Top 10 Cladiri Si Insule

download Top 10 Cladiri Si Insule

of 47

Embed Size (px)

Transcript of Top 10 Cladiri Si Insule

 • CLICKhttp://www.descopera.ro/cultura/3595784-cele-mai-scumpe-10-cladiri-din-lume

 • 10. Maison delAmitie Stapanul acestei adevarate bijuterii arhitectonice este nimeni altul decat mogulul business-ului american, Donald Trump. Maison delAmitie a fost cumparata de acesta in anul 2004 cu doar 41, 25 milioane $, de la stapanul ei anterior, Abe Gosman, care conducea la acea data industria produselor medicale americane. Simtul de afacerist veros al controversatului Donald Trump nu a dat gres nici de acesta data. Conform prestigiosului Wall Street Journal, resedinta Maison delAmitie valora peste 125 milioane $ la nivelul anului 2008. Resedinta are in compunerea sa o sala de bal, 15 bai amenajate in stil baroc, o camera de oaspeti, un teren de tenis si 15 dormitoare. Tot acest domeniu este garnisit cu un bazin olimpic pentru cei care nu vor sa strabata cei 150 de metri care despart resedinta de valurile oceanului.

 • 9.Complexul din Holmby Hills

  Situat in apropierea Los Angeles-ului, complexul arhitectonic de la Holmby Hills a fost detinut de catre magnatul media, Aaron Spelling, si a fost vandut de catre membrii familiei legendarului producator TV in anul 2006, la scurt timp dupa moartea acestuia. Pretul platit pentru pretentioasa constructie a fost de 130 milioane $. Resedinta a fost construita in anul 1991 in apropierea studiourilor de televiziune unde s-au filmat seriale TV precum Beverly Hills, Melrose Place sau Starsky &Hutch. Pe langa cele 123 de camere, resedinta este prevazuta cu un ring indoor de skating, 6 piscine, un teren de tenis, o sala de bowling, un muzeu al papusilor si trei bucatarii.

 • 8. Ranch-ul Hala

  Printul saudit Bandar ibn Sultan ibn Abdulaziz, fost ambassador saudit in Statele Unite, detine in prezent una dintre cele mai scumpe case de pe teritoriul american. In statiunea Aspen din Colorado, multimiliardarul arab stapaneste ranch-ul Hala (Hala inseamna bine ati venit in limba araba). Intregul domeniu este unul care se peotriveste ca o manusa lui Abdulazis, cel pe care presa americana l-a denumit deja, Gatsby al Arabiei. Ansamblul de cladiri este situat in comunitatea Starwood Ranch si este compus din 15 dormitoare si 27 de bai. Intregul domeniu este intins pe o suprafata de teren mai mare decat complexul de la Casa Alba. Printre dotarile ranch-ului se numara grajdurile pentru cai climatizate, o piscina interioara, un teren de tenis, o partie privata de ski, o benzinarie privata si o un spa pentru tratamente de intretinere. Intregul domeniu este evaluat la peste 135 milioane $.

 • 7. Castelul Bran Castelul Bran din apropierea Brasovului, cel atat de drag romanilor, nu mai este in prezent detinut de statul roman. In urma unei controversate retrocedari, el a trecut in posesia arhiducelui Dominic de Habsburg. In ciuda faptului ca impunatorul castel a fost transformat in muzeu inca din anul 1980, Dominic de Habsburg intentioneaza sa-l puna in vanzare incepand cu anul 2009. Pretul de pornire este de 140 milioane $.Cu toate ca in acceptiunea gresita a tuturor occidentalilor care ne viziteaza tara, Castelul Bran este considerat drept resedinta lui Dracula sau a voievodului Vlad Tepes, acest castel unic nu are nici o legatura nici cu personajul istoric Vlad Tepes, cu atat mai putin cu vampirul care inca bantuie imaginatia occidentalilor dornici de senzatii tari. Castelul Bran a fost construit spre sfarsitul secolului al XIV-lea pentru a servi drept punct de vama si fortareata care sa respinga invaziile turcilor. Cladirea adaposteste 57 de camere, dintre care 17 dormitoare decorate cu lemn lucrat manual. Circa 450 000 turisti viziteaza castelul anual.

 • 6. Cabana Pinnacle

  Sau Tim Blixeths Pinnacle, cum mai este denumit in lumea exlusivista a miliardarilor, este un complex de locuinte care pare venit din alta lume. Construite in apropierea Parcului National Yellowstone din statul Montana, cladirile care alcatuiesc Pinnacle beneficiaza de privelistea oferita de cele mai frumoase paduri din America de Nord. Pinnacle este de fapt cea mai scumpacabana de ski din intreaga lume! Pentru a se proteja de temperaturile scazute de afara, membrii familiei multimilionarului Tim Blixeth beneficiaza de podele incalzite digital. Chiar si baile beneficiaza de surse de incalzire situate imediat sub cazi. Cabana are in compunere 10 dormitoare, o pivnita de vinuri scumpe, o sala de gimnastica si una de masaj. Piscina interioara este situata in apropierea soselei de acces care are asfaltul incalzit din interior pentru a-l proteja impotriva vanturilor inghetate din Montana. Pretul de pornire incepe de la 155 milioane $.

 • 5. Vila in stil victorian din Kensington

  Elena Franchuck, o afacerista de succes din Ucraina, a cumparat in urma cu doi ani eleganta resedinta in stil victorian dintr-un cartier select din sud-estul Londrei. Cu cele 5 nivele, 10 dormitoare, o sala de cinema, o sauna si o sala de gimnastica, cladirea este considerata o bijuterie arhitectonica,. Multimilionara ucraineana a achizitionat aceasta cladire unicat in anul 2006. Pretul platit integral in decursul zilei tranzactiei a fost de 161 milioane $.

 • 4. Conacul din filmul Nasul

  Cunoscut in cataloagele de specialitate sub numele de William Randolph Hearsths Mansion, conacul le este familiar tuturor fanilor seriei filmelor cu mafioti sicilieni. In film, acesta figura drept locuinta celebrului Vito Corleone, interpretat magistral de actorul Marlon Brando. Conacul cu pricina a fost construit initial pentru William Randolph Hearsth, un magnat din universul publicitatii, care a sevit la randul sau drept sursa de inspiratie pentru personajul din productia hollywoodiana Citizen Kane. Cladirea este compusa din 29 de dormitoare, 3 piscine, o discoteca si un teatru. Acesta este locul in care presedintele John Fitzgerald Kennedy si-a petrecut luna de miereIn anul 1947, Hearst a cumparat intregul domeniu pentru suma de 120 000 $. In prezent, este pus la vanzare pentru suma de 165 milioane $. Cumparatorul se va invecina cu Tom Cruise si David Beckam.

 • 3. Upton Court

  Considerat de expertii imobiliari britanici ca fiind, nici mai mult nici mai putin, decat Cea mai importanta rezidenta particulara din Anglia inca din secolul 19, complexul de cladiri din Upton Court este mai mare chiar decat Palatul Buckingham. Conacul tipic englezesc are in compunerea sa 109 camere, o sala de bowling, un teren de squash, un cinema ultramodern de 50 de locuri, 22 dormitoare, 27 bai si 5 piscine. Mozaicul care impodobeste podeaua conacului este incrustat cu aur de 24 carate. Un drum pavat cu marmura inlesneste plimbarile prin curtea imensa a domeniului. Balconul din foaier este construit dupa cel aflat in resedinta particulara a lui Gianni Versace din Miami. Intregul complex este evaluat la suma de 180 milioane $.

 • 2. Complexul rezidential din Hyde Park

  Din punct de vedere tehnic, locuintele de pe locul 2 al topului nu au fost construite inca. Conform anteprenorilor care se ocupa de finisarea ultimelor aspecte ce tin de dotarile ultramoderne ale complexului, acesta va fi dat in folosinta in anul 2010. Pretul de pornire este de peste 200 milioane $. Complexul rezidential va fi situat in apropierea One Hyde Park, cel mai scump cartier londonez. Paza va fi asigurata de membrii celebrelor trupe S.A.S., iar locuitorii se vor simti in deplina siguranta in spatele ferestrelor prevazute cu geamuri antiglont. Accesul va fi posibil doar in urma scanarii in prealabil a irisului vizitatorilor. Cladirile sunt prevazute cu iesiri subterane de urgenta, spa-uri de recuperare, sali de teatru si cinema, precum si cu un centru de degustarea vinurilor. Room service-ul este asigurat 24 de ore din 24.

 • 1. Antilla

  Titlul de cea mai scumpa resedinta particulara din lume este detinut de Antilla, casa trilionarului indian Mukesh Ambani. Cladirea cu pricina va fi data in folosinta familiei lui Ambani in primavara anului 2009 pentru pretul de 1 miliard $ platit de cel mai bogat om din intreaga Asie. Antilla este o resedinta de 27 etaje, completata de un cinema ultramodern, un centru complet de santate precum si o parcare suficienta pentru 168 de masini. Casa va avea forma de turn si va fi prevazuta cu un heliport. In acelasi timp, o echipa de 600 de servitori va veghea la toate dorintele proprietarilor si ale oaspetilor acestora. Casa va avea la final o viziune apropiata de natura, la fiecare etaj aflandu-se cate o gradina luxurianta. Mukesh Ambani detine locul 5 pe lista celor mai bogati oameni din lume.

 • http://www.descopera.ro/travelling/3118085-top-10-insule-de-vanzare

 • 10. Insula Ciftlik, Turcia

  Pret: 16 milioane euroSuprafata: 0,1 kmp

  In orice directie ti-ai indrepta ochii, Insula Ciftlik iti ofera o priveliste surprinzatoare: ruine antice, plaje, gradini linistite sau o locuinta construita sub forma de castel. Din pacate, la vanzare este doar un sfert din suprafata insulei, restul ramanand in proprietatea Turciei. Ciftlik se afla la doar 250 m de continent si la 27 km vest de statiunea Marmaris.

 • 9. Insula Bird Cay, Bahamas

  Pret: 28 milioane dolariSuprafata: 1 kmp

  Cocotierii si portocalii cresc in voie pe Insula Bird Cay, candva locul favorit de petrecere a timpului liber pentru milionarul Francis Francis (proprietar al unui cunoscut club de noapte din Londra) si al prietenilor sai: Marlene Dietrich, Rock Hudson si Greta Garbo. Viitorului posesor ii va fi simplu sa pastreze traditia luxului pe Bird Cay, prin construirea unor hoteluri cu multe stele si, poate, si unui teren de golf.

 • 8. Insula Sfintei Treimi, Grecia

  Pret: 18 milioane euroSuprafata: 48.000 mp

  Aflata la mai putin de o ora de Atena, oras simbol al Antichitatii, Insula Sfintei Treimi pastreaza vechile obiceiuri elene. Apele care o inconjoara ii pot transforma