Crin Antonescu - Programul politic al Presedintelui Romaniei

Post on 12-Jul-2015

475 views 0 download

Transcript of Crin Antonescu - Programul politic al Presedintelui Romaniei

C R I N A N T O N E S C b

Traim un moment istoric dificildificil. Criza economic4 ne spulbera iluzia c4 ne mai putem "descurca" in contmitafi de m~sura. Ea scoate la iveala, in intregime, toate crizele noastre ca societate: criza politic$ criza moralii, criza de autoritate, criza de idei. Scadenfa datoriilor acumulate in ani de minciuni, simulari, amdngri a sosit. Trgim ca pe un moment a1 adevarului drama tensiunii intre un stat arogant, ineficient, incapabil s3-gi justifice costurile imense gi un cet5fean care nu mai are deloc incredere in institufiile statului gi in proprii sai reprezentanfi. Nu avem instanfe, nu avem modele, nu avem autoritgfi. Deruta gi disfuncfiile societafii romdnegti se amplifica pe zi ce trece gi rezerva de speranfd publica tinde spre zero.

Acesta este momentul istoric in care vom alege un nou Pregedinte. Nu cred in oameni providenfiali sau, in orice caz, nu ma consider un om providenfial. Sunt doar un romdn care face politica de aproape 20 de ani, intr-un fel diferit, care mi-a dat gansa de a ajunge in vdrful sistemului politic far3 a-mi pierde libertatea gi far3 a-mi vinde principiile.

Candidez la Pregedinfia Rominiei pentru ca sunt solidar cu compatriofii mei gi pentru ca nu mi-am pierdut speranfa ca Romdnia tdcut4, Romdnia profuncia, are resursele de a invinge '?aul romdnesc" din viafa publics. Candidez la Pregedinfie nu pentru ca ag define toate solufiile la marile probleme ale fsrii in care trdiesc, ci pentru c8 am certitudinea cii ceea ce

I voi putea face, ca Pregedinte, este decisiv pentru a reda increderea gi speranfa romdniloc