Traditii si obiceiuri locale

Post on 30-May-2015

3.360 views 3 download

Transcript of Traditii si obiceiuri locale

TRADIţII ŞI OBICEIURI LOCALE

Proiectul Parteneriat pentru educaţie! Granturi pentru şcoli în dificultate!

TRADIţII ŞI OBICEIURI LOCALE

“Proiectul a fost realizat cu sprijinul Fundaţiei Centrul Educaţia 2000+, în cadrul proiectului Parteneriat pentru

educaţie! Granturi pentru şcoli în dificultate! este finanţat de Fundaţia Soros România, prin programul Fondul de

Urgenţă”

tinta strategica din p.d.s

Crearea cadrului optim pentru parteneriat şi dezvoltare comunitară

scopul proiectului

Creşterea ofertei de activităţi extraşcolare şi a ofertei de petrecere a timpului liber.

OBIECTIVE

• Creşterea cu 15 % a numărului de activităţi extraşcolare şi extracurriculare proiectate şi desfăşurate în Şcoala Pogana până în octombrie 2012.

• Înfiinţarea unui cerc de etnografie în cadrul căruia se vor desfăşura un număr de 6 activităţi specifice.

• Participarea în proporţie de 50% a elevilor implicaţi în proiect la concursurile de creaţie organizate pe plan local, judeţean sau naţional.

• Dezvoltarea abilităţilor unui număr de 30 elevi de a proiecta şi desfăşura în echipă un număr de 4 activităţi folclorice.

• Dezvoltarea abilităţilor unui număr de 25 elevi pentru a desfăşura activităţi cu specific muzeal.

resurse umane

Echipa de proiectCoordonator: prof.Romeo SurduMembrii: prof. Iuliana Enculescu prof. Mirela Buhuşprof. Ion Dobrin prof. Octavian Coman

Beneficiari direcţi: 35 elevi din grupul ţintăBeneficiari indirecţi: elevii din Şcoala Poganacadrele didactice din Şcoala Poganapărinţiicomunitatea locală

PROGRAMUL ACTIVITĂţILOR

Activitatea nr.1Martie – Lansarea proiectului.Popularizarea la nivelul comunităţii locale a intenţiei de a participa la proiect.

PROGRAMUL ACTIVITĂţILOR

Activitatea nr.2Aprilie – Cercul de etnografie.Amenajarea cercului etnografic, stabilirea grupelor de lucru și a planurilor de acţiune pentru activităţile propuse.

PROGRAMUL ACTIVITĂţILOR

Activitatea nr.3Mai – Excursie tematică.Organizarea unei excursii la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din București.

PROGRAMUL ACTIVITĂţILOR

Activitatea nr.4Iunie – Obiceiuri tradiţionale Punerea în scenă principalelor obiceiuri populare specifice zonei.

PROGRAMUL ACTIVITĂţILOR

Activitatea nr.5Iulie – Muzeul etnografic.Colecţionarea unor: unelte, obiecte de uz casnic, piese de mobilier, etc. pentru colţul muzeistic al școlii..

PROGRAMUL ACTIVITĂţILOR

Activitatea nr.6August – Meşteşugarii satului. Elevii vor realiza o serie de produse finite pentru expoziţiile școlare..

PROGRAMUL ACTIVITĂţILOR

Activitatea nr.7Septembrie – Lăcaşuri de cult.Promovarea lăcașurilor de cult, monumente istorice, aflate pe raza comunei Pogana..

PROGRAMUL ACTIVITĂţILOR

Activitatea nr.8Octombrie – Diseminarea proiectului.Organizarea unui spectacol pentru a pune în scenă piesele de teatru popular. Inaugurarea colţului muzeografic și a expoziţiilor populare..

rezultate asteptate

- cercul de etnografie;- 6 planuri de activităţi în domeniul educaţiei;- 4 materiale informative despre proiect și activităţile sale;- un punct documentar de etnografie;- un album foto;- 50 pliante, 50 broșuri, 50 reviste, 2 DVD-uri cu înregistrări ale activităţilor,- o pagină web pe site-ul școlii;- o expoziţie cu lucrări ale elevilor;- muzeul etnografic. - abilităţi specifice la nivelul elevilor din grupurile ţintă;- inventar de bune practici identificate prin proiect. .