Zn Mures 3 iunie 2016

32
TÂRGU MUREȘ 3 - 16 IUNIE 2016 www.zilesinopti.ro

description

 

Transcript of Zn Mures 3 iunie 2016

Page 1: Zn Mures 3 iunie 2016

TÂRGU MUREȘ3 - 16 IUNIE 2016

www.zilesinopti.ro

Page 2: Zn Mures 3 iunie 2016
Page 3: Zn Mures 3 iunie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

3

ÎN REVISTĂPAG. 4

CITY FOOD Concurs

PAG. 10CITY CULT

Evenimente culturale

PAG. 16CITY MOVIE

05.06.Ora: 11.00TEATRUL

NATINAL TIRGU MURES, TRUPA

TOMPA MIKLÓS, SALA MARE, A

KISFIÚ MEG AZ OROSZLÁNOK

06.06Ora: 09.30

TEATRUL ARIEL TIRGU MURES,

SALA MARE, ELEFANTELUL

CURIOS

CITY FOOD // PAG 4

CITY CILT // PAG 8

08.06.Ora: 19.00TEATRUL NATIONAL TIRGU MURES, TRUPA TOMPA MILÓS, SALA MARE, A JÁTSZMA VÉGE

15.06Ora: 19.00TEATRUL NATIONAL TIRGU MURES, TRUPA LIVIU REBREANU, SALA MARE, O SCRISOARE PIERDUTA

CITY BREAK // PAG 16

Page 4: Zn Mures 3 iunie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

4

CĂUTĂM LA NIVEL NAȚIONAL PERSOANA, CARE POATE SĂ MĂNÂNCE CEL MAI MULT ÎN CEL MAI SCURT TIMP.DESCRIEREA ȘI REGULA-MENTUL CONCURSULUI

FAZA ELIMINATORIE:Vor participa 9 echipe cu câte 3 persoane în fiecare echipă, în total 27 de con-curenți. Concurenții trebuie să consume câte 4 porții din faimosul Butcher’s Hot Dog cu porție dublă de carne. Ca hot dogurile să alunece cât mai ușor, veți primi o bere cu alcool, sirop de casă sau apă.Persoanele care consumă cele 4 porții în cel mai scurt timp, se vor califica în urmă-toarea rundă.Hot dogurile consumate trebuie să rămână în inte-riorul stomacului, în caz contrar concurentul va fi descalificat. Concurenții au 15 minute la dispoziție pentru această probă.

Câștigătorii probei vor fi ad-miși automat în semifinală.Participanții pe locul II vor primi un card de fidelitate pe viață, cu un discount de 10% pentru produsele proprii din meniul Butchers Kitchen Bistro.Participanții pe locul III. vor primi un card de fidelitate pe viață, cu un discount de 10%, pentru produsele proprii din meniul Butchers Kitchen Bistro și dacă nu

și-au potolit foamea în 15 minute vor mai primi încă 5 minute pentru acest scop.

SEMIFINALĂ:În această rundă vor fi 3 echipe, cu câte trei per-soane în fiecare echipă. Concurenții vor trebui să mănânce cea mai nouă cre-ație a chefului Varga Zoltán, uriașul Butchers Burger cu garnitură. În runda finală se vor califi-ca concurenții care vor reuși să consume burgerul în cel mai scurt timp. Ca burgerul să alunece cât mai ușor, veți primi o bere cu alcool, sirop de casă sau apă.Burgerul trebuie să rămână în interiorul stomacului, în caz contrar concurentul va fi descalificat. Concurenții au 15 minute la dispoziție pentru proba eliminatorie.Câștigătorii probei vor fi ad-miși automat în semifinală.Participanții pe locul II vor primi un card de fidelitate pe viață, cu un discount de 10% pentru produsele proprii din meniul Butchers Kitchen Bistro.Participanții pe locul III. vor primi un card de fidelitate pe viață, cu un discount de 10% pentru produsele proprii din meniul Butchers Kitchen Bistro, și dacă nu și-au potolit foamea în 15 minute vor mai primi încă 5

minute pentru acest scop.

FINALĂCâștigătorii semifinalei se vor lupta pentru marele premiu într-o ultimă rundă. Provocatorul este din nou burgerul uriaș cu garnitură și bineînțeles va câștiga concurentul cel mai rapid.Burgerul trebuie să rămână în interiorul stomacului, în caz contrar concurentul va fi eliminat din competiție. Concurenții au 15 minute la dispoziție pentru proba finală.

CÂȘTIGĂTORUL:- va avea un loc rezervat pe peretele faimei în Butchers Kitchen Bistro

- va primi un card de fide-litate pe viață cu care va beneficia de un discount de 10% pentru toate pro-dusele proprii Butchers Kitchen Bistro

- un cupon de cadou în valoare de 100 de lei, care

se poate folosi în oricare magazin Petry.

LOCURILE II., III.:- vor primi un card de fideli-tate pe viață, care asigură un discount de 10% pentru produsele proprii din meniul Butchers Kitchen Bistro.

Condiții de participare:- pot participa toate per-soanele care la data în-scrierii au peste 18 ani

- taxa de înscriere este de 20 lei/persoană și se va achita la fața locului în ziua concursului

Vă mulțumim și așteptăm cu nerăbdare înscrierile.

Cei dornici să participe trebuie să se înscrie pe pa-gina noastră de Facebook: Butcher’s Kitchen Bistro, cel târziu pâna la data de 15.06.2016

Page 5: Zn Mures 3 iunie 2016
Page 6: Zn Mures 3 iunie 2016

CITY CULTCARTE, MUZICA, SPECTACOL

6

RENDEZVÉNY:EVENIMENT:AFRIKA-KUTATÓKRA EMLÉ-KEZNEK A Borsos Tamás Egyesület és a Teleki Téka Alapítvány az Afrika-kutató Teleki Sámuel (1845–1916) halálának századik évfordulója alkalmából három előadással tiszteleg a nagy felfedező emléke elôtt. Meghívott: Kubassek János, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója, több magyar utazó életének, munkásságának kutatója. Június 3-án, pénteken du. 6 órától a Teleki Téka freskós termében emlékeznek Teleki Sámuelre. Támo-gatók: a Maros Megyei Barlangi és Hegyimentő-szolgálat.

KREATÍV KERÁMIAMŰHELYT INDÍTANAK Április 21-étől kreatív kerámiaműhe-ly kezdte meg tevékenységét Marosvásárhelyen, a Kortárs Mű-vészetek Házában, a volt ortodox zsinagógában (Braila utca) okleveles kerámiaművészek irányításával, az András Lóránt Társulat és a Maros-vásárhelyi Örmény-Magyar Kulturális Egyesület szervezésében. Az ér-deklődők betekintést nyerhetnek a tevékenységbe és megismerik annak terápiás hatását és oktatási-nevelési célját. A kreatív kerámiaműhely heti két alkalommal várja a gyermekeket

és a felnőtteket, a részvételhez feli-ratkozás szükséges. Bővebb felvilá-gosítás a 0745-610-608-as telefon-számon.

KIÁLLÍTÁS:EXPOZIŢIE:

ERDÉLYI VASUTAK 1867–1914 A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet a Maros Megyei Múzeum várbeli kiállítótermében megnyitotta az Erdélyi vasutak 1867–1914 című kiállítását május 27-én, pénteken. Az erdélyi vasútépítés történetét a kiegyezéstôl az első világháború kitöréséig nyomon követő kiállítás a budapesti Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gazdag archí-vumának eredeti fotógyűjteményére támaszkodik. A megnyitón jelen volt Buzás Mihály vasútmodellező, akinek vasúti makettjét is megtekinthették az érdeklődők.

CĂI FERATE DIN TRANSILVA-NIA 1867-1914

Institutul Balassi – Instiutul Maghiar din Bucureşti organizează expoziţia Căi ferate din Transilvania 1867-1914, ce a fost vernisată vineri, 27 mai, în Sala de expoziţii din Cetate a Muzeului Judeţean Mureş. Expoziţia care pre-zintă istoria construirii căilor ferate din Transilvania de la compromisul aus-tro-ungar până la izbucnirea primului Război Mondial (1867-1914) se bazea-

ză pe colecţia de fotografii originale din bogata arhivă a Muzeului Tehnicii şi a Transporturilor din Ungaria. Această perioadă în care s-a construit o reţea de căi ferate de o lungime de 2384 km, a fost imortalizată pentru generaţiile următoare de fotografii renumiţi ai acelor timpuri. Pe lângă documentarea construcţiei căilor ferate artiştii fotografi au imortalizat şi peisajul în transformare, precum şi omul implicat în realizarea acestei transformări. Reţeaua de căi ferate din Transilvania a fost construită între anii 1856–1918. Căile ferate au avut un rol decisiv în dezvoltarea economiei: a devenit importantă respectarea orei exacte, fluxul informaţiilor s-a accelerat, restaurantele din trenuri au influenţat gastronomia ardelenească, iar gările au influenţat imaginea mor-fologică a oraşelor. La început existau chiar şi manuale de bune maniere în timpul călătoriei. Datorită căilor ferate societatea transilvană a cunoscut fenomenul de publicitate, iar în resta-urantele feroviare a devenit cunoscut şniţelul vienez, sifonul şi feţele de masă în carouri roşu cu alb. Calea ferată a fost primul mod de călătorie care a ajutat omul să-şi depăşească graniţele în timp şi spaţiu, contribuind totodată la procesul de modernizare a Transilvaniei.

ANNA. ASSZONYSORS A XX. SZÁZADBAN Ezzel a címmel nyílt kiállítás a maros-vásárhelyi Néprajzi és Népművészeti Múzeumban. A figyelemre méltó gyűjtemény egy életút bemutatásá-val, egyetlen személy szemszögéből, hangulatok megidézésével érzé-kelteti a múlt évszázad történelmi eseményeinek hatását.

ANNA, DESTINUL FEMEII SE-COLULUI XXÎn Muzeul de Etnografie şi Artă Popu-lară din Târgu Mureş s-a deschis expo-ziţia cu titlul Anna, femeii secolului XX. Organizatorii expoziţiei sunt Muzeul Haáz Rezső din Odorheiul Secuiesc, Asociaţia Etnografică Kriza János şi Secţia de Etnografie şi Artă Populară din cadrul Muzeului Judeţean Mureş.

Page 7: Zn Mures 3 iunie 2016
Page 8: Zn Mures 3 iunie 2016

CITY CULTCARTE, MUZICA, SPECTACOL

8

A CSEND ARCA – SIKLÓDI ZSOLT KIÁLLÍTÁSA Ötvenéves a szovátai grafikus. Születésnapját egyéni tárlattal teszi emlékezetessé. Kiállítása május 31-én, kedden nyílt meg Marosvásárhelyen, a Bernády Házban. A sokoldalú alko-tó, aki éveken át a Gyergyószárhegyi Művésztelep művészeti vezetőjeként, majd a Székelyföldi Grafikai Biennále főszervezőjeként, kurátoraként tűnt ki, A csend arca című jubileumi be-mutatkozásán az utóbbi időszakban született, különböző műfajú munkái-ból visz válogatást a vásárhelyi közön-ség elé. Nagyméretű metszetek, fotók, grafikai lapok, dúcok mutatják fel grafikai foglalatosságait, fa-, kő-, bronzszobrok tanúsítják plasztikai törekvéseit, és Siklódi Zsolt eddig re-jtett képességét, karcolatírói próbál-kozásait is megismerhették a jelen-levők. A honi könyvvilágban fôleg műszaki szerkesztőként, könyvgrafi-kusként ismert szerző rövidprózáiból a megnyitón lánya, Siklódi Fruzsina, a Marosvásárhelyi Mûvészeti Líceum XI. osztályos tanulója olvasott föl.

EXPOZIŢIE DE SCULPTURĂÎn galeria mare al Casei Bernády (str. Horea) s-a deschis expoziţia de gra-fică şi sculptură al artistului renumit, Siklódi Zsolt.

FOTÓKIÁLLÍTÁS A ROMÁ-KRÓL A romák közössége a vizuális művés-zeteken keresztül című projekt kere-tében készült fotókból nyílt kiállítás a Bernády Ház emeleti galériájában. A tárlaton marosvásárhelyi, sepsis-zentgyörgyi, székelyudvarhelyi, csí-kszeredai és tordasi (magyarországi) fotósok munkái láthatók.

EXPOZIŢIE FOTOÎn galeria de etaj al Casei Bernády (str. Horea) s-a deschis expoziţia foto despre viaţa romilor. Artiştii expozanţi sunt din România şi Ungaria.

RÓTH MIKSA-KIÁLLÍTÁS A Kultúrpalotában Róth Miksa, a pa-lota üvegablakai híres készítőjének munkásságáról nyílt kiállítás Megszí-nesített napfény címmel. Róth Miksa a 19-20. század fordulóján megújuló üvegablak- és mozaikművészet legis-mertebb és legtermékenyebb magyar műhelyének alapítója és vezetője volt. Apja, Roth Zsigmond műhelyében kezdte tanulni a mesterséget. Többek közt Angliában, Franciaországban és Németországban tanulmányo-zta a középkori üvegfestménye-ket.1885-ben alapított műhelye a kiegyezés (1867) utáni nagy épít-

kezéseknek köszönhetően számos megrendelést kapott. Gazdasági és közigazgatás funkciót betöltő épületek, templomok, zsinagógák, kiállítási termek, fürdők, kávéházak, magánházak és bérpaloták díszítése készült műhelyében. Az 1890-es évek végétől az Osztrák-Magyar Monar-chiában elsőként és egyéni módon alkalmazta a L. C. Tiffany által felfede-zett új üvegfajtát, s meghonosította a mozaikkészítést is. Kiemelkedő munkái közé tartozik többek közt az Országház, a királyi palota Szent Jobb kápolnája, a Zeneakadémia, Ma-gyarország velencei Állandó Műcsar-noka, az egykori Gresham Biztosító székháza, a marosvásárhelyi (ma: Ro-mánia) Kultúrpalota és a lipótmezei kápolna. A Fiumei úti Nemzeti Sírkert és a Kozma utcai temető számos sírboltját, mauzóleumát díszítik mo-zaikjai. A kor legjelentősebb építés-zeivel és festőivel dolgozott együtt. Külföldi megrendeléseket is teljesített: műhelyében készült például a me-xikói Nemzeti Színház Maróti Géza tervezte üvegmennyezete (1910). A sikerekben, elismerésekben gazdag életpálya a második világháború kitörésével tragikus fordulatot vett: az 1939-es zsidótörvény megjelenése után bezárta műhelyét. 1944-ben, otthonában halt meg.

EXPOZIȚIE JUBILIARĂ MIKSA RÓTHRaze de soare colorate – cu titlul respectiv s-a deschis expoziţia jubili-ară, din lucrările lui Róth Miksa. Róth a fost fondatorul şi conducătorul celui mai cunoscut şi prolific atelier maghiar de vitralii şi mozaicuri, o artă care la răscruce de secol XIX-XX îşi trăia renaşterea. A început să prindă meseria în atelierul tatălui său, Roth Zsigmond. Printre altele a studiat vitraliile medievale din Anglia, Franţa şi Germania. Atelierul său fondat în anul 1885 a primit numeroase comenzi datorită înfloririi industriei construc-ţiilor de după 1867 (compromisul Austro-Ungar), realizând ornamente pentru clădiri cu funcţie economică şi administrativă, biserici, sinagogi, săli de expoziţie, băi publice, cafene-le, precum şi case private şi palate.

Page 9: Zn Mures 3 iunie 2016

CITY CULTCARTE, MUZICA, SPECTACOL

9

Page 10: Zn Mures 3 iunie 2016

CITY CULTCARTE, MUZICA, SPECTACOL

10

A utilizat într-un mod individual şi pentru prima dată în Austro-Ungaria, începând cu sfârşitul anilor 1890, noul tip de sticlă descoperit de L. C. Tiffany, şi a înrădăcinat moda mozaicurilor. Dintre lucrările sale se remarcă cele care ornează Parlamentul Ungariei, capela Szent Jobb a palatului regal din Buda, Academia de Muzică, Ga-leria permanentă de artă a Ungariei din Veneţia, sediul fostei Societăţi de asigurări Gresham, Palatul Culturii din Târgu Mureş şi Capela din Lipótmező. Numeroase cripte şi mausolee din Ci-mitirul naţional de pe strada Fiume şi din Cimitirul de pe strada Kozma sunt ornate cu mozaicurile sale. A lucrat cu cei mai importanţi arhitecţi şi pictori ai epocii sale. A executat şi comenzi din străinătate precum plafonul de sticlă al Teatrului Naţional din Mexico City, proiectat de Maróti Géza (1910).

Această carieră plină de succese şi recunoaştere s-a frânt în mod tragic în urma izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial: după adoptarea legii evreieşti din 1939 şi-a închis atelierul, decedând în anul 1944 în locuinţa sa.

CASONI SZÁLASI IBOLYA KIÁLLÍTÁSA Casoni Szálasi Ibolya Út a Nap felé című kiállítása május 21-én nyílt meg a Casoni Art Galleryben, a maros-vásárhelyi régi Divatház épületében (Rózsák tere 58. szám). A kiállítást a művésznő a 30 éves egyetemi találko-zója alkalmából szervezte.

DRUM CĂTRE SOARELa Casoni Art Gallery, din incinta vechii Casei de Moda din Tîrgu Mureş, Piaţa Trandafirilor nr. 58 s-a deschis expo-ziţia artistei Casoni Szálasi Ibolya, cu titlul „Drum către soare”.

TIME BOX – KIÁLLÍTÁS MI-KHÁZÁN A Maros Megyei Múzeum szervezésé-ben május 6- án a mikházi régészeti parkban nyílt meg a Time Box című kiállítás. Az esemény a római limes digitalizálása, a Marosvécs–Sóvárad szakasz címû kutatóprojekt keretén belül Mikházán épített két ideiglenes pavilonban kerül megrendezésre. A pavilonok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ipari és Mezôgazdasági Épülettervezési Tan-széke által szervezett Tudományos Diákköri Konferencia nyertes pálya-munkája alapján készültek, melynek tematikáját a mikházi római marad-ványok újszerű bemutatása képezte. A segédcsapattábort, illetve a római fürdőt bemutató két kiállítás felkínálja a lehetőséget a látogatók számára, hogy megismerhessék a római ka-tonai és polgári élet hétköznapjainak különböző aspektusait, ugyanakkor ismerteti a mikházi régészeti fel-tárásokra vonatkozó legfontosabb adatokat. Támogatók: Maros Megyei Tanács, a felsőoktatás, kutatás, fej-lesztés és innováció támogatásáért felelős végrehajtó egység (UEFISCDI)

KIÁLLÍTÁS A TELEKI TÉ-KÁBAN Májusban nyílt a Teleki Téka legújabb időszakos kiállítása Teleki Domokos, egy ifjú magyar nemes utazásai cím-mel. A tárlat a könyvtáralapító Teleki Sámuel legidôsebb fiának életútját és mûveit mutatja be.

EXPOZIŢIE LA BIBLIOTECA TELEKILa 6 mai s-a deschis o nouă expoziție temporară în cadrul Bibliotecii Tele-ki-Bolyai. Expoziția prezintă cariera și lucrările celui mai în vârstă fiu al lui Sá-muel Teleki: se împlinesc 125 ani de la publicarea primului jurnal de călătorie

în limba maghiară, scris de Domokos Teleki (1773-1798).

TIME BOC CĂLUGĂRENIMuzeul Judeţean Mureş organizează vernisajul expoziţiilor „TIME BOX”, care va avea loc în data de 6 mai 2016, începând cu orele 12, în Parcul arheologic de la Călugăreni (comuna Eremitu, judeţul Mureş). Evenimentul, organizat în cadrul proiectului de cer-cetare ”Digitalizarea limes-ului roman. Sectorul Brâncoveneşti-Sărăţeni”, va fi găzduit în cele două pavilioane temporare construite la Călugăreni pe parcursul anului 2015. Ele au avut la bază un proiect câştigător al compe-tiției studenţeşti din cadrul Catedrei de Arhitectură Industrială şi Agricolă a Universităţii Tehnice şi de Ştiinţe Eco-nomice de la Budapesta, care a vizat găsirea unor soluţii inovatoare menite să prezinte ruinele romane de la Călu-găreni. Scopul principal a fost acela de a crea un spaţiu neconvențional care să reprezinte un reper în peisajul rural actual, precum şi un simbol al parcului arheologic. Expoziţiile din cele două pavilioane, dedicate castrului auxiliar, respectiv băii romane, vor oferi vizita-torilor posibilitatea de a se familiariza cu diferite aspecte legate de cotidia-nul roman, civil şi militar, prezentând, în acelaşi timp, informații relevante referitoare la săpăturile arheologice desfăşurate aici.

DATU VICTOR FESTŐMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA Datu Victor festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás az erdőszentgyörgyi Rhédey-kastélyban.

EXPOZIŢIA LUI DATU VICTORÎn palatul Rhédey din Sângeorgiu de Pădure s-a deschis expoziţia artistului târgumureşean, Datu Victor.

Page 11: Zn Mures 3 iunie 2016
Page 12: Zn Mures 3 iunie 2016

CITY CULTCARTE, MUZICA, SPECTACOL

12

04.06 19:00G Café, Üstökös Születik20:00Dublin Irish Pub, Concert Dirty Shirt22:00G Café Tirgu Mures, Concert Pumi Rancz si Traila

05.06.11:00Teatrul Natinal Tirgu Mures, trupa Tompa Miklós, sala mare, A kisfiú meg az oroszlánok17:00Teatrul National Tirgu Mures, trupa Tompa Miklós, sala mare, A kisfiú meg az oroszlánok

06.0609:30Teatrul Ariel tirgu Mures, sala mare, Elefantelul curios11:00Teatrul Ariel tirgu Mures, sala mare, Elefantelul curios11:00Teatrul Natinal Tirgu Mures,

trupa Tompa Miklós, sala mare, A kisfiú meg az oroszlánok

07.0609:30Teatrul Ariel tirgu Mures, sala mare, Elefantelul curios11:00Teatrul Ariel tirgu Mures, sala mare, Elefantelul curios19:00Teatrul National Tirgu Mures, trupa Liviu Rebreanu, sala mare, Steaua fara nume

08.06.19:00Teatrul National Tirgu Mures, trupa Tompa Milós, sala mare, A játszma vége19:30Teatrul National Tirgu Mures, trupa Liviu Rebreanu, sala mica, Sot de vanzare

09.0619:00Teatrul National Tirgu Mures, trupa Tompa Milós,

sala mare, A játszma vége19:30

Teatrul National Tirgu Mures, trupa Liviu Rebreanu, sala mica, Trei surori

10.06 09:30

Teatrul Ariel tirgu Mures, sala mare, Elefantelul curios11:00

Teatrul Ariel tirgu Mures, sala mare, Elefantelul curios19:30

Teatrul National Tirgu Mures, trupa Liviu Rebreanu, sala mica, Double Bind

11.0619:30

Teatrul National Tirgu Mures, trupa Tompa Milós, sala mica, Egyszer élünk

12.0619:30

Teatrul National Tirgu Mures, trupa Tompa Milós, sala mica, Kampf

13.0619:00Teatrul National Tirgu Mures, trupa Tompa Milós, sala mare, Csárdáskirálynő

14.0609:30Teatrul Ariel tirgu Mures, sala mare, Elefantelul curios11:00Teatrul Ariel tirgu Mures, sala mare, Elefantelul curios19:00Teatrul National Tirgu Mures, trupa Liviu Rebreanu, sala mare, O scrisoare pierduta

15.0619:00Teatrul National Tirgu Mures, trupa Liviu Rebreanu, sala mare, O scrisoare pierduta

16.06 09:30Teatrul Ariel tirgu Mures, sala mare, Elefantelul curios

11:00Teatrul Ariel tirgu Mures, sala mare, Elefantelul curios19:00Teatrul National Tirgu Mures, trupa Liviu Rebreanu, sala mare, O scrisoare pierduta

17.0609:30Teatrul Ariel tirgu Mures, sala mare, Elefantelul curios

11:00Teatrul Ariel tirgu Mures, sala mare, Elefantelul curios17:00, 19:00Teatrul National Tirgu Mures, trupa Liviu Rebreanu, sala mica, Sa zicem da

17-19.06. Maris Fest Tirgu Mures19.06.Dublin Irish Pub, Concert Directia 5

Page 13: Zn Mures 3 iunie 2016
Page 14: Zn Mures 3 iunie 2016

CITY FILMSPREMIERE

14

PREMIERĂ: WARCRAFT. ÎNCEPUTUL

Din 10 iunie lumea fantastică din ținutul magic Azeroth va fi proiectată pe marile

ecrane din cinematografe. Personajele din celebrul joc „Warcraft” prind viață și își prezintă povestea de la început.

Filmul respectă întocmai jocul video creat de Blizzard Entertainment și prezintă conflictul dintre cele două lumi vrăjmașe: cea a oamenilor și cea a orcilor. Tărâmul magic Azeroth e locuit de rasa umană. Războinicii orci încearcă să supraviețuiască și fug din lumea lor aflată pe moarte, pentru a coloniza o alta. Astfel începe războiul dintre cele două culturi, cu bătălii epice și eroi luptători, gata să înfrunte moartea pentru a salva lumile pe care le conduc.

Când se deschide portalul care leagă cele două lumi, o armată e pusă față în față cu distrugerea, și cealaltă, cu extincția. Aflați în tabere opuse, Anduin Lothar, generalul armatei oamenilor, și Durotan, conducătorul orcilor, se vor înfrunta

WARCRAFT. ÎNCEPUTUL Titlu original: Warcraft Regia: Duncan Jones Cu: Travis Fimmel, Paula Patton, Clancy Brown, Ben Foster Gen: Acţiune, Aventuri, Fantastic Durata: 123 minute Premiera: 10 iunie Distribuit de Ro Image 2000

TRAILER

ACŢIUNE, AVENTURI, FANTASTIC10 IUNIE

într-o bătălie care va decide soarta familiei, poporului și căminului lor. Așa începe o poveste epopeică despre putere și sacrificiu, în care războiul are multe fețe, și unde fiecare luptă pentru ceva.

Personajul principal, Anduin Lothar, este interpretat de Travis Fimmel, cunoscut din serialul „Vikings”, iar din distribuție mai fac parte Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Ben Schnetzer, Rob Kazinsky și Daniel Wu.

O LUPTĂ EPICĂ ESTE PE CALE SĂ ÎNCEAPĂ!

Actorul Travis Fimmel a declarat că atunci când vom merge la cinema la Warcraft trebuie să ne așteptăm să fim „cufundați într-o lume cu atâta imaginație și creaturi extraordinare, griffini și elfi, o mulțime de rase și culturi! Nu e ca pe Pământ. E ca o escapadă din realitate.”

Page 15: Zn Mures 3 iunie 2016
Page 16: Zn Mures 3 iunie 2016

CITY CULTCARTE, MUZICA, SPECTACOL

16

3 - 9 IUNIE 2016

AVENTURI AV ACŢIUNE AC ANIMAŢIE AN COMEDIE CO DRAMĂ DR FANTASTIC FA THRILLER TH HORROR H

LEGENDA

CINEMA CITY TÂRGU MUREȘPromenada Mall, str. Gheorghe Doja nr. 243

Rezervări: 0365 423000 www.cinemacity.roCinema City își rezervă dreptul de a opera modificări în program.

Titlu Film Română / Original Rating Gen Dimineața10:00 - 13:00

După-Amiază13:00 - 17:00

Seara17:00 - 24:00

AVANPREMIERĂWARCRAFT. ÎNCEPUTUL $ / WARCRAFT $

AP-12 AC,AVV - D, Mi - J 20:50

PREMIERĂMAȘINA DE BANI 2D / MONEY MONSTER 2D

AP-12 CR,DR

V, L - J 13:50, 16:00 18:10, 20:20, 22:30

S - D 11:40 13:50, 16:00 18:10, 20:20, 22:30

PREMIERĂȚESTOASELE NINJA 2 $/TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES : OUT OF SHADOWS 2 $

AP-12 AC,AV

V, L - J 15:00 17:20, 19:40, 22:10

S - D 12:30 15:00 17:20, 19:40, 22:10

SUPER BĂIEȚI 2D/ THE NICE GUYS 2D N-15 CR,MI

V, L - J 15:10 17:40, 20:00, 22:20

S - D 12:50 15:10 17:40, 20:00, 22:20

ALICE ÎN ȚARA OGLINZILOR $ / ALICE THROUGH THE LOOKING GLASS $

AG AV,FA

V, Mi - J 14:40 17:00, 18:30, 19:20, 21:15, 21:50

S - D 12:20 14:40 17:00, 18:30, 19:20, 21:15, 21:50

L - Ma 14:40 17:00, 18:30, 19:20, 20:50, 21:40

X-MEN: APOCALYPSE $ / X-MEN: APOCALYPSE $

AP-12 AC,AV V - J 13:20, 16:10 19:10, 22:00

VECINI DE COȘMAR 2 2D/NEIGHBORS 2: SORORITY RISING 2 2D

N-15 CO V - J 16:50 19:00

BACALAUREAT 2D / BACALAUREAT 2D AP-12 DR V - J 21:10

ANGRY BIRDS FILMUL $ DUBLAT / THE ANGRY BIRDS MOVIE $ DUBBED

AG AN,CO

V, Mi - J 14:10, 16:20

S - D 12:00 14:10, 16:20

L - Ma 14:10, 16:20 18:50

MAMĂ, CE ZI! 2D/MOTHER'S DAY 2D AG CO,RO V - J 14:00

CĂPITANUL AMERICA: RĂZBOIUL CIVIL $/CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR $

AP-12 AC,SF

V - D, Mi - J 18:20

L - Ma 21:00

ROBINSON CRUSOE 2D DUBLAT/ROBINSON CRUSOE 2D DUBBED

AG AN S - D 11:50

CARTEA JUNGLEI $ DUBLAT/JUNGLE BOOK $ DUBBED

AG AV,DR

V, Mi - J 13:40, 16:10

S - D 11:20 13:40, 16:10

L - Ma 14:30, 16:40

ZOOTROPOLIS $ DUBLAT/ ZOOTOPIA $ DUBBED

AG AC,AN S - D 11:00

Page 17: Zn Mures 3 iunie 2016

BIO SUNRISE, PUNCT DE SĂNĂTATE! Misiunea pe care

şi-a formulat-o BIO SUNRISE este aceea de a îndruma oamenii spre un mod de viaţă cât mai sănătos, spre alimentaţie corectă!Produsele pe care le distribuim la BIO SUNRISE sint fabricate de Vita Crystal Institute si la Societatea comercială Biocom Inational din Elveţia Produsele realizate în propriile întreprinderi sunt preparate cu foarte multă grijă, având în compoziţia lor doar substanţe naturale şi energii concentrate, substanţe care din punct de vedere fiziologic sunt valoroase atât ca suplimente nutritive, cât şi din punct de vedere al produselor create pentru a menţine în organism sistemul imunitar, precum şi calitatea de a sprijini autoechilibrarea şi autovindecarea.

VĂ OFERIM O MODALITATE UŞOARĂ DE A ACORDA SĂNĂTĂȚII DUMNEAVOASTRĂ O MICĂ ATENȚIE:

BIOREZONANTĂ + MASAJ (60 - 90 MINUTE) LA UN PREȚ UNIC DIN ORAȘ!

120 RON

IUBEȘTE VIAȚA, TRĂIEȘTE SĂNĂTOS!

Punctul de sănătate BIO SUNRISE , Târgu Mureș, Bulevardul 1 Decembrie 1918, Nr 96.

Telefon: 0743 625 761,0757 459 760Programul de funcționare:

Luni – Vineri între orele 1000 – 1900

Sâmbăta și duminica în funcție de programare.

Mai multe informații pe pagina de facebook: Sunrise Bio

CITY LIFESTYLESPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

17

Page 18: Zn Mures 3 iunie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

18

TAVERNA DIAVOLULUIPIAȚA TRANDAFIRILOR NR. 55TEL: 0727 758 063

RESTAURANT LA PIAZZETTASTR. CRINULUI NR. 4TEL: 0755 251 424

LACI’S CSARDA / TEMPO RESTAURANTSTR. MORII NR. 27TEL: 0265 213 552

HANU RUSSTR. TAMAS ERNO NR. 1TEL: 0751 826 216

RESTAURANT COUNTRY PUBSTR. LAVANDEI NR. 2TEL: 0265 311 666

RESTAURANT TRATTORIA BELLA ITALIASTR. POLIGRAFIEI NR. 3TEL: 0748 621 979

HANUL MANADASSTR. GHEORGHE DOJA NR. 231TEL: 0265 252 160

RESTAURANT PRIVOSTR. URCUȘULUI NR. 1TEL: 0365 424 442

Page 19: Zn Mures 3 iunie 2016
Page 20: Zn Mures 3 iunie 2016

CITY BREAK TIMP LIBER

20

Page 21: Zn Mures 3 iunie 2016

CITY CULTCARTE, MUZICA, SPECTACOL

21

Page 22: Zn Mures 3 iunie 2016

CITY BREAK TIMP LIBER

22

Page 23: Zn Mures 3 iunie 2016
Page 24: Zn Mures 3 iunie 2016

CITY BREAK 24

HOTEL EVEREST«««

Situat lângă Sala Sportu-rilor într-o locație liniștită oferă spații de cazare drăguț amenajate. Hotelul este ideal pentru întâlniri de afaceri, sejururi turistice sau evenimente sportive. booking.com: 7.2/10.

Adress: Mureș, str. Uzinei, nr. 16-18b Tel.: 0265 251 104, [email protected] web: hoteleverest.ro

HOTEL BUSINESS CONFERENCE AND SPA««« Situat pe drumul european E60, la intrarea în oraș vă așteaptă cu camere moderne și un impresionant centru SPA. Facilități: internet Wi-Fi gratuit, aer condiționat, TV cu ecran plat, minibar, birou și baie. booking.com: 8.5/10.

Adress: Târgu Mureș, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 250 Tel.: 0265 255 550, 0730 005 500 [email protected] web: hotel-business.ro

HOTEL CONCORDIA«««« Situat în centrul orașului, într-o clădire veche de 100 ani, hotelul este mo-dern, elegant cu o fațadă deosebită. Oaspeții sunt răsfățați cu saună, masaj, hidromasaj și piscină in-terioară. Internet Wi-Fi și parcare gratuite. booking.com: 8.1/10.

Adress: Târgu Mureș, Piața Trandafirilor, nr. 45 Tel.: 0265 260 602 [email protected] web: hotelconcordia.ro

HOTEL CIAO «««

Hotelul oferă servicii de cazare de înaltă calitate combinând confortul cu un nou design într-o ambianță plăcută.Facilități: internet Wi-Fi gratuit, parcare privată gratuită, TV prin cablu și minibar. booking.com: 7.4/10.

Adress: Târgu Mureș, str. Gheorghe Doja, nr. 143, Tel.: 0265 25 750, 0731 393 939, [email protected] , web: hotel-ciao.ro

HOTEL PLAZA««««Situat în centrul orașului la Km 0, Hotel Plaza vă pune la dispoziție camere cu design unic și inovator atât de 4 cât și de 5 stele. Hote-lul oferă și acces la centrul SPA, Wi-Fi și parcare priva-tă gratuite.

booking.com: 9.3/10.

Adress: Târgu Mureș, P-ța Trandafirilor, nr. 46-47 Tel.: 0365 730 000, 0736 999 999 [email protected] web: plazahotel.ro

HOTELPRIVO««««« Amplasat într-o zonă retrasă și liniștită, aproape de centrul orașului, Privo este un concept hotelier în care istoria și modernismul se completează reciproc pentru a crea un stil distinct. Hotelul oferă oaspeților săi camere și apartamente exclusive care redefinesc criteriile de design și confort. booking.com: 9.3/10.

Adress: Târgu Mureș, str. Urcușului nr. 1 Tel.: 0365 424 442, [email protected] web: hoteltprivo.ro

HOTEL GRAND«««« Situat central, lângă primăria orașului, Hotel Grand oferă camere moderne cu vederi ample la oraș. Hotelul oferă internet Wi-Fi gratuit. Facili-tăți: aer condiționat, TV, baie privată cu duș sau cadă.booking.com: 8.4/10.

Adress: Târgu Mureș, Piața Victoriei, nr. 28-30, Tel.: 0365 730 003 web: hotelgrand.ro

HOTEL CONTINENTAL««« Este situat în centrul orașului lângă cele mai importante instituții ad-ministrative, bănci și firme locale reprezentând baza ideală pentru o pauză de relaxare sau o aventură activă.

booking.com: 7.6/10.

Adress: Târgu Mureș, Piața Teatrului, nr. 5-6 Tel.: 0372 658 800 [email protected] web: continentalhotels.ro

HOTEL ALESIA««« Un hotel restaurant în-cântător și familial, unde tehnologia și designul modern se împletesc pen-tru a realiza lucruri deose-bite, sofisticate care vin să întâmpine musafirii cu tot ceea ce se poate aștepta de la un hotel de talia sa.

booking.com: 8.8/10.

Adress: B8, 397, Corunca 547367, Tg Mureș, Tel.: 0365 730 740, web: www.hotelalesia.ro

Page 25: Zn Mures 3 iunie 2016
Page 26: Zn Mures 3 iunie 2016
Page 27: Zn Mures 3 iunie 2016

CITY BREAK TURISM

27

CAFENELE

J’aI BISTROTP-TA MĂRĂ-ŞEŞTI 6 TEL: 0372 989 296

Old City CafeP-TA TRANDAFI-RILOR 43 TEL: 0736 388 923

G. POINTCUZA VODA 33 gpoint.ro

THE OFFICEBOLYAI 20 TEL: 0265 212 125

BRISTOL BUS CAFESECEREI 4 TEL: 0265 525 500

LA FROG!VICTOR BABEŞ 19 TEL: 0744 379 276

ZANZA Cafe P-TA TEATRU-LUI 52 TEL: 0265 250 359

Voiniceni, Str Principală nr. 7, Jud Mureș

Telefon: 0265432025

Facebook: Brutaria Dona

www.dublinirish.ro www.restaurantuldona.ro

REXOÎNFRĂŢIRII 1 TEL: 0743882121

BEER ACADEMY PUB BOLYAI 1 TEL: 0741 333 094

MORPHEUS REVOLUȚIEI 1 TEL: 0735206182

SCARLETP-TA TEATRU-LUI 6 TEL: 0365 882 700

Cafe TUTUN KÖTELES SÁMU-EL 1 TEL: 0265 210 131

Negro Cafe P-TA TEATRU-LUI 7 TEL: 0748.081.033

Atelierul De Cafea P-TA VICTORI-EI 18 TEL: 0265 525 500

CAFE FREIP-TA TRANDAFI-RILOR 49 TEL: 0365 424 721

PIAF CAFEBOLYAI 52 TEL: 0771 525 526

CEAINĂRIA KASHMIRMIHAI VITEA-ZU 1 TEL: 0365 739 067

SĂLI DE SPORT

Gold GymTargu Mures, str.Ostrovului, nr.6 Tel.0770 740 822

The GymTargu Mures, B-dul 1 Decem-brie 1918 nr.179 Tel.0365 424 490

ProcardiaTargu Mures, str. Arany János

nr.46 Tel. 0730 545 646

Enjoy Sports

ClubTargu Mures, str. Gheorghe Doja- pasajul Mocca Tel. 0365 805 854, 0752 092295

Retro GymTargu Mures, str. Ialomitei nr.24 Tel. 0749 893 560

DONAVOINICENI-BRUTĂRIE DIN 1999În luna iunie brutăria Dona te invită să deguști mai multe tipuri de pâine spe-cială, sortimente noi create de maistrul brutar Tőkés Tibor. Timp de o lună în Restaurantul Dublin Irish Pub, str. M. Viteazu nr. 31 și Restaurantul Dona, Piața Trandafirilor nr. 43, vei fi servit pe lângă pâinea albă cu câte un sortiment de pâine specială: pâine cu semințe, baghetă, pâine bavareză, pâine cu fibre. Ajută-ne să fim mai aproa-pe de tine și de nevoile tale, cu produsele de panificație pe care le dorești, fie atunci când iei masa în oraș, fie acasă la tine. Răpunde-ne la

întrebarile din chestionarul din restaurante și opinia ta ne va ajuta să te servim cu ceea ce îți dorești.

Page 28: Zn Mures 3 iunie 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

28

Page 29: Zn Mures 3 iunie 2016

CITY BREAK TIMP LIBER

29

CAFENELE

J’aI BISTROTP-TA MĂRĂŞEŞTI 6 TEL: 0372 989 296

Old City CafeP-TA TRANDAFIRI-LOR 43 TEL: 0736 388 923

G. POINTCUZA VODA 33 gpoint.ro

THE OFFICEBOLYAI 20 TEL: 0265 212 125

BRISTOL BUS SECEREI 4 TEL: 0265 525 500

LA FROG!VICTOR BABEŞ 19 TEL: 0744 379 276

ZANZA Cafe P-TA TEATRULUI 52 TEL: 0265 250 359

REXOÎNFRĂŢIRII 1 TEL: 0743882121

BEER ACADEMYBOLYAI 1, 0741 333 094

MORPHEUS REVOLUȚIEI 1 TEL: 0735206182

SCARLETP-TA TEATRULUI 6 TEL: 0365 882 700

Cafe TUTUN KÖTELES SÁMUEL 1 TEL: 0265 210 131

Negro Cafe P-TA TEATRULUI 7 TEL: 0748.081.033

Atelierul De Cafea P-TA VICTORIEI 18 TEL: 0265 525 500

CAFE FREIP-TA TRANDAFIRILOR 49 TEL: 0365 424 721

PIAF CAFEBOLYAI 52 TEL: 0771 525 526

KASHMIRMIHAI VITEAZU 1 TEL: 0365 739 067

SĂLI DE SPORT

Gold GymTargu Mures, str.Ostrovului, nr.6 Tel.0770 740 822

The GymTargu Mures, B-dul 1 Decem-brie 1918 nr.179 Tel.0365 424 490

ProcardiaTargu Mures, str. Arany János nr.46 Tel. 0730 545 646

Enjoy Sports ClubTargu Mures, str. Gheorghe Doja- pasajul Mocca Tel. 0365 805 854, 0752 092295

Retro GymTargu Mures, str. Ialomitei nr.24 Tel. 0749 893 560

CAMPANIA ALERG PENTRU SPITALUL COPIILOR CONTINUĂ!În data de 4 iunie 2016 la Platoul Cornești ne adunăm din nou pentru a alegra și a face o fapta bună pen-tru copiii noștri. De data acesta îl vom avea alături pe Dragoș Vlad instructor de fitness la 18Gym Fitness Club, iar evenimentul va fi îndulcit cu gustările dulci ale cofetăriei Egreta. Nu uita! Sâmbătă, 4 iunie 2016, ora 10, la Platoul Cor-nesti ne întâlnim cu mic cu mare pentru a contribui la sănătatea copiilor noștri.

www.1leu.org

Page 30: Zn Mures 3 iunie 2016

CITY GRAM OAMENI SI LOCURI

30

Director Executiv: Marian Gîlea

Director Reţea: Marius Vâlsănescu

Vânzări și evenimente Mureș : László Noémi

Telefon: 0736439634

Evenimente/editare: WEST EIGHT SRL

[email protected]

Distribuţie: WEST EIGHT SRL

Publicitate naţională

REGIA MSGI

VALERIA ILIESCU

[email protected]

EDIŢIA de MUREŞapare bilunar - gratuit, nr. 11 (241), 3 - 16 iunie 2016

Editată de:

WEST EIGHT SRL

e-mail: [email protected]

website: zilesinopti.ro/targu-mures

fb: www.facebook.com/

zilesinoptiMures

Ediţiile Zile și nopţi în România: 235.000 exemplare lunar.

Săptămânale: Bucureşti, Cluj, Timişoara/Arad.

Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Iaşi, Sibiu (Mediaş), Bacău/Piatra Neamţ/Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Piteşti, Bistriţa, Suceava (Rădăuţi), Tg. Mureş

Dacă doriţi să semnalaţi un eveniment: e-mail [email protected]. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior.

1 - 4 Swimathon5 - 7

Finala Ligii Naționale e baschet masculin. BC Mureș -

CSM OradeaPhoto Credit : Toth Csaba

1

3

2

4

6

5

7

Page 31: Zn Mures 3 iunie 2016
Page 32: Zn Mures 3 iunie 2016