Proces de Invatare

Post on 17-Sep-2015

215 views 3 download

description

chestionar

Transcript of Proces de Invatare

ANEXA 2

Chestionarul pentru studirea procesului de nvare R-SPQ

Acest chestionar cuprinde o serie de ntrebri referitoare la atitudinea d-voastr fa de studiu i maniera d-voastr obinuit de a nva.

Nu exist un mod corect de a nva. Maniera de studiu depinde de ceea ce vi se potrivete propriului d-voastr stil i, bineneles, de materia pe care o studiai. n acest sens, este important s rspundei la fiecare ntrebare ct mai sincer. Dac credei c rspunsul d-voastr depinde de materia studiat, dai rspunsul care credei c se aplic materiei celei mai importante pentru d-voastr.

V rugm s completai rspunsul adecvat pentru fiecare ntrebare.Cifrele din dreptul fiecrei ntrebri coincid cu urmtoarele rspunsuri:

1 niciodat sau extrem de rar adevrat

2 uneori adevrat

3 adevrat n jumtate din situaii4 frecvent adevrat

5 ntotdeauna sau aproape ntotdeauna adevrat

Alegei un singur rspuns la fiecare ntrebare, cel mai potrivit din punctul d-voastr de vedere. Plasai rspunsul n caseta de lng numrul ntrebrii. Rspunsul care v vine primul n minte este probabil cel mai corect, deci nu pierdei mult timp la un item. Rspundei, v rog la toate ntrebrile.

Nu v facei probleme c nu vei proiecta o imagine pozitiv dac rspundei la o ntrebare ntr-un anumit fel. Rspunsurile dumneavoastr sunt CONFIDENIALE.

V mulumim pentru colaborare!

1. __. Am descoperit c, uneori, studiul mi-a oferit un sentiment profund de satisfacie personal.

2. __. Consider c am destul de mult de muncit la un subiect, astfel nct s mi formez propriile concluzii, nainte de a fi mulumit.

3. __. Scopul meu este de a trece cursul /examenul cu ct mai puin efort.

4. __. nv serios numai ceea ce mi se d la curs sau ceea ce mi se cere n tematica cursului. 5. __. Cred c aproape orice subiect poate deveni extrem de interesant dac ai nceput s l nelegi.

6. __. Majoritatea subiectelor noi mi se par interesante i, nu de puine ori, petrec timp suplimentar ncercnd s obin informaii noi despre ele.

7. __. Nu gsesc cursul a fi foarte interesant aa c nu depun prea mult efort.

8. __. Unele subiecte le nv pe dinafar, repetndu-le pn le tiu pe de rost, chiar dac nu le neleg.9. __. Cred c unele subiecte studiate sunt la fel de interesante ca un roman sau un film bun.

10. __. M verific la subiectele importante pn cnd le neleg complet.

11. __. Mi-am dat seama c pot trece examenele memornd prile importante, chiar dac nu le neleg complet.

12. __. n general mi reduc nvarea strict la ceea ce se cere i consider c nu este necesar s nv suplimentar.

13. __. nv din greu la disciplinele mele pentru c mi se par interesante.

14. __. mi petrec mult din timpul liber cutnd informaii noi despre subiecte discutate la curs care mi s-au prut interesante.

15. __. Consider c aprofundarea unui subiect nu este de mare ajutor. Este o pierdere de timp i te ncurc, cnd tot ce trebuie este s te familiarizezi cu subiectul.

16. ___. Cred c profesorii nu ar trebui s atepte ca studenii s piard timp nvnd materialele care se tie c un vor fi date la examen.

17. ___. Vin la majoritatea cursurilor cu ntrebri n minte i atept rspunsuri.

18. ___. Obinuiesc s m uit la toate lecturile sugerate de curs.

19. ___.Nu vd nici un sens n a nva materialele care un se vor da la examen.

20. ___. Cea mai bun modalitate de a trece examenele este s i aminteti rspunsurile la ntrebrile cele mai probabile.