Program Pentru Parinti Oct 20151

6
Vreau sa cresc un copil echilibrat, sanatos si fericit - program pentru parinti - - Tu crezi in “conflictul intre generatii”? La vremea la care fiul meu facea primii pasi in adolescenta lui, eu ma intrebam in fiecare zi ce se intampla cu el si de ce nu ne mai intelegem. Pana atunci totul fusese simplu, ne intelegeam de minune si, acum, dintr-o data nu mai stiam ce sa fac in calitate de mama. Pe masura ce repetam intrebarea “Si eu acum ce ma fac?” provocarile din partea adolescentului meu erau tot mai mari. Nu stiu daca ai fost vreodata in fata copilului tau si sa nu stii ce sa faci, dar pentru mine era ca si cum tot ce facusem pana atunci dintr-o data nu mai era valabil. Nu mai gaseam cuvintele potrivite, pedepsele nu mai functionau nici ele, nu mai gaseam prilejuri de a sta la povesti si nici imbratisarile parca nu mai erau permise. Incepusem sa cred in mitul despre “conflictul intre generatii” si imi aduceam aminte ca nici mama nu s-a inteles cu mine in adolescenta. Cu toate acestea ma rugam in fiecare zi ca acest mit sa nu fie valabil pentru mine si fiul meu. Voiam o relatie autentica, deschisa si sanatoasa cu el. Si stii cum este cand iti doresti cu putere ceva - Universul lucreaza pentru tine. Chiar asa s-a intamplat si pentru mine - mi-a trimis Universul provocari din ce in ce mai mari, pana cand, treptat am inceput sa vad mai clar ce se intampla cu mine in relatia cu copilul meu. Acum ma uit zambind cu recunostinta la acea perioada. Am invatat enorm de multe lucruri despre mine si despre copilul meu.

Transcript of Program Pentru Parinti Oct 20151

Page 1: Program Pentru Parinti Oct 20151

Vreau sa cresc un copil echilibrat, sanatos si fericit- program pentru parinti -

- Tu crezi in “conflictul intre generatii”?

La vremea la care fiul meu facea primii pasi in adolescenta lui, eu ma intrebam in fiecare zi ce se intampla cu el si de ce nu ne mai intelegem. Pana atunci totul fusese simplu, ne intelegeam de minune si, acum, dintr-o data nu mai stiam ce sa fac in calitate de mama.

Pe masura ce repetam intrebarea “Si eu acum ce ma fac?” provocarile din partea adolescentului meu erau tot mai mari.

Nu stiu daca ai fost vreodata in fata copilului tau si sa nu stii ce sa faci, dar pentru mine era ca si cum tot ce facusem pana atunci dintr-o data nu mai era valabil. Nu mai gaseam cuvintele potrivite, pedepsele nu mai functionau nici ele, nu mai gaseam prilejuri de a sta la povesti si nici imbratisarile parca nu mai erau permise.

Incepusem sa cred in mitul despre “conflictul intre generatii” si imi aduceam aminte ca nici mama nu s-a inteles cu mine in adolescenta. Cu toate acestea ma rugam in fiecare zi ca acest mit sa nu fie valabil pentru mine si fiul meu. Voiam o relatie autentica, deschisa si sanatoasa cu el.

Si stii cum este cand iti doresti cu putere ceva - Universul lucreaza pentru tine. Chiar asa s-a intamplat si pentru mine - mi-a trimis Universul provocari din ce in ce mai mari, pana cand, treptat am inceput sa vad mai clar ce se intampla cu mine in relatia cu copilul meu.

Acum ma uit zambind cu recunostinta la acea perioada. Am invatat enorm de multe lucruri despre mine si despre copilul meu.

Acum, stiu ca unui copil, la orice varsta ar fi, nu ii este deloc usor sa invete atat de multe lucruri despre el si despre lume, mai ales in perioada in care la conducerea vietii lui sunt emotiile.

De aceea, acum, daca un parinte imi povesteste despre provocarile pe care le are alaturi de copilul lui, ii spun “Bucura-te, inseamna ca esti pe cale sa afli ceva important despre tine si despre copilul tau. Da-ti voie sa explorezi tot ce ai tinut inchis sau ascuns pana acum. Desi vei face toate acestea pentru copilul tau, tu vei avea cel mai mult de castigat in urma acestui proces.”

Page 2: Program Pentru Parinti Oct 20151

Parintii sunt „fauritori de oameni” pentru ca ei contribuie la ceea ce devin copiii lor.

Sa fii parinte este o enorma raspundere. Este o raspundere enorma nu doar fata de copilul tau, ci si fata de viitorul tuturor copiilor nostri.

Viitorul depinde de acesti copii pe care noi ii crestem si ii educam acum. Cum isi vor construi viitorul copiii nostri depinde in mare parte de ceea ce facem noi acum in calitate de parinti.De aceea, ca parinti, invatam continuu ce putem sa facem pentru

copiii nostri. Invatam din experienta noastra, invatam din experienta altor parinti, invatam din cursuri si carti, pentru ca – firesc - apar framantari si intrebari:

„Cum sa fac fata la atatea probleme stresante si sa fiu totusi calm cu copilul meu?”

„Ce sa-i spun copilului meu ca sa ma auda si sa faca ce-i spun, fara sa-i spun de trei ori acelasi lucru sau sa strig la el?”„Cum sa scap de tipete, cearta, stres, si cum sa am liniste si intelegere in familie?”

Tu ce intrebari ai in legatura cu relatia cu copilul tau?

Te astept cu intrebarile tale la programul:

Vreau sa cresc un copil echilibrat, sanatos si fericit

Nu, nu este un curs, nu este un training, nu este o prezentare. Este o experienta. Este experienta ta, alaturi de alti parinti. Intelegerile pe care le ai in urma activitatilor practice sunt cele mai valoroase pentru tine, pentru ca sunt ale tale.

De aceea sunt alaturi de tine si, intentia mea este sa-ti ofer cea mai valoroasa experienta in care sa gasesti raspunsuri la intrebarile tale ca parinte.

Ce aduce nou acest workshop este un tip de comunicare care tine cont atat de emotiile copilului, cat si de cele ale parintelui.

Page 3: Program Pentru Parinti Oct 20151

Avem nevoie de o astfel de comunicare, cu atat mai mult cu cat in ziua de azi parintii au tot mai putin timp pentru ei, au tot mai multe probleme de rezolvat, termene de respectat si presiuni nu doar in treburile casnice, ci si in cele de la locul de munca.

Cand un copil este cuprins de emotii puternice, parintele, de cele mai multe ori, este speriat pentru ca nu stie ce se afla in spatele tipetelor, plansului degeaba, loviturilor sau retragerii in sine.

Ce spun cei care au ales sa descopere alte perspective si solutii pentru cea mai buna comunicare cu copiii lor:

“Mi-a placut foarte mult ca am vorbit despre emotii si diverse energii si mi s-a parut foarte interesant si util sa pot vorbi libera cu copilul despre emotii.E nevoie de acest curs, pentru dezvoltare emotionala cat mai eficienta a copilului, pentru dezvoltarea si cresterea lui in conditii de echilibru emotional.” Alina

“Programul asta m-a ajutat sa am ce vreau... pentru ca totul se bazeaza pe trairi... pe ceea ce simti cand (re)traiesti anumite momente din viata... pe recunoasterea emotiilor ce le simti si acceptarea lor... si, apoi... pe recunoasterea lor in copilul tau... acceptarea lor... si... pe ajutorul dat puiului sa si le recunoasca si sa si le accepte si el....Pentru ca vreau sa-mi vad copilul ca-si poate exprima emotiile liber... Pentru ca nu vreau sa am un copil care sa fi acumulat frustrari, temeri, angoase... pentru ca vreau sa-l vad cum se bucura de viata si rade fericit la ea... :)” Dana

Cel mai des, parintii care au participat spun despre acest program ca, “le-a adus linistea in casa”.

Te invit si pe tine la workshop-ul care scoate la suprafata si aduce intelegere asupra emotiilor care ne stapanesc atat pe noi, parintii, cat si pe copiii nostri.

Ce facem concret? Exersam atentia asupra emotiilor noastre, asupra cuvintelor,

tonului vocii si limbajului trupului. Exersam modul in care ascultam si recunoastem emotiile

pe care le transmit copiii nostri. Exersam modul in care "ne punem in papucii" copilului si

capacitatea de a vedea o situatie din cat mai multe unghiuri posibile.

Page 4: Program Pentru Parinti Oct 20151

Descoperim cum sa il incurajam pe copil sa-si gaseasca propriile solutii si sa aiba, ca adult, capacitatea de a lua decizii bune.

Aflam cea mai simpla cale de a seta limite pentru comportamentele nedorite ale copiilor, fie care sunt clasa I sau la liceu.

Pe scurt, ce primesti?

Informatii, activitati practice si metode verificate de comunicare cu copiii, bazate pe principiile schimbarii generative, comunicarii asertive si inteligentei emotionale.

Activitati, jocuri si tehnici de practicat acasa cu copilul

Ce investesti tu pentru copilul tau? 4 ore pe saptamana din timpul tau 111 ron/intalnire

Cui se adreseaza programul?- parintilor cu copii intre 3 si 18 ani

Inscriere pe adresa de e-mail: [email protected]

Copiii isi formeaza comportamentele mai intai in interactiunile cu parintii, apoi cu prietenii si profesorii.

Fie ca vrem sau nu vrem, copiii invata prin imitatie de la parintii lor. Pentru asta merita sa ne pregatim si sa cream o atmosfera care sa le dea copiilor siguranta ca sunt iubiti, respectati, ascultati si intelesi. Asta ii ajuta sa isi asume responsabilitati, sa invete sa-si controleze emotiile, sa reactioneze la stres fara sa devina impulsivi si sa comunice eficient cu ceilalti.

Teme si intrebari la care vei primi raspuns in timpul programului:

- Cum sa fii un parinte intelept emotional?- Cum sa pui punct comportamentelor nedorite intr-un mod

eficient?- Ce este in spatele comportamentelor nedorite? - La ce sa fii atent si ce sa asculti cand vorbeste copilul?- Cum faci sa ii stabilesti reguli si limite, oferindu-i in acelasi

timp libertate, respect si iubire?

Page 5: Program Pentru Parinti Oct 20151

- Cum sa faci fata lumii extremelor in care traiesc copiii de la o anumita varsta?

- Ce limbaj sa folosesti ca parinte ca sa-l ajuti pe copil sa-si formeze o imagine de sine sanatoasa?

- Ce sa faci cand recunosti la copilul tau manifestari ale unor emotii negative?

Durata programului: 4 saptamani

Desfasurare: o data pe saptamana, de la 18,30 la 22,00, incepand cu data de 22 octombrie 2015.

Inscriere pe adresa de e-mail: [email protected]

Numar maxim de locuri: 24

Locatia: va fi comunicata celor inscrisi

Sa ne revedem cu bucurie,Zoia