Proiecte Baze de Date Avansate 2009 2010

3

Click here to load reader

Transcript of Proiecte Baze de Date Avansate 2009 2010

Page 1: Proiecte Baze de Date Avansate 2009 2010

Teme proiect Baze de Date Avansate

1. BD pentru gestiunea activitatii de productie intr-o intreprindere 2. BD pentru gestiunea activitatii unui hotel3. BD pentru gestiunea activitatii unei agentii de turism4. BD pentru gestiunea activitatii unei agentii imobiliare5. BD pentru gestiunea activitatii unei firme de transport persoane6. BD pentru gestiunea activitatii unei firme de transport marfa7. BD pentru evidenta angajatilor si a drepturilor salariale intr-o firma8. BD pentru gestiunea activitatii unei firme de consultanta9. BD pentru gestiunea activitatii unei biblioteci10. BD pentru gestiunea aprovizionarilor la un supermarket11. BD pentru o agentie de plasare a fortei de muncă12. BD pentru evidenta vanzarilor la un depozit de materii prime13. BD pentru gestiunea activitatilor la o institutie ce organizeaza cursuri de perfectionare 14. BD pentru o firma ce organizeaza evenimente artistice15. BD de date pentru evidenta publicatiilor si a abonamentelor la o firma distributie a

presei.16. BD pentru evidenta mijloacelor fixe într-o intreprindere17. BD pentru un magazin virtual dedicat produselor electronice18. BD pentru gestiunea activitatilor la un service auto19. BD penru evidenta activitatilor la o firma ce inchiriaza spatii comerciale20. BD pentru gestiunea activitatilor la o societate

Studentii isi vor alege temele si se vor pune de acord in asa fel incat o tema sa nu se repete de mai mult de trei ori intr-o grupa!

Cerinte minimale proiect

a. Proiectarea bazei de date relationale corespunzatoare temei. Fiecare student isi va formula propriul enunt, astfel incat sa rezulte in modelul relational minim 5 tabele. Se vor prezenta (in forma listata):

dictionarul atributelor luat in considerare la proiectare, precum si regulile de gestiune asociate;

modelul relational al BD; restrictiile de integritate asociate modelului relational obtinut.

b. Implementarea BD, a restrictiilor de integritate (minim 3), triggere (minim 3), diagrame in SQL Server 2008

Page 2: Proiecte Baze de Date Avansate 2009 2010

c. Definirea a cel putin 5 obiecte de tip View, care sa include toata gama de interogari admise in aceasta categorie de obiecte.

d. Definirea a cel putin 5 proceduri stocate. Cel putin doua dintre ele vor folosi structuri alternative si repetitive SQL. In masura posibilitatilor se va folosi toata gama de fraze SQL studiata la cursuri si seminarii.

e. Definirea a cel putin 4 functii SQL personalizate.f. Conceperea unei aplicatii client ADP pentru implementarea interfetei utilizator necesara

(formulare si rapoarte) bazei de date implementate. Se recomanda ca obiectele de la punctele c, d, e sa fie concepute in stransa legatura cu cerintele functionale de interfata ale aplicatiei client. Spre exemplu, pentru afisarea in aplicatia client ADP a unui raport cu vanzarile de bilete la o anumita cursa se va defini o procedura stocata cu parametrii, pentru inserarea in baza de date a unei curse de persoane se va concepe o procedura stocata cu parametrii ce va folosi o interogare de actiune (INSERT INTO), etc.

Proiectele vor fi sustinute personal in ultimul seminar din semestru.