101 Afirmatii Puternice

download 101 Afirmatii Puternice

of 26

description

101 Afirmatii Puternice

Transcript of 101 Afirmatii Puternice

101 Afirmatii Puternice: Activeaza Legea Atractiei!

Puterea AfirmatiilorDaca vrei sa schimbi rezultatele din viata ta, trebuie sa-ti shimbi felul de a gandi. Daca vei continua sa gandesti mereu acelasi lucru, atasandde cele mai multe ori emotii puternice pozitive/negative acestor ganduri,esenta acelui lucruse va manifesta cu siguranta in viata ta.

Vezi tu,ceea ce ne spunemin fiecare zi (acea voceinterioara) afecteaza felul in caregandim despre noi insine.

Se spune ca noi suntem cei maide temutcritici ai nostri si acest lucru reiese evident din ceea ce ne spunem in fiecare zi, fara sa ne dam seama ca neauto-sabotam:

Exemple de gandire negativa: Of, iar nu mi-am luat cheile astazi de ce sunt atat de uituca? Nimeni nu a ras la glumele pe care le-am pregatit pentru aceasta prezentare. Sunt unspeaker plictisitor. Poate data viitoare nu ar mai trebui sa ma ofer voluntar Carmen nu a raspuns la niciunul dintre mesajele pe care i le-am trimis dupa aceasta prima intalnire. Oare m-a gasit neatragator? Nu sunt destul de bun pentru ea?Mai devreme sau mai tarziu acest fel de gandire negativa patrunde in subconstient si vomrepeta aceste ganduri pe pilot automat fara sa realizam. Mai rau, permitem gandurilor limitative care le insotesc:

Uit tot timpul, Nu sunt bun sa vorbesc in public, Sunt neatragator, Sunt prea grasa, Nu sunt destul de buna, Nu ma duce capul, etcsa formezeconvingerile si realitatea noastra.

Si pe masura ce atragem din ce in ce mai des situatii care par sa valideze acest mod de a gandi, suntem atrasi intr-o spirala negativa cene va impiedicasa putem atrage abundenta, iubirea si fericirea pe care le meritam cu adevarat.

Cum putem insa sa ne schimbam gandurile, in asa fel incat acestea sa ne umple de putere in loc sa ne limiteze? Aici intervineputerea afirmatiilor. Ele ajuta la neutralizarea acestei voci interioare negative, iar pe termen lung pot inlocui gandurile negative/limitative cu alte ganduri puternice si pline de iubire care ne vor deschide mintea sa putem vedea posibilitati si oportunitati in loc depiedici si obstacole.

Cum Sa Folosesti AfirmatiileDe cel putin 2 ori pe zi stai in fata oglinzii, priveste-te in ochi si repeta cu voce tare afirmatia preferata. Este OK daca la inceput nu crezi pe deplin ceea ce spui, si este OK daca te simti un pic ridicol sau ca-ti pierzi timpul si ca nu va avea nici un efect. Dar te sfatuiesc sa nu renunti la idee pana ce nu ii acorzi cel putin dreptul de a putea actiona in viata ta.

Efectueaza acest exercitiu cel putin pentru 30 de zile si daca nu vei simti sau vedea o schimbare in viata ta, poti sa renunti daca iti doresti. Dar acorda-ti aceasta sansape care o aide a strivi si a pune capat tuturor credintele tale limitative si de a-ti ridica in acelasi timp nivelul de vibratie cu fiecare afirmatie rostita/gandita cu inima deschisa.

Pe masura ce trec zilele, le vei rosti cu si mai multa convingere, putere si incredere. Te vei simti mult mai bine cu tine insuti, si vei simti ca esti pe cale sa atragi lucruri minunate in realitatea ta.

Si asa si este!Afirmatii Pentru Sanatate Si Imagine Personala1). Astazi, imi iubesc corpul in mod profund, pe deplin si cu bucurie.2). Corpul meu are propria intelepciune, si eu am incredere deplina in ea.3). Corpul meu este doar o simpla proiectie a convingerilor mele despre mine.4).Sunt tot mai frumoasa si mai luminoasa pe zi ce trece.5). Aleg sa vad perfectiunea divina in fiecare celula a corpului meu.6).Pe masura ce ma iubesc pe mine insumi, permit si altora sa ma iubeasca.7). Deficientele sunt tranformate de iubire si acceptare.8). Astazi aleg sa-mi onorez frumusetea, puterea si felul meu unic de a fi.9). Iubesc felul in care ma simt atunci cand am grija de mine.10). Astazi, propria mea stare de bine este prioritatea mea.

Afirmatii Pentru Incredere Si RespectulDe Sine11). Frica este doar un sentiment; nu ma poate tine pe loc.12). Stiu ca pot stapani orice lucru daca il fac destul de des.13). Astazi sunt dispus sa gresesc pentru a putea avea succes.14). Consider caamputerea pentru a-mi face visele sa devina realitate.15). Am de gand sa ma relaxez si sa ma distrez, indiferent de rezultat.16). Sunt mandru de mine pentru ca indraznesc sa incerc; multi nu fac nici macar asta!17). Astazi in pun increderea totala in ghidarea interioara.18). Forta mea creste cu fiecare pas inainte pe care il fac.19). Permit ezitarii saplecesi fac locvictoriei.20). Cu un plan solid si deplina incredere in mine insumi, nu existanimicce nu pot infaptui.Afirmatii Pentru Abundenta Si Prosperitate21.) Suntdechis ideiide abundenta in toate aspectele vietii mele.22.) Am intotdeauna mai mult decat suficientdin tot ceea ce am nevoie.23.) Multumesc, multumesc, multumesc!24.) Astazi sunt perfect constient de toata abundenta din jurul meu.25.) Permit universului sa ma binecuvinteze in moduri surprinzatoare si pline de bucurie.26.) Inima meaplina de recunostintaeste un magnet care atrage mai mult din ceea ce imi doresc.27.) Prosperitatea ma inconjoara, prosperitatea este inauntrul meu, prosperitatea curge catre si prinmine.28.) Radiez pasiune,intentie si prosperitate.29.) Sunt intotdeauna ghidat catre persoane care au nevoie de ceea ce le ofer.30.) Pe masura ce angajamentul meu de a-i ajuta pe altii creste, la fel si bunastarea mea.31.) Ziuade azidetine unpotential nelimitat pentru bucurie, abundenta si iubire.Afirmatii Pentru Scopul Vietii32.) Cu cat mai bine ma cunosc pe mine insumi, cu atat mai clar imi devine scopul vietii mele.33.) Talentele siabilitatile mele unice pot face o diferenta profunda pentru lumea intreaga.34.) Astazi imi urmez inima si imi descopar destinul.35.) M-am nascut sa fac lucruri marete.36.) Sunt limitat doar de viziunea mea despre ceea ce este posibil.37.) Scopul meu in viata este sa dezvolt si sa impart cu ceilalti cele mai bune parti ale mele.38.) Astazi prezint lumii intregi darul iubirii, pasiunii, bucuriei si talentului meu.39.) Nu trebuie sa cunoscdrumul inintregimepentru a face un singur pas.40.) Imi indeplinesc scopul vietii mele, incepand aici si acum.41.) Scopul vietii mele este ceea ce decid eu ca vreau sa fie.Afirmatii Pentru Pace Interioara42.) Totul este bine, aici si acum.43.) Linistea si paceaincep cu o alegere constienta.44.) Astazi imbratisez simplitatea, pacea si relaxarea.45.) O inima linistita face o viata linistita.46.) Am incredere ca universul imi va trimitebinele cel mai inaltin fiecare situatie.47.) Devenind liniste, creez liniste in fiecare experienta.48.) Imi umplu intreaga fiinta cu lumina iubirii, pacii si fericirii.49.) Linistea incepe atunci cand renunt sa mai controlez fiecare detaliu.50.) Unde locuieste linistea, frica nu are ce cauta.51.) Astazi misiunea mea este sarenunt si sa eliberez.

Afirmatii Pentru Oportunitate52.) Astazi imi deschid mintea spre oportunitatile nesfarsitecare ma inconjoara.53.) Oportunitatile sunt peste tot, daca aleg sa le observ.54.) Indraznesc sa actionez atunci cand vad mari oportunitati.55.) Intuitia mea ma ghideaza catre cele mai lucrative oportunitati.56.) O oportunitate nu este decato posibilitatepana cand nu actionez asupra ei.57.) Astazipercep fiecare moment ca o noua oportunitatede a-miexprima maretia.58.) Astazi imi extind constienta asupra potentialului ascuns in fiecare experienta.59.) Permit fiecarei experiente de astazi safie o poartacatre ceva mult mai bun.60.) Fiecare decizie pe care o iau creeaza noi oportunitati.61.) Cele mai bune oportunitati sunt create, nu gasite.

Afirmatii Pentru Iubire62.) Sunt pregatit pentru o relatie adevarata si plina de iubire.63.) Toate relatiile mele sunt pline de semnificatie si ma implinesc.64.) Pe masura ce impart iubirea cu ceilalti, universul imi intoarce iubirea reflectand-o inapoi.65.) Consider fiecare persoana intalnita ca pe un suflet pereche.66.) Am incredere ca universul stie perfect tipul de partener care este perfect pentru mine.67.) Astazi imi eliberezteama si imi deschid inima pentru dragostea adevarata.68.) Sunt recunoscator pentru oamenii din viata mea.69.) Sunt partenerul perfect pentru partenerul meu perfect.70.) Merit o relatie adevarata, plina de iubire si respect reciroc.71.) Merit sa fiu iubit, siimi ingaduiesc sa fiu iubit.

Afirmatii Pentru Vindecare72.) Sunt puternic si sanatos.73.) Energia si vitalitateaimi cresccufiecare zi.74.) Sunt deschiscatrecurgerealibera si naturala a starii de bine.75.) Ghidarea mea interioara ma indreapta catrea modalitatile corecte de vindecare pentru mine.76.) Sanatatea abundenta si starea de bine sunt drepturile mele din nastere.77.) Multumesc pentru vigoarea, sanatatea si vitalitatea mea.78.) Ma simt mai bine si mai puternic, acum.79.) Iubesc sa am grija de mine.80.) Astazi,hrana pe care o ofer corpului meu este cea mai mare prioritate a mea.81.) Multumesc pentru oportunitatea de a-mi echilibra mintea, corpul si sufletul.

Afirmatii Pentru Claritate Interioara82.) Astazi sunt treaz, pentru a primi intelepciunea cea mai inalta.83.) Vocea mea interioara ma ghideaza in fiecare moment.84.) Gandesc clar, limpede si concentrat.85.) Cunosc intotdeauna actiunile corecte pentru a-mi indeplini scopurile.86.) Cand stiu incotro ma indrept, sa ajung acolo este o certitudine!87.) Astazi sunt completacordat la intelepciunea mea interioara.88.) Armonia este intotdeaunasemnulechilibrului interior.89.) Multumesc pentru ca mi-ai aratat drumul spre visul meu.90.) Am incredere in intuitia si sentimenetele mele.91.) Sunt detasat si intotdeauna deschis ghidarii divine.

Afirmatii Pentru Pretuirea De Sine92.) Sunt plin de iubire, lumina si pace.93.) Ma tratez intotdeauna cu bunavointa si respect.94.) Nu trebuie sa fiu perfect; trebuie doar sa fiu eu insumi.95.) Astazi imiacord permisiuneade astraluci.96.) Imi onorez cele mai bune parti ale mele si le impart cu altii.97.) Sunt mandru de tot ceea ce am realizat pana acum.98.) Astazi imi acord permisiunea sa fiu maiputernic decat temerile mele.99.) Ma iubesc pe mine insumi, indiferent de orice.100.) Sunt cel mai bun prieten si sustinator al meu.101.) Multumesc pentru calitatile, trasaturile si talentele care ma fac atat de unic.Afirmatii pentru sanatate Fiecare celula din corpul meu vibreaza de sanatate si energie

Iubirea mea pentru mine imi vindeca viata, imi hraneste mintea,corpul si spiritul

Corpul meu se vindeca usor si repede

Afirmatii pentru abundenta Prosper indiferent de ceea ce fac si merit prosperitate in toate domeniile vietii mele

Cu cat sunt mai recunoscator pentru ceea ce am cu atat mai multe motive de recunostinta voi avea.

Imi platesc toate facturile cu dragoste si stiu ca abundenta vine usor in viata mea

Afirmatii pentru dragoste Stiu ca merit dragoste si o accept chiar acum

Ma bucur de dragostea pe care o primesc in fiecare zi

Trimit dragoste tuturor si dragostea mi se intoarce nzecit

Am un partener minunat si amandoi suntem fericiti si plini de pace

Ma eliberez de disperare si permit dragostei sa ma gaseasca

Atrag numai relatii fericite

Afirmatii pentru pierderea greutatii Am greutatea perfecta pentru mine

Fac alegeri sanatoase pentru sanatatea mea

Aleg sa fac regulat exercitii fizice

Afirmatii pentru stima de sine Cand am incredere in mine si ceilalti au incredere in mine

Imi exprim cu incredere dorintele si sentimentele

Sunt o persoana unica, speciala, creativa si minunata

Afirmatii pentru pace si armonie Toate relatiile mele sunt pline de dragoste si armonie

Sunt impacata cu mine insami

Am incredere in procesul vietii

Afirmatii pentru bucurie si fericire Viata este vesela, plina de surprize fericite

Viata mea este vesela, plina de dragoste, distractie si prieteni

Opresc critica, ma bucur de iertare, relaxare si sunt deschisa

Aleg dragostea, bucuria si libertatea, imi deschid inima si las ca toate lucrurile frumoase sa intre in inima mea56 Afirmatii pentru autovindecare SwamiKryiananda

1. SuccesulAdevratul succes nseamn transcendent.nseamn s gsim ceea e ne dorim cu adevrat, ceea ce nseamn nu obiecte, ci pacea luntric, nelegerea de sine i, mai presus de toate, bucuria LuiDumnezeu.Succesul exterior nseamn, de asemenea, transcenden. nseamn ridicarea deasupra mplinirilor trecute pentru a ajunge la noi niveluri de realizare.Succesul poate s nsemne i acceptarea eecurilor, cnd o asemnea acceptare ne ajut s depim o ambiie fals. Mai mult de-att, orice eec poate s fie o treapt ctre cea mai mare realizare.Succesul nu trebuie s fie msurat prin lucrurile realizate, ci prin nelegerea i abilitile noastre crescnde i prin apropierea tot mai mare deDumnezeu.AfirmaieLas n urma mea i eecurile i mplinirile.Ceea ce voi face astzi va crea un viitor nou i mai bun, plin de bucurie interioar.RugciuneTu, Creator al galaxiilor i al nenumratelor, sclipitoarelor stele, nsi puterea Universului este a Ta!Fie c eu s reflect aceast putere n oglinda mrunt a vieii i contiinei mele.

2. DragosteaDescoperi dragostea nu fiind iubit, ci iubind.Nu putem cunoate vreodat dragostea dac ncercm s-i facem pe alii s fie atrai de noi; dup cum nu o putem descoperi nici concentrndu-ne dragostea asupra lor. Pentru c dragostea este infinit; nu ne aparine niciodat, ca s o putem crea.Cu ct uitm mai mult de noi nine druindu-ne celorlali, cu att mai bine putem nelege ce este cu adevrat dragostea. i, cu ct iubim mai mult, ca o canalizare a dragostei Lui Dumnezeu, cu att mai bine putem nelege c dragostea Lui este unica dragoste din ntregul univers.Afirmaiei voi iubi pe ceilali ca i cum ar fi prelungiri ale eului meu i ele dragostei pe care o simt venindu-mi de la Dumnezeu.RugciuneTu, Cel infinit, f-m s fiu un canal pentru dragostea Ta! Prin mine, sdete seminele dragostei n inimile pustii de pretutindeni.

3. FericireaFericirea este o atitudine a minii, nscut din simpla hotrre de a fi fericit, indiferent de mprejurrile externe. Fericirea nu rezid n lucruri, nici n realizrile exterioare. Este aurul naturii noastre interioare, ngropat sub rutina dorinelor exterioare ale simurilor.Atunci cnd tii c nimic din afara ta nu te poate afecta nici o dezamgire, nici un eec, nici un fel de nenelegere cu ceilali -, tii c ai reuit s gseti adevrata fericire.Fii hotrt s pstrezi aceasta flacra aprins pentru totdeauna n inima ta.AfirmaieJur ca de astzi nainte s fiu fericit n orice mprejurare. VIN din bucuria Lui Dumnezeu. SUNTbucuria Lui Dumnezeu.RugciuneTu, Domn al bucuriei, umple-m cu o fericire fr margini. Pentru c sunt copilul Tu, fcut dup imaginea Ta plin de iubire. Dup cum Tu eti bucurie i eu, n sufletul meu, sunt la fel.

4.EnergiaEnergia este a noastr nu atunci cnd ne adunam puterile, ci atunci cnd o dedicm de bun voie, cu bucurie, realizrii lucrurilor n care credem cu convingere.Credina si energia merg man n mn. Daca ai credin n ceea ce faci, poi s mui munii din loc.Energia este cu att mai mare cu ct cauza ta este mai dreapt. Cu ct este mai mare credina, cu att mai mare este si puterea voinei. Si cu ct mai mare este puterea voinei, cu att mai mare este fluxul de energie care te strbate.AfirmaieAm nuntrul meu energia pentru a realiza tot ceea ce vreau s fac. n spatele fiecrei aciuni a mea se afl puterea fr margini a Lui Dumnezeu.RugciuneEnergie Cosmic, vitalizeaz toate celulele corpului meu; ncarc-mi mintea cu inspiraie fr limite; umple-mi sufletul cu bucuria Ta nesfrit.

5. mprtireaAdevrata fericire rezid nu n faptul de a poseda, ci n a mprti cu alii ceea ce ai tu. Astfel se dezvolt sentimentul identitii proprii, pe msur ce nvei s trieti i s te bucuri de un sentiment tot mai puternic al realitii.Oamenii care mprtesc de bun voie cu ceilali se simt constant scldai de un izvor interior de fericire.mprtirea este poarta prin care sufletul scap de nchisoarea preocuprii de sine. Este una din celemai curate cai ctre Dumnezeu.AfirmaieCeea ce le dau celorlali nu risipesc, pentru c, n realitatea mea cea mare, rmne totdeauna al meu. Sunt fericit prin fericirea tuturor!RugciuneTu, Cel Infinit, care mprteti, nva-m s-mi gsesc fericirea prin ceilali.

6. MuncaMunca trebuie fcut cu o atitudine creativ niciodat n scopul unui ctig egoist, ci pentru ansa de a avea o lume mai bun pe care ne-o ofer.Cei care muncesc cu gndul la rsplata triesc n viitor; i pierd obiceiul de a tri aici i acum, singurul loc unde poate fi gsit fericirea adevrat.Munca trebuie s fie fcut ntotdeauna ct mai bine cu putin nu din autoamgire, ci n semn de mulumire pentru darul vieii, luminii soarelui, apei i aerului i n semn de mulumire pentru puterea data nou de Dumnezeu pentru a le fi de folos semenilor notri.AfirmaieVoi munci gndindu-m la Tine, Doamne, Dumnezeule. ie i nchin ce este mai bun n mine.RugciuneDoamne, Dumnezeule, Preaiubit, care ai creat att de minunat munii nali, nzpezii, rurile n matca lor, florile colorate i parfumate, oceanele ntinse i unduitoare i stelele deprtate i strlucitoare: arat-i prin mine bucuria Ta perfect.

7. SiguranaOmul se strduiete toat viaa s strng averi, s-i asigure proprietile mpotriva pierderii i sntatea mpotriva devastrii bolilor. i ntemeiaz credina pe msuri exterioare i nu vede c o asemenea credina este ca i cum i-ai cere valului s nu se mite!Sigurana este numai a aceluia care i pune credina numai n Dumnezeu. Cel mai practic dintre oameni este acela care i d viaa Lui Dumnezeu, rugndu-se: Sigurana mea i aparine ie, Doamne, Dumnezeule. Asta nu nseamn c nu ar trebui s fim contieni. ns, dup ce ne dm toat silina, grija trebuie s o lsm n seama Lui Dumnezeu!AfirmaieTriesc n slaul prezenei interioare a Lui Dumnezeu. Nimeni i nimic nu poate trece prin zidurile acestea ca s-mi fac vreun ru.RugciunePrimesc, Doamne, Dumnezeule, tot ceea ce vine la mine, ca venind din minile Tale. tiu c mi vine cu binecuvntare, pentru c al Tu sunt, aa cum Tu eti de-a a pururea al meu.

8. Mulumirea sufleteascSe spune c mulumirea sufleteasc este virtutea suprem. Mulumirea sufleteasc nseamn s trieti din plin ceea ce este bun din fiecare moment. Mai presus de orice, nseamn s trieti n urma momentului prezent, n acel Acum Etern.Ct de mult pierd n via oamenii care i doresc permanent ca lucrurile s fie altfel dect sunt! Care se plng fr ncetare i care i spun c lumea le datoreaz cu mult mai puin dect le d!Trebuie s zmbim nluntrul nostru cu Dumnezeu, tiind c viaa este visul Su. Mulumirea sufleteasc este calea cea mai sigur de a obine tot ceea ce este mai bun din fiecare mprejurare.AfirmaiePrin cele mai puternice furtuni ale vieii, sunt mulumit, pentru c am n inima pacea Lui Dumnezeu.RugciuneDoamne, Dumnezeule, cum Tu trieti de-a pururea mpcat cu Tine nsui, ajut-m i pe mine s triesc, de-a pururea, cu mulumirea n suflet c pot fi vrednic s triesc n bucuria Ta

9. DevotamentulNiciodat nu poi s ajungi la un final fericit fr devotament. Niciodat nu poi s obii un succes adevrat dac nu sunt implicatesentimentedin inim. nsi puterea voinei este o combinaie de energie isentimente, ndreptate n sensul realizrii.n cutarea Lui Dumnezeu, dezvluirea dragostei naturale din inim, sub forma devotamentului profund, este principala cerin a succesului. n lipsa devotamentului, nu poate s fie ntreprins nici mcar un singur pas ctre El. Devotamentul nu este un sentiment: este dorina profund de a fi una cu Dumnezeu i de a cunoate singura realitate care exist.AfirmaieCu sabia devotamentului tai funiile inimii care m leag de iluzii. Cu cea mai profund dragoste mi pun inima la picioarele Omniprezenei.RugciuneTat Preaiubit, Mam, Dumnezeule: sunt al Tu cu totul! Alii s Te caute sau s nu Te caute; nu conteaz pentru dragostea mea pentru Tine. Prin toate ncercrile vieii, rugciunea mea este una: dezvluie-Te mie!

10. IertareaIertarea este sabia victoriei! Cnd i iertm pe aceia care ncearc s ne fac ru, i lsm fr de nsi puterea de a ne face ru. Mai mult chiar, dac rspund cu iubire, i unesc forele cu ale noastre i, astfel, fora noastr se dubleaz.ns iertarea nu trebuie dat pentru efectul pe care l are asupra celorlali, ci pentru libertatea pe care o afirm n inimile noastre. Nu permite ca vreo circumstan exterioar s-i condiioneze fericirea interioar. Nu te mulumi cu mulumirea omului. Nu te mulumi dect atunci cnd simi n inima ta bucuria Lui Dumnezeu.AfirmaieTot ceea ce mi se ntmpl este spre binele meu. Primesc cu braele deschise toate durerile i le consider ocazii de a-mi lrgi nelegerea.RugciuneDoamne, Dumnezeule, att de des durerile prin care am trecut prin via m-au ndurerat! ntretemi puterea de a iubi, s pot pune totul la picioarele Tale, Prietenul meu etern.

11. Puterea voineiPuterea voinei i nu ideea vag i abstract de noroc este secretul adevratei mpliniri. Puterea voinei, la nivelurile subtile ale energiei, genereaz ceea ce pare numai s fie noroc, atrgnd asupra noastr, ca un magnet, ocaziile. Puterea voinei noastre este ntrit de nlturarea din minile noastre a tendinei de a spune nu: obstruciile dubiilor, trndviei i ale fricii da, chiar i ale fricii de a avea succes!Puterea voinei este cultivata prin perseverarea n mplinirea tuturor scopurilor pe care i le propui.Trebuie s se nceap cu ntreprinderi mici, iar pe urm s se treac la unele mari. Puterea infinit a voinei vine din alturarea redusei puteri omeneti a voinei la contiina infinit, atotputernic, a Lui Dumnezeu.

AfirmaieVoina mea este s fac ceea ce este drept s fac. n lturi, voi muni care stai n calea mea! Nimic nu-mi poate opri naintarea!RugciuneTu, Putere Infinit, mi voi folosi voina, dar cluzete-mi Tu voina n tot ceea ce fac, s fie pe potriva voinei Tale.

12. SntateaSntatea nseamn mai mult dect a nu fi bolnav! Este o stare radioas a binelui interior.Bolile fizice pot fi vindecate de medicamente. ns nici un medicament nu poate s induc acea stare de energie fr limite care apare atunci cnd fiecare celul a corpului coopereaz cu mintea de bunvoie, bucuroas, n tot ceea ce caut s fac.O asemenea stare de bine radioas apare dup ce mintea a fost curat de orice umbr de nehotrre, de fric, de dubiu; cnd ai nvat s spui DA n viaa i cnd ai nvat s iubeti.AfirmaieCelulele corpului meu mi ascult voina: danseaz cu o vitalitate divin! M simt bine! Sunt un ru curgtor de putere i energie fr limite!RugciuneTu Puternic Surs a tot ceea ce este drept i bun, ajut-m s vd puterea mea ca expresie a puterii Tale infinite. Ajut-m s alung ntunericul bolii: este de-a pururea strin luminii Tale!

13. AutocontrolulDac un lac este fcut s se scurg prin prea multe praie, seac n curnd. La fel, dac energiile din inima unui om se mpart n nenumrate torente de dorine, omul este secat, n cele din urm, de nsi puterea de a simi. Stul de plceri, devine uscat, blazat i indiferent pn i la cele mai mari minuni.Senzualul i imagineaz c, renunnd la plceri, ar renuna la fericire. Dar, de fapt, cu ct omul i nfrneaz mai mult simurile i nva s triasc mpcat cu eul su interior, cu att mai mult descoper c strlucete de fericire, sntate i de o senzaie radioas de libertate i bine.AfirmaieSunt puternic prin mine. Sunt ntreg cu eul meu. Bucuria i perfeciunea universului ateapt s fie descoperite n nsi fiina mea luntric!RugciuneNu tnjesc dup nimic din ce-mi poate oferi lumea, Doamne, Dumnezeule. Tu, Infinit Perfeciune, f-m una cu Tine!

14. RbdareaRbdarea, dup cum bine s-a spus, este calea cea mai scurt pn la Dumnezeu. Pentru a-i armoniza inima cu ritmurile Eternitii, trebuie ca, mai nti, s te armonizezi la ritmurile prelungi ale vieii. Nu trebuie s-i permii minii tale s se lase absorbit de micile ncreituri de la suprafaa mrii.Rbdarea nseamn, de asemenea, adaptarea la orice este viaa, n loc s-i doreti s fie cu totul altceva. Rbdarea este o condiie obligatorie pentru orice fel de succes. Pentru c, atunci cnd avem de-a face cu lucrurile aa cum sunt ele, le putem schimba n orice altceva am vrea noi s fie.AfirmaieNu sunt nici o ncreitur pe suprafaa mrii i nc nici un val la rm; sunt vasta adncime a oceanului, neatins de furtunile puternice de la suprafa, neatins de vreo schimbare superficial.Rugciunendelung Te-am chemat, Doamne, Dumnezeule, dar Tu nu mi-ai rspuns. Ct amar de vreme mi-ai ndurat nestatornicia! n viaa aceasta, o Doamne, i toat eternitatea, de va trebui, Te voi chema mereu!15. EntuziasmulEntuziasmul este spiritul bucuriei canalizate prin puterea voinei Dac vrem s cunoatem bucuria, trebuie s trim mereu ateptndu-ne la ea. Nici mcar o fericire vremelnic nu le poate fi cunoscut celor care o cer posaci sau care ostenesc pentru ea cu ochii n pmnt Pentru a ctiga fericirea, trebuie s osteneti cu fericirea. Pentru a ajunge la bucuria divin, trebuie s fii profund entuziast n tot ceea ce faci!Niciodat nu presupune Niciodat nu nltura acel sentiment subtil de ndoial care nsoete entuziasmul fals, provocat de emoii.Afirmaien tot ceea ce fac, entuziasmul meu se avnt s mbrieze infinitul!RugciuneO, Extaz Perfect! Cluzete-m s te exprim pe Tine prin toate simmintele mele. Fie ca entuziasmul meu s fie calea pentru bucuria Ta!16. BunvoinaBunvoina trebuie s fie cultivat n mod deliberat. Este o stare despiriti nu depinde de condiiile exterioare.Majoritatea oamenilor sunt binevoitori sau ruvoitori n funcie de lucrurile pe care le plac sau nu.Acest obicei tinde s creeze o predilecie pentru reavoin, care treptat devine cronica i atrage eecul cronic.Nu atepta ca mprejurri favorabile s trezeasc bunvoina n tine. Antreneaz-te n atitudinea de a spune DA vieii! Adeseori, fie i numai prin aceast atitudine, vei descoperi c succesul sosete, pe neateptate, la ua ta!Afirmaientmpin cu braele deschise tot ceea ce-mi iese n cale, ca prilej pentru a-mi continua dezvoltarea.RugciuneDoamne, Dumnezeule, ajut-m s nfrng atracia satanic a reavoinei! Cu ct mbriez viaa mai strns n numele Tu, cu att mai mult i simt bucuria.17. SmereniaSmerenia nu nseamn njosire; nseamn capacitatea de a te uita pe tine nsui. nseamn s tii c numai Dumnezeu Unicul este Cel Care Face. nseamn realizarea faptului c nimic din aceast lume neltoare a aparenelor nu este att de important, cu excepia lucrurilor care ne apropie mai mult de Dumnezeu. Nu-i spune niciodat c eti pctos sau slab, sau incompetent, sau lene, dect n condiiile n care o asemenea afirmaie te poate ajuta s te supui bucuros puterii lui Dumnezeu. Apoi, TRIETE prin aceast putere! Nu purta niciodat masca falsei smerenii. Smerenia nseamn acceptarea de sine i onestitatea fa de tine nsui. Ai dreptul s accezi la orice putere dac o caui n Infinit i dac nu nutreti niciodat gndul c aceasta ar rezida n fiina ta nevolnic.AfirmaieTriesc prin puterea Ta, Doamne, Dumnezeule. Ceea ce am este de-a pururea al Tu de-a pururea al Tu!RugciuneTu eti Cel Ce Face, Doamne, Dumnezeule, nu eu. Arat-i perfeciunea prin mine, care m strduiesc tot mai dornic s triesc n lumina Ta!!18. CurajulExist trei feluri de curaj omenesc: orb, pasiv i dinamic. Curajul orb nu ine seama de costuri pn n momentul n care e pus fa-in-fa, cu groaza, cu consecinele. Curajul pasiv este puterea voinei de adaptare la realitate, indiferent care ar fi aceasta. Curajul dinamic este puterea voinei de a accepta realitatea propriilor fapte.Exist i un al patrulea tip de curaj: nu omenesc ci divin. Curajul divin provine din a tri contient de prezena lui Dumnezeu nluntrul tu i din nelegerea faptului c El reprezint singura Realitate. Triete mai mult n El, pentru c nimeni i nimic nu poate s ating ceea ce eti tu de fapt.AfirmaieTriesc aprat de Infinita Lumina a lui Dumnezeu. Ct vreme rmn n snul ei, nimic i nimeni nu mi poate face vreun ru.RugciuneLa Tine caut puterea, Doamne, Dumnezeule. ine-m aproape n braele tale de dragoste. Pe urm, indiferent ce se a petrece n viaa mea, voi accepta bucuros.19. SlujireaSlujirea nnobileaz. Este un mijloc de a ne oferi nimicnicia noastr omeneasc marii Realiti care este Dumnezeu.Slujirea nu trebuie fcut cu gndul c eti doar n slujba oamenilor. Trebuie s fie fcut n spiritul contiinei luntrice ca Dumnezeu slluiete n toate fiinele. Cnd i slujim pe ceilali n acest spirit, descoperim c, chiar spiritele noastre se elibereaz deegoism. Iar atunci ne inund pacea, prin realizarea faptului c nu exist nimeni cu care trebuie s concurezi.Ce bucurie, s tim c i aparinem lui Dumnezeu!Afirmaiel voi sluji pe Dumnezeu prin ceilali, iar prin slujirea Lui m voi elibera de stpnirea egoului. Sunt liber, n Dumnezeu! n Dumnezeu, sunt liber!RugciuneTot ceea ce fac, Doamne, Dumnezeule, fac din dragoste pentru Tine. Accept florile slujirii mele, pe care le pun pe altarul Omniprezenei Tale.20. VenitulBanii trebuie considerai c un flux de energie, nu ca un lucru care poate fi adunat. Pentru c, atunci cnd banii sunt tratai ca o realitate material, i blocheaz fluxul creativ.Banii, asemenea materiei, reprezint doar energie ngheat. Energia este cea care creeaz materia.Energia mic, schimba i dezvolta permanent materia. Materia, neatins de energie este inert.Dac ai nevoie s-i mreti venitul, trebuie s tii c energia pe care o dezvoli este mult mai important dect schemele respective de ctig. Energia va atrage oportunitatea. Reincarc-te cu energie din Sursa cosmic i, indiferent care este venitul de care ai nevoie, acesta va veni la tine.AfirmaieTezaurul Infinitului mi aparine, pentru c bogia din el este energia, iar eu sunt energie!RugciuneTu, Puternic Izvor de Lumin Infinit, din care sunt zmislite nenumrate galaxii: las-m s-mi spl ambiiile omeneti n apele Tale. Las-m s m mbiez n vltoarea radioas a energiei Tale. Tu eti bogia mea; Tu, bogia mea; Tu, Sigurana mea!21. BuntateaCnd poi considera toate fiinele umane ca fiind membrii propriei tale familii lrgite fraii i surorile, mamele, taii i copiii -, atunci vei descoperi c, oriunde te-ai duce, dragostea te ateapt, te ateapt cu braele deschise! Dumnezeu este acela care privete n urm la tine, cnd l vezi pe El n toate!Buntatea nseamn recunoaterea faptului c toate sunt, cu adevrat, ale noastre. Buntatea nu vine din a lua seama la ceea ce cred alii despre noi. Vine din simpla nelegere a faptului c buntatea i este sie nsei recompensa, c merit s le-o ari celorlali, datorit izvorului nesecat de buntate din noi nine. Pentru cei care manifest o simpatie ntins, nsui universul le este cminul.Afirmaientreaga lume este casa mea, iar rasa uman familia mea. Cu buntatea lui Dumnezeu i voi mbria pe toi oamenii.RugciuneMama Sfnt, ajut-m s neleg c prin buntate fa de alii nu doar atrag buntatea lor, ci i buntatea Ta. F-m s le art ntotdeauna buntate celorlali. Fie c buntatea mea s fie calea dragostei Tale lipsite de egoism.22. SinceritateaSinceritatea nu nseamn afirmarea caustic a unor lucruri neplcute i a unor opinii care nu flateaz.Asemenea afirmaii sunt de regul nscute din mndrie. ns sinceritatea este efortul de a vedea ntotdeauna divinul din spatele aparenelor. Este efortul de a exprima ntotdeauna acel aspect al adevrului care se poate dovedi cel mai benefic.Sinceritatea, aplicat nou nine, nseamn s nu ne ascundem n spatele unor justificri flatante; nseamn s vedem cu onestitate motivele reale care stau la baza tuturor lucrurilor pe care le facem i s nu ne ferim de realitile neplcute dinluntrul nostru. Sinceritatea nseamn s vezi lucrurile aa cum sunt ele n realitate, ns cutnd mai n profunzime modurile de a mbunti aceste realiti.AfirmaieUn lucru care pur i simplu este; nu l pot schimba doar pentru c a vrea. Fr team, prin urmare, accept adevrul, tiind c, n miezul fiecrui lucru, adevrul lui Dumnezeu este ntotdeauna bun.RugciuneTat Ceresc, nu m voi teme de adevr, pentru c tiu c adevrul vine de la Tine. Ajut-m s-i vd, dincolo de toate aparenele, privirea zmbitoare i plin de compasiune.23. IntrospeciaAdeseori, oamenii se amgesc pe ei nii cu raionalizri simpliste: poate c nu am fost att de bun pe ct a fi putut s fiu i spun ei -, dar nu ai fi fcut i tu la fel, dac te-ar fi tratat ntr-un asemenea mod? Nu este vina mea. El a greit. Astfel, vina pentru orice greeal este pus la ua vecinului.Introspecie nseamn s te vezi dintr-un centru al calmului interior, lipsit de orice predilecie mental, deschis la ceea ce poate fi n neregul n privina ta nici acuzndu-te i nici condamnndute.Introspecia nseamn s te raportezi la ceea ce vezi n mintea supraconstient i s accepi cu detaare cluzirea, atunci cnd vine.AfirmaieSunt ceea ce sunt; dorina nu m poate schimba. Prin urmare, s-mi nfrunt greelile cu gratitudine pentru c, numai nfruntndu-le pot s fac ceva n privina lor i le pot schimba.RugciuneNu m lasa s m nel cu dorine, Doamne, Dumnezeule. nva-m s vd dincolo de jocul gndurilor mele privirea Ta de-a pururea calm, a nelepciunii.24. CalmulCalmul este dobndit pe deplin atunci cnd valul vieii este absorbit de marea cosmic, n extazul divin. i n viaa cotidian putem obine calmul ntr-o anumit msur, pstrndu-ne receptivitatea concentrat asupra Spiritului care se afla la baza tuturor circumstanelor exterioare.Calmul vine cu hotrrea de a tri permanent fericit momentul actual, renunnd la trecut i fr a-i face griji din pricina viitorului, punndu-i viata, cu ncredere, n minile lui Dumnezeu i tiind c El stpnete totul. Calmul vine odat cu non-ataamentul tiind c nimic din lumea aceasta nu ne aparine cu adevrat.AfirmaieCu toate c vnturile greutilor url n jurul meu, rmn de-a pururea calm n mijlocul furtunilor vieii.RugciuneCu Tine alturi, tiu ca valurile greutilor nu m pot dobor niciodat. ine-m de mn, Doamne, Dumnezeule; nu-mi da niciodat drumul!25. Pacea luntricPacea luntric nu este rezultatul banilor din banc, ci al rugciunilor i meditaiei. Cu ct intri mai mult n contact cu Dumnezeu prin meditaie, cu att mai mult simi aternndu-se asupra ta, ca un val, pacea luntric, rcorindu-i trupul, calmndu-i nelinitirile i atingndu-i nervii cu plceri permanent noi. Pacea este asemenea unei cascade lipsite de greutate, care spal toate grijile i confer un sentiment nou, fericit, de ncredere.Pacea luntric este a aceluia care tie c Dumnezeu este singurul lui Tezaur!AfirmaieDin lacurile de pace luntric sorb apa sclipitoare a pcii Tale.RugciuneTot ceea ce am este al Tu, Doamne, Dumnezeule. Ajut-m s Te cunosc ca Rul Pcii care curge linitit peste nisipurile experienelor vieii mele.26. Non-ataamentulNimic nu ne aparine. Nimeni nu ne aparine.Mental, ar trebui s facem un rug din dragostea noastr pentru Dumnezeu i s aruncm n el orice ataament, orice dorin, orice speran i orice dezamgire.i este de ajutor s-i examinezimentalinima n fiecare sear i s o eliberezi de orice dorin.Smulge-i din inima toi spinii oricrui nou ataament pe care l gseti. Arunc-i cu bucurie n focul devotamentului.Roag-te cu ardoare lui Dumnezeu: mi distrug toate ataamentele. Nu mi aparin, Doamne, Dumnezeule. Sunt liber ntru Tine.AfirmaieNimic din lume nu poate pune stpnire pe mine! Sufletul meu, asemenea unui balon lipsit de greutate, se nal spre cer ctre libertatea etern!Rugciunemi distrug orice ataament. Nu mi mai aparin, Doamne, Dumnezeule. Sunt liber ntru Tine!27. Consideraia fa de ceilaliConsideraia fa de ceilali este una dintre caracteristicile unui spirit rafinat. Muli oameni aflai pe calea spiritual simt c, din moment ce au aceast cauz, mpria lui Dumnezeu i, pentru c se strduiesc s-i cultive un spirit al non-ataamentului, nu mai conteaz cum se exprim fa de ceilali. Pe bun dreptate, lipsa lor de consideraie reprezint o afirmare a independenei lor fa de opiniile i sentimentele celorlali. Dac Dumnezeu este mulumit, i spun n sinea lor, ce mai conteaz nemulumirea oamenilor?Cu toate acestea, prin lipsa de buntate nu-I putem fi niciodat plcui lui Dumnezeu, care este nsi Buntatea. Sensibilitatea fa de ceilali este un mijloc de autodezvoltare. i gseti cu adevrat libertatea n tine nsui atunci cnd le poi respecta celorlali realitile, deoarece eti mpcat pe deplin cu propria ta realitate.AfirmaieFiind sensibil la realitile celorlali, sunt pregtit s percep adevrul, indiferent de vemntul pe care l poart.RugciuneMam Sfnt, m nchin ie n toate formele Tale, att ignorante, ct i nelepte. Gsindu-te pe Tine n ele, fie s te pot pstra cu evlavie n Omniprezen!28. DiscernmntulLa fel cum tiina msoar viteza relativ a oricrui obiect n funcie de o singur constant, viteza luminii, i credinciosul judec valoarea relativ a oricrei idei n funcie de o singur constant, Dumnezeu. Discernmntul este limpede numai atunci cnd leag totul de Absolutul Etern. Astfel, n vreme ce inteligena poate s se joace la nesfrit cu ideile, discernmntul ntreab: S fie aceasta nelepciune? S vin de la Dumnezeu?Adevratul discernmnt nici mcar nu este produsul raiunii. Este intuiie sufleteasc. Raiunea, chiar i raportat la cele mai nalte puncte de referin, este nesigur n comparaie cu inspiraia venit de la supercontient. Pentru a discerne cu claritate, mai nti mediteaz. Cere-i lui Dumnezeu s-i cluzeasc nelegerea.AfirmaieCu hotrre mi nbu capacitile, pentru ca mintea s-mi fie deschis la cluziri nelepte ale sufletului meu.RugciuneCluzete-m, Doamne, Dumnezeule, ca n toate lucrurile s vad voina Ta, pentru c tiu c doar prin voina Ta toate lucrurile ajung la perfeciune.29. RenunareaRenunarea nseamn s ntoarcem spatele lucrurilor neeseniale, pentru a-i putea acorda ntreagaatenie lui Dumnezeu. Putem privi renunarea ca o investiie care, iniial, poate s par o pierdere, dar care cu timpul i nmulete de multe ori valoarea iniial. Cel mai mic dar pe care i-L facem lui Dumnezeu ni se ntoarce, cu binecuvntri divine, nmiit. Renunarea nu nseamn nimic mai puin dect druirea lui Dumnezeu a propriei fiine.Renunarea vine din inim. Nu este vorba despre ceea ce pori ori despre regulile exterioare pe care le aplici. Cnd renuni la tot pentru Dumnezeu, pstrezi aceast renunare ca pe un secret scump ntre tine i El. Aadar, toate dorinele tale, toate nzuinele tale i sunt dedicate exclusiv Lui.AfirmaieResping farmecele ispititoare ale acestei lumi, cu baloanele ei irizate, gata s se sparg n orice moment. Uite unde zbor: deasupra munilor nali. Sunt liber! Sunt liber!RugciuneDoamne, Dumnezeule, ajut-m s neleg c n nici o experien exterioar nu voi putea gsi mplinirea. Toate cele dup care a tnjit inima mea m ateapt ntru Tine.30. NevtmareaNevtmarea este o regul fundamental n viaa spiritual. Ea nseamn n primul rnd o atitudine a minii. n exterior, nu poi evita s provoci vtmri de exemplu, insectelor zburtoare cnd mergi cu maina. Rul pe care l faci, pe de alt parte, dorindu-le raul altor persoane, le afecteaz nu numai pe acestea, ci mai ales pe tine nsui. Din punct de vedere spiritual, o atitudine negativ te desparte de armonia unitii cu viaa.Nevtmarea, pe de alt parte, mbrac aceast unitate i este, la rndul ei, susinut de ea.Nevtmarea este o for puternic pentru victorie, deoarece atrage cooperarea ntregului univers, n care a face ru ntmpin o rezisten nesfrit.AfirmaieLe trimit ploaia binecuvntrilor tuturor celor ale cror inimi au nevoie de tmduire i care, pn acum, au cunoscut numai ura.RugciuneMama Sfnt, cnd alii ncearc s-mi fac ru, d-mi nelepciunea s vd c victoria sta n binecuvntarea lor, nu n rzbunare. Dac rspund cu furie, eu pierd, chiar dac a mea este victoria exterioar, pentru c nluntru eu voi fi rnit cu adevrat. ns, dac rspund cu binecuvntri loviturilor lor, voi rmne de-a pururea n siguran ntre zidurile de neclintit ale pcii mele interioare.31. ConcentrareaConcentrarea este secretul succesului n orice ntreprindere. n lipsa concentrrii, gndurile, energia, inspiraia, hotrrea toate forele tale interioare se risipesc. Concentrarea reprezint focalizarea calm a ntregii tale atenii asupra scopului imediat urmtor. Concentrarea nseamn mai mult dect efort mental: nseamn canalizarea sentimentelor inimii tale, a credinei tale i a aspiraiilor tale profunde spre orice ai face. n acest fel, pn i lucrurile mrunte ale vieii pot ajunge pline de sens.AfirmaieOrice a face n via, acord ntreaga mea atenie acestui lucru. Asemenea unui fascicul laser, ard toate problemele i toate piedicile cu care m confrunt!RugciuneAjut-m s Te vd, Doamne, Dumnezeule, aa cum te nfieaz Scripturile: cel mai Milostiv.Ajut-m s-mi concentrez asupra Ta privirea, dragostea, aspiraiile, ntreaga mea fiin.32. Extinderea propriei persoane.Extinderea propriei persoane reprezint esena tuturor aspiraiilor. De ce cutm s posedm lucruri? Deoarece, prin achiziionarea lor, credem c ne vom extinde stpnirea. De ce cutam s nvm mai mult? Deoarece credem c, prin extinderea cunotinelor, ne extindem capacitatea de nelegere. i de ce cutm n permanen experiene noi? Deoarece credem c, prin intermediul lor, ne vom extinde contientizarea. Cnd ntinzi o bucat de aluat, nu devine doar mai ntins ci i mai subire. La fel de frecvent este cazul n care ne extindem mintea numai ctre exterior. Tinznd foarte departe n exterior, sacrificm profunzimea vieii noastre. Extinderea propriei persoane, la care ntreaga via aspir este cea a spiritului: o extindere a compasiunii, a dragostei, a contientizrii, care vin din simirea prezenei lui Dumnezeu pretutindeni.AfirmaieM simt pe mine nsmi n paraiele curgtoare, n zborul psrilor, n vntul uiertor de deasupra munilor, n dansul fragil al florilor ntr-o adiere. Renunnd la eul meu mic i egotic, m extind pretutindeni cu marele Eu al sufletului meu!RugciuneSlvit Spirit din tot ceea ce exist! Ajut-m n nimicnicia mea s m descopr una cu tot ceea ce exist!33. GenerozitateaMajoritatea oamenilor consider generozitatea simplul gest de a le oferi beneficii materiale celorlali. Cu toate acestea, mai important i mai aductor de satisfacii este un spirit generos: bunvoina de a-l lsa pe cellalt s strluceasc, chiar dac aceasta nseamn c tu nsui s fii eclipsat; bucuria adus de ctigul su, chiar dac aceasta nseamn o pierdere personal pentru tine nsui; grija pentru siguran celuilalt, chiar dac, printr-un accident, proprietatea ta a fost distrus.Generozitatea nseamn, mai presus de orice, recunoaterea faptului c tot ceea ce avem i suntem i aparine numai lui Dumnezeu i c El este Cel care mparte totul dup voia Lui.AfirmaieSunt fericit pentru norocul tuturor, chiar mai mult dect pentru al meu, pentru c n fericirea mea pentru ei rezid libertatea luntric.RugciuneTot ceea ce am i ceea ce sunt i aparine ie. Mama Sfnt, f cu acestea dup cum i este voia!

34. Vioiciunean via exist dou curente: unul care te poart n jos, ctre incontient; cellalt te poart n sus ctre contientul cosmic. Primul este un impuls nscut din senzaia familiaritii trecute. Viaa, asemenea unui lotus, evolueaz din tina contiinei inferioare ctre lumina contiinei divine. Subcontient, ne imaginm pe noi nine simindu-ne confortabil n privina stadiilor pe care le-am traversat pn acum, dar nu suntem ntotdeauna prea pregtii pentru aventur continurii creterii!Al doilea curent din via este impulsul sufletului. Nu putem gsi fericirea ntorcndu-ne n tin.mplinirea rezid numai n nlarea ctre contiina divin perfect. Pentru a realiza aceasta, trebuie s fim vioi n tot ceea ce facem. Deoarece n fluxul contientizrii tot mai mari rezid bucuria pe care o cutm cu toii.AfirmaieSunt treaz! Plin de energie! Entuziast! Acord ntreaga mea vioiciune fiecrui lucru pe care l fac, tiind c n contiina absolut l voi gsi pe Dumnezeu.RugciuneLas-m s m rog ntotdeauna cu atenie vioaie, treaz prezenei Tale care m ascult, tiind c Tu mi auzi i cea mai slab oapt a gndurilor!

35. InspiraiaInspiraia este de dou feluri: redescoperirea sau rearanjarea gndurilor care exist deja n subcontient i apariia brusc a unor noi gnduri sau a unor noi intuiii venite din supercontient. Fr ndoial, aceast inspiraie superioar este mai de dorit dect cea inferioar, deoarece se bazeaz pe adevr, nu pe imaginaie.Pe de alt parte, nu este ntotdeauna uor s recunoti care este deosebirea dintre inspiraia inferioar i cea superioar, mai ales cnd inspiraia inferioar este nsoit de emoii. Cnd apare inspiraia, primete-o cu o dragoste calm i vezi dac, neatins de emoii, impulsul ei devine mai puternic sau mai slab. Dragostea este apa care hrnete adevrata inspiraie.Afirmaiemi nalt gndurile ctre calmul luntric; n calm primesc inspiraia de la Eul meu superior.RugciuneO, Spiritule, Tu eti adevrul. n Tine st mplinirea fiecrei nevoi a mea. Inspir-m acum, Doamne, Dumnezeule! Arat-mi calea pe care trebuie s o urmez din cele multe care mi se deschid n fa!

36. PutereaPuterea este un atribut al lui Dumnezeu. Oamenii asociaz adeseori cuvntul putere cu ambiia fr scrupule i cu dominaia asupra celorlali. ns puterea este greit direcionat dac este exercitat asupra altora cu scopuri egoiste i este greit folosit dac este exercitat fr grij fa de binele celorlali. neleas aa cum se cuvine, puterea este capacitatea de a ne stpni propriile energii mai presus de toate pentru propria noastr transcendenta, dar i pentru binele celorlali. O astfel de putere este important pentru evoluia spiritual.Muli oameni i imagineaz c dezvoltarea spiritual se manifest sub forma unui gen de amabilitate excesiv de dulce. ns sfinii sunt oameni cu o enorm putere interioar, n faa crora adeseori ceilali tremur! ns puterea lor este destinat numai binelui. Rdcinile ei sunt ngropate adnc n solul dragostei pure.AfirmaieA mea este puterea universului, cluzit pentru trezirea mea i pentru trezirea altor suflete adormite!RugciuneAjut-m s simt c puterea Ta trece prin venele mele, mi strbate gndurile i mi aprinde sentimentele nobile de dragoste pentru Tine!

37. nelepciuneaAdeseori auzim expresia mai trist, dar mai nelept. Aceasta este marca nelepciunii lumeti, pe care oamenii o echivaleaz cu dezamgirea. Pe bun dreptate, speranele lumeti, mai devreme sau mai trziu, sfresc cu dezamgire i uneori cu o mare durere.ns nu aa stau lucrurile i n cazul nelepciunii divine! Pe calea spiritual, expresia ar trebui s fie mai fericit i mai nelept! Pentru c adevrata nelepciune omeneasc nseamn recunoaterea cel puin a cii care te scoate din dezamgire, ducndu-te ctre lumin i adevr.nelepciunea divin este nsi Omnitiina. ntr-o asemenea nelepciune nu exist nici o umbr de durere, ci doar fericire absolut, fericire infinit, fericire etern!Afirmaienvnd leciile pe care mi le d viaa, evoluez ctre o bucurie i o libertate tot mai mari.Rugciunei sunt recunosctor, Doamne, Dumnezeule, pentru fiecare ncercare pe care mi-o trimii. De fiecare dat cnd m poticnesc, ajut-m s nv. De fiecare dat cnd slbiciunea mea omeneasc m face scad, ajut-m s devin mai puternic. Ajut-m s gsesc n spatele fiecrei dureri nelepciunea Ta calm i reconfortant.38. BucuriaAdevrata bucurie nu este o stare emoional. Nu este ceea ce simi cnd i este ndeplinit vreo dorin sau atunci cnd totul merge, n sfrit, bine. Este ceva luntric; este ceva care ine de suflet. La nceput, poate s fie cultivata, dar nu reacionnd emoional la lucrurile exterioare.Nu te lasa purtat de valuri alternative de succes i eec. Nu te altura, n entuziasmul lor, al cumprtorilor i vnztorilor din bazarul acestei lumi. Fii calm nluntrul tu, statornic i vesel n pofida tuturor ctigurilor i a pierderilor din via. Pe urm, prin meditaie calm, profund, simte bucuria sufletului. Pstreaz aceast bucurie n toate activitile tale. Nu o limita, las-o s creasc, pn cnd mica ta bucurie devine bucuria lui Dumnezeu.AfirmaieSunt statornic i vesel tot timpul. tiu c bucuria nu exist n afara mea, ci nluntrul meu.Rugciunen calmul meditaiei, n centrul pcii mele luntrice, ajut-m s i simt prezena emoional i aductoare de bucurie.

39. ncrederea n sinencrederea n sine, aa cum este neleas n mod normal, readuce n minte imaginile generalilor de armat i a eroilor Vestului Slbatic oamenii care, pe scurt, tiu s fie stpni pe ei nii. Ins alternativele pe care i le pune n fa viaa sunt cu mult mai complexe de obicei.ncrederea n sine pe calea spiritual este cu totul altceva. nseamn ncredere n eul tu luntric, nu n ego. nseamn s trieti nluntru, s trieti prin adevr, nu prin opinii. nseamn s trieti prin ceea ce vrea Dumnezeu, nu prin ceea ce vor oamenii. Prin urmare, nseamn s trieti dup credin, tiind cu certitudine c, dei omul este supus greelilor, Dumnezeu este infailibil.AfirmaieTriesc cu certitudinea adevrului luntric al lui Dumnezeu. n eul meu luntric, i nu n opiniile celorlali sta adevrata victorie.RugciuneCe conteaz dac oamenii m acuz? Ce importan au aplauzele lor? Triesc pentru a fi pe placul Tu, Doamne, Dumnezeule, ncreztor c, atunci cnd Tu eti cu mine, sunt aprat, chiar i de o hoard de dumani.

40. ContientizareaContientizarea devine tot mai profund cu ct este mai concentrat asupra ei nsei. ns, cu ct interesele cuiva se extind mai mult ctre lumea exterioar, cu att mai subire devine linia de comunicare cu contientizarea sa.Atunci cnd contiina i este concentrat asupra lucrurilor exterioare, atunci capt acele caracteristici pe care le atribuie acestor lucruri. De exemplu, bijutierii au ochii strlucitori. Oamenii care nu au sentimentul valorilor spirituale au ochii mori. Omul trebuie s nvee s-i mute centrul de atenie de la lucrurile de care este contient la cele cu care este contient. Trebuie s devin mai contient la sursa contientizrii sale, la centrul su cel mai profund: Dumnezeul. Prin aceasta contientizare, bucuria fa de lumea nconjurtoare devine de o mie de ori mai mare.AfirmaieVd lumea cu ochii calmului i ai credinei. Pentru c tiu c, aa cum i vd pe ceilali, aa voi deveni eu nsumi.RugciuneInsufl-mi, pn n miezul fiinei mele, bucuria Ta. Ajut-m s fiu contient de Tine, Doamne, Dumnezeule, n tot ceea ce vd.

41. Gndirea pozitivDevenim ceea ce gndim. i ceea ce gndim devin i viaa i mprejurrile ei. Din contiina divin ne vin rspunsurile tuturor ntrebrilor i soluiile tuturor problemelor. Confuzia domnete n contiina noastr inferioar.Gndete pozitiv n tot ceea ce faci, deoarece n acest fel te ajui s te armonizezi cu fluxul divin.Toate lucrurile armonioase i benefice sunt atrase ctre cel care este armonizat luntric cu dumnezeirea. Gndirea pozitiv, combinat cu sentimentul armonizrii cu divinitatea, nu este niciodat ngmfat, deoarece i trage puterea nu din ego, ci din bucuria dumnezeiasca dinluntrul su.AfirmaieViaa mea exterioar este reflectarea gndurilor mele interioare. Plin de bucurie dumnezeiasc, exprim bucuria i armonia lui Dumnezeu n tot ceea ce fac.RugciuneAtunci cnd Tu eti aproape, Doamne, Dumnezeule, problemele nu pot exista. D-mi puterea s Te port ntotdeauna n inima mea.

42. UmorulUn sim al umorului bine dezvoltat este un mijloc eficient pentru a-i pstra simul perspectivei pe parcursul ncercrilor i greutilor vieii. Nelund lucrurile prea n serios i cultivi non-ataamentul.Cu toate acestea, nu ar trebui s rzi prea mult, deoarece, astfel, mintea i pierde profunzimea, iar atitudinea ta fa de via devine superficial. Prin urmare, trebuie s dobndeti un sim al perspectivei chiar i n ceea ce privete umorul. Cel mai bun mijloc pentru aceasta este s mprteti rsul cu Dumnezeu; s rzi cu sentimentul luntric al bucuriei Lui. Nu rde niciodat de oameni, ci cu ei.Pentru c umorul trebuie s fie generos, i atunci toat lumea va rde alturi de tine.AfirmaiePrin rs mi amintesc toate greelile. M bucur atunci cnd, rznd, rd i de mine!RugciuneAjut-m, Doamne, Dumnezeule s m bucur de comedia vieii, cu Tine i, aceasta s mi aminteasc, c adevrata sntate mintal exist numai prin Tine!

43. ConstanaMuli oameni confund progresul cu micarea i cu schimbarea exterioar. Astfel, cu ct pot s strneasc mai mult pulbere de entuziasm, cu att se simt mai eficieni! Cu ct pot s intre mai mult ntr-o stare de exuberan cnd lucrurile merg bine, cu att mai bine, i imagineaz ei, au mers toate. Iar rspunsul lor la orice cdere este s caute ceva care s le produc, din nou, o stare de exaltare. O asemenea via este ca i cum ai merge cu maina pe un drum brzdat adnc de fgae; micarea se desfoar la fel de mult n sus i n jos ct se desfoar nainte.n cazul constanei, progresul este o linie dreapt, nu erpuit. Pe de alt parte ns progresul trebuie s nsemne nelegere progresiv. Constana confer claritate a percepiei, care este abilitatea de a vedea lucrurile aa cum sunt n realitate, nedistorsionate de dispoziia emoional.AfirmaieNu sunt impresionat de ctig i de pierdere. n oglinda calm a nelegerii mele se reflect lumina Ta.RugciuneCnd m bucur, Doamne, Dumnezeule, s m bucur ntru Tine. Iar cnd sufr, ajut-m s vd ntotdeauna prin negur lumina Ta!

44. AcceptareaUna din leciile cele mai dificile din via este s nvei s accepi lucrurile aa cum sunt. Ct demult energie pierdem ncercnd s ne dorim s fi ndeprtat inevitabilul! Dac nu s-ar fi ntmplatasta! Dac a fi putut s ajung la timp! Toi acetia dac i ar fi putut fi din via ne mpiedics ne confruntm n mod realist cu ceea ce se petrece.Acceptarea vine din cunoaterea faptului c realitatea rezid n noi nine i c tot restul este unvis.Acceptarea acestei unice realiti face c tot restul s fie acceptabil. n loc s nvei s te pui de acord cu o mie i una de provocri individuale, f efortul suprem de a-l accepta necondiionat peDumnezeu n inia ta. Accept tot ceea ce vine n via ca venind numai de la El.AfirmaieAccept cu imparialitate calm tot ceea ce-mi aduce viaa. Liber n inima mea, nu sunt condiionat denici o circumstan exterioar.RugciuneArunc lumina Ta, care destram iluziile, asupra cotloanelor ascunse ale sentimentelor din inima mea, s nu-mi rmn pe undeva, fr s-mi dau seama, un loc n care s nu Te accept. Dac greesc,ntrete-m s-i accept disciplina, cci doar n voia Ta st fericirea pe care o caut!

45. DeschidereaDeschiderea poate s fie mare virtute, dar numai cnd este manifestat cu discernmnt. A fi deschis ideilor greite sau oamenilor care ar putea s-i fac ru ar fi o prostie. Pentru c nu prin deschidere poate fi nfrnt greeala, ci prin dragoste.Deschiderea minii este o virtute atunci cnd se concentreaz asupra dorinei de adevr. Deschidereainimii este o virtute atunci cnd se concentreaz pe dragostea de Dumnezeu. ns, att mintea, ct i inima au nevoie de filtre pentru a elimina ceea ce nu este adevr i ceea ce nu vine de la Dumnezeu.Putem face acest lucru cernd aprobarea prezenei divine la orice ne-ar aprea n cale. Trebuie s fim permanent deschii adevrului i lui Dumnezeu i totdeauna nchii sau cel puin indifereni la greeali iluzie.AfirmaieMintea mea este deschis adevrului, indiferent care este sursa lui. Afirmaiile adevrate rmn valide, chiar dac sunt aruncate la mnie.RugciuneMama Sfnt, f-m s-i aud armoniile pretutindeni: n paraiele ipotitoare, n cntecul privighetorilor da, pn i n vuietul traficului oraului! n spatele tuturor zgomotelor pmnteti, fms aud numai vocea Ta!

46. Vigoarea moralLipsa de vigoare moral submineaz voin i face intelectul asemenea unui burete, gata s absoarbatitudinile la mod ale momentului. Oamenii cu un intelect dezvoltat sufer adeseori de complexul lui Hamlet: imposibilitatea de a lua vreo decizie sau de a se angaj la ceva anume. i justific decizia zicnd: Vreau s fiu drept fa de toate prile. ns chiar i o aciune imperfect este mai bun dectlipsa de aciune.Cnd crezi ceva, ine-te de lucrul acela! Cnd crezi n cineva, stai alturi de omul acela! Un asemenea angajament personal loial este o lege superioar celei a lurii n considerare a tuturorprilor. Energia este necesar pentru a realiza orice n via. Cu vigoare moral, toate lucrurile sunt posibile. ns, n lipsa ei, rezultatul fiecrei aciuni este eecul.AfirmaieDeciziile pe care le iau n viaa vin din luntrul meu, din ceea ce simt eu c este drept. Sunt devotat adevrului i canalizrii lui n exterior, ctre lume.RugciuneMama Sfnt, cu fiecare aciune a voinei mele, f-m s exprim vitalitatea Ta divin, adevrul Tu divin, perfeciunea Ta. Ajut-m s Te slujesc numai pe Tine sau s mor ncercnd!

47. PerseverenaLoialitatea, obinuia s spun deseori marele meu maestru spiritual, este prima lege a lui Dumnezeu. Majoritatea oamenilor sunt nestatornici. i schimba slujbele, soii sau soiile, prietenii,credinele, ideile nu datorit vreunei evoluii a contientizrii, ci, pur i simplu, din lips de perseverena.Trebuie s fii loial principiilor tale i s nu-i permii s fii stpnit de sentimente. S fii loial celorlali i scopului propus n viaa nu din motive sentimentale, ci n numele principiului este calea progresului divin. Perseverena poate fi dificil, pentru c, n fiecare lucru pe care l ntreprinzi,exista o anumit msur de rutin plictisitoare. Prin urmare, nu te lsa stpnit de simpatii i antipatii, ci f tot ceea ce trebuie s faci. Dac este drept, nu lasa nimic s se interpun pn nu nchei ceea ce iai propus.AfirmaieVoi termina ceea ce mi-am propus nainte s ncep altceva. Cuvntul meu este legmntul meu. i la fel este i hotrrea mea.RugciuneCu toate c himerele distraciei (N.B. sau altei preocupri dearte; rtcirii) m cheam s lasdeoparte i s slbesc hotrrea devotamentului, ine-m hotrt pe calea mea, Doamne, Dumnezeule. Scopul meu n viaa eti Tu!

48. RecunotinaRecunotina este modul de a oferi napoi energie pentru energia primit. Numai houl ia fr s plteasc pentru ceea ce primete. Iar cel care accept un gest de bunvoin fr s rspund cu recunotin, ca i cum gestul de recunotin ar fi reprezentat un drept care i se cuvenea, l njosete i pe cel care ofer i pe el nsui. l njosete pe cel care ofer deoarece lipsa lui de recunotininsinueaz faptul c gestul de bunvoin a fost determinat de motive egoiste; i se njosete pe sine nsui deoarece, neoferind ceva la rndul lui, ntrerupe cercul creativitii, n lipsa cruia fluxul de prosperitate, att material ct i spiritual, este blocat.Nu accepta nimic nluntrul tu, pentru tine nsui, ci ofer totul lui Dumnezeu. Nu te lasa cumprat prin gesturile de bunvoin ale celorlali. Fii recunosctor, mai presus de toate, n sufletul tu, binecuvntndu-i sau rugndu-te pentru ei. Arat-i recunotina n primul rnd fa de Dumnezeu, deoarece numai de la El vin toate binecuvntrile adevrate.Afirmaiei aduc mulumiri, celui care ofer, pentru fiecare dar i Celui Preamrit, Care ofer i Care Se afl n spatele tuturor lucrurilor pe care le primesc. Recunotina mea se nal cu slvirea devotamentului ctre tronul Omniprezentei.Rugciunei mulumesc, ie, Doamne, Dumnezeule, pentru toate lucrurile cu care m-ai binecuvntat. i, mai presus de orice, i mulumesc ie pentru dragostea Ta!

49. NemurireaNu eticorpultu. Nu eti gndurile tale, dorinele tale, personalitatea ta schimbtoare.Corpultu are o anumit vrst, dar tu nsui nu ai nici o vrst!Corpultu poate s oboseasc sau s nu se simt bine, dar tu nsui, sufletul neobosit, nu poi obosi, nu poi cunoate boala!Spune-i ntotdeauna: Sunt un copil al eternitii! Nu te lasa identificat cu forma ta exterioar, nici cu schimbarea, ci triete n afara timpului. Identificarea noastr cu schimbarea este cea care creeaz iluzia trecerii timpului. Simte faptul c, n ciuda tuturor schimbrilor exterioare, tu, sufletul nemuritor, rmi acelai. ns moartea nu va fi altceva dect o nou schimbare; nu te lasa identificat cu ea. Apoi cnd moartea va veni, te vei nalta cu eterna libertate!AfirmaieSunt copilul eternitii! Nu am vrst. Sunt spiritul neschimbtor din miezul tuturor schimbrilor!RugciuneIndiferent ncotro se ndreapt corpul meu exterior, f-m s simt prezena Ta neschimbat nluntrul meu. Oriunde m-ar duce gndurile, f-le s se ntoarc ntotdeauna, asemenea fiului rtcitor, pentru ai gsi odihna ntru Tine.

50. Simul practicMuli cuttori spirituali i ali oameni mnai de idealuri nalte pierd din vedere necesitatea de a face practic idealismul lor. Muli chiar resping ofensai ideea c ncearc s pun n practic un ideal ca i cum nsui efortul de a face acest lucru ar nsemna, pe undeva, s-i reduc puritatea!ns Dumnezeu nu este un vistor nefolositor! Dac universul nu ar fi fost meninut ntr-un echilibru perfect, atunci haosul, nu armonia, ar fi fost starea lui caracteristic. i noi trebuie s dm dovad de spirit practic n idealismul nostru. Viaa, pentru a se afla ntr-o permanent stare de expansiune, trebuie s se afle n cutarea adevrului. Va da roade? este ntrebarea preliminar celei Este adevrat?.Testul unui ideal este valoarea sa practic. Prin spirit practic, ne maturizm pornind de la starea de visare inactiv pentru a deveni emisarii adevrului.AfirmaieCu toate c spiritul meu se nal n cerurile contiinei, picioarele i minile muncesc, aici, pe pmnt, pentru a face adevrul real pentru toi.RugciuneDoamne, Dumnezeule, nu-mi lsa gndurile s m nale la norii frumoi ai posibilitilor imaginate dect dac-mi dai i puterea de a-mi materializa visurile!

51. Aducerea aminte de DumnezeuA-i aduce aminte de Dumnezeu nseamn nu numai s te gndeti tot timpul la El, ci i s-i dai seama c a-l descoperi nseamn un act de adevrata aducere aminte. Pentru c de la El am venit. Cnd norii iluziilor ni se risipesc din minte, ceea ce va rmne va fi ceea ce a existat ntotdeauna ascuns n spatele norilor: soarele strlucitor al contiinei divine!Nu trebuie s te ncordezi, nu trebuie s te forezi mental s te gndeti la Dumnezeu. Trebuie s tii c a fost al tu ntotdeauna mai apropiat dect cele mai apropiate gnduri i sentimente, mai apropiat dect rugciunile nele pe care le ndrepi ctre El! Nu gndi numai despre El; gndete-te la El!mprtete-i cu El sentimentele trectoare, cele mai zadarnice fantezii. Vorbete cu El. Exerseaz-I prezenta la nceput poate numai un minut pe zi, apoi cteva ore pe zi i apoi tot timpul.AfirmaieVoi tri aducerea aminte a ceea ce sunt n realitate: extaz infinit! Dragoste infinit!RugciuneDoamne, Dumnezeule, Tu eti ntotdeauna cu mine. Ajut-m s simt, n spatele gndurilor mele, inspiraia Ta; n spatele fiecrei emoii, calmul Tu, dragostea Ta care transform totul!

52. ObiectivitateaOamenii spun adeseori despre cinism c este nsemnul realismului. De fapt, ntr-un univers lipsit deun centru vizibil, este justificabil s-i formezi o nelegere a lui pornind de la orice punct de reper care poate fi conceput. Totui, aceast nelegere nu va reflecta dect cine i ce eti tu nsui. Vederea din strfunduri duce lipsa perspectivei care poate fi dobndit numai din nlimi. De pe vrful muntelui, toate lucrurile sunt vizibile la adevratele lor proporii.Strduiete-te ntotdeauna s fii un canal pentru gndurile i aspiraiile nalte. Nu coopera niciodat cu ceea ce este mrunt i ru. Amintete-i, universul este, pentru oricare fiin uman, att o oglind ct i o afirmaie. Cel care nutrete gnduri nalte va fi el nsui nnobilat.AfirmaieVoi vedea buntatea n toate lucrurile. Voi privi lumea din jurul meu nu din adncul legturii cu materia, ci de pe nlimile aspiraiei spre divin.RugciuneDoamne, Dumnezeule, universul a fost fcut dup perfeciunea imaginat de Tine. Ajut-m s scot la iveal aceast imagine i n alii, binecuvntndu-i ntru dragostea Ta!

18