Raportul pacientului #ES180019 - Epidural Stimulation Now...Raportul pacientului #ES180019 Starea...

of 3 /3
22 7 1 1 88 28 - - - 1 2 Raportul pacientului #ES180019 Starea Pacientului la Internare Tratamentul care a fost efectuat Cartografierea dispozitivelor si terapia au fost efectuate, dupa o interventie chirurgicala, timp de 35 de zile, apoi pacientul a fost externat. Ingrijirea post-operatorie Sesiuni totale Sesiuni pe saptamana Timp (ore) pe sesiune Cartografierea Fizioterapie Ergoterapie Tratamentul Regenerativ Tipul celulelor stem Cantitatea de celule stem Metoda de implantare Numarul de aplicatii Celule Stem Mezenchimale (MSC) Celulele Stem din Lichidul Amniotic (hAFSC) 40 de milioane de celule 80 de milioane de celule Injectie IV (intravenos) Injectie prin punctie lombara Operatia pentru Stimulare Epidurala / T5-T6, Marea Britanie Prezentarea pacientului Varsta: 28 Genul: masculin Nationalitate: britanic Diagnosticul la internare: Traumatism Vertebro-Medular, T5-T6 complet Tratamentul efectuat: Operatia pentru Stimulare Epidurala, Medtronic Restore Advance 16-electrode MRI Compatible Device. Celulele stem mezenchimale (MSCs) si celulele stem din lichidul amniotic (hAFSC) 120 de milioane de celule. Data internarii: 01/04/2018 Data externarii: 05/05/2018 Pacientul a suferit o fractura completa la T5-6 in 2014, cu transectiune partiala a maduvei spinarii si myelomalacia. Pacientul are functii motorii sau senzoriale minime sub nivelul leziunii si sufera de vezica neurogena si lipsa controlului intestinului. Pacientul nu are spasme severe sau spasticitate si nu sufera de dureri neuropatice. Pacientul este independent in activitatile sale zilnice. Dupa o scanare RMN a coloanei, EMG si a testelor de sange, pacientul a efectuat Laminectomie si implantarea dispozitivului de stimulare epidurala pe 2 Aprilie 2018. Operatia a fost finalizata fara evenimente adverse semnificative si nu au fost raportate complicatii serioase in timpul perioadei postoperatorii in spital.

Transcript of Raportul pacientului #ES180019 - Epidural Stimulation Now...Raportul pacientului #ES180019 Starea...

22

7

1

1

88

28

- --

1

2

Raportul pacientului #ES180019

Starea Pacientului la Internare

Tratamentul care a fost efectuat

Cartografierea dispozitivelor si terapia au fost efectuate, dupa o interventie chirurgicala, timp de 35 de zile, apoi pacientul a fost externat.

Ingrijirea post-operatorie Sesiuni totale Sesiuni pe saptamana Timp (ore) pe sesiune

Cartografierea

Fizioterapie

Ergoterapie

Tratamentul Regenerativ

Tipul celulelor stem Cantitatea de celule stem Metoda de implantare Numarul de aplicatii

Celule Stem Mezenchimale (MSC)

Celulele Stem din Lichidul Amniotic (hAFSC)

40 de milioane de celule

80 de milioane de celule

Injectie IV (intravenos)

Injectie prin punctie lombara

Operatia pentru Stimulare Epidurala / T5-T6, Marea Britanie

Prezentarea pacientului

Varsta: 28

Genul: masculin

Nationalitate: britanic

Diagnosticul la internare: Traumatism Vertebro-Medular, T5-T6

complet

Tratamentul efectuat: Operatia pentru Stimulare Epidurala,

Medtronic Restore Advance 16-electrode MRI Compatible Device.

Celulele stem mezenchimale (MSCs) si celulele stem din lichidul

amniotic (hAFSC) 120 de milioane de celule.

Data internarii: 01/04/2018

Data externarii: 05/05/2018

Pacientul a suferit o fractura completa la T5-6 in 2014, cu transectiune partiala a maduvei spinarii si myelomalacia. Pacientul are functii motorii sau senzoriale minime sub nivelul leziunii si sufera de vezica neurogena si lipsa controlului intestinului. Pacientul nu are spasme severe sau spasticitate si nu sufera de dureri neuropatice. Pacientul este independent in activitatile sale zilnice.

Dupa o scanare RMN a coloanei, EMG si a testelor de sange, pacientul a efectuat Laminectomie si implantarea dispozitivului de stimulare epidurala pe 2 Aprilie 2018. Operatia a fost finalizata fara evenimente adverse semnificative si nu au fost raportate complicatii serioase in timpul perioadei postoperatorii in spital.

0/3

8/8

8/11

Simptome Imbunatatiri post-operatorii

Functia motorie si senzoriala Imbunatatirea observataAbilitati si simptome (sub nivelul leziunii, inainte deoperatia de Stimulare Epidurala)

(la 35 de zile dupa internare)

Functia motorie

Functia motorie

Functie senzoriala

Functie senzoriala

Functii generale

Imbunatatirile sunt monitorizate in 15 domenii vizate: 11 zone motorii si 4 zone senzoriale. Cu toate acestea, numarul de zone vizate poate varia in functie de starea pacientului inainte de internare. Daca pacientul nu prezinta simptome in anumite functii motorii / senzoriale sau nu este afectat intr-o anumita zona vizata inainte de operatie, acesta este exclus din raport (nu se aplica). Daca exista progrese in orice zona - fie usoara, moderata sau semnificativa - aceasta este masurata si raportata ca pozitiva ("Da"). Nici o ameliorare, existenta durerii sau aspasmelor, sau o incapacitatea de a efectua o functie masurata este raportata ca „Nu”.

Interpretarea rezultatelor

Stat in picioare cu sprijin

Mers cu sprijin

Abilitati motorii brute

Abilitati fine motorii

Echilibru

Coordonare

Masa musculara

Rezistenta

Oboseala

Spasmele

Spasticitate

Durerea neuropata

Functia vezicii (sfincterului)

Functia intestinului

Abilitatea de a transpira

Nu prezent

Prezent

Nu

Nu

Nu

Nu

Nu

Nu

Slab

Slab

Da

Da

Da

Da

Da

Da

Da

Da

Nu se aplica Nu se aplica

Nu se aplica

Nu se aplica

Nu se aplica

Nu se aplica

Nu se aplicaNu se aplica

Scazut

Scazut

Nu este posibil

Nu este posibil

Pacientul este paraplegic cu functia normala a membrelor superioare (abilitati fine motorii) si nu are spasme sau spasticitate, prin urmare s-au masurat 8 din cele 11 zone ale functiei motorii. Functia motorie s-a imbunatatit in 8 din cele 8 zone vizate cand dispozitivul de stimulare epidurala a fost pornit. Pacientul nu sufera de durere neuropata, prin urmare au fost masurate 3 din 4 zone ale functiei senzoriale. Pacientul nu a efectuat modificari in cele trei domenii ale functiei senzoriale masurate, dar mai multe reactii vor fi colectate dupa 3 luni pentru a observa orice imbunatatiri inregistrate in urma tratamentului regenerativ. In ansamblu, s-au observat imbunatatiri in 8 din cele 11 domenii vizate de functionarea motorie si senzoriala.

+66 (0) 2 287 2056 TH+1 888-557-5988 Toll Free USA+61 2 8310 7389 AUS+44 20 3868 1498 UK

E-Mail:

111 Naradhiwas Rajanagarindra 7 Alley, Khwaeng Thung Maha Mek, Khet Sathon, Krung Thep Maha Nakhon 10120,Bangkok, Thailand

https://epiduralstimulationnow.comhttps://uniqueaccess.com

epiduralstimulationnow @SCIbreakthrough

Rezumatul tratamentului

Biroul din Thailanda: Telefon:

Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:

Dupa operatia de stimulare epidurala, pacientul a efectuat 88 sesiuni de cartografiere si 28 de sesiuni de fizioterapie. Pacientul a efectuat, de asemenea, 120 milioane de celule stem: 40 milioane de celule stem mezenchimale (MSC) si 80 de milioane de celule stem din lichidul amniotic (hAFSC) printr-o injectie IV si doua injectii prin punctie lombara. Toate cele trei aplicatii au fost efectuate fara efecte adverse si fara complicatii pe termen scurt sau acutea fost raportat.

Datorita obezitatii moderate si a tesutului adipos subcutanat excesiv, rana chirurgicala de la locul de implantare a IPG s-a vindecat incet si a necesitat proceduri multiple pentru a evacua seromul rezidual. Dupa ce rana s-a vindecat, au inceput sesiunile Mapping.

Abilitatile brute motorii ale pacientului s-au imbunatatit semnificativ, incluzand flexia gleznei, soldului si genunchiului si extensia genunchiului (lovitura) cand Dispozitivul de Stimulare Epidurala este pornit. Pacientul are un bun echilibru static si dinamic in sezut si este capabil sa-si atinga picioarele si sa se incalte. Verticalizarea pacientului este deficitara si echilibrul dinamic inexistent. Masa musculara si rezistenta au fost imbunatatite la externare, iar cu ajutorul fiziterapiei pacientul a slabit 20 kg.

Pacientul nu avea nevoie de un dispozitiv de ridicare in timp ce era in picioare sau in timpul exercitiilor de mers. Pacientul este capabil sa stea intre barele paralele foarte bine fara sprijin. Pacientul isi poate bloca genunchii cu asistenta, dar nu-i poate bloca pe perioade lungi de timp. Pacientul are un control bun al trunchiului si are o greutate egala pe ambele picioare in timp ce sta in picioare, dar se straduieste sa-si blocheze soldurile.

In timpul exercitiilor de mers, pacientul a reusit sa-si ridice picioarele foarte bine. Pacientul isi poate sustine greutatea in mod egal pe ambele picioare, dar necesita asistenta pentru plasarea piciorului. Pacientul are o buna coordonare la ambele picioare atunci cand paseste.

Nu exista nici o imbunatatire semnificativa a vezicii neurogenice si a controlului intestinului. Pacientul a efectuat injectii cu celule stem, de aceea ne asteptam sa vedem rezultate in aceste domenii la un interval de 3 luni. Dupa 35 de zile, pacientul a fost externat si isi va continua fizioterapia acasa.