Procedura de Debransare 2007

9
Anexa nr.1 la HCLM nr........../…….03.2007 PROCEDURA DE DEBRANŞARE/ DECONECTARE DE LA SISTEMUL CENTRALIZAT DE ALIMENTARE CU ENERGIE TERMICĂ Temei legal 1. LEGE nr. 325 din 14 iulie 2006 serviciului public de alimentare cu energie termică Art. 30 (1)Debranşarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip condominiu se va face în următoarele condiţii cumulative: a)acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale; b)anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor şi a autorităţii administraţiei publice locale cu 30 de zile înainte de debranşare. (2)Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative: a)acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală; b)acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire; c)anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte. (3)Debranşarea unui utilizator de energie termică, altul decât cel de tip condominiu, se realizează cu anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte. (4)Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)-(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire. (5)Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)-(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse. (6)Cheltuielile de deconectare/debranşare se suportă de către solicitant. Art. 32 c)să stabilească condiţiile tehnice de branşare sau de debranşare a utilizatorilor de energie termică la instalaţiile aflate în administrarea lor, cu respectarea normativelor tehnice în vigoare şi a reglementărilor emise de A.N.R.S.C.; pagina 1 / 9

description

Procedura de debransare

Transcript of Procedura de Debransare 2007

Anexa nr.1 la HCLM nr........../.03.2007

PROCEDURA DE DEBRANARE/ DECONECTARE DE LA SISTEMUL CENTRALIZAT DE ALIMENTARE CU ENERGIE TERMIC Temei legal1. LEGE nr. 325 din 14 iulie 2006 serviciului public de alimentare cu energie termicArt. 30

(1)Debranarea total a instalaiilor interioare de nclzire i/sau pentru ap cald menajer ale unui utilizator tip condominiu se va face n urmtoarele condiii cumulative:

(2)Deconectarea unui consumator de energie termic dintr-un condominiu se face cu respectarea urmtoarelor condiii cumulative:

Art. 32

Art. 45

(1)Constituie contravenii, altele dect cele prevzute n Legea nr. 51/2006, i se sancioneaz cu amend de la 500 lei la 1.000 lei urmtoarele fapte:

Art. 46

51/2006 HYPERLINK "" \l "#"

(1)Constatarea contraveniilor i aplicarea sanciunilor prevzute la art. 45 se fac de ctre reprezentanii mputernicii ai autoritilor de reglementare competente i/sau ai autoritii administraiei publice locale, conform atribuiilor stabilite n prezenta lege i n Legea nr. .2. LEGEA nr. 51 din 8 martie 2006 serviciilor comunitare de utiliti publice

Art. 47 (1)Constituie contravenie n domeniul serviciilor de utiliti publice i se sancioneaz cu amend de la 500 lei la 1.000 lei urmtoarele fapte:

Art. 48

3. HOTRRE nr. 400 din 2 aprilie 2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea i funcionarea asociaiilor de proprietari

Art. 2 (1) n scopul reprezentrii i susinerii intereselor comune ale proprietarilor, legate de folosirea bunurilor aflate n proprietate comun indiviz din cldirea ce alctuiete un condominiu, proprietarii locuinelor i ai spaiilor cu alt destinaie dect cea de locuin se pot constitui n asociaii de proprietari cu personalitate juridic.

(2) Asociaia de proprietari este forma juridic de organizare i de reprezentare a intereselor comune ale proprietarilor unui condominiu, cu personalitate juridic, nonprofit, nfiinat n condiiile prevzute de lege.

Art 42

(3) Modificarea instalaiilor de distribuie a utilitilor n interiorul unui condominiu sau al unui apartament din cadrul unui condominiu poate fi fcut numai pe baza referatului tehnic de specialitate emis de furnizorul utilitii, n care se arat efectele modificrii instalaiei respective i se cuprind propuneri privind modul de repartizare a cheltuielilor pentru proprietile din condominiu. Pe baza acestui referat adunarea general va hotr asupra efecturii modificrii i va stabili modul de nregistrare, repartizare/defalcare a consumurilor respective, precum i modul de ncasare i de efectuare a plilor corespunztoare consumurilor 4. CONTRACT DE FURNIZARE A ENERGIEI TERMICE:

cap. IV Drepturile i obligaiile utilizatorului, punctele:4 s comunice n scris furnizorului, n termen de 10 zile lucrtoare, orice modificare a elementelor care au stat la baza ntocmirii contractului i s ncheie acte adiionale n legtur cu acestea; numrul de persoane se comunic de ctre utilizator trimestrial;

5. Hotrrea Consiliului Local nr. 75 / 7 oct. 2004, Art. 1 Debranarea de la sistemul centralizat n cartierul Unirii se realizeaz cu respectarea procedurii de debranare ntocmit n baza HGR. 1386/2003, n urma achitrii taxei de debranare n valoare de 48.499.715 lei / apartament (4.849,97RON), reprezentnd cota parte pentru fiecare apartament a valorii investiiei Alimentarea cu energie termic pentru nclzire i prepararea apei calde de consum n cartierul Unirii din municipiul Trgu Mure aprobat prin HCL M nr. 18/29.01.2004DERACORDARE / DEBRANARE

I. Procedura

Pentru categorii de clieni:

1. Consumatori casnici reprezentai de Asociaia de proprietari

Cazul 1. - Debranarea total a unui imobil de tip condominiu

Cazul 2. - Deconectarea unui apartament

2. Ageni economici

Cazul 3.- Cu branament individual

Cazul 4.- Fr branament individual- n cadrul unui imobil de tip condominiu.

Cazul 1 .

Debranarea total a unui imobil de tip condominiu

a. Procedural :

1. Proprietarii din acelai condominiu, care intenioneaz s renune la SACET, vor obine acordul scris al asociaiei de proprietari exprimat prin Hotrrea adunrii generale a asociaiei.

2. Asociaia de proprietari va solicita furnizorului de energie termic, SC Energoumur SA, executarea lucrrii de debranare prin depunerea dosarului complet de debranare care trebuie s conin:

cererea Asociaiei de proprietari pentru efectuarea debranrii totale hotrrea adunrii generale a asociaiei - n original

3. Asociaia de proprietari va anuna n scris autoritatea administraiei publice locale (Primria) cu 30 de zile nainte de debranare.

4. n termen de 3 zile lucrtoare de la data nregistrrii dosarului complet, Secia Intreinere Reparaii va determina contravaloarea debranrii pe baza tarifelor aprobate pe categorii de lucrri, i va stabili data executri acesteia.

5. Solicitantul se va prezenta n a 4 zi lucrtoare dup depunerea dosarului complet, pentru a achita costul lucrrii i a lua la cunotin data executrii acesteia.

6. Furnizorul va respecta termenul de maxim 45 de zile calculat de la data achitrii lucrrii.

7. Comanda pentru executarea lucrrii se transmite de ctre Serviciul Relaii Publice la Secia Intreinere Reparaii executantul lucrrii, la terminarea acesteia se va confirma prin semntur de ctre solicitant, reprezentantul asociaiei de proprietari sau imputernicitul acesteia.

8. Secia ntreinere Reparaii va afia la intrarea n imobil anunul de executare a debranrii cu cel puin o zi nainte de efectuarea acesteia.

9. Dup confirmarea debranrii Serviciul Relaii Publice va ntocmi documentaia pe baza creia Serviciul Comercial va modifica anexa la contractul de furnizare, sau va rezilia contractul dup caz.

Cazul 2.

Deracordarea unui apartament

b) Procedural :

1. Proprietarul apartamentului care intenioneaz s renune la SACET, obine acordul vecinilor de apartament att pe orizontal ct i pe vertical. Acordul se dovedete prin act autentificat n faa notarului public.

2. Proprietarul de apartament comunic n scris conducerii asociaiei de proprietari din care face parte, intenia de deconectare al apartamentului su de la sistemul de alimentare centralizat cu energie termic.

3. Asociaia de proprietari solicit de la SC Energoumur SA (furnizorul de energie termic) ntocmirea referatului tehnic de specialitate. formular tip model anexat

4. SC Energomur SA va elabora, contra cost, referatul tehnic de specialitate n maxim 15 zile de la solicitare.

5. Tariful pentru procesare date i ntocmire referat tehnic de specialitate pentru deraconectare este conform Hot. 7/februarie 2007 a CA al SC Energomur SA.6. Referatul tehnic de specialitate se va prezenta i analiza n adunarea general a asociaiei de proprietari i pe baza acestuia se va aproba solicitarea de deconectare a apartamentului n cauz.

7. n cazul aprobrii deconectrii, prin Hotrre a adunrii generale se va stabili i modul de nregistrare, repartizare/defalcare a consumurilor respective, precum i modul de ncasare i de efectuare a plilor corespunztoare consumurilor;

8. n cazul neaprobrii deconectrii, apartamentul n cauz va rmne racordat la sistemul de alimentare centralizat cu energie termic9. Hotrrea adunrii generale a asociaiei, indiferent de soluia adoptat - va fi transmis n original ctre S.C. Energomur S.A.

10. Valoarea deconectrii se stabilete conform tarifelor aprobate pe categorii de lucrri, i se comunic solicitantului impreun cu referatul tehnic de specialitate.

11. Deconectarea efectiv se va executa n maxim 45 zile calendaristice, de la data depunerii dosarului pentru deconectare.

12. Dosarul pentru deconectare trebuie s conin: cererea Asociaiei de proprietari pentru efectuarea deconectrii (formular tip), acordul vecinilor act autentificat (pct.1 din prezenta), hotrrea adunrii generale a asociaiei - n original, chitana fiscal de achitare a contravalorii lucrrii de deconectare.

13. Vor fi programate i executate doar lucrrile al cror dosar este complet.

14. n momentul nregistrrii dosarului pentru deracordare, se stabilete mpreun cu solicitantul data executrii lucrrii, acesta semneaz de luare la cunotin n registrul de eviden a deconectrilor.

15. Comanda pentru executarea lucrrii se transmite de ctre Serviciul Relaii Publice la Secia Intreinere Reparaii executantul lucrrii, la terminarea acesteia se va confirma prin semntur de ctre solicitant, reprezentantul asociaiei de proprietari sau mputernicitul acesteia - altcineva dect proprietarul, i de ctre proprietarul apartamentului care se deconecteaz.

16. Dup confirmarea deconectrii Serviciul Relaii Publice va ntocmi documentaia pe baza creia Serviciul comercial va modifica anexa la contractul de furnizare.

Cazul 3.

Agent economic cu branament individual

n cazul n care agentul economic dorete s renune la energia termic furnizat n sistem centralizat trebuie respectate clauzele din contractul de furnizare referitoare la condiiile n care se poate rezilia contractul.

Procedura se va derula respectnd paii descrii la cazul 1. Sintagma Asociaia de proprietari se substituie cu agentul economic.Cazul 4.

Fr branament individual- n cadrul unui imobil de tip condominiu.

Procedura se va derula respectnd paii descrii la cazul 2.II. Activiti:

1. Procesare date, actualizare baze de date, modificarea contractului de prestri servicii

2. Elaborarea referatului tehnic de specialitate

3. Stabilire valoare lucrare pe baza tarifelor aprobate

4. Executare lucrare de deconectare.

III: Cheltuieli :

1. Tarif pentru procesare, elaborare referat tehnic de specialitate, costuri deconectare/ debranare, conform Hotrrii Consiliului de Administraie al S.C. Energomur S.A.. Nr. 7/ 21. feb. 2007.

IV. Not: 1/ Respectarea procedurii de deracordare va fi controlat i n caz de neconformare va fi amendat de ctre comisia de specialitate numit prin decizie de primar.

2/ Dosarul complet pentru efectuarea debranrii/ deconectrii se poate depune pn cel trziu 15. august 2007, cu 45 zile nainte de nceperea sezonului de nclzire.Anexe:

1. Cerere tip pentru elaborarea referatului tehnic de specialitate, tabel fi de date.

Director comercial

Sef Serviciu Relaii Publice

Sing Pop Tiberiu

ing. Bota Edit

pagina 1 / 5pagina 5 / 5