27.02.2016

3
Tocanita de gaina cu legume Ingrediente: O gaina de 1,2 kg, sare, piper, 4 linguri ulei, 5 cepe, 2 catei usturoi, 400 g cartofi, 600 g ardei grasi, 150 g vinete, 150 g conopita, 200 g rosii, 800 ml supa de carne, boia, maghiran tocat Mod de preparare: Gaina se taie in bucati, se condimenteaza si se prajeste in ulei pe toate partile. Legumele se taie toate bucati potrivite si se pun in cratita impreuna cu gaina. Se toarna supa, semintele de mustar, boiaua. Se fierb acoperit 50-60 min pana se moaie. Se sareaza si se pipereaza . Mod de servire Se serveste cu maghiran presarat. Drob din piept de pui cu ciuperci Ingrediente 300g piept de pui fiert 1 legatura Frunze patrunjel Un fir de praz 3 fire ceapa verde 1 ardei kapia 500g ciuperci 4 oua 50g ulei Sare piper Mod de preparareCeapa si prazul le taiem feliute, ardeiul il curatam de seminte si-l taiem in cuburi. Patrunjelul il maruntim. Ciupercile le taiem in bucati maricele, la fel procedam si cu pieptul de pui, fara piele si os, fiert si racit, inainte. Intr-un bol, batem putin ouale, cu o furculita. Punem uleiul la incins intr-o tigaie, adaugam ceapa, prazul si ardeiul, lasam cam 2’, la calit apoi adaugam ciupercile. Amestecam si lasam sa se caleasca cam 15’, in prima faza ciupercile isi vor lasa zeama, dar in timp ce ele se fierb/calesc in sucul propriu, aceasta va scadea. Adaugam ouale si patrunjelul, asezonam cu sare si piper, amestecam bine si luam cratita de pe foc. Tapetam cu hartie de copt, o tava, sau forma de chec daca doriti si rasturnam amestecul.Dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 30- 45’, pana se rumeneste frumos deasupra. Portionam cand este rece si servim ca aperitiv.

description

retete

Transcript of 27.02.2016

Page 1: 27.02.2016

Tocanita de gaina cu legumeIngrediente:

O gaina de 1,2 kg, sare, piper, 4 linguri ulei, 5 cepe, 2 catei usturoi, 400 g cartofi, 600 g ardei grasi,

150 g vinete, 150 g conopita, 200 g rosii, 800 ml supa de carne, boia, maghiran tocat

Mod de preparare:

Gaina se taie in bucati, se condimenteaza si se prajeste in ulei pe toate partile. Legumele se taie

toate bucati potrivite si se pun in cratita impreuna cu gaina. Se toarna supa, semintele de mustar,

boiaua. Se fierb acoperit 50-60 min pana se moaie. Se sareaza si se pipereaza . Mod de servire Se

serveste cu maghiran presarat. 

Drob din piept de pui cu ciuperci

Ingrediente300g piept de pui fiert 1 legatura Frunze patrunjel Un fir de praz 3 fire ceapa verde 1 ardei kapia 500g ciuperci 4 oua 50g ulei Sare piper

Mod de preparareCeapa si prazul le taiem feliute, ardeiul il curatam de seminte si-l taiem in cuburi. Patrunjelul il maruntim. Ciupercile le taiem in bucati maricele, la fel procedam si cu pieptul de pui, fara piele si os, fiert si racit, inainte. Intr-un bol, batem putin ouale, cu o furculita. Punem uleiul la incins intr-o tigaie, adaugam ceapa, prazul si ardeiul, lasam cam 2’, la calit apoi adaugam ciupercile. Amestecam si lasam sa se caleasca cam 15’, in prima faza ciupercile isi vor lasa zeama, dar in timp ce ele se fierb/calesc in sucul propriu, aceasta va scadea. Adaugam ouale si patrunjelul, asezonam cu sare si piper, amestecam bine si luam cratita de pe foc. Tapetam cu hartie de copt, o tava, sau forma de chec daca doriti si rasturnam amestecul.Dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 30- 45’, pana se rumeneste frumos deasupra. Portionam cand este rece si servim ca aperitiv.

Reteta trimisa de rebecca93.

Varză de Bruxelles cu ciuperciEste un preparat ideal pentru zilele în care vrei să mănânci ceva delicios şi sănătos, dar şi foarte uşor de pregătit. Dacă urmezi o dietă, înlocuieşte untul cu ulei de măsline.

Page 2: 27.02.2016

Ingrediente4 căni cu varză de Bruxelles tăiată în jumătăţi200 grame cu ciuperci5 linguri cu unt1/2 cană cu pătrunjel tocat măruntsare şi piper după gust3 căţei de usturoi, tocaţi măruntzeama de la o lămâie 

Mod de preparareFierbe varza de Bruxelles timp de zece minute într-o oală cu apă uşor sărată.Toarnă varza de Bruxelles într-o strecurătoare şi las-o câteva minute până ce apa este scursă complet.Topeşte untul într-o tigaie mare. Adaugă ciupercile şi lasă-le până ce devin uşor maronii.Adaugă varza de Bruxelles, pătrunjelul, usturoiul, zeama de lămâie, sarea şi piperul şi amestecă bine, apoi ia de pe foc.Serveşte fierbinte.

Ciorba de oase de porc cu tarhon

Este o reteta recomandata ca dieta pentru cei cu tendinte de ingrasare. Ingredientele sunt pentru 2 portii si o portie cuprinde 118 calorii. 

Ingrediente: 200 g. oase de porc, 100 g. morcovi, 40 g. ceapa, 60 g. albitura, 60 g. telina, 30 g. orez, 10 ml. otet, sare, tarhon. 

Mod de prepare: Se spala oasele, se sparg si se pun la fiert in apa cu sare. Se spumeaza, apoi se adauga legumele, curatate, spalate si taiate fideluta sau cuburi. Se fierbe totul la foc mic. Se adauga orezul, fiert separat. Cand a fiert bine, se adauga otetul si tarhonul, taiat mai mare si oparit. Se mai dau 2-3 clocote.