Alexandru ceusianu

11
Rus Alexandra Andreea Clasa a VI-a C

Transcript of Alexandru ceusianu

Page 1: Alexandru ceusianu

Rus Alexandra AndreeaClasa a VI-a C

Page 2: Alexandru ceusianu

La 24 mai 1898, s-a născut în oraşul Reghin, Alexandru Ceuşianu. Începuturile gimnaziului nostru trebuie căutate în negura vremurilor, pe la 1725, când, pe strada Vânătorilor, a fost fondată o şcoală confesională reformată, în care învăţau copiii parohiei. Aceasta a devenit mai apoi, în 1869, şcoală de stat cu limba de predare maghiară, dar având şi o secţie română.

Page 3: Alexandru ceusianu

In frunte cu stimatul director profesor ,domnul Timus Jean,scoala este reprezentata de profesorii scolii care ,prin vointa lor,ne indruma pe noi,elevii acestei scoli, spre un drum al cunoasterii si al perseverentei pentru asigurarea unui viitor mai bun si astfel am ajuns cu totii la castigarea mai multor concursuri diferite si la obtinerea unor rezultate deosebite.

Page 4: Alexandru ceusianu

Scoala gimnaziala “Alexandru Ceusianu” este prezenta in organizarea mai multor activitati diferite incepand de la proiecte pana la cluburi si cercuri,dansuri populare,cor si concursuri diferite atat sportive cat si de cultura generala precum”Geller David”.Cercul de religie “Micul Apostol”este creat pentru tinerii artisti pasinati de arta picturii si a icoanelor pe sticla,acesta fiind infiintat de catre prof. Friciu Daniela.

Page 5: Alexandru ceusianu

La clubul de lectura “Micii cititori” participa copii pasionati de lectura alaturi de prof. Stoica Valentina Corul este locul ideal unde elevii scolii pot sa cante insotiti de prof. Klara Lovin.Acest cor a participat la multe evenimente alaturi de “Ansamblul Stejarelul”,un grup de tineri dansatori de dansuri populare condusi de prof.Ichim Ioan.

Page 6: Alexandru ceusianu

Concursurile sportive sunt organizate de catre profesorii de sport.Scoala gimnaziala “Alexandru Ceusianu ”este reprezantata in sport de o echipa de baschet care a adus de-a lungul anilor mai multe diplome,medalii si chiar si trofee.

Page 7: Alexandru ceusianu

Recent scoala gimnaziala “Alexandru Ceusianu”a participat la parada organizata de primaria municipiului Reghincu ocazia implinirii a 150 de ani de cand municipiul Reghin a fost ridicat la rang de la targ la oras liber regesc.Elevii clasei a VI-a c alaturi de o parte dintre elevele echipei de baschet au deschis parada alaturi de coordonatorii acestora prof.Atanasoaie Violeta si prof.Vass Georgeta.

Page 8: Alexandru ceusianu

S-a născut în 1932, la Cernăuţi, în România – aşa cum accentua mereu, în ciuda buletinului de identitate (unde era trecut Cernăuţi-URSS) în familia farmacistului Mordko şi a lui Fanny Geller. A avut astfel posibilitatea de a intra fără examen la orice facultate. A ales Politehnica din Cluj (iubea “U” Cluj, pentru care a jucat puţin şah şi tenis de masă), dar s-a transferat după un an la secţia de matematică-fizică. S-a întors la Reghin, unde a fost profesor mai întâi la Şcoala Generală 5, actuala Şcoală Gimnazială “Augustin Maior”, apoi la Liceul nr.2 şi Şcoala Generală nr. 2 (actuala Şcoala Gimnazială “Al. Ceuşianu”).

Prin “mâinile” sale au trecut şi au învăţat matematică sute, poate mii de elevi, rămânând în amintirea lor ca un dascăl desăvârşit care, prin talentul său pedagogic de excepţie i-a ajutat să descopere tainele matematicii.

S-a pensionat de boală în 1990 şi a murit în 1994, după o îndelungată suferinţă.

Page 9: Alexandru ceusianu

• Scoala gimnaziala “Alexandru Ceusianu ”este locul ideal de studiu deoarece saliile de clasa ofeara un spatiu curat si aerisit;

• Atat saliile de clasa cat si baile si curtea scolii sunt curate si ingrijite astfel asigurandu-se igiena;

• Scoala este donata cu doua curti mari,intr-una dintre ele aflandu-se un mic chiosc de unde elevii se pot aproviziona cu alimente,numeroase clase si o biblioteca

• Scoala mai are un laborator de chimie,fizica si informatica,doua sali de sport si un cabinet de religie,alcatuite din elementele necesare indeplinirii unei ore;

• Pauzele sunt asigurate de muzica,iar actiunea in scoala este monotorizata video.

Page 10: Alexandru ceusianu

Invatatura este un punct Invatatura este un punct forte al scolii.Profesorii forte al scolii.Profesorii predau elevilor intr-un predau elevilor intr-un

mod cat mai mod cat mai atractiv.Cunostintele atractiv.Cunostintele

acumulate de catre elevi acumulate de catre elevi sunt observate in sunt observate in

rezultatele deosebite la rezultatele deosebite la invatatura, dar si in invatatura, dar si in

participarea si castigarea participarea si castigarea mai multor concursuri si mai multor concursuri si

olimpiade la diferite olimpiade la diferite discipline.discipline.

Page 11: Alexandru ceusianu

Elevi trebuie sa se comporte in scoala pe baza unor legi .Astfel acestia nu trebuie sa distruga lucrurile din scoala,trebuie sa fie disciplinat si respecruos,sa nu intrerupa orele de studiu,sa mentina ordinea in salile de cursuri,sa nu fie vulgari in comportament cat si in limbaj si alte reguli care contribuie la un comportament adegvat al unui elev.De asemenea elevii au sarcini si responsabilitati care trebuie sa fie duse la bun sfarsit.Nerespectarea regurilor cu privire la comportamentul acestor reguli duce la un prim avertisment la sanctinarea elevului prin scaderea notei la purtare.