Carti extraordinare d

Post on 22-Jun-2015

116 views 2 download

Transcript of Carti extraordinare d

CĂRȚI EXTRAORDINARE

Cea mai mare carte, cea mai groasă, cea mai lungă.

Iată cărți deosebite față de celelalte.

Cartea cea mai mică din lume validată de Guinness Book. Este vorba despre nuvela lui Anton Cehov, “Cameleonul", reprodusă integral.

În Ungaria poate fi văzută cea mai mare carte din lume

Cartea care deține recordul de grosime este o culegere a tuturor anchetelorfăcute de Miss Marple, scrisă de Agatha Christie.

Brian Dettmer este un creator. Culegând câteva cărți, el a creat un animal straniu de hârtie, care pare că se mișcă.

Iată o carte de rugăciuni din sec.XV, scrisă și decorată de Nicolas Blairié, care, deschisă, are forma unei inimi.

"Sutra de diamant" este cea mai veche operă imprimată cunoscută. Acest rulou de hârtie este compus din 7 foi de hârtie și este realizat

prin xilografie în anul 868 D.C.

Carte-pernă

Codexul Gigas a fost realizat de benedictinii de la mânăstirea Podlazice în sec.XIII. Cartea religioasă este cunoscută pentru reproducerea lui Satana pe una din pagini.

Publicat în 40 de volume între 1950 și 1967, romanul cel mai lung din lumeeste "Tokugawa Leyasu" al japonezului Sohachi Yamaoka.

Această carte are particularitatea de a face să apară, în timpul lecturii, a unor ilustrațiipictate pe capetele paginilor. Lucrul este foarte bine gândit, pentru că, datorită muncii

minuțioase a lui Martin Frost, imaginile dispar când carte este închisă.

Considerată ca cea mai frumoasă carte din lume, "Dotta Mano“, a fost editată în 33 de exemplare. Coperta din marmură, făcută de Michelangelo, reprezintă “Fecioara pe scară".

Pagoda Kuthodaw, din Birmania, este compusă dintr-un ansamblu de mici monumente funerare. Fiecare din ele are o placă pe care este gravată o parte din canonul budist.

doucetentation@gmail.com