CARTI ARKANA

download CARTI ARKANA

of 32

 • date post

  28-Dec-2015
 • Category

  Documents

 • view

  37
 • download

  0

Embed Size (px)

description

tarot

Transcript of CARTI ARKANA

NEBUNUL 1. Corespondenta astrologica - cartea de tarot Nebunul din cele 22 Mari Arkana Uranus/Mercur, in sensul firii deschise, curiozitatii

2. Imagine mitologica - cartea de tarot Nebunul din cele 22 Mari Arkana Percifal, care a pornit la drum in straie de nebun ajungand, la capatul indelungatelor cautari, Rege al Graalului.

3. Corespondenta I GING - cartea de tarot Nebunul din cele 22 Mari Arkana 25 Wu Wang/Nevinovatia/Neasteptatul

4. Descriere generala - cartea de tarot Nebunul din cele 22 Mari Arkana Cartea de tarot Nebunul reprezinta copilul din noi. Reprezinta un nou inceput precum si o fire deschisa fara prejudecati. Este expresia nepasarii, lipsei de griji bucurandu-se de viata si arata ca mergem inainte, plini de uimire si fara sa ne asteptam la ceva anume, intr-un nou domeniu de viata.

Cartea de tarot Nebunul poate avea atat semnificatia unei firi copilaresti, naivitate, nestatornicie sau chiar prostie sau de perceptie inteleapta, modesta si respectuoasa, la care putem ajunge la capatul unor cautari adeseori indelungate si pline de dificultate.

Cartea de tarot Nebunul poate personifica atat sugubatul, dar si pe unicul sfetnic cinstit de la curte, ca Later ego" al regelui. In orice caz, el traieste in prezentul absolut, este expresie a firii deschise si spontaneitatii, gata oricand sa acumuleze noi experiente. Insa daca aceasta atitudine corespunde refuzului nostru de a ne maturiza vreodata sau reprezinta maturitatea intelepciunii si experientei de viata, poate fi deslusit numai in afara acestei carti.

Cartea de tarot Nebunul indica intotdeauna o experienta revigoranta care, poate imbraca uneori trasaturi haotice, dar, chiar daca ne mai lovim uneori cu capul de ceva, nu reprezinta un pericol real.

5. Profesie - cartea de tarot Nebunul din cele 22 Mari Arkana In profesie cartea de tarot Nebunul indica patrunderea intr-un nou domeniu de activitate, pentru care, desi nu posedam cunostinte anterioare corespunzatoare, manifestam o mare disponibilitate si curiozitate de a invata, de acomodare cu noile sarcini de lucru. In sensul evenimentelor poate semnifica si un comportament gresit, in parte prostesc, sau iresponsabilitate.

Semnificatia sa profunda consta insa in intelegerea deplina a faptului ca inchipuirile trecatoare privind siguranta si succesul nu sunt decat promisiuni desarte, care nu ne dau cheia pentru adevarata implinire si multumire.

6. In planul constiintei noastre - cartea de tarot Nebunul din cele 22 Mari Arkana Pe planul constiintei noastre cartea de tarot Nebunul reprezinta uimirea in care, dupa parerea lui Platon, isi are inceputul orice cunoastere. El poate fi o expresie a nepasarii copilaresti si imaturitatii spirituale sau sa semnifice o capacitate profunda de intelegere precum si intelepciune de viata.

Desi intelepciunea nebunului este simbolul maturizarii supreme aceasta nu semnifica desigur ca orice nebun este un intelept.

Scopul procesului de evolutie este modestia si cinstea, aidoma celei din zilele copilariei noastre. Oskar Adler exemplifica aceasta lunga cale a experientei prin imaginea fluviului african Niger, care, desi este unul din cele mai lungi fluvii din lume, isi are varsarea relativ in apropierea izvoarelor sale. Chiar si cand stim ca tinta se afla in apropierea izvoarelor, nu exista scurtaturi, care sa ne scuteasca de obositoarele ocoluri.

7. In domeniul relatiilor personale In domeniul relatiilor personale cartea de tarot Nebunul isi arata mai ales latura sa vesela, setea de viata. Poate semnifica iresponsabilitate si nepasare tinzand spre neseriozitate; de obicei insa, el reprezinta o comunitate vesela, plina de viata si fara complicatii, in care fara prejudecati, facem noi cunostinte, mereu gata de a-1 redescoperi pe celalalt si de a-1 cunoaste si indragi.

Pe planul evenimentelor, cartea de tarot Nebunul poate semnifica un nou inceput al unei relatii revigorante sau o faza de avant insufletitor in cadrul unei relatii existente, care in unele cazuri, poate fi declansata printr-un copil.

Pozitia 2 carte tarot NebunulPozitia 7 carte tarot Nebunul

Pana acum ati fost fara grija si v-ati aflat in cautarea de noi experience. V-ati bazat pe faptul ca problema se va rezolva de la sine. Verificati cartile de pe pozitiile 1 si 7, daca nu cumva indica faptul ca v-ati comportat cu usurinta si nepasare, poate chiar cu naivitate. Trebuie sa fiti constient de faptul ca patrundeti intr-un domeniu nou, fata de care ar trebui sa nu aveti prejudecati. Daca sunteti inclinat sa aveti o parere excesiv de buna despre dvs. v-ati face un serviciu daca, ati porni de la premisa ca nu aveti habar.

Pozitia 3 carte tarot NebunulPozitia 6 carte tarot Nebunul

Ati simtit farmecul noului si sunteti in cautarea unor trairi intense, manifestati dorinta de schimbare. Firea dvs. lipsa de prejudecati va este de mare ajutor in acest sens. Este insa totodata posibil sa procedati putin cam prea usuratic.Patrundeti in sfera necunoscutului, plin de uimire si curiozitate. Fiti deschis pentru orice veti intalni aici. Lasati-va impresionat si influentat. Procedati in mod spontan si fara grija privind scopul actiunilor dvs. Ascultati vocea instinctului dvs. si incredeti-va in faptul ca cineva va conduce pasii.

Pozitia 4 carte tarot NebunulPozitia 5 carte tarot Nebunul

Pana in prezent ati actionat intr-un mod exceptional, usuratic, lipsit de experienta sau aventurist. Daca sarcinile ce le aveti trebuie efectuate cu seriozitate, pana acum v-ati comportat prea copilareste. Poate insa ca tocmai lipsa dvs. de prejudecati sau spontaneitatea de care dati dovada constituie premise importante ale actiunilor pe care le intentionati. Trebuie sa va aratati disponibilitatea spontana de a incepe ceva nou si sa faceti dovada faptului ca, desi lipsit de experienta, sunteti dispus sa invatati sau sa improvizati. Nu trebuie sa jucati rolul unui copoi batran", plin de experienta. Astfel veti reusi sa castigati simpatii, intelegere si sprijin.

MAGUL

1. Corespondenta astrologica - cartea de tarot Magul din cele 22 Mari Arkana Soarele, in sensul puterii si fortei de iradiere. Mercur, in ceea ce priveste indemanarea si iscusinta.

2. Imagine mitologica - cartea de tarot Magul din cele 22 Mari Arkana inventatorul, constructorul, mestesugarul

3. Corespondenta I GING - cartea de tarot Magul din cele 22 Mari Arkana 1 Kien/Forta creatoare.

4. Descriere generala - cartea de tarot Magul din cele 22 Mari Arkana Cartea de tarot Magul simbolizeaza intelepciunea, iscusinta, constiinta propriei valori si o conceptie de viata activa. Cartea de tarot Magul reprezinta acea perioada a vietii cand reusim sa facem fata celor mai dificile probleme.

Desi aceasta cartea de tarot Magul reprezinta puterea fortelor constiintei ea nu vrea sa insemne ca pot fi neglijate capacitatea de perceptie sau alte forte, de care nu suntem constienti. Dimpotriva: extraordinara putere de influentare si eficienta, simbolizate de cartea de tarot Magul, isi are radacinile in secretul profundei armonii dintre constient si subconstient.

5. Profesie - cartea de tarot Magul din cele 22 Mari Arkana In profesie cartea de tarot Magul arata ca putem sa luam initiativa, sa devenim constienti de puterea de influenta pe care-o avem si sa o aplicam pentru realizarea unui scop fix.

In functie de directia in care ne canalizam aceasta energie putem obtine succese in domeniul econimic, sa obtinem anumite avansari profesional, sau sa ducem la bun sfarsit sarcini dificile cum sunt examenele sau diverse proiecte profesionale.

In calitate de sef ierarhic suntem in masura sa imbunatatim atmosfera de munca si sa ridicam succesul intregii activitati, gasind metode de a ne motiva subalternii. In cazul unor negocieri, proiecte, examene sau altor sarcini pe care pana acum le-am amanat mereu, intrucat ni se pareau prea dificile sau care din diverse alte motive ne produceau o stare de ingrijorare, a sosit momentul sa actionam. Acum aceste probleme pot fi solutionate cu succes.

6. In planul constiintei noastre - cartea de tarot Magul din cele 22 Mari Arkana Pe planul constiintei, cartea de tarot Magul simbolizeaza puterea gandurilor noastre si semnifica faptul ca, datorita convingerilor intime si priceperii noastre putem realiza unele lucruri, pe care pana in prezent le socoteam imposibil de realizat.

Cartea de tarot Magul arata ca am reusit sa ne formam o imagine de ansamblu, care ne permite sa depasim perceptia de zi cu zi. Pe un plan mai profund, cartea de tarot Magul inseamna ca suntem capabili sa ne faurim in mod constient propria soarta.

7. In domeniul relatiilor personale In domeniul relatiilor personate cartea de tarot Magul face trimitere la o faza de puternica fascinatie si intensa capacitate de seductie.

Forta exprimata de Mag poate sa inlature orice retinere, dificultate sau alte probleme care ne dau batai de cap, in cazul ca este intrebuintata corect. Cartea de tarot Magul exprima constiinta unitatii si fortelor care au rolul determinant intr-o relatie.

Pozitia 2 carte tarot MagulPozitia 7 carte tarot Magul

V-ati aparat pana in prezent punctul de vedere cu multa hotarare si convingere. Daca aveti totusi motive sa va indoiti in legatura cu atitudinea pe care ati adoptat-o, este bine sa cumpaniti daca nu cumva afi folosit puterea dvs. de convingere intr-un mod mult prea direct, viclean sau demagogic. Este posibil sa fi sarit un pic peste cal. Este bine sa promovati un punct de vedere limpede si strategii convingatoare. Folositi-va iscusinta si puterea de initiativa. Eliberati-va de parerile altora si straduiti-va sa va formulati o convingere proprie si univoca. In curand veti reusi sa faceti fata spiritual sarcinilor pentru ca apoi sa faceti experienta usurintei cu care rezolvati totul.

Pozitia 3