“ Jack si vrejul de fasole ”

Post on 07-Jan-2016

117 views 3 download

description

“ Jack si vrejul de fasole ”. O noua versiune de Emma si Alina, eleve in clasa a-X-a B la Liceul de Muzica si Arte Plastice “ C. Brailoiu”. - PowerPoint PPT Presentation

Transcript of “ Jack si vrejul de fasole ”

A fost o data ca niciodata …. A fost o fetita Emma si fratii ei locuiau alaturi de bunici. Intr-o dimineata bunica a trezit-o pe fetita si i-a spus sa mearga la izvorul de pe deal sa aduca un bidon de apa.

Emma a chemat-o si pe prietena ei Alina la izvor. Pe drum i-a spus ca izvorul este fermecat caci bunica i-a soptit la ureche ca fasolea fierbe mai repede in apa lui.

Dupa 11 ani…

Cele doua colege, Emma si Alina, eleve in clasa a-X-a si-au amintit intamplarea din copilarie si au hotarat sa devina mici cercetatoare realizand un experiment numit “Modificarea puterii de germinatie a semintelor de fasole sub influenta unor factori externi”

Dimineata, fetele s-au apucat de treaba.Emma a pus vata in mai multe castronele si apoi a umezit-o cu apa adusa de la izvorul “fermecat”.

Au constatat dupa putin timp ca boabele se modifica.Dupa 2 ore boabele Emmei se umflasera.

Alina a mai asteptat o ora pana cand a observat ca si fasolea udata cu apa plata se umfla.

0

0,5

1

1,5

2

2,5

3

3,5

Series1

Alina se obisnuise sa astepte mai mult decat Emma, toate fazele erau intarziate in experimentul sau.

Au comparat momentele aparitiei radacinitei

si au observat

Timp de doua saptamani au urmarit in fiecare zi plantele din experienta. Apoi s-au hotarat sa masoare tulpinile. Ce credeti ca au observat? Tulpinile udate cu apa de izvor erau mai inalte cu 3 cm decat cele udate cu apa de la robinet si cu 2 cm in plus fata de cele udate cu apa cumparata.

Acum suntem sigure ca toate povestile au un dram de adevar…

Vrejul de fasole din povestea lui Jack a crescut atat de repede si de viguros pentru ca acesta il uda doar cu apa de izvor…