Revista Via VAEX #1 - Octombrie 2014

8
Vă aşteptăm la Eurotier în Hanovra! 11-14 Noiembrie 2014 Hala 9, Stand 9 Prezentarea echipei din România! Vaex livrează şi scroafe daneze: “Noi suntem soluţia pentru fiecare crescător!“ Sănătatea animalelor: App o problemâ tot mai des întâlnită în ferme VAEX VĂ INVITĂ LA EUROTIER 2014!

description

Vaex vă invită la Eurotier 2014! Prezentarea echipei din România! Vă așteptăm la Eurotier în Hanovra ! 11-14 Noiembrie 2014 Hala 9, Stand J09 . Vaex livrează și scroafe daneze: “Noi suntem soluția pentru fiecare crescător!“ Sănătatea animalelor: App o problema tot mai des întâlnită în ferme

Transcript of Revista Via VAEX #1 - Octombrie 2014

Vă aşteptăm la Eurotier în Hanovra!11-14 Noiembrie 2014Hala 9, Stand 9

Prezentarea echipei din România!

Vaex livrează şi scroafe daneze: “Noi suntem soluţia pentru fiecare crescător!“

Sănătatea animalelor: App o problemâ tot mai des întâlnită în ferme

VAEX VĂ INVITĂ LA EUROTIER 2014!

VAEX la Eurotier 2014Între 11-14 Noiembrie 2014 vă aşteptăm la standul nostru din cadrul Eurotier din Hanovra.Târgul are peste 2500 de expozanţi şi un număr estimativ de 150.000 de vizitatori, Eurotier este unul din cele mai mari târguri de animale din lume.

Aici vom avea zilnic scurte prezentări unde vom discuta probleme importante despre creşterea porcilor în România.

Câteva teme:■ Ce puteţi face împotriva bolilor;■ Care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească compania dumneavoastră când primeşte purcei;■ Prezentarea fermelor din Olanda de unde provin purceii pe care îi livrăm în România;■ Alte teme cerute de dumneavoastră.

Vreţi să luaţi parte la această prezentare? Vă invităm să fiţi alături de noi între 11-14 Noiembrie 2014 să închinăm un pahar la sfârşitul fiecărei prezentări. De asemenea aşteptăm sugestiile dumneavoastră.

Dacă sunteţi interesaţi vă rugăm să o contactaţi pe colega noastră, Melinda Luca pentru a vă putea rezerva un loc.

Melinda LucaT +40 731 34 87 48E [email protected]

Dragi parteneri,Cu mare plăcere va oferim prima ediţie a revistei “Via Vaex”.În cele ce urmează vă scriu câteva rânduri despre:

Importanţa transparenţei în industria noastrăÎn calitate de partener pe domeniul zootehnic şi de transportator în acest domeniu (porci, purcei, scroafe, viţei, vaci) întotdeauna căutăm relaţia de compatibilitate între furnizor şi cumpărător. Prin această revistă dorim să vă informăm despre metodele de lucru ale societăţii noastre. Scopul nos-tru este să livrăm animale de calitate, sănătoase şi să asigurăm transparenţa între furnizor şi cumpărător.

Olanda este un mare exportator, fiind o ţară mică, acesta este un lucru de care noi suntem mândri. De asemenea în economia ţării noastre se pune mare preţ pe dorinţele şi nevoile cumpărătorilor externi. Furnizorii noştri trebuie să ştie ce îşi doresc cumpărătorii. Vrem astfel să vă invităm la standul nostru din cadrul Eurotier 2014, pentru a vă arăta cum putem să garantăm calitatea purceilor. Dacă discutăm despre purcei de calitate, atunci discutăm şi despre sănătatea acestora cu Jack Segers, doctor veterinar specializat în porci, care este întotdeauna dispus să îşi împărtăşească cunoştinţele cu dumneavoastră. În această ediţie vorbeşte despre APP, o problemă tot mai des întâlnită în ultima perioadă.

Sper să ne întâlnim în număr cât mai mare la Hanovra.

Cu stimă,Pim GoversManager

VAEX PREZINTĂ

Jack SegersManager de calitate la Vaex

Simptomele APP:Există 15 tipuri de APP. Toate tipurile îmbolnăvesc purceii, dar există o diferenţă în gradul de patogenitate. Tipul 2 şi 9 sunt cele mai comune, dar sunt şi cele mai agresive, provocând inflamaţia pleurei şi pneumonie. Boala este cel mai des întâlnită la ferme cu purcei între 2 şi 5 luni. Evoluţia bolii variază de la încetinirea creşterii, rât însângerat la mortalităţi foarte mari. Porcii au temperatură ridicată până la 40°, respiră greu şi urechile prezintă o decolorare albastră. Pe lângă costul tratamentului şi mortalitate, mai apar şi pagube financiare datorită încetinirii creşterii şi a unei conversii mai ridicate la hrană de unde vom avea şi costuri mai mari la furaje. O inflamare extinsă a pleurei poate duce la formarea unei carcase de slabă calitate.

Care este cauza bolii?În 1989, un grajd experimental din Olanda a dovedit că circulaţia aerului este o cauză majoră a APP. Astfel că un grajd cu o aerisire neregulată poate cauza apariţia bolii. Evidenţele arată că grajdurile cu aerisire directă au avut cele mai mari probleme.

Prevenţie■ Asiguraţi o climă optimă în grajd. Aranjaţi din timp ca un specialist în climatizare să verifice clima din grajd pentru ca totul să fie pregătit pentru toamnă şi iarnă. Acesta este un moment în care purceii sunt sensibili la diferenţele de temperatură.■ Curăţaţi şi dezinfectaţi grajdul corespunzător. Curăţaţi de asemenea şi cupele de hrană şi suzetele de apă. Dacă curăţenia nu este efectuată corespunzător, o infecţie cu APP se poate transmite uşor de la animalele în vârsta la cele tinere.■ Asiguraţi o temperatură a grajdului mai mare de 20 grade şi păstraţi grajdul uscat. Mulţi germeni infecţioşi cresc cel mai bine în medii umede şi reci.■ Dacă nu este posibilă optimizarea temperaturii se poate opta pentru vaccinarea purceilor împotriva bolilor. Dar această vaccinare previne doar decesul.

APP , o problemă tot mai des întâlnită în fermeBoala APP este o problemă mare şi prezentă în multe companii. Jack Segers, manager de calitate la Vaex, explică consecinţele APP şi oferă sfaturi pentru reducerea la minimum a pagubelor financiare create de această boală.

Dacă alegeţi vaccinarea, faceţi-o din timp pentru a preveni apariţia problemelor. De asemenea nu vaccinaţi nici prea devreme deoarece imunitatea maternă poate fi prea mare şi rezultatul este lipsa de efect a vaccinului. Efectuaţi teste de sânge pentru a verifica momentul optim pentru vaccinare. De obicei purceii sunt pregătiţi pentru vaccinare după vârsta de 6 săptămâni. Consultaţi întotdeauna un veterinar când vaccinaţi.

Jack SegersManager de calitate la Vaex

Ca o noutate, România începe să se orienteze mai mult pe producţia de purcei, înfiinţând ferme de scroafe. Ca partener danez şi specialist în producţia de purcei, ne face plăcere să sfătuim piaţa românească în această privinţă. În ultima perioadă tot mai mulţi fermieri optează pentru producerea purceilor în regim propriu. În acest sens vă informăm că suntem alături de dumneavoastră împreună cu partenerul danez, specialist în producţia de purcei, DTL- Avl. Primul pas important este să decideţi ce genetică veţi folosi. Prin colaborarea cu DTL A/S, VAEX vă poate livra scroafe din genetica:

Dan-Avl geneticsAu peste 10.000 de scroafe de rasă, Dan-Avl este cea mai mare organizaţie de creştere a scroafelor de rasă din lume. Baza acestui succes este cantitatea mare de informaţii dobândite. Rezultatul este o producţie crescută şi un produs sănătos cu o calitate remarcabilă a cărnii. Media în Olanda în anul 2012 este de 28.8 bucăţi purcei/scroafă.

Maternitatea din Olanda.Există o fermă de producţie scroafe în Olanda pentru genetica Dan-Avl. Vaex poate livra 2200 de scroafe daneze pe an. Livrarea se face la vârsta de 6 luni.

Doriţi mai multe informaţii?Vizitaţi-ne la Eurotier 2014, 11-14 Noiembrie în Hanovra sau contactaţi-ne:Carmen RădulescuT +40 722 23 77 51E [email protected]

Livrăm şi scroafe daneze

“Noi suntem alegerea corectă pentru fiecare crescător!”

Vă facem cunoştinţă cu echipa noastră din RomâniaRomânia este una dintre cele mai mari pieţe când vine vorba de exportul de purcei. Prin urmare avem o echipă care se ocupă de piaţa românească, cu sediul la Arad. Suntem încântaţi să vă prezentăm echipa noastră!

Carmen Rădulescu, Reprezentant Vaex pe România, lucrează pentru Vaex din 2005: “cel mai important lucru este ca fermierii români să fie informaţi despre starea de sănătate a purceilor achiziţionaţi. Dacă s-a aplicat purceilor un tratament aparte înaintea încărcării, este foarte important ca fermierul român să primească din partea furnizorului o recomandare pentru continuarea tratamentului in România.”

Adina Tulcan, Analist servicii clienţi, lucrează pentru Vaex din 2011.

Se ocupă de contracte, facturare , informează fermierul despre încărcarea respectiv descărcarea animalelor şi ţine legătura cu şoferii.

Melinda Luca, Economist în comerţ şi marketing, lucrează pentru Vaex din 2011. Se ocupă de recuperarea restanţelor, urmăreşte încasarea facturilor, si termenele de livrare a porcilor.

Iolanda Miculiţ, Economist, lucrează la Vaex din 2013.

Ţine evidenţa contabilă a societăţii.

Vă facem cunoştinţă cu echipa noastră din România

Daniel Bota, Coordonator transport, lucrează la Vaex din 2013. Se ocupă de administrarea flotei de camioane şi de coordonarea şoferilor. Şoferii, începând din 2005 până în prezent Vaex-ul a ajuns la un număr de 25 şoferi români.

De asemenea avem o colaborare cu Mihai Neagu, Medic veterinar specializat în porci, acesta vine în sprijinul cerinţelor dumneavoastră ori de câte ori este nevoie.

Pe lângă faptul că suntem comercianţi, suntem şi fermieri. Vaex are o fermă de 1900 scroafe în Olanda şi o fermă de 1900 purcei îngrăşare în România.

Având în vedere că avem propria fermă de purcei îngrăşare, înţelegem mai bine proble-mele şi necesităţile fermierului român.

Ofertă camioane second hand!

DAF XF 105-460 Spacecab

An: 2008Transmisie: Automatic-RetarderKilometri: 1.078.000Preţ: € 16.700,-

MERCEDES-BENZ 1846 Megaspace

An: 2007Transmisie: Automatic-RetarderKilometri: 824.000Pret: € 27.900,-

Aici puteţi viziona stocul auto de la Vaex Truck Trading: www.vaex.ro

www.vaex.ro

facebook.com/vaexgroupbv @VAEXgroup

VAEX Group B.V. Heytmorgen 19 - 5375 AL ReekOlandaT +31(0) 486 47 22 50F +31(0) 486 47 23 81E [email protected]

11-14 Noiembrie 2014Hala 9, Stand J09