rap activ 2014-2015

6
SCOALA GIMNAZIALA SPECIALA ,,MARIA MONTESSORI” BACAU PROFESOR ITINERANT/SPRIJIN - BILEA IULIA CASANDRA VALERIA RAPORT DE ACTIVITATE AN SCOLAR 2014-2015 Activitatea mea didactica s-a desfasurat in urmatoarele scoli: - SCOALA GIMNAZIALA ,,NICU ENEA”BACAU- am avut in evidenta un numar de 4 elevi cu curriculum adaptat si profesor de sprijin, dupa cum urmeaza: LAZA DELIA STANGACIU RALUCA BREAHNA ANDREI ILIE STEFAN - SCOALA GIMNAZIALA ,,ALEXANDRU CEL BUN”BACAU– am avut in evidenta un numar de 4 elevi cu curriculum adaptat si profesor de sprijin, dupa cum urmeaza: GLAVAN SABINA TOFAN TEODOR BOGHIU DARIUS CRISTEA CEZAR PETRU - SCOALA GIMNAZIALA ,,GEORGE BACOVIA”BACAU– am avut in evidenta un numar de 2 elevi cu curriculum adaptat si profesor de sprijin, dupa cum urmeaza: CUIBAREANU VLAD BETA EDUARD

Transcript of rap activ 2014-2015

Page 1: rap activ 2014-2015

SCOALA GIMNAZIALA SPECIALA ,,MARIA MONTESSORI” BACAU

PROFESOR ITINERANT/SPRIJIN - BILEA IULIA CASANDRA VALERIA

RAPORT DE ACTIVITATE

AN SCOLAR 2014-2015

Activitatea mea didactica s-a desfasurat in urmatoarele scoli:

- SCOALA GIMNAZIALA ,,NICU ENEA”BACAU- am avut in evidenta un numar de 4 elevi cu curriculum adaptat si profesor de sprijin, dupa cum urmeaza:

LAZA DELIA STANGACIU RALUCA BREAHNA ANDREI ILIE STEFAN

- SCOALA GIMNAZIALA ,,ALEXANDRU CEL BUN”BACAU– am avut in evidenta un numar de 4 elevi cu curriculum adaptat si profesor de sprijin, dupa cum urmeaza:

GLAVAN SABINA TOFAN TEODOR BOGHIU DARIUS CRISTEA CEZAR PETRU

- SCOALA GIMNAZIALA ,,GEORGE BACOVIA”BACAU– am avut in evidenta un numar de 2 elevi cu curriculum adaptat si profesor de sprijin, dupa cum urmeaza:

CUIBAREANU VLAD BETA EDUARD

- SCOALA GIMNAZIALA NR.10 BACAU– am avut in evidenta un numar de 2 elevi cu curriculum adaptat si profesor de sprijin, dupa cum urmeaza:

SPINI MAURO ISTRATE STEFAN

- LICEUL DE ARTA ,,GEORGE APOSTU”BACAU- am avut in evidenta un singur elev cu

curriculum adaptat si professor de sprijin :

Page 2: rap activ 2014-2015

PASARICA DARIUSLa finalul semestrului I, eleva Laza Delia s-a transferat la scoala “Domnita Maria”

Bacau.

Activitatea didactica a constat in:

1. PROIECTAREA ACTIVITATILORAm studiat programa scolara si am urmarit adaptarea acesteia la

particularitatile fiecarui elev.Am elaborate un demers didactico-terapeutic corespunzator tipului si

gradului de deficienta avand drept scop ameliorarea, recuperarea, comunicarea eficienta prin intocmirea planului de intreventie personalizat pentru fiecare elev in parte.

Activitatea de proiectare, selectare si utilizare a materialelor didactice a avut la baza folosirea tehnologiei informational computerizate astfel incat intregul demers sa fie accesibil elevilor cu CES.

Am colaborat cu toate cadrele didactice care au la clase copii cu CES, in vederea realizarii activitatilor scolare integrate cat si a unora extracurriculare , corelate atat cu obiectivele curriculare cat si cu nevoile si interesele elevilor.

2. REALIZAREA ACTIVITATILOR TERAPEUTICEAm utilizat metode si tehnici terapeutice de tipul active-participative,

formative- terapeutice, tinand cont de rigoare stiintifica si de pregatirea elevului pentru viata de zi cu zi.

Am urmarit folosirea la maxim a resurselor materiale: manual, caiete speciale, fise de lucru si teste, carti de povesti, jocuri, jetoane, pazzle, material substitute astfel incat continuturile, informatiile sa fie accesibile. (am utilizat o varietate de material didactice, iar de multe ori am adaptat si creeat altele).

Am cautat sa dezvolt si sa formez la elevi deprinderi de studiu individual si in echipa pentru a-si forma-dezvolta competenta de ,,a invata sa invete”.

Am cautat sa imbin activitatea didactica cu cea terapeutica, am asigurat caracterul interdisciplinar al activitatilor efectuate, pentru a-i atrage pe elevi, pentru a-i apropia , pentru a-i incuraja sa invete mai eficient.

In activitatea didactico-terapeutica am urmarit cu precadere: - dezvoltarea abilitatilor de citit-scris; - intelegerea mesajului oral si scris; - dezvoltarea abilitatilor de calcul matematic;

Page 3: rap activ 2014-2015

- integrarea sociala; - sistematizarea si completarea informatiilor lacunare; - dezvoltarea proceselor psihice: atentia, memoria,gandirea logica, creativitatea.

3. EVALUAREA DEMERSULUI DIDACTICO-TERAPEUTICAm aplicat teste de evaluare initiale, teste predictive, respectand procedurile

de evaluare si utilizaand instrumente de evaluare specific gradului de deficient al fiecarui elev in parte.

Prin discutarea testelor evaluative am cautat permanent sa-i fac pe elevi sa-si gaseasca singuri greselile si sa se corecteze singuri (sa se autoevalueze).

Am cautat sa dezvolt la elevi un spirit de concurenta,dorinta de a capata noi cunostinte si notiuni , de a face progrese la invatatura.

4. MANAGEMENTUL ACTIVITATILORAm cautat sa stabilesc cu fiecare elev in parte anumite reguli de conduita in

cabinet, in scoala in clasa pentru a ne desfasura activitatea cat mai placut si eficient.

Cu cadrele didactice care predau la clasele cu copii cu CES am purtat nenumarate discutii pentru imbunatatirea situatiilor scolare, pentru corectarea conduitei in scoala si in afara ei.

Am avut o stransa legatura cu toti parintii sau tutorii legali ai elevilor cu CES cu care am lucrat.

In luna decembrie, cu toti elevii cu CES ai fiecarei scoli integratoare,am realizat activitatea “In asteptarea lui Mos Craciun”, in care acestia au urmarit sa se cunoasca mai bine, au confectionat un tablou de iarna, au spus poezii si au cantat colinde.

In luna ianuarie am participat cu doi elevi la evenimentul sportiv organizat de Fundatia Special Olympics Romania.

In cadrul saptamanii Scoala altfel, am colaborat cu invatatorii claselor integratoare si am realizat impreuna activitati artistico-plastice si de valorizare a traditiilor si obiceiurilor romanesti: ”Primavara prin ochi de copil” si “Traditii si obiceiuri de Paste”.

La finalul anului scolar, am realizat in scolile integratoare activitatea”Vara,prietena mea”, in care elevii cu CES si-au impartasit dorintele pe

Page 4: rap activ 2014-2015

care le au pentru vacanta, au pictat si au primit diplome pentru activitatea depusa in intregul an.

5. MANAGEMENTUL CARIEREI SI AL DEZVOLTARII PERSONALEAm avut o stransa legatura cu conducerea scolilor integratoare, cu cadrele

didactice pe care le-am cunoscut, pentru a-mi completa astfel si a-mi imbogati experienta.

Am participat la toate comisiile metodice organizate in scoala,iar in cadrul Cercului pedagogic din luna noiembrie gazduit de unitatea noastra am contribuit prin prezentarea unor modele de planificare anuala a activitatii profesorului de sprijin/itinerant.

Am participat, in luna ianuarie, la seminarul Activitati fizice adaptate pentru incluziune sociala organizat prin programul de cooperare elvetiano-roman de catre Fundatia Special Olympics Romania.

Am urmarit constant actualizarea portofoliului profesional si a dosarului personal.

6.CONTRIBUTIA LA DEZVOLTAREA INSTITUTIONALA SI LA PROMOVAREA IMAGINII UNITATII SCOLARE

Impreuna cu doamna profesoara Handoca Genoveva, in luna decembrie am organizat activitatea cu tema ,,Am plecat sa colindam” , activitate in care au fost prezentate momente artistice la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, Consiliul Judetean si Prefectura Judetului Bacau, Primaria Municipiului Bacau si Politia Municipiului Bacau.

Am comunicat foarte bine cu conducerea si cadrele didactice din scolile unde mi-am desfasurat activitatea, cu conducerea Scolii Gimnaziale Speciale ,,MARIA MONTESSORI”, cu toate cadrele didactice, cu parintii elevilor cu care am lucrat cat si cu elevii (atat cei cu CES, cat si cu colegii lor).

Am respectat toate normele stabilite, procedurile de sanatate si securitate a muncii, de PSI si ISU pentru toate tipurile de activitati desfasurate in cadrul unitatilor de invatamant in care am lucrat efectiv si am fost dispusa sarcinilor suplimentare.

Profesor itinerant / sprijin:

Bilea Iulia