplelor îi mai cuprinde, selectînd la maxi-mum, pe “polonezul” de culoare Olisadebe (25A) și pe “ungurul” Leandro de Almeida (16A), de ce ne-am formaliza noi, de ce am face noi mutre?

    Pînă și un drum foarte lung începe cu primul pas, iată de ce e vremea să ne scuturăm de prejude-căți, să conștientizăm eventualele limite și să ne apucăm de treabă.

    CELE MAI CUNOSCUTE SITE-URI INTERZISE RECENT ÎN ROMÂNIA

    www.bet-at-home.comwww.bet365.comwww.10bet.com

    Restul site-urilor pot fi găsite pe http://onjn.gov.ro/lista-neagra/

    CINE E ȘEFA ONJNOdeta Nestor, 39 de ani

    « Am lucrat în 4 cazinouri diferite, cu identități de brand și modele de business distincte. În perioada în ca-re am lucrat la Loteria Română, drept consilier al directorului general, lua-sem contact în special cu operatorii din mediul privat, care activau în domeniul cazinourilor și jocurilor electronice. La Loteria Română am descoperit cum se lucrează în sectorul de stat, în timp ce m-am familiarizat cu produsele lote-ristice și jocurile de pariuri»

    f A

    gerp

    res

    FAQ: FAQ: ce se întîmplă acum?!ce se întîmplă acum?!Decizia, anunțată în exclusi -Decizia, anunțată în exclusi -vitate de gsp.ro, a produs forfotă în lumea pariorilor din țară, iar Andreea Iordache, purtătoarea de cuvînt a ONJN, a răspuns celor mai importan-te întrebări ale cititorilor■ Alin Grigore

    1 Cine va fi amendat?“Toţi cei care au participat

    la jocuri de noroc nelicenţiate între 10 și 30 septembrie”

    2 Există un minimde pariere?“În lege nu apare vreun mi-“În lege nu apare vreun mi-

    nim, e doar bursa zvonurilor. nim, e doar bursa zvonurilor. Ne vom baza strict pe lege”Ne vom baza strict pe lege”

    3 De ce nu s-au dat avertismente? “Legea așa spune: parti-

    ciparea este sancţionată cu amendă între 5.000 și 10.000 lei. N-am informaţii referitoa-re la avertismente”

    4 Va fi amendat și cine a alimentat contul cu bani, însă nu a jucat?

    “Se pedepsește doar utili-zarea. Să zicem că eu aveam cont și nu l-am utilizat, pen-tru că îmi era frică, nu sînt pasibil de amendă. Dacă nu am jucat, nu sînt în culpă. Eu zic că nu va fi amendat”

    5 Cum știu dacă sîntpe lista neagră?“Colegii de la control, o

    echipă de inspectori, vor invi-ta telefonic sau prin poștă la sediul ONJN contravenienţii”

    6 Cum s-a făcut rostde baza de date? Direct de la bet365?

    “Eu știu că așa au soli -citat colegii de la Control, dar nu vă pot da infor ma ţia drept sigură, fiindcă nu m-am ocu-pat eu. Nu vă pot confirma asta”

    pariuri online gazetaMiercuri, 21 octombrie 2015

  • De bucurie că taie amenzi la tot orașul Vaslui, că atît înseamnă cei peste 50.000 de oameni care au început să primească amenzi de cel puțin 5.000 de lei, Oficiul Național al Jocurilor de No-roc (ONJN) nu-și dă seama ce indignare publică a stîrnit deja. Și valul crește.

    Teoretic, sînt sancționați toți cei care au folosit si-teul bet365, cel mai mare operator de pariuri de pe piața românească. Practic, nu veți lua banii oameni-lor, că vă veți speria în fața consecințelor!

    Deja “amendații” se co-alizează pe net, predicînd că totul e mîna cuplului Pon-

    ta - Ghiță. Că Winmasters e combinația lui Sebastian Ghiță în România e un postu-lat pe care îl știu și copiii.

    În cazul amenzilor, și da-că Ponta-Ghiță ar avea vreo legătură, ei vor fi primii ca-re vor urca gîf îind treptele de la ONJN cerîndu-i con-ducerii aeriene de acolo să se mai gîndească dacă vrea cu adevărat să ostili-zeze 50.000 de familii. Pe nedrept, căci despre asta e vorba.

    ONJN s-a comportat precum vechii milițieni ca-re se pitulau cu radarele în tufișuri. Ei au lăsat auto-buzul Bet365 să circule pe străzile patriei. Și, după ce

    oamenii s-au dat jos în stație din 365 și și-au pus papucii de casă, deschizîndu-și be-rea în fața televizorului, s-au trezit cu amenda în cu-tia poștală. Că de ce au mers cu mașina 365?! Păi, de ce n-ați oprit-o voi de pe străzi dacă sînteți așa de deștepți?

    Sîntem în fața unui abuz feudal. Un stat care și-a bă-tut joc de Loteria Română și care a permis să se umple țara de păcănele, atrăgînd după ele dependența cea mai cruntă a unei clase de dezmoșteniți, are senzația că își salvează bugetul. Fals! Și, în plus, își murdărește obrazul.

    Va pierde.

    Statul va pierde pentru că merită

    să piardă

    SITE-URILE UNDE SE POATE PARIA LEGAL ONLINESite Opțiuniwww.netbet.com pariuri în cotă fixă, cazinouwww.winmasters.ro pariuri în cotă fixă, cazinouwww.stanleybet.ro pariuri în cotă fixă, cazinouwww.casapariurilor.ro pariuri în cotă fixăwww.mozzartbet.ro pariuri în cotă fixăwww.efortuna.ro pariuri în cotă fixă, cazinouwww.winner.ro pariuri în cotă fixă, cazinou, bingowww.betfair.ro pariuri în cotă fixă, pariuri mutuale, pariuri în contrapartidă, cazinouwww.888.com pariuri în cotă fixă, cazinouwww.sportingbet.ro pariuri în cotă fixă, cazinouwww.unibet.com pariuri în cotă fixă, cazinou, bingowww.pokerstars.ro pariuri în cotă fixă, cazinouwww.fulltilt.eu pariuri în cotă fixă, cazinouwww.superbet.ro pariuri în cotă fixăwww.stargames.com cazinouwww.skill7.com cazinou

    S-au primit deja primele amenziIeri, mediul online a fost înțesat de un model de proces verbal primit de un contravenient. “Treaba stă cam așa... am primit amendă 5.000 RON pe care o pot contesta în 15 zile. Din 10-30 septembrie și au zis că sînt 56 de mii de amenzi”, a spus un utilizator pentru pariurix.ro.

    Ai jucat pe bet365? bet365?

    IEI AMENDĂ!IEI AMENDĂ!

    CE ESTE ÎN SPATELE DECIZIEI?Sursele Gazetei spun că “decizia ca bet365.com să fie re-trasă de pe piață este influențată din două direcții. În primul rînd, ar fi presiuni de la casele te-restre, care aveau clienți mai puțini și o ofertă de pariere mult mai li-mitată. Apoi, ar fi vorba de noile ca-se online apărute pe piață, Netbet și Win-masters. Ultimii ar fi susținuți inclusiv de omul de afaceri Se-

    bastian Ghiță. Omul este, practic, descurajat să mai apeleze la ser-viciile bet365.com, chiar dacă, să spunem, aceștia ar reveni în lega-litate în curînd!”. Ceea ce englezii

    anunțaseră la retragere. “Sperăm că suspendarea

    contului dumnea-voastră va fi doar o măsură tempora-ră și că serviciile noastre vor fi din nou disponibile pen-

    tru dumneavoastră în viitorul apropiat”.

    Oricine a rulat bani, fie și un leu, între 10 și 30 septembrie va fi sancționat. Suma va fi între 5.000 de lei și 10.000 lei, primele amenzi au venit deja■ Florin Dincă■ Răzvan Luțac

    Românii care au plasat pari-uri pe una dintre cele mai importante platforme online din lume luna trecută sînt pasi-bili de amendă! Astfel, oricine a pariat pe bet365.com între 10 și 30 septembrie va primi o amendă între 5.000 și 10.000 lei, conform reprezentanţilor Oficiului Naţional pentru Jo-curi de Noroc.

    Ce s-a întîmplat? Deși la 1 oc-tombrie obţinuse licenţa temporară pentru pariuri onli-ne, aceasta a fost retrasă de ONJN la două săptămîni de la acordare. Motivul? Site-ul nu a blocat accesul clienţilor ro-mâni după 10 septembrie, cînd

    a luat sfîrșit perioada de graţie oferită de ONJN pentru intra-rea în legalitate.

    “Vor fi amendaţi toţi cei care au jucat pe bet365.com, nu există limită inferioară. Ai ju-cat un leu, vei fi amendat conform OUG 77/2009, cu modificări și completări aduse prin OUG 92/2014”, a punctat, ieri, reprezentantul Oficiului.

    Clienţii bet365 au primit la dispoziţie 30 de zile să își re-tragă banii din cont. Nici un utilizator din România nu mai putea paria de pe 13 octom-brie, iar la logare primea un mesaj prin care era atenţionat că “trebuie să suspendăm ser-viciile noastre de pariuri și jocuri pentru clienţii cu reședinţa în România”.

    Acest termen n-a fost respec-tat. Ieri, de exemplu, nici un client bet365 nu-și mai putea accesa contul!

    gazetaMiercuri, 21 octombrie 2015 3caz scandalos

    q Site-ul bet365.com a fost închis în țară, 54.000 de români vor fi penalizați! Unde se mai poate paria online legal în România

    CE SPUN AVOCAȚII CONTACTAȚI DE GAZETĂAVOCAT 1: “Există un principiu conform căruia nimeni nu poate in-voca necunoașterea legii. Legile se publică în Monitorul Oficial tocmai pentru ca omul să nu spună «Nu, domne, n-am știut!». Cît despre un eventual avertisment venit din par-tea ONJN, da, așa era normal. Ideea era distincția dintre contravenție și infracțiune. Ar trebui să îi averti-zezi mai întîi pe oameni, eventual le dai o amendă mai ușoară, în nici un caz 5.000 de lei! Și abia apoi să vii cu astfel de sume, dacă el continuă”. AVOCAT 2: “N-a fost în regulă că acea casă n-a fost închisă în peri-oada 10-30 septembrie. Eu mă duc să cumpăr pîine de la un maga-zin care funcționa în ilegalitate, însă mie îmi dai amendă în loc să fi în-chis magazinul pe care l-ai lăsat să funcționeze”.

    Sebastian Ghiță

    f F

    otom

    onta

    j Ste

    la T

    ănas

    e

    CĂTĂLIN TOLONTAN

    C O M E N TA R I U D EÎȚI PLĂTEȘTI SINGUR IMPOZITULConform noii legi, jucătorii care pariază online sînt obligați să își declare veniturile la ANAF.

    “Impozitul se calculează

    pe baza declarației pe proprie răspundere a contribuabilului și va cu-prinde valorile pentru fiecare sumă retrasă, aplicîndu-se una dintre cele trei cote de impozitare prevăzute de lege și anume: 1%, 16% și 25%, în funcție de valoarea veniturilor obținute. De asemenea, organi-zatorul de jocuri are obligația de a înștiința fiecare contribuabil cu privire la fiecare venit brut obținut, dar și obligația de a aduce la cunoștința organului fiscal competent toate informațiile referitoare la fiecare venit brut, pentru fiecare contribuabil”, susține ONJN.

  • steaua gazetaMiercuri, 21 octombrie 20154

    STEAUA - PANDURII E ARUNCAT ÎN AER DE SCANDALUL CAZULUI MOMCILOVICICAZULUI MOMCILOVICI

    “Mă deranjează practicile Stelei”

    Momcilovici, care a împlinit în vară 28 de

    ani, e cotat la 1,2 milioane de euro de

    către site-ul transfermarkt.de

    f Alex Nicodim

    2 E cel mai bun!În momentul de față, Momcilovici are cea mai mare medie a notelor GSP, pentru prestațiile din Liga 1, dintre toți componenții lotului antrenat de Iordănescu. A bifat 13 din 14 jocuri și are o medie de 6,17, peste Droppa, 6,11, Mingote, 6,09, și Ciucur, 6,00. A lipsit în-tr-un singur joc, cînd a fost suspendat.

    2 Termină contractul în varăMomcilovici a semnat cu Pandurii în vara lui 2013, după ce evoluase la echipe mediocre din Ser-bia. A parafat atunci un contract pe 3 sezoane, astfel că la 1 ianuarie anul viitor va intra deja în ul-timele 6 luni și ar putea să încheie un acord ofi-cial cu orice alt club, fără ca Pandurii să se poată opune.

    2 Decide în funcție de antrenorConducerea celor de la Pandurii Tg. Jiu l-a abor-dat deja pe Momcilovici pentru a-i propune pre-lungirea contractului. Sîrbul și-a arătat dispo-nibilitatea de a continua, încă nu a semnat nimic, dar le-a transmis șefilor clubului că hotărîrea lui va depinde foarte mult de faptul dacă la echipă va mai continua sau nu Edi Iordănescu.

    2 Mereu a jucat mult și a avut realizăriSezonul Meciuri Goluri/ Media pase notelor de gol GSP2013-2014 32 4/3 5,662014-2015 41 4/3 5,672015-2016 14 1/1 6,17

    2 Steaua vs Pandurii cu Iordănescu jr. pe bancămartie 2015 Pandurii - Steaua 3-1 Liga 1mai 2015Steaua - Pandurii 3-0

    finala Cupei Ligiiiulie 2015Pandurii - Steaua 0-3 Liga 1

    66 jucători a cumpărat Steaua de la Pandurii în ultimii 5 ani: Martino-vici, Păcurar, Gabi Matei, Chiricheș, Pintilii și Bree-veld

    4 a fost nota încasată

    de Momcilovici la ultimul său meci împotriva Stelei,

    0-3 la Severin în acest campionat, iar înainte de

    acesta primise nota 3 în fi nala Cupei Ligii,

    tot 0-3

    EDI IORDĂNESCU acuză faptul că fundașul stînga a intrat în atenția campioanei chiarînaintea disputei directe de duminică seara■ Dan Udrea

    Steaua îl vrea pe Marko Momcilovici. Interesul pentru fundașul stînga sîrb, apărut în ultimele zile, după ce cam-pioana l-a dorit și în vară, l-a determinat pe antrenorul ce-lor de la Pandurii Tg. Jiu să ia atitudine și să pună la zid ati-tudinea șefilor din Ghencea.

    “Știu că Steaua e interesată de Momcilovici, mi s-a trans-mis acest lucru și în vară, dar acum nu se pune problema să ne despărţim de el din moment ce pe parcursul acestui sezon i-am pierdut deja pe căpitanul echipei, dar și pe golgeterul ei. Nu voi accepta sub nici o formă

    să-l dăm pe Momcilovici. Alt-ceva mă deranjează foarte tare. Nu poate nimeni să mă convin-gă de faptul că e o întîmplare că mediatizarea acestui interes al Stelei se face fix acum, înaintea meciului direct”, a spus Ior-dănescu jr.“Așa a fost și în tur!”

    Edi a conti-nuat pe același ton dur la adresa campi-oanei: “Asta nu e o coincidenţă, e o strategie lipsită total de fair-play! Mai ales că așa s-a petrecut și îna-intea meciului de la începutul campionatului, cînd cei de acolo transmiteau că îl doresc pe Mihai Roman. Mizez că

    jucătorii mei, în afară de va-loare, au și multă inteligenţă și nu vor pica în astfel de cap-cane. Și îmi doresc ca astfel de practici să dispară din peisaj

    pe viitor”. Te h n i c i a n u l gorjenilor a

    explicat apoi și de ce se opune unei cedări a lui Mom-cilovici la Steaua. “În

    m o m ent u l de faţă, nici o

    echipă nu poa-te avea pretenţia

    că e favorită la accesul în play-off fiindcă sîntem într-o etapă intermediară a acestui sezon și ne aflăm la același ni-vel. Cum aș putea accepta să

    ofer un jucător de bază unei contracandidate pentru play-off?”.

    « Dacă e să răspund Ste-lei cu aceeași monedă, atunci spun că sînt intere-sat și eu de Tade, Muniru și Breeveld, jucători care la echipele de unde au venit aveau evoluții constant bu-ne, erau lideri, erau foarte apreciați, iar la Steaua nu se regăsesc deloc»

    « Momcilovici e profesio-nist sută la sută în tot ce face, nu doar la antre-namente, niciodată nimeni n-a avut ce să-i reproșeze, aceste lucruri îl fac foarte important pentru Pandu-rii. E exclus să-l las să plece și am și sprijinul conducerii» Edward Iordănescu, antrenor Pandurii

  • PUBLICITATE

    Înaintea meciului cu Steaua, gorjenii au ajuns la 8 jocuri consecutive în Liga 1 fără înfrîngere, o premieră în istoria clubului■ Liviu Manolache■ Cătălin Popescu

    Steaua a remizat în etapa trecută la Ploiești, îndepăr-tîndu-se de liderul Astra, iar acum se pregătește de me-ciul cu Pandurii, cea mai în formă echipă a Ligii 1. Gor-jenii n-au mai pierdut în campionat de mai bine de două luni.

    Ultimul eșec a fost pe 13 august, cînd au suferit o înfrîngere usturătoare la Chiajna, 0-3 cu Concordia. De atunci, Pandurii a mai jucat 8 meciuri în Liga 1 și a obţinut 5 victorii și 3 remi-ze, adică a luat 18 puncte din

    24 posibile.Performanţa reușită de

    gorjeni sub conducerea lui Edi Iordănescu este un is-torică! Niciodată, în toată istoria clubului, adică în ce-le 350 de meciuri disputate pe prima scenă a fotbalului românesc, oltenii nu au mai avut o serie de invincibilita-te similară.

    Au mai existat două pe-rioade bune pentru ei în

    primăvara lui 2008, cu Eu-gen Neagoe pe bancă, și în toamna lui 2012, pe cînd echipa era condusă de Pe-tre Grigoraș, dar atunci au rezistat doar 7 jocuri fă-ră înfrîngere. Performanţa reușită în acest sezon e im-presionantă, avînd în vedere că dintre cei 8 adversari, 7 au pretenţii de play-off!

    ULTIMELE 8 PARTIDE ÎN LIGA 1Pandurii - CFR 1-1Botoșani - Pandurii 0-2Pandurii - Dinamo 2-2Astra - Pandurii 1-2Pandurii - ASA Tg. Mureș 2-0CSU Craiova - Pandurii 0-0Pandurii - Viitorul 1-0Pandurii - ACS Poli 3-1

    AgazetaMiercuri, 21 octombrie 2015 5steaua

    Dau peste cea mai bună Pandurii din istorie

    8 goluri în Liga 1 a strîns Hora, ata-cantul Pandurilor, în acest sezon, fiind golgete-rul la zi al Ligii 1. Acesta e urmat de giurgiuveanul Budescu și de clujeanul Cristian Lopez, ambii cu cîte 6 reușite

    Hamroun a marcat ultimul gol al Stelei în meciul tur cu Pandurii, încheiat cu victoria bucureștenilor, 3-0f Alex Nicodim

  • A steaua gazetaMiercuri, 21 octombrie 20156

    “Chiria era extra tuturor modernizărilor și cheltuielilor”

    steauaaaaaa666666666

    “Steaua a fost prădată!”

    gazMieMieMieMieMieMieMieMieMiiMiMieMieMMMMMMMM eMieeeeeeeeeeeeieeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiieMMM rcurcurcurcucucucucucucucccccccuuuuuuuuuurrrrcrrrrrrcurrrrcrcrccccucrrcrcrcrrrrrrrrrrcucccrccccucccccuucccccuurri,rirri,ri,ri,ri,rirriiiirrrirrrirri,,rr ,rrrirri 21 octombrie

    «« Am dovezi că și alte secții ale Clubului Sportiv au fost căpușate în ultimii ani. O să vedeți ce fac șefii clubului acolo. Ministrul Mircea Dușa chiar nu știe nimic?! Sau are și el vreo implicare?!»Jean Pavel

    Jean Pavel

    INTERVIU. Președintele executiv Valeriu Argăseală recunoaște că sumele sînt corecte, dar susține că MApN a cerut chirie mai mică pentru ca Steaua să modernizeze baza de pregătire■ Cătălin Popescu- Domnule Argăseală, Jean Pavel susține că MApN a ajutat mult timp Steaua în ceea ce privește chiria la baza sportivă...- În ce sens? La ce se referă?- Că în perioada 2003-2006 chiria a fost de doar 3.250 de euro, iar între 2006 și 2010 aceasta a fost de 6.000 de euro și că abia în 2010 a urcat la 24.400 de euro, dar și așa suma re-prezintă doar o treime din cheltuielile lunare de 69.000 de euro!- Subiectul este prea complex pentru a-l putea lămuri în cîteva minute.

    Totuși, rețineți ce vă spun: prin contract, noi suportam toate chel-tuielile de întreținere. Nu știu să vă spun cît erau cheltuielile lunare, dar pe toate noi le-am plătit. Mult mai important, toate costurile cu mo-dernizarea bazei sportive tot noi le-am suportat. S-au băgat acolo milioane bune de euro între 2007 și 2011. CSA nu a cheltuit un cent cu întreținerea acelei baze, numai noi am plătit pentru tot.- Totuși, sumele sînt corecte?- Domne, asta era chiria, însă era extra tuturor cheltuielilor de care v-am vor-bit. Repet, s-au băgat foarte, foarte mulți bani în acea perioadă în renova-rea stadionului! Chiria era o sumă ce le rămînea celor de la CSA, ei nu au chel-tuit nimic cu baza de pregătire cît timp noi am fost acolo.

    Pînă la rezolvarea litigiului cu

    Armata, Becali a decis să nu mai

    lase Steaua să joace în Ghencea

    f f Cristi PredaCristi Preda

    Argăseală susține că

    echipa de fotbal a investit

    milioane de euro în baza sportivă

    ce aparține de CS Steaua

    f f Alex NicodimAlex Nicodim

    Fostul șef de galerie din Ghencea susține că are documente care dovedesc cum latifundiarul din Pipera a beneficiat de indulgență din partea Armatei, “chiar dacă Clubul Sportiv a avut doar de pierdut”■ Marius Mărgărit

    Jean Pavel, fost lider al galeriei Ste-lei în perioada 1991-2001, continuă războiul în cîmp deschis cu clubul lui Gigi Becali, dar, mai nou, și cu con-ducerea CSA Steaua. “S-a ajuns prea departe! Au prădat echipa noas-tră prea mult. Toţi sînt vinovaţi, nu doar Gigi, ci și toţi generalii care au condus și conduc destinele Clubului Sportiv! George Boroi, Cătălin Zi-su, toţi au fost implicaţi de atîţia ani în prădarea sistematică a fotbalului stelist și nu numai. Am documente și o să le scot la iveală, rînd pe rînd, ca să afle toată lumea ce au făcut. Și nu ne vom opri aici, vom face și plîngeri penale împotriva acestor personaje”, avertizează cel care vrea să organi-zeze preluarea acţiunilor clubului de fotbal de către suporteri.“De ce în HG 66/1999 baza din Ghencea figura ca imobil?”

    Pavel continuă: “Am început de ce-va timp să strîngem documente, să vedem și noi ce a fost între MApN și echipa de fotbal. Am văzut acea Hotă-rîre de Guvern 66 din 1999, semnată

    de Radu Vasile, pe atunci prim-mi-de Radu Vasile, pe atunci prim-mi-nistru, prin care baza din Ghencea era pusă la dispoziţia Asociaţiei Fot-bal Club Steaua București, condusă de Viorel Păunescu, gratuit. În lege apare doar cuvîntul «imobil», să nu se prindă lumea. Au semnat atunci acea hotărîre și Victor Babiuc, ministrul apărării, și Crin Antonescu, ministrul sportului. Aranjamentele și prădarea clubului sportiv s-a făcut la nivel în-alt, inclusiv pînă la miniștri”.

    CE A PRIMIT ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB STEAUA BUCUREȘTI CU DREPT DE FOLOSINȚĂ GRATUIT1 Stadionul Ghencea1 Terenurile de antrenament 4, 5, 6, 71 Terenul de minifotbal1 Parcările betonate1 Garajele1 Parţial clădirea Centrului de copii și juniori “A beneficiat mereu de o chirie foarte mică”

    Același Jean Pavel susţine că are documente prin care poate dovedi că, din 2003, de cînd a apărut Asociaţia Fotbal Club Steaua București SA, a lui Becali, chiria pentru folosirea bazei, a stadionului, a terenurilor de antrena-ment, a fost mereu subevaluată.

    “Am protocoale încheiate între Ministerul Apărării, Clubul Sportiv și

    echipa lui Gigi, prin care se stabilește cuantumul chiriei pentru baza spor-tivă. În 2003 a apărut HG 373, care abroga HG 66/1999 în care se preci-za că trebuie făcută licitaţie publică pentru stabilirea chiriei. Cu toate as-tea, șefii clubului i-au stabilit o chirie modică lui Becali, de numai 3.250 de euro în perioada 2003-2006. Apoi, pî-nă în 2010 a fost de 6.000 de euro, iar în 2010 au făcut o așa-zisă licitaţie, cu un singur participant, de atunci chi-ria fiind de 24.400 de euro. Dovadă că au făcut cu societatea lui Gigi un acord-cadru de prestări servi-cii, ca să ajungă la suma asta. Însă ei aveau o evaluare oficială, care demonstra că numai chel-tuielile de întreţinere a bazei de către minister și CS se ridicau la 69.000 de euro pe lună. Așa că Becali a plătit în ultimii ani doar o treime din ce trebuia. Am toate aceste documente, o să le prezen-tăm public. Concluzia este că toţi și-au bătut joc și Clubul Sportiv a avut numai de pierdut”.

  • AgazetaMiercuri, 21 octombrie 2015 7steaua

    PUBLICITATE

    Pe 18 mai 2015, într-o adresă către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, George Boroi, comandantul CS Steaua, anu-la procedura pentru atribuirea contractului de achiziție pentru evaluarea mărcii Steaua București (foto, facsimil). “Nu e clar ce vor să facă? Pe față, Boroi, Zisu și ceilalți sînt împotriva lui Becali, dar, de fapt, fac tot ce pot să nu se facă licitație pentru marcă, pentru că vor să i-o dea tot lui”. Gazeta a încercat în repetate rînduri să-l contacteze pe George Boroi, dar acesta nu a răspuns.

    PCaclace(ffasfalivînsd

    qq Jean Pavel acuză conducerea CSA Jean Pavel acuză conducerea CSA Steaua că “pe față e împotriva lui Gigi, Steaua că “pe față e împotriva lui Gigi, dar în culise îl susține” dar în culise îl susține”

    «« În decembrie 2014, printr-o decizie a Înaltei Curți, CSA a cîștigat în instanță procesul cu so-cietatea lui Gigi Becali. Practic, a luat tot. De ce se tărăgănează lu-crurile, de ce a fost lăsat patronul lui FCSB să continue?! Fiindcă sînt toți în aceeași gașcă!» »

    «« Gigi Becali a împrumutat clubul cu 654.171 de dolari. Banii i-au fost înapoiați în 2002 de AFC, i s-au eliberat drepturi federative asupra a 13 jucători, dar el a încercat să-i mai ia o dată acum 4 ani. Instanța i-a respins acțiunea»» Jean Pavel Jean Pavel

    “INTRĂM ÎN STADION CU FORȚA!”

    DE CE A BLOCAT BOROI EVALUAREA MĂRCII STEAUA BUCUREȘTI?

    De cînd a organizat mitingul stelist din 24 octombrie, Jean Pavel a încercat să ia legătura cu conducerea Clubului Spor-tiv, dar, susține el, “nici Boroi, nici alții nu vor să răspundă. Se ascund, doar să nu ne lase să intrăm în bază, pe stadion, la mi-ting. De ce? Să nu-l deranjăm pe prietenul lor, Gigi Becali? Am semnale că sîmbătă vor fi la miting 10.000 de oameni. Dacă ei

    vor închide porțile, o să intrăm cu forța! Eu cred în planul meu. Îmi doresc ca fa-nii să-și poată lua înapoi echipa. Să poată achiziționa acțiuni, în limita a maximum 100.000 de euro. Eu o să iau de 100.000 de euro, am parteneri de afaceri gata să investească la fel de mult. Gigi trebuie să plece, dar să lase un lot la fel cu cel pe ca-re l-a luat gratis în 2003!”.

    Ă Î

    «« Tade are o accidentare mai serioasă și am văzut că și Enceanu are o problemă la ligamente. A făcut un RMN, iar acum așteptăm rezulta-tele. Nu are sens să-i forțăm, chiar dacă nu stăm atît de bine cu lotul pe cît ne-am fi dorit»» Helmuth Duckadam, Helmuth Duckadam, președinte președinte de imagine Steauade imagine Steaua

    Enceanu a bifat 8 meciuri pentru Steaua în acest sezon, din care 5 ca titular, fără a reuși să marchezef Cristi Preda

    I-a cedat I-a cedat genunchiulgenunchiul

    După Tade, s-a accidentat și După Tade, s-a accidentat și Enceanu, care va lipsi cel puțin două săptămîni■ Cătălin Popescu

    Rădoi a mai pierdut un ju-cător, deși Steaua are cel mai subţire lot din ultimul timp din punct de vedere numeric. Antrenorul are la dispoziţie doar 24 de fotbaliști, iar dintre aceștia, doi sînt accidentaţi. Pe lîngă Gregory Tade, care acu-ză în continuare probleme la tendon, o recidivă a unei ac-cidentări suferite pe cînd era la CFR, Mirel nu-l poate folosi nici pe Rareș Enceanu. Aces-ta a revenit de la lotul naţional de tineret cu o întindere de li-gamente și va mai lipsi de pe

    gazon pentru cel puţin două săptămîni.

    Accidentarea lui Enceanu l-ar putea salva pe Tudorie, ca-re ar putea astfel rămîne în lot, chiar dacă șefii intenţionau să-l excludă după scandalul în care a fost implicat în Centrul Vechi din București, la cîteva ore du-pă remiza cu Petrolul.

    f f Alex NicodimAlex Nicodim

  • CLASAMENT1. Astra 14 9 3 2 25-16 30p (+9)2. Viitorul 14 7 5 2 23-12 26p (+5)3. Steaua 14 7 5 2 17-9 26p (+5)4. Pandurii 14 7 5 2 18-12 26p (+5)5. Dinamo 14 6 6 2 17-10 24p (+3)6. Tg. Mureș 14 4 7 3 13-10 19p (-2)7. CSU Craiova 14 5 4 5 15-13 19p (-2)8. CSMS Iași 14 4 4 6 11-18 16p (-5)9. CFR Cluj 14 5 5 4 18-14 14p (-1)

    10. ACS Poli 14 3 5 6 10-18 14p (-7)11. FC Botoșani 14 2 6 6 11-17 12p (-9)12. Chiajna 14 2 4 8 13-22 10p (-11)13. Voluntari 14 0 6 8 9-23 6p (-15)14. Petrolul 14 1 7 6 8-14 4p (-11)* CFR Cluj și Petrolul au fost penalizate cu 6 puncte de către FRF pentru că nu au îndeplinit criteriul financiar din manualul de licențiere* * Primele 6 echipe vor intra în play-off, iar ultimele 8 în play-out

    ETAPA A 15-AVINERI, 23 OCTOMBRIECSMS Iași - Chiajna 18:00 Digi, Dolce, Look +Poli Timișoara - CFR 20:30 Digi, Dolce, LookSÎMBĂTĂ, 24 OCTOMBRIEVoluntari - Petrolul 18:00 Digi, Dolce, Look +ASA Tg. Mureș - Astra 20:30 Digi, Dolce, LookDUMINICĂ, 25 OCTOMBRIECSU Craiova - Dinamo 15:00 Digi, Dolce, Look +Steaua - Pandurii 20:00 TVR1, Digi, Dolce, LookLUNI, 26 OCTOMBRIEViitorul - FC Botoșani 20:30 Digi, Dolce, Look

    ETAPA A 16-AVINERI, 30 OCTOMBRIEAstra - CSU Craiova 20:30 Digi, Dolce, LookSÎMBĂTĂ, 31 OCTOMBRIEChiajna - ASA 16:00 Digi, Dolce, Look +Petrolul - CSMS Iași 20:30 Digi, Dolce, LookDUMINICĂ, 1 NOIEMBRIEPandurii - Voluntari 18:00 Digi, Dolce, Look +CFR Cluj - Steaua 20:30 TVR1, Digi, Dolce, LookLUNI, 2 NOIEMBRIEBotoșani - Poli Timișoara 18:00 Digi, Dolce, Look +Dinamo - Viitorul 20:30 Digi, Dolce, Look

    S P O R T L A

    TV08:45 Digi 2 Tenis, WTA: Moscova (d)13:00 Eurosport Tenis, WTA: Luxem-burg (d)18:00 Digi 2 Handbal (m): CSM București - Dinamo (d)19:00 Digi 1 Fotbal, Berlusconi Tro-phy: Milan - Inter (d)19:45 Digi 3 Baschet (m): Steaua - Trabzonspor (d)21:45 Dolce 2 Fotbal, CL: Manchester City - Sevilla (d)21:45 Dolce 3 Fotbal, CL: ȚSKA Mos-cova - Manchester United (d)21:45 Dolce 4 Fotbal, CL: Juventus - Monchengladbach (d)22:00 Digi 1 Fotbal European (d)

    RECOMANDĂ

    21:45 Dolce 1 Fotbal, CL: PSG - Real Madrid (d)

    C O M E N T A R I U D E

    CRISTIAN GEAMBAȘUCa să ajungă un caz, Tudorie trebuie să facă trecerea de la jucător la fotbalist. Greu, dar merită încercarea. Nu însă în Centrul Vechi

    Alexandru Tudorie este legiti-mat ca jucător la Steaua, unde a bifat în tot sezonul doar 4 me-ciuri ca titular și 3 ca integralist, cu un singur gol înscris în cele 513 minu-te în care a fost pe teren. Înainte de asta, Alexandru Tudorie, băiat cu fizic bun și execuții interesante, evoluase promițător la Oțelul Galați. Transferul la campioana României era trambulina către o nouă fază din cariera unui om care nu își propune să se îngroape la o echipă de provincie scăpătată.

    Așa cum ați observat, drumul de la speranță la ratare se parcurge ușor, cu escale nocturne și dese în Centrul Vechi al Bucureștiului. A nu se înțelege totuși că în Centrul Vechi poți doar să bei, să fumezi și să vînezi pițipoance. Există acolo și galerii de artă, și o li-brărie Cărturești. Dar cîți din clienții obișnuiți ai zonei intră la Cărturești? Ne lăsați, ce-s și fițele astea de snobi?

    Să revenim însă la eroul nostru care și-a petrecut seara și noaptea succe-sive meciului de la Ploiești într-un local

    din Centrul Vechi. Întîmplarea care l-a scos din uitare pe tînărul atacant nu are legătură cu fotbalul propriu-zis, ci cu obiceiurile de consum ale jucăto-rilor de fotbal.

    La ceasul dimineții de dumi-nică spre luni, cetățeanul Tudorie Alexandru o întîlnește pe cetățeanca Danielescu Ioana, fostă iu-bită. Cetățeanul Tudorie Alexandru era însoțit de o altă cetățeancă, actuală iubită. Conform relatărilor martori-lor oculari, cînd s-au văzut față în față, actuala și fosta au schimbat priviri ucigașe, vorbe birjărești și cîteva lovi-turi necavalerești.

    Cetățeanul Tudorie Alexan-dru susține că atunci cînd a părăsit “locația” s-a intersectat cu Danielescu Ioana, vizibil iritată, și că el nu a încer-cat decît să aplaneze conflictul dintre cele două tinere cetățence. Întîmpla-rea nefericită a făcut ca Danielescu Ioana, trasă de geacă, să se împiedice și să cadă în genunchi, mai precizează fotbalistul. Problema este că imagini-

    le spun altceva, ghipsul de pe piciorul stîng al fostei iubite nepărînd urmarea unei banale julituri.

    Revenind la termenii fotbalistici de la cei specifici Poliției Capi-talei, înțelegem că Alexandru Tudorie a cedat marcajului strîns al adversarei, fiind incomodat chiar de propria coechipieră. Potrivit epilogului altor întîmplări similare, e de așteptat ca “fosta” să își retragă plîngerea de violență extradomestică, eventual să se și pupe în fața “locației” cu “actua-la”. Că are balta pește și Alex salariu de fotbalist!

    Altfel, rămîne golănia jucătorului, în-gropată și ea într-un viitor comunicat al clubului, plin de dezgust față de felul în care, vezi Doamne, presa de scan-dal murdărește viața exemplară și plină de privațiuni impuse de profesie a acestor tineri.

    Iar dacă voi auzi că sînt și ei tineri, că au dreptul să se distreze și că noi sîntem invidioși și ipocriți, în-seamnă că ne răcim gura de pomană. Nu îmi pierd însă speranța și promit un reportaj live text cu prima echipă care se recreează la Cărturești în Centrul Vechi și nu într-un mall printre parfu-muri.

    Cazul Tudorie?FUTSAL - ETAPA 6AS Tg. Mureș - Odorheiu Secuiesc 7-2CS Tg. Secuiesc - Autobergamo Deva 4-15Muncitorul Reșița - Clujana Cluj-Napoca 6-0Chiajna - Galactic Focșani 4-5Spicom Sf. Gheorghe - Dunărea Călărași 26 oct.CSMS Iași - CS United Galați amînat

    Informatica Timișoara - a stat

    steaua gazetaMiercuri, 21 octombrie 20158

    Tudorie plătește scump după ce a fost prins în oraș la ora 4:00 dimineața■ Andrei Crăițoiu

    Oficialii campioanei au luat măsuri imediat după ce atacantul de 19 ani și-a făcut de cap luni dimineaţă, în Centrul Vechi din București. Scandalul a lu-at amploare după ce fosta iubită a lui Alexandru Tu-dorie susţine că a fost bătută de acesta. Ioana Da-nielescu a depus deja actele pentru scoaterea certifica-tului medico-legal, iar peste o săptămînă va decide da-că-l va da în judecată pe fotbalist. Valeriu Argăseală a anunţat și el că “Steaua a demarat o anchetă în acest caz, iar Tudorie va fi tras la răspundere pentru fap-tul că se afla în oraș la o oră

    foarte avansată”.Surse autorizate au dez-

    văluit că Alex a fost deja amendat cu suma de 2.000 de euro, el nefiind la prima abatere de acest gen: “Tu-dorie a fost anunţat că a fost amen-dat cu 50 la sută din sa-lariul lunar după ce-a fost prins în oraș la ora 4:00 dimineaţa! În plus, în care cazul va ajunge în instanţă, va fi singurul răspunzător pentru cele întîmplate, iar clubul va lua decizia care se impune da-că acesta va fi condamnat chiar și cu suspendare pen-tru loviri și alte violenţe”.

    Amendat cu 50% din salariu!

    fiind la e de u-t

    a n :00 n plus,

    «Alexan-dru se găsea în

    compania actualei sa-le prietene și era beat!

    Din senin, a început să mă înjure, să mă facă în toate fe-

    lurile, iar apoi, și el, și ea au sărit să mă bată» Ioana

    Danielescu, fosta prietenă a lui Tudorie

    Tudorie a venit la

    Steaua în vară, după ce retrogradase

    cu Oțelulf Alex

    Nicodim

  • Romulus Gabor, “Balon de Aur” al CM de tineret din 1981, a împlinit 54 de ani și are o dorință ascunsă■ Cornel Biholari (Hunedoara)

    Romulus Gabor, fosta glorie a Corvinului Hunedoara, a împli-nit săptămîna trecută 54 de ani. Actualmente observator în Liga 1, Romică e o prezenţă insolită la jocurile lui FC Hunedoa-ra alături de alte foste vedete ale “corbilor”. În we-ekend a fost prezent la jocul pierdut cu ASU Poli, 0-3.

    “La ora actuală, Hune-doara - orașul - e la pămînt din toate punctele de vedere, mă în-doiesc că în următorii ani sau în viitorul apropiat va putea nu nea-părat să revină la nivelul la care a fost, ci măcar să ajungă să se bată la promovare în Divizia A. Nu sînt pesimist, însă nu se întrevede ni-mic bun. Dacă economic orașul va fi mai bogat, atunci se pot gîn-di la sportul de performanţă și nu numai la fotbal”, începe Ga-bor. Hunedoara e doar pe 8 în “C”, încă un an pierdut.“Gică face un lucru formidabil”

    Deși au trecut zeci de ani de cînd Corvinul impresiona la cel

    mai înalt nivel, foștii colegi de “sub furnale” au păstrat vechi-le legături de prietenie. Sîmbătă, Romulus a luat loc lîngă Remus Vlad. “M-ar bate gîndul să revin în antrenorat, dar trebuie să ai și ce antrena, cît de cît să faci ceva,

    nu doar să te faci că an-trenezi. Atunci, mai

    bine stai deoparte”.Văzut drept cel

    mai bun tînăr de perspectivă din

    lume prin cucerirea “Balonului de Aur” la CM pentru tineret din 1981, turneu la care s-a clasat pe 3 cu “naţionala” României, Ga-bor a vorbit și despre generaţiile actuale de juniori: “Toată lu-mea blama perioada dinainte de 1989, dar se investea foarte mult. Se creau condiţii... Ceea ce face Hagi e un lucru formidabil. La fel, ceea ce încearcă Federaţia prin aceste centre de excelenţă, de la Timișoara, Tîrgu Mureș”.

    “Aș vrea să revin în antrenorat!”

    Hunedoreanul laudă Academia Hagi și speră ca fotbalul Hunedoreanul laudă Academia Hagi și speră ca fotbalul juvenil să fi e restabilizat prin centrele regionale ale FRFjuvenil să fi e restabilizat prin centrele regionale ale FRF

    În trecut, Gabor a mai pregătit formații precum Corvinul, Apulum Alba Iulia, Poli Timișoara și CS

    Deva, toate în divizia secundăf Cornel Biholari (Hunedoara)

    ută 54 ente 1,

    ă

    t cu

    Hune-

    nu doar strenezi

    bineV

    mp

    «E binevenită ca-

    lificarea la Euro. A fost puțin chinuită pentru că s-au egali-zat valorile în fotbalul continental, însă efec-

    tele pozitive sînt de netăgăduit» Romulus

    Gabor

    q Refuzați de Sabău, Selymes după Timișoara?CFR. Eșecul cu Viitorul, 1-2, al treilea consecutiv, i-a fost fatal lui Francisc Dican. Deși încă n-a fost demis oficial, antreno-rului trupei din Gruia i se caută asiduu înlocuitor. Cum Ioan Ovidiu Sabău a declinat oferta lui Iuliu Mureșan, președintele clujenilor a reluat trata-tivele cu Tibor Selymes. Surse autorizate susțin că Selymes va fi insta-lat “principal” la CFR cel mai tîrziu după par-tida de vineri, de la Timișoara.

    q 15.000 € în play-off MEDIA. DigiSport și DolceSport au ajuns la un acord cu FRF pentru a transmite partidele din Liga a 2-a începînd din această săptămînă. Sîmbătă, de la ora 16:00, cele două pos-turi vor televiza partida FCM Baia Mare - U Cluj. Vor urma FC Bihor - UTA (duminică, de la 11:00) și Rapid și CFR Suceava (luni, 18:00). Contractul e valabil pe un sezon și e în valoare de 350.000 de euro. Cluburile care vor intra în play-off vor primi cîte 15.000 de eu-ro, iar cele din play-out, 12.500 €.

    q 300 de cereri de prietenieINEDIT. După publi-carea interviului cu Ion Ghițulescu în paginile Gazetei Sporturilor în care acesta dezvăluia că e activ pe Facebook, comentatorul a primit în două zile peste 300 de cereri de prietenie. “Le mulțumesc tuturor ce-lor care s-au gîndit la mine și mi-au cerut pri-etenia după interviul din Gazetă. Le mulțumesc și celor care au comen-tat după acest interviu. Nu dețin monopolul ade-vărului, și vîrsta îmi joacă feste, dar dinco-lo de simpatiile sportive, acestea sînt momen-te de viață așa cum le-am trăit eu!”, a scris

    Ghițulescu pe pagina de Facebook.

    q Eroare în CV-ul lui IordacheRECTIFICARE. În materialul din ediția ti-părită de ieri, intitulat “Nea Vasi s-a supă-rat și a plecat!”, la CV-ul lui Vasile Iordache s-a strecurat o greșeală. Acesta nu este născut pe 27 august 1930 și nu a participat la 7 ediții ale Jocurilor Olimpice și 3 Campionate Mondiale. Iordache s-a născut pe 9 octombrie 1950 și a par-ticipat la turneul final al CE 1984.

    q Au scăpat de depunctareASTRA. Giurgiuvenii nu mai au emoții, pen-tru moment, în ceea ce privește depunctarea. Una dintre datoriile ca-re amenințau clubul era în valoare de 80.000 de euro, către o firmă de impresariat. Conducă-torii echipei au reușit să facă rost de bani și să achite întreaga sumă.

    q “Mi-ar plăcea să mai colaborăm”U CLUJ. Antrenorul Mi-hai Teja nu exclude o eventuală revenire la “șepcile roșii”. “Cît am fost la Universitatea am trăit clipe frumoa-se, mi-ar face plăcere să mai colaborăm. Fiind și prima mea echipă ca «principal», U va rămî-ne în sufletul meu. Însă nu știu care e situația clubului, ai nevoie de o minimă certitudine. Sper să se implice cineva să investească”, a declarat Teja pentru stiridesport.ro.

    fl ash

    ■ ASA. O parte dintre jucătorii echipei îl vor însoți pe antrenorul Cris-tiano Bergodi joi, de la ora 19, la Promenada Mall din Tîrgu Mureș, la o întîlnire cu suporterii.■ CEAHLĂUL. Mihai Ionescu, antrenor: “Sîn-tem o echipă care nu are motivație! Sînt probleme grave și nu știu dacă vom ajunge la fi nalul campio-natului”.■ ACS POLI. Mijlocașul Alexandru Popovici, 27 de ani, a fost operat la umărul stîng și va lipsi aproximativ două luni.

    inbox

    gazetaMiercuri, 21 octombrie 2015 9fotbal

    În 1981, la numai 20 de ani, Gabor

    era votat al cincilea jucător în tradiționala

    Anchetă a Gazetei, după

    Balaci, Ștefănescu,

    Sameș și Iordache

    f Arhiva GSP

  • gazetaMiercuri, 21 octombrie 201510 liga campionilor

    PUBLICITATE

    GRUPA A GRUPA A ❚❚ PSG - REAL.PSG - REAL. STĂ 3 SĂPTĂMÎNI DUPĂ STĂ 3 SĂPTĂMÎNI DUPĂ CE, LA “NAȚIONALA” GALEZĂ, I-A RECIDIVAT O LEZIUNE CE, LA “NAȚIONALA” GALEZĂ, I-A RECIDIVAT O LEZIUNE LA GAMBĂ. JURNALIȘTII MADRILENI ÎL DESFIINȚEAZĂLA GAMBĂ. JURNALIȘTII MADRILENI ÎL DESFIINȚEAZĂ

    Atacantul de 26 de ani e acuzatcă “a desconsiderat Realul”, jucînd nerefăcut cu Andorra,în preliminariile CE 2016, deșiȚara Galilor era deja calificată ■ Aurelian Botezatu

    De parcă nu-i era de ajuns conflictul mocnit cu Ronal-do, din cauza căruia a ajuns la psihiatru, Gareth Bale și-a pus mai nou toată suflarea blan-co în cap. M o t i v u l ? I nt er naţ io -nalul galez nu va evolua diseară împo-triva lui PSG, și nici în returul de la Madrid, urmare a unei accidentări mai vechi, la gam-ba stîngă, care i-a recidivat la “naţională”, în “dubla” din preliminariile CE 2016 cu Bos-nia (0-2) și Andorra (2-0).

    Bale s-ar fi putut recupera dacă se menaja cu Andorra, Ţara Galilor fiind deja califica-

    tă. Dar s-a încăpăţînat să joace. 90 de minute! Mai rău, întors la Madrid, a intrat sîmbătă și împotriva lui Levante (3-0), însă n-a rezistat decît o repri-ză. Iar verdictul medicilor i-a scos din pepeni pe jurnaliștii de casă ai Realului: 3 săptă-mîni pe tușă!

    “Bale este iresponsabil!”, l-a atacat R o b e r t o Morales, re-dactor la postul Ca-dena Cope,

    în emisiu-nea TV “El C h i r i n g u i-to”. Tomas R o n c e r o , de la AS, a scris despre “o acciden-

    tare care-i va irita pe toţi fanii adevăraţi ai Realului”, în timp ce Angel Martinez (El Confi-dencial) a pus punctul pe “i”: “Ai desconsiderat Realul! Ai pus «naţionala» înaintea clu-bului care te plătește!”.

    a -șiuld,eiai

    m-i idi t

    l-R

    înnCtoRds“

    t i i it

    PUBLICITATE

    “Bale este “Bale este iresponsabil!”iresponsabil!”

    q q Și Benzema pe butuciReal a anunțat că diseară nu va putea conta nici pe Karim Benzema. Atacantul francez nu e recuperat de pe urma unei leziuni la coapsă. În afara lui și a lui Bale, madrilenii îi mai au accidentați pe Carvajal, Pepe și James Rodriguez.

    « Ai costat 100 de milioane, amice! Ai fost cumpărat ca să faci diferența împotriva granzilor. Dar cu PSG nu vei juca fiindcă ai preferat Andorra » Angel Martinez, Angel Martinez, redactor El Confidencial

    « OK, fii patriot, iubește-ți țara. Dar cînd ești deja calificat nu te duci la petrecere cu Andorra. E inadmisibil pentru un jucător al Realului » Angel Martinez,Angel Martinez, redactor El Confidencial

    «« Accidentarea a fost cauzată de o oboseală musculară. Sîmbătă, cînd l-am scos la pauză, Bale voia să continue »» Rafa Benitez, Rafa Benitez, antrenor Real Madridantrenor Real Madrid

    Bale, la pămînt. La propriu și la figurat. Are deja 5 accidentări la mușchiul solear de la gamba stîngăf Guliver/GettyImages

  • gazetaMiercuri, 21 octombrie 2015 liga campionilor 11PUBLICITATE

    GRUPA D GRUPA D ❚❚ MAN. CITY - SEVILLA.MAN. CITY - SEVILLA. CÎND ERA LA ARSENAL A CÎȘTIGAT MEREU CÎND ERA LA ARSENAL A CÎȘTIGAT MEREU ÎMPOTRIVA LUI CITY: 3 ÎMPOTRIVA LUI CITY: 3 MECIURI, 3 VICTORIIMECIURI, 3 VICTORII

    GRUPA BGRUPA B

    ȚSKA MOSCOVA - MAN. UNITEDOra: 21:45

    Stadion: HimkiTransmisie TV: Dolce 3

    Arbitru: Velasco Carballo (Spania)

    WOLFSBURG - PSV EINDHOVENOra: 21:45

    Stadion: Volkswagen ArenaTransmisie TV: -

    Arbitru: Undiano Mallenco (Spania)

    CLASAMENT: 1. PSV 3p, 2. Man. United 3p, 3. ȚSKA Mosco-va 3p, 4. Wolfsburg 3p.

    ETAPA VIITOARE (3 NOIEMBRIE): Man. United - ȚSKA, PSV - Wolfsburg.

    GRUPA CGRUPA C

    GALATASARAY - BENFICAOra: 21:45

    Stadion: Turk TelekomTransmisie TV: -

    Arbitru: William Collum (Scoția)

    ATLETICO - ASTANAOra: 21:45

    Stadion: Vicente CalderonTransmisie TV: -

    Arbitru: Aleksei Kulbakov (Belarus)

    CLASAMENT: 1. Benfica 6p, 2. Atletico 3p, 3. Galatasaray 1p, 4. Astana 1p.

    ETAPA VIITOARE (3 NOIEMBRIE): Astana - Atle-tico, Benfica - Galatasaray.

    GRUPA DGRUPA D

    MAN. CITY - FC SEVILLAOra: 21:45

    Stadion: EtihadTransmisie TV: Dolce 2

    Arbitru: Bas Nijhuis (Olanda)

    JUVENTUS - M’GLADBACHOra: 21:45

    Stadion: JuventusTransmisie TV: Dolce 4

    Arbitru: Craig Thomson (Scoția)

    CLASAMENT: 1. Juventus 6p, 2. Sevilla 3p, 3. Man. City 3p, 4. M'Gladbach 0p.

    ETAPA VIITOARE (3 NOIEMBRIE): Sevilla - Man. City, M'Gladbach - Juventus.

    PSG - REAL MADRIDOra: 21:45

    Stadion: Parc des PrincesTransmisie TV: Dolce 1

    Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia)

    MALMÖ - ȘAHTIOROra: 21:45

    Stadion: SwedbankTransmisie TV: -

    Arbitru: Tasos Sidiropoulos (Grecia)

    CLASAMENT: 1. Real Madrid 6p, 2. PSG 6p, 3. Malmo 0p, 4. Șahtior 0p.

    ETAPA VIITOARE (3 NOIEMBRIE): Real Madrid - PSG, Șahtior - Malmo.

    LIGA CAMPIONILORLIGA CAMPIONILORGRUPA AGRUPA A, astăzi, astăzi

    Atacantul deținătoareiEuropa League le-a marcatdouă goluri “cetățenilor”,ambele la Manchester,și a dat o pasă decisivă ■ Aurelian Botezatu

    Dacă e un jucător al Se-villei la care “cetăţenii” ar trebui să fie atenţi în mod special diseară acela este cu siguranţă Jose Antonio Re-yes. Mai ales împotriva lui Man. City, extrema anda-luzilor, 32 de ani, a dovedit întotdeauna o formă și un apetit de gol deosebite.

    În perioada 2004-2006, cînd îmbrăca tricoul lui Arsenal, Reyes a bifat trei apariţii în meciurile cu alb-albaștrii din Premier, toate

    încheiate cu victorii. Cea dintîi la debut, un 2-1 înre-gistrat pe 1 februarie 2014. Atunci i-a luat locul le-gendarului Bergkamp, în minutul 69.

    În celelalte, disputate la Manchester, atacantul spa-niol a fost chiar letal. În primul, terminat 1-0, a dat pasa decisivă, iar în ur-mătorul (3-1) a reușit o “dublă”.

    33 de goluri au marcat anda-luzii în deplasare sezonul trecut. Acum au doar două goluri “afară” în 4 partide

    Reyes, în tricoul

    Arsenalului, șutînd spre

    poarta lui City

    f Guliver/GettyImages

    19,1 milioane de euro a cîștigat Sevilla stagiunea trecută, în Europa League, competiție pe care a și cîștigat-o

    “Nașul” Reyes“Nașul” Reyes

  • liga campionilor gazetaMiercuri, 21 octombrie 201512

    flashq “O rezervă bună”ITALIA. Apărarea lui Napoli n-a pri-mit decît 2 goluri în ultimele 5 jocuri din Serie A fără Chiricheș, trecut pe bancă. “Antrenorul Sarri a mizat pe Koulibaly după ce a constatat că ro-mânul poate fi numai o rezervă bună, deși este căpitanul «naționalei» Ro-mâniei”, a scris Gazzetta dello Sport.

    q 23 pentru “Balon”FIFA. Ieri a fost publicată lista celor 23 de candidați la “Balonul de Aur” 2015, în frunte cu Messi, Ronaldo și Ibrahimovici. Trofeul va fi decernat pe 11 ianuarie, la Zürich, cînd va fi premi-at și antrenorul anului. Favoriți: Luis Enrique (Barcelona), Allegri (Juven-tus) și Guardiola (Bayern).

    q Controversă cu PițiANTRENORI. Pițurcă a fost văzut alături de președintele lui Al Ittihad, Al Balawi. Unele ziare saudite scriu că ar putea reveni la echipă, în locul lui Bölöni, altele susțin că ar fi vorba de banii pe care-i mai are de primit după rezilierea contractului, în vară. Suma totală e 900.000 €.

    GRUPA CGRUPA C ❚❚ ATLETICO - ASTANAATLETICO - ASTANA (AZI, 21:45). KAZAHII (AZI, 21:45). KAZAHII FOLOSESC REZERVELE, IAR GALATA SE REVOLTĂFOLOSESC REZERVELE, IAR GALATA SE REVOLTĂ

    Într-un interviu acordat UEFA, antrenorul român a dezvăluit de ce Șahtior și-a schimbat politica de transferuri: “Promovăm tineri de la Academie, jucători cu foarte bun potențial”■ Daniel Scorpie

    Învins fără drept de apel de favoritele grupei, Real și PSG, Mircea Lucescu ata-că unicul obiectiv accesibil în această grupă: locul 3 și calificarea în primăvara Europa League. “Dubla” cu Malmö e decisivă și vine în cel mai bun moment al sta-giunii pentru Șahtior, după acel 3-0 cu Dinamo Kiev.

    Înaintea turului din Suedia și a meciului 100 jubiliar ca antrenor în Ligă (fără preliminarii), Il Luce a explicat cum a reușit să reziste în top, deși a pierdut foarte mulţi jucători-cheie. “Acum 2 ani ne-au plecat Fernandinho, Willian și Mhitarian, iar din acest sezon am mai rămas fără Luiz Adriano, Douglas Costa, Ilsinho și

    Fernando. Am decis să nu mai investim în transferuri pînă cînd nu ne întoarcem să jucăm la Doneţk”, dezvăluie Lucescu în interviul acordat site-ului oficial al UEFA.

    El explică și noua politică a clubului: ucrainean “În lo-cul lor, vom promova tineri de la Academie, precum cei ce au evoluat în ultima fina-lă Youth League cu Chelsea. Sînt jucători cu un foarte bun potenţial”.

    qq “Așteptăm eroarea”Antrenorul lui Malmo știe cum ar putea să ba-tă Șahtiorul. “Lucescu e un antrenor excelent, cu o experiență vastă. A creat o echipă cu mulți brazilieni for-midabili și joacă regulat în grupele Ligii, e foarte com-pactă. Șansa noastră e să jucăm pe contraatac și să profităm de greșelile lor. Sper să rezistăm presiunii”, a spus Aage Hareide.

    q q Inspirat de IbraPentru a afla și mai multe despre Malmo, Taras Stepa-nenko a citit autobiografia lui Ibrahimovici crescut în ghetourile din Malmo. “Am descoperit multe lucruri in-teresante despre oraș și echipă, mi-au plăcut po-vestirile lui Zlatan despre viața sa în Malmo”, a decla-rat mijlocașul. Șahtior nu va conta în Suedia pe Marlos și pe Taison, accidentați.

    «« Deși ne antrenăm la Kiev și jucăm la Lvov și Odesa, ne-am menținut la nivel înalt. Pentru mine, să dovedim că merităm să fim în grupele Ligii contează mai mult decît dac-am cîștiga competiția» Mircea Lucescu, antrenor Șahtior

    “Vom mai investi cînd “Vom mai investi cînd revenim la Donețk!”revenim la Donețk!”

    Din cauza conflictului cu Rusia, Mircea Lucescu este la al doilea sezon departe de Donețkf f AFP/MediafaxFotoAFP/MediafaxFoto

    După “dubla” cu Galata la Istanbul, Griezmann are ocazia să marcheze iar cu rezervele Astaneif f ReutersReuters Desconsideră Liga!

    OLI ÎN FINALA LIGII!STRANIERI. Cosmin Olăroiu (foto) s-a calificat ieri în premieră în finala Ligii Campionilor Asiei. Al Ahli, echi-pa din Emirate pregătită de român, a învins-o acasă dramatic cu 3-2 pe Al Hilal (în tur 1-1). Gazdele au avut 2-0 la pauză, dar saudiții au egalat, golul victoriei fiind marcat de Kyung-Won Kwon în minutul 90+4! Oli se va bate pentru trofeu (7/21 noiembrie) cu în-vingătoarea din cealaltă semifinală, Gamba Osaka - Guangzhou Evergran-de (în tur 1-2) programată azi.

    Deși calificată în premieră în grupele Ligii, Astana își menajează forțele pentru meciul de duminică pentru titlu cu Kairat. Antrenorul Stoilov a convocat 13 jucători de cîmp și doi portari■ Daniel Scorpie

    Banii din Ligă pot con-ta uneori mai puţin decît un trofeu intern. Așa și-au făcut socoteala cei de

    la Astana și au pus pe plan secundar partida cu Atle-tico. Convinși că merg victime sigure la Madrid, după un zbor de 7.000 km, kazahii ar folosi rezer-vele, menajîndu-se pentru derbyul cu Kairat, de du-minică. Știre ce a provocat furie la Galatasaray, care remizase (2-2) cu Astana în prima etapă.

    Oficiul de presă al kazahi-

    lor nu a confirmat numărul lor nu a confirmat numărul titularilortitularilor absenţi dar an-trenorul Stoilov a convocat doar 13 jucători de cîmp și doi portari: “Atletico ne e superioară, deci ne axăm pe partida din campionat”. Astana este la 5 puncte în urma liderului Kairat, dar are o restanţă de jucat, și o victorie la Alma Ata i-ar putea aduce titlul, al doilea din istorie.

    GRUPA AGRUPA A ❚❚ MALMÖ - ȘAHTIORMALMÖ - ȘAHTIOR (AZI, 21:45). LA MECIUL 100 (AZI, 21:45). LA MECIUL 100 ÎN LIGĂ, MIRCEA LUCESCU JOACĂ PRIMA FINALĂ PENTRU LOCUL 3ÎN LIGĂ, MIRCEA LUCESCU JOACĂ PRIMA FINALĂ PENTRU LOCUL 3

  • AgazetaMiercuri, 21 octombrie 2015 13dinamo 11111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111113333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

    qq La ultimul meci de La ultimul meci de campionat, Dinamo a campionat, Dinamo a folosit 10 jucători străini, folosit 10 jucători străini, record în istoria clubuluirecord în istoria clubului Legiunea Străină

    ETAPA 1

    6 străini

    ETAPA 2

    6 străini

    ETAPA 3

    6 străini

    ETAPA 4

    7 străini

    ETAPA 5

    6 străini

    ETAPA 6

    7 străini

    ETAPA 7

    6 străini

    ETAPA 8

    8 străini

    ETAPA 9

    6 străini

    ETAPA 10

    8 străini

    ETAPA 11

    6 străini

    ETAPA 12

    8 străini

    ETAPA 13

    8 străini

    ETAPA 14

    10 străini

    “Cîinii” au renunțat la proiectul “New Dinamo” care avea ca regulă de bază promovarea jucătorilor români, tineri. O dată cu venirea lui Rednic, tot mai mulți străini și-au făcut apariția în echipă■ Victor Vrînceanu

    Patrick Petre, Andrei Tîrcovea-nu și Robert Moldoveanu sînt cîţiva dintre puștii lui Dinamo care au fost anunţati în mai multe rînduri ca fiind în viitorul apropiat titulari în echipa din Ștefan cel Mare, tocmai pentru a ajuta la dezvoltarea acestora, în sco-pul formării unei echipe puternice în viitorul apropiat.

    Sau cel puţin asta și-au propus roș-albii pînă să revină Mircea Rednic în Ștefan cel Mare pentru a treia oară! Deși, iniţial, și “Puriul” a dat de înţeles că se va baza pe tinerii echipei, adevă-rul este cu totul altul.

    Tehnicianul lui Dinamo a început să aducă tot mai mulţi fotbaliști străini, care i-au scos treptat pe tinerii jucă-tori din circuit. Încă din prima etapă a acestui sezon de Liga 1, “Puriul” a fo-losit minimum 6 străini, din 18 posibili pentru un joc, titulari și rezerve. S-au luat în considerare doar jucătorii care au prins minute în teren.

    RecordMai mult, în ultima etapă, cu ASA

    Tg. Mureș, “cîinii” au stabilit un nou record în istoria clubului: cel mai mare număr de străini folosiţi într-un singur meci, zece.

    Ciudat este că fotbaliști care au ară-tat reale calităţi și potenţial mare de creștere, ca Patrick Petre sau Andrei Tîrcoveanu, au primit foarte puţine șanse din partea lui Rednic, pe cînd jucători ca Antonio Ghomsi, care a de-butat cu un penalty grosolan în Cupa Ligii, cu Brăila, a fost ţinut în continu-are în echipă și chiar a fost apărat de Rednic de fiecare dată cînd acesta a prins prilejul, indiferent de evoluţia lui Ghomsi.

    CÎȚI STRĂINI A FOLOSIT REDNIC ÎN FIECARE ETAPĂ

    Cîte meciuri au bifat în acest sezon de Liga 1 dinamoviștii U21Jucător vîrstă meciuri/goluriR. Moldoveanu 16 ani 2 / -P. Petre 18 ani 3/1Tîrcoveanu 18 ani 3/ -Nedelcearu 19 ani 9/ - Rotariu 20 ani 11/3I. Șerban 20 ani 5/ -St. Filip 21 ani 11/1L. Corbu 21 ani - / -

    «« Eu nu îmi pun problema de calitatea jucătorilor străini, ci de numărul lor. Au venit peste zece străini, care nu au cum să joace toți, cu atît mai puțin puștii lui Dinamo, pe care să îi crești și să îi vin-zi. Oricum, niște transferuri reușite sînt Mevlja, Vojnovici și Gnohere» Adrian Mihal-cea, ex-atacant și căpitan Dinamo

    «« Eu îmi doresc să văd în echipă puștii noștri de viitor, dar asta nu înseamnă că nu sînt de acord cu străinii veniți. Pînă una, alta, echipa a în-ceput să aibă rezultate. Poate au schimbat puțin proiectul ”New Dinamo“ și vor rezultate imediat» Giani Kiriță, ex-mijlocaș și căpitan Dinamo

    8.000 € este cel mai mare salariu lunar din lotul dinamovist, încasat de olandezul Van Haaren

    800.000 de euro este cel mai scump străin din lotul lui Dinamo, fundașul Patrice Feussi

    În victoria cu ASA, de sîmbătă, Rednic a trimis în teren din primul minut 7 străini. Pe parcurs au mai intrat 3 f Raed Krishan

    12 străini sînt în lotul lui Dinamo: cameru-nezii Fai, Feussi, Essombe, Ghomsi, croații Vojnovici, Palici, Puljici, lituania-nul Cerniauskas, slovenul Mevlja, olandezul Van Haaren, elvețianul Shalaj și francezul Gnohere

    q Un străin e integralistStoperul Miha Mevlja, 25 de ani, este singurul jucător din lotul lui Dinamo care a jucat pînă acum toate minutele din toate competițiile în care Dinamo este agrenată, adică Liga 1, Cupa României și Cupa Ligii. Mai mult, Mevlja are o medie a notelor GSP de 6,14, a doua cea mai mare din lotul “cîinilor”, după Andrei Marc cu 6,33!

    q Golgeterii sînt străiniCompartimentul unde străinii aduși de Rednic a dat imediat roade este atacul. Cele două vîrfuri, Eddy Gnohere și Marcel Essombe, au marcat pînă în acest moment, în Liga 1, 5 și respectiv 3 goluri. Podiumul este completat de Rotariu, tot cu 3 goluri, iar următorul este Cosmin Matei, care a punctat de două ori.

  • A cs u craiova - dinamo gazetaMiercuri, 21 octombrie 201514 cs 4 u ccccccccccccccccccrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraiou c

    Duminică, 15:00, Digi, Dolce, Look+

    Alexandru Mateiu faceparte din grupulfotbaliștilor considerațiindispensabili în Bănie■ Eduard Apostol

    Titular indiscutabil la CSU în acest sezon, Ale-xandru Mateiu a atras atenţia nu doar a unor cluburi din străinătate, dar și a campioanei României, Steaua. Bucureștenii l-ar do-ri chiar din iarnă, dar oficialii gru-pării din Bănie spun că Mateiu es-te netransferabil în acest moment și nu au de gînd să aibă nici o discuţie privind o even-

    tuală plecare de la echipă a ex-brașoveanului.

    “Mateiu es-te unul dintre cei mai apreciaţi fotbaliști ai Universităţii, nu va părăsi prea devre-me clubul fiindcă face

    parte dintr-un proiect ce se vrea a se finaliza cu obţinerea unui trofeu in-

    tern. În nici un caz, nu va pleca sub 1,5 mili-oane de euro, sumă pe care în acest mo-ment nu o poate plăti nici un club din Ro-

    mânia”, au comentat surse apropiate olteni-

    lor.Steaua l-a mai dorit pe

    Mateiu în urmă cu două sezoane îna-inte ca jucătorul să sosească în Bănie de la FC Brașov. Doar că, la acea vreme, patronii Gigi Becali și Ioan Neculaie nu au ajuns la un numitor comun. În plus, momentan, orice tranzacţii de jucători dinspre Cra-iova spre Ghencea sau spre Ștefan cel Mare sînt blocate de faptul că finanţatorii echipei nu vor să dea fotbaliști rivalilor Băniei.

    ««Nu știu dacă există vreun interes pentru mine, eu mă concentrez doar la ceea ce am de făcut la Universitatea Craio-va. Vreau să lupt cu echipa mea pentru un trofeu, abia apoi vom vedea ce ne rezervă viitorul»» Alexandru Mateiu, lexandru Mateiu, mijlocaș CSU Craiovamijlocaș CSU Craiova

    qq Chiar dacă Steaua îl vrea, Craiova nu este dispusă să-l dea Chiar dacă Steaua îl vrea, Craiova nu este dispusă să-l dea

    Netransferabil

    250.000 de euro a achitat

    Craiova Brașovului cînd l-a achiziționat

    pe Mateiu în primăvara anu-

    lui trecut

    1 gol și două pase decisive a reușit

    mijlocașul în acest sezon pentru

    olteni în 15 meciuri

    Gata Gata de luptă

    qq De azi revine la De azi revine la antrenamentele antrenamentele

    normale, dacă nu normale, dacă nu apar complicații apar complicații va juca duminică va juca duminică

    în Bănieîn Bănie

    Andrei Marc, eroul “cîinilor” învictoria cu ASA Tîrgu Mureș, și-arevenit mai rapid decît seîntrevedea după o leziune fibrilarăla piciorul drept■ Eduard Apostol

    Andrei Marc a marcat primele sale goluri de cînd este fotbalistul “cîinilor”, iar “dubla” apărătorului transferat de Dinamo la începutul lui 2015 a fost decisivă în succesul contra mureșenilor, scor 2-1.

    Apărătorul de 22 de ani a părăsit terenul la numai 4 minute

    Marc a fost letal în fața porții adverse contra mureșenilor, după ce a avut ghinion la alte faze fixe în meciurile precedentef sportpictures.eu

  • PUBLICITATE

    AgazetaMiercuri, 21 octombrie 2015 15cs u craiova - dinamo

    În “era Pițurcă” la prima

    reprezentativă, Mateiu a fost

    convocat de mai multe ori, bifînd și

    două selecțiif MediafaxFoto

    q Shalaj poate intra titularUltimul transfer al roș-albilor, Gezim Shalaj, a evoluat în ultime-le 8 minute ale partidei cu ASA, înlocuindu-l pe Matei, însă elvețianul ar putea debuta ca titular runda viitoa-re, contra oltenilor. Mijlocașul de 25 de ani este apt din punct de vedere fizic. Are șanse să apară ca titular fie în locul lui Matei, fie în locul lui Rotariu. Pali-ci are o poziție sigură la mijlocașul terenului, momentan.

    q “Am pașaport italian, am 29 de ani”Patrice Feussi a reacționat pentru GSP.RO după un material apărut în ediția print a Gazetei de luni în care era bănuit de diverși oameni de fotbal din Liga 1 că ar avea mai mulți ani decît cei 29 trecuți în acte. “Am pașaport ita-lian, obținut după o anchetă riguroasă, iar acolo lucrurile sînt clare. Am 29 de ani și nu înțeleg cine îmi vrea răul, pentru a-mi păta imaginea. Voi vorbi și la club pentru a lămuri situația”, a spus camerunezul. “Avem încredere în «Petrică», îl apreciem ca fotbalist și ca om, nu înțeleg de unde și pînă unde s-a ajuns la astfel de lucruri cum că ar fi mai bătrîn decît cei 29 de ani din acte”, a reacționat și Ionel Dănciules-cu, directorul sportiv al clubului.

    q Gnohere rămîne rezervăHarlem Gnohere (foto) a revenit în primul 11 la meciul cu mureșenii, însă francezul n-a impresionat în cele 64 de minute, fiind înlo-cuit cu colegul său, din atac și de cameră, Marcel Essombe. Iar vîrful ce-a punctat de 8 ori și-a reușit o pasă decisivă va rămîne pe ban-ca de rezerve în Bănie, urmînd ca africanul să fie în formula de start. “Am jucat cu mingi lungi pe ”Bizon“, cu ASA, dar el n-a fost în joc, a rămas pe la Săftica”, a punctat Rednic după meci.

    PUBLIC

    În “era Pițurcă” lÎn “era Pițurcă” la

    q SintUltimalbila evole 8 mcu AMatear ptitulre, cMijloestevedesă aîn lolocuci arla mmom

    după ultima reușită, acuzînd dureri mari la piciorul drept. Mircea Rednic n-a dorit să riște, de aceea l-a înlocuit pe Marc în minutul 60.

    Totuși, veștile sînt îmbucură-toare pentru d i n a m o v i ș t i . Marc va reve-ni de astăzi la a n t r e n a m e n -tele normale ale roș-albilor, urmînd să fie o soluţie pentru primul 11 al “cîinilor” în perspectiva duelului cu Craiova de duminică.Lecția lui Rednic

    Apărătorul s-a pregătit separat în primele două zile ale săptămînii, însă dacă nu vor apărea proble-me neprevăzute, Marc urmează să figureze în formula de start și în Bănie. Andrei fusese integralist vreme de 12 etape, ratînd un meci din cauza unei suspendări și altul din raţiuni tehnico-tactice, după care Mircea Rednic l-a pedepsit pentru o eroare de marcaj la un gol al Chiajnei (3-1).

    N-a jucat deloc în ultima etapă a turului, cu Astra (0-1), dar, reve-nit, cu CFR Cluj (2-0) în Cupa Ligii și apoi cu golurile victoriei cu ASA, și-a redobîndit statutul de om de bază al lui Dinamo. Mai ales că în acest sezon a purtat și banderola de căpitan a formaţiei.

    «Andrei Marc este într-o creștere vizibilă, mă bucur pentru el. Cînd nu înscriu atacanții, este bine că venim la finalizare cu fundașii centrali, e bine pentru viitor»» Mircea Rednic, antrenor Dinamo

    a n t r e n a m e n -tele normale aleroș-albilor, urmîsă fie o soluţie pe“cîinilor” în perspCraiova de dumini

    țLecția lui RednicApărătorul s-a

    în primele două ziînsă dacă nu vorme neprevăzute, să figureze în forîn Bănie. Andrei fvreme de 12 etapedin cauza unei sudin raţiuni tehnicare Mircea Redpentru o eroare deal Chiajnei (3-1).

    N-a jucat deloca turului, cu Astranit, cu CFR Cluj (2și apoi cu golurileși-a redobîndit stbază al lui Dinamacest sezon a purtcăpitan a formaţie

    Andrei Mîntr-o cîntr-o cr

    vizibilă, mă buibi

    Gata de luptă

  • PUBLICITATE

    Gazeta vă invită sămergeți pe mîna noastră

    MAI RĂI CA DIAVOLII După două etape, în grupa B, toate echipele se afl ă la egalitate de puncte. ȚSKA Moscova primește vizita celor de la United, meci ce se anunță a fi foarte echilibrat. Forma “diavolilor” este oscilantă, în timp ce moscoviții merg foarte sigur în competiția domestică. Mizăm pe o victorie a ex-sovieticilor, care benefi ciază și de avantajul terenului propriu. (Claudiu Râpan)

    FOTBAL ● LIGA CAMPIONILOR ● ȚSKA - MAN. UNITED ● AZI, ORA 21:45 ● DOLCE 3 ● Pont 1 solist ● COTĂ 2.90

    Pont: Șahtior învinge și marchează cel puțin

    două goluri

    2.25COTA

    Show înShow înSuediaSuedia

    Malmo și Șahtior nu au reușit să obţină nici un punct după primele două runde, singurul lor obiectiv viabil fiind locul trei care asigură calificarea în Europa League. “Minerii” lui Il Luce (foto) se află pe primul loc în campionatul intern și au un lot mult mai valoros decît rivalii suedezi. Mergem pe o victorie spectaculoasă a ucrainenilor, în care aceștia vor modifica tabela de cel puţin două ori. (Vlad Nedelea)(Vlad Nedelea)

    FOTBALFOTBAL ●● LIGA LIGA CAMPIONILOR CAMPIONILOR ●● MALMO - ȘAHTIORMALMO - ȘAHTIOR●● AZI, ORA 21:45 AZI, ORA 21:45

    gazetaMiercuri,

    21 octombrie 2015

    Forma lui Depay a scăzut considerabil în ultimele partide

    f AFP

  • Feussi are vîrsta

    în cifreromane

    Și tu, Brutus? Dar chiar și tu,

    Petrică, nobil copil de patrician?

    Ave Cezare! Mi-au promis pașaport italian! Capisci? Iar pe urmă pot să joc și în Dacia

    Porolissensis!

    Sezonul de primăvară-varăDEDE ADRIAN GEORGESCU ADRIAN GEORGESCU

    Cel mai bun sistem pentru Liga 1 este, astăzi, cel cu șase echipeCel mai bun sistem pentru Liga 1 este, astăzi, cel cu șase echipe

    Este sîmbătă dimineață la Milano, mă închin în fața unui ristretto, ca toată lumea, după un

    ritual pe care demult am învățat să îl respect. Sînt pe Corso Buenos Aires, care curge în Corso Venezia, mai departe este Domul. MĂ GÎNDESC: DOMUL A FOST RIDICAT ÎN 579 DE ANI! CE CREDEAU OAMENII DE LA 1385, CÎND AU PUS PIATRA DE TEMELIE? De unde își luau puterea să spere că – în următoarele secole – cineva le va continua lucrarea? Domul e străjuit de schele. Schelele duc acum povara unor afișe publicitare. 579 de ani. Cîndva, în istorie, a existat timpul. Mă gîndesc la cele în care cred.

    Citesc “La Gazzetta dello Sport”, cuvios, ca un credin-cios. Cred în ziarele lumii, tot mai mult acum, în timpul prigoanei, cred în această ga-zetă cu paginile ei roz, mă încîntă realitatea că nu sînt singurul. Alți oameni citesc și ei, chiar acum, chiar aici, zi-are. Am crescut privind spre campionatul italian, știu ce în-seamnă cuvintele Foggia sau Cremonese în patrimoniul generației în care m-am întîm-

    plat. Iubesc Italia cu duminicile ei sportive, în care pare că e timp pentru toate. Iată, la Mi-lano, încă se mai citesc ziare dimineața. Este un semn de sănătate mintală pe care tot mai rar îl întîlnesc acasă. Poa-te că totuși mai e timp.

    AM CRESCUT CREZÎND CĂ LA MILANO SE TRĂIEȘTE DOAR PENTRU “CALCIO”. AM VĂZUT – DE CÎTE ORI? – SAN SIRO (BOTEZAT DEGEABA “GIUSEPPE MEAZZA”, căci nimeni nu se încumetă să îi spună așa) plin. Știu: 80.018 oameni pot lua loc pe San Siro. Am vrut dintotdeauna să fiu unul dintre ultimii optsprezece. O iubesc pe Internazionale Milano, nu pe AC Milan, dintr-un argument cît se poate de naiv: cred și în puterea cuvîntului “internațional”. Cînd m-am îndrăgostit de Inter, nu știam că suporterii săi încep mai degrabă din rîndul de sus al clasei de mijloc, decăzînd destul de des într-o dreaptă radicală, pe cînd AC Milan – măcar la început – a fost a celorlalți. Nu mai e cazul: totul s-a schimbat.

    “La Gazzetta” a deschis cu un articol despre AC Milan, echipa care a încheiat

    sezonul precedent pe locul zece și continuă cu încă un an mizerabil. Silvio Berlusconi pur și simplu nu poate înțelege – ca atîția înainte – că epoca sa s-a sf îrșit. În seara aceleiași zile, AC Milan va remiza cu AC Torino, în deplasare, după încă un meci mic în care n-a strălucit decît prin golul lui Carlos Bacca, un alt pirat din Caraibe care s-a agățat de fotbal ca să scape de foame. Bacca are douăzeci și nouă de ani și este profesionist doar de șapte! În prima tinerețe își cîștiga pîinea într-un autobuz de la capătul lumii. Duminică, Inter va face un nul acasă, cu Juve.

    AM VENIT LA MILANO SĂ VĂD ACEASTĂ MINUNE: CUM TOATE AU MERS ÎNAINTE, DEȘI INTER ȘI AC MILAN AU RATAT CUPELE EUROPENE ȘI CONTINUĂ NAUFRAGIUL. Și - uite - viața nu s-a oprit, doamnele își poartă, în octombrie, paltoanele lungi, care aproape că ating pămîntul. Oamenii fără casă dorm pe trotuare la intrarea în marile galerii comerciale, iar paltoanele acestea lungi abia dacă le tulbură somnul. Copilăria s-a sf îrșit: există viață și fără fotbal.

    La Milano: viața fără fotbalblogsport.roDE ANDREI CRĂCIUNANDREI CRĂCIUN

    Mă afl u în Lombardia în fața unei descoperiri brutale, insuportabile: copilăriile se sfîrșesc. Căderea marelui diavol milanez, rătăcirile lui Inter – toate vesteau acest Apocalips

    La puține săptămîni după ce tumultul din Champions League și Europa League se

    stinge, ori imediat după finalele de campionate mondiale sau europene, românii, ca niște soboli harnici, încep să joace tururi preliminare. ACUM CÎȚIVA ANI, ȚELURILE FOTBALULUI ROMÂNESC ERAU REZUMATE PRINTR-O SINTAGMĂ CU VALOARE DE SIMBOL: “PARTICIPAREA ÎN PRIMĂVARA EUROPEANĂ”. Parcă vedeai cum se trezesc la viață pasa și fenta, cum înfloresc șutul din voleu și cursa pe extremă, îți

    doreai să fii printre echipele care își dispută cu adevărat trofeul.

    Nu mai sîntem de mult aco-lo. În prezent, obiectivul major este “accederea în toamna eu-ropeană”. Cum ar veni, să iei parte la preselecția pentru in-terviul care stabilește dacă te poți prezenta în fața unei co-misii. Echipele noastre joacă în tururi preliminare pînă obo-sesc de atîta fotbal și tot nu ajung nicăieri. În viitorul apro-piat, toate energiile fotbalului românesc vor fi canalizate pentru “pătrunderea în va-ra europeană”. Anume, clubul să facă dovada că mai există și că și-a plătit toate datorii-le, salariile, amenzile pentru parcare, întreținerea. Este de parcă fotbalul românesc n-ar fi afiliat la UEFA, ci în veșnic

    proces cu forul european. Me-ciurile cele mai grele nu se mai joacă împotriva echipelor, ci împotriva contabililor.

    O ușă întredeschisă ne dă voie să vedem adevărata stare. Cu prosoapele în jurul brîului, cîțiva bărbați scandează în vestiar: “ASTRA E PE PRIMUL LOC / ȘI NU ARE BANI DELOC”. E O VARIANTĂ NAIVĂ A DANSULUI PE PLAJĂ DIN “ZORBA GRECUL”. Ați mai văzut un dezastru atît de frumos? Adevărul este acesta: Astra a intrat pe lista echipelor care își împlinesc destinul în meritocrația sportivă originală românească. Aici, regula e următoarea: “Ești în frunte? Pregătește-te să dispari”. Și invers: dacă o echipă durează prea mult,

    aceasta nu înseamnă tradiție, ci că ea este condamnată la boala lungă a mediocrității. În trecutul apropiat, avem cazurile din Dosarele X: Unirea Urziceni, Oțelul Galați, Steaua București. Se pregătesc Petrolul Ploiești și CFR Cluj.

    În loc să schimbăm sistemul care încă prelungește suferința, noi îl modificăm pe cel de desfășurare, unul cu play-off și play-out. Se cheamă că am făcut revoluție. DIN BANI CURAȚI, NICI MĂCAR UN CAMPIONAT CU 14 ECHIPE NU SE POATE SUSȚINE. În acest moment, fără fonduri sustrase din primării ori sindicate, fără bani spălați din contracte cu statul, numărul optim de echipe din Liga 1 este de șase echipe și un sistem de

    desfășurare ca o colecție de modă: primăvară-vară.

    Gîndiți-vă! Am avea un tur de cinci etape și un retur de cinci etape, desfășurat pe vreme frumoasă, în lunile mai și iunie. La sfîrșitul lui iunie, locurile 1 și 2 ar juca într-un play-off tur și retur, campioana merge în tururile preliminare din UCL, vicecampioana în anticamera EL. Echipele de pe pozițiile 3-6 ar urma doar să prezinte documente de la UEFA că și-au achitat datoriile la zi. N-ar promova nimeni. La ce bun?

    ASTFEL, AM ATINGE PERFECȚIUNEA, PRIN ACCEDEREA ÎN IARNA EUROPEANĂ. ANUME, CÎND CEILALȚI ÎNCEP SĂ JOACE CU ADEVĂRAT, NOI SĂ ÎNCEPEM HIBERNAREA.

    gazetaMiercuri, 21 octombrie 2015 17comentarii

    Caricaturile lui MierlăCaricaturile lui Mierlă

  • gazetaMiercuri, 21 octombrie 201518 baschet

    INTERVIU. Dragan Petricevici revine la Cluj, orașul în care și-a lansat cariera în România. Și nu doar cariera, ci și viața■ Oana Dușmănescu

    Trecerea lui Petricevici de la echipa masculină BC Timișoara, cîștigătoare a Cu-pei României, la echipa de fete a Clujului a luat prin sur-prindere lumea baschetului, la începutul acestei săptă-mîni.

    Pentru antrenorul sîrb-bos-niac în vîrstă de 46 de ani, nici una, nici cealaltă nu re-prezintă o noutate absolută. De fapt, acum două decenii, viaţa lui Dragan se schimba total, o dată cu venirea în Ro-mânia, la echipa masculină a Clujului, cu care ieșea cam-pion naţional, pentru prima oară în carieră.- Dragan, care e prima ta amintire de la Cluj?- Era 4 ianuarie 1996, ceea ce

    înseamnă că în curînd se fac 20 de ani. Țin minte

    că era multă zăpadă. Ninsese și era foarte frumos. Clujul e fru-mos și cînd e verde, dar cînd e alb e sublim! L-am rugat pe șofer să-mi facă vreo trei tu-ruri complete de oraș, pentru că voiam să-l țin minte așa cum era. Era un vis.- Care sînt diferențele - Clu-jul în 1996, Clujul acum?- Atunci simțeam în jurul meu că oamenii care trăiau în România erau entuziaști. Nu neapărat la Cluj. Impresia mea este că pe vremea aceea oamenii ador-meau și se trezeau mai fericiți. Se deschideau posibilități, tre-cuseră de-abia 6 ani de la Revoluție. Toți se bucurau de li-bertate.“Energia e încă prezentă în sport”- Aveai 27 de ani.- Da, și asta conta mult. Clujul, ca oraș universitar, trăia. Se sim țea viața din el. Erau 24 de

    ore într-o zi și mie mi se păreau puține. - Mai fuseseși în România?- Mai fusesem, cînd antrenam la Vrsec. Dar de atunci n-am amin-tiri frumoase, că m-au făcut șme -narii la schimbul valutar (Rîde).- Te întorci la Cluj cu inima deschisă?- Da, pentru că a rămas aceeași energie în privința sportului lo-

    cal. La fete echipa renaște și mi se pare un proiect bun, la care pot ajuta mult. Era o echipă în derivă totală, iar directorul executiv Liviu Alexa vrea nea-părat s-o pună pe picioare. Eu le-am mai antrenat un sezon pe fetele de la Tîrgoviște, deci nu va fi ceva nou.“Vreau performanță”- Te-ai despărțit de Timișoara. Cum a fost ruptura?- Finanțarea către BC Timișoara a fost sistată. Clubul există și-n continuare, este înscris în FIBA EuroCup, dar obiectivele s-au schimbat mult. După două luni de neplată, cei mai valoroși ju-cători au plecat, era și normal. Mai rămăseseră șase baschet-baliști, cinci români și unul din Bahamas, tînăr de tot. În 72 de ore, am reușit să fac rost de în-că 5 jucători. Dar eu îmi doresc să fac performanță și nu vreau să fiu asociat cu lipsa ei. Din pă-cate, în acest moment, la Timi -șoa ra nu se poate realiza acest

    lucru. Mă doare sufletul, Timi -șoara e casa mea și așa va ră-mîne mereu.- La Cluj ce obiective ai?- La Cluj vrem întîi să recon-struim echipa. De-abia de la anul vom putea vorbi despre obiective mai clare. Acum se-zonul e început, dar potențialul de progres este imens.- Care sînt diferențele dintre fete și băieți, din punctul de vedere al antrenorului?- Baschetul feminin e mai puțin rapid și mai puțin atletic decît cel masculin. Dar fetele se con-sumă mai mult nervos și sînt mai sensibile. Tot ele sînt cele care muncesc mai mult și sînt mai responsabile. Au și curaj mult. Acum culeg informații de la cole-gii din sportul feminin despre mentalul sportivelor, pentru că vreau să ajung la noile eleve cu temele bine făcute. Deocamda-tă îmi strîng lucrurile și viața pe care o am la Timișoara. Vineri cred voi fi deja înapoi la Cluj.

    “Începuturile nu se uit㔓Începuturile nu se uită”DRAGAN PETRICEVICI■ NĂSCUT pe 31 ianuarie 1969, la Sarajevo■ A ANTRENAT PE:1996-1997➛Universitatea Cluj1997-1999➛Poli Iași1999-2002➛West Petrom Arad2002-2003➛CSM Tîrgoviște (feminin)2003-2004➛CSU Asesoft Ploiești2004-2005➛Farul Constanța2005-2010➛BC Timișoara2010-2011➛Sahel (Tunisia)2011-2012➛CSU Sibiu2012-2015➛BC Timișoara2015-....➛Universitatea Cluj-Napoca (feminin)

    CV

    3 ani este perioada pe care a semnat Dragan Petricevici cu echipa Universita-tea Cluj-Napoca

    11 echipe are campiona-tul feminin de baschet. După trei etape dispu-tate, Clujul este pe locul 8

    1996 este anul venirii în România a lui Petricevici. Atunci U Cluj a cîștigat campionatul

    5 titluri naționale a cucerit Petricevici cu diverse echipe din România. În plus, a mai luat trei Cupe ale României. În 2011, a cucerit campionatul Tunisiei, Cupa Tuni-siei și Cupa Campionilor Africii cu Sahel

    Dragan Petricevici a antrenat ultima dată la Timișoara, dar a plecat după ce echipa a rămas fără sprijin financiar f MediafaxFoto

  • gazetaMiercuri, 21 octombrie 2015 19sporturi qq Anul acesta ar putea fi doi români Anul acesta ar putea fi doi români la Turneul Campionilor la dublu la Turneul Campionilor la dublu

    În căutare de puncte

    TENIS DINAMO ȘI CSM AU NIMERIT BINE!HANDBAL. Ieri a avut loc la Viena tragerea la sorți a meciu-rilor din turul 3 al Cupei EHF, la masculin. România a avut în ur-ne două echipe, CSM București și Dinamo București. Vicecam-pioana României va juca pentru intrarea în grupele Cupei EHF cu spaniolii de la Frigorificos Morrazo, locul 6 în Liga Aso-bal, după 7 etape, cu patru victorii și trei înfrîngeri. Ibe-ricii sînt la primul lor sezon în

    Europa din istoria cubului. Dina-mo București va juca împotriva slovenilor de la Maribor Bra-nik, care nu au nici ei rezultate spectaculoase în Europa. În plus, în liga slovenă, adversara dinamoviștilor e pe locul 7 după 7 etape, cu 7 puncte. Partidele tur au loc pe 21/22 noiembrie, iar returul o săptămînă mai tîr-ziu. CSM va juca prima manșă pe teren propriu, iar Dinamo în deplasare.

    HANDBAL. HCM Baia Mare are un început de sezon exce-lent. Vicecampioana României

    a susținut 11 meciuri oficiale pî-nă acum și le-a cîștigat pe toate, opt în Liga Națională și trei în Li-ga Campionilor. Aseară, într-un meci din etapa a 8-a, echipa pre-gătită de Aurelian Roșca a învins clar cu 28-23 pe Corona Brașov.

    A fost un recital al Adei Nechi-ta (foto), extrema dreapta care a marcat de 10 ori pen-tru băimărence, Abbingh 6 și Elisei 4 fiind următoarele re-alizatoare pentru gazde. Cea

    mai bună jucătoare a Coro-nei a fost interul stînga Cristina

    Zamfir, care a marcat de 8 ori. Cartaș 4, Rațiu și Briscan cu 3 au fost următoarele realizatoare.

    HANDBAL. CSM București a învins aseară cu 34-23 pe SCM Craiova, în deplasare, într-un meci în devans din etapa a 9-a a Ligii Naționale. Bucureștencele au maximum de puncte și au mo-ralul ridicat înainte de meciul din etapa a doua a Ligii Cam-pionilor, contra suedezelor de la Savehof, care va avea loc vi-neri, în deplasare. CSM a avut emoții la Craiova doar în prime-le 11 minute. Apoi, oaspetele s-au desprins, iar antrenorul Kim Ras-mussen a avut posibilitatea să ruleze tot lotul. Iulia Curea (foto, 7 goluri) a fost principala reali-zatoare a oaspetelor. CSM e pe primul loc în campionat, cu 27 de puncte, în timp ce Craiova e pe 8, cu 11 puncte.

    BAIA MARE, 11 DIN 11!

    q Înfrîngere în maratonTENIS. Monica Niculescu (foto, alături de Irina Begu) a cedat ieri în primul tur al turneului Premier de la Moscova în fața campioanei de anul trecut, Anastasia Pa-vliucenkova, 31 WTA. A fost 7-5, 0-6, 6-4 pentru rusoaică, învingătoare duminică la Linz, dar după o bătălie de două ore și 28 de minute. O altă româncă, Ana Bogdan, ajunsă pe tablou ca lucky loser, a cedat în fața Kristinei Mladenovic (Fra), 6-7 (4), 3-6.

    Florin Mergea (dreapta) și Rohan Bopanna au cîștigat cel mai important

    titlu împreună pe zgura de la Madrid f Guliver/GettyImages

    Florin Mergea, alături de Rohan Bopanna, joacă săptămîna aceasta la Viena cu gîndul la Londra, unde cei doi au șanse de calificare■ Luminița Paul

    În primul lor an de par-teneriat, Florin Mergea și Rohan Bopanna se pot califica la Turneul Campi-onilor de la Londra (15-22 noiembrie). Rezultatele va-loroase obţinute împreună, între care sclipesc titlurile de la Madrid – Masters 1000 – și Stuttgart – ATP 500, dar și semifinala de la Wimble-don, i-au ridicat pînă pe locul

    8 în cursa pentru O2. 8 în cursa pentru O2. Poate ar fi fost și mai sus

    dacă românul nu ar fi avut o accidentare la cotul drept, apărută în august, în timpul turneului de la Washington, care l-a deranjat pe toa-tă durata sezonului de hard nord-american. Apoi, după o discuţie cu Bopanna, au decis ca Mergea să ia pauză de la concursurile din Asia pentru a-și putea trata ten-dinita. Și să revină împreună la cele trei turnee din Europa rămase de disputat, pentru a strînge cît mai multe punc-te.

    Primul e chiar săptămîna aceasta, la Viena, de cate-gorie 500, unde Bopanna și Mergea sînt favoriţi 4 și îi vor întîlni în turul întîi pe Da-niel Nestor și Julian Knowle (Can/Aut). Apoi vin Basel, tot ATP 500, și P